Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Το αντιφεμινιστικό κήρυγμα των ευνούχων ρασοφόρων

Μεταξύ των δύο φύλων ο άνδρας είναι ο αγαπημένος του χριστιανικού θεού και εκκλησίας

Από τη μία μεριά οι ρασσοφόροι αντιπρόσωποι του Γιαχβέ στο κυριακάτικο κήρυγμά τους φωνάζουν πως δήθεν είναι υπέρ της οικογένειας και των παιδιών καθώς αυτό είναι "ευλογημένο" από τον Γιαχσού.. όμως είναι γνωστό πως για να γίνει κανείς μητροπολίτης πρέπει απαραίτητα να είναι άγαμος πράγμα που είναι πέρα για πέρα ρατσιστικό και δείχνει την εχθρότητα προς τον θεσμό της οικογένειας και της γυναίκας ως συντρόφου.

Για να εξετάσουμε τώρα κάθε πότε μια γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ όταν φυσικά είναι παντρεμένη.. Αφού αφαιρέσουμε τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις Τετάρτες και τις Παρασκευές επειδή είναι "νηστίσιμες" ημέρες θα δούμε πως μας έμειναν ελάχιστες.. Από τις υπόλοιπες αφαιρούμε 3 ημέρες πριν "κοινωνήσει", οκτώ ημέρες για την "εμμηνορρυσίαν" κάθε μήνα, τη μεγάλη σαρακοστή των χριστουγέννων και του πάσχα, τη νηστεία του δεκαπενταύγουστου και όλες τις υπόλοιπες γιορτές.. Αναρωτιέμαι πότε βρίσκουν χρόνο οι χριστιανές να απολαύσουν τον έρωτά τους ..

Στη γυναίκα η εκκλησία με τους διεστραμένους ρασοφόρους της, αναγνωρίζει όχι το δικαίωμα αλλά μόνον την υποχρέωση να πάει ή μάλλον.. "να κάτσει" στον άντρα της μόνο για αναπαραγωγή! Οι έννοιες "συμμετοχή" και "ηδονή" και σα σκέψη ακόμη είναι αμαρτωλές και φυσικά αδιανόητες!

Στο βίο του Μεγάλου Αντωνίου αναφέρεται και γλαφυρά περιγράφεται στο Συναξαριστή ότι "βαδίζοντας μια νύχτα μέσα στο δάσος για να φτάσει στην "κέλλα" του είδε τον διάβολο μπροστά του με άσπρο, αφράτο κορμί γυναίκας. Η διαβολογυναίκα τον έδειρε με αλυσίδες σκληρά. Τον μαστίγωσε και θέλησε να τον ξεπαρθενέψει!!! " (δεν μας έγινε γνωστό αν τελικά τα κατάφερε).

Πως θέλει ο χριστιανισμός να ντύνονται οι γυναίκες

Αντιγράφουμε τον δεύτερο από τους "ιερούς" κανόνες:
"Οι γυναίκες που βρίσκονται "εν αφέδρω", δηλαδή σε εμμηνορρυσία (γιατί πρέπει να είναι σ'αυτές αυτονόητο) ότι δεν πρέπει να εισέρχονται στο ναό του Θεού, όταν βρίσκονται σε έμμηνη περίοδο και πολύ περισσότερο δεν πρέπει να κοινωνούν"!

Δηλαδή όταν η γυναίκα έχει περίοδο δεν έχει δικαίωμα να πηγαίνει στην εκκλησία ή να "κοινωνεί" γιατί είναι "βρώμικη". Υποστηρίζουν οι λαοπλάνοι ρασσοφόροι και οι εκκλησιαστικοί "πατέρες" πως και η γυναίκα είναι δημιούργημα του θεού. Αν αυτό το δεχτούμε ως σωστό πως γίνεται μια γυναίκα να είναι αμαρτωλή για κάτι που δεν το προκαλεί η ίδια αλλά έτσι την έπλασε ο θεός; Είναι δυνατόν να είναι αμαρτωλή επειδή μέσω αυτής της φυσικής βιολογικής λειτουργίας μπορεί να αποκτήσει παιδιά;
Η ταπείνωση και ο υποβιβασμός της γυναίκας στην κατάσταση του αμαρτωλού κατοικίδιου ζώου-σκεύους έγινε από τους ρασσοφόρους για να δικαιολογήσουν την φυσικότητα και αναγκαιότητα των ομοφυλοφιλικών τους επιδόσεων.

