Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Γλώσσα λανθάνουσα...

...λέει την αλήθεια.

Η σοφή αυτή λαϊκή έκφραση μας πληροφορεί για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Είναι γνωστό οτι πολλές φορές λέμε κάποια πράγματα, ενώ εννοούμε άλλα. Αυτά που εννοούμε όμως πραγματικά, συχνά επιστρέφουν στην ομιλία μας με τη μορφή των «λαθών». Ένα τέτοιο λάθος έκανε σήμερα ο δημοσιογράφος του Βήματος στην παρουσίαση των γεγονότων στη Θεσσαλονίκη, που οδήγησαν στη διακοπή της στρατιωτικής παρέλασης και στη φυγάδευση του προέδρου της δημοκρατίας και των υπόλοιπων επισήμων (αναμείνατε εκτενές άρθρο σύντομα). Συγκεκριμένα, ο Παπούλιας δήλωσε πως δεν πρέπει να τον λένε προδότη γιατί «πολέμησε για την πατρίδα από τα 15 του». Το δημοσίευμα όμως του Βήματος αναφέρει τα εξής (τα παραθέτω με τη μορφή snapshot -κλικ για μεγένθυση- γιατί πιθανότατα θα διορθώσουν σύντομα το «λάθος» του απρόσεκτου δημοσιογράφου):

Αφήνω τα σχόλια σε σας...

3 σχόλια:

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

Αγαπητέ φίλε Ανορθόδοξε,

Η πρωτοβουλία για την καθιέρωση Χρονολογίας Ελληνικού Χώρου είναι μια ιδέα που υπήρχε από καιρό και που τώρα παίρνει σάρκα και οστά. Αυτή την δύσκολη ώρα για την πατρίδα μας αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο είναι ένας τρόπος για να εκφράσουμε ανοιχτά την διαφωνία μας και να προτείνουμε έναν άλλο δρόμο. Το σύστημα που μας έφερε σε αυτό το αδιέξοδο έχει χρεοκοπήσει και πρέπει να αλλάξει τώρα από εμάς τους ίδιους. Κανείς άλλος δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί. Ξεκινάμε από την αντικατάσταση της ψεύτικης παγκόσμιας χρονολογίας.

Ευχαριστούμε και ελπίζουμε στην υποστήριξή σου.

Μάρκο Ντέ Σάντ
για την


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

http://www.hellas9011.blogspot.com

Saq είπε...

Θα περίμενα μαζί με το λάθος του δημοσιογράφου να μας εξηγούσες και γιατί είναι "προδότης" ο Παπούλιας. Έτσι όπως το θέτεις κάποιος θα μπορούσε να σε χαρακτηρίσει υπερβολικό ή και λαϊκιστή.

από http://swell-swell.blogspot.com/2011/10/blog-post_8509.html#more

Στα 15 του αντάρτης να πολεμά το Ναζισμό και τους Γερμανούς. Πολύ αργότερα, υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, συμμετέχει στην οργάνωση της διάλυσης της χώρας με τον "πράσινο στρατό". Τις προσλήψεις στο δημόσιο, τους συνεταιρισμούς των αγροτών που λήστευαν τις επιδοτήσεις της ΕΕ. Συμμετέχει στο "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" την ώρα που οι αμερικάνικες βάσεις παραμένουν και οι σχέσεις με την αμερικάνικη κυβέρνηση είναι στα καλύτερά τους. Γίνεται και δανειστής του Ανδρέα, ώστε αυτός να στεγάσει τον έρωτά του. Τα τελευταία χρόνια, έχει υπογράψει σαν πρόεδρος της δημοπρασίας δεκάδες αντισυνταγματικούς νόμους, που εκχωρούν ποσοστό της εθνικής κυριαρχίας. Που εξαθλιώνουν τον κόσμο. Που επιτρέπουν τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Που υπογράφει ό,τι του φέρνει μπροστά του η κυβέρνηση Τσολάκογλου. Σα Φιλιππινέζα της κυβέρνησης.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Μάρκο
Σ' ευχαριστώ για την πρόσκληση. Θα παρακολουθώ την πρωτοβουλία που ξεκινάτε, που μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, αν και έχω κάποιες διαφωνίες.

Φίλε Saq
Θα γράψω και άρθρο για την παρέλαση, όπου θα σχολιάζω εκτενέστερα τη στάση του Παπούλια, του Μπεγλίτη, του Μπουτάρη και των ΜΜΕ. Σ' ευχαριστώ πάντως για το λινκ.