Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Εξομολογήσεις ενός πρώην άθεου

Φίλοι μου, δεν είναι κακό να κάνει κάποιος λάθη. Το κακό είναι να επιμένει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, ακόμα και όταν καταλάβει ότι σφάλει. Αυτό θα προσπαθήσω να αποφύγω σήμερα, παρουσιάζοντάς σας ένα θέμα που έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα, αυτό της μεταστροφής μου στον τομέα της πίστης. Όπως σας έχω ξαναπεί, κάποτε ήμουν Χριστιανός και μάλιστα ένθερμος. Κάποιες κακές συναναστροφές και αναγνώσματα με έκαναν να βγω από το δρόμο του Θεού και να αρχίσω να αμφιβάλω, εμπιστευόμενος την ταπεινή μου κρίση και λογική περισσότερο από την ανυπέρβλητη Σοφία του Κυρίου. Έφτασα στο σημείο να γίνω εντελώς άθεος, αποβάλλοντας από μέσα μου κάθε στάλα πνευματικότητας που με αξίωσε ο Θεός να αποκτήσω. Έφτιαξα μάλιστα και το παρόν ιστολόγιο, με σήμα τον Ιησού Χριστό διαγραμμένο, με σκοπό να λοιδορώ και να χλευάζω τα λίγα ιερά και όσια που μας έχουν απομείνει στην κενή εποχή που ζούμε. Έκανα λάθος, το παραδέχομαι δημόσια και ζητώ από τον Κύριο να με συγχωρέσει.

Ένας λόγος που παρουσιάζω δημόσια αυτήν την εξομολόγηση, είναι γιατί θέλω να σας παρακινήσω με το παράδειγμά μου να μετανοήσετε κι εσείς. Είμαι σίγουρος οτι πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές είστε άθεοι, σκεπτικιστές, αγνωστικιστές, οτιδήποτε άλλο εκτός από Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Είναι καιρός να το ξανασκεφτείτε φίλοι μου και να αφήσετε τον Ιησού Χριστό να μπει μέσα σας. Μην τον αφήνετε να χτυπάει άδικα τη θύρα σας, χωρίς να του αποκρίνεστε. Να είστε σίγουροι οτι αν ακολουθήσετε τη συμβουλή μου θα νιώσετε πιο χαρούμενοι και ελεύθεροι. Μην έχετε αμφιβολίες και ενδοιασμούς, ο Χριστός θα σας συγχωρέσει οτι και αν κάνατε. Ο Χριστός συγχώρεσε το ληστή πάνω στο σταυρό, που μετανόησε την τελευταία στιγμή, συγχώρησε και τη Μαγδαληνή, που ήταν πόρνη και αμαρτωλή. Θα σας δεχτεί ξανά στις στοργικές αγκάλες του, όπως ο πατέρας που δέχτηκε τον άσωτο υιό και μάλιστα γιόρτασε την επιστροφή σφάζοντας το καλύτερο μοσχάρι του. Έτσι θα γιορτάσουν σύσσωμοι οι ουρανοί την επιστροφή σας στις τάξεις της Ορθοδοξίας μας.

Δεν χρειάζεται να δούμε θαύματα για να πιστέψουμε. Αρκεί μια ματιά στο ηλιοβασίλεμα, τις αποχρώσεις στα σύννεφα, την τελειότητα του έναστρου ουρανού. Είναι δυνατόν να φτιάχτηκαν όλα αυτά από μόνα τους; Όποιος πιστεύει απόλυτα κάτι τέτοιο, εκτός από πωρωμένος και φανατικός, είναι σίγουρα παράλογος. Εκτός όμως από το ίδιο το θαύμα της δημιουργίας, η Χάρη του Θεού μας επιτρέπει κατά καιρούς να είμαστε μάρτυρες αξιοθαύμαστων φαινομένων, που δεν εξηγούνται από τους ανθρώπινους φυσικούς νόμους. Ένα τέτοιο φαινόμενο είναι και το Άκτιστο Άγιο Φως του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα. Ρωτήστε όποιον θέλετε από τους χιλιάδες μάρτυρες της θαυματουργικής αυτής αφής, που συμβαίνει κάθε χρόνο στους Αγίους τόπους. Αυτό που θα σας ευχηθώ όμως φίλοι μου, είναι να σας αξιώσει ο Κύριος να κάνετε κι εσείς αυτό το ταξίδι, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας.

Πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι που ζούμε σε μια τόσο όμορφη χώρα και είμαστε Ρωμιοί στην καταγωγή. Η Ρωμιοσύνη έχει να επιδείξει τόσο μεγάλες μορφές, που μόνο δέος μπορούμε να αισθανθούμε στην ανάμνησή τους. Λεβέντες βασιλιάδες, όπως ο Μέγας Κωνσταντίνος και ο Άγιος Ιουστινιανός, Άγιοι Πατριάρχες, όπως ο Σχολάριος και ο Γρηγόριος ο Ε', σοφοί γεροντάδες, όπως ο Πατροκοσμάς, ο Παππουλάκος και φυσικά ο Παΐσιος. Είναι κρίμα να αγνοήσουμε σοφία και παράδοση τόσων αιώνων, ταυτιζόμενοι με τα θλιβερά, άθεα και υλιστικά πρότυπα του δυτικού «φωταδισμού». Εμείς δεν είμαστε ούτε Άγγλοι, ούτε Γάλλοι, είμαστε ανδροπρεπείς Έλληνες, Χριστιανοί και Ορθόδοξοι, όπως είχε πει και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Είναι αλήθεια οτι κάποια πρόσωπα της Εκκλησίας μας, λαϊκοί και κληρικοί, έχουν κάνει σφάλματα στο παρελθόν. Άνθρωποι είναι κι αυτοί άλλωστε, με ελαττώματα και αδυναμίες. Δεν πρέπει όμως να στεκόμαστε μόνο σε αυτά και να παραβλέπουμε το τεράστιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που παράγει συνεχώς η Ορθόδοξη Εκκλησία. Όπως έχει πει ένας σοφός γέροντας, δεν είναι καλό να είμαστε σαν τις μύγες, που κάθονται σε όποια ακαθαρσία βρουν. Αν συναντήσουν δέκα λουλούδια και μια ακαθαρσία, θα σταθούν στην ακαθαρσία. Πρέπει να μιμηθούμε τις μέλισσες, που στέκονται στα άνθη και αγνοούν τα περιττώματα. Έτσι θα λάβουμε ανεμπόδιστα τη Χάρη του Θεού, που πάντα επιβραβεύει όσους βλέπουν μόνο το καλό. Σας εύχομαι ολόψυχα το Άγιο Πνεύμα να σας φωτίσει, όπως φώτισε και μένα, και να μετανοήσετε με ταπείνωση και πόνο καρδίας, ώστε να σώσετε έτσι τις πλανημένες ψυχές σας.

Υ.Γ. Αν πιστέψατε έστω και μια λέξη από τα παραπάνω, ένα έχω να σας πω: ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΑΑΑΑ!!!!!

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για μια στιγμή ομολογώ τάχασα! Μετά θυμήθηκα τι μέρα έχουμε και πήγε η καρδιά μου στη θέση της! Και του χρόνου να ανανίψεις ανορθόδοξε - η μετάνοια κάνει καλό, ακούω!

Ανώνυμος είπε...

Τα κόμπλεξ δεν είναι αρετές... Εσύ τουλάχιστον θα έπρεπε να το ξέρεις.

φωτο vango είπε...

...ούτε για πρωτΑπριλιάτικο ψέμα δέν μπορώ να το διανοηθώ. Μου θύμισες την παλιά μου κατάσταση και νόμισα ότι στο όνειρο σε διάβαζα. Επίτρεψέ μου να σου πώ ''με τον απήγανο'' Καλό μήνα...

Saq είπε...

Όχι ρε πούστη μου, είπα, του χακάρανε τον κωδικό και κάνανε αντιπερισπασμό, ότι και καλά μετάνιωσε. Ωραίο πάντως!

Μιχάλης Ρ. είπε...

Σήμερα δεν ξέρω αν πρέπει να λέμε χρόνια πολλά ή περαστικά; Διαλέγω το χρόνια πολλά γιατί έχω τα γενέθλιά μου. Τελικά μου έλυσες και μια απορία, οι χριστιανές του κατηχητικού αντροφέρνουν μετά από την προτροπή του χριστόδουλου για το έθνος, δεν ήταν πάντα έτσι.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε undantag
Η μετάνοια (ιδίως όταν γίνεται με ταπείνωση και στα 4) κάνει πολύ καλό στους παπάδες πνευματικούς...