Λέει ο απόστολος Παύλος (Σαούλ) στην πρώτη προς Κορινθίους επιστολή:
"Όποιος περιφρονεί και χλευάζει κάθε τί που είναι σωματικό και φυσικό, επιβεβαιώνει πως είναι καλό ο άντρας να μην αγγίζει την γυναίκα. Αλλά επειδή μερικοί αδυνατούν να το κάμουν είναι συμβουλεύσιμος ο γάμος από του να καίγονται από επιθυμίες."

Και εκεί που οι ρασσοφόροι ηθικολόγοι είναι έξω από κάθε λογική είναι όταν χαρακτηρίζουν "αμαρτωλή και ακάθαρτη" τη γυναίκα που μόλις γέννησε. Έχουν εφεύρει ένα σωρό εξωφρενικές απαγορεύσεις που καταντούν τραγελαφικές. Προστάζει λοιπόν ο σχετικός "ιερός" κανόνας:
"Εάν γυναικός γεννησάσης το βρέφος κινδυνεύει από ημερών τριών ή πέντε, το μεν βρέφος βαφτιζέσθω, άλλη δε γυναίκα βεβαπτισμένην και καθαράν δέον θηλάζειν αυτό. Την δε τούτου μητέρα, ενώ το βρέφος κείται κοιτώνι μη εισιέναι (να μη μπει στην κρεβατοκάμαρά του), μήτε άπτεσθαι (μην ακουμπήσει), εφ ω εις τέλος καθαρθήναι και λαβείν παρά του ιερέως ευχήν".

Επίσης άξιο προσοχής αποτελεί πως για την εκκλησία στην μετά θάνατον ζωή(tm) δεν υπάρχει θέση για δημιουργία οικογένειας. Λέει ο ευαγγελιστής Μάρκος : "όταν θα γίνει η ανάσταση των νεκρών δεν θα υπάρχει συζυγική ζωή αλλά οι άνθρωποι θα ζουν όπως οι άγγελοι στους ουρανούς". Και ο Ματθαίος προειδοποιεί: "Στο βασίλειο του θεού οι σεξουαλικές απολαύσεις δεν έχουν θέση"! Μα πόσο διεστραμμένο είναι να ονειρεύεσαι έναν κόσμο όπου όλοι θα είναι ευνουχισμένοι;

Να σημειωθεί επίσης πως ενώ όλοι οι "πατερούληδες" δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην παρθενία της γυναίκας πριν το γάμο κανείς μα κανείς δεν λέει το παραμικρό για την παρθενία του άνδρα. Ακόμη και η αγαμία του Γιαχσούς επί 33 χρόνια και η μόνιμη ενασχόλησή του με τους 12 άνδρες μαθητές τονίζει το μίσος προς τις γυναίκες και τις φυσιολογικές σεξουαλικές ορμές.

22 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Και μετά αναρωτιέται κανείς γιατί το Ισλάμ που υπόσχεται 72 παρθένες στους άντρες αναπτύσσεται σε βάρος του Χριστιανισμού :-P

(Δεν ξέρω αν οι μωαμεθανές γυναίκες κερδίζουν και αυτές 72 παρθένες).

Saq είπε...

Τι ψάχνεις να βρει ρε φίλε stardust, εκεί που σταματάει η λογική και η επιστήμη ξεκινάει η θρησκεία. Μιλάμε για την λογική του παραλόγου!

Tyler Durden είπε...

τι να τις κανει ο τζίζας τις γυναίκες αφού Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα

aeroxeimarros είπε...

Τουλάχιστον οι μουσουλμάνοι έχουν κάποιο κίνητρο που να μπορεί να τους κάνει ευτυχισμένους...

Οι χριστιανοί μπορείτε να μου πείτε γιατί επιθυμούν διακαώς τον παράδεισο;; Για να είναι δίπλα στον δημιουργό τους; εε, και;;

Ο διάβολος πονηρός, μαζεύει εκεί όλες τις γυναίκες και άντε να πάνε στον παράδεισο οι άντρες, προβλέπω ότι μόνο κάποιοι παπάδες, Λιακουρειοι κ.α. θα αξιωθούν να δουν το Θεό τους, τους υπόλοιπους θα μας παρακαλάει κιόλας....

ένα ακόμα επιχείρημα εναντίον του στοιχήματος του Πασκάλ!!!!

stardust30 είπε...

@ polsemannen, φυσικά και κερδίζουν 72 παρθένες για να τις βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού..

@ Newton, ναι όντως έτσι είναι.. Η θρησκεία και ο στρατός επίσης..

@ Tyler, φοβερό το ντοκουμέντο!!

@ aeroxeimarros, βρε στην κόλαση έχει κάθε βράδυ ladies night..

the monkeys είπε...

kai twra oi adres paraponiountai giati oi gunaikes exoume ginei etsi pou me thn sunmperifora mas tous eunouxizoume!!emmm tosous aiwnes katapieshs hr8e h seira mas...ekdikhsh kai etsi!axax
kala auto me thn periodo epeidh to pisteue kai h h giagia m k mu to lege to 8ewrw,...vgainw apo ta rouxa vasika!

The Schrodinger's Dragon είπε...

Το εξωφρενικότερο όλων φίλε Stardust είναι ότι το φανατικότερο κοινό του ο χριστιανισμός το αντλεί από τις γυναίκες. Είπαμε, σκλάβος ΟΚ! Εθέλούσια σκλάβος (ο χριστιανός) ΟΚ! Αλλά εθελούσια ανεπιθύμητος σκλάβος;;; Εεε αυτό πάει πολύ!

Να φύγετε! Να πάτε αλλού!

ellinaki είπε...

Όλη η διαστροφή, η αρρώστια και το σίχαμα μαζεμένα σε μία θρησκεία.

Σε κάθε περίπτωση, η θέση της γυναίκα στην εκκλησία, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα για πιο λόγο κάποιος να θέλει να πάει στην κόλαση, άρα για ποιο λόγο πρέπει να αμαρτήσει.

Από τη μία έχουμε χαμογελαστά ασέξουαλ αγγελάκια, και από την άλλη απελευθερωμένες χαμογελαστές γυναίκες.... χμμμ.. δύσκολο το δίλλημα.

Ανορθόδοξος είπε...

Χαιρετίσματα σε όλους άπό τα... ξένα! Θα επιστρέψω σύντομα με άρθρο...

Φίλε stardust πολύ καλό το άρθρο, χαίρομαι γιατί έκανες ποδαρικό δυναμικά!

ar_ia είπε...

Αν η ηδονή είναι αμαρτία τότε γιατί μας την έδωσε "ο καλός" Θεούλης τους....?
Θα μπορούσε απλά να μας φτιάξει έτσι ώστε να κάνουμε σεξ δίχως να νοιώθουμε τπτ, απλά για πολλαπλασιασμό.

Μήπως "ο καλός" Θεούλης τους τελικά δεν εποίησε τα πάντα εν σοφία....?

Ο μισογυνισμός τους φαίνεται από την εποχή που έπλασαν το παραμύθι με τον Αδάμ και την Εύα, που τον παρέσυρε η πονηρή Εύα,τον "αθώο" Αδάμ....που δεν θα του έκανε κούκου αν δεν τον παρενοχλούσε εκείνη πρώτη....και το βλέπουμε και με τους μαθητές του Χριστού.
Ούτε μία γυναίκα!!!!
Ακόμη και την Παναγία την έπλασαν σαν την μόνη παρθένα που παρέμεινε όμως παρθένα άσχετα αν μετά έκανε και άλλα παιδιά....απλά μύριζε μάλλον κρίνους συνέχεια....!!

Όλα τυχαία....?
Όχι βέβαια....όλα καλά μελετημένα για ανεγκέφαλους, από ανθρώπους ανέραστους και μισογύνηδες!

