Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Βραβεία Proximidade

Πρόσφατα, οι καλοί φίλοι Πεντανόστιμη και The Stranger μου έκαναν την τιμή να απονείμουν στην αφεντιά μου το συμβολικό βραβείο proximidade (εγγυήτητας μάλλον, δεν το κατέχω καλά το Ιταλικό)... Το κείμενο του βραβείου είναι το εξής:

«Αυτό το blog επενδύει και πιστεύει στην εγγύτητα – την εγγύτητα στο χώρο, το χρόνο και τις σχέσεις. Αυτά τα blog είναι εξαιρετικά γοητευτικά. Αυτοί οι bloggers προσπαθούν να βρουν και να γίνουν φίλοι.

Δεν ενδιαφέρονται σε βραβεία για την προσωπική τους άνοδο! Η ελπίδα μας είναι όταν κοπούν οι κορδέλες των βραβείων αυτών, να αναπαραχθούν ακόμη περισσότερες φιλίες. Παρακαλώ δώστε περισσότερη προσοχή σ’ αυτούς τους συγγραφείς!

Αυτό το βραβείο για Blog πρέπει να δοθεί σε οκτώ αγαπημένους σας bloggers, οι οποίοι με τη σειρά τους θα το προτείνουν πάλι με τη σειρά τους σε οχτώ αγαπημένους bloggers, ο καθ' ένας τους κ.ο.κ.»

Αφού λοιπόν τους ευχαριστήσω, θα περάσω κι εγώ με τη σειρά μου στη βράβευση άλλων 8 bloggers που συμπαθώ, για να συνεχιστεί έτσι ομαλά το blogοπαίχνιδο. Για να πρωτοτυπήσω λίγο, θα χρησιμοποιήσω μια ιδέα που είχα δει σε ένα άλλο ιστολόγιο και θα μοιράσω στους 8 bloggers ισάριθμα «υπουργεία» (τώρα που είναι και της μόδας τελευταία οι ανασχηματισμοί)!

Ξεκινάω από το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, που το αναθέτω στα παιδιά του JUNGLE-Report. Κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να μας προστατεύουν από τον πραγματικό δημόσιο κίνδυνο, την εξάπλωση του φανερού και του «δημοκρατικού» φασισμού.

Το υπουργείο Εξωτερικών δε θα μπορούσε να κερδίσει άλλος από τον συμπαθέστατο pølsemannen. Ο τύπος είναι Ελληνοσουηδός και κατοικεί στο Σείριο, οπότε καταλαβαίνετε τι βελτίωση στις σχέσεις με Σουηδούς και ΕΛ θα έχουμε!

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δύο αποδέκτες. Στον τομέα των θρησκευμάτων προτείνω το μεγάλο Ροΐδη, που χάρη σ' αυτόν τα παιδιά θα μάθουν επιτέλους οτι δεν υπάρχει αληθινή θρησκεία, όπως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης, ούτε τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός και πάει λέγοντας... Τον τομέα της παιδείας τον κρατάω για το φίλο Άθεο, έναν άνθρωπο με βαθύτατες γνώσεις ιστορίας και φιλοσοφίας. Αντί για Παύλο, Μωυσή και Χρυσόστομο, οι μαθητές θα ήταν πολύ πιο εποικοδομητικό αν διδάσκονταν Επίκουρο, Αριστοτέλη και προσωκρατικούς φιλοσόφους.

Το περίφημο υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων το απονέμω στο φίλο Stardust30. Τόσο αθλητικός τύπος που είναι, λάτρης της ορειβασίας και της πεζοπορίας, είμαι σίγουρος οτι θα δώσει στο περιβάλλον την προσοχή που του αξίζει!

Το υπουργείο Πολιτισμού πάει χωρίς συζήτηση στον πολυτάλαντο OMADEON. Με τόσους πίνακες, μουσικά κομμάτια, αλλά και... προγράμματα υπολογιστή στο ενεργητικό του, ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης θα αποτελέσει άξιο συνεχιστή του Μίκη Θεοδωράκη και του Θάνου Μικρούτσικου!

Το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης παίρνει λόγω εντοπιότητας ο φίλος Newton. Άντε να αναλάβει τα ηνία και κάποιος άνθρωπος της προκοπής σ' αυτήν την πόλη του Ψωμιάδη, του Άνθιμου και του Παπαγεωργόπουλου!

Τέλος, το νευραλγικό πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου το αναθέτω στο Βλαχοκυριλέ του Και ΝουΔού και Light. Στο άκουσμα και μόνο του ονόματός του, ο Ρουσόπουλος είμαι σίγουρος πως θα βγάζει αφρούς...

7 σχόλια:

Βλαχοκυριλές είπε...

χαχαχαχαχα, να 'σαι καλά αδελφέ, ευχαριστώ πολύ! :)

busy bee είπε...

Αξιος και άξιοι!!:))
Καλή συνέχεια!

Saq είπε...

χαχα, υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης! Σ' ευχαριστώ για την τιμή αν και δεν ξέρω ακριβώς ποιες είναι οι αρμοδιότητες του συγκεκριμένου υπουργού. Πάντως μόνο και μόνο που έχω να αντιμετωπίσω τους τρεις κλοουν που ανέφερες φαίνεται δύσκολη δουλειά:)!

stardust30 είπε...

Σ'ευχαριστώ για το υπουργείο φίλε μου! Μεγάλη μου τιμή να αναλάβω το πιο ευαίσθητο πόστο της ελληνικής επικράτειας!
Βέβαια πρέπει να αρχίσω τις αναδασώσεις από αύριο αν θέλω να έχω ουσιαστικό περιβάλλον για να προστατεύσω γιατί το σημερινό "φυσικό" περιβάλλον είναι το τσιμεντο-δάσος Αθήνας και Θεσσαλονίκης..

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Βλαχοκυριλέ
;)

Φίλε busy bee
Να σαι καλά!

Φίλε Newton
Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης είναι κάτι σαν τον πρόεδρο της δημοκρατίας! Δεν έχει καμία αρμοδιότητα και απλά πηγαίνει σε γλέντια και δεξιώσεις, οπότε εφοδιάσου με τάπερ για τους μπουφέδες...

Φίλε Stardust
Το θέμα περιβάλλον στο Ελλάντα είναι πραγματικά ευαίσθητο! Ελπίζω κάποια μέρα οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν λίγο πριν να είναι πολύ αργά...

Μιχάλης Ρ. είπε...

"Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει
μας διοικεί μας τυραννά μας γονατίζει μας χαλά
κι αυτή μας ανασταίνει" Πιστεύω μέλημα πρώτιστο της «ανούσιας» ιντερνετικής κυβέρνησης να είναι το αυτονόητο, ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους και να μη εφησυχάσει στης «δόξας τον καιρό». Καλημέρα φίλε και σ’ ανώτερα, πάντα τέτοια κι άλλα τέτοια!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Μιχάλη
Την καλησπέρα μου. Σ' ευχαριστώ για τις ευχές και σε διαβεβαιώνω οτι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση που ανέφερες...