Φίλε φωτο vango
Για κάποιους όνειρο και πλάκα, για κάποιους άλλους όμως δυστυχώς πραγματικότητα...

Φίλε newton
Λες κάποια στιγμή να μου το κάνουνε αυτό στην πραγματικότητα; Χαχαχαχα!

Φίλε Μιχάλη
Χρόνια πολλά και καλό μήνα!

φωτο vango είπε...

...γειά σου, φίλε Μιχάλη. Χρόνια σου πολλά και ωραία, να σε χαίρετε η οικογένεια...

φωτο vango είπε...

...να σε χαίρεται (και όχι χαίρετε - πως μου ξέφυγε ;) Μιχάλη !! (το ''χαίρετε'' το λέμε σε χαιρετισμό κάποιου)

Αγησίας είπε...

Μετά τη 2-3 πρόταση κατάλαβα ότι ήταν Πρωταπριλιάτικο αστείο. Τέτοια μετάνοια ούτε η Οσία Μαρία η Αιγυπτία ...
Και του χρόνου, Ορθόδοξε!!!

Panos Konstantinidis είπε...

Συγκλονιστικό! Έχεις δίκαιο ανορθόδοξε τώρα είδα το φως το αληθινό. Πάω αμέσως να κάψω όλα τα θύραθεν βιβλία, τον Καλόπουλο, Νίτσε, Ντε Σαντ και λοιπούς και επιστρέφω στο δρόμο του θεού. Ευλόγησον!

Iptamenos Ollandos είπε...

Φίλε Ανορθόδοξε,
Θα μου επιτρέψεις να ξεφύγω από το αστείο της ανάρτησης, και να σου κάνω καλοπροαίρετα, μια σοβαρή ερώτηση:
Γιατί δεν διαχωρίζεις την οργανωμένη θρησκεία από τον Θεό; Βλέπεις συμφωνώ στα περισσότερα απ'όσα γράφεις, αλλά νομίζω ότι κακώς τα βάζεις στο ίδιο τσουβάλι. Νομίζω ότι άλλο πράγμα να είσαι άθρησκος και άλλο άθεος.
Καταλαβαίνω βέβαια ότι χιλιάδες χρόνια προπαγάνδας μας μάθανε να μην τα ξεχωρίζουμε, αλλά αφού είναι άλλες λέξεις, δεν πρέπει να έχουν και άλλο νόημα;

Καλή σου ημέρα και καλό μήνα!

Tyler Durden είπε...

μετά αυτό το ιστορικά τεκμηριωμένο θαύμα που έτυχε να διαβάσω χθες και εγώ το σκέφτομαι σοβαρά! Αδέλφια μου "Ζει ανάμεσά μας!"

the monkeys είπε...

kala dn pistepsa lexh apo thn arxh...!!!akoma kai n to grafes allh mera dn 8 pisteua 8 lega paei epa8e kana egkefaliko!!axaxa e ma anor8odoxe masane ta monkeys tarama???axaxaxax.kalh prwtaptilia!!!paw n thn ferw se kanenan poso maresei auth h mera!!axaxa.
wraio post!!

Unknown είπε...

1απριλιά βέβαια..ωραίος ανορθόδοξε..όποτε θες περνα απο μενα τελευταια ολο θρησκευτικα θεματα θιγουμε..

spooky είπε...

Ωραίο το πρωταπριλιάτικο. Και τόσο καλογραμμένο που μπορούσε σχετικά εύκολα να γίνει πιστευτό!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Αγησία
Προσπάθησα να μη γίνω γελοίος, αλλά όταν καταπιάνεσαι με τέτοια θέματα είναι αναπόφευκτο...

Φίλε Πάνο
Μην ξεχάσεις και τα βιβλία του ασεβούς πατέρα Μάξιμου, που πλουτίζει και δεν δίνει τα συμφωνημένα ποσοστά του νταβατζιλικίου στην αρχιεπισκοπή ή το πατριαρχείο!

Φίλε ιπτάμενε Ολλανδέ
Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω! Τελικά είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, παρά αυτά που μας χωρίζουν. Όπως έχω ξαναπεί, αν και αυτοπροσδιορίζομαι ως άθεος, δεν θεωρώ εντελώς απίθανο να υπάρχει κάτι πέρα από τους φυσικούς νόμους που φτιάξαμε, κάποια «ανώτερη δύναμη» όπως υποστηρίζουν κάποιοι.

