Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Η εσχατολογία γενικότερα

...Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ' οι πλατέες,

κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;


Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.

Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,

και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.


Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.

Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.


Κωνσταντίνος Καβάφης (1904) «Περιμένοντας τους Βαρβάρους»


Αποφάσισα να ξεκινήσω σήμερα με τους στίχους του παραπάνω αγαπημένου μου ποιήματος, γιατί πιστεύω οτι εκφράζει με καταπληκτική αμεσότητα τα συναισθήματα μιας παρηκμασμένης και προβληματικής κοινωνίας, που περιμένει τη λύτρωση από την έλευση των βαρβάρων, δηλαδή την καταστροφή. Έτσι και έγινε αμέτρητες φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας, όταν σε δύσκολες εποχές οι εσχατολογικές θεωρίες έβρισκαν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξή τους, κερδίζοντας χιλιάδες φανατικούς υποστηρικτές. Το πνεύμα των θεωριών αυτών ήταν και είναι πανομοιότυπο: το τέλος πλησιάζει και θα είναι φρικτό, οπότε μετανοείστε (και δώστε όλα τα υπάρχοντά σας σε μας) για να σωθείτε... Θα παρουσιάσω στη συνέχεια μια σειρά από περιπτώσεις στις οποίες είχε προβλεφθεί αποτυχημένα η συντέλεια του κόσμου, καθώς και τις αντιδράσεις της κοινωνίας στις προβλέψεις αυτές. Στο προηγούμενο άρθρο αναφέρθηκα στις ψευδοπροφητείες της καινής διαθήκης, ενώ σήμερα θα επεκταθώ πέρα από αυτές.


Το 999 ήταν μια ημερομηνία που πολύς κόσμος περίμενε με τρόμο και υστερία. Πλήθος φανατικών θρησκόληπτων από όλη την Ευρώπη είχαν αρχίσει από χρόνια πριν να κηρύττουν ότι το τέλος του κόσμου είναι κοντά, βασιζόμενοι σε ερμηνείες τους στην αποκάλυψη του Ιωάννη. Σύντομα η ανθρωπότητα θα έβλεπε τον Υιό του Θεού να κατεβαίνει γεμάτος δόξα και δύναμη από ένα σύννεφο, για να κρίνει ζώντες και νεκρούς. Η Ημέρα της Κρίσης τοποθετήθηκε από τους απανταχού ψευδοπροφήτες στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα το έτος 999 τεράστιοι πληθυσμοί προσκυνητών να αρχίσουν να κινούνται ανατολικά. Μεγάλες ομάδες ανθρώπων ταξίδευαν προς την ανατολή τραγουδώντας εκστασιασμένοι... ψαλμούς, ενώ περίμεναν ανά πάσα στιγμή να ανοίξει ο ουρανός και να εμφανιστεί ο Ιησούς, συνοδευόμενος από τα τάγματα των αγγέλων του!


Κατά το ακόλουθο έτος 1000, ο αριθμός των προσκυνητών έλαβε τρομακτικές διαστάσεις. Τρομοκρατημένοι πιστοί, πολλοί από τους οποίους είχαν προσβληθεί από το μαύρο θάνατο (βουβωνική πανώλη), έβλεπαν έναν οιωνό για το τέλος του κόσμου στην παραμικρή εκδήλωση φυσικού φαινομένου! Η μαζική υστερία εξαπλώθηκε σε κάθε γωνιά της γης, καθώς μυριάδες άνθρωποι πουλούσαν όλα τα υπάρχοντα τους προτού αφήσουν την Ευρώπη. Σχεδόν όλα τα κτίρια άρχισαν να ερειπώνουν, ακόμα και οι εκκλησίες, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν έβρισκαν τον λόγο να τα επιδιορθώσουν, καθώς το τέλος του κόσμου ήταν τόσο κοντά. Τελικά το τέλος δεν ήλθε ποτέ, όμως για αρκετές εβδομάδες ακόμα φανατικοί χριστιανοί κήρυκες κράτησαν ζωντανό τον τρόμο των απλών ανθρώπων, οι τελευταίοι από τους οποίους εγκατέλειψαν την Ιερουσαλήμ μήνες αργότερα...


Πέντε περίπου αιώνες αργότερα, στο Saint Remy της Προβηγκίας (Νότια Γαλλία), γεννήθηκε ο, πασίγνωστος μέχρι σήμερα, ψευδοπροφήτης Νοστράδαμος. Ο Μισέλ Ντε Νοστρεντάμ, όπως ονομαζόταν στην πραγματικότητα, ήταν ένα από τα οχτώ παιδιά της Ρενιέ και του Ζομ Ντε Νοστρεντάμ. Μετά από κάποια χρόνια σπουδών ξεκίνησε να δουλεύει ως φαρμακοποιός και γιατρός. Σταδιακά όμως απομακρύνθηκε από την ιατρική, για να ασχοληθεί με τον πιο προσοδοφόρο αποκρυφισμό. Εφαρμόζοντας στην πράξη τις γνώσεις που αποκόμισε, έγραψε έναν προφητικό καζαμία για το 1550, τον οποίο και υπέγραψε για πρώτη φορά ως Νοστράδαμος. Ενθαρρυμένος από την επιτυχία του ημερολογίου, συνέχισε να γράφει έναν καζαμία τουλάχιστον το χρόνο μέχρι και το θάνατο του.


Παράλληλα με τα ημερολόγια ξεκίνησε να γράφει και τις «Προφητείες», το έργο που τον καθιέρωσε και τον έκανε γνωστό σε όλη την Ευρώπη. Το πρώτο τεύχος δημοσιεύτηκε το 1555 και ακολούθησαν δύο ακόμη το 1557 και 1558. Συνολικά οι προφητείες περιείχαν 1000 περίπου τετράστιχα, τα οποία ήταν γραμμένα με 10σύλλαβο στίχο και ομοιοκαταληξία. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ο Νοστράδαμος παράφρασε προφητείες από διάφορα κείμενα του αρχαίου κόσμου και κυρίως της Βίβλου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις απλώς έχει κάνει προβολή αρχαίων ιστορικών γεγονότων σε μέλλοντα χρόνο. Το επιτηδευμένα ασαφές ύφος των τετράστιχων του Νοστράδαμου μπορεί εύκολα να παραλληλιστεί με τους δελφικούς χρησμούς, ενώ θεωρείται ότι η χρήση συντακτικών τρικ, γρίφων και λέξεων από διάφορες γλώσσες, είχαν επινοηθεί προκείμενου να προληφθούν οι αντιδράσεις των Εκκλησιαστικών κύκλων της εποχής του. Είχε επίγνωση φαίνεται των μεθόδων... σωφρονισμού της Ιεράς Εξέτασης!


Πολλά γεγονότα μέχρι σήμερα έχουν θεωρηθεί από μερίδα συνωμοσιολόγων ως επαλήθευση των ασαφών ψευδοπροφητειών του Νοστράδαμου. Μεταξύ αυτών η Γαλλική Επανάσταση, η Οκτωβριανή Επανάσταση και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου, γερμανικά αεροπλάνα έριξαν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις φυλλάδια με ψευδή τετράστιχα του Νοστράδαμου, με σκοπό να σπείρουν τον τρόμο και την αμφιβολία στον κόσμο. Οι «επιστήμονες» της προπαγάνδας του Γκέμπελς είχαν αντιληφθεί την καταστροφική επίδραση που μπορεί να έχουν στο ηθικό των μαζών τέτοιου είδους εσχατολογικές προφητείες. Μετά την πρόσφατη πρόσκρουση των δύο αεροσκαφών στους δίδυμους πύργους, εξαπλώθηκε ταχύτατα στο διαδίκτυο ένα τετράστιχο σε παρόμοιο ύφος με αυτά που έγραφε ο Νοστράδαμος, που έφερε την υπογραφή «Νοστράδαμος, 1659». Το περιεχόμενό του ήταν το εξής:


Στην Πόλη του Θεού θα εμφανιστεί μια μεγάλη λάμψη.

Δύο αδέρφια χωρισμένα από το Χάος.

Ενώ το κάστρο θα αντέχει, ο μεγάλος αρχηγός θα αναδιπλωθεί.

Ο τρίτος Μεγάλος Πόλεμος θα ξεκινήσει

όταν η Μεγάλη Πόλη είναι στις φλόγες.


In the City of God there will be a great thunder.

Two brothers torn apart by Chaos.

While the fortress endures, the great leader will succumb.

The third big war will begin when the big city is burning.


- Nostradamus 1654


Το τετράστιχο διαδόθηκε παντού σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με πολλούς να υποστηρίζουν οτι ο Νοστράδαμος είχε δίκιο ή οτι ζούμε στους έσχατους χρόνους, ενώ τα σενάρια για το τι θα γινόταν στο μέλλον έδιναν κι έπαιρναν! Κάποια στιγμή βέβαια αποκαλύφθηκε οτι οι στίχοι ήταν πλαστοί, δημιούργημα ενός μεταπτυχιακού φοιτητή με το όνομα Νιλ Μάρσαλ, που είχε σκοπό στα πλαίσια μιας εργασίας να αποδείξει οτι η εγκυρότητα των προφητειών ήταν υπερτιμημένη. Το κατάφερε στο ακέραιο, όπως επίσης απέδειξε για μία ακόμα φορά πόσο δεκτικός μπορεί να είναι ο κόσμος στην παραπληροφόρηση...


Ένα δημοφιλές σενάριο για την καταστροφή του παρόντος κόσμου την τοποθετεί στο κοντινό 2012. Υποτίθεται λοιπόν, πως σύμφωνα με το Ημερολόγιο και τις Προφητείες των Μάγιας, τότε θα επέλθει η καταστροφή του κόσμου. Αυτό στηρίζεται επίσης σε μια σειρά από καταστροφολογικές θεωρίες, όπως ο κώδικας της Βίβλου, οι προφητείες του Νοστράδαμου, μερικές ακόμα προφητείες από τον Ιταλό μοναχό Σεμπαστιάνο Φιμπονάτσι, οι θεωρίες Σίτσιν περί ύπαρξης και έλευσης του «χαμένου» πλανήτη Νιμπίρου, η θεωρία του Τέρενς Μακ Κένα περί κυματοσυνάρτησης, ιστορίες για φαινόμενα που σχετίζονται με τις ηλιακές κηλίδες, ενώ ορισμένοι ακόμα δεν αποκλείουν να συμβεί το περίφημο φαινόμενο της αντιστροφής των πόλων του πλανήτη μας, με καταστροφικά για την ανθρωπότητα αποτελέσματα. Η τρομερή αυτή καταστροφή θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου του έτους 2012 και μάλιστα στις έντεκα περίπου το πρωί ή κατά άλλους στις τέσσερις το απόγευμα! Σαν να μην έφταναν όλοι αυτοί, έχουμε και τους... ντόπιους προφήτες Δημοσθένη Λιακόπουλο και πατέρα Μάξιμο να μας θυμίζουν οτι «ο καιρός γαρ εγγύς», με τον δεύτερο μάλιστα να τοποθετεί την έλευση του Αντιχρίστου στο 2013, έτσι για να πρωτοτυπήσει ο άνθρωπος!


Μια αγαπημένη έκφραση που άκουσα από το φίλο polsemannen είναι οτι «η ανθρώπινη βλακεία είναι λίγο πιο μικρή απ' το σύμπαν»! Και δεν έχει καθόλου άδικο, αν κρίνουμε από τις αμέτρητες φορές που η ανθρωπότητα έχει πέσει θύμα εξαπάτησης, από τελείως κωμικοτραγικές και πειραγμένες προσωπικότητες... Κλείνοντας, θα σας παρουσιάσω ένα «μικρούλι» χρονοδιάγραμμα προφητειών για το τέλος του κόσμου:


968 μ.Χ.

Έκλειψη ηλίου, ερμηνεύτηκε από τον γερμανό αυτοκράτορα Όττο Γ’ , ως αναγγελία για το επικείμενο τέλος του κόσμου.


992

H Μεγάλη Παρασκευή συνέπεσε με τη γιορτή του Ευαγγελισμού, η ταύτιση αυτή «ανάγγελλε τη γέννηση του Αντίχριστου».


31/12/999

Χίλια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, το τέλος σύμφωνα με τα απόκρυφα Ευαγγέλια.


1005 - 1006

O Τρομερός λιμός που τυράννησε την Ευρώπη τα έτη αυτά θεωρήθηκε «σημάδι για την αρχή του τέλους».


1033

1000 ακριβώς χρόνια από την ανάσταση του Χριστού, προφητεύθηκε η επιστροφή του (33 χρονών πέθανε ο Χριστός, άρα... έκαναν την πρόσθεση).


1190

Ο Ιωακείμ Φιόρε ανακοίνωσε ότι ο Αντίχριστος βρισκόταν ήδη στη γη κι ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος θα ήταν αυτός που θα τον αντιμετώπιζε και θα τον σύντριβε τελικά, οπότε το 1205 τέλειωνε ο κόσμος.


20/2/1524

Ένας κατακλυσμός θα αφάνιζε τον κόσμο σύμφωνα με τον Γερμανό Γιόχανες Στέφλερ.


1533

Μελχιόρ Χόφμαν. Δευτέρα Παρουσία. Στρασβούργο=Νέα Ιερουσαλήμ. Δυστυχώς, ο Μελχιόρ Χόφμαν συνελήφθη και πέθανε στις φυλακές της «Νέας Ιερουσαλήμ»


1669

Η ρωσική χριστιανική αίρεση των Παλαιών Πιστών περίμενε το τέλος. Αφού πέρασε, 20.000 Παλαιοί Πιστοί αυτοπυρπολήθηκαν για να γλιτώσουν από τον Αντίχριστο.


19/5/1719

Ο Ελβετός μαθηματικός Ζακ Μπερνούλι προέβλεψε τη σύγκρουση ενός κομήτη με τη Γη.


1732

Το τέλος του κόσμου που προέβλεψε ο Νοστράδαμος.


19/10/1814

Η Τζοάνα Σάουθκοτ προέβλεψε ότι εκείνη την ημέρα θα γεννούσε τον «δεύτερο Μεσσία» (και θα ερχόταν το τέλος του κόσμου).


21/3/1843

Ο ψευδοπροφήτης Γουίλιαμ Μίλλερ, πίστευε ότι ήταν η αφετηρία των κοσμοϊστορικών γεγονότων που θα οδηγούσαν στη Δευτέρα Παρουσία. Όταν μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 1844 τίποτα δεν είχε συμβεί, ο Μίλλερ απογοητεύτηκε τόσο, που έδωσε στην ημέρα αυτή το όνομα «Η μέρα της Μεγάλης Απογοήτευσης».


3/4/1843, 7/7/1843, 21/3/1844, 22/10/1844

Ο Αμερικανός Γουίλιαμ Μίλερ ανακοίνωσε το τέλος του κόσμου σε όλες αυτές τις ημερομηνίες.


2/10/1914

Η Ημέρα της Κρίσης σύμφωνα με τον Τσαρλς Τέιζ Ράσελ, τον ιδρυτή των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Στη συνέχεια, οπαδοί του προέβλεψαν το τέλος του κόσμου το 1925, το 1941, το 1975 και τέλος στις 2/10/1984. Μετά τις αποτυχίες αυτές, το μετέθεσαν στο μακρινό... 4000!


17/12/1919

Ο σεισμολόγος και μετεωρολόγος Αλμπέρτο Πόρτα προέβλεψε μια μοιραία σύνοδο 6 πλανητών.


24/5/1954

Στις 18 Μαΐου εμφανίστηκαν ρωγμές στο Κολοσσαίο (κάτω). Σύμφωνα με μια αρχαία δοξασία, «Η Ρώμη και ολόκληρος ο κόσμος θα είναι ασφαλείς όσο το Κολοσσαίο είναι όρθιο». Κάποιοι προέβλεψαν την ημερομηνία, και χιλιάδες προσκυνητές πήγαν στον Πάπα, για να ζητήσουν άφεση αμαρτιών.


1957

Μεταξύ 19 και 23 Απριλίου, ο Καλιφορνέζος ιερέας Mihran Ask είχε τοποθετήσει την έναρξη του Αρμαγεδδώνα.


15/7/1967

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ο «μεσσίας» James Jones, ιδρυτής του People’s Temple, ανακοίνωσε πως στις 15 Ιουλίου 1967 θα ξεσπούσε πυρηνικός πόλεμος.


1973

Ο David Moses, ιδρυτής της σέκτας «Παιδιά του Θεού», είχε εξαγγείλει την άφιξη ενός κομήτη που θα χτυπούσε τη Γη.


1981

Ο τηλε-ιερέας Arnold Murray «προφήτεψε» την επικείμενη άφιξη του Αντίχριστου το 1981


28/10/1992

Ο αιδεσιμότατος Λι Γιανγκ Λιμ, της ιεραποστολικής εκκλησίας του Τάμι, στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ότι ο Χριστός είχε ζητήσει να συγκεντρωθούν 144.000 πιστοί τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας, για να τους σώσει από τον Αρμαγεδδώνα (την τελική μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό). Περισσότερα από 100.000 άτομα παρουσιάστηκαν σε περίπου 200 φονταμενταλιστικές εκκλησίες. Όμως ο Λι Γιανγκ Λιμ συνελήφθη, γιατί καταχράστηκε 4 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν από δωρεές των πιστών.


23/10/1996

Ο Ιρλανδός James Ussher είχε υπολογίσει από το 1658 ότι η πρώτη ημέρα της δημιουργίας ήταν η 23η Οκτωβρίου του 4004 π.Χ. Και στις 23 Οκτωβρίου 1996, η συντέλεια.


1997

Σέκτα Vortex of the Star of David, Κεμπέκ.

Αίρεση “Heaven’s Gate”, στο Santa Fe της Καλιφόρνια.


11/4/1997

Dan Millar και Bob Wadsworth, θρησκευτικοί ερευνητές κι αστρονόμοι, που εξέδιδαν το Newsletter Biblical Astronomy. Ψάχνοντας σημάδια στον ουρανό που θα προειδοποιούσαν για τη Δευτέρα Παρουσία και την άφιξη του Αντίχριστου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ουράνιο φαινόμενο ήταν η διασταύρωση των κομητών Hyakutake και Hale-Bopp, που οι τροχιές τους τέμνονταν με διαφορά ενός έτους στις 11 Απριλίου 1996 και 1997 αντίστοιχα μπροστά από το άστρο Algol στον αστερισμό του Περσέα, φτιάχνοντας ένα σταυρό ακριβώς ανάμεσα στα Μάτια της Μέδουσας.


1997-98

Στα μέσα περίπου του χειμώνα 1997-98 είχε τοποθετήσει την πολυσυζητημένη μετατόπιση των πόλων της Γης ο διάσημος Edgar Casey.


31/3/1998

Αυτήν είχαν προσδιορίσει ως ημερομηνία κατά την οποία ο Χριστός θα επέστρεφε στη Γη τα μέλη της ταϊβανέζικης χριστιανο-βουδιστικής σέχτας God’s Salvation Church…


Ιούλιος 1999

Ένα δεύτερο τέλος του κόσμου που προέβλεψε ο Νοστράδαμος.


Νοέμβριος 1999

Διατυπώθηκε η εικασία ότι ένα πείραμα ατομικής φυσικής στα Brookhaven National Laboratories των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας που θα καταβρόχθιζε τον κόσμο.


10/11/2008

Ανάλογοι φόβοι για τέλος του κόσμου, αρμαγεδών, μαύρες τρύπες, παραβίαση του... άβατου του Δημιουργού και άλλα ευτράπελα, την ημερομηνία του πειράματος στο CERN.


2013

Πατέρας Μάξιμος ... Βιβλίο με τίτλο «1983-2013 ο αντίχριστος ήλθεν».


Δείτε και:

51 σχόλια:

Τηλέμαχος είπε...

Γεια και χαρά.

Κάποια στιγμή το φως του Ηλιου θα σβήσει, η ενέργεια του θα χτυπήσει
κόκκινο.

Όλα θα χαθούν.

Μέχρι τότε ο άνθρωπος θα πρέπει να έχει βρει πλανήτη και σε αλλα ηλιακά συστήματα για να επιβιώσει.

Και από εκεί σε άλλο και σε άλλο και έχει ο Zευς! :)

Αυτό δεν είναι προφητεία,
αυτό είναι η πραγματικότητα.

Τα αλλα είναι ιστορίες για βαρβαρους.

Καλο βραδυ :)

Tyler Durden είπε...

βασικά νοιώθεις ότι πλησιάζει το τέλος όταν τα κεριά των γεννεθλίων σου κοστίζουν περισσότερο από την τούρτα

Ανώνυμος είπε...

Μα ο θρησκευόμενος άνθρωπος, ο άνθρωπος που έχει ανάγκη να πιστεύει στο μεταφυσικό δεν μπορεί να μην αναζητεί αποδείξεις της (ανούσιας) πίστης του μέσω της εκπλήρωσης των ψεύτικων προφητειών που η θρησκεία του πρεσβεύει.
Το παράξενο είναι όταν άνθρωποι που είναι π.χ. ορθόδοξοι πιστεύουν στις προφητείες του Νοστράδαμου που ανήκει σε διαφορετική θρησκεία. Εκεί είναι που αναρωτιέσαι για το αν πραγματικά κανείς ακολουθεί το δόγμα του όπως πρέπει(γιατί αυτό υποτίθεται πως κάνουν) ή απλά επιλέγει διάφορες ιδέες από έναν αχταρμά θρησκειών.

suncitizen είπε...

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία του τέλους του κόσμου στο Χριστιανισμό, η απάντηση έχει δοθεί από τον ίδιο τον Χριστό εξ αρχής. Είπε, λοιπόν, ότι σχετικά με την ημέρα εκείνη και την ώρα δε γνωρίζει κανείς. Ούτε οι Άγγελοι, ούτε ο Υιός, αλλά μόνο ο Πατέρας.
Από εκεί και πέρα έχει σημασία πόσο σοβαρά παίρνουν οι χριστιανοί το Χριστό. Όσοι, λοιπόν, αμφισβητούν αυτό το λόγο, ουσιαστικά διαψεύδουν το Χριστό και τοποθετούν πάνω από αυτόν κάποιους ανθρώπους...

Panos Konstantinidis είπε...

Όποιος προβλέπει το τέλος του κόσμου από υπερφυσικά αίτια είναι παρανοϊκός. Απλό.

aeroxeimarros είπε...

Το τέλος του κόσμου είναι κατά πολύ εξυπνότερο από τους ανθρώπους!
Θα επέλθει τόσο αιφνιδιαστικά όπου ο άνθρωπος δεν θα μπορεί να το προφητέψει,αν και θα το γνωρίζει χρόνια...Ο αντίχριστος της εποχής μας είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος και είναι πιο αληθινός αλλά και πιο ισχυρός από τον "ΘΕΟ''!

Συγχαρητήρια για το μπλόγκ σου φίλε!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Η μαλακία σε αυτό τον πλανήτη είναι ατελείωτη! Ας πιστεύει ο κάθένας ότι θέλει...

Saq είπε...

Μ' αυτά και με τ' άλλα, τα χουν οικονομίσει πολλά τσακαλάκια με τις παπαροπροφητείες.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Τηλέμαχε
Όταν ο ήλιος σβήσει, τότε θα επέλθει σίγουρα το τέλος της ζωής πάνω στη Γη. Αν και μέχερι τότε, σχεδόν σίγουρα θα έχουμε προλάβει να την καταστρέψουμε εμείς, είτε με τα πυρηνικά μας όπλα, είτε με τη μόλυνση του περιβάλλοντος...

Φίλε Tyler
Πολύ έξυπνο! Έτσι δε χρειάζεσαι και τους κάθε λογής μάντεις, προφήτες και οιωνοσκόπους!

Φίλε stardust
Διαφορετική ξεδιαφορετική θρησκεία ο Νοστράδαμος, απευθύνεται στους πλέον πρωτόγονους και μύχιους φόβους των ανθρώπων, που είναι κοινοί σε όλες τις δοξασίες και όλες τις εποχές.

Φίλε suncitizen
Αυτό που λες τώρα είναι το «επίσημο δόγμα» που αναπαράγει σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. Αν διαβάσεις όμως τις παραπομπές μου στην προηγούμενη ανάρτηση, θα καταλάβεις οτι ο Ιησούς Χριστός είπε πολύ, μα πολύ διαφορετικκά πράγματα...

Φίλε Πάνο Κωνσταντινίδη
...ενώ όποιος τον προβλέψει από πυρηνικά αίτια, είναι απλά ρεαλιστής!!

Φίλε αεροχείμαρρε
Σ' ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση. Αντί να κοιτάξουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος που αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα οδηγήσει στην ελαχιστοποίηση, αν όχι στην εξάλειψη, της ζωής στη Γη, εμείς ασχολούμαστε με ψευδοπροφητείες για θαύματα και θεούς! Αφήνουμε το γάμο και πάμε για πουρνάρια δηλαδή...

Φίλε Ιωάννη Κ
Είπαμε, είναι λίγο πιο μικρή από το σύμπαν...

Φίλε Newton
Και που είσαι ακόμα! Όσο θα πλησιάζει το 2012 να δεις τι έχει να γίνει... Αφού λέω να εκδόσω κι εγώ κανένα σαβουροβιβλίο να τα κονομήσω!!

Βρομιστεράκι είπε...

Δεν ξέρω για εσάς...έγω πάντως όταν έρθει θα γευματίζω στο γνωστό εστιατόριο του Douglas Adams :P

Panos Konstantinidis είπε...

@Ανορθόδοξε

> ...ενώ όποιος τον προβλέψει από πυρηνικά αίτια, είναι απλά ρεαλιστής!!

Αυτό είναι μια πιθανότητα (αν και απειροελάχιστη). Αλλά να καταστραφεί από έναν επουράνιο χωροφύλακα δυνάστη είναι αδύνατον.

Panos Konstantinidis είπε...

@Βρομιστεράκι,

έτσι :) Και όπως λέει και στο πρώτο βιβλίο της σειράς

Now it is such a bizarrely impossible coincidence that anything so mind-bogglingly useful could have evolved purely by chance that some thinkers have chosen to see it as a final and clinching proof of the nonexistence of God. The arguement goes something like this:

"I refuse to prove that I exist," says God, "for proof denies faith, and without faith I am nothing."

"But," says Man, "the Babel fish is a dead giveaway, isn't it? It could not have evolved by chance. It proves you exist, and so therefore, by your own arguments, you don't. QED."

"Oh dear," says God, "I hadn't though of that" and promptly vanishes in a puff of logic.

Βρομιστεράκι είπε...

Πάνο έεεεετσι έεεεεετσι!
+1 για την παράθεση.

Ανορθόδοξε άσε τα παιδιά να εσχατολογούν. Ότι μπορεί κάνει ο καθένας και αυτοί βιάζονται να συναντήσουν τον δημιουργό τους.
Ποιοί είμαστε εμέις για να τους σταματήσουμε ντε?!

Ανορθόδοξος είπε...

Douglas Adams εε;
Χαχαχαχα! πολύ εμπνευσμένο...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ένα σημάδι.Το 666,δε νομίζετε;
Και οι μεν θα το κάνουν για τα 666 τάλαντα αλλά έλα που επαληθεύεται ο Ιωάννης.

Stelios Frang είπε...

Προβλέψεις για επικείμενη καταστροφή του κόσμου κάνουν, αφενός αυτοί που παραπλανούν τους άλλους και τσιμπάνε το χρήμα τους και αφετέρου αυτοί που παραπλανούν τον εαυτό τους, επειδή ζουν μια ανούσια ζωή, οπότε εχουν ροπή στην ανούσια πίστη που επιγράφεις κι εσύ το blog.

Όσον αφορά τον Χριστούλη, αυτός πόνταρε και έχασε "τινες των ώδε εστηκότων, οίτινες ου μη γεύσωνται θανάτου έως αν ίδωσι την βασιλείαν του Θεού εληλυθυΐαν εν δυνάμει". Πάει αυτός!

Να δούμε τώρα ο Μάξιμος τι κάνει, αλλά να ακουμπήσει χρήμα στην κάσα. Αν χάσει το μοιραζόμαστε εμείς, αν κερδίσει θα καθίσει αυτός δίπλα στον Χριστόδουλο... η δεξιά της δεξιάς ;-)

habilis είπε...

Είναι θέμα χρόνου για ατέλειωτες ξάμπλες με θέα τα ραδίκια ανάποδα .Ο καθένας μόνος του όπως είρθε.
Φροντίζει ο Χαρδαβέλας να μην πάμε όλοι μαζί αδιάβαστοι .

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε s.frang
Η αλήθεια είναι οτι οι κάθε λογής πλασιέ βιβλίων τα κονομάνε χοντρά από σαβουρο-βιβλία για το τέλος του κόσμου. Άντε, το 2012 είναι κοντά, να δούμε που θα κρυφτούνε όλοι αυτοί!

Φίλε habilis
Καλωσήρθες! Μια που ανέφερες τον Χαρδαβέλα, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να πάσχει από κρίση ταυτότητας... Τι είναι τελωσπάντων, αναρχικός, πασοκτσής, ακροδεξιός, χριστιανός, δωδεκαθεϊστής, ουφολόγος, μανιακός του trash-TV, τι απ' όλα;;;

habilis είπε...

Ο Χαρδαβέλας είναι με ότι κάνει νούμερα τής AGB και γενικά νούμερα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μιας και αναφέρατε τον χαρδαβέλλα θα σας πως μία πραγματική ιστορία. Ήθελε να κάνει μία εκπομπή για την Ατλαντίδα και ακολούθησε το σενάριο ότι αυτή βρισκόταν στην Σαντορίνη. Επικοινώνησε με την μητέρα ενός φίλου που είναι αρχαιολόγος και έχει δουλέψει στο νησί και την ρώτησε αν βρήκε κάτι σχετικό. Εκείνη του απάντησε πως όχι και του πρώτεινε να συμβουλευτεί μερικούς καταξιωμένους αρχαιολόγους. Μίλησε μαζί τους και του είπαν πως δεν είχαν βρει τίποτα. Στην εκπομπή που έκανε ανέφερε κάτι τραγικούς τύπους σαν καταξιωμένους επιστήμοες μόνο και μόνο επειδή συμφωνούσαν με το παραμύθι...

Μιχάλης Ρ. είπε...

Ως ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος,
επιφυλάσσω στον εαυτό μου το δικαίωμα
να πάρω την δική μου στάση απέναντι
στο (υπαρκτό) μυστήριο του κόσμου.
Να μην το οριοθετήσω,
να μην του δώσω αυθαίρετα
όνομα και υπόσταση,
να μην το υποτάξω στην λογική
και την εξουσία των προπαγανδιστών.
Αρνούμαι να νιώθω ενοχές
για πράγματα που δεν έκανα,
να δοξολογώ αντί να θρηνώ,
να ικετεύω αντί να σκέπτομαι.
Από το δοκίμιο του Νίκου Δήμου
Η σιωπή του Θεού και η προπαγάνδα της πίστης.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλοι habilis και Ιωάννη Κ.
Αν και το επίπεδο του ευσεβούς αυτού τηλεπαρουσιαστού ελάχιστα απέχει από αυτό των «αϋπνιών» ή του «ερωτοδικείου» (για όσους το θυμούνται), πολλοί των θεωρούν σοβαρό! Άφήστε που τα νούμερα της AGB είναι πάντα υψηλά...

Φίλε Μιχάλη
Πολύ καλό και ταιριαστό το ποίημα του Νίκου Δήμου, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα ως διανοητή, αν και δεν συμφωνώ με ορισμένες κομματικές του αγκυλώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Για το 666 θα πείτε τη γνώμη σας η ότι δε σας συμφέρει τουμπεκί;

Ανορθόδοξος είπε...

Γίνε λίγο πιο σαφής ρε ανώνυμε! Πως θες να σε καταλάβω από δυο προτάσεις; Να μυρίσω τα νύχια μου;

Αγησίας είπε...

Φίλε Ανορθόδοξε, ορθώς σε κακίζει ο Ανώνυμος ότι υπεκφεύγει να απαντήσεις για το 666. Επίσης διαπιστώνω ότι κάνεις τουμβεκίον και σε ένα άλλο ερώτημα, που ταλανίζει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα: ποίο το φύλον των αγγέλων; Έ;! Ίνα τι σιωπάς;

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Το 666 είναι ένας από τους πολλούς μύθους της θρησκείας...

Όσον αφορά το φύλο των αγγέλων, αν υπάρχουν, είναι ανούσιο ερώτημα.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ψοφάμε για καταστροφολογίες.
Τζερτζελές να γίνεται και κάποιοι να επωφελούνται από τους αφελείς.

doctor είπε...

Μα ξεχάσατε τι παπαριές λέγανε για το 2000 και πόσοι ακόμη και στις ΗΠΑ πήγανε μέσα στις σπηλιές;

Πολύ ωραίο άρθρο που καταδεικνύει την ακαμψία της θρησκευτικής σκέψης.

doctor

argosholos είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ 666 είναι στρογγυλοποίηση! Ο ακριβής αριθμός του Θηρίου είναι 665,98649502756! ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ!
(Αρκάς, στη Ζωή Μετά)

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Αγησία
Αν και η επίσημη Εκκλησία έχει αποφανθεί οτι οι άγγελοι είναι άφυλοι, εντούτοις προκύπτουν ερωτηματικά... Π.χ. το «ξαναμένο» πλήθος στα Σόδομα που ήθελε να βιάσει τους αγγέλους του Κυρίου! Ήταν άνδρες αυτοί οι άγγελοι ή γυναίκες; Τουλάχιστον πρέπει να είχαν πρωκτό.........

Φίλε Ιωάννη Κ
Πιό ανούσιο και από την πίστη θα έλεγα!

Φίλοι Σπίθα και doctor
Πολλοί αφελείς τα παίρνουν στα σοβαρά αυτά τα πράγματα κι έτσι βλέπουμε ακόμα και σήμερα φαινόμενα του στυλ «πήρε τα βουνά»!

Φίλε αργόσχολε
Μα, το γνωρίζουμε αδελφέ! Μας ενημέρωσαν ήδη οι αδελφοί στην προηγούμενη ανάρτηση...

Αγησίας είπε...

"το «ξαναμένο» πλήθος στα Σόδομα που ήθελε να βιάσει τους αγγέλους του Κυρίου! Ήταν άνδρες αυτοί οι άγγελοι ή γυναίκες; Τουλάχιστον πρέπει να είχαν πρωκτό"

Ανορθόδοξε, μού φαίνεται ότι έχω χάσει τα καλύτερα της Π.Π ....

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Αγησία
Δες αν θες το παλιό αυτό ποστ:
http://falsefaith.blogspot.com/2008/07/blog-post_29.html

Θα γνωρίσεις αρκετά ερωτικά... ευτράπελα της «θεόπνευστης» παλαιάς διαθήκης!

Άθεος είπε...

Εεεε ρε γλέντια που θα έχουμε το 2012!
Από τώρα με απασχολεί τι ανάρτηση θα κάνω τότε!!

Μιχάλης Ρ. είπε...

Όταν ο άνθρωπος καταδικάζει την ύπαρξή του σε δογματικές αναζητήσεις λύσεων στα προβλήματά του που αδυνατεί να κατανοήσει και να λύση με λογική ωριμότητα, δημιουργεί φαντάσματα και τέρατα που στην πραγματικότητα είναι η άρρωστη ψυχή του και η έλλειψη νου που του δημιούργησαν οι φοβίες, οι περιορισμοί, ο μισανθρωπισμός και παραλογισμός αυτών των δογμάτων. Όταν απευθύνεσαι σε απολογητές και ταλιμπάν που ζουν την ζωή του «μάρτυρα» στο σαλεμένο τους μυαλό και του φουκαρά στην πραγματική ζωή, μόνη χαρά ζωής η καταστροφή και τα βασανιστήρια των άλλων από το «θεό» που μισεί την ευτυχία και διδάσκει δια αντιπροσώπων «μη στεναχωριέσαι που σε πηδάω χωρίς σάλιο και σου τα παίρνω δια φόβου, θα έλθω στη γη και θα τους γαμήσω όλους». Κι όταν ο «θεός» αργεί να έλθει γιατί κάπου θα έμπλεξε, αποφασίζει ο φουκαράς-μάρτυρας να γίνει θεός και δολοφόνος για να εκτελέσει το θέλημά του.
Το ανησυχητικό είναι ότι και οι «ελληνοκεντρικοί» παρουσιάζουν θεωρίες εσχατολογικές με κέντρο τους «έλληνες» του Σείριου και τους «Ε» που όπου νάναι θα φανούν κι αλίμονό μας.
Τις προάλλες πήγα στην παρουσίαση ενός βιβλίου και συνάντησα τον φίλο συγγραφέα ( 5 βιβλία από τον εκδοτικό οίκο Λιμπέρη) Θανάση Νικολάου. Ο άνθρωπος μου είπε σοβαρά ότι το 2012 γυρίζουν οι «Ε», δεν θυμάμαι την ακριβή ημερομηνία και «κλείνουν» το 33ο εικονικό σύμπαν που αυτοί δημιούργησαν και στο οποίο ζούμε όλοι ή σχεδόν όλοι γιατί απ’ ότι κατάλαβα κάποιοι δεν είμαστε εικονική και θα ζήσουμε. Αυτοί όμως που θα συνεχίσουν να υπάρχουν θα αντιμετωπίσουν μια διαφορετική πραγματικότητα ενός άλλου σύμπαντος που θα μεταφερθούν. Έμεινα άναυδος, του είπα περαστικά και έφυγα. Ρώτησα την γυναίκα μου αν πηγαίνει στην κλινική ή αν τον παρακολουθεί γιατρός….
Φίλε «ανορθόδοξε» δεν την γλιτώνουμε, το 2012 έτσι κι αλλιώς θα μας την κάτσουν οι δολοφόνοι της αγάπης των ουρανών κι αν γλιτώσουμε απ’ αυτούς μας περιμένουν οι Λιακόπουλοι και οι Χαρδαβελιστές με χλαμύδες φτερά και πούπουλα. Η δικαίωση του Καρατζαφύρερ που είναι χριστιανός και Έλλην καραγκιόζης και άγιος. Μετανοείτε έχει πλάκα. Καληνύχτα!

Ανδρέας Μπατσής είπε...

@Ανορθόδοξος
Εξαιρετικό post για μια ακόμη φορά! Θα εκφράσω απλώς τη διαφωνία μου σχετικά με τη ρήση του φίλτατου polsemannen. Σύμφωνα με τις έρευνες στο χώρο της βιολογίας και κατά την τελευταία δεκαετία, οι "εγκεφαλικές διαδρομές" έχουν πλήθος μεγαλύτερο από το σύνολο των στοιχειωδών σωματιδίων του σύμπαντος. Όπου ως εγκεφαλικές διαδρομές ορίζουμε την αλληλουχία των σταδίων της επεξεργασίας οποιουδήποτε ερεθίσματος στον εγκέφαλο. Αν λάβεις λοιπόν υπόψιν ότι ο βλαμμένος εγκέφαλος είναι εξαιρετικά εύκολο να χαθεί μέσα στις διαδρομές του σε ατέρμονα loops, τότε καταλαβαίνεις ότι η βλακεία απλώς δεν έχει ταβάνι!!!

Παρεμπιπτόντως, κάθε ερέθισμα στον εγκέφαλο υπόκειται πρώτα σε συναισθηματική και μετά σε λογική επεξεργασία. Δηλαδή η λογική (που αναπτύσσεται με την εκπαίδευση) αποτελεί ένα φρένο στην συναισθηματική παρόρμηση. Όποιος λοιπόν αρνείται να βαδίσει στη ζωή του ορθολογιστικά, μπορεί να καταλήξει να φοβάται ακόμα και το αγέρωχο ραπανάκι!!!

Ευχαριστώ επίσης φίλε Ανορθόδοξε για το orthodoxos.wordpress.com το οποίο δεν γνώριζα, και έχω λιώσει στο γέλιο από αυτά που διαβάζω!!!

pølsemannen είπε...

Αρώτηξα τον αφαλόν μου, είδα "άκτιστον φως" και ανθίστηκα ότι το τέλος θα έλθει τις 29 Φεβρουαρίου 2024, μια μέρα αφού ο Πούτιν μας δώσει την Πόλη!

Αλήθεια σας λέω!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Άθεε
Υπομονή, ο καιρός γαρ εγγύς (μέχρι το 2012)!

Φίλε Μιχάλη
Δυστυχώς, όπως ανέφερες, πολλοί άνθρωποι διαβασμένοι και με γνώσεις πέφτουν στη λούμπα τέτοιων παρανοϊκών θεωριών! Ίσως τελικά η μόρφωση δεν είναι απαραίτητη όσο νομίζαμε για να σκέφτεσαι κριτικά...

Φίλε batcic
Να σαι καλά και χαίρομαι που ανακάλυψες τον αδελφό ορθόδοξο! Αν και δεν συμφωνώ απόλυτα με τη θεωρία της απύθμενης βλακείας που παραθέτεις, συχνά όσα βλέπω γύρω μου με κάνουν να πιστεύω...

Φίλε polse
Τότε να έχομεν τον νου μας! Αδέλφια ΕΛ-ληνες, αλλάξτε τα ωρολόγια σας και βάλτε αντίστροφην μέτρησιν για το 2024 αντί του 2012!!

Ανώνυμος είπε...

Re papares giati xtipate oli to xristianismo kai den asxoliste kai me ales thriskies;Trelameni mou feneste

Ανορθόδοξος είπε...

Ενώ εσύ... μου φαίνεσαι η προσωποποίηση της λογικής!

mahler76 είπε...

ΘΕΑ ο Πάπα Μάξιμος!!!

Panos Konstantinidis είπε...

> Re papares giati xtipate oli to xristianismo kai den asxoliste kai me ales thriskies;Trelameni mou feneste

1) Διότι αυτόν πληρώνουμε από την τσέπη μας και ας μην είμαστε χριστιανοί.
2) Διότι αυτός έχει συμβάλλει τα μέγιστα στον ξεπεσμό της Ελλάδος.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Θα συμφωνήσω όσο τίποτα με τον κύριο Κωνσταντινίδη. Αν δεν πλήρωνα το παπαδαριό δεν θα με πείραζε!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε mahler
Μαααξιμε είσαι και πολύ ΘΕΑΑΑΑ!!!!

Φίλοι Πάνο και Ιωάννη
Πολύ σωστά τα λέτε αλλά μάλλον δεν πιάνουν τόπο. Όσο θα καταλάβει μια κότα αν τις τα πείτε, ακόμα λιγότερο θα καταλάβει ο συγκεκριμένος «περαστικός» ανώνυμος...

Ανώνυμος είπε...

emena ipes kota mwri linatsa?

den plironete eseis tin ekklisia alla to elliniko dimosio enanti terastioy xreous pou eixe pros ayti

eiste anistoritoi kai agramatoi

Ανορθόδοξος είπε...

Ανώνυμε απολογητή με τα γκρίκλις
Δεν σε είπα κότα, σε καμία περίπτωση. Είπα οτι έχεις λιγότερο μυαλό από μια κότα, μην προσβάλεις τα προσφιλή πουλερικά...

Επίσης, όλοι οι Έλληνες πολίτες σύμφωνα με το σύνταγμα οφείλουν να καταβάλουν φόρο, ο καθένας ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση. Η Εκκλησία σου δεν πληρώνει ΚΑΝΕΝΑΝ από τους υπάρχοντες φόρους (ΦΠΑ, ακίνητης περιουσίας, εισοδήματος, κλπ), οπότε επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο σε βαθμό που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.

Να προσθέσω ακόμα οτι με τα εισοδήματα που έχει η Εκκλησία θα φορολογούνταν σχεδόν απκλειστικά με τον ανώτερο συντελεστή (40%) αν ήταν οποιοδήποτε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Κοινώς, πλήρωνε μικρομεσαίε μισθωτέ και χαμηλοσυνταξιούχε τους φόρους του Εφραίμ με τα ελικόπτερα και του Χριστόδουλου με τις Φαέθων...

Μιχάλης Ρ. είπε...

• Χωρίς να συμμετέχω στο διάλογο με κανέναν ανώνυμο μπερδεμένο, λέω φίλε «ανορθόδοξε» ότι θα δούμε την ποσοστική δύναμη του κάθε δόγματος όταν σε λίγο καιρό θα πληρώνει ο κάθε πιστός 1% από τα εισοδήματά του απ’ ότι δηλώνει στην εφορία, για τα έξοδα συντήρησης της «εκκλησίας» του (γερμανικό σύστημα που προβλέπετε από το ευρωπαϊκό σύνταγμα που αργά η γρήγορα θα εφαρμοσθεί).
• Ενοχλούν τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών του κράτους με την ανύπαρκτη ή υποτυπώδη κοινωνική μέριμνα στην οικογένεια και δεν ενοχλεί η μισθοδοσία του παπαδαριού και των απόκοσμων καλόγερων ακόμα; Πληρώνουμε τι, το παραδικαστικό; την συσπείρωση των ηλίθιων; (αυτό το κάνει και η ΝΔ), την αρπαγή της ελληνικής γης; τα βακούφια των χρυσόβουλων και των παραχαραγμένων συμβολαίων; την ιστορική καπηλεία και παραχάραξη; τον παραλογισμό, την μισαλλοδοξία, τους μαλακοπολιτικούς; (Ψωμιάδιδες, Ιωαννίδιδες, Παπαθεμελίδες, Σταμάτηδες, Κουρκούλες…τη σάρα και τη μάρα), τους αφορισμούς των κορυφαίων;… Αι σιχτίρ πρωί-πρωί παπαροτσογλαναρία.
• Καλημέρα φίλε

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Μιχάλη
Δεν το ήξερα αυτό με το ευρω-σύνταγμα και ομολογώ οτι με ξένισε που μια χώρα όπως η Γερμανία ψήφισε έναν τέτοιο αναχρονιστικότατο νόμο. Δεν ζούμε μόνο εμείς στο μεσαίωνα απ' ότι φαίνεται...

Καλησπέρα κι από εμένα!

Ανώνυμος είπε...

Παπαρίδη «stardust30», τώρα σβήνεις τα βρομοσχόλια σου στην “ανούσια πίστη” για να μην τα βλέπουμε …
Πολύ αργά όμως για σένα γιατί όλοι καταλάβαμε τι σκατά υπάρχουν μέσα στην ανύπαρκτη ψυχή σου … δεν θέλεις να ακούς την αλήθεια καραγκιόζη γιατί σε πονάει …

Τελικά μόνο τέτοια ζώα σαν εσένα άξιζε να τα σκοτώσουν όταν ακόμα ήταν στη μήτρα της μητέρας τους … και όχι κάθε παιδική ψυχή όπως σου αρέσει να υποστηρίζεις βρομιάρη.

Αποδείξεις για την ύπαρξη της ψυχής υπήρχαν και υπάρχουν πάμπολες, εσύ όμως δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς τίποτα γιατί ζώο γεννήθηκες , ζώο είσαι και έτσι ζώο θα ψοφήσεις …

«Εφόσον τα μικρά παιδάκια στην Αφρική που πεθαίνουν από την πείνα πάνε στον παράδεισο σύμφωνα με το χριστιανικό δόγμα τότε γιατί δεν είναι καλό τα νεκρά έμβρυα να πεθαίνουν πριν ακόμη γεννηθούν έτσι ώστε να μπουν κι αυτά κατευθείαν χωρίς κόπο στον παράδεισο;»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΚΕΨΗ !!!!
Μα από τι διεστραμμένο μυαλό βγαίνουν αυτά !!!
Αηδιάζεις και μόνο στη σκέψη ότι κάποιος που θέλει να λέγεται και άνθρωπος σκέφτεται με αυτό τον τρόπο …

Φέρτε μια κλούυυυυυυβα ρεεεεεεεε !!!

Ανώνυμος είπε...

stardust30 είπε...
"Μα ο θρησκευόμενος άνθρωπος, ο άνθρωπος που έχει ανάγκη να πιστεύει στο μεταφυσικό δεν μπορεί να μην αναζητεί αποδείξεις της (ανούσιας) πίστης του μέσω της εκπλήρωσης των ψεύτικων προφητειών που η θρησκεία του πρεσβεύει.
Το παράξενο είναι όταν άνθρωποι που είναι π.χ. ορθόδοξοι πιστεύουν στις προφητείες του Νοστράδαμου που ανήκει σε διαφορετική θρησκεία. Εκεί είναι που αναρωτιέσαι για το αν πραγματικά κανείς ακολουθεί το δόγμα του όπως πρέπει(γιατί αυτό υποτίθεται πως κάνουν) ή απλά επιλέγει διάφορες ιδέες από έναν αχταρμά θρησκειών.""

Κυριε stardust30 που ειδατε εσεις οι ορθοδοξοι να πιστευουν στις Πορφητειες του Νοστραδαμου¨(?)

Μα επιτελους ολοι γκαου ειστε εδω που γραφετε αρθρα.

Αλλος ανορθοδοξος παρουσιασθηκε εδω οπως στο αρθρο που λεει για τα νηπια που ακομα τρεχει να μαζεψει τις μπουρδες που εχει γραψει ως ΑΡΘΡΟ και οι αλλοι οι μισοαγραμματοι του λενε "Μπραβο πολυ ωραιο αρθρο!!!"

Συμμαζαυτειετ επιτελους εδω μεσα

Ανώνυμος είπε...

‘’Ανώνυμε απολογητή με τα γκρίκλις
Δεν σε είπα κότα, σε καμία περίπτωση. Είπα οτι έχεις λιγότερο μυαλό από μια κότα, μην προσβάλεις τα προσφιλή πουλερικά...’’

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ.
ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ.

ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΓΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΝ ΠΩ.

ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ.

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΣΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά...ρε παιδιά μην είσαστε άδικοι..Ο Χριστιανισμός έχει εμπνεύσει και αναδείξει σπουδαίες και μεγαλειώδεις προσωπικότητες...τον Παύλο, τον Αυγουστίνο,τον Τορκεμάδα, τον Ιννοκέντιο Η, τον Βοργία, τον Κύριλλο Αλεξανδρείας, τον Πολ Μάρσινκους, τον Καντιώτη, τον Παπαθεμελή, τον Καρατζαφέρη, τον Τζορτζ Μπους......ευεργέτες της ανθρωπότητος...αυτοί και όλο το κακό συναπάντημα