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Κατ' εμέ η μεγαλύτερη συνωμοσία όλων των εποχών είναι οι θρησκείες.
Είναι δυνατόν να διδάσκεται σε πανεπιστήμια η θεολογία???
Κανονικά όσοι σπουδάζουν εκεί μέσα πρεπει να βγουν να μας μιλήσουν για αυτή την απάτη.
Δεν μπορεί, κάποιοι απο αυτούς που πέρασαν σε αυτά τα πανεπιστήμια θα είναι και έξυπνοι, πως δέχονται αυτά που διδάσκονται εκεί μέσα?

Ανώνυμος είπε...

@ the monkeys, νομίζω πως στους άντρες που αποτελούν το ιερατείο βολεύει η γυναίκα να είναι υποταγμένη γι'αυτό και βλέπεις τους ιερείς να επιπλήττουν τις γυναίκες που ντύνονται "τολμηρά" (δηλαδή διαφορετικά από ό,τι οι ίδιοι έχουν διατάξει) ή παρακούν τις εντολές τους γενικότερα.

@ Batcic, ναι αυτό είναι άξιον προσοχής.. Αμαρτωλή, βρώμικη, υπεύθυνη για την "εξορία" από τον παράδεισο ΑΛΛΆ η καλύτερη σκλάβος..

@ ellinaki, ναι ρε γμτ.. Κι εγώ ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θέλω κόλαση ή.. κόλαση

@ φίλε Ανορθόδοξε! Αναμένουμε άρθρο σου.. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο

@ ar_ia, ο καλός θεούλης δήθεν μας έδωσε την ηδονή για να.. μας δοκιμάσει!! Βλέπεις πρέπει να δει ποιός είναι ο καλύτερος ευνούχος για να μπει στον παράδεισο ενώ οι υπόλοιποι.. πρώτο τραπέζι πίστα στην κόλαση.. Όσο για την παναγία σκέψου πως είναι η πρώτη στα χρονικά παντρεμένη γυναίκα που είναι παρθένα πριν και αφού γεννήσει.. Όταν έκανε σεξ με τον κρίνο να έφτασε άραγε σε.. οργασμό;

@ kaliteros, επειδή το ιερατείο χειρίζεται μια μεγάλη περιουσία και επίσης χειραγωγεί κάποιες ψήφους οι βουλευτές μας τους γλείφουν για να έχουν μερίδιο στην πίτα.. Γι'αυτό και η θεολογία διδάσκεται στα πανεπιστήμια όπως επίσης και κάποιες θεολογικές σχολές έχουν γίνει "ανώτατες" (λες και μπορεί να λέγεται επιστήμων αυτός που ξέρει τις εβραϊκές γραφές απ'έξω και ανακατωτά).

akrat είπε...

εντάξει αυτά είναι πλέον ιστορικά
σας λέω ότι αυτοί οι άθλιοι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ έχουν γίνει πόρνοι ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...

Tango (Pingusatanis Carnifex) είπε...

Ανεκδοτολογικά σας το επιβεβαιώνω κι εγώ. Ακουσα θρησκόληπτη κυρία του κύκλου μου να αναφέρει σε φίλη της ότι ο "παππούλης" καθόριζε τη συχνότητα και τις στάσεις των σεξουαλικών της επαφών με τον σύζυγο και το έλεγε απολύτως φυσικά, σαν να μιλούσε για κάτι αυτονόητο.

Μέγας Αλέξανδρος είπε...

Να λύσω την απορία του pølsemannen (Δεν ξέρω αν οι μωαμεθανές γυναίκες κερδίζουν και αυτές 72 παρθένες):
Η πιστή μουσουλμάνα, όταν πάει στον παράδεισο (Jannah) μεταμορφώνεται σε άντρα και παίρνει τις 72 παρθένες (aka ουρί).
cool ε;

Abysmal είπε...

Παρατηρώντας το blog σου εδώ και κάμποσο καιρό
δεν θα μπορούσα να αρνηθώ πως μερικά άρθρα έχουν
κάποιο ενδιαφέρον. Βέβαια θα προτιμούσα μία καλύτερη
κριτική της χριστιανικής θρησκείας και όχι μια τόσο
ανούσια επίθεση. Εφ' όσον πιστεύεις πως μια πίστη
είναι ανούσια τόσο θα πιστεύεις πως και η επίθεση
σ' αυτή την πίστη είναι ανούσια. Δεν νομίζω έτσι
και αλλιώς να έχεις τη γνώμη πως με έναν blog θα
αλλάξεις τα κακώς κείμενα ή θα καταργήσεις τη
χριστιανική θρησκεία, ούτε πιστεύω πως με τη
μονόπλευρη επίθεση τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα.
Η κριτική πρέπει να είναι καλοπροαίρετη και αντικειμενική
και να μη στηρίζεται σε ανακρίβειες.
Στο πρώτο μέρος, ειδικότερη η οικογένεια σύμφωνα
με την εκκλησία έχει ως σκοπό την ολοκλήρωση των μελών της.
Ποτέ η εκκλησία δεν ήταν εναντίον της οικογένειας. Ακόμα
και οι άνθρωποι της εκκλησίας που ήταν άγαμοι μίλησαν
εναντίον εκείνων που κατέκριναν τον γάμο. Ως προς την
αγαμία των επισκόπων είναι πράγματι ένα θέμα που θα πρέπει
να επαναπροσδιορισθεί γιατί και απ' τα κείμενα της Καινής
Διαθηκης δεν προκύπτει τίποτε τέτοιο. Ο Απόστολος Παύλος
λέει πως ο επίσκοπος πρέπει να είναι άμεμπτος μιας γυναικός ανήρ.
Τώρα πως κατέληξε η κατάσταση αυτή της υποχρεωτικής αγαμίας των
επισκόπων, είναι διάφοροι ιστορικοί λόγοι και πολύ πιθανόν
και λόγοι συμφερόντων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι αδύνατον
να αλλάξουν όλα αυτά.
Φυσική συνέπεια του γάμου είναι η τεκνογονία. Ο γάμος
όμως δεν υποτάσσεται στην τεκνογονία. Η θεώρηση της τεκνογονίας
ως αποκλειστικού σκοπού του γάμου σημαίνει ουσιαστικά περιορισμό
του νοήματός του. Όσο για τον Βίο του Αντωνίου και άλλους Βίους Αγίων
δεν είναι απαραίτητο ότι εκφράζουν διδασκαλία της Εκκλησίας και άποψη για το
τι είναι οι γυναίκες. Αλίμονο αν μέσα στους δεκάδες Πατέρες της εκκλησίας
όλοι ήταν σωστοί ή αν όλοι οι Βίο των Αγίων εκφράζουν τις απόψεις της εκκλησίας.
Μέσα εκεί θα 'βρεις και φανατικές αντιλήψεις και υπερβολές και πράγματα
φανταστικά. Η πίστη της εκκλησίας εκφράζεται μέσα απ' τις οικουμενικές συνόδους
και όχι από βίους αγίων η μεμονωμένα κείμενα πατέρων που είναι φυσικό να
διαφωνούν μεταξύ τους σε διάφορα θέματα.
Ο συγκεκριμένος κανόνας που αναφέρεις είναι κανόνας του Διονυσίου Αλεξανδρείας..
Οι κανόνες των Πατέρων της Εκκλησίας δεν είναι υποχρεωτικοί. Μπορεί διάφοροι
γεροντάδες να τους επαναλαμβάνουν αλλά το τονίζω πως είναι μια λανθασμένη
άποψη αυτή. Η έννοαι της αμαρτωλότητας υπήρχε στη Παλαιά Διαθήκη για την γυναίκα
κάτι όμως που δεν συμβαίνει με τους χριστιανούς εκτός αν μιλάμε για ευσεβιστικούς
και συντηρητικούς κύκλους που αφθονούν. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να
φανταστούμε πως η εκκλησία διδάσκει κάτι τέτοιο ως τιμωρία για τη γυναικεία φυση.
Όσο για τον έρωτα. Ο φυσικός έρωτας δεν είναι φυσικά αμαρτία για την εκκλησία.
Ο φυσικός έρωτας παρακινεί τον άνθρωπο σε υπέρβαση του εγώ και κοινωνία με το εσύ.
Ο έρωτας προσφέρει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να οδηγηθεί απ' την ιδιοτελή
κίνηση στην ανιδιοτελή κοινωνία. Μόνο όταν περιορίζεται στο επίπεδο των αισθήσεων
υπηρετεί την ιδιοτέλεια και εκφυλίζεται σε παράγοντα διαφθοράς και καταστροφής.

