Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

"Παράνομοι" οι Σταυροί στα ιταλικά σχολεία


Σύμφωνα με άρθρο του ζούγκλα.gr:
Την Ιταλία καταδίκασε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την παρουσία του Σταυρού ως θρησκευτικού συμβόλου στις σχολικές αίθουσες.

Το γεγονός αυτό κρίθηκε ότι είναι ενάντια στο δικαίωμα των γονιών να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και στο δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία θρησκεύματος.

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η ύπαρξη Σταυρού στις τάξεις είναι λογική, καθώς ο σταυρός δεν είναι μόνο θρησκευτικό σύμβολο, αλλά επίσης σύμβολο του ίδιου του ιταλικού κράτους.

Οι δικαστές στο Στρασβούργο, όμως, έκριναν ότι ο σταυρός μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί από τους μαθητές όλων των ηλικιών ως θρησκευτικό σύμβολο που μπορεί να ενοχλήσει μαθητές άλλων θρησκευμάτων ή άθεους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας κατεφέρθηκε εναντίον της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν σημαίνει προσκόλληση στον καθολικισμό, αλλά είναι ένα σύμβολο της παράδοσής μας», δήλωσε η υπουργός σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.
__________________________________

Μία μεγάλη νίκη για τους άθεους αλλά και όλους τους μη-χριστιανούς. Ελπίζω να καταδικαστεί σύντομα και η Ελλάδα για τον ίδιο λόγο. Καιρός είναι η θρησκεία να αποχωρήσει από τα σχολεία μέσω των ευρωπαϊκών δικαστηρίων.


12 σχόλια:

ellinaki είπε...

Κανένας συμπατριώτης που θα ήθελε να προβεί στην ίδια διαδικασία και για μας ρε παιδιά;;;

cynical είπε...

Νομιζω οτι στη Γαλλια απαγορευεται οσα ρολογια εκκλησιων κανουν θορυβο οταν χτυπουν τις ωρες.

Αγησίας είπε...

Μιλάμε για την Ιταλία, όπου βρίσκεται και το Βατικανό!!! Εμείς εδώ στο Θεοκρατιστάν, δεν έχουμε ούτε κάν έδρα Πατριαρχείου, ενώ η δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν εκτείνεται ουτε καν σε ολόκληρη την επικράτεια. Εν τούτοις ολόκληρη η επικράτεια θεοκρατείται.

Και παρά τη θεοσέβεια, η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Tyler Durden είπε...

αν τολμήσει κανένας γονιός κάτι τέτοιο αυτός θα καταδικαστεί για προσβολή των ιερών και όσιων της φυλής! Αναλογιστείτε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε! Ακόμα 2 ώρες θρησκευτικά κάνουν σε όλες τις σχολικές βαθμίδες

george είπε...

Μα σε όλα τα ελληνικά δικαστήρια υπάρχουν εικόνες του χριστού και της παναγίας,πως να περιμένεις αντίστοιχη απόφαση;;

Βρομιστεράκι είπε...

Αμήν και πότε...

Ανώνυμος είπε...

@ellinaki καλή ερώτηση!
@ cynical κι εδώ πρέπει να απαγορευτεί ο ήχος της καμπάνας να ξεπερνά κάποια ντεσιμπέλ.
@ Αγησίας η "θεοσέβεια" φταίει εν μέρει που πάμε από το κακό στο χειρότερο..
@Tyler, πιστεύω πως και στην Ιταλία επικρατεί παρόμοια κατάσταση με την δική μας..
@ loupasg, δεν κατάλαβες φίλε μου πως το ευρωπαϊκό δικαστήριο τους καταδίκασε κι όχι το ιταλικό.
Εύχομαι να γίνει σύντομα πραγματικότητα και για το Ελλαδιστάν κάτι παρόμοιο και γρήγορα.

Μούτρο είπε...

Το ευχάριστο είναι ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημιουργούν "δεδικασμένο" για όποιον άλλον προσφύγει.
Και το δυσάρεστο: Το Σύνταγμα της Ελλάδας αρχίζει με τη γνωστή φράση που καθιερώνει και επιβάλλει την επικρατούσα θρησκεία...

Ανώνυμος είπε...

@Mούτρο, αχ αυτό το σύνταγμα..

Crux είπε...

