Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Θαύματα θερινής νυκτός... (Updated)

Σήμερα, μετά από δυο άρθρα πολιτικοκοινωνικού στοχασμού και προβληματισμού, αποφάσισα να γράψω κάτι πιο ανάλαφρο. Καλοκαίρι είναι εξ άλλου και μας περιμένουν οι χαρές της θάλασσας (της ΚΑΘΑΡΗΣ θάλασσας)! Έχω ετοιμάσει λοιπόν δυο ιστοριούλες εξωφρενικών και κωμικοτραγικών θαυμάτων, που θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται σε κάποιο σύγχρονο βιβλίο-μαρτυρία για τα θαυμαστά έργα του τάδε γέροντα, ερημίτη, προφήτη, μητροπολίτη, ψάλτη ή και καντηλανάφτη... Το πρώτο «θαύμα» είναι δικής μου έμπνευσης, ενώ το δεύτερο είναι του φίλου Rexides. Σας καλώ όλους να γράψετε τις δικές σας ιστορίες στα σχόλια του παρόντος κειμένου, από τις οποίες θα δημοσιευτούν στη συνέχεια οι καλύτερες.



Θαύμα 1ο: «Ο μισός καρκίνος», Συντάκτης: Ανορθόδοξος


Ο κύριος Μάκης Σ., ξυλοκόπος από ένα χωριό της Αρκαδίας, δεν περίμενε σε καμία περίπτωση αυτό που του συνέβη. Κάποιο πρωινό, οι γιατροί του ανακοίνωσαν αιφνιδίως οτι έπασχε από την επάρατη νόσο. Το τσιγάρο, που ήταν η απόλαυση της ζωής του, τον οδηγούσε ταχέως προς το θάνατο (γι' αυτό αγαπητέ αναγνώστη, ΟΧΙ απολαύσεις, ΟΧΙ ηδονές)... Οι απεικονιστικές εξετάσεις έδειχναν οτι όλο του το σώμα ήταν γεμάτο από ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ, από τα πόδια μέχρι το κεφάλι. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που κόντευαν να πεταχτούν έξω από το στόμα και τη μύτη του (μπρρρρ...).


Σ' όλη του τη ζωή, ο κύριος Μάκης δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τη θρησκεία. Η αγάπη του Χριστού τον άφηνε αδιάφορο. Προτιμούσε να μεθοκοπάει στα καπηλειά και να συχνάζει στους οίκους ανοχής της επαρχίας, από το να πηγαίνει στην εκκλησία και να συγχρωτίζεται με αγαθούς ανθρώπους. Όταν τον βρήκαν όμως τα κακά μαντάτα, άλλαξε ριζικά τη στάση του. Μετανοώντας ειλικρινά για την άσωτη ζωή του, παρακάλεσε με δάκρυα και με πόνο ψυχής το Θεό να τον συγχωρέσει. Σύντομα έμαθε για το γέροντα Ακάκιο, ο οποίος με τη βοήθεια του Χριστού βοηθούσε τον κόσμο, κάνοντας θαύματα μεγάλα και εξαιρετικά, που άφηναν άφωνους ακόμα και τους πλέον άθεους και άπιστους ανθρώπους.


Επισκέφτηκε το γέροντα εκεί που έμενε, σε ένα ταπεινό καλύβι στα δάση της Πίνδου. Εντυπωσιάστηκε από το φως της καλοσύνης που εξέπεμπε ο γέροντας, που έκανε τα άγρια ζώα του βουνού να ημερεύουν και να του κρατούν συντροφιά. Ο αγαθός γέροντας συμφώνησε να προσευχηθεί στον Ύψιστο γι' αυτόν, με τον όρο όταν θεραπευτεί να δώσει όλα του τα υπάρχοντα στο μοναστήρι της Παναγιάς της Κουνίστρας (υπάρχει, μη γελάτε!). Ο κύριος Μάκης φυσικά συμφώνησε και, αφού έφαγαν μαζί λίγο παξιμάδι με μερικές ελιές, έφυγε για το σπίτι του. Το μεγάλο θαύμα έγινε, καθώς όταν πήγε για εξετάσεις οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους: το σώμα του ήταν εντελώς καθαρό, σαν να μην είχε προσβληθεί ποτέ από την καταραμένη αρρώστια.


Ο κύριος Μάκης όμως, όταν κατάλαβε οτι ο κίνδυνος πέρασε, σκέφτηκε αμέσως πονηρά και αθέτησε την υπόσχεσή του στο γέροντα. Έδωσε μόνο τα μισά του υπάρχοντα στο μοναστήρι, κρατώντας τα υπόλοιπα, με τη δικαιολογία οτι «νέος είμαι ακόμα, πρέπει να γλεντήσω τη ζωή μου». Οι μέρες περνούσαν και ο κύριος Μάκης επέστρεψε στην παλιά του ζωή, ξεχνώντας το δρόμο του Χριστού. Σύντομα όμως τιμωρήθηκε για την προσβλητική του στάση, καθώς εμφάνισε πάλι κάποια συμπτώματα της παλιάς του νόσου. Όταν πήγε να υποβληθεί ξανά σε εξετάσεις, οι γιατροί αντίκρισαν κάτι που δεν το χωρούσε ο νους τους: το μισό σώμα του ήταν καθαρό, ενώ το άλλο μισό ήταν γεμάτο από ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ, ακριβώς όπως πριν! (τύφλα να 'χει ο Two-Face...)



Θαύμα 2ο: «Ο σοβάς και η μουσμουλιά», Συντάκτης: Rexides


Ο κύριος Μπάμπης Ρ., σοβατζής στο επάγγελμα, ζούσε μια ενάρετη ζωή. Πήγαινε συχνά στην εκκλησία, κοινωνούσε, εξομολογούταν, έδινε από το υστέρημά του σε παγκάρια και εράνους, ήταν με λίγα λόγια υπόδειγμα πιστού και φιλότιμου χριστιανού. Όταν ρωτήθηκε κάποτε γιατί δεν παντρεύεται, αυτός απάντησε με καμάρι: «μα, παντρεύτηκα την Εκκλησία!» (μεγάλο φυντάνι ο τύπος). Προερχόταν άλλωστε από μια υποδειγματική χριστιανική οικογένεια, καθώς από τα 12 αδέλφια του τα 5 ήταν μοναχοί, τα 5 ιερείς, η μία καλόγρια και ο δωδέκατος τρόφιμος στο Δαφνί...


Μια μέρα, καθώς σοβάντιζε ένα γιαπί, του παρουσιάστηκε ο Χριστός με τη μορφή παράστασης πάνω στο σοβά! Τα χαρακτηριστικά του ήταν τέλεια, σαν να τον ζωγράφισε ο καλύτερος αγιογράφος, σαφώς ανώτερος από την (καθολική) σινδόνη του Τορίνο. Ο ευλαβής κύριος Μπάμπης έπεσε αμέσως και προσκύνησε το σοβά με δάκρυα στα μάτια, συγκινημένος από την τιμή που του έκανε ο Ύψιστος. Το νέο διαδόθηκε άμεσα και πολύ σύντομα ολόκληρα πλήθη προσκυνητών άρχισαν να συρρέουν στο γιαπί. Από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, απλοί άνθρωποι, του μόχθου και της βιοπάλης, σχημάτιζαν ουρές για να προσκυνήσουν το σπουδαίο αυτό θαύμα. Σε λίγες μέρες ήρθαν και διάφοροι έμποροι, που πουλούσαν από αναψυκτικά και πασατέμπο, μέχρι εικονίτσες και κονκάρδες του θαυματουργικού σοβά.


Ο μοχθηρός και πονηρός γείτονας του κυρίου Μπάμπη όμως, ζηλεύοντας τη δόξα του, αποφάσισε να φτιάξει και αυτός το δικό του «θαύμα». Έκοψε τη μουσμουλιά που είχε στην αυλή του και κρυφά σκάλισε πάνω στο εσωτερικό του κορμού μια εικόνα της Θεοτόκου. Πολύ σύντομα, τα πλήθη έφυγαν από το σοβά του Μπάμπη για να προσκυνήσουν τη μουσμουλιά του γείτονά του. Με τη σειρά τους οι έμποροι μετακινήθηκαν στην αυλή του γείτονα, πουλώντας από καλαμπόκια και μαλλί της γριάς, μέχρι φυλαχτά και χαϊμαλιά με το σχήμα της κομμένης μουσμουλιάς. Ο κύριος Μπάμπης απογοητεύτηκε και ξέσπασε σε λυγμούς. Τότε του παρουσιάστηκε ο Ιησούς σε όραμα και του είπε: «μην στεναχωριέσαι Μπάμπη, θα αποκαταστήσω την αδικία εις βάρος σου».


Ο σοβάς του κυρίου Μπάμπη τότε ξεκίνησε να αλλάζει μορφή (σαν τρανσφόρμερ!) μέχρι που απεικόνιζε μια θαυμάσια απόδοση του Ιησού με τη Μαρία τη Μαγδαληνή να του πλένει τα πόδια, να τους δοξολογούν επτά τάγματα αγγέλων, ενώ δίπλα τους να στέκονται ο Ησαΐας και ο Ηλίας (του δεκάτου έκτου...). Τα πλήθη των προσκυνητών γρήγορα επέστρεψαν στο γιαπί του Μπάμπη, ενώ ήρθαν και χιλιάδες ακόμα από όλον τον κόσμο. Οι έμποροι οργανώθηκαν και έφτιαξαν ολόκληρο παζάρι από αναμνηστικά και σουβενίρ, ενώ ένας μεγάλος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ πρότεινε στον Μπάμπη να κάνει την ιστορία του ταινία, κάτι σαν συνέχεια του «Κώδικα Ντα Βίντσι». Ο κακός γείτονας κόντεψε να σκάσει από τη ζήλια του...


UPDATE: 02/08/10

Θαύμα 3ο: «Ο Αιγύπτιος και η Παναγιά η Αρσενικογέννα», Συντάκτης: Dyer

Ένας πλούσιος Αιγύπτιος μουσουλμάνος παντρεύτηκε πριν από χρόνια μια πτωχή πλην ωραιότατη μουσουλμάνα (κατά τύχη). Η ζωή του θα ήταν ευτυχισμένη αν η γυναίκα του γεννούσε ένα παιδί. Τρεις φορές είχε γεννήσει αλλά και τις τρεις κορίτσια. Όλοι οι φίλοι και συγγενείς τον παρότρυναν να παντρευτεί και άλλη γυναίκα αλλά αυτός δεν το αποφάσιζε (και στην Αίγυπτο κοστίζει να συντηρείς δεύτερη γυναίκα). Κάποτε σε ένα ταξίδι που έκανε στο Λίβανο γνώρισε ένα Χριστιανό Ορθόδοξο γίνανε φίλοι και του εκμυστηρεύτηκε το πρόβλημά του. Τότε ο φίλος, του απεκάλυψε πως οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τα προβλήματα.

Υπάρχει ένα Ορθόδοξο μοναστήρι στη Συρία της Παναγιάς της Αρσενικογέννας. «Εκεί αν θα πας τη γυναίκα σου και φάει το φυτίλι από την ακοίμητο καντήλα που ανάβει μπροστά στη θαυματουργή εικόνα σίγουρα θα γεννήσει παιδί. Βέβαια για να φανεί η πίστη σου, πρέπει να δώσεις ένα ποσό, πάντως όχι κάτω από 5000 $, για το φυτίλι και όταν κάνεις το παιδί πρέπει να ξανά πας και να δώσεις άλλα τόσα για να ευχαριστήσεις την Παναγιά την Αρσενικογέννα για το καλό που σου έκανε. Έτσι κάνουν όλοι οι χριστιανοί».

Πεισμένος από την ιστορία του φίλου του ο Αιγύπτιος μη έχοντας και άλλη επιλογή, (οι μουσουλμάνοι όπως είπαμε αν δεν κάνει παιδί η γυναίκα παίρνουν άλλη, αλλά το κόστος στη διάρκεια είναι μεγαλύτερο σκέφτηκε) πήρε λοιπόν τη γυναίκα του και πήγαν στο μοναστήρι. Αφου έδωσε τον αναγκαίο οβολό πήρε το πολυπόθητο φυτίλι και το έφαγε η γυναίκα του. Πράγματι μετά από 9 μήνες η γυναίκα του γέννησε παιδί. Ο Αιγύπτιος ήταν ευτυχισμένος. Έπρεπε όμως να ξανά πάει στο μοναστήρι για τα ευχαριστήρια. Είχε κλονιστεί η πίστη του στον Αλλάχ αλλά δεν έγινε και χριστιανός και βέβαια αγαπούσε πάντα τα χρήματα. Γιαυτο αποφάσισε να μη ξανά πάει στην Παναγιά την Αρσενικογέννα.


«Αυτό είναι το θαύμα της Παναγιάς, εξ αιτίας της οποίας υπάρχω», μου είπε ο παλιός συμφοιτητής μου από την Αίγυπτο πίνοντας τα ποτά μας στο Pierro’s Bar της Μυκόνου, που είχα πάει να τον συναντήσω. Μισά λεφτά, μισή δουλεία σκέφτηκα !!!.

UPDATE: 05/08/10
Θαύμα 4ο «Ο σατανιστής που έγινε άγιος», Συντάκτης: CraftyChinstrap

Ο Σωτήρης Χ. στα νιάτα του ήταν παιδί του Κατηχητικού. Με την εφηβεία όμως και τις κακές συναναστροφές τον κατέλαβε κακό δαιμόνιο. Εγκατέλειψε την εκκλησία, σύχναζε στα μπάρ, τις καφετέριες και τα στριπτιζάδικα της κΧΧΧΧΧς "Απαλλάχτηκα" και "Αθωώθηκα". Με τις ραδιουργίες του διαβόλου κατάφερε να ανοίξει ένα πετυχημένο συνεργείο μοτοσυκλετών, τις οποίες αφιέρωνε στο διάβολο με σατανικές αερογραφίες και αυτοκόλλητα. Τα χρήματά του τα ξόδευε στις πόρνες και τα ουϊσκια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κατέληξε στο τοπικό νοσοκομείο αναίσθητος από το ποτό ή μαχαιρωμένος. Ιατροί του νοσοκομείου αναφέρουν ότι κάποτε, όταν ήρθε μαχαιρωμένος και μεθυσμένος, τον άκουσαν να ψιθυρίζει ακατάληπτες φράσεις σαν "ιε σατάν, ιε κθουλού" με αποτέλεσμα μπροστά στα μάτια τους η πληγή του μαχαιριού να κλείνει και να μετατρέπεται σε μαύρη, δύσμορφη ουλή ενώ ένας δύσοσμος καπνός αναδινόταν...

Στις 4 Δεκεμβρίου 199Χ, ο Σωτήρης Χ. συνήλθε από το μεθύσι του ξαφνικά, ανέβηκε στη μηχανή του, μάρκας Γιαμάχα, και βγήκε στο δρόμο, όπου γινόταν η υποδοχή της κάρας του Αγίου Σεραφείμ Κορώνης. Το πρόσωπό του έγινε φρικτό, γκάζωσε τη μηχανή και κατευθύνθηκε εναντίον των πιστών και των ιερέων βλαστημώντας τα θεία με ακατονόμαστες εκφράσεις. Εκείνη τη στιγμή, ένας σεβάσμιος ιερέας, με χρυσή στολή και αρχιερατική ράβδο, τον οποίο κανείς δεν είχε προσέξει, στάθηκε μπροστά στην τρελλά κινούμενη μηχανή και κτύπησε ελαφρά με τη ράβδο του το έδαφος. Προς μεγάλη έκπληξη των παριστάμενων πιστών, η μηχανή ντεράπαρε ενώ ο Χ. εκσφενδονίστηκε εκατό μέτρα πέρα. Μόλις δε, οι τραυματιοφορείς του έβγαλαν το κράνος, το κεφάλι του άνοιξε στα δύο, σα σπασμένο καρπούζι. Το μοιραίο ήταν ζήτημα ωρών, οπότε τον έρραψαν για παρηγορητικούς λόγους και τον άφησαν να πεθάνει.

Πλην όμως, εκείνο το βράδυ η νοσοκόμα της βάρδιας είδε έναν ιερέα με χρυσή ποιμαντική ράβδο να μπαίνει στο δωμάτιο του ασθενούς. Δεν ασχολήθηκε παραπάνω, νομίζοντας ότι οι οικείοι του ασθενούς τον είχαν στείλει στον ετοιμοθάνατο για να αξιωθεί των αχράντων μυστηρίων. Φανταστείτε την έκπληξή της όταν την επομένη, μπαίνοντας στο δωμάτιο του ασθενούς, τον είδε ζωντανό και σε πλήρη διαύγεια. Οι γιατροί έμειναν άναυδοι, ιδίως διαπιστώνοντας μετά από ακτινογραφίες ότι τα κρανιακά κατάγματα του ασθενή είχαν αναταχθεί από θαύμα. Η πιο συγκλονιστική ήταν πάντως η αλλαγή στην προσωπικότητα του Σωτήρη Χ. ο οποίος πούλησε όλη την περιουσία του, την δώρισε στην τοπική μονή και αργότερα εκάρη μοναχός και έλαβε το όνομα Σεραφείμ.

Ο Γέρων Σεραφείμ έγινε γνωστός για την αγιότητά του και τα θαύματά του. Εκοιμήθη δε προσφάτως. Ελάχιστα προ της κοιμήσεώς του αφηγήθηκε την ιστορία του στους δοκίμους του μοναστηριού.

UPDATE: 13/08/10

Θαύμα 5ο: «Τα άφθαρτα κωλομάγουλα», Συντάκτης: Undantag


Μετά την πτώση της ενδόξου Βυζαντινής ημών αυτοκρατορίας, ζούσε στο γυναικείο μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοβυζιώτισσας (Μονή Τόπλες) στην Κρήτη η Κακοσμία (κατά κόσμον Καλλιόπη), πρωτοκόρη δημογέροντα του Χάνδακα. Παρά την καλή οικογένεια και τη μεγάλη περιουσία, η ενάρετος κόρη ΕΠΕΛΕΞΕ την μοναστική ζωή, πράγμα που ανακούφισε τους γύρω της, καθώς το μοναστικό ράσο εκάλυπτε σχεδόν πλήρως την καμπούρα της, το μοναδικό φρύδι της, τις κρεατοελιές πάνω από κάθε ρουθούνι και το Καραϊσκάκειο μουστάκι της. Οι μέρες της νύμφης εκείνης του Ιησού περνούσαν με προσευχή, κατήχηση, συντήρηση κοσμοσφαιρών «τεριρέμ», ιστόριση του καθολικού της Μονής, κατασκευή και αγιασμό κομποσχοινίων και πλαστογράφηση αυτοκρατορικών χρυσοβούλων, τα οποία (έτσι είχε προφητεύσει η Ηγουμένη Ξετσιπωσία, στην οποία είχε εμφανισθεί καθ’ύπνοις ο Άγιος Βούδας), νεώτερες γενεές καλογραιών θα χρησιμοποιούσαν για να αρπάξουν τις γύρω γαίες και να χτίσουν θεάρεστα γήπεδα γκόλφ για θεοσεβούμενους μεγιστάνες του πλούτου.

Ώσπου το μοιραίο συνέβη. Οι άπιστοι μογγόλοι χθόνιοι Τούρκοι πάτησαν τη Λεβεντογένα Κρήτη το έτος Κυρίου (ή μάλλον του Οξαποδώ, αν κρίνουμε από τα τελευταία δύο ψηφία) 1669. Η Μονή Τόπλες περιήλθε στη δικαιοδοσία ενός από τους πρωτεργάτες της νίκης, του πασά Hamid ibn Mitsotak, που έπινε το αίμα των παρθένων με το καλαμάκι και των νηπίων με το μπουρί της σόμπας. Απόγονοί του κυριαρχούν ακόμη στην πολιτική ζωή του νησιού. Ο πασάς αυτός, μπουχτισμένος από το βιασμό δεκάδων παρθένων και των δύο φύλων, και ολίγον τι βιτσιόζος, ζητούσε κάτι διαφορετικό. Όταν για πρώτη φορά αντίκρυσε την οσία Κακοσμία, μια σατανική λάμψη άστραψε στα αλλήθωρα μάτια του. Τέτοια ασχήμια, πρώτη φορά έβλεπε. Τόσο άσχημη, που καταντά όμορφή, στην κατηγορία της. Από κώλο πάντως έσκιζε.

Αρχικά προσπάθησε να την αποπλανήσει με δώρα και υποσχέσεις, αλλά, σε πείσμα του, η ενάρετος μοναχή ηρνείτο πεισματικώς, αντιτείνουσα ότι είναι Νύμφη Κυρίου (Αυτόν, δυστυχώς, κανείς ποτέ δεν Τον ρώτησε). Όταν, μια μέρα, με το πρόσχημα της είσπραξης της δεκάτης (έτσι τη λέγαν, αλλά ουσιαστικά ήταν 21% μετά το Μνημόνιο του Σουλτάνου) ο βδελυρός Hamid τη στρίμωξε στο ιερό και πήγε να της βάλει χέρι, η αδελφή Κακοσμία δε δίστασε στιγμή. Αφού κατεβρέχθη με το λάδι της Ακοίμητης Καντήλας μπροστά από την εικόνα της Παναγίας της Χρυσοβυζιώτισσας, έπεσε πάνω στο βαρύτιμο μανουάλι και πυρπολήθηκε. Ο Hamid σήκωσε τους ώμους αδιάφορα και αποπλάνησε δυο τρεις άλλες καλόγριες, λιγότερο άσχημες αλλά πιο εύκολες.

Μήνες μετά στην εκταφή του πτώματος – barbecue, άλαλα τα χείλη του ιερέως και των καλογραιών. Ενώ το υπόλοιπο καρβουνιασμένο σαρκίο είχε αποσυντεθεί πλήρως, ο κώλος της Κακοσμίας – ώ του θαύματος – τους κοίταζε από το φέρετρο με το μοναδικό του μάτι, ροδαλός, ζουμερός, σαν από φωτογράφηση του Χέφνερ. Μύρο αγιότητας πλημμύρισε τον αέρα. Σταυροκοπήθηκαν ευλαβώς τριάντα τρεις φορές, καταλαβαίνοντας ότι η Παναγία η Χρυσοβυζιώτισσα, επιβραβεύοντας την επιμονή της καλογραίας να διατηρήσει τον θησαυρό της για τον Ουράνιο της Νυμφίο, καλλώπισε και διατήρησε αυτόν ούτωσώστε ο Υιός της να μη χρειαστεί να περάσει δεύτερο Γολγοθά.

Τα άφθαρτα κωλομάγουλα της οσίας Κακοσμίας υπέρκεινται ακόμη και σήμερα της Αγίας Τραπέζης της Μονής Τόπλες. Η οσία τιμάται τοπικώς το Δεκαπενταύγουστο («Ρόδον το Αμάραντον»), οπότε η κατάχρυση λειψανοθήκη λιτανεύεται στα γύρω χωριά. Από ένα διακριτικό άνοιγμα στο πίσω μέρος της λειψανοθήκης, οι ευσεβείς χωρικοί με ευλάβεια φιλούν την παρθένα οπή. Γιατρεύει τις αιμορροΐδες, προφυλάσσει απ’ τα αφροδίσια.

47 σχόλια:

Saq είπε...

Καλά, πόσα τέτοια παραμυθάκια υπάρχουν. Για χαβαλέ πάντως πλάκα έχει να τα διαβάζεις :)

Υ.Γ. Γιαυτό που λέγαμε εχτές...http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3650&ARCHIVE=

Εντάξει, χωρίς κεφάλι δεν είναι, αλλά λείπουν άλλα πράγματα!

Dyer είπε...

Ένας πλούσιος Αιγύπτιος μουσουλμάνος παντρεύτηκε πριν από χρόνια μια πτωχή πλην ωραιότατη μουσουλμάνα (κατά τύχη). Η ζωή του θα ήταν ευτυχισμένη αν η γυναίκα του γεννούσε ένα παιδί. Τρεις φορές είχε γεννήσει αλλά και τις τρεις κορίτσια. Όλοι οι φίλοι και συγγενείς τον παρότρυναν να παντρευτεί και άλλη γυναίκα αλλά αυτός δεν το αποφάσιζε (και στην Αίγυπτο κοστίζει να συντηρείς δεύτερη γυναίκα).
Κάποτε σε ένα ταξίδι που έκανε στο Λίβανο γνώρισε ένα Χριστιανό Ορθόδοξο γίνανε φίλοι και του εκμυστηρεύτηκε το πρόβλημά του. Τότε ο φίλος, του απεκάλυψε πως οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τα προβλήματα.
Υπάρχει ένα Ορθόδοξο μοναστήρι στη Συρία της Παναγιάς της Αρσενικογέννας. «Εκεί αν θα πας τη γυναίκα σου και φάει το φυτίλι από την ακοίμητο καντήλα που ανάβει μπροστά στη θαυματουργή εικόνα σίγουρα θα γεννήσει παιδί.
Βέβαια για να φανεί η πίστη σου, πρέπει να δώσεις ένα ποσό, πάντως όχι κάτω από 5000 $, για το φυτίλι και όταν κάνεις το παιδί πρέπει να ξανά πας και να δώσεις άλλα τόσα για να ευχαριστήσεις την Παναγιά την Αρσενικογέννα για το καλό που σου έκανε. Έτσι κάνουν όλοι οι χριστιανοί».
Πεισμένος από την ιστορία του φίλου του ο Αιγύπτιος μη έχοντας και άλλη επιλογή, (οι μουσουλμάνοι όπως είπαμε αν δεν κάνει παιδί η γυναίκα παίρνουν άλλη, αλλά το κόστος στη διάρκεια είναι μεγαλύτερο σκέφτηκε) πείρε λοιπόν τη γυναίκα του και πήγαν στο μοναστήρι. Αφου έδωσε τον αναγκαίο οβολό πείρε το πολυπόθητο φυτίλι και το έφαγε η γυναίκα του.
Πράγματι μετά από 9 μήνες η γυναίκα του γέννησε παιδί. Ο Αιγύπτιος ήταν ευτυχισμένος. Έπρεπε όμως να ξανά πάει στο μοναστήρι για τα ευχαριστήρια. Είχε κλονιστεί η πίστη του στον Αλλάχ αλλά δεν έγινε και χριστιανός και βέβαια αγαπούσε πάντα τα χρήματα. Γιαυτο αποφάσισε να μη ξανά πάει στην Παναγιά την Αρσενικογέννα.

«Αυτό είναι το θαύμα της Παναγιάς, εξ αιτία της οποίας υπάρχω», μου είπε ο παλιός συμφοιτητής μου από την Αίγυπτο πίνοντας τα ποτά μας στο Pierro’s Bar της Μυκόνου, που είχα πάει να τον συναντήσω.
Μισά λεφτά μισή δουλεία σκέφτηκα !!!.

ΥΓ εμπνευσμένο από το πρώτο θαύμα σου Ανορθόδοξε και από μια αποκαλυπτική ανάρτηση με θαύματα του φίλου Άθρησκου.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα!!!! Τα σπάτε παιδιά!!! Θα ήθελα πιο συχνές αναρτήσεις, σοβαρές και μη, αλλά καταλαβαίνω ότι ο χρόνος είναι ελάχιστος κι αμείλικτος...Keep walking!!! :)!!!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Saq
Παραμυθάκια άπειρα! Όρεξη να 'χεις να διαβάζεις...

Υ.Γ. Τελικά πρόκειται για αστικό μύθο: http://www.snopes.com/horrors/food/kfc.asp

Φίλε Dyer
Ευχαριστούμε για την ιστορία! Τη δημοσίευσα από χθες.

Ανώνυμε
Χαίρομαι που σου άρεσε το ιστολόγιο. Δυστυχώς, ο διαθέσιμος χρόνος είναι λίγος σε σχέση με παλιότερα, αλλά και οι αναρτήσεις πολύ απαιτητικές. Κάνω οτι μπορώ πάντως!

CraftyChinstrap είπε...

(Μια αληθινή ιστορία*)

Ο Σωτήρης Χ. στα νιάτα του ήταν παιδί του Κατηχητικού. Με την εφηβεία όμως και τις κακές συναναστροφές τον κατέλαβε κακό δαιμόνιο. Εγκατέλειψε την εκκλησία, σύχναζε στα μπάρ, τις καφετέριες και τα στριπτηζάδικα της ΚΧΧΧΧ "Απαλλάχτηκα" και "Αθωώθηκα". Με τις ραδιουργίες του διαβόλου κατάφερε να ανοίξει ένα πετυχημένο συνεργείο μοτοσυκλετών, τις οποίες αφιέρωνε στο διάβολο με σατανικές αερογραφίες και αυτοκόλλητα. Τα χρήματά του τα ξόδευε στις πόρνες και τα ουϊσκια Δεν ήταν λίγες οι φορές που κατέληξε στο τοπικό νοσοκομείο αναίσθητος από το ποτό ή μαχαιρωμένος. Ιατροί του νοσοκομείου αναφέρουν ότι κάποτε, όταν ήρθε μαχαιρωμένος και μεθυσμένος, τον άκουσαν να ψιθυρίζει ακατάληπτες φράσεις σαν "ιε σατάν, ιε κθουλού" με αποτέλεσμα μπροστά στα μάτια τους η πληγή του μαχαιριού να κλείνει και να μετατρέπεται σε μαύρη, δύσμορφη ουλή ενώ ένας δύσοσμος καπνός αναδινόταν.
Στις 4 Δεκεμβρίου 199Χ, ο Σωτήρης Χ. συνήλθε από το μεθύσι του ξαφνικά, ανέβηκε στη μηχανή του, μάρκας Γιαμάχα και βγήκε στο δρόμο, όπου γινόταν η υποδοχή της κάρας του Αγίου Σεραφείμ Κορώνης. Το πρόσωπό του έγινε φρικτό, γκάζωσε τη μηχανή και κατευθύνθηκε εναντίον των πιστών και των ιερέων βλαστημώντας τα θεία με ακατονόμαστες εκφράσεις.
Εκείνη τη στιγμή, ένας σεβάσμιος ιερέας, με χρυσή στολή και αρχιερατική ράβδο, τον οποίο κανείς δεν είχε προσέξει, στάθηκε μπροστά στην τρελλά κινούμενη μηχανή και κτύπησε ελαφρά με τη ράβδο του το έδαφος.
Προς μεγάλη έκπληξη των παριστάμενων πιστών, η μηχανή ντεράπαρε ενώ ο Χ. εκσφενδονίστηκε εκατό μέτρα πέρα. Μόλις δε, οι τραυματιοφορείς του έβγαλαν το κράνος, το κεφάλι του άνοιξε στα δύο, σα σπασμένο καρπούζι. Το μοιραίο ήταν ζήτημα ωρών, οπότε τον έρραψαν για παρηγορητικούς λόγους και τον άφησαν να πεθάνει.
Πλην όμως, εκείνο το βράδυ η νοσοκόμα της βάρδιας είδε έναν ιερέα με χρυσή ποιμαντική ράβδο να μπαίνει στο δωμάτιο του ασθενούς. Δεν ασχολήθηκε παραπάνω, νομίζοντας ότι οι οικείοι του ασθενούς τον είχαν στείλει στον ετοιμοθάνατο για να αξιωθεί των αχράντων μυστηρίων. Φανταστείτε την έκπληξή της όταν την επομένη, μπαίνοντας στο δωμάτιο του ασθενούς, τον είδε ζωντανό και σε πλήρη διαύγεια.
Οι γιατροί έμειναν άναυδοι, ιδίως διαπιστώνοντας μετά από ακτινογραφίες ότι τα κρανιακά κατάγματα του ασθενή είχαν αναταχθεί από θαύμα. Η πιο συγκλονιστική ήταν πάντως η αλλαγή στην προσωπικότητα του Σωτήρη Χ. ο οποίος πούλησε όλη την περιουσία του, την δώρισε στην τοπική μονή και αργότερα εκάρη μοναχός και έλαβε το όνομα Σεραφείμ.
Ο Γέρων Σεραφείμ έγινε γνωστός για την αγιότητά του και τα θαύματά του. Εκοιμήθη δε προσφάτως. Ελάχιστα προ της κοιμήσεώς του αφηγήθηκε την ιστορία του στους δοκίμους του μοναστηριού.