Αυτό για το οποίο είμαι κατηγορηματικός είναι οτι αν υπάρχει «κάτι», αποκλείεται να μοιάζει με το Θεό που έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι άνθρωποι (πανταχού παρόντα, πανάγαθο, πάνσοφο, που επεμβαίνει συχνά επιβραβεύοντας ή τιμωρώντας, κλπ).

Φίλε Tyler
Με τέτοια θαύματα στο τέλος θα πιστέψουμε στ' αλήθεια...

Φίλη monkey2
Τελικά, αρχίζω να πιστεύω οτι οι πίθηκοι είστε εξυπνότεροι από τους ανθρώπους, τουλάχιστον την πλειοψηφία!

Φίλε Μάνο
Happy April fool's day (που λένε και στη βαρβαρική)! Θα περάσω να σε επισκεφτώ σύντομα.

Φίλε αιρετικέ
Αν ανοίξεις ένα «λαϊκό» θρησκευτικό βιβλιαράκι, είμαι σίγουρος οτι θα δεις πολύ πιο εξωφρενικά πράγματα από την παρούσα εξομολόγηση...

ellinaki είπε...

Αει σιχτήρ, σιάχτηκα βραδιάτικα. Το Υ.Γ. να το βάλεις σε bold γιατί μπορεί να ξεφύγει και κανενός!

ar_ia είπε...

Τώρα αν πω ότι δεν το πίστεψα...ψέματα θα είναι...

Και μάλιστα την ώρα που το διάβαζα σκεφτόμουν...πάει...μάλλον κάτι έπαθε ο άνθρωπος μάλλον, λες να του έκανε καμία πλύση εγκεφάλου κάνας παπάς???

Διαβάζοντας όμως το υστερόγραφο είπα, ευτυχώς δεν τρελάθηκε!!!!

Να 'σαι καλά, με έκανες και γέλασα!!! :)

stardust30 είπε...

Θαύμα-θαύμα! Ένας ακόμη άθωος στον δρόμο του θεούούουουου!
..Κανόνισε το βράδυ έχουμε αϋπνία στο christian temple με την φιλενάδα του Ρουβά και του Πανούση, την Ελένη Λουκά..
Και για να γελάσουμε για πολλοστή φορά..
http://www.youtube.com/watch?v=ljleBvZsrns

Γιατρός Του Ικα είπε...

Χωρίς παρεξήγηση,πιό πολύ ψάρωσα με το πρωταπριλιάτικο το υγιού μου που μου είπε ότι έχεσε η γάτα στο χαλί.

Άϊντε βρε και του χρόνου.

orck είπε...

εαν δεν ειχες βαλει το ΥΓ θα ειχα γινει το καλυτερο χριστιανοπουλο
ειχα ηδη βρει τηλεφωνα απο μοναστηρια, φαρμακεια για λιπαντικα, αδελφες οργανωσεις (ακροδεξιες κλπ) για να ενταχθω
αλλα τελικα δεν θα το κανω :)
καλο μηνα

Ιοκάστη είπε...

Χεχε, καλό.

Καλό μήνα!!!

ike είπε...

Φίλε μου
συγχαρητήρια, μου την έφερες βλεπεις είμαι καινούρια.
Όταν σε διάβασα σκέφτηκα πάει και αυτός τον βάρεσε καμιά πέτρα
Ευτυχώς το ΥΓ με καθησύχασε.

Marios Amontaristos είπε...

Εντάξει, στην αρχή νόμιζα ότι απλώς ειρωνευόσουν, αλλά μετά μυρίστηκα ότι επρόκειτο για τη μέρα. Έπρεπε να μη βάλεις υστερόγραφο, θα είχε περισσότερη πλάκα.

"Είναι καιρός να το ξανασκεφτείτε φίλοι μου και να αφήσετε τον Ιησού Χριστό να μπει μέσα σας."

Πολύ σωστά! Γιατί δηλαδή οι παπάδες να έχουν την αποκλειστικότητα;

Για το τέλος, κάτι αφιερωμένο, μέρες που έρχονται.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε ελληνάκι
Το έβαλα επίτηδες στο τέλος και κάτω από την εικόνα με τα περιστέρια για να μην το προσέξετε κατευθείαν!

Φίλη ar_ia
Πλύση στομάχου μπορεί να μου κάνουν, πλύση εγεφάλου δύσκολο...

Φίλε stardust
Γιατί δεν βάζεις την επίτιμη εθνική (κωμικο)τραγωδό Ελένη Λουκά στο Hell Fun Park, να το δουν και περισσότεροι;

Φίλε Γιατρέ
Στη θέση σου, κι εγώ γι' αυτό θα ανησυχούσα περισσότερο!

Φίλε orck
Δεν πειράζει, μπορείς να ενταχθείς και του χρόνου, έρχονται και άλλες... πρωταπριλιές!

Φίλη Ιοκάστη
Καλό μήνα και σε σένα!

Φίλη ike
Καλωσόρισες, να σε βλέπουμε πιο συχνά!

Φίλε Mario
«Άσε το Χριστό να μπει»...

Εμπνεύστηκα από τη νέα ταινία «άσε το κακό να μπει»!

pølsemannen είπε...

Άντε και του χρόνου! :)

KON 1P είπε...

Αντε, και του χρόνου να είναι πιο πειστικό. Δηλαδή στη θεση του σήματος να βάλεις τον εσταυρωμένο...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΙΟ

http://ermionh.blogspot.com/2009/04/blog-post_04.html

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους χιλιάδες σφαγιασθέντες στις 4 Απριλίου 2009

ΒΛΕΠΕ ΣΤΟ:

http://www.youtube.com/watch?v=kUkzzR8mt4E

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλοι polse και kon 1p
Και του χρόνου, να είστε σίγουροι! Ίσως όντως να την προχωρήσω κι άλλο την πλάκα, όπως προτείνει ο kon 1p...

Φίλε ανώνυμε της AFAIA
Το τσέκαρα το ποστ σου πριν ακόμα μου το πεις! Κάποια πράγματα πρέπει να μην αφήνονται στη λήθη...

Ανώνυμος είπε...

Το παράξενο είναι ότι τα λόγια αυτά ταιριάζουν σε έναν πραγματικά μετανοημένο, οπότε όταν τα έγραφες δεν τα σκεφτόσουν λίγο πιο βαθειά;
Τολμώ να πω ότι έχω ψάξει το θέμα της θρησκείας όσο λίγοι και δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από την ανυπαρξία του Θεού και δη του Χριστιανικού.
Επίσης,δεν συμφωνώ με την άποψη "ήμουν πιστός Χριστιανός και τώρα είμαι ένθερμος άπιστος", γιατί θυμίζει την παροιμία "Αυτός που έπαψε να είναι φίλος, δεν ήταν ποτέ φίλος".
Φυσικά, δεν ευελπιστώ να αλλάξεις γνώμη, θα πεις "Μας τα 'παν κι άλλοι", αλλά ποιος ξέρει, τα πάντα μπορούν να συμβούν, έχει ο Θεός...

Άθεος είπε...

Δεδομένου ότι από τη θέση σου δεν υπάρχει διαφυγή προς κατώτερο πνευματικό επίπεδο πίστεψα για μια στιγμή πως έπεσες στα ναρκωτικά και λιώμα πνευματικά έχασες το νου και τα καλάθια.
Το όπιο του λαού βλέπεις!
…μετά πήγα να δω την ημερομηνία αλλά και το όνομα του blog… ξέρεις, γίνονται και λάθη!

Κώστας είπε...

Δε ψάρωσα ούτε δευτερόλεπτο, φίλε Ανορθόδοξε! Να είχες βγάλει τουλάχιστον για ξεκάρφωμα τον διαγραμμένο Ιησού, να πω, μωρέ μπας και... Με τον θεοκατάρατο αυτόν διάκοσμο όμως, πώς να τσιμπήσουμε, ρε σύ; ;-)

Diavalon είπε...

Ρίξτε κανένα σχόλιο και προς τα δώ:
http://diavoles.blogspot.com/

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Ανώνυμε
Δεν είναι δύσκολο να μπεις στην ψυχολογία ενός «πραγματικά μετανοημένου». Τα φυλαδιάκια για λαϊκή κατανάλωση που μοιράζουν στις εκκλησίες και τα κατηχητικά είναι γεμάτα από τέτοιες δακρύβρεχτες (αλλά συνήθως όχι αληθινές) ιστορίες...

Φίλε Άθεε και Κώστα
Την επόμενη φορά θα αλλάξω και τον διάκοσμο, μπας και σας ψαρώσω περισσότερο!!

o είπε...

ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΕΔΩ :

www.new-byzantium.blogspot.com

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !