Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Η "αγία" μητέρα Τερέζα και το θέμα της έκτρωσης



Η σεμνή αλβανή καλόγρια που υποτίθεται πως βοηθούσε τους φτωχούς στην Καλκούτα, όπου μέσα σε νοσοκομεία-φέρετρα άφηνε τους άρρωστους χωρίς φάρμακα και χωρίς επεμβάσεις και μόνο όπλο την "προσευχή" να αργοπεθάνουν.

Αυτή η "αγία" κατά πολλούς καλόγρια ήταν κατά της έκτρωσης και είχε δηλώσει κατά την απονομή του νόμπελ ειρήνης : "the greatest destroyer of today is the cry of the innocent unborn child, if a mother can murder her own child in her own womb what is left for you and for me to kill each other" ("ο μεγαλύτερος καταστροφέας σήμερα είναι το κλάμα του αθώου και αγέννητου παιδιού, όταν μια μητέρα μπορεί να δολοφονήσει το δικό της παιδί στη μήτρα της τότε τί έμεινα για εσάς και για μένα να σκοτώσουμε μεταξύ μας"). Αναρωτιέται κανείς τί έκανε για να αξίζει ένα τέτοιο βραβείο - μάλλον επειδή στήριξε τα συμφέροντα του Βατικανού στην Ινδία με σθένος και επειδή έκανε γνωριμίες με πολιτικούς αρχηγούς μέσω των οποίων συγκέντρωσε πολιτική ισχύ και δίνοντας έτσι στον λόγο της την σημαντικότητα ενός αρχηγού κράτους κι όχι μιας καλόγριας του θανάτου όπως στην πραγματικότητα ήταν.

Η διαστροφή όμως στην σκέψη της φάνηκε στην περίπτωση που δολοφονήθηκαν φτωχοί στην Ινδία λόγω διαρροής από εταιρεία με χημικά όπου δήλωσε πως πρέπει να τους "συγχωρέσουν" οι συγγενείς των θυμάτων- ενώ η ίδια δεν συγχωρεί την έκτρωση . Αλλίμονό μας κι αν η δολοφονία αθώων ανθρώπων τιμωρείται με "συγχώρεση" των ενόχων.

Αξιόλογο επίσης το γεγονός πως προσκύνησε τον τάφο του Χότζα στην Αλβανία - ο οποίος είχε απαγορεύσει όλες τις θρησκείες εκτός της δημόσιας λατρείας στον εαυτό του. Μα είναι δυνατόν να προσκυνάς έναν στυγνό δικτάτορα την ώρα που η θρησκεία σου δήθεν καταδικάζει την βία;

Είναι τραγικό το γεγονός πως μια καλόγρια που έχει αυτο-ενουχιστεί είναι εναντίον των εκτρώσεων. Ένας άνθρωπος που έχει απαρνηθεί τον έρωτα και την οικογένεια απαιτεί από αυτούς που έχουν οικογένεια να κάνουν παιδιά σαν να ήταν κουνέλια, χωρίς καν τη χρήση προφύλαξης. Μα είναι δυνατόν να έχει άποψη μια στείρα γυναίκα για το αν θα φέρουν οι άλλες γυναίκες παιδιά στον κόσμο; Και ειλικρινά αντί να μιλήσει για την φτώχεια και την πείνα που αντιμετωπίζουν οι χώρες του τρίτου κόσμου μιλάει για την έκτρωση; Τί ψυχολογική ανωμαλία είναι αυτή;

Μιλώντας για την έκτρωση μια γυναίκα έχει η ίδια το δικαίωμα για την επιλογή της επιβίωσης ή όχι του εμβρύου που κυοφορεί. Δεν μπορεί το κράτος να επέμβει σε αυτή την απόφαση γιατί κάτι τέτοιο αντιβαίνει στα ανθρώπινα δικαιώματα- το έμβρυο δεν θεωρείται "ξεχωριστός άνθρωπος" όσο είναι στην μήτρα και όταν γεννηθεί η μητέρα θα φέρει την ευθύνη για την ανατροφή του και όχι το κράτος ή η εκκλησία (η οποία αδιαφορεί για τις ανύπαντρες φτωχές γυναίκες που έχουν παιδιά).

Βέβαια κανείς από τους πιστούς δεν διαμαρτυρήθηκε που μία καλόγρια συναντιόταν με κάθε πολιτικό αρχηγό που μπορούσε, μέχρι και δικτάτορες οι οποίοι είχαν σφάξει κόσμο σαν να ήταν πρόβατα το πάσχα. Κανείς δεν βρήκε περίεργο πως ένας ταπεινός άνθρωπος που "απαρνήθηκε τα κοσμικά" έκανε βόλτες στα κοσμικά σαλόνια της Ευρώπης αντί να προσφέρει βοήθεια στους φτωχούς με φαγητό, φάρμακα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από γιατρούς (και όχι μέσω της προσευχής) .

Φυσικά και ουδέποτε δέχθηκε η ίδια οικονομικό έλεγχο στα χρήματα που έπαιρνε από τα φιλοδωρήματα και τις χορηγείες. Ως απάντηση για το πόσα χρήματα διαθέτουν τα ιδρύματα της "μητέρας" Τερέζα η απάντηση ήταν "αμέτρητα". Και επίσης παράλογο θεωρώ το γεγονός πως η βία εναντίον των μικρών παιδιών δικαιολογείται από τις καλόγριες που εργάζονται στα ιδρύματα της ως "θεϊκό δώρο" έτσι ώστε να παραμένει κανείς ταπεινός.

Αυτά είναι τα "είδωλα" των χριστιανών που λατρεύουν χωρίς ποτέ να βάλουν την κριτική τους να δουλέψει, χωρίς ποτέ να αναρωτηθούν μήπως οι άνθρωποι που είναι τόσο ψηλά στα μάτια τους τους χρησιμοποιούν ώστε να συγκεντρώσουν οικονομικά και άλλα οφέλη, εις το όνομα ενός ανύπαρκτου θεού, ο οποίος μπορεί να είναι παντοδύναμος παραμένει εντούτοις άφραγκος και ζητιάνος.

Η παραπάνω ταινία είναι χωρισμένη σε τρία κομμάτια. Υπάρχουν και άλλα βίντεο που μπορείτε να δείτε και να καταλάβετε το μέγεθος της απανθρωπιάς αυτών των "αγίων" ανθρώπων και των ιδρυμάτων τους:

http://www.youtube.com/watch?v=30XdrOLT7J4&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=p3tUuA7WBRE&feature=related

34 σχόλια:

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΖΕΝΑΚΟΣ είπε...

Αγαπητοί,

Διαβάζω συχνά τα κείμενά σας και προβληματίστηκα αν πρέπει να αφήσω εδώ το πρώτο σχόλιό μου παραπέμποντας σε κάτι δικό μου. Ωστόσο, το βρήκα τόσο απίθανο και είναι τόσο πολύ στη σφαίρα των ενδιαφερόντων σας που ελπίζω ότι δεν θα έχετε αντίρρηση:

Εμβόλιμα (Το Παγκόσμιο Κίνημα)

Τα σέβη μου και συγχαρητήρια για το ιστολόγιό σας,

z

Unknown είπε...

se proskalw sto blog m..