*Σαν αυτές του Λουκιανού

rexides είπε...

χαχα, καλά, μια χαζομάρα είπαμε και εμείς, και την έκανες έπος!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε CraftyChinstrap
Πολύ καλή και αληθινή ιστορία. Μας συγκίνησες!

Φίλε rexides
Είδες πόσο εύκολα διαδίδονται (και μεγαλοποιούνται) οι «γνήσιες λαϊκές» ιστορίες;

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

οι ιστοριες δεν σημαινου τιποτα για τους ασπλαχνους.οι ιστοριες αυτες ειναι σαν την δικη μου.εκκλησια δεν ηξερα τι εγινε.εκανα παρεα με επιφανεις κυριους αθεους.περηφανους για τα πλουτη τους και για τα λογια τους περι μη υπαρξης θεου.οταν επιασα λευχαιμια κανενας δεν εμφανιστηκε.ημουν στο νοσοκομειο με εξοδα του κρατους.εβριζα τον θεο γιατι επιασα αυτο το πραγμα.γελοιος ημουν.εβριζα καποιον που ελεγα οτι δεν υπαρχει.ενα βραδι ειδα στον υπνο μου ενα γεροντα να μου λεει γιατι βριζεις τον θεο και γιατι με καταδιωκεις?ξυπνησα και εβριζα τον θεο.ξανακοιμηθηκα και ξαναειδα το ιδιο ονειρο.το πρωι ο γιατρος μου εκανε παρατηρηση γιατι σηκωσα στο ποδι το νοσοκομειο με τις βρισιες μου.την ιδια μερα ειχει ερθει ενας καλογερος στο νοσομομειο να δει τους ασθενεις πραγμα που εκανε καθε εβδομαδα.αν θυμαμαι καλα τον ελεγαν ευστρατιο.ηρθε και σε μενα.μολις τον ειδα του ειπα φυγε ρασοφορε σατανα.ο γερος με κοιταξε με χαμογελο και μου ειπε παιδι μου δεν απαντησες στο ονειρο ψες.εκεινη την στιγμη ανατριχιασα και ειπα μεσα μου τι ξερει ο ρασοφορος για το ονειρο?θα μου απαντησεις λεει.του λεω τι να πω οτι δεν υπαρχει θεος?εγω δεν καταδιωκω κανενα.μα εσυ δεν εισαι που βριζεις θεο και αγιους μου λεει?δεν ειχα τι να πω.εκεινη την ωρα μπηκε μεσα ενας γιατρος και μου ειπε κυριε πρεπε να πληρωσει καποιος την περιθαλψη σας γιατι το κρατος δεν μπορει να σας καλυψει αλλο.και εφυγε.ο γεροντας ηρθε πανω μου μου εσφιξε το δεξι χερι και μου ειπε μην φοβασαι.σε μια εβδομαδα θα εισαι εξω απο εδω.τι λες ψευταρα του ειπα?αυτοι μου ειπαν οτι δεν εχω καιρο.ενα μηνα μου δινουν.θα δεις μου λεει.εφυγε.το αλλο πρωι με εξετασε ο γιατρος.απιστευτο λεει.τι?εισαι καλα λεει.θεραπευτηκες.τι λες γιατρε του ειπα.πεθαινω.φωναξε και αλλους γιατρους.ιδια διαγνωση.περασα ολη την μερα σκεφτομενος τα λογια του γεροντα.μια ζωη ημουν μονος.μισουσα τους παντες γιατι πιστευα στον χριστο.κανεναν δεν ειχα μαζι μου.και ομως ενας γεροντας εχθρος μου οπωε λενε και οι αθεοι με βοηθησε.ολοκληρωθηκε η εβδομαδα και πηρα εξιτηριο.θυμηθηκα τα λογια του γεροντα.οταν πηγα στον διευθυντη να του ζητησω χρονο για τα λεφτα μου λεει.ενα λεπτο.ονομα και επιθετο.του τα λεω,εισαι ενταξει μου λεει.ενας τυπας ηρθε και εφερε ενα φακελο με τα λεφτα.ποιος ηταν ρωτω?η απαντηση με κατατρομαξε?ο φακελος εγραφε απο τον ευστρατιο με αγαπη.σας το λεω παιδια γιατι εγω ημουν μεγας αθειστης,στηριζα την αθεια μου στην επιστημη που λεει οτι απεδειξε οτι δεν εχει θεο αλλα να βρει ενα φαρμακι για τις αρρωστιες δεν βρισκει.ξερω απειρες περιπτωσεις σαν εσας που ηταν αθεοι αλλα μετανοησαν λογω προβληματων υγειας η απο την απομονωση στην οποια βρεθηκαν απο μονοι τους.δυστυχισμενοι ανθρωποι καταντησαν.σοβαρα μιλω.μεχρι ιερεα γνωρισα που ηταν αθεος και μετεποιτα εγινε σατανιστης ξεχνωντας την ....αθεια.....ο ιερεας αυτος λεγεται μιχαλης και ζει στην κυπρο/νομιζω στην λευκωσια.οταν καταλαβετε καποτε τα λαθη σας θα δυστυχισετε.θα ειναι ψυχικο μαρτυριο.σοβαρα.ακομα δεν το ξεπερασα εγω. προσπαθω ακομα μετα απο σχεδον δεκα χρονια να ξανα κανω φιλους μου αυτους που εδιωξε με επιχειρημα την μη υπαρξη θεου.τα παραμυθεια που λετε ειναι αληθινα.δεν ξερω αν αυτα που εγραψε ο τυπος ειναι αληθεια αλλα υπαρχουν χιλιαδες αλλα παρομοια.βριζοντας ενα θεο και φτιαχνοντας ιστολογια που τον βριζουν μαλλον βριζοντας ενα ανυπαρκτο θεο συμφωνα με τα λογια μας αποδεικνυει την τραγικη κατασταση που βρισκομαστε.που θελουμε να ενοχλησουμε τον κοσμο που πιστευει σε κατι.αυτο ειναι φασισμος.οφειλετε να κοιτατε τα προβληματα σας και οχι να κανετε προβλημα σε αλλους.ευχαριστω.

Undantag είπε...

Η αφθαρσία (μέρους) του σώματος της ευσεβούς μοναχής οσίας Κακοσμίας*,

Αδελφοί μου,

Μετά την πτώση της ενδόξου Βυζαντινής ημών αυτοκρατορίας, ζούσε στο γυναικείο μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοβυζιώτισσας (Μονή Τόπλες) στην Κρήτη η Κακοσμία (κατά κόσμον Καλλιόπη), πρωτοκόρη δημογέροντα του Χάνδακα. Παρά την καλή οικογένεια και τη μεγάλη περιουσία, η ενάρετος κόρη ΕΠΕΛΕΞΕ την μοναστική ζωή, πράγμα που ανακούφισε τους γύρω της, καθώς το μοναστικό ράσο εκάλυπτε σχεδόν πλήρως την καμπούρα της, το μοναδικό φρύδι της, τις κρεατοελιές πάνω από κάθε ρουθούνι και το Καραϊσκάκειο μουστάκι της.

Οι μέρες της νύμφης εκείνης του Ιησού περνούσαν με προσευχή, κατήχηση, συντήρηση κοσμοσφαιρών «τεριρέμ», ιστόριση του καθολικού της Μονής, κατασκευή και αγιασμό κομποσχοινίων και πλαστογράφηση αυτοκρατορικών χρυσοβούλων, τα οποία (έτσι είχε προφητεύσει η Ηγουμένη Ξετσιπωσία, στην οποία είχε εμφανισθεί καθ’ύπνοις ο Άγιος Βούδας), νεώτερες γενεές καλογραιών θα χρησιμοποιούσαν για να αρπάξουν τις γύρω γαίες και να χτίσουν θεάρεστα γήπεδα γκόλφ για θεοσεβούμενους μεγιστάνες του πλούτου.

Ώσπου το μοιραίο συνέβη. Οι άπιστοι μογγόλοι χθόνιοι Τούρκοι πάτησαν τη Λεβεντογένα Κρήτη το έτος Κυρίου (ή μάλλον του Οξαποδώ, αν κρίνουμε από τα τελευταία δύο ψηφία) 1669. Η Μονή Τόπλες περιήλθε στη δικαιοδοσία ενός από τους πρωτεργάτες της νίκης, του πασά Hamid ibn Mitsotak, που έπινε το αίμα των παρθένων με το καλαμάκι και των νηπίων με το μπουρί της σόμπας. Απόγονοί του κυριαρχούν ακόμη στην πολιτική ζωή του νησιού.

Ο πασάς αυτός, μπουχτισμένος από το βιασμό δεκάδων παρθένων και των δύο φύλων, και ολίγον τι βιτσιόζος, ζητούσε κάτι διαφορετικό.
Όταν για πρώτη φορά αντίκρυσε την οσία Κακοσμία, μια σατανική λάμψη άστραψε στα αλλήθωρα μάτια του. Τέτοια ασχήμια, πρώτη φορά έβλεπε. Τόσο άσχημη, που καταντά όμορφή, στην κατηγορία της. Από κώλο πάντως έσκιζε.

Undantag είπε...

Αρχικά προσπάθησε να την αποπλανήσει με δώρα και υποσχέσεις, αλλά, σε πείσμα του, η ενάρετος μοναχή ηρνείτο πεισματικώς, αντιτείνουσα ότι είναι Νύμφη Κυρίου (Αυτόν, δυστυχώς, κανείς ποτέ δεν Τον ρώτησε). Όταν, μια μέρα, με το πρόσχημα της είσπραξης της δεκάτης (έτσι τη λέγαν, αλλά ουσιαστικά ήταν 21% μετά το Μνημόνιο του Σουλτάνου) ο βδελυρός Hamid τη στρίμωξε στο ιερό και πήγε να της βάλει χέρι, η αδελφή Κακοσμία δε δίστασε στιγμή. Αφού κατεβρέχθη με το λάδι της Ακοίμητης Καντήλας μπροστά από την εικόνα της Παναγίας της Χρυσοβυζιώτισσας, έπεσε πάνω στο βαρύτιμο μανουάλι και πυρπολήθηκε. Ο Hamid σήκωσε τους ώμους αδιάφορα, και αποπλάνησε δύο τρείς άλλες καλόγριες, λιγότερο άσχημες αλλά πιο εύκολες.

Μήνες μετά στην εκταφή του πτώματος – barbecue, άλαλα τα χείλη του ιερέως και των καλογραιών. Ενώ το υπόλοιπο καρβουνιασμένο σαρκίο είχε αποσυντεθεί πλήρως, ο κώλος της Κακοσμίας – ώ του θαύματος – τους κοίταζε από το φέρετρο με το μοναδικό του μάτι, ροδαλός, ζουμερός, σαν από φωτογράφηση του Χέφνερ. Μύρο αγιότητας πλημμύρισε τον αέρα. Σταυροκοπήθηκαν ευλαβώς τριάντα τρεις φορές, καταλαβαίνοντας ότι η Παναγία η Χρυσοβυζιώτισσα, επιβραβεύοντας την επιμονή της καλογραίας να διατηρήσει τον θησαυρό της για τον Ουράνιο της Νυμφίο, καλλώπισε και διατήρησε αυτόν ούτωσώστε ο Υιός της να μη χρειαστεί να περάσει δεύτερο Γολγοθά.

Τα άφθαρτα κωλομάγουλα της οσίας Κακοσμίας υπέρκεινται ακόμη και σήμερα της Αγίας Τραπέζης της Μονής Τόπλες. Η οσία τιμάται τοπικώς το Δεκαπενταύγουστο («Ρόδον το Αμάραντον»), οπότε η κατάχρυση λειψανοθήκη λιτανεύεται στα γύρω χωριά. Από ένα διακριτικό άνοιγμα στο πίσω μέρος της λειψανοθήκης, οι ευσεβείς χωρικοί με ευλάβεια φιλούν την παρθένα οπή.

Γιατρεύει τις αιμορροΐδες, προφυλάσσει απ’ τα αφροδίσια.

* Βασισμένο εν μέρει σε μια ιδέα του Umberto Eco, Δεύτερο Ελάχιστο Ημερολόγιο

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλτατε επαναστάτη
Να θεραπευτείς από μια δυσίατη ασθένεια δεν είναι θαύμα, είναι απλά καλή τύχη... Θαύμα θα ήταν κάτι που θα παραβίαζε εντελώς τους φυσικούς νόμους, όπως τους γνωρίζουμε. Το έχω ξανασυζητήσει το θέμα και δεν σκοπεύω να επεκταθώ.

Όσο για τις γνωστές απειλες του στυλ «αμα συμβεί και σε σας θα πιστέψετε και θα μετανοήσετε για τον τωρινό τρόπο σκέψης σας», ένα σου λέω: Δεν ξέρεις κατά πόσον η σοβαρή ασθένεια, ο καρκίνος, ο θάνατος είναι μακριά από τη ζωή μου και τη ζωή άλλων σκεπτόμενων ανθρώπων. Οπότε δεν είσαι σε θέση να με κρίνεις...

Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά στα ψυχοτραυματικά γεγονότα της ζωής και σίγουρα η προσφυγή στις μετάνοιες, τις λιτανείες, τα τάματα, τα ευχέλαια και τον ανορθολογισμό γενικότερα δεν είναι ο μόνος τρόπος.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Undantag
Πολύ καλή ιστορία, ίσως η καλύτερη μέχρι τώρα! Σ' ευχαριστούμε!

xarxar είπε...

Καλησπέρα κι από μένα. Για τον Επαναστάτη (φαντάζομαι πρόκειται για το ίδιο nick) βλέπετε και βλόγιο Διαγόρα. Άλλος άνθρωπος εκεί... χεχε. Αν πάρει είδηση το ποστ κι ο Ορθό θα πλακώσει με εκπληκτικές ιστοριούλες ξεσηκωμένες από κάθε μονή και γέροντα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε xarxar
Την καλησπέρα μου! Οι ιστορίες του επαναστάτη μπορεί να συγκινήσουν κανένα κοριτσάκι του κατηχητικού, αλλά εδώ δεν εντυπωσιάζουν κανέναν. Ας έρθει και ο ορθο- και όποιος ακόμα θέλει να μας καταθέσει τις εμπειρίες του (αν μπορέσει να ξεκλέψει λίγο χρόνο από το προσκύνημα της Μεγαλόχαρης)...

Ptomas είπε...

Καταπληκτικές ιστορίες. Βέβαια τα θαύματα του Μεγάλου Μακαρονοτέρατος ξεπερνούν σε λάμψη όλα αυτά! Από τον Μεγάλο Βιβλικό Συγγραφέα Woody Allen - συγνώμη για τα αγγλικά δεν το έχω μεταφρασμένο:

And Abraham awoke in the middle of the night and said to his only son, Isaac, "I have had a dream where the voice of the Lord sayeth that I must sacrifice my only son, so put your pants on."

And Isaac trembled and said, "So what did you say? I mean when He brought this whole thing up?"

"What am I going to say?" Abraham said. "I'm standing there at two A.M. I'm in my underwear with the Creator of the Universe. Should I argue?"

"Well, did he say why he wants me sacrificed?" Isaac asked his father.

But Abraham said, "The faithful do not question. Now let's go because I have a heavy day tomorrow."

And Sarah who heard Abraham's plan grew vexed and said, "How doth thou know it was the Lord and not, say, thy friend who loveth practical jokes, for the Lord hateth practical jokes and whosoever shall pull one shall be delivered into the hands of his enemies whether they pay the delivery charge or not."

And Abraham answered, "Because I know it was the Lord. It was a deep, resonant voice, well modulated, and nobody in the desert can get a rumble in it like that."

And Sarah said, "And thou art willing to carry out this senseless act?" But Abraham told her, "Frankly yes, for to question the Lord's word is one of the worst things a person can do, particularly with the economy in the state it's in."

And so he took Isaac to a certain place and prepared to sacrifice him but at the last minute the Lord stayed Abraham's hand and said, "How could thou doest such a thing?"

And Abraham said, "But thou said ---"

"Never mind what I said," the Lord spake. "Doth thou listen to every crazy idea that comes thy way?" And Abraham grew ashamed. "Er - not really … no."

"I jokingly suggest thou sacrifice Isaac and thou immediately runs out to do it."

And Abraham fell to his knees, "See, I never know when you're kidding."

And the Lord thundered, "No sense of humor. I can't believe it."

"But doth this not prove I love thee, that I was willing to donate mine only son on thy whim?"

And the Lord said, "It proves that some men will follow any order no matter how asinine as long as it comes from a resonant, well-modulated voice."

And with that, the Lord bid Abraham get some rest and check with him tomorrow.

Άθεος είπε...

Έχω την εντύπωση ότι οι ιστορίες σας σε τίποτα δεν υστερούν από τα περιβόητα θαύματα της χριστιανοσύνης.
Μπορώ να πω ότι είναι το ίδιο διασκεδαστικά!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε ptomas
Χαίρομαι που σου άρεσαν οι ιστορίες. Ο Woody Allen φυσικά σκίζει! Καυστικός και τετραπέρατος... Δεν δημοσιεύω την ιστοριούλα όχι γιατί βαριμέμαι να τη μεταφράσω, αλλά γιατί νομίζω πως ξεφεύγει λίγο από το concept «θαύματα και άλλες ιστορίες» και είναι περισσότερο του στυλ «διακωμώδηση των ιερών βιβλίων»!

Φίλε Άθεε
Μη σου πω οτι πολλά από τα «θαύματα» των χριστιανικών ιστοσελίδων είναι ακόμα πιο κωμικοτραγικά!

Άθεος είπε...

Μα τι λες τώρα…
…σε τα μας…;!
Έχω διαβάσει για σκύλους που μιλούν με ανθρώπινη φωνή (όχι, δεν πρόκειται για… Βραζιλιάνικο σίριαλ στην T.V.). Ακόμα για ανθρώπους που πετούν σαν πουλιά και ρέγκες παστές που πέφτουν στο βαρέλι το νερό και κολυμπούν ολόφρεσκες!

Αναστάσιος είπε...

Η γελοιογραφία του μήνα!

http://diagoras.wordpress.com/2010/08/17/militant-agnostic/

Αγησίας είπε...

Νά ΄στε καλά, ρε παιδιά! Ό,τι έπρεπε για να γελάσει το χείλι μας, με τόση ζέστη και γκάζι σε χΆη Σήζων.

Άθεος είπε...

Όπα ο… Αναστάσιος!
Κάτι μου θυμίζει!
Δεν έπιασε εκεί, ήρθαμε κι εδώ….
Μα τι χριστιανική αγάπη είναι αυτή…
Μήπως ο Ανώνυμος ο δικός μου είναι ο εδώ Αναστάσιος και μετά πάλι σε μένα mitsakos;
Αχ ορθόδοξε χριστιανέ, όλα εδώ πληρώνονται. Όλα εδώ!

mitsakos είπε...

Η μαλακία που δέρνει τον άθεο, δεν έχει όρια!!!

Δεν άφησες το σχόλιο μου ΕΚΕΙ, άκουσε τα εδώ.

Άθεος είπε...

Εγώ τουλάχιστον δεν κρύβομαι πίσω από ανωνυμίες.
Ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό σου, τέκνον μου.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Άθεε
Ρέγκες παστές που κολυμπούν εε; Σαν θρίλερ του Κιούμπρικ μου φαίνεται...

Αναστάσιε ή Ανώνυμε ή Μητσάκο
Αυτά που ξέρεις να τα ξεχάσεις. Τέτοιες φτηνές προσπάθειες διασποράς ζιζανίων δεν περνάνε εδώ...

Φίλε Αγησία
Σ' ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που διασκέδασες με τις ιστορίες!

mitsakos είπε...

Αθεούλη ποιος χαρακτηρισμός σου άρεσε αγόρι μου, το μαλάκας; Να στο λέω πιο συχνά εάν είναι αυτό και σου άρεσε. Πως μπορώ να μην στο λέω κιόλας όταν εσύ λες σε εμένα ότι εγώ κρύβομαι πίσω από ανωνυμίες, μετά από αυτά που έχεις κάνει κατά καιρούς στα διάφορα blogs που μπαίνεις.

Ανορθόδοξε από τον άθεούλη κόλλησες και εσύ;

Άθεος είπε...

Ανορθόδοξε, επειδή φεύγω διακοπές και δεν μπορώ να περιμένω απάντηση, απαίτησε από τον πιο πάνω «κύριο» να σου πει σε ποια blog μπαίνω και τι επιλήψιμο λέω!
Μην σε προβληματίζει το ήθος του, είναι ένας βέρος χριστιανός!

Ανώνυμος είπε...

εχεις μεγαλο μισος για τους ανθρωπους.

σε παρακολουθει ψυχιατρος;

αν οχι πρεπει οι γονεις σου να αναλαβουν τις ευθυνες τους και να σε βοηθησουν να βγεις απο το αδιεξοδο σου.

εχεις ενα σαφεστατο εγληματικο προφιλ εν δυναμει δολοφονου και μια αστατη ψυχικη κατασταση οπως προκυπτει απο την παραληρηματικη σου γραφη μισους.

χρειαζεσαι βοηθεια αμεση.

εισαι επικινδυνος για τον εαυτον σου και τους αλλους...

αν καποιος διαβαζει αυτο το μπλογκ και γνωριζει τον συγγραφεα ας τον βοηθησει.

θα προλαβει κακο μεγαλο.

xarxar είπε...

Ελπίζω να μη σε επηρεάσει και σένα Ανώνυμε και πάθεις τίποτα! Καλύτερα να μην ξανάρθεις γιατί μπορεί να κολλήσεις τίποτα. Προσευχήσου στους άγιους και τις παναγίες να σε φυλάξουν!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε άθεε
Πέρασε εσύ καλά στις διακοπές σου και μη δίνεις σημασία στα κρωξίματα των βατράχων...

Αγαπητέ ανώνυμε
Μετά το άκρως αποκαλυπτικό σχόλιό σου είδα το φώς το αληθινό! Τέτοιοι φωστήρες σαν σένα χρειάζονται για να βγουν τα blogs από από το τέλμα της ανηθικότητας και της μισανθρωπίας. Συνέχισε έτσι (μας διασκεδάζεις πολύ)...

mitsakos είπε...

Άθεε σε πήραν όλοι πρέφα! Προφανώς γνωρίζουν και το ποιον σου!

Ανώνυμε μη δίνεις σημασία στα σχόλια του άθεου και του ανορθόδοξου, είναι βέροι άπιστοι.

xarxar είπε...

Χμ, αυτό το "άπιστος" είναι τυπικό λεξιλόγιο του Ορθό...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Γιατί τόσο μένος βρε αδέρφια?
Γιατί τόσες προσβολές?
Αυτά που κατα καιρούς κατηγορείτε ως ατοπηματα και σκοταδισμό των πιστευόντων τα επαναλαμβάνετε εσείς σε πολύ χειριστο βαθμό με το ύφος σας.
Ποια ελευθερία σας στερεί κάποιος που πιστευει και ασελγείτε στα πιστεύω του?
Οσα λένε οι "ιστοριούλες" ή η "ιστοριούλα" που σας είπε ο επαναστατης μπορεί να είναι αληθεια ή ψέμματα, μπορείτε να την πιστεψετε ή οχι.
Το προσωπικό βίωμα είναι πολύ ισχυρό και μόνο τότε θα καταλάβαιτε την δική σας τωρινή πλάνη (άποψη μου-επιδέχεται άπειρης κριτικής).
Ανορθόδοξε σου έχω ξαναγράψει απο που ξεκίνησα, δεν έχω αλλάξει σε τίποτα τη ζωή μου για να με πεις χριστιανό κολλημένο, δεν πάω εκκλησία και κατηχητικά, ακούω μέταλ, έχω 7 τατουαζ αλλά το τι πιστευω βασει βιωμάτων, εσωτερικής αναζητησης και διαβάσματος θα ήθελα να μη γινεται αντικείμενο χλευασμού με άσχημο τρόπο και δυστυχώς ενω πολλά άρθρα ειναι εξαιρετικά και χρήζουν αντιλογου και διαλογου κάποιες συμπεριφορές πραγματικά αμαυρώνουν την βασική αρχή που θα έπρεπε υποτίθετε να εδράζετε η λογική "ελευθερων" ανθρώπων σαν και εσάς.
Το να σεβόμαστε τα πιστευω του αλλου ειναι βασικο δομικο χαρακτηριστικό πολιτισμενων κοινωνιών.Το χάνετε λιγάκι. Η κριτική πάνω σε θέσεις είναι θετική όσο τιποτα.σου έχω ξαναπεί άλλο πιστη άλλο εκκλησία. Την κριτική στα τρωτά του τρόπου που λειτουργεί η εκκλησία την κάνω διαρκώς και πιο πολύ από εσας . Η προσβολή και ο σαρκασμός της πίστης όμως δειχνει την αδυναμία σας.
Να είστε καλα...

xarxar είπε...

Τα πρόσωπα είναι σεβαστά, το ίδιο και το δικαίωμα τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Κανένας σεβασμός όμως δεν εξασφαλίζεται αυτόματα ως προς τις ίδιες τις απόψεις. Μπορείς να πιστεύεις στα βιώματά σου κι εγώ μπορώ να τα θεωρώ από κολοκύθια τούμπανα έως παραισθήσεις. Αυτό δεν είναι σκοταδισμός, είναι ελευθερία έκφρασης και για τους δυο μας.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

δηλαδή αγαπητέ μου αν για παράδειγμα σου έλεγα οτι παπαρολογείς, στηρίζεις τη μη πίστη σου σε τραυματικές εμπειρίες, οτι εισαι ένας δήθεν άξεστος που το παίζει ελευθερος για να ικανοποιήσει το εγώ του και ένα κάρο άλλες τέτοιες παπαριές που μπορεί να μην ευσταθούν αλλά ειναι σύμφωνες με τον τρόπο που μερικοί που γράφουν εδώ αντιμετωπίζουν την "πιστη" αυτό σημαίνει ελευθερία έκφρασης? Ελευθερία έκφρασης είναι η γόνιμη κριτική σε θέσεις και όχι ο χλευασμός και η ισοπέδωση του αντιλογου με πραγματικά ανούσια και ρηχα ειπωθέντα.
Αυτό ενοούσα οποτε μην υπεκφευγεις απο το νόημα αυτών που είπα για να δικαιολογήσεις κάποιες άθλιες συμπεριφορές μερικών.Η τριμπλα σου περι ελευθερία έκφρασης καλή αλλά ανεδαφική αφού το ίδιο σου λέω.
Αν δεν θές να καταλάβεις λοιπόν τι λέω παραπάνω δικαίωμα σου. Υπάρχει όμως ωραίος και επικοδομητικός τρόπος για να πεις οτι νομιζεις και να ασκησεις κριτική επι της ουσίας και αυτός ο τρόπος δεν φανερώνει και αδυναμία σε αντίθεση με την ξεφτίλα και τις υβρεις που μεταχειρίζονται μερικοί...
Και θα σου πω και κάτι αλλά μη σε πιάσει αμόκ δε το κάνω για να τσαντιστείς. Μη φοβάσαι σε αγαπάει ο Χριστούλης και θα σε συγχωρέσει, τους άλλους τους μεγαλόσταυρους να κλαίς...
Αντε να σαι καλά...

xarxar είπε...

Όχι, οι εκφράσεις τύπου
"παπαρολογείς", "εισαι ένας δήθεν άξεστος που το παίζει ελευθερος για να ικανοποιήσει το εγώ του"
είναι ενδεικτικές της προσωπικής επίθεσης, όχι κριτική σε συγκεκριμένες θέσεις μου. Και πάλι θα διαφωνήσω δηλαδή. Το να χλευάσεις κάποια συγκεκριμένη θέση μου, είναι άλλο πράγμα.

Η δε φράση "στηρίζεις τη μη πίστη σου σε τραυματικές εμπειρίες" είναι εντελώς άτοπη. Δε μπορώ να στηρίξω κάτι αρνητικό. Καταρρίπτω τις (ούτως ή άλλως σαθρές) βάσεις της πίστης. Δε στηρίζω τη μη πίστη.

Δεν έχω ιδέα σε ποιο "Χριστούλη" αναφέρεσαι εσύ, αλλά εγώ δεν τον είδα, δεν του μίλησα και δεν τον "ένιωσα" ποτέ. Άκουγα άλλους να μιλάνε γι'αυτόν, αλλά τελικά ούτε αυτοί τον είδαν, του μίλησαν και τον "ένιωσαν" ποτέ. Κι αυτοί από άλλους το άκουσαν. Για όσους νομίζουν ότι το έκαναν και συνεχίζουν να το κάνουν έχω διαπιστώσει ότι πρόκειται περί "προβληματικών" ατόμων. Δε χρωστάω λοιπόν καμιά συγγνώμη και δεν περιμένω καμία συγχώρεση γιατί δεν έβλαψα κανέναν "Χριστούλη" απ'όσο γνωρίζω. Ούτε και περιμένω την αγάπη του γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να νιώσω την έκφρασή της. Κι έχω την αίσθηση πως ούτε κι εσύ μπορείς.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

μπερδευτήκαμε και πάλι λιγάκι νομίζω ή κάνω λάθος? Συμφωνούμε πως δεν αποτελεί ουσιαστική κριτική μια τέτοιου είδους επίθεση(με σαρκασμούς και βωμολοχίες) στα πιστευω κάποιας μερίδας κόσμου ή όχι?
Παρερμηνευεις θεωρώ επισης το ότι δεν σου επιτέθηκα προσωπικά και είπα ¨αν για παράδειγμα σου έλεγα ...¨ και μου απαντάς επι της ουσίας σε μη υπαρκτό συλλογισμό αλλά σε υποθετικό.

Τέλος στο Χριστουλη που αναφέρομαι εγώ ελπιζω να αξιωθώ να τον νιώσω ολοκληρωτικά γιατι όχι απλά υπάρχει και είναι η μοναδική πηγή ¨αλήθειας¨ κατ΄ εμέ και την προσωπική μου πορεία αναζήτησης και φανέρωσης, αλλά είναι ο τρόπος-δρόμος που μπορεί εξυψώνοντας τον ανθρωπο να αποδεσμευτεί απο τη ματαιότητα και να εντρυφίσει στη μοναδικοτητα της γνώσης μέσω των έννοιων που περικλύει αυτό που πολύ ορθά ο Σωκρατης διατυπωσε με τη φράση "εν οιδα οτι ουδέν οιδα" και σου μοιάζει τόσο παράταιρο να ακούγεται απο έναν που δηλώνει Χριστιανός γιατί πολύ απλά δεν μελετάς το βάθος της έννοιας των λόγων του Χριστού αλλά κρίνεις-συγκρίνεις και επικρίνεις τις άθλιες πράξεις και τα κατασκευάσματα των ανθρώπων που κατάντησαν την πίστη αρρωστημενη θρησκεία. Να είσαι καλά...

xarxar είπε...

Όχι, δε συμφωνούμε. Ο σαρκασμός είναι καθ'όλα αποδεκτός για μένα. Η βωμολοχία δεν είναι του γούστου μου, αλλά όταν αφορά φανταστικές οντότητες δε με απασχολεί αν το κάνει κάποιος. Επίσης, απάντησα υποθετικά στην υποθετική επίθεση.