Αυτό που λέει ο tyler αληθεύει.Απ΄το δημοτικό μέχρι την Γ΄ λυκείου κάνουμε θρησκευτικά.Είναι απλώς γελοίο να ακούς παιδί της Γ΄ που προετοιμάζεται για πανελλαδικές να σου λέει "γράφουμε θρησκευτικά διαγώνισμα"
Αν δεν κάνω λάθος είμαστε και το μόνο κράτος στην Ευρώπη ή τουλάχιστον απ΄τα λίγα που τα θρησκευτικά δεν είναι μάθημα επιλογής.
Η απαλλαγή είναι κάτι πολύ θεωρητικό μιας και αν την επιλέξεις επιλέγεις να στιγματιστείς και να πέσεις θύμα ρατσισμού όλων των προκατειλημμένων μαθητών και καθηγητών.

Παναγιώτης είπε...

"Αντιδράσεις φέρνει στην Ιταλία η απαγόρευση των σταυρών στις σχολικές αίθουσες"

Κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύει την ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες στράφηκε η ιταλίδα υπουργός Παιδείας σύμφωνα με το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Αnsa.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις της, «Η ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν σημαίνει προσκόλληση στον καθολικισμό, αλλά είναι ένα σύμβολο της παράδοσής μας».
Ενώ πρόσθεσε πως «Η ιστορία της Ιταλίας εκφράζεται και μέσα από σύμβολα.
Με το να τα καταργούμε καταργούμε ένα μέρος του εαυτού μας.
Στην χώρα μας κανείς δεν θέλει να επιβάλει την καθολική θρησκεία ».

Τέλος παρέμεινε σε επιθετικό τόνο λέγοντας πως
«κανένας και πολύ λιγότερο ένα ευρωπαϊκό, ιδεολογικό δικαστήριο δεν θα καταφέρει να καταργήσει την ταυτότητά μας.
Το Σύνταγμά μας, άλλωστε, αναγνωρίζει, και δίκαια, μία ιδιαίτερη αξία στην καθολική θρησκεία».
(βλ. enet.gr, 3.11.2009)

********

ΕΑΝ οι καθολικοί (που είναι και αιρετικοί) δείχνουν τόσο ζήλο, τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι Ορθόδοξοι που έχουμε την αλήθεια;

Δόξα το Θεό !!!

Καλά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε όλους και καλή νέα χρονιά στην Ορθόδοξη Ελλαδάρα μας !!!

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί έσπευσαν τότε να πουν ότι πρέπει και η Ελλάδα να καταργήσει σταυρούς, εικόνες του Χριστού από σχολεία και δικαστήρια κλπ. Μη χαίρεστε: η απόφαση που επικαλείστε δεν ισχύει πλέον, καθώς έγινε δεκτή η έφεση του ιταλικού κράτους το Μάρτιο του 2011. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε το αυτονόητο, ότι η απλή ανάρτηση ενός θρησκευτικού συμβόλου δεν αποτελεί μορφή κατήχησης (αυτό έλειπε...) και ότι είναι δικαίωμα του κάθε κράτους να αποφασίζει για το αν θα αναρτά ή όχι θρησκευτικά σύμβολα στις αίθουσες (βλ. εδώ: http://www.express.gr/news/world/435680oz_20110318435680.php3). Είναι δηλ. απόλυτα θεμιτό σε ένα κράτος να επιτρέπεται και σε άλλο να απαγορεύεται, αφού τα θρησκευτικά σύμβολα συνδέονται με την ιστορία και την παράδοση του Κράτους (αποτυπώνονται π.χ. ακόμα και στις σημαίες, όπως σωστά ελέχθη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) και αυτή στην Ελλάδα, είτε το θέλετε είτε όχι, είναι χριστιανική και μάλιστα ορθόδοξη, κάτι που δηλώνεται ακόμα και στη σημαία μας.

Μήπως σας πειράζει και ο σταυρός στη σημαία;; Προφανώς, όπως καταλαβαίνω... Δεν πειράζει, θα τον βλέπετε κάθε μέρα στα στρατόπεδα, στα αστυνομικά τμήματα, στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες, στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος, στο σήμα της Ελλάδας στο internet και θα τον βλέπετε ακόμα πιο πολύ σε κάθε εθνική εορτή για να σας θυμίζει τα αυτονόητα. Θα υποστείτε αυτό το "βάσανο" μέχρι να φύγετε από αυτή τη ζωή, that's life...