Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Άννα Νταλάρα (οσία, σύζυγος επαναστάτη)

Πίσω από κάθε μεγάλο άντρα βρίσκεται μια μεγάλη γυναίκα, έτσι δεν λένε; Με αυτό το σκεπτικό, είναι απολύτως λογικό που στο πλευρό του γνήσιου επαναστάτη και ανθρωπιστή Γιώργου Νταλάρα βρίσκεται η Άννα, αυτή η πραγματική οσία (για να μην πω αγία)... Ας ξεκινήσουμε όμως με λίγη μουσική, να θυμηθούμε δυο τραγουδάκια που ερμηνεύει ο Γιώργος για τον Τσε (Hasta Siempre) και για τους μετανάστες (El Emigrante).





Είναι γνωστό άλλωστε οτι ο ακατανόμαστος (κατά τον Πανούση) είναι φαν της παγκόσμιας επανάστασης, όπως επίσης και αρωγός των κατατρεγμένων. Στο πλευρό του η γλυκύτατη, σαν ξινισμένο λεμόνι, συμβία του. Από την προσωπική της ιστοσελίδα:


«...εργάζομαι αδιάκοπα εθελοντικά σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι ιδιαίτερα με τις γυναίκες και τα παιδιά πρόσφυγες, καθώς και τις ευάλωτες ομάδες για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), της οποίας ο Γιώργος Νταλάρας είναι από το 2006 ένας από τους επτά Πρεσβευτές Καλής Θέλησης σε όλο τον κόσμο.»


Βέβαια, μια πιο πρόσφατη δήλωσή της (στο flash.gr) είναι αυτή:


«Διαφωνώ απόλυτα με την άποψη νομιμοποίηση εδώ και τώρα. Εκτός του ότι δε γίνεται να γίνει, είναι και μία πολύ εύκολη και επιπόλαιη τακτική αντιμετώπισης σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κουλτούρα, είναι διαφορετικοί, άλλοι ήρθαν να περάσουν και να φύγουν. Τι σημαίνει νομιμοποίηση; Παιδομάζωμα; Με το ζόρι ντε και καλά να σε κρατήσω στην Ελλάδα; Τι σημαίνει; Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να φύγουν, πολλοί θέλουν να φύγουν. Είναι τρόπος αυτός πίεσης στο υπουργείο Εσωτερικών, μπαίνω μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο που δεν υπάρχει καλά-καλά αποχέτευση, δεν έχουμε δημοκρατία; Τώρα ακριβώς που ξεκινάμε μια μεταναστευτική πολιτική; Όταν ξέρω εγώ και σας το λέω ότι το υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαίτερα ο γενικός γραμματέας κ. Ανδρέας Τάκης έχει μια σειρά προτάσεων για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, κλεινόμαστε, ταμπουρωνόμαστε έξω από το Πανεπιστήμιο και λέμε νομιμοποίηση σε όλους; Δε συμφωνώ.»

Γνήσιος επαναστατικός και βαθιά ανθρώπινος λόγος από μια γυναίκα που έχει συνδράμει όσο λίγοι στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου...

Υ.Γ. Δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιός είσαι:

Δείτε και:

9 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όταν εγώ λέω ότι οι ΜΚΟ είναι απλά για να αρπάζουμε χρήματα ή να μπούμε στην πολιτική, εσείς με κοροϊδεύετε :)))

Ανώνυμος είπε...

Η έννοια του πολιτισμού αποτελούσε ανέκαθεν θέμα διαμάχης και πολλάκις χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα των απανταχού καπιταλιστών, αποικιοκρατών και φασιστών. Ως έννοια δεν υφίστατο καν στην αρχαιότητα και στην ουσία κατασκευάστηκε προκειμένου να δικαιολογήσει τον σφαγιασμό και την υποδούλωση εκατομμυρίων "αγρίων" από τους κατακτητές τους. Η σφαγή, ο εκχριστιανισμός και η εξαθλίωση επικράτησαν -όλως παραδόξως- ως μέσα εκπολιτισμού...

Περισσότερα..
εδώ από indymedia ..

Ανώνυμος είπε...

μέρος 1ο
Τα γελαστά παιδιά (Από τον «Πιτσιρίκο»)

Και ξαφνικά είδαμε χαμογελαστά πρόσωπα - είχαμε ξεχάσει πως είναι να γελάς. Μετά από ένα τουλάχιστον χρόνο εθνικής θλίψης και δυστυχίας, εμφανίστηκαν μπροστά μας άνθρωποι που γελούσαν. Βέβαια, δεν είναι Έλληνες αλλά γελάνε επειδή θα καταφέρουν να ζήσουν στην Ελλάδα. Μα γιατί είναι χαρούμενοι αυτοί οι ξένοι που θα ζήσουν στην Ελλάδα και είμαστε τόσο δυστυχισμένοι εμείς που ζούμε στη χώρα μας;
Οι μετανάστες-απεργοί πείνας της Υπατίας πέτυχαν ό,τι δεν πέτυχε καμία άλλη κοινωνική και επαγγελματική ομάδα στην Ελλάδα του Μνημονίου. Μας έβαλαν τα γυαλιά. Επίσης, μας έδειξαν τον τρόπο να φτάσουμε στη νίκη: αγώνας, αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη.
«Ναι, αλλά έκαναν εκβιασμό στην κυβέρνηση και στην κοινωνία με την απεργία πείνας». Δεν είναι εκβιασμός να διεκδικείς ανθρώπινα δικαιώματα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή σου. Εκβιασμός είναι να λες «ψήφισέ με για να σου βρω δουλειά» ή «ψήφισέ με για να μη χάσεις τη δουλειά σου». Η απεργία πείνας είναι η έσχατη προσπάθεια ενός ανθρώπου να παραμείνει αξιοπρεπής. «Θέλει νεκροί χιλιάδες να ‘ναι στους τροχούς, θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους». Το θυμάσαι αυτό;
«Ναι, αλλά καταπατήθηκε η νομιμότητα».Τι μου λες; Σε μια χρεοκοπημένη χώρα η νομιμότητα καταπατήθηκε από μετανάστες εργάτες που έκαναν απεργία πείνας; Πώς έγιναν ξαφνικά όλοι τόσο νομιμόφρονες σε μια χώρα όπου ο καθένας επί δεκαετίες κάνει ό,τι του γουστάρει;
Για να μην κουράζομαι, παραθέτω ξανά ένα απόσπασμα από το κείμενο”
«Οι μετανάστες είναι πιο έξυπνοι» (27 Ιανουαρίου 2011): «Το έγραψα, το ξαναέγραψα και το ξαναγράφω. Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα –όπου κανείς δεν θεωρείται υπεύθυνος για τη χρεοκοπία και όλοι οι υπαίτιοι παραμένουν στις θέσεις τους- δεν μπορεί να καταδικαστεί κανείς. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι υπεύθυνοι για την ανομία που κυριαρχεί στη χώρα, αφού κουρέλιασαν την έννοια της δικαιοσύνης. Από την στιγμή που η χρεοκοπία αντιμετωπίζεται ως κακό μάτι ή φυσικό φαινόμενο -και δεν τιμωρείται κανείς γι’ αυτήν-, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να παραμένει ατιμώρητος. Δεν μπορεί να παραμένουν ατιμώρητοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας και να τιμωρείται ο μαγαζάτορας που δεν κόβει απόδειξη. Μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει βρεθεί ούτε ένας "έγκριτος" αρθρογράφος να κάνει αυτήν την τόσο προφανή διαπίστωση»...(συνέχεια)

Ανώνυμος είπε...

(..συνέχεια μέρος 2ο)
Τα γελαστά παιδιά (Από τον «Πιτσιρίκο»)

..Ποιοι είναι αυτοί που κόπτονται για τη νομιμότητα και για την εφαρμογή των νόμων; Είναι, κυρίως, οι τηλεδημοσιογράφοι – πάντα με τις εντολές των αφεντικών τους. Οι τηλεδημοσιογράφοι βγήκαν εκτός εαυτού επειδή στο θέμα των μεταναστών της Υπατίας δεν εφαρμόστηκε ο νόμος – δηλαδή, η απέλαση. Αυτό που ξεχνούν οι τηλεδημοσιογράφοι είναι πως οι ίδιοι εργάζονται σε παράνομα τηλεοπτικά κανάλια – εργάζονται σε κανάλια που δεν έχουν άδεια. Επίσης, εργάζονται σε κανάλια που χρωστάνε, δεν πληρώνουν φόρους, επιβίωναν με την κρατική διαφήμιση και παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία. Οπότε, την επόμενη φορά που οι τηλεδημοσιογράφοι-παπαγαλάκια θα μιλήσουν για την εφαρμογή των νόμων, ας ξεκινήσουν από το παράνομο κανάλι στο οποίο εργάζονται.
Ακούστηκαν και γράφτηκαν φοβερά πράγματα αυτές τις 44 ημέρες απεργίας πείνας των μεταναστών. Το πιο πετυχημένο ήταν πως οι μετανάστες έκαναν απεργία πείνας επειδή τους υποκίνησαν κάποιοι άλλοι. Είναι πολύ συνηθισμένο να κάνει κάποιος απεργία πείνας –με κίνδυνο να πεθάνει- επειδή τον έχει βάλει κάποιος άλλος. Ό,τι και να πεις για τη βλακεία είναι λίγο – και μάταιο.

Ένα ακόμα καταπληκτικό -που ειπώθηκε και γράφτηκε- ήταν πως οι αλληλέγγυοι δεν άφηναν τους μετανάστες να φάνε αλλά και πως οι μετανάστες δεν έκαναν απεργία πείνας αλλά έτρωγαν κανονικά. Δεν ξέρω πως γίνεται από τη μια να μη σε αφήνουν να φας και από την άλλη να τρως κανονικά, αλλά στα δελτία ειδήσεων και στις ελληνικές εφημερίδες αυτά τα δυο μπορούν να συμβαίνουν μαζί – ταυτόχρονα.

Νομίζω πως κάποιοι ήθελαν έστω έναν νεκρό στην Υπατία και δυσαρεστήθηκαν από την εξέλιξη της υπόθεσης των μεταναστών. Δεν ξέρω αν αυτοί οι άνθρωποι είναι αριστεροί, δεξιοί ή κεντρώοι, αλλά ξέρω σίγουρα πως πρέπει να πάνε στον ψυχίατρο. Αμέσως.

Καταλαβαίνω πως ο αγώνας των μεταναστών-απεργών πείνας πίκρανε πολλούς Έλληνες. Είναι σκληρό εσύ να έχεις παραιτηθεί εντελώς και να βλέπεις τον άλλον να παλεύει με τη ζωή του. Το παίρνεις προσωπικά και νομίζεις πως το κάνει για να σε μειώσει και να σε κάνεις να αισθανθείς χαλβάς.

Οι μετανάστες μας φοβίζουν γιατί βλέπουμε σε αυτούς την πιθανότητα να γίνουμε κι εμείς μετανάστες. Οι εργάτες-μετανάστες μας φοβίζουν διπλά, γιατί μας θυμίζουν πως είμαστε –ή υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουμε- προλετάριοι. Είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος για τον οποίο πολλοί αντιπαθούν και αποφεύγουν τα αριστερά κόμματα: επειδή τους θυμίζουν την ταξική τους θέση.

Αγαπάω τους αγώνες όλων των ανθρώπων– Ελλήνων και μεταναστών. Δεν υπάρχει λόγος να αναλύσω το γιατί. Μου αρκεί που στο τέλος χαμογελάνε.

(Και η παρατήρηση μιας καλής αναγνώστριας: "Σε μια χώρα ανομίας, οι μόνοι που ρίσκαραν τη ζωή τους για να είναι νόμιμοι ήταν ξένοι".)

Μιχάλης Ρ. είπε...

Συγχαρητήρια για την εκπομπή σας. Άντε και να συμφωνήσω ότι η Νταλάρενα κάνει πιάτσα στο Βαρδάρη και στη Συγγρού, άντε και ο Νταλάρας είναι ξεφτίλας, άφωνος και πούλησε την ταξική του συνείδηση και τον αγώνα του Τσε για να κάνει τη γυναίκα του υπουργό. Άντε και ο Πάγκαλος καραγκιόζης και βόδι και μαλάκας και Εφιάλτης. Το ότι η ακροδεξιά στην Ευρώπη κουνά τα λόγια τα μεγάλα στη κουδουνίστρα της αριστερής αγιότητας της Ευρώπης, καλή ώρα σαν τα δικά σου και θα μας γκαζικωθεί ξανά κατά τα φαινόμενα, ποιος φταίει ο Νταλάρας ή οι αιθεροβάμονες της εύφορης κοιλάδας. Φίλε κάνε μια βόλτα με ανοιχτά μάτια και αυτιά να δεις σε ποια κοινωνία απευθύνεσαι. Δημοκρατία είναι η άποψη και το έθος των πολλών, των σοφών και των φωτισμένων είναι άλλο πράγμα. Ίσως πρέπει να ξαναδιαβάσεις Τη δολοφονία του Χριστού του Βίλχελμ Ράιχ.
Και πάλι συγχαρητήρια για την εκπομπή σας. Ακούς εκεί ο Νταλάρας δεν θέλει οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να έχουν συνταγολογία στο σπίτι τους που τόσο καλά και άδολα φυλούν οι ηρωικοί γιατροί. Ο μαλάκας…που πούλησε τον αγώνα και τα έφτιαξε με τον Πάγκαλο.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε δείμε
Έχουμε γεμίσει από «φιλάνθρωπες» Μαρίες Αντουανέτες όπως η Νταλάρα και η Βαρδινογιάννη. Έλεος πια...

Φίλε ανώνυμε (4:49 μ.μ.)
Ο Φρόυντ έχει γράψει αντίστοιχα οτι ο πολιτισμός είναι πηγή δυστυχίας. Τέτοιον πολιτισμό, πηγή δυστυχίας και εκμετάλλευσης, θα προτιμούσα να μην έχουμε.

Φίλε ανώνυμε (5:02 μ.μ.)
Η νίκη των μεταναστών απέναντι στο κράτος των γελοίων, των δειλών και των πουλημένων είναι ένα κοσμοϊστορικό γεγονός που μεταδίδει αισιοδοξία προς κάθε κατεύθυνση. Αποδεικνύει περίτρανα οτι με αγώνα μέχρι τέλους και αποφασιστικότητα μπορούμε να νικήσουμε.

Φίλε Μιχάλη
Ευχαριστούμε που προτιμήσατε εμάς για την ενημέρωσή σας... Η αλήθεια είναι οτι πολλές φορές κι εγώ απογοητεύομαι από το επίπεδο της κοινωνίας. Έχω όμως ακόμα την άποψη οτι μπορεί να αλλάξει αυτό, έστω αργά και σταδιακά. Εννοείται πάντως οτι δημοκρατία είναι απλά η άποψη των πολλών, που δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι είναι και «σωστή». Τουλάχιστον όμως είναι η δική τους άποψη και, όπως λέει και ο Παπακωνσταντίνου, «άσε με να κάνω λάθος»...

Dyer είπε...

Είναι γνωστό ότι η κατοχή στην Κύπρο έγινε για να μπορεί να κάνει συναυλίες ο Νταλάρας χάριν των προσφύγων. Τώρα είχαμε τους απεργούς της Υπατείας για να μπορέσει η κυρία Νταλάρα να αναδείξει το ανθρωπιστικό έργο της.
Αν σε θέλει, όλο το σύμπαν συμπράττει για να αναδειχθεί η ικανότητά σου. Ζηλιάρηδες!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Dyer
Όπως επίσης το ΔΝΤ ήρθε για να μας αποδείξει ο Γιωργάκης πόσο ψεύταρος είναι και ο Πάγκαλος πόσο κοπρίτης μπορεί να γίνει. Άμα σε θέλει το σύμπαν...

mr.alobar είπε...

εμ βεβαια,απο τις ΜΚΟ στην κυβερνηση...τι περιμενες;μου ειναι και εμενα παρα πολυ αντιπαθης.