Abysmal είπε...

Ο Απόστολος Παύλος στην Α' Προς Κορινθίους επιστολή του αντιμετωπίζοντας
το πρόβλημα της πορνείας συνιστά στους Χριστιανούς την αποφυγή της. Κατά τον Απόστολο
σαρκικές σχέσεις μπορούν να υπάρξουν μονο μεταξύ των συζύγων. Γενικά πάντως οι ευχές
της α' ημέρας και του σαραντισμού, η ευχή σε γυναίκα που αποβάλλει,
όπως και η πρακτική απομάκρυνσης από την κοινή λατρεία και το Ναό των γυναικών
κ.α είναι πράγματα που θα πρέπει να ξανασυζητηθούν γιατί φυσικά στην εποχή μας
είναι παρωχημένα και εκτός πραγματικότητας. Όμως μην ξεχνάμε πως η επιφανειακή
ανάγνωση κειμένων, κανόνων κτλ χωρίς να έχουμε υπ' όψιν μας τα ιστορικά κριτήρια φανερώνει λαθεμένο
προσανατολισμό.
Κατά τους αρχαίους χρόνους επικρατούσε
στη κοινή συνείδηση και τη νομοθεσία διαφορετική αντίληψη για τη μοιχεία του άνδρα και της γυναίκας.
Ετσι, ενω οποιαδήποτε παράβαση της συζυγικής πίστεως από τη γυναίκα χαρακτηριζόταν
ως μοιχεία και είχε αυστηρές κυρώσεις, η παράβασή της απο τον άνδρα
αντιμετωπιζόταν συνθήως ως πορνεία και δεν είχε νομικές κυρώσεις. Ο άνδρας, μόνο
οταν σύναπτε σχέσεις με έγγαμη γυναίκα, θεωρούνταν μοιχός και ειχε τις ανάλογες
νομικές κυρώσεις. Η αντίληψη αυτή πολεμήθηκε τελικά από την εκκλησία ως
μεροληπτική και άδικη. Ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος που ήταν και άγαμος
αναφερόμενος στη σχετική νομοθεσία της εποχής λέει "Ου δέχομαι ταύτην την νομοθεσίαν,
ουκ επαινώ την συνήθειαν. Άνδρες ήταν οι νομοθετούντες, διά τούτο κατά γυναικών η νομοθεσία".
Και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος παρατηρεί ότι πολλοί θεωρούν μοιχεία μόνο την ακόλαστη σχέση με
παντρεμένη γυναίκα. Εγώ όμως λέει θεωρώ ότι "και κάθε έγγαμος που προσεγγίζει με κακό και ακόλαστο
σκοπό είτε κοινη πόρνη, είτε υπηρέτρια, είτε κάποια άλλη ανύπαντρη γυναίκα, διαπράττει
μοιχεία. Γιατί το έγκλημα της μοιχείας δεν στοιχειοθετείται μόνο από αυτούς που
ατιμάζονται, αλλά και από αυτούς που ατιμάζουν". Η θέση των Πατέρων της Εκκλησίας εκφράζει
τη γενική χριστιανική αρχή της ισοτιμίας των δύο φύλων, όπως επίσης και την ειδικότερη αρχή
της αμοιβαιότητας των υποχρεώσεων των συζύγων.
Όσο για το εσχατολογικό θέμα που έθεσες θα πρότεινα το βιβλίο Ιεροθέου Βλάχου
Μητρ. Ναυπάκτου "Η ζωή μετά το θάνατο". Το οποίο δίνει αρκετές απαντήσεις σ' αυτά
τα εσχατολογικά θέματα.
Τελειώνοντας απορώ πως γίνεται να υπάρχουν τόσα blogs που προσπαθούν να θίξουν
τον χριστιανισμό και όχι τα εμφανή κακώς κείμενα των θρησκευτικών λειτουργών τα οποία
έρχονται σε αντίθεση με τον χριστιανισμό. Νομίζω πως η λογική του στρατοπέδων και το κύμα
πόλωσης που υπάρχει μεταξύ αθέων-χριστιανών, αιρετικών-ορθοδόξων κτλ δημιουργεί και προωθεί
αυτή τη κατάσταση που έρχεται σε αντίθεση με την κριτική σκέψη, την ανάδειξη των πραγματικών
θέσεων και προβλημάτων που ταλανίζουν και προβληματίζουν τους ανθρώπους. Επίσης η απαξίωση που
υπάρχει στις ανθρωπιστικές επιστήμες και στην θεολογία έχει ως αποτέλεσμα την έκφραση μονόπλευρων
κρίσεων που στερούνται κατάλληλης έρευνας. Η εποικοδομητική κριτική πρέπει να χαρακτηρίζεται
από νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε, να αφορίζουμε και να καταδικάζουμε.
Αντιθέτως μας είναι άβολο να βρίσκουμε και να εντρυφούμε στην αλήθεια των πραγμάτων που συνήθως
χρειάζονται μια πολύπλευρη αναζήτηση και δεν έχουν να κάνουν καμία σχέση με τη μονομέρεια.

