Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

28 και 29 Ιούνη 2011, Σύνταγμα (Updated)

Ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες του ιστολογίου για την απουσία μου, αλλά τον τελευταίο καιρό αποφάσισα να αφήσω την καρέκλα και το πληκτρολόγιο, για να υποστηρίξω έμπρακτα το κίνημα των αγανακτισμένων, που κατά τη γνώμη μου αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Παρακάτω θα βρείτε δύο εξαιρετικά βιντεάκια για το μαγικό 48ωρο ενάντια στην ψήφιση του προδοτικού μεσοπρόθεσμου, το πρώτο από το real-democracy.gr, το δεύτερο από τους αγανακτισμένους του Λευκού Πύργου. Πιστεύω πως ζούμε μια σύγχρονη εξέγερση του Πολυτεχνείου, απέναντι σε μια «σύγχρονη» χούντα, το τέλος της οποίας είναι ήδη προδιαγεγραμμένο... UPDATE (10/07): Προσθέτω ένα ακόμη βίντεο, αυτή τη φορά από το χρήστη του Vimeo Γεώργιο Τσιόλη.






8 σχόλια:

DRN 06 είπε...

Το τραγούδι το Αγγελάκα είναι εξαιρετικό soundtrack των άγριων καιρών που ζούμε.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Dreamon
Και όχι μόνο το συγκεκριμένο. Πολλά από τα παλιότερά του με τις Τρύπες ταιριάζουν εξίσου με την κοινωνική πραγματικότητα. Ενδεικτικά: «Ασφάλεια», «Δεν χωράς πουθενά», «Ένα πληρωμένο τραγούδι», «Ακίνδυνο τραγουδάκι» και πολλά ακόμα...

Άθεος είπε...

Ήρθες Αθήνα και δεν με πήρες τηλέφωνο... κι εγώ φώναζα μοναχός στο Σύνταγμα... φίλος είσαι εσύ...

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε άθεε
Μην ενίστασαι! Δεν κατέβηκα Σύνταγμα, αλλά έμεινα και διαδήλωσα στην πόλη μου. Πολλοί Θεσσαλονικείς όμως πήγαν και μας μετέφεραν τις εμπειρίες τους.

markos είπε...

Την πλατεία την τρέμουν όλοι. Δεξιά και αριστερά!
Διαγραφή του χρέους! Ευρώπη Δημοκρατική-Σοσιαλιστική!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Μάρκο
Μια απόδειξη του πόσο φοβούνται την πλατεία είναι οτι το ΚΚΕ έχει απαγορεύσει στα μέλη του να συμμετέχουν στις συνελεύσεις, με την ποινή της... διαγραφής από το κόμμα!

Άθεος είπε...

Έλα ανορθόδοξε, κόψε κάτι, προχθές πήγα με δυο του κόμματος. Και στο "Ρ" διάβασα ότι όποιος θέλει πηγαίνει. Ποιοι είναι άλλωστε οι περισσότεροι εκεί; Οι μισοί είναι Αριστεροί όλων των αποχρώσεων και οι άλλοι μισοί οι γκομενιάρηδες που κατεβαίνουν για καμάκι! Φυσικά και κάποιοι Πασόκοι που κατάλαβαν τι μαλακία έκαναν!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε άθεε
Έχω δει και εγώ άτομα που ψηφίζουν ΚΚΕ στις πλατείες. Δεν ξέρω αν υπάρχει επίσημη απαγόρευση, αλλά αν κάτι τέτοιο ισχύει θα είναι για τα εγεγραμμένα μέλη και όχι για τους απλούς ψηφοφόρους-υποστηρικτές του κόμματος.

Πάντως, η πλειοψηφία των αγανακτισμένων είναι απογοητευμένη από το ΚΚΕ, από την υπεροπτική και απορριπτική στάση του. Πρέπει οι κεφαλές της αριστεράς να καταλάβουν οτι προέχει η συσπείρωση του κόσμου σε ένα ενιαίο μέτωπο και όχι οι δικές τους φιλοδοξίες...