Τα υπόλοιπα θα μου επιτρέψεις να μην τα σχολιάσω καλύτερα γιατί τότε δε θα μείνουμε στον υποθετικό σαρκασμό. Αρκεί να πω πως δεν έχω αρνητική άποψη μόνο για τη θρησκεία σας, αλλά και και για το δόγμα σας, ακόμα και στην πιο στοιχειώδη μορφή των βασικών ιερών σας βιβλίων. Πέραν τούτου και μόνο σαν παραμύθι που οδηγεί στη χειραγώγηση να το δει κανείς, μου αρκεί για να το απορρίψω.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Χαιρομαι εφόσον έχεις μελετήσει το δογμα προτου το απορριψεις αλλά συγνώμη άποψη μου είναι οτι για να το προσεγγίσεις στο βαθμό που να μπορείς να κατανοήσεις μέρος του νοήματος που εμπεριεχει, σαν παραμυθάκι δεν μπορείς να το δεις, εκτός και εαν εσύ το εξέλαβες έτσι και έκρινες επιδερμικά. Το ορθόδοξο δόγμα ελπίζω να εννοείς γιατι οι διαφορές μεταξύ τους είναι τεράστιες αλλά και πάλι γίνονται ασήμαντες σαν υπάρξει η "φανερωση".

Τέλος θεωρώ το σαρκασμό δειγμα αδυναμίας στο σοβαρό διάλογο αλλά πολύ ευχαριστο σπορ οταν καλαμπουρίζω με τους φίλους μου.

xarxar είπε...

Ναι, στην ορθόδοξη θρησκεία αναφέρομαι, αλλά, αν μελετήσεις ένα-δυο καταλαβαίνεις που πάει το πράγμα για όλες (λίγο-πολύ). Δε μου παρέχεις στοιχεία γιατί δεν μπορώ να το δω σαν παραμυθάκι. Τίποτα γύρω μου δε μου δείχνει το αντίθετο. Μάλιστα υπάρχουν παραδείγματα από αντίστοιχες περιπτώσεις που εσείς οι ίδιοι χαρακτηρίζετε ευθύς αμέσως παραμύθια. Είναι άλλοι "μύθοι" αυτοί. Ένα απλό παράδειγμα είναι οι άλλες θρησκείες. Αυτές είναι παραμύθια μετά βεβαιότητας, ε; Φοβάμαι τελικά πως κανένας ΧΟ δεν έχει κατανοήσει ούτε μέρος του νοήματος, αλλιώς δε θα συμπεριφέρονταν έτσι. Όταν δυσκολεύονται πάντα σε παραπέμπουν σε κάποιον άλλο καλύτερο, γιατί τάχα αυτοί δεν έχουν προχωρήσει τόσο. Έχει προχωρήσει κανένας τελικά; Αν όχι γιατί δεν προσπαθούν περισσότερο; Αν προσπάθησαν και δεν πέτυχαν τίποτα, μήπως να σκεφτούν και την πιθανότητα να μην έχει βαθύτερο νόημα; Τι είναι αυτή η "φανέρωση" τελοσπάντων;

Σιγαλας Μακαριος είπε...

"Ναι, στην ορθόδοξη θρησκεία αναφέρομαι, αλλά, αν μελετήσεις ένα-δυο καταλαβαίνεις που πάει το πράγμα για όλες (λίγο-πολύ)."

Οταν γενικευεις ή μελετάς μέρος μιας ολοτητας ότι και εαν αφορά αυτό δεν μπορείς να έχεις σαφή γνώση για αυτή. Ειναι σαν σου πω πως εγώ επειδη γνωρίζω προσθεση ξέρω μαθηματικά. Δεν ειμαι θεολόγος φυσικά και δεν έχω και εγώ τη γνώση να σου αναλύσω τα πάντα περι ορθοδοξίας αλλά έχω ασχοληθεί αρκετα απο εσωτερική μου αναγκη στο δρομο για να καταλήξω στην δική μου κοσμοθεωρία περνώντας από πολλά στάδια συγκριτικής μελέτης.

"Δε μου παρέχεις στοιχεία γιατί δεν μπορώ να το δω σαν παραμυθάκι. Τίποτα γύρω μου δε μου δείχνει το αντίθετο. Μάλιστα υπάρχουν παραδείγματα από αντίστοιχες περιπτώσεις που εσείς οι ίδιοι χαρακτηρίζετε ευθύς αμέσως παραμύθια. Είναι άλλοι "μύθοι" αυτοί. Ένα απλό παράδειγμα είναι οι άλλες θρησκείες. Αυτές είναι παραμύθια μετά βεβαιότητας, ε;"

Μπορώ να σου παραθέσω στοιχεία και να κάνουμε άπειρες συζητήσεις και πάλι δεν θα δεις τιποτα γιατι δεν θες να δεις . οτι είναι να δεις θα το δεις με τα εσωτερικά σου μάτια και όχι με τα γήινα. Δεν αφορα οτιδηποτε εκλογικευμένο την πίστη γιατί δεν μπορείς να εκλογικεύσεις το απολυτο. Φυσικά και δεν ειναι παραμυθάκια πολλές διδαχές σε άλλες "Θρησκείες" και όλες οι μονοθειστικές Θρησκέιες κινούνται σε μια κοινή συνισταμένη και βασίζονται στην ίδια φιλοδοφία. Ολα ειναι τα επιμέρους μέρη μιας ολότητας που μπορεί να την ονομάσεις ακόμα και ως ενέργεια αν δεν είσαι αγνωστικιστής. Μην μπερδέυεις όμως την πίστη με την Θρησκεια που είναι αρρώστεια.

"Φοβάμαι τελικά πως κανένας ΧΟ δεν έχει κατανοήσει ούτε μέρος του νοήματος, αλλιώς δε θα συμπεριφέρονταν έτσι. Όταν δυσκολεύονται πάντα σε παραπέμπουν σε κάποιον άλλο καλύτερο, γιατί τάχα αυτοί δεν έχουν προχωρήσει τόσο. Έχει προχωρήσει κανένας τελικά; Αν όχι γιατί δεν προσπαθούν περισσότερο; Αν προσπάθησαν και δεν πέτυχαν τίποτα, μήπως να σκεφτούν και την πιθανότητα να μην έχει βαθύτερο νόημα; Τι είναι αυτή η "φανέρωση" τελοσπάντων;"

Δεν σε παρέπεμψα πουθενά αν και δεν νομίζω να μπορώ μέσα σε 10 γραμμές να σου αναλύσω ολοκληρη κοσμοθεωρία. Πως σου συμπεριφέρθηκα και λες να συμπεριφέρονται έτσι? Φυσικά και δεν μπορείς ευκολα να κατανοήσεις το "Ολο" αυτό σου λέω, και σιγουρα ουτε να το εκλογικευσεις γιατι αυτο εσύ επιθυμείς.
Μπορείς όμως να το νιώσεις και αυτή η "φανέρωση" αφορά εσωτερικά βιώματα που σου καταδεικνύουν το δρόμο. Ακομα και σημερα που μου έχει φανερωθεί η Αληθεια αμφιβάλλω και αναζητώ παραλληλισμούς του Χριστιανισμού με ηλιακά ημερολογια κ.α αλλά μέσα μου ξέρω πως το άδυτο το έχω νιώσει για τα καλά.
Δεν ειμαι όμως ο κατάλληλος ανθρωπος να μιλήσω για αυτο το τοσο εσωτερικό βίωμα και δη απροσωπα πίσω απο μια οθόνη. Ανοιξε τα μάτια της ψυχής σου και θα δεις. υπάρχουν τεράστια μεγέθη και ανθρωποι που έχουν φτάσει στη φωτιση, μπορεί να τους διακρίνεις ακόμα και στα μάτια μιας γιαγιάς της γειτονιάς σου αρκει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να τους δει.
Δεν θέλει προσπάθεια για να δεις, να μετριάσεις το εγώ σου χρειάζεται και να αρχίζεις να εφαρμόζεις στη ζωή σου το σεβασμό και στην σκέψη σου το οτι ο άνθρωπος είναι το όνειρο μιας σκιάς οπως είχε πει κάποτε ο Πινδαρος.
Να σαι καλά...

xarxar είπε...

Wishmaster λες
"Δεν ειμαι όμως ο κατάλληλος ανθρωπος να μιλήσω για αυτο το τοσο εσωτερικό βίωμα"
και
"Δεν ειμαι θεολόγος φυσικά και δεν έχω και εγώ τη γνώση να σου αναλύσω τα πάντα περι ορθοδοξίας"
και
"Δεν σε παρέπεμψα πουθενά"

αλλά εγώ είπα
"Φοβάμαι τελικά πως κανένας ΧΟ δεν έχει κατανοήσει ούτε μέρος του νοήματος, αλλιώς δε θα συμπεριφέρονταν έτσι. Όταν δυσκολεύονται πάντα σε παραπέμπουν σε κάποιον άλλο καλύτερο, γιατί τάχα αυτοί δεν έχουν προχωρήσει τόσο. Έχει προχωρήσει κανένας τελικά; Αν όχι γιατί δεν προσπαθούν περισσότερο; Αν προσπάθησαν και δεν πέτυχαν τίποτα, μήπως να σκεφτούν και την πιθανότητα να μην έχει βαθύτερο νόημα;"

Αυτό ακριβώς εννοούσα. Και, ναι, απομόνωσα τα συγκεκριμένα κομμάτια γιατί με τα υπόλοιπα, που τα θεωρώ τυπικές υπεκφυγές, θα ασχοληθώ παρακάτω.

@Wishmaster
"Φυσικά και δεν ειναι παραμυθάκια πολλές διδαχές σε άλλες "Θρησκείες" και όλες οι μονοθειστικές Θρησκέιες κινούνται σε μια κοινή συνισταμένη και βασίζονται στην ίδια φιλοδοφία."

Δεν υπάρχουν μόνο οι μονοθεϊστικές όμως - γιατί να κάνουμε διακρίσεις;

@Wishmaster
"Μην μπερδέυεις όμως την πίστη με την Θρησκεια που είναι αρρώστεια."

Το ξεκαθάρισα από την αρχή - δεν τα μπερδεύω. Ειλικρινά, όμως το ένα δεν μπορεί χωρίς το άλλο.

@Wishmaster
"Οταν γενικευεις ή μελετάς μέρος μιας ολοτητας ότι και εαν αφορά αυτό δεν μπορείς να έχεις σαφή γνώση για αυτή. Ειναι σαν σου πω πως εγώ επειδη γνωρίζω προσθεση ξέρω μαθηματικά"

Πολύ άστοχο παράδειγμα. Δεν αναφέρθηκα σε τμήμα θρησκείας αλλά σε πολλές θρησκείες. Επίσης το δόγμα ουδεμία σχέση έχει με τη λογική και την επιστήμη. Βρίθει αντιφάσεων και πάσχει από οργάνωση. Δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει ασάφειες και σφάλματα, ειδικά, όταν στην προκειμένη περίπτωση, θεωρείται θεόπνευστο. Δίνει δικαιώματα να απορριφθεί και τμηματικά δηλαδή λόγω της δομής (ή μάλλον της απουσίας) του.

@Wishmaster
"έχω ασχοληθεί αρκετα απο εσωτερική μου αναγκη στο δρομο για να καταλήξω στην δική μου κοσμοθεωρία περνώντας από πολλά στάδια συγκριτικής μελέτης."

Καλό θα ήταν να αναλύσεις λίγο παραπάνω την πολυεπίπεδη συγκριτκή μελέτη σου.

έχω ασχοληθεί αρκετα απο εσωτερική μου αναγκη στο δρομο για να καταλήξω στην δική μου κοσμοθεωρία περνώντας από πολλά στάδια συγκριτικής μελέτης.

@Wishmaster
"οτι είναι να δεις θα το δεις με τα εσωτερικά σου μάτια και όχι με τα γήινα. "
"Μπορείς όμως να το νιώσεις"
"Ανοιξε τα μάτια της ψυχής σου και θα δεις"
"υπάρχουν τεράστια μεγέθη και ανθρωποι που έχουν φτάσει στη φωτιση, μπορεί να τους διακρίνεις ακόμα και στα μάτια μιας γιαγιάς της γειτονιάς σου αρκει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να τους δει. "
"μπορεί να την ονομάσεις ακόμα και ως ενέργεια"
"μέσα μου ξέρω πως το άδυτο το έχω νιώσει για τα καλά."

Τα παραπάνω τα ανάγω στη σφαίρα της φαντασίας και τα απορρίπτω εξ ορισμού (ή μάλλον και πάλι λόγω απουσίας ορισμού). Λυπάμαι, δεν μπορώ να επεκταθώ, όταν "εκτοξεύονται" τέτοιες έννοιες (ψυχή, ενέργεια, εσωτερικά μάτια).

@Wishmaster
"Δεν θέλει προσπάθεια για να δεις, να μετριάσεις το εγώ σου χρειάζεται και να αρχίζεις να εφαρμόζεις στη ζωή σου το σεβασμό και στην σκέψη σου το οτι ο άνθρωπος είναι το όνειρο μιας σκιάς οπως είχε πει κάποτε ο Πινδαρος."

Και που το ξέρεις αυτό, αλήθεια; Ξέρεις μήπως και πως ζω;

xarxar είπε...

Wishmaster λες
"Δεν ειμαι όμως ο κατάλληλος ανθρωπος να μιλήσω για αυτο το τοσο εσωτερικό βίωμα"
και
"Δεν ειμαι θεολόγος φυσικά και δεν έχω και εγώ τη γνώση να σου αναλύσω τα πάντα περι ορθοδοξίας"
και
"Δεν σε παρέπεμψα πουθενά"

αλλά εγώ είπα
"Φοβάμαι τελικά πως κανένας ΧΟ δεν έχει κατανοήσει ούτε μέρος του νοήματος, αλλιώς δε θα συμπεριφέρονταν έτσι. Όταν δυσκολεύονται πάντα σε παραπέμπουν σε κάποιον άλλο καλύτερο, γιατί τάχα αυτοί δεν έχουν προχωρήσει τόσο. Έχει προχωρήσει κανένας τελικά; Αν όχι γιατί δεν προσπαθούν περισσότερο; Αν προσπάθησαν και δεν πέτυχαν τίποτα, μήπως να σκεφτούν και την πιθανότητα να μην έχει βαθύτερο νόημα;"

Αυτό ακριβώς εννοούσα. Και, ναι, απομόνωσα τα συγκεκριμένα κομμάτια γιατί με τα υπόλοιπα, που τα θεωρώ τυπικές υπεκφυγές, θα ασχοληθώ παρακάτω.

@Wishmaster
"Φυσικά και δεν ειναι παραμυθάκια πολλές διδαχές σε άλλες "Θρησκείες" και όλες οι μονοθειστικές Θρησκέιες κινούνται σε μια κοινή συνισταμένη και βασίζονται στην ίδια φιλοδοφία."

Δεν υπάρχουν μόνο οι μονοθεϊστικές όμως - γιατί να κάνουμε διακρίσεις;

@Wishmaster
"Μην μπερδέυεις όμως την πίστη με την Θρησκεια που είναι αρρώστεια."

Το ξεκαθάρισα από την αρχή - δεν τα μπερδεύω. Ειλικρινά, όμως το ένα δεν μπορεί χωρίς το άλλο.

@Wishmaster
"Οταν γενικευεις ή μελετάς μέρος μιας ολοτητας ότι και εαν αφορά αυτό δεν μπορείς να έχεις σαφή γνώση για αυτή. Ειναι σαν σου πω πως εγώ επειδη γνωρίζω προσθεση ξέρω μαθηματικά"

Πολύ άστοχο παράδειγμα. Δεν αναφέρθηκα σε τμήμα θρησκείας αλλά σε πολλές θρησκείες. Επίσης το δόγμα ουδεμία σχέση έχει με τη λογική και την επιστήμη. Βρίθει αντιφάσεων και πάσχει από οργάνωση. Δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει ασάφειες και σφάλματα, ειδικά, όταν στην προκειμένη περίπτωση, θεωρείται θεόπνευστο. Δίνει δικαιώματα να απορριφθεί και τμηματικά δηλαδή λόγω της δομής (ή μάλλον της απουσίας) του.

@Wishmaster
"έχω ασχοληθεί αρκετα απο εσωτερική μου αναγκη στο δρομο για να καταλήξω στην δική μου κοσμοθεωρία περνώντας από πολλά στάδια συγκριτικής μελέτης."

Καλό θα ήταν να αναλύσεις λίγο παραπάνω την πολυεπίπεδη συγκριτκή μελέτη σου.

xarxar είπε...

@Wishmaster
"οτι είναι να δεις θα το δεις με τα εσωτερικά σου μάτια και όχι με τα γήινα. "
"Μπορείς όμως να το νιώσεις"
"Ανοιξε τα μάτια της ψυχής σου και θα δεις"
"υπάρχουν τεράστια μεγέθη και ανθρωποι που έχουν φτάσει στη φωτιση, μπορεί να τους διακρίνεις ακόμα και στα μάτια μιας γιαγιάς της γειτονιάς σου αρκει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να τους δει. "
"μπορεί να την ονομάσεις ακόμα και ως ενέργεια"
"μέσα μου ξέρω πως το άδυτο το έχω νιώσει για τα καλά."

Τα παραπάνω τα ανάγω στη σφαίρα της φαντασίας και τα απορρίπτω εξ ορισμού (ή μάλλον και πάλι λόγω απουσίας ορισμού). Λυπάμαι, δεν μπορώ να επεκταθώ, όταν "εκτοξεύονται" τέτοιες έννοιες (ψυχή, ενέργεια, εσωτερικά μάτια).

@Wishmaster
"Δεν θέλει προσπάθεια για να δεις, να μετριάσεις το εγώ σου χρειάζεται και να αρχίζεις να εφαρμόζεις στη ζωή σου το σεβασμό και στην σκέψη σου το οτι ο άνθρωπος είναι το όνειρο μιας σκιάς οπως είχε πει κάποτε ο Πινδαρος."

Και που το ξέρεις αυτό, αλήθεια; Ξέρεις μήπως και πως ζω;

xarxar είπε...

Wishmaster λες
"Δεν ειμαι όμως ο κατάλληλος ανθρωπος να μιλήσω για αυτο το τοσο εσωτερικό βίωμα"
και
"Δεν ειμαι θεολόγος φυσικά και δεν έχω και εγώ τη γνώση να σου αναλύσω τα πάντα περι ορθοδοξίας"
και
"Δεν σε παρέπεμψα πουθενά"

αλλά εγώ είπα
"Φοβάμαι τελικά πως κανένας ΧΟ δεν έχει κατανοήσει ούτε μέρος του νοήματος, αλλιώς δε θα συμπεριφέρονταν έτσι. Όταν δυσκολεύονται πάντα σε παραπέμπουν σε κάποιον άλλο καλύτερο, γιατί τάχα αυτοί δεν έχουν προχωρήσει τόσο. Έχει προχωρήσει κανένας τελικά; Αν όχι γιατί δεν προσπαθούν περισσότερο; Αν προσπάθησαν και δεν πέτυχαν τίποτα, μήπως να σκεφτούν και την πιθανότητα να μην έχει βαθύτερο νόημα;"

Αυτό ακριβώς εννοούσα. Και, ναι, απομόνωσα τα συγκεκριμένα κομμάτια γιατί με τα υπόλοιπα, που τα θεωρώ τυπικές υπεκφυγές, θα ασχοληθώ παρακάτω.

@Wishmaster
"Φυσικά και δεν ειναι παραμυθάκια πολλές διδαχές σε άλλες "Θρησκείες" και όλες οι μονοθειστικές Θρησκέιες κινούνται σε μια κοινή συνισταμένη και βασίζονται στην ίδια φιλοδοφία."

Δεν υπάρχουν μόνο οι μονοθεϊστικές όμως - γιατί να κάνουμε διακρίσεις;

xarxar είπε...

@Wishmaster
"Μην μπερδέυεις όμως την πίστη με την Θρησκεια που είναι αρρώστεια."

Το ξεκαθάρισα από την αρχή - δεν τα μπερδεύω. Ειλικρινά, όμως το ένα δεν μπορεί χωρίς το άλλο.

@Wishmaster
"Οταν γενικευεις ή μελετάς μέρος μιας ολοτητας ότι και εαν αφορά αυτό δεν μπορείς να έχεις σαφή γνώση για αυτή. Ειναι σαν σου πω πως εγώ επειδη γνωρίζω προσθεση ξέρω μαθηματικά"

Πολύ άστοχο παράδειγμα. Δεν αναφέρθηκα σε τμήμα θρησκείας αλλά σε πολλές θρησκείες. Επίσης το δόγμα ουδεμία σχέση έχει με τη λογική και την επιστήμη. Βρίθει αντιφάσεων και πάσχει από οργάνωση. Δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει ασάφειες και σφάλματα, ειδικά, όταν στην προκειμένη περίπτωση, θεωρείται θεόπνευστο. Δίνει δικαιώματα να απορριφθεί και τμηματικά δηλαδή λόγω της δομής (ή μάλλον της απουσίας) του.

@Wishmaster
"έχω ασχοληθεί αρκετα απο εσωτερική μου αναγκη στο δρομο για να καταλήξω στην δική μου κοσμοθεωρία περνώντας από πολλά στάδια συγκριτικής μελέτης."

Καλό θα ήταν να αναλύσεις λίγο παραπάνω την πολυεπίπεδη συγκριτκή μελέτη σου.

mike rigo wolf είπε...

Tο θαύμα της Μονής Τόπλες υποκλάπηκε και αναρτήθηκε σε μια άλλη μονή τσι Κρήτης μαζί με παρόμοια ποστς προς σχολιασμό, διάδοση και αξιοποίηση. Κλικ στο όνομα μου

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΤΟΦΛΑ