Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Τι θέλει ο Καρατζαφέρης στο Βατοπαίδι;

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, επισκέφτηκε πρόσφατα την διαβόητη μονή Βατοπαιδίου. Παρά τον «καθαρά προσκυνηματικό» χαρακτήρα της επίσκεψής του, δεν έλειψαν τα σιρόπια (από τη romfea.gr):


Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καρατζαφέρης στο Καθολικό της Μονής, απευθυνόμενος προς τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι ορθό η Κυβέρνηση να στηρίζει άλλες θρησκείες, να χαρίζει οικόπεδο του Πολεμικού Ναυτικού και 85 εκατομμύρια ευρώ για μουσουλμανικές δραστηριότητες στο Βοτανικό καθώς και 10 εκατομμύρια για Εβραϊκό νεκροταφείο στην Θεσσαλονίκη, χωρίς να επιδεικνύει τον προσήκοντα σεβασμό στο Άγιον Όρος».


Επίσης, αναφερόμενος για το θέμα της Μονής Βατοπαιδίου, υπογράμμισε ότι «η Μονή είναι Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και δεν έχει διαφορά με το Δημόσιο, το οποίο γι’ αυτό και για άλλους λόγους, δεν υπέστη καμία ζημιά.»


«Τώρα πλέον που ξεκαθάρισε το τοπίο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζεται αυτή η υπόθεση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρης.


Ο γνωστός σε όλους μας πλέον ηγούμενος Εφραίμ δέχτηκε τον Καρατζαφέρη με «βυζαντινές τιμές», ενώ δεν παρέλειψε να τον ανεβάσει στο... πρώτο σκαλί του θρόνου, ως τιμώμενο πολιτικό πρόσωπο. Λογικό μου φαίνεται, αφού δεν υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που στις μέρες μας θα τολμούσαν να στηρίξουν τόσο απροκάλυπτα τον Κύπριο businessman, για τον οποίο πολλά στελέχη της Εκκλησίας (μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Βαρθολομαίος) έχουν εκφράσει στο παρελθόν τη δυσφορία και την οργή τους. Μισό λεπτό! Δεν μας τα λέει καλά ο πρόεδρος! Πριν λίγους μήνες άλλα είχε πει για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ξεχειλίζοντας από «αγανάκτηση», όπως το συνηθίζει άλλωστε (από το express.gr):


Σε σημερινές δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega,ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η κατάθεση της κας Πελέκη συμπληρώνει αυτά που είχε ισχυρισθεί και ο κ. Δούκας παλιότερα, ενώ εκτίμησε ότι επιβεβαιώνεται η άποψη που είχε εκφράσει και στο παρελθόν ότι έπρεπε να έλθει και να μιλήσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο κ. Κ. Καραμανλής.


Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικά ανάλυση του θέματος, αν ο πρώην πρωθυπουργός δεν εκθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή αναλυτικά την θέση του.


«Με το να κρύπτεται, απλά τώρα επιδεινώνει την θέση του και αναγκαστικά θα έλθει κάποια στιγμή να μιλήσει κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες. Η αδυναμία του να χειριστεί σωστά και αποτελεσματικά την υπόθεση θα τον στείλει στη φυλακή», υποστήριξε.


Άνδρες πραγματικοί, που λέει και ο φίλος Χριστιανός Ορθόδοξος... Ο εμφανώς δίγλωσσος και διπρόσωπος Καρατζαφέρης έχει κάνει τον φτηνό λαϊκισμό σημαία του κόμματός του, παντρεύοντας το lifestyle με την ιδεολογία του γύψου, ενώ έχει αναδείξει τον οπορτουνισμό σε ύψιστη αξία, με το να γίνει κολαούζος του ΔΝΤ και των τραπεζών. Απορώ που βρίσκονται ακόμα άτομα και τον ψηφίζουν, ακόμα και από το χώρο της ακροδεξιάς. Όπως είπε όμως ο Δημήτρης Ψαρράς στη σημερινή Ελληνοφρένεια (μια συνέντευξη που αξίζει να ακούσετε), στη χώρα μας ο Σοσιαλισμός είναι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη είναι η Νέα Δημοκρατία και η Ακροδεξιά είναι το ΛΑΟΣ...


Δείτε και:
  • http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7450%3A
  • http://www.express.gr/news/politics/351309oz_20100916351309.php3
  • http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=212024

9 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι οι κωλοτούμπες του Καρατζαφέρη ούτε και η εμμονή του. Το πρόβλημα είναι η σταδιακή του εκλογική άνοδος. Και δυστυχώς, ακόμα είμαστε λίγοι για την ανακόψουμε.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε δείμε
Για την εκλογική του άνοδο, θα μου επιτρέψεις να έχω τις επιφυλάξεις μου. Η παρατηρούμενη δημοσκοπική του άνοδος από τις εταιρίες του Αλαφούζου πολύ πιθανόν να είναι στημένη...

rexides είπε...

Καλά, το ΛΑ.Ο.Σ είναι κόμμα-καρτούν. Όλες οι δηλώσεις και οι φυσιογνωμίες τους είναι λες και βγήκαν από τα κινούμενα σχέδια που βλέπαμε μικροί.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε rexides
Σκέψου οτι αυτοί που τους ψηφίζουν έχουν μείνει κολλημένοι με τα καρτούν που έβλεπαν μικροί: Καπαμαρού, Ντραγκονμπολ και φυσικά... ο Σερίφης του διαστήματος!

Μιχάλης Ρ. είπε...

Μπαίνει ο σύζυγος αιφνιδιαστικά στο σπίτι του και βλέπει την γυναικα του στο κρεβάτι με τον καλύτερο του φίλο.
Βγάζει το πιστόλι και μπαμ μπαμ καθαρίζει τον φίλο του.
Μετά από μια μικρή σιωπή, λέει η γυναίκα του:
- Τάκη, ετσι όπως πας σε λίγο θα μείνεις χωρίς φίλους!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@δείμος του πολίτη. Θα πω την γνώμη μου.

Αν εμπιστεύεστε τις δημοσκοπήσεις νομίζω πως κάνετε λάθος. Να σας θυμίσω πως ο "καταλληλότερος πρωθυπουργός" του 2003 την "έκανε" σε τρεις μήνες για να δώσει το "δαχτυλίδι" στον GAP; Και να βγαίνουν Πασόκοι του GAP, τότε που είχαν τις "αρχηγικές" κοντρες με τον Beni το 2007 και να λέει πως αν δεν γίνονταν η "μετάβαση" το 2004 από τον Σημίτη στον GAP θα έχανε το ΠΑΣΟΚ TO 2004 με 10 μονάδες;(έχασε με 5)

Όσο για το λάος..
1) Μέλη από το κόμμα του δεν θα πήγαιναν στην ΝΔ για να συζητήσουν για συγχώνευση ΝΔ- λάος λίγες μέρες πριν την δημοσκόπηση της Καθημερινής αν ήταν δυνατοί. Πράγμα που σημαίνει πως και δεν είναι αρκετά δυνατοί ως κόμμα, και μυρίστηκαν ήττα του ΠΑΣΟΚ και πιθανόν να έκαναν νταλαβέρια με υπουργεία.

2) Στελέχη του λάος "φλέρταραν" με την ΝΔ.

3) Η εκλογική αποτυχία του Αδωνη στην περιφέρεια Αττικής οφείλεται την στήριξη του λάος στο Μνημόνιο.

Απλώς το χρεοκοπημένο πολιτικό αστικό σύστημα στην Ελλάδα βλέπει πως μόνο o GAP μπορεί να περάσει τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που θα ανακοινωθούν στα μέσα Απριλίου.
Ο Σαμαράς δεν θα μπορούσε. Και ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ "κολακεύει" τον Καρατζαφέρη για να βάλει γερή πλάτη για τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Μόλις περάσουν...που σε είδα που σε ξέρω

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Μιχάλη
Ομολογώ οτι δεν καταλαβαίνω γιατί επέλεξες να παρουσιάσεις αυτό το ανέκδοτο. Εκτός κι αν εννοείς οτι με την κριτική μου σε Καρατζαφέρη, Νταλάρα, Εκκλησία, κλπ χάνω τους «φίλους» μου. Ε, τέτοιοι φίλοι να λείπουν!

Φίλε ανώνυμε
Συμφωνώ οτι η παρουσιαζόμενη άνοδος του Καρατζαφέρη σε μεγάλο βαθμό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Και για τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν υπήρχε η υποψία οτι μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, τα παπαγαλάκια των Media του έδιναν ποσοστά μέχρι 20%. Όταν έγινε σαφές οτι δεν θα συνεργαζόταν σε καμία περίπτωση, τότε, με ένα συνδυασμό δυσφήμισης και «πειραγμένων» δημοσκοπήσεων, ροκάνισαν το ποσοστό του μέχρι το 3%...

Μιχάλης Ρ. είπε...

Τα ποσοστά που εμφάνισε το ΛΑΟΣ στις εκλογές του 2004 οφείλονταν κατά 85% σε ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚογενείς από το λεγόμενο πατριωτικό ή Κανταφικό ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές του 2009 το αμιγές δεξιό μωσαϊκό ψηφοφόρων χαλούσε ένα 12% παλαιών ψηφοφόρων του ΚΚΕ. Η φασαρία γίνεται για την ιδιοκτησία της δεξιάς πολυκατοικίας. Βλέποντας ο Καρατζαφύρερ ότι ο Σαμαράς δεν τραβά στο ρόλο και με τον αστυφύλακα (κέντρο) και με τον χωροφύλακα (παραδοσιακή δεξιά), αισθάνεται ότι μετά την ενδεχόμενη αποτυχία του Σαμαρά, θα εμφανισθεί σαν ο από μηχανής θεός για την σωτηρία της δεξιάς και της "πατρίδος".
Κατά τη γνώμη μου το μέλλον της δεξιάς είναι η Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου και της αριστεράς ο "Λαζόπουλος".

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Μιχάλη
Σίγουρα ο Σαμαράς δεν «πείθει». Δεν έχει καταφέρει στο ελάχιστο να εκμεταλλευτεί την οργή του κόσμου για τον ψεύτη βοσκό Γιωργάκη, με αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι να εκτρέπονται προς την αποχή ή τα λεγόμενα «μικρά κόμματα». Αυτό είναι σε γενικές γραμμές καλό, αν και η άνοδος του Καρατζαφύρερ (που σε μεγάλο βαθμό είναι κατασκευασμένη) δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσει...