Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Σύλληψη στη Θεσσαλονίκη για αφισοκόλληση!

Προσπερνώ για την ώρα το θέμα των βιβλιοπαρουσιάσεων που είχα ξεκινήσει με το προηγούμενο άρθρο, για να αναφερθώ σε ένα κάτι που έμαθα και νομίζω πως αξίζει να διαδοθεί. Πληροφορηθήκαμε χθες στην πλατεία του Λευκού Πύργου οτι δύο νεαροί αφισοκολλητές του περιοδικού Άρδην συνελήφθησαν την Κυριακή το βράδυ από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, την ώρα που κολλούσαν αυτήν την αφίσα:

Αφού κρατήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη αφισοκόλληση και ορίστηκε τακτική δικάσιμος... Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον των υπαλλήλων του κράτους για τη ρύπανση του περιβάλλοντος, όταν αφίσες με τον κάθε μπουζουκο - τραγουδιστή πλημμυρίζουν ανά πάσα στιγμή την πόλη, ενώ τα κόμματα και οι φοιτητικές τους παρατάξεις ανενόχλητα επιλέγουν οποιοδήποτε σημείο επιθυμούν για την κόλληση των, απείρου κάλλους, σεξιστικών διαφημιστικών τους. Ας δούμε λίγα παραδείγματα:


Είναι σαφές πως η κυβέρνηση και οι κύκλοι που τη στηρίζουν προσπαθούν να επιβάλλουν ένα κλίμα τρομοκρατίας για να καταπνίξουν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Μέσα από πράξεις συντονισμένης αστυνομικής βαρβαρότητας (καταστολή στο Σύνταγμα στις 15, 28 και 29 Ιούνη, ξήλωμα των σκηνών και των πανό των Αγανακτισμένων ανά την Ελλάδα), θεσπίζοντας μια κυριολεκτικά πρωτοφανή δέσμη μέτρων (κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, νέος νόμος για τις διαδηλώσεις), αλλά και με τη συνεχή παραπληροφόρηση από τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ, στοχεύουν στην παράλυση του κόσμου και στην καθήλωσή του στους καναπέδες, την ίδια στιγμή που η κοινωνία ξεπουλιέται για ένα κομμάτι ψωμί, η φτώχεια και η ανεργία ξεπερνούν ιστορικά ρεκόρ, τα εργατικά κεκτημένα δεκαετιών γίνονται καπνός.

Όμως, οι πραίτορες της ολιγαρχίας πρέπει να κατανοήσουν πως η τακτική αυτή της απροκάλυπτης τρομοκρατίας έχει συχνά το αντίθετο αποτέλεσμα: εξοργίζει ακόμα περισσότερο τους πολίτες και τους ξεσηκώνει. Ως απάντηση στην κρατική καταστολή αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά του Άρδην (παρά τις όποιες πολιτικές μας διαφορές) να γεμίσουν τη Θεσσαλονίκη από άκρη ως άκρη με τη συγκεκριμένη αφίσα, ώστε να δουν όλοι ότι ένα χαμογελαστό πρόσωπο δεν είναι παρά μια βολική βιτρίνα για τη σύγχρονη δικτατορία...

4 σχόλια:

Dyer είπε...

Τι συγκρίνεις φίλε τη Τζούλια με τον ΓΑΠ;
Η πρώτη είναι ένα γλυκό όνειρο, ο δεύτερος ένας τρομακτικός Εφιάλτης.
Η πρώτη θα μπορούσε να ήταν μια Ελληνίδα ιέρεια, ο δεύτερος είναι ένας χαζός κάου-μπόι
Λογικά λοιπόν η ομάδα ΔΙΑΣ είναι επιεικείς με κάθε τι Ελληνικό και αυστηροί με κάθε τι Βαρβαρικό.
Καλό φθινόπωρο Ανορθόδοξε.

Ανορθόδοξος είπε...

Λες να το έκαναν λόγω... πατριωτισμού; Δηλαδή αναμένεται να του πετάξουν δακρυγόνα στη ΔΕΘ και να πάνε με το μέρος των διαδηλωτών; Άντε, να το δω και να μην το πιστέψω!

Dyer είπε...

Οι λέξεις κλειδιά είναι ο ΔΙΑΣ, η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΙΕΡΕΙΑ (της Θεάς Αφροδίτης) και ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ!!!
Πως θα αντιδρούσε ο Δίας;

Ανορθόδοξος είπε...

Ο Δίας έχει λόγους να αγανακτεί, όχι μόνο γιατί έδωσαν το όνομά του στη θρυλική ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά και γιατί τον έβαλαν στην πίσω μεριά του 2ευρου... Τι να πει βέβαια και ο Ηρακλής, που τον έκαναν μπετά, ο Αίαντας, που τον έκαναν μπατσο-πυροσβεστικό, ή ο Ερμής, που τον έκαναν κωλόχαρτο (ναι, το είδα κι αυτό στο σούπερ μάρκετ)!