Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Ανορθόδοξη παρένθεση: μια ταπεινή γνώμη

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το μείζον θέμα των ημερών σε αυτό εδώ το blog, καθώς υποτίθεται οτι καταπιάνεται μόνο με θέματα θρησκείας και συναφή. Δεν άντεξα όμως και τελικά ενέδωσα στον πειρασμό να γράψω τη γνώμη μου, παράλληλα με την σατιρική προσέγγιση στο HELL Fun Park. Μια παρένθεση δηλαδή στο γενικότερο περιεχόμενο του ιστολογίου, εξ ου και ο τίτλος της ανάρτησης...


Την ιστορία πιστεύω την ξέρετε όλοι, αλλά για την περίπτωση που κάποιος αναγνώστης έχει έρθει από άλλο πλανήτη (όπως η Ανδρομέδα ή ο Σείριος...) θα κάνω μια περιληπτική παρουσίαση. Παραθέτω αυτούσια την είδηση από το φίλο stardust30, που νομίζω έκανε καλύτερη δουλειά από όλους τους επαγγελματίες δημοσιογράφους που διάβασα.


Αιματηρό επεισόδιο με θύμα τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ όταν περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων ανέβαινε τη Χαριλάου Τρικούπη με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να επιληφθεί άλλου περιστατικού.


Όπως καταθέτουν οι δύο ειδικοί φρουροί που επέβαιναν στο περιπολικό στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου το όχημα δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα που πέταξαν εναντίον του διάφορα αντικείμενα. Οι δύο ειδικοί φρουροί, όπως λένε οι ίδιοι, απομακρύνθηκαν προς στιγμήν, αλλά σε μικρή απόσταση επί της Χαριλάου Τρικούπη σταμάτησαν το όχημα, βγήκαν έξω και γύρισαν πίσω για να καταδιώξουν τους δράστες. Εκείνοι όμως, όταν είδαν τους ειδικούς φρουρούς να τρέχουν προς το μέρος τους, επέστρεψαν και κινήθηκαν πάλι εναντίον τους. Τότε ο οδηγός του περιπολικού πέταξε προς το μέρος των νεαρών μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ ο συνοδηγός πυροβόλησε τρεις φορές με το υπηρεσιακό του όπλο. Στην κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα και μια στο έδαφος.


Οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή και τότε διαπιστώθηκε ότι ένας ήταν πεσμένος αιμόφυρτος στο δρόμο. Ο 15χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, όπου άφησε την τελευταία του πνοή από σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος.


Μετά το συμβάν ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Παναγιώτης Χηνοφώτης, υπέβαλαν για λόγους ευθιξίας τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεν τις έκανε δεκτές. Ο Αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός διέταξε να συλληφθούν οι δύο ειδικοί φρουροί και επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας ζητώντας να οριστούν τρεις εισαγγελείς προκειμένου να εποπτεύσουν τις έρευνες. Παράλληλα διέταξε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.


Οι δυο ειδικοί φρουροί οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την προανάκριση. Οι αστυνομικοί εξετάζουν τους ισχυρισμούς των πρωταγωνιστών του τραγικού περιστατικού, ενώ υπό την εποπτεια των εισαγγελέων λαμβάνουν καταθέσεις και από πολίτες, αυτόπτες μάρτυρες, για να ολοκληρώσουν τη δικογραφία.


Η συνέχεια επιφύλασσε συγκρούσεις ατυνομίας και αναρχικών, φωτιές, χημικά, καταστροφές σε τράπεζες και καταστήματα, λεηλασίες. Οι ακρότητες από την πλευρά της αστυνομίας δεν ήταν λίγες, με άνδρες της ομάδας Ζ να χρησιμοποιούν τα περίστροφά τους «για εκφοβισμό», ωμή βία από τους κρανοφόρους των ΜΑΤ ακόμα και απέναντι σε ανυπεράσπιστα παιδιά, χρήση δακρυγόνων και άλλων ερεθιστικών ουσιών σε πρωτοφανή κλίμακα. Επίσης, τεκμηριωμένα εντοπίστηκαν «κουκουλοφόροι» με ρόπαλα ανάμεσα σε ένστολους αστυνομικούς...


Προσφάτως, την υπεράσπιση των δύο ειδικών φρουρών ανέλαβε ο γνωστός τηλε-μαϊντανός Αλέξης Κούγιας, που με δηλώσεις του προσπάθησε να κάνει το μάυρο άσπρο. Ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε το θάνατο του δεκαπεντάχρονου Αλέξη «θέλημα Θεού», προσβάλοντας με τον πιο κυνικό τρόπο τη μνήμη του νεκρού. Τα έβαλε με όλους και με όλα, με τους δημοσιογράφους που δεν παρουσιάζουν την ολοφάνερη αλήθεια, δηλαδή την «παρεξήγηση» που έμπλεξε ο πελάτης του! Με τους πρώην συνηγόρους των δραστών, επειδή... παραιτήθηκαν! Με την κοινωνία ολάκερη, που έπεσε θύμα της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ και τα έβαλε με δυο αθώους ανθρώπους! Έστειλε μάλιστα εξώδικα σε δύο δημοσιογράφους και απείλησε οτι θα καταγγείλει τους συναδέλφους του, που παραιτήθηκαν από την υπεράσπιση, στο δικηγορικό σύλλογο για... δειλία! Σε ένα παραλήρημα οίησης και αυτοθαυμασμού μας απαρίθμησε τον εντυπωσιακό αριθμό των υποθέσεων που έχει αναλάβει, θυμίζοντας ψευτόμαγκα που κομπάζει για τις γκόμενες που έχει πηδήξει!! Τόνισε δε οτι στερείται συγκεκριμένης ιδεολογίας, καθώς έχει υπερασπιστεί και αστυνομικούς και δολοφόνους αστυνομικών. Θα σχολίαζα οτι η μοναδική ιδεολογία του κ. Κούγια είναι αυτή του χρήματος και της φήμης...


Ο 37χρονος ειδικός φρουρός δεν έδειξε ούτε στιγμή μετανιωμένος για την πράξη του, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να σώσει το τομάρι του. Σε αλληλοαντικρουόμενες καταθέσεις προσπάθησε να περάσει οτι όλα έγιναν για λόγους αυτοάμυνας, καθώς μετά από σφοδρή επίθεση με (ανύπαρκτες) μολότωφ, αυτός απάντησε με (υπαρκτές) σφαίρες. Στο απολογητικό του υπόμνημα, η σύνταξη του οποίου αποτελεί έργο του συνηγόρου σύμφωνα με μαρτυρία γνωστής δικηγόρου, υποστήριξε οτι ο θανών ήταν πλουσιόπαιδο με «αποκλίνουσα συμπεριφορά» που είχε αποβληθεί πολλές φορές και είχε αλλάξει σχολείο γι' αυτό. Φυσικά, τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς έσπευσε να διαψεύσει ο διευθυντής του σχολείου, που τόνισε πως ο Αλέξης ήταν καλός μαθητής και αγαπητός σε παιδιά και καθηγητές. Το γελοίο αυτό νομικό τέχνασμα του υστερικού ποινικολόγου, δηλαδή η «μείωση» του αντιδίκου, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, αφού εκτός από τα ψέματα που περιέχει βασίζεται σε μια εντελώς στρεβλή λογική. Επειδή δηλαδή κάποιος είναι «ταραξίας», εγώ νομιμοποιούμαι να του αφαιρέσω τη ζωή! Αναρωτιέμαι από τι υλικό είναι φτιαγμένοι ορισμένοι άνθρωποι...

Περνώντας στο θέμα των επεισοδίων, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω αρχικά κάτι. Δεν είμαι αναρχικός, ούτε κομμουνιστής, αλλά δεν είμαι και μαλάκας! Δεν ανέχομαι να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου τόσο απροκάλυπτα! Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ μας πέρασαν οτι η Αθήνα πέρασε δια πυρός και σιδήρου και οτι το κέντρο της παρέλυσε, με «κυριολεκτικά όλα» τα καταστήματα κατεστραμμένα. Μετά από προσωπική μου βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και του αδελφού μου στη Θεσσαλονίκη, διαπίστωσα οτι η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Σαφώς και είχαν πάθει μικροζημιές ορισμένα μαγαζιά, αλλά τα μόνα που καταστράφηκαν τελείως ήταν λίγα πολυκαταστήματα και τράπεζες. Σαφώς και δεν υπερασπίζομαι όσους καταφεύγουν στην τυφλή και άσκοπη βια, που δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους χούλιγκανς των γηπέδων. Πρέπει όμως να απομυθοποιηθεί το μιντιακό αρχέτυπο του «κουκουλοφόρου», λέξη που στο άκουσμα της οποίας πολλοί αισθάνονται ρίγη φόβου... Σήμερα είδα μια παρέα μαθητών σχολείου να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται, με τη συνοδεία κάποιων μεσηλίκων, πιθανότατα γονέων ή καθηγητών τους. Δυο-τρεις από αυτούς είχαν σκεπάσει τα πρόσωπά τους με μαντήλια. Στη θέα και μόνο αυτής της... τρομερής συμμορίας, δύο ηλικιωμένες κυρίες, αποβλακωμένες προφανώς από την τηλεόραση, το έβαλαν στα πόδια!!


Θέλω να κλείσω με κάτι που έχω επισημάνει και σε άλλα ιστολόγια, δηλαδή την άποψή μου για το ποιός κερδίζει από τα επειδόδια. Σίγουρα κερδίζει η κυβέρνηση, καθώς η κοινή γνώμη σταμάτησε να ασχολείται με τα σκάνδαλά της και τους άδικους νόμους, εστιάζοντας στο νέο αυτό θέμα. Επίσης, ο Κωστάκης μπορεί να εμφανιστεί σαν απο μηχανής θεός, μοιράζοντας αποζημιώσεις ψίχουλα στους πληγέντες. Δεύτερον, κερδίζουν τα ΜΜΕ. Αφού το Βατοπαίδι είχε αρχίσει να ατονεί λίγο, τι καλύτερο από τη νέα μόδα «στο χάος βυθίστηκε η Αθήνα» και τα λοιπά. Τρίτον, κερδίζουν οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο. Οι υλικές ζημιές που υπέστησαν δεν συγκρίνονται με τα έσοδα που θα μαζέψουν από τους χιλιάδες τρομοκρατημένους εμπόρους, που θα τρέξουν να ασφαλίσουν το μαγαζί τους ή να πάρουν δάνειο για να το ξαναφτιάξουν. Τέλος, κερδίζει η Εκκλησία. Σύμφωνα με δηλώσεις ιερέων, τα έσοδα στα παγκάρια των ναών έχουν μειωθεί στο μισό από τότε που αποκαλύφθηκε η δράση του μεγαλοεπιχειρηματία Εφραίμ. Καιρός είναι ο κόσμος να ξεχάσει και να επιστρέψει (αυτός και τα λεφτά του) στις αγκάλες της ορθόδοξης Εκκλησίας... Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνω οτι είναι συμφέρον πολλών να συνεχίζονται οι καταστροφές. Γι' αυτό πιθανότατα δεν λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα για τον τερματισμό τους ή ακόμα και υποκινούνται από βαλτούς «γνωστούς αγνώστους»!

Δείτε και:
  • http://stardust30.wordpress.com

17 σχόλια:

akrat είπε...

κανείς δεν είναι βίαιος...
εκ πεποιθήσεως...
στείλτε με κείμενα τρόπους αντιμετώπισης .... μετά από ένα χρόνο θα τα μελετήσουμε... με περίσκεψη...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανορθόδοξε, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και σε συγχαίρω για αυτή την παρένθεση-άλλωστε σε ζητήματα που μας αφορούν όλους μια ανάπαυλα από την μάχη κατά της θρησκευτικής προπαγάνδας είναι επιτακτική ανάγκη.
Θέλω να προσθέσω πως συμφωνώ με την άποψή σου πως από τις ζημιές που έγιναν σε καταστήματα (όσα ελάχιστα κι αν είναι αυτά πέραν των τραπεζών που είναι ασφαλισμένα) είναι κερδισμένη η αστυνομοκρατία και η κυβέρνηση, η οποία βρήκε ευκαιρία να ξεχαστούν σκάνδαλα όπως του Βατοπεδίου.
Λυπάμαι επίσης που κατηγόρησαν το αθώο παιδί πως ήταν δήθεν αναρχικός (λες και ακόμη κι αν ήταν είναι αυτός λόγος για να τον σκοτώσουν!!).
Θα ήθελα να αναρωτηθούμε για τις ευθύνες της κυβέρνησης πάνω στο θέμα της μη-εκπαίδευσης των ειδικών φρουρών στην χρήση όπλων και της έλλειψης ψυχιατρικής παρακολούθησης των σωμάτων ασφαλείας.

Αστερόεσσα είπε...

Υπάρχουν και άλλα πλην των επιφαινομένων.
ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Βεβαίως έτσι καίγεται το χαρτί της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι. Άλλο καπέλο.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Akrat
Πολύ καλή η ιδέα σου. Αν θες φτιάχνουμε ένα κοινό βλογ, με όσους θέλουν συμμετέχοντες. Εκεί θα μπορούμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας και να τις ξαναδούμε στο μέλλον.

Φίλε stardust
Όντως κάποιες φορές πρέπει να παραμερίζουμε τις διαφορές μας και να ασχολούμαστε λίγο παραπάνω με κάτι που αξίζει. Είναι από τις λίγες φορές που συμφωνώ με απολογητές bloggers. Όπως λέμε «αυτό είναι ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει...»

Φίλη Αστερόεσσα
Κάθε πολιτικάντης προσπαθεί να βγει κερδισμένος από την ιστορία, κάνοντας παιχνίδια πάνω από το πτώμα του άτυχου παιδιού. Δυστυχώς αυτοί είναι οι πολιτικοί μας. Μας αξίζουν;

geokalp είπε...

συμφωνώ ιδιαίτερα με δύο σημεία:
το πόσες τελικά ήταν οι ζημιές
στο ποιος ωφελείται

στο δεύτερο να σημειώσω ότι ΔΕΝ ωφελούνται οι εγχώριοι μικρομεσαίοι μαγαζάτορες... αυτοί είναι αυτοί που χτυπιούνται σα χταπόδια...

ωραίο ποστ και ας είναι καλά ο ζαφ!

Unknown είπε...

Κρίμα το παλικάρι...που έφυγε από τα μπατσόνια...Όσο για τον Κούγια,τράβα γ...σου πουλημένο σκυλί..

apos είπε...

Επίσης χάνουν τα κόμματα της Αριστεράς. Το ξαναλέω: γίνονταν όσα γίνονταν (τα οποία ο καθένας μπορεί να κρίνει και να αξιοποιήσει κατά το δοκούν) και έβλεπες τον Αλέκο, την Αλέκα και τον Αλέξη να ξεκατινιάζονται στα παράθυρα για το ποιος είναι πιο φρόνιμος στις πορείες...
Διάβασε στο Βήμα της Κυριακής την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τους αποκαλούμενους 'κουκουλοφόρους'. Όχι ότι θα γίνεις κατά τι σοφότερος, το αυτονόητο λέει, απλά για να θυμηθείς.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε geokalp
Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο και να σε ξαναδούμε σύντομα!

Φίλε Μάνο
Καιρό είχαμε να σε δούμε. ευθύς όπως πάντα!

Φίλε apos
Εννοείς το σημερινό Βήμα; Θα ρίξω μια ματιά...

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκιο έχεις...Ήταν απίστευτα όλα αυτά που ακούστηκαν αυτές τις μέρες, χωρίς καμία ντροπή πήγαν να βγάλουν το παιδί προβληματικό, μας είπαν πως όλα ήταν μια παρεξήγηση - λες και δεν σκοτώθηκε κάποιος, τα κανάλια κάνουν πάρτυ τρομοκρατώντας τον κόσμο, οι πολιτικοί ξεφτιλίζονται βρίσκοντας "ευκαιρία" να κατηγορήσουν ο ένας τον άλλο και κλασσικά κερδισμένοι βγαίνουν μόνο αυτοί που δεν το αξίζουν..

Μπράβο για την παρένθεση, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη κατά την γνώμη μου...

Άθεος είπε...

Εγώ δεν χρειάζεται να κάνω παρένθεση. Έχω ιδιαίτερο blog για κοινωνικά θέματα, όπως αυτό: Πώς ο θύτης προσποιείται το θύμα μετατρέποντας το πραγματικό θύμα σε αξιολύπητο θύτη!

Άνεμος είπε...

Πάντως νομίζω πως όλα τα χωράει το μυαλό μου εκτός από ένα. Αυτό του τηλε-μαϊντανού! Πως γίνεται ρε παιδιά να κάνει καριέρα κάποιος που προφανώς είναι από όλους αντιπαθητικός εκτός ΙΣΩΣ από την ίδια του τη μάνα; ΠΩΣ; Θα τρελαθεί το λίγο μυαλό που μου έχει απομείνει!
Καλημέρα!

Marios Amontaristos είπε...

Αλοίμονο σε αυτούς που ενημερώνονται αποκλειστικά από τα ΜΜΕλέγχου. Αλοίμονο και στους υπόλοιπους, που προσπαθούν να τούς ανοίξουν λίγο τα μάτια.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλοι μου
Ευχαριστώ πολύ για τα ευγενικά σας σχόλια. Θα ήθελα να σας επισημάω οτι σήμερα (Τρίτη 16 Δεκ) μια ομάδα από ειρηνικούς διαδηλωτές κατέλαβε συμβολικά το studio της ΝΕΤ και ζήτησε από τους υπεύθυνους να παίξουν για ένα λεπτό πλάνα από το πανώ που κρατούσαν, το οποίο έγραφε «Μην βλέπεις άλλο τηλεόραση, βγες στους δρόμους» ή κάτι τέτοιο.

Το τι αντίδραση προκάλεσε αυτό στους απανταχού δημοσιοκάφρους δεν λέγεται! Ο «χαμηλόμισθος» πρόεδρος της ΕΡΤ έσπευσε αμέσως να υπερασπιστεί τα αφεντικά του και να... καταγγείλει το απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό επεισόδιο!

Στα ιδιωτικά κανάλια ξεχωρίζω την εκνευριστικά αγχωμένη φωνή του μικροφωνατζή του Alpha, που περιέγραφε το γεγονός σαν... τρομοκρατική επίθεση!!

ellinaki είπε...

@ Ανορθόδοξος

Όσον αφορά την αντίδραση του κ. Παναγόπουλου (ο "χαμηλόμισθός" εργαζόμενος της ΕΡΤ που αναφέρεις), το έριξα το χώσιμό μου και ξαλάφρωσα :)

Επίσης, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να βρει την "ανυπόγραφη" προκύρηξη στην οποία αναφέρεται ο κ. Παναγόπουλος εδώ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΥΣΙΟ SITE ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ασχετό, είμαι ο τύπος που σου είχα δώσει το λινκ για το βίντεο στο youtube για το πως να γίνεις cult leader, άμα συγκρίνεις τις μεθόδους με αυτά που λέγονται στο δεύτερο μέρος της εκπομπής το κουτί της πανδώρας με θέμα την μονή βατοπεδίου (βλ. http://www.veoh.com/videos/v169467797yFENZsW θέλει εγγραφή στο veoh) για την στρατολόγηση κυπρίων μοναχών μιλάμε για μεθόδους καρμπόν.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε ελληνάκι
Κοίταξα το ενδιαφέρον άρθρο σου και το σχολίασα.

Καλημέρα σερβιτόρε!
Θα κοιτάξω αμέσως το λινκ που μου έδωσες. Απλά θα σε παρακαλούσα να υπογράφεις τα μηνύματά σου, για να μη σε μπερδεύουμε με κανέναν θρησκόληπτο χωρίς επιχειρήματα σαν τον προηγούμενο ανώνυμο...