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Εχω μαθει όταν δε γνωρίζω κάτι να μην επιμένω, αλλά επίσης έχω δικαίωμα προάσπισης της πίστης μου και να δηλώσω ότι ο χαρακτηρισμός "ανύπαρκτος" για τον Θεό είναι ανυπόστατος.

Θεωρώ ότι Θεός υπάρχει, αλλά ο κάθε ένας τον βλέπει ή τον ερμηνεύει διαφορετικά.

Κυρίως οι "αθεοι" είναι αυτοί που βλέπουν την πλέον περίεργη εικόνα Θεού. Βλέπουν την "ανυπαρξία" που στην πραγματικότητα είναι η αδυναμία τους να παραδεκτούν ότι μπορεί να υπάρχει και κάτι μη απτό.

Φυσικά δε λέω ότι ο χριστιανικός Θεός είναι ο πραγματικός ή ότι γενικότερα υπάρχει "πραγματικός", αλλά ότι υπάρχει τουλάχιστον στην ομαδική φαντασία των πιστών και ενισχύει μέσω της ελπίδας όλους τους πιστούς ώστε να κοιτάζουν μπροστά.


Φυσικά κάποιοι έχουν μάθει το παραμύθι από παλιά κι εκμεταλλεύονται καταστάσεις, αλλά αυτο δεν μειώνει την σημασία του Θεού και καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται απαξιωτικοί όροι για κάτι το οποίο η πλειονότητα των ανθρώπων θεωρεί αληθινό και σημαντικό με το ένα ή το άλλο όνομα!

Φιλικά,
Γιωργος

Ανώνυμος είπε...

Η γυναίκα αυτή πρόσφερε τη ζωή της στην ανακούφιση των πεινασμένων, των φτωχών και των απανταχού αναξιοπαθούντων.Οι απόψεις της χριστιανικής αλλά και κάθε γνωστής θρησκείας είναι κατάφωρα κατά των εκτρώσεων κι αυτές υιοθετεί η μητέρα Τερέζα. Και είναι δείγμα ανθρώπινου πολιτισμού να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή σε μια τόσο τρυφερή φάση της που αδυνατεί να αντιπαλέψει τις κουτάλες και τους αναρροφητήρες του γυναικολόγου.Αντίθετα, είναι δείγμα ελλείματος προσωπικού πολιτισμού και στοιχείο ενός εγκληματικού εγωισμού η επιλογή να απορριφθεί στα σκουπίδια ή στον υπόνομο μια ζωή που προέρχεται μάλιστα από τα σπλάχνα του θύτη!Κι αυτός ή αυτή που εκφέρει την άποψη έντονου αναθεματισμού του Θεού ή των λειτουργών του πέρα από τις όποιες αδυναμίες τους,απολαμβάνει απλώς την τύχη του να μην αμβλωθεί από τους γεννήτορές του-της. Κι αφού ο η συντάκτης της αρχικής άποψης έχει επιλέξει τη θεωρητική υποστήριξη ή και δυστυχώς, πολύ φοβάμαι, την πρακτική του φόνου εμβρύων,ας κρατήσει το ανάθεμα για τον εαυτό του-της...
Με αποτροπιασμό για την υποστήριξη οποιασδήποτε μορφής φόνου
Δημήτρης

Crafty chinstrap Tango είπε...

@Δημήτρη: θα δείξω τον αποτροπιασμό μου για κάποιες αφαιρεθείσες μάζες κυττάρων (που θα μπορούσαν να είχαν πέσει κιόλας απο μόνες τους απο την μήτρα της γυναίκας) αν κι εσύ εκφράσεις τον αποτροπιασμό σου:
1) Για τον μάρτυρα και ήρωα γιατρό Τίλερρ που δολοφόνησαν τα κτήνη οι ομοϊδεάτες επειδή αφαιρούσε ανεπιθύμητες μάζες κυττάρων απο τη μήτρα μιας γυναίκας. Αυτά τα κτήνη, αυτοί οι τρομοκράτες ομοϊδεάτες σου δεν σεβάστηκαν ούτε τους ναούς σας. Δεν εξέφρασες ούτε εσύ ούτε οι ομοϊδεάτες σου αποτροπιασμό. Είπατε ένα "εμείς δεν επικροτούμε τον φόνο αλλά καλά να πάθει".
Θέλω να δηλώσεις τον αποτροπιασμό σου, χωρίς "καλά να πάθει" ή "αλλά ήταν δολοφόνος" ή του κώλου τα χριστιανικά εννιάμερα.
2) Για τις εκατοντάδες γυναίκες που πέθαναν στη Νικαράγουα και το Σαλβαδόρ απο επιπλοκές εξωμήτριας εγκυμοσύνης, εκλαμψίας και άλλων περιπτώσεων κακής εγκυμοσύνης, επειδή κάποιοι "υποστηρικτές της ζωής" σαν κι εσένα δεν επιτρέπουν να διακοπεί η κύηση όσο το έμβρυο είναι ζωντανό, αδιαφορώντας για τη ζωή της μάνας. Για σας η μητέρα είναι το άχρηστο κρέας γύρω απο τη μήτρα, δηλαδή. Θέλω να δηλώσεις τον αποτροπιασμό σου και γι΄αυτό το αίσχος.

Δεν περιμένω να το δηλώσεις ούτε το ένα, ούτε το άλλο καθαρά και απερίφραστα, χωρίς πούστικα χριστιανικά.
Ου να χαθείτε χριστιανοί αλήτες και υποκριτές που κλαίγεστε για μια μάζα κυττάρων και απαιτείτε τον θάνατο και την καταστροφή ζωντανών ανθρώπων. Είστε χειρότεροι απο τους φαρισαίους που πήρε στο κοντό ο Ιησούς του μύθου με το μαστίγιο και που έβριζε στην φιδοφωλιά τους.

akrat είπε...

καλημέρα έχει αρχίσει κάτι να μην μου αρέσει στο μπλογκ σας.
Πολύ σύνθημα ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ δογματισμός στο φουλ και βλέπω και από πίσω ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ που εμένα ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΣΠΥΡΙΑ.
Θεωρώ δηλαδή ότι οι Ελληναράδες είναι γραφικοί ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ εγωιστές επαρμένοι, σέκτες φανατικοί δογματικοί και το το πλεον σημαντικο ΚΡΥΠΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.
Επίσης σας βλέπω απάνθρωπους χωρίς κατανόηση για τις ανθρώπινες αδυναμίες.
ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΟΥΝΟ ΨΗΛΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΣΕΙ ΚΥΡΙΕ?

Conko είπε...

Αγαπητέ stardust καλημέρα
Καλύτερη επιβεβαίωση της ανάρτησής σου απο τα σχόλια των απο πάνω μου δεν μπορούσε να υπάρξει. Συνέχισε τη καλή δουλειά!

Tyler Durden είπε...