e-mail: abuzzabysm@yahoo.gr

stardust30 είπε...

@ akrat, δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος θα αφήσει κάποιον άλλον να καθορίσει τη μοίρα του. Ξέρω κι εγώ κόσμο που έχει "πνευματικό" και πραγματικά αναρωτιέμαι για το αν φταίει η πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί όταν ήταν παιδιά ή το πνευματικό τους επίπεδο είναι σε τόσο χαμηλό επίπεδο.

@ Tango, αυτό δεν το ήξερα!! Τους λένε ποιές στάσεις να κάνουν με το σύντροφό τους;; Απίστευτο!!

@ Μέγας Αλέξανδρος, μεταμορφώνεται σε άντρα; Αυτό κι αν είναι..

@ Abysmal , να ξεκαθαρίσω την θέση μου πως εγώ είμαι αναπληρωματικός κι όχι ο κύριος συγγραφέας όλων των άρθρων σε αυτό το ιστολόγιο. Θεωρώ πως ένα ιστολόγιο μπορεί :
α) να αλλάξει τις απόψεις κάποιου που δεν είναι φανατισμένος με κάποια ιδέα
β) να φέρει σε επαφή ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ιδέες έτσι ώστε μαζί να οργανωθούν και να βάλουν στόχους που ο κάθε ένας μόνος δεν θα κατάφερνε.
Φυσικά κανείς δεν θεωρεί πως θα "καταργηθεί" η χριστιανική θρησκεία, δεν είναι το νόημα στην "κατάργηση" αλλά στον πλήρη διαχωρισμό θρησκείας- κράτους - αυτός είναι ο στόχος όλων των άθεων και όχι η απαγόρευση της πίστης στον χριστιανισμό.
Τώρα σχετικά με τα ερωτήματά σου..
Εφόσον υπάρχει ακόμη η αγαμία στην εκκλησία και εφόσον δεν έχει καταδικαστεί ο θεσμός του μοναχισμού θα πρέπει να παραδεχτείς πως η εκκλησία είναι εναντίον της.
Νομίζω πως εφόσον ΔΕΝ είναι όλοι οι "πατέρες" σωστοί τότε θα πρέπει μόνοι σας να βρείτε ποιοί ήταν και να διαγράψετε τους υπόλοιπους από το "χριστιανικό πάνθεον".
Όσον αφορά για το "έγκλημα" της μοιχείας δεν βλέπω γιατί κάποια ανώτερη διάνοια θα πρέπει να ενοχλείται επειδή δύο από τα πολλά πλάσματα που δημιούργησε συνουσιάζονται χωρίς να πάρουν την άδειά της πρώτα.
Ακόμη κι αν υπάρχει θεός, ακόμη κι αν υπάρχει "δημιουργός των πάντων" θα ήταν τελείως γελοίο να βάλει κανόνα σε κάποιο συγκεκριμένο ζωικό είδος σύμφωνα με τον οποίο για να συνουσιαστεί θα πρέπει α) να έχει πάει στο τοπικό του υποκατάστημα και να 'χει αγοράσει το δικαίωμα β) να το κάνει συγκεκριμένες μέρες και ώρες και μόνον εφόσον συνδυάζει την τεκνοποιία με την ηδονή (ποτέ ξεχωριστά).
Να επισημάνω πως αν ρωτήσω κάποιον ιερέα θα μου πει πως και οι λόγοι των "αγίων πατέρων"(tm) είναι λόγοι της εκκλησίας άσχετα αν εσύ δεν το δέχεσαι.
Τέλος ενώ παραδέχεσαι πως όντως υπάρχουν κακώς κείμενα στην εκκλησία δεν βλέπω να προτείνεις τρόπους με τους οποίους αυτά μπορούν να αλλάξουν.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Abysmal
Καθώς βλέπω οτι αποδέκτης του πρώτου μέρους του μηνύματός σου είμαι εγώ και όχι ο stardust, που πρόσφατα ξεκίνησε να γράφει σε αυτό το ιστολόγιο, αποφάσισα να σου απαντήσω, έστω και με σημαντική καθυστέρηση.

Αρχικά, θα ήθελα να σου πω πως χαίρομαι οταν μας ασκούν κριτική σαν τη δική σου, δηλαδή εποικοδομητική και με επιχειρήματα. Δεν είμαστε τέλειοι σε καμία περίπτωση και μόνο μέσα από διάλογο και συζήτηση είναι δυνατόν να βελτιωθούμε.

Στο θέμα της «ουσίας» τώρα, θα διαφωνήσω μαζί σου πως η κριτική μου στο χριστιανισμό είναι μονόπλευρη και ανούσια. Κάθε θέση που έχω αναπτύξει εδώ μέσα είναι τεκμηριωμένη με λογικά επιχειρήματα, ενώ τις περισσότερες φορές κάνω χρήση αυτούσιων των αυθεντικών κειμένων και όχι μικρών αποσπασμάτων τους που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν το αρχικό νόημα. Είναι λοιπόν εμφανές πως καταβάλεται κάθε προσπάθεια για την «αντικειμενικότητα» της κριτικής (κάτι που φυσικά είναι αδύνατο να επιτευχθεί στο έπακρο).

Δυστυχώς, μπορεί εγώ να πιστεύω πως η πίστη σε ανώτερες δυνάμεις φέρνει περισσότερα κακα παρά καλά, οπότε είναι «ανούσια», την ίδια άποψη όμως δεν συμμερίζονται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλων των κόσμο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι θύματα των μυθευμάτων που εφέυρισκαν οι κατά τόπους ιερείς για να τους κρατούν υπό τον έλεγχό τους, ενώ οι ίδιοι να απολαμβάνουν σκανδαλώδη προνόμια. Συμπερασματικά, η επίθεση κατά της θρησκείας που επιχειρώ δεν είναι ανούσια, καθώς υπάρχει πιθανότητα να ξυπνήσει από το λήθαργο κάποιους ζαλισμένους συνανθρώπους μας...

Υ.Γ. Στις απόψεις σου για το γάμο και την Εκκλησία νομίζω πως αρμόδιος να απαντήσει είναι ο συγγραφέας του παρόντος άρθρου, κάτι που όπως βλέπω το έκανε ήδη.

Γεωργία είπε...

εδω δεν παμε τις καλες μερες στον ναο θα παμε στις βρωμικες;...
αυτα λεγαν και την κοπανισε ο κοσμος απ'την ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ.

Spiral είπε...

Εγω δεν θα το ονομαζα καν "αντιφεμινιστικο", μαλλον "αντιαθρωπιστικο" θα το ελεγα. Η πλακα ειναι οτι είναι καλό οι γυναίκες να αισθάνονται εθελούσια σκλάβες, γιατί έτσι ταπεινώνονται (!!!)

Ανώνυμος είπε...

@ Spiral, τον εξευτελισμό η εκκλησία τον ονομάζει "ταπείνωση"..