τα έχω ακούσει και εγώ όλα αυτά για την τερέζα. Πραγματικά τραγικά!

Ανώνυμος είπε...

@ crafty chinstrap tango:Περά από χριστιανικές ή μη θεωρήσεις,για να βρούμε σημείο αναφοράς ξεκινώ από τούτο:Απ' ότι διακρίνω,αποδέχεσαι την αξία της ανθρώπινης ζωής τουλάχιστον στη φάση της συνειδητής της ύπαρξης.Εγώ αποδέχομαι την αξία της σε κάθε περίπτωση, σε κάθε φάση,ανεξαρτήτως ποιότητας του ατόμου(αν είναι δηλαδή δολοφόνος,καθυστερημένος κλπ),ανεξαρτήτως ηλικίας, εξωμήτριας ή ενδομήτριας ζωής της.Οπότε απορρίπτω κάθε φόνο, ακόμα κι αυτών που ενσυνείδητα σκοτώνουν άλλους.Ως εκ τούτου, είμαι εναντίον αυτών που σκοτώσαν τον γιατρό.Είμαι όμως κι εναντίον όλων εκείνων που για να αποφύγουν τις ευθύνες μιας στιγμιαίας απόλαυσης κι ηδονής αποφεύγουν και την ευθύνη της πράξης τους,σκοτώνοντας το παιδί τους. Εξισώνουμε έτσι τον άνθρωπο με τα ζωά που κι ά-λογα όντα είναι κι ανεύθυνα και σε κατάσταση ασυνείδησιας βρίσκονται,αλλά τουλάχστον αυτά δε σκοτώνουν τα παιδιά τους. Δεν αποδέχομαι το δύναμει δικαίωμα της μητέρας μου να με εκτρώσει πριν από κάμποσα χρόνια,γιατί όπως κι εκείνη έχει δικαίωμα στη ζωή της και στις απολαύσεις αυτής της ζωής, έχω κι εγώ αυτό το δικαίωμα που τώρα ευτυχως απολαμβάνω,αλλά που δυστυχώς δε θα απολάμβανα αν συμμεριζόταν τις απόψεις σου.Χαίρομαι που κι εσύ δεν αμβλώθηκες, γιατί τώρα δε θα μιλάγαμε, δε θα είχαμε την ευκαιρία που χαρίζει η δημοκρατικότητα της χώρας μας να ανταλλάσουμε απόψεις,έστω κι αν είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.Κάτι άλλο: βιολογικά κι εσύ κι εγώ δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά μια μάζα κυττάρων,οπως λες, που δεν έχει αξία για έναν τρίτο που δεν επηρεάζεται από την παρουσία μας.Τουτέστιν, αν για κάποιον δεν είσαι χρήσιμη ή αντίθετα ενοχλητική, ή και επιζημία κι αν συμμερίζεται απόψεις περί μάζας κυττάρων κι είχε εγκληματικές καταβολές κι οπτική,τότε σίγουρα ως τέτοια θα σε έβλεπε.Οι κοινοί εγκληματίες δηλαδή έτσι αντιμετωπίζουν τα θύματά τους.Το μένος που δείχνεις ενάντια στον χριστιανισμό και τις απόψεις του για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής,δείχνουν άνθρωπο που συνειδησιακά τύπτεται από την πρακτική αυτή αλλά που όμως δε θέλει να αναγνωρίσει το λάθος του.Δηλαδή εγώ που δεν αποδέχομαι την έκτρωση δεν εξανίσταμαι με τις απόψεις που τόσο ένθερμα εκφράζεις μέχρι μαλιστα σημείου φασισμού.Γιατί έχει φασισμό ο λόγος που περιέχει ύβρεις ("χριστιανοί αλήτες", "υποκριτές", "φαρισαίοι" κλπ). Είναι φασισμός κι αλητεία (για να χρησιμοποιήσω δική σου έκφραση) να με χαρακτηρίζεις έτσι χωρίς να με ξέρεις,χωρίς καν να με έχεις δει, γιατί δείχνεις προκατάληψη και η προκατάληψη είναι το κυριότερο δείγμα θεωρητικού τουλάχιστον φασισμού!Εν τέλει, άσε τους άλλους να πιστεύουν αυτό που πιστεύουν κι εσύ κάνε στη ζωή σου αυτό που νομίζεις, έκτρωση εν ανάγκη του παιδιού σου!Να γνωρίζεις όμως ένα πράγμα:στο τέλος πλήρωνουμε το ταμείο των πράξεών μας...κι εσύ κι εγώ ...Έχε το πάντα στο μυαλό σου!
Ευχαριστώ που τα έιπαμε...
Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

@ Aυγουστίνος Ζενάκος, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και σ'ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια
@ Gorbas, όταν ένας επιστήμονας διατυπώνει μια θεωρία φροντίζει να έχει αποδείξεις διαφορετικά δεν υπάρχει θεωρία αλλά αστήρικτη υπόθεση..
Το φαινόμενο που περιγράφεις μέσω της ομαδικής φαντασίωσης νομίζω χρήζει παρακολούθησης γενικότερα. Γιατί πρέπει για να ξεπεράσεις τις δυσκολίες της ζωής να στηρίζεσαι σε έναν αόρατο φίλο; Εγώ στηρίζομαι στους ανθρώπους που αγαπώ. Μήπως θα πρέπει και σεις να κάνετε το ίδιο;
Νομίζω πως η εκμετάλλευση του ιερατείου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κι από εσάς τους πιστούς όχι μόνο από εμάς. Το αν η πλειονότητα του κόσμου πιστεύει ή όχι σε κάποια θεότητα εκτός του ότι χρίζει μελέτης (για το αν λατρεύει ή όχι και σε ποιό βαθμό) δεν σημαίνει πως θα πρέπει να θεωρείται "ιερό" . Αν π.χ. η πλειονότητα της Θεσσαλονίκης "λατρεύει" την ομάδα του Άρη τότε οι υπόλοιποι θα πρέπει να σκύβουν το κεφάλι μπροστά της; Όχι βέβαια.. Άλλωστε μην ξεχνάς πως αυτοί που πιστεύουν στον χριστιανικό Θεό μισούν τους πιστούς του Αλλάχ και πάει λέγοντας. Γι'αυτό καλά είναι να μην ομαδοποιείς τις θρησκείες.

@ Δημήτρη, η γυναίκα αυτή ζητούσε ελεημοσύνη όχι για να βοηθήσει τους αναξιοπαθούντες αλλά για να καλοπερνάει η ίδια. Οι ασθενείς όπως είδες στο βίντεο έμεναν σε άθλια κτίρια χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα και χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Μάλιστα τα παιδιά όπως είδες στο δεύτερο βίντεο τα χτυπούσαν για "το καλό τους". Προφανώς θεωρείς αμελητέα την παιδική κακοποίηση.. Η επιλογή για την ανάπτυξη του εμβρύου ανήκει στη μητέρα- γιατί προσπαθείς να κάνεις κουμάντο στις ξένες μήτρες;

@ Tango, ωραίος!

@ akrat, η άποψή σου είναι σεβαστή, και τα λόγια σου δείχνουν πως αυτό το ιστολόγιο είναι στο σωστό δρόμο.. Χαίρομαι να μπαίνω στο μάτι των φανατικών χριστιανο-ταλιμπάν.

@ Conko, συμφωνώ και επαυξάνω!!

@ Tyler, οφείλω να ομολογήσω πως τα έμαθα πριν λίγο καιρό (η ασυγχώρητη βοήθησε σε αυτό)..

@ Δημήτρη (2),
Θα το ξαναπώ - το έμβρυο δεν είναι άνθρωπος. Στο είπα και παραπάνω - η μήτρα ανήκει στη γυναίκα και το Αιγαίο στα ψάρια του! Η αποβολή του εμβρύου δεν συνιστά φόνο και δεν βλέπω να λες τίποτε για τυχόν βοήθεια στις γυναίκες που για τον χ,ψ λόγο δεν μπορούν να γίνουν μητέρες. Η εκκλησία σας δεν βλέπω να βοηθά τις ανύπαντρες ή φτωχές μητέρες που φέρουν στον κόσμο ένα παιδί χωρίς μέλλον. Η απαγόρευση της έκτρωσης αντιβαίνει στα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί το έμβρυο είναι ΚΟΜΜΑΤΙ του οργανισμού της γυναίκας και όχι ιδιοκτησία του κράτους.
Ξέχασες να μιλήσεις για όλο το χαμένο σπέρμα που χάνεται λόγω αυνανισμού και τα ωάρια λόγω της περιόδου. Μήπως πρέπει να τα θάβουμε και να καταδικάζουμε τους αυνανίζοντες ως φονιάδες;

Ανώνυμος είπε...

@Stardust Εντάξει το ευτέλισες το ζήτημα,ιδίως στο κομμάτι για το σπέρμα!Ο λόγος σου δεν είναι επιχειρηματολογημένος,αλλά προσπαθεί να επηρεάσει το θυμικό του άλλου με αστειώδη λόγο. Δεν προσπαθώ να κάνω κουμάντο στις ξένες μήτρες, αλλά δε διάβασες καλά αυτό που έγραψα στο τέλος...αν θέλει η άλλη να κάνει έκτρωση, ας την κάνει.Εγώ απλώς διαφωνώ και το θεωρώ έγκλημα.Σας ενοχλεί η Μητέρα Τερέζα,γιατί την αποδέχεται η πλειονότητα του κόσμου,οπότε έχει και το αξίωμα της αυθεντίας κι έτσι πρέπει να "χτυπηθεί"
Τώρα, αν η έκτρωση δε λογαριαζόταν ως φόνος δε θα κάναμε λόγο,καθώς τουλάχιστον οι μισοί σε αυτόν τον πλανήτη δεν την αποδέχονται. Μην ξεχνάς πως ο όγκος αυτού του κόσμου δίνει ένα βαθμό δικαίωσης σε αυτό που υποστηρίζουν.
Αν θες και σου κάνει καρδιά, πήγαινε στο youtube και ψάξε για βίντεο που δείχνουν τις αντιδράσεις ενός εμβρύου που προσπαθεί να αντισταθεί στις κουτάλες και την ποσότητα του φόβου του που αντιλαμβάνεται (έστω κι από ενστικτο τον κίνδυνο(αν η ποσότητα είναι μετρήσιμη σε αυτό το μέγεθος).
Και μη μιλάς για πράγματα αν δε γνωρίζεις.Η εκκλησία έχει οργανισμό προστασίας αγέννητου παιδιού και κέντρο στήριξης ανύπαντρης μητέρας.
Τέλος, για εκείνο το "παιδί χωρίς μέλλον" που είπες, αν πότε νιώσεις είτε εσύ είτε άλλος ότι δεν έχει και πολύ καλό μέλλον, ας πάει να αυτοκτονήσει...Φοβερή λογική!!!Α, όσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αναφέρονται στις εκτρώσεις, αν έχεις ασχοληθεί πότε με τον καταστατικό χάρτη.Δεν είπε ποτέ εξάλλου κανείς ότι το έμβρυο δεν αποτελεί ανθρώπινη οντότητα...
Α, και κάτι τελευταίο,χρησιμοποιήστε και κανά προφυλακτικό,έτσι για να αποφύγετε τον "κόπο" και κάποιοι άλλοι τον θάνατο και τον υπόνομο...
Άντε γεια...

Ανώνυμος είπε...

@ Δημήτρη (;)
Μάλλον ξεχνάς πως ο Χίτλερ είχε την στήριξη της πλειοψηφίας του κόσμου στην Γερμανία - ό,τι πιστεύει η πλειοψηφία δηλαδή είναι αυτομάτως και ηθικό;
Φυσικά και η χρήση προφυλακτικού είναι επιβεβλημένη κυρίως για την αποφυγή μετάδοσης διαφόρων νόσων αλλά και της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
Να σε ενημερώσω επίσης πως ούτε για τη γυναίκα είναι εύκολη η απόφαση της έκτρωσης(και μπορεί να έχει πάρα πολλές παρενέργειες στην ψυχική και σωματική υγεία με σημαντικότερη την στειρότητα) αλλά δυστυχώς κάποιες φορές είναι αναγκαία.
Σκέψου πάντως πως ακόμη κι αν απαγορευθεί με νόμο θα συνεχίσει να υπάρχει ως πρακτική γιατί οι διάφοροι λόγοι είναι που κάνουν την έκτρωση αναγκαία και όχι η επιθυμία της γυναίκας (νομίζω πως δεν υπάρχει γυναίκα που δεν θέλει να γίνει μητέρα).
Τέλος να πω πως το θέμα της έκτρωσης είναι πολύ μεγάλο για να αναπτυχθεί εδώ και να ξεκαθαρίσω τη θέση μου λέγοντας πως οι γυναίκες που προχωρούν σε έκτρωση επειδή είχαν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη λόγω π.χ. μη χρήσης προφυλακτικού είναι καταδικαστέες στην συνείδησή μου όμως δεν θα τις απαγόρευα απ'το να προχωρήσουν σε έκτρωση γιατί ακριβώς είναι δική τους επιλογή.
Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο.

Γεωργία είπε...

γεια σου ρε φιλε μου....να εχεις τα κοτσια να αφηνεις τα σχολια μου...
στ'αληθεια μ'εκνευρισε το μπλογκ σου. Δεν ξερω αν εκανα καλα που σου απαντω...αλλα εισαι απιστευτος.Δεν μπορω να διανοηθω οτι υπαρχουν ανθρωποι σαν κι εσενα.Ισως πισω απο ολα αυτα να κρυβεις κατι.Δηλαδη ποτε μεσα σου δεν μιλησε μια γλυκια φωνη να σου λεει...ελα τωρα...εγω σ'αγαπω οπως και να'χει...οτι εχεις ξεστομησει για μενα δεν ειναι τιποτα...δεν μ'ακουμπανε,ρε χαζουλη αφου με ξερεις τι μεγαλοψυχος ειμαι...
Ε;δεν την εχεις ακουσει;Ελα τωρα αφου ολοι ετσι ειμαστε,....παρτο αλλιως.


μια περιπτωση...

Ανώνυμος είπε...

@ΓΕΩΡΓΙΑ,68
Φυσικά και κάνεις καλά που αφήνεις σχόλιο.
Η γλυκιά φωνή που λες την ακούω από τους δικούς μου ανθρώπους- όπως κι εσύ την ακούς από τους γιούς σου και τον άντρα σου. Γιατί ψάχνεις να βρεις κάτι που να σου δίνει παρηγοριά για το θάνατο;
Γιατί δεν σου φτάνουν οι αγαπημένοι σου άνθρωποι;
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δεχθείς πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ζήσουν χωρίς πίστη στις θρησκείες και σε οποιαδήποτε θεότητα;
Κι όπως είπε ο μέγας Καζαντζάκης "δεν πιστεύω σε τίποτε, δεν ελπίζω σε τίποτε, είμαι λεύτερος".

Ανώνυμος είπε...

Ρίξτε μια ματιά σ'αυτό το βίντεο :

http://www.youtube.com/watch?v=BQDATm2cuEg

Θ'θαθελα τη γνώμη σας.
Δημοσιεύθηκε και από το τρωκτικο εδώ : http://troktiko.blogspot.com/2009/07/video_10.html

stardust30 είπε...

Χμμμμμμ..
Κλασική περίπτωση δημιουργίας "θαύματος". Έχει ερευνηθεί το πτώμα από ιατροδικαστές ή μόνο από αυτούς που θα τα τσεπώσουν όταν θα εκθέσουν το πτώμα προς προσκύνηση;
Χαμογελαστό πτώμα; Και μάλιστα χαμογέλασε μετά το θάνατό του; Εφόσον μπόρεσε να χαμογελάσει δεν μπορούσε να τους μιλήσει; Να τους πει πως είναι η μετα-θανάτια ζωή;
Ο πρώτος μοναχός-Φράνκενστάιν..
Μα τί λατρεία για τους νεκρούς είναι αυτή;

Unknown είπε...

@stardust30: Το θέμα μου είναι ότι είμαι υπερ του ότι όλοι είμαστε ισάξιοι. Δεν θέλω να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για τους χριστιανούς, του μουσουλμάνους, τους βουδιστές ή τους άθεους. Ολοι είμαστε άνθρωποι και λίγο πολύ ψάχνουμε να μάθουμε την αλήθεια.
Αλλά διαχρονικά όσο πλησιάζουμε την αλήθεια τόσο δημιουργούμε μύθους που εξηγουν όσα δεν κατανοούμε και μετά καταρίπτοντας αυτούς τους μύθους προχωράμε και δημιουργούμε μετά άλλους!
Ο Θεός δε θεωρώ ότι είναι ο "φανταστικός" φίλος, αλλά ότι είναι η ευτυχία που νιώθεις όταν έχεις αγνα αισθήματα για τους γύρω σου κι όταν τους βοηθάς. Αλλωστε ο χριστιανικός τουλάχιστον Θεός περιγράφεται από μια και μονον φράση "Ο Θεός Αγάπη εστί". Δεν είναι κάτι ανύπαρκτο, είναι απλά η έννοια της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Αντίστοιχα και αλλες θρησκείες στην βάση τους έχουν συνήθως τέτοιου είδους απόψεις.

Γεωργία είπε...

οχι δεν ειμαι απληστη,μου φτανει η αγαπη των δικων μου αλλα ετυχε πριν πολλα χρονια να ζησω μεταθανατια εμπειρια.Χωρις τιποτα χημικο στο τονιζω για να μη μου το αντιταξεις. Εγω και χιλιαδες αλλοι που ειχαμε τετοια εμπειρια,ξερω γιατι εψαξα,διαβασα,δεν τολμουσαμε να την αποκαλυψουμε γιατι σιγουρα θα μας χαρακτηριζαν ανισορροπους.Ελα ομως πως τα'χει φερει η ζωη,και μου εδωσε οτι επιθυμουσα...Δεν μπορω να συγκρινω τις στιγμες που ειχα 'φυγει' με μια ενδεχομενη νικη 10 στα 10 στο στοιχημα.Καλα,ξερω δεν με νιωθεις πιστεψε με κι εγω στην θεση σου δεν θα πιστευα! Πρεπει να το βιωσεις,εσυ ο ιδιος, αλλιως δεν σ'αγγιζουν τα φτωχα λογια που σου γραφω.Δεν ψαχνω παρηγορια για το θανατο γιατι ξερω οτι δεν υπαρχει.Ζω απλα οσο πιο αξιοπρεπως μπορω καλοδεχομαι τα καλα αλλα εξισου και τα ασχημα που μου'ρχονται.Να σου γραψω κι εγω μια σοφια αγνωστου ομως:Ακομη και στη λεξη αθεος υπαρχει ο θεος.
Τελος, ο μακαριτης πεθερος μου,'εφυγε' πονωντας φρικτα.Μετα απο 2-3 ωρες το θυμαμαι και ανατριχιαζω χαμογελουσε.Υπαρχει εξηγηση δικη μου. Ηταν με το χαμογελο στα χειλη μια ζωη, οι μυες του προσωπου του ειχαν σκαψει,σμιλευτικε το χαμογελο. Οταν εφυγε ο πονος φανηκε το φυσικο του.Δεν το πηραμε για θαυμα παντως μιας και ειναι συνηθισμενο φαινομενο.
Αυτα με την καλημερα μου

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Gorbas,
Σέβομαι την θεωρία σου για την έννοια του θεού. Διαφωνώ όμως με την φράση σου "Αλλά διαχρονικά όσο πλησιάζουμε την αλήθεια τόσο δημιουργούμε μύθους που εξηγουν όσα δεν κατανοούμε και μετά καταρίπτοντας αυτούς τους μύθους" γιατί αφενός μεν δεν ξέρουμε ποιά είναι η αλήθεια για την δημιουργία του σύμπαντος (υποθέτω πως σε αυτή την αλήθεια αναφέρεσαι), και αφετέρου η θεωρία του Bing Bang όπως και άλλες δεν κατέχουν εξουσία όπως έχουν οι διάφορες θρησκείες και πέραν τούτου είναι επιστημονικές μελέτες οι οποίες καθημερινά επανεξετάζονται και μέχρι να βρούμε κάτι καλύτερο ισχύουν εν αντιθέσει με τα βιβλία των διάφορων θρησκείων τα οποία είναι "αλάθητα".
Για το αν υπάρχει θεός ή όχι έχω να πω το εξής:
αν η συμπεριφορά σου δεν θα αλλάξει από το γεγονός ότι υπάρχει τότε δεν υπάρχει λόγος να τον αναζητάς,
εάν αλλάξει από την ύπαρξή του τότε απάντησες ήδη: χρειάζεσαι έναν θεό.
(από τις ιστορίες του κου.Κόυνερ, Μπρεχτ)

@Γεωργία 68,
Από την μία δεν υπάρχει λόγος να σε ειρωνευτώ για το αν είχες ή δεν είχες μία τέτοια εμπειρία- από την άλλη δεν υπάρχει λόγος να μου ζητάς να πιστέψω σε μία τέτοια εμπειρία. Φυσικά ο καθένας μας έχει τα δικά του βιώματα και δεν υπάρχει λόγος να κάτσουμε να δούμε αν στέκουν ή όχι, το πρόβλημα με τις θρησκείες είναι πως αυτά τα βιώματα θέλουν να τα επιβάλλουν ως αληθινά σε όλους ώστε να διαμορφώσουν τον τρόπο ζωής τους σύμφωνα με τα γούστα τους.
Καλή σου μέρα και χάρηκα που ανταλλάξαμε τις απόψεις μας!

Άθεος είπε...

Πάντα έλεγα: αν δεν είσαι μεγάλος απατεώνας, Άγιος δεν μπορείς να γίνεις. Όσο μεγαλύτερος εγκληματίας ήταν κάποιος που αργότερα έγινε Άγιος, τόσο μεγαλύτερη και η αγιότητά του στο μέλλον. Ο συναξαριστής είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης όλων των εποχών!
Πάρτε παραδείγματα: Μέγας Κωνσταντίνος, Μέγας Θεοδόσιος, Μέγας Ιουστινιανός!
Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Κύριλλος, Χρυσόστομος και άλλα καθάρματα!

akrat είπε...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΟΣΟ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΣΕ...
ΠΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΣ ΑΦ ΥΨΗΛΟΥ...
ΠΡΌΣΕΞΕ ΤΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ...
"@ akrat, η άποψή σου είναι σεβαστή, και τα λόγια σου δείχνουν πως αυτό το ιστολόγιο είναι στο σωστό δρόμο.. Χαίρομαι να μπαίνω στο μάτι των φανατικών χριστιανο-ταλιμπάν. "

Που ξέρεις ρε ρε ρε ρε φανατικό ανθρωπίδιο ότι είμαι χριστιανός? και ταλιμπάν?
εγώ κοίτα έχω και τηλέφωνο και όνομα και επώνυμο και όταν με βρίζουν ένα μόνο τρόπο ξέρω. Αυτόν της συγνώμης ή της μάπας.
Άκου χριστιανό και άκου ταλιμπάν.
Άν σε είχα κοντά ή εγώ θα ήμουν ζέκος ή εσύ
άει στον κόρακα.
Και άμα γουστάρεις έχω και τηλ...΄στείλε στο μειλ μου να τα πούμε στα ίσια αν φοράς παντελόνια...

Ανώνυμος είπε...

@ άθεε, έτσι ακριβώς είναι- στον "υπέροχο" κόσμο της πτωματολατρείας οι μεγαλύτεροι απατεώνες λατρεύονται σαν ήρωες που πέθαναν για το καλό της πατρίδας..

@ akrat, νομίζω πως τα επίπεδα της τεστοστερόνης σου έχουν ξεφύγει τα ανεκτά όρια. Η μόνη λύση για την περίπτωσήν σου είναι η εξεύρεση θηλυκού προς ζευγάρωμα..
Τώρα αν δεν είσαι χριστιανο-ταλιμπάν ζητώ συγνώμη απλά το ύφος σου έχει κάτι το +χριστιανικόν+ θα έλεγα..

Unknown είπε...

@stardust30: Ο Θεός δεν είναι κάτι τετρημένο. Ούτε μπορούμε να τον αντιλαμβανομαστε όπως στα αρχαία χρόνια. Όσο αποκτάμε γνώσεις που τις επαληθεύουμε τόσο κατακτάμε την αλήθεια. Η δημιουργία του σύμπαντος δεν είναι η μονη αλήθεια που πρέπει να μαθουμε. Η πρώτη και πλέον σημαντική είναι πως θα ζουμε αρμονικά. Αυτή την "αλήθεια" προσπαθούν λίγο πολύ οι θρησκείες και οι πολιτικές ιδέες να την δημιουργήσουν. Συνεχώς στην διεθνή ιστορία αυτές οι ιδέες μεταβάλλονται μέχρι να βρεθεί αυτή που θα αποδειχθεί "σωστή" καθώς θα δημιουργήσει την απόλυτη αρμονια μεταξύ ανθρώπων και φυσης.

akrat είπε...

Η αγένειά σου και η κοτάδικη συμπεριφορά σου είναι ΑΠΙΣΤΥΤΗ.
Είστε χαρακτηριστική περίπτωση ΑΓΕΝΗ ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ανθρώπου που δεν έχεις ζήσει παρά μέσα από τα βιβλιαράκια σου...
ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ
@ akrat, νομίζω πως τα επίπεδα της τεστοστερόνης σου έχουν ξεφύγει τα ανεκτά όρια. Η μόνη λύση για την περίπτωσήν σου είναι η εξεύρεση θηλυκού προς ζευγάρωμα..
Τώρα αν δεν είσαι χριστιανο-ταλιμπάν ζητώ συγνώμη απλά το ύφος σου έχει κάτι το +χριστιανικόν+ θα έλεγα.."
Προσπαθείς να βγεις λίγο στην πιάτσα αλλά παραμένεις ξενέρωτος ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ άκου για ζευγάρωμα... χαχα
λοιπόν επειδή όμως ζήτησες συγνώμη θα διαγραφείς από φίλος βλογκ μου και δεν θα με ξαναδείς (χέστηκες θα μου πεις... εγώ να δεις...)
Ειλικρινά δεν μετανοιώνω όμως σε όσα έχω πει...
Είστε ένας θρασύς ΔΕΙΛΟΣ χαρτογιακάς διανοούμενος κρυπτο (φαντάζομαι Εθνικός) και οφεόλω να πω ότι με αηδιάζεις.
Και ξέρεις βρε άθεε γιατί με αηφιάζεις? Γιατί ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ ΤΗΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΗΡΑ ΘΕΣΗ ενάντια στους ταλιμπάν. όπως ότι το μέτωπό μου ενάντια σε αυτούς είναι ΣΤΑΘΕΡΟ. (βομβάη...) Όπως και ενάντια στην Χριστιανική θρησκεία.
Γιατί γιατί γιατί..
Ελπίζω κάνας μάγκας να σου κάνει την μάπα σου μπλε... αλλά που στα δήθεν μέρη που συχνάζεις..

aeroxeimarros είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

«Είναι τραγικό το γεγονός πως μια καλόγρια που έχει αυτο-ενουχιστεί είναι εναντίον των εκτρώσεων» … @#&@!!^#!$%#

Τραγικό είναι αυτό που συμβαίνει μέσα στο κεφάλι σου …
Άλλο το θέμα των προγαμιαίων σχέσεων και άλλο το θέμα του μοναχισμού. Πώς εσύ τα συνδυάζεις έτσι … φαινόμενο παράδοξο.

Σου είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι στην έκτρωση έχουμε αφαίρεση ζωής, ΦΟΝΟ !!! Είναι δυνατόν να εγκρίνετε ο φόνος;;;

Ποιος σου είπε ότι οι μονάχοί είναι κατά του έρωτα και της οικογένειας !!! Νομίζεις καημένε ότι επειδή εκούσια διάλεξαν αυτό το δρόμο είναι και εναντίων της φύσης!!! Tόσα ξέρεις φυσικά, τόσα λες …

Είναι φοβερό το ότι σε κάθε γραμμή που διαβάζεις από τις σκέψεις σου κρύβετε μέσα η άγνοια για τον κόσμο και την ορθοδοξία και χαρακτηρίζεις και μάλιστα ψυχολογικές ανωμαλίες την κρίση άλλων ανθρώπων.

Την ψυχολογική ανωμαλία που σε διακατέχει δεν την βλέπεις … που θεωρείς την έκτρωση φυσιολογική πράξη αφού δεν είναι «ξεχωριστό άτομο» από τη μητέρα το έμβρυο λέει , άκουσον άκουσον …

Ανώνυμος είπε...

@ no-name,
Είμαι σίγουρος πως τα επιχειρήματά σου είναι θεϊκής προέλευσης!!
Το χριστιανικό και ορθόδοξο άγιο πνεύμα(tm) βλέπω έχει εγκατασταθεί για τα καλά στον οργανισμό σου! Βρίσε κι άλλο βλογημένε! Δείξε μας πόσο άξεστος και αμόρφωτος μπορείς να γίνεις !! Ο Γιαχσούς θα αισθάνεται περηφάνια για σένα!!
Ανώνυμε μία καλόγρια σκοτώνει τα 10-12 μωρά που θα μπορούσε να φέρει στον κόσμο αν δεν ήταν ευνουχισμένη σε όλη της την ζωή και κατηγορείτε μια γυναίκα για το γεγονός πως κάνει ό,τι επιθυμεί στο σώμα της;
Χμμμ.. Πολύ υποκριτές σας βρίσκω εσάς τους χριστιανούς..
Πρώτα κατηγορείτε τους άλλους που παντρεύονται και κάνουν έρωτα όπως η φύση προστάζει και μετά θέλετε να λέτε πως είστε υπέρ του "έρωτα"..
Αν οι μοναχοί δεν είναι κατά του έρωτα γιατί τους απαγορεύεται να τον απολαύσουν ή να κάνουν παιδιά; Και γιατί έχετε ως πρότυπο τον ευνούχο Ωριγένη; Είναι πρότυπο πατέρα ή εραστή ο Ωριγένης; Υπάρχουν εμπεριστατωμένες έρευνες από ψυχιάτρους πως ο στερημένα σεξουαλικά άνθρωπος είτε καταλήγει ψυχωτικός είτε γίνεται ομοφυλόφιλος είτε ακόμη και κτηνοβάτης (η σεξουαλικότητα ως ανθρώπινη ιδιότητα θα πρέπει να εκφραστεί είτε το θέλετε είτε όχι).
Αλήθεια ο Γιαχσούς σας πόσα παιδιά έφερε στον κόσμο στα 33 του χρόνια; Ήταν κι αυτός ευνούχος ε; ..Αλλά πίστευε στον έρωτα και στην οικογένεια είμαι σίγουρος..
Το είπα και το ξαναλέω- με ξένα κόλλυβα μην κάνετε κηδείες..

@ ανώνυμος 09 ιουλίου 4:26
"Και μη μιλάς για πράγματα αν δε γνωρίζεις.Η εκκλησία έχει οργανισμό προστασίας αγέννητου παιδιού και κέντρο στήριξης ανύπαντρης μητέρας."
Επειδή αυτό δεν το σχολίασα και είναι σημαντικό οφείλω να πω το εξής- καμία ανύπαντρη ή παντρεμένη και φτωχή μητέρα που γνωρίζω δεν παίρνει βοήθεια από καμία εκκλησιαστική οργάνωση.. Τί περίεργο; Μήπως γιατί χρειάζονται οι τραγοπαπάδες τα λεφτά για τα νέα τους 4χ4 ;
Βέβαια θα πει κανείς πως ο Γιαχσούς είπε ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον ένα στον άλλο- το 4χ4 πως να το χωρίσεις για να το μοιραστείς;

Unknown είπε...

@stardust30: Αν και χριστιανός δέχομαι πως όλα αυτά περί υποχρεωτικής αγαμίας είναι από βλακώδες εως και ανόμαλο. Οι μεγαλοπαπάδες, όπως κι αντίστοιχα τα μέλη του ιερατίου οποιασδήποτε θρησκείας, θα έπρεπε να έχουν στόχο να βοηθάνε τουλάχιστον τους πιστους τους, αν όχι την ανθρωπότητα γενικότερα. Το να απαρνιούνται την φύση τους δε βοηθάει προς αυτό, αλλά αντίθετα τους απομακρύνει από την πραγματικότητα του μέσου ανθρώπου. Αλλά δεν ειναι μονο οι ιερείς που ζούνε στον γυάλινο κόσμο τους, αντίστοιχα ζουν και οι πολιτικοί.
Οπότε μήπως απλά έχει μπλεκτεί λίγο το τι είναι θρησκεία, Θεός, φύση, Αλήθεια με το τι είναι εκλησσία, ιερατείο;
Θεωρώ ότι μόνο κάποιος που πιστεύει ότι τα πολιτικά κομματα ταυτίζονται με τις ιδεολογίες που υποτίθεται οτι εκπροσωπούν θα πιστεύει ότι και το ιερατείο ταυτίζεται με την θρησκεία!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

@stardust30: Βλέπω ότι κι εσύ αλλά κι ο "Ανώνυμος" έχετε πολύ υψηλό επίπεδο υβριολογίας. Προφανώς είχατε φτάσει σε πολύ υψηλά πνευματικά επίπεδα κι επειδή η ζωή είναι μια σφαίρα, με το που φτάσατε τόσο ψηλα ξαναπέσατε στο επίπεδο που ειστε τωρα!
Εν πάση περιπτώση εγώ ήθελα μονο να επισημάνω ότι υπάρχει ψυχή, όπως υπήρχε και υπάρχει η υστεροφημία. Το θέμα ειναι οτι οι φανατικοί, πιστοί ή μη πιστοί, δεν μπορούν να δουν μπροστά από την μύτη τους και αντιλαμβάνονται τις λέξεις ως ουσία. Προσπαθήστε να σκεφτείτε τι μπορεί να σημαίνει κάτι κι όχι τι σημαινει με βάση το λεξιλογιο...
Αν έχω άδικο και δεν υπάρχει ψυχή τότε θα ήθελα να μάθω:
1) Τι κανουν οι ψυχολόγοι;
2) Γιατί άτομα επηρεάζονται από καταστάσεις;
3) Γιατι στεναχωριόμαστε;
4) Γιατί χαιρόμαστε;
5) Γιατί δεν είμαστε όπως όλα τα ζώα;

Ανώνυμος είπε...

@ Gorbas,
Δεν δέχομαι από κανέναν να λέει "αυτές οι πουτάνες οι γυναίκες".
Μπορεί να βρίζει τη μάνα του ή την αδερφή του αλλά όχι ξένο κόσμο.
Κι έπειτα δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να ανεχθώ τον κάθε χριστιανό που θα με βρίζει σαν οχετός χωρίς να του απαντήσω στα ίσια; Να του γυρίσω και το άλλο μάγουλο; Αν ο Χριστός σας επιτρέπει να χυδαιολογείτε τότε εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα!
Πάμε τώρα στις απορίες σου:
" Αν έχω άδικο και δεν υπάρχει ψυχή τότε θα ήθελα να μάθω:
1) Τι κανουν οι ψυχολόγοι;
2) Γιατί άτομα επηρεάζονται από καταστάσεις;
3) Γιατι στεναχωριόμαστε;
4) Γιατί χαιρόμαστε;
5) Γιατί δεν είμαστε όπως όλα τα ζώα; "

1. Οι ψυχολόγοι θεραπεύουν τις ασθένειες του νου- όχι της "ψυχής" όπως θέλεις να παρουσιάσεις. Αν υπήρχε ψυχή τότε ούτε ένας ασθενής από εγκεφαλικές παθήσεις δεν θα άλλαζε χαρακτήρα.
2. Γιατί έχουμε συναισθήματα τα οποία προέρχονται από το σώμα
3. Γιατί έχουμε συναισθήματα όπως έχουν και τα ζώα
4. Γιατί έχουμε συναισθήματα όπως έχουν και τα ζώα
5. Είμαστε ακριβώς όπως όλα τα άλλα ζώα- το μόνο διαφορετικό είναι πως διαθέτουμε λόγο σε περισσότερο εξελιγμένο στάδιο- ακόμη και τα ζώα επικοινωνούν μεταξύ τους απλά δεν έχουν τόσο περίπλοκο στάδιο μεταφοράς των ιδεών τους γιατί δεν προέκυψε.
Τώρα μπορείς να μου δώσεις κάτι πιο "χειροπιαστό" για την ύπαρξη της ψυχής; Πέραν των χριστιανικών γραφών έχεις διαβάσει κάποιο βιβλίο σχετικά με βιολογία;
Αλήθεια δεν μπορείς να αντιληφθείς πως είναι ανώφελη η πίστη πως "όλο το σύμπαν δημιουργήθηκε για το ανθρώπινο είδος" από μία ανώτερη διάνοια;
Καταλάβετε εσείς οι απατημένοι πιστοί πως ακόμη κι αν υπήρξε θεός κάποτε τώρα πια είναι νεκρός. Κάντε του ένα μνημόσυνο να συνεχίσουμε τη ζωή μας επιτέλους..

Unknown είπε...

@stardust30: Δέχομαι τις απόψεις περί του ότι αυτο που οι "πιστοι" θεωρούν ψυχή αλλοι το θεωρούν μυαλό. Οπως μπορώ να δεχτώ ότι η σκέψη δεν ειναι τίποτα άλλο από χημικές αντιδράσεις του εγκεφάλου!
Αλλά θέλω να επισημανω ότι δεν μπορώ να δώσω κάτι "χειροπιαστώ" για την ψυχή, όπως δε μπορώ να δώσω κάτι "χειροπιαστώ" για την προσωπικότητα. Δεν είναι κάτι το υλιστικό. Είναι το σύνολο των συμπεριφορών, του χαρακτήρα κι όχι κατι το υλιστικό.

stardust30 είπε...

@ Gorbas,
"Δεν είναι κάτι το υλιστικό. Είναι το σύνολο των συμπεριφορών, του χαρακτήρα κι όχι κατι το υλιστικό."
Μα φυσικά και η προσωπικότητα ενός ανθρώπου μπορεί να μελετηθεί βάσει των εμπειριών που έχει αυτός- δεν είναι κάτι το "μη χειροπιαστό" όπως πιστεύεις (ο όρος "υλιστικός" είναι άστοχος εφόσον αφορά τις εμπειρίες του ανθρώπου κι όχι την ύλη του).
Ο χαρακτήρας του ανθρώπου είναι το σύνολο των εμπειριών που έχει περάσει και όχι "οι ιδιότητες της ψυχής του". Στο λέω και πάλι- η ψυχή δεν έχει αποδειχθεί πως υπάρχει- άρα δεν υφίσταται όπως δεν υφίσταται και ένα πελώριο τέρας στην σκοτεινή πλευρά της σελήνης.
Και κάτι σχετικό με το θέμα μας..
Αλήθεια μια ακόμη παράμετρος που δεν μου εξήγησε κανείς χριστιανός απολογητής είναι αυτή της μεταθάνατιας ζωής του "νεκρού εμβρύου" .
Εφόσον τα μικρά παιδάκια στην Αφρική που πεθαίνουν από την πείνα πάνε στον παράδεισο σύμφωνα με το χριστιανικό δόγμα τότε γιατί δεν είναι καλό τα νεκρά έμβρυα (που δήθεν έχουν ψυχή) να πεθαίνουν πριν ακόμη γεννηθούν έτσι ώστε να μπουν κι αυτά κατευθείαν χωρίς κόπο στον παράδεισο;
Χμμμμ.. Μου φαίνεται πως εσείς οι χριστιανοί δεν ξέρετε τί θέλετε.. Τα κακόμοιρα από την αφρική να μπουν στο βασίλειο των ουρανών ενώ τα έμβρυα να μην μπουν. Ξεχάσατε μάλλον πως ακόμη κι ο "άγιος" Παπίσιος είχε πει το ανεπανάληπτο : "Εδώ επέτρεψε να κάνη τόσα εγκλήματα ο Ηρώδης. Δεκατέσσερις χιλιάδες νήπια έσφαξε και πόσους γονείς, που δεν άφηναν τους στρατιώτες να σκοτώσουν τα παιδιά τους, τους σκότωναν κι εκείνους! Οι βάρβαροι στρατιώτες, για να φανούν στους αρχηγούς τους καλύτεροι, έκοβαν τα παιδάκια κομματάκια. Όσο πιο πολύ βασανίζονταν τα παιδάκια, τόσο περισσότερο πονούσε ο Θεός, αλλά και τόσο περισσότερο χαιρόταν για την μεγαλύτερη δόξα που θα είχαν να απολαύσουν στον Ουρανό. Χαιρόταν για τα Αγγελουδάκια αυτά, που θα αποτελούσαν το αγγελικό μαρτυρικό τάγμα. Άγγελοι από Μάρτυρες! " (σελίδα 4 από το έργο του "Οι δοκιμασίες στην ζωή μας")
Οπότε τα νεκρά "εμβρυάκια" όταν πεθαίνουν πονάει ο θεός μεν- αλλά γίνονται κι αυτά Άγγελοι οπότε κακώς κατηγορείτε τις γυναίκες που κάνουν έκτρωση- γιατί ακριβώς η έκτρωση σημαίνει ένας ακόμη άγγελος του θεού!!
Για να μην θυμηθώ και τον Αβραάμ που πήγε να σφάξει τον γιό του για χάρη του θεού- με τέτοια πρότυπα μιλάτε εσείς για φόνο;