Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

H δαιμονοποίηση της τεχνολογίας από την εκκλησία

Πολλές φορές ακούγονται από διάφορους επίσημους αντιπρόσωπους της εκκλησίας φωνές κατά της τεχνολογίας και της επιστήμης. Δεν είναι λίγες οι φορές που η εκκλησία επέβαλλε την άποψή της πάνω σε επιστημονικά ζητήματα πολλές φορές μάλιστα απειλώντας την ζωή επιστημόνων όπως στην περίπτωση του Γαλιλέου. Δεν είναι λίγες οι φορές που κατηγορείται η τηλεόραση, το ίντερνετ και πολλές άλλες ανακαλύψεις ως προερχόμενες από τον διάβολο.

..Ιδού η ευλογημένη έκδοση του iphone - Jesusphone

Παρ'ολα αυτά βλέπουμε μια άκρως υποκριτική συμπεριφορά μιας και η εκκλησία χρησιμοποιεί την τεχνολογία στην καθημερινότητά της. Κατ'αρχήν έχει δημιουργήσει το δικό της τηλεοπτικό κανάλι καθώς και πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μα εφόσον ο καλός χριστιανός δεν πρέπει να παρακολουθεί τηλεόραση γιατί θα πρέπει να κάνει μια εξαίρεση για το χριστιανικό; Δεν αρκεί πια η επίσκεψη στην εκκλησία; Και πόσο ανόητο είναι να δείχνουν την κυριακάτικη λειτουργία στην τηλεόραση εφόσον οι καλοί χριστιανοί πρέπει να είναι εκεί; Το πόσο ανήθικο είναι να δείχνουν εκκλησιαστικές τελετές τα κρατικά κανάλια που τα πληρώνει κόσμος διαφόρων θρησκειών δεν θα το σχολιάσω. Άλλωστε τα κρατικά κανάλια είναι γνωστόν πως έχουν υποταχθεί στις ορέξεις των αδηφάγων μητροπολιτών.

Κατά δεύτερον βλέπουμε πως διάφορα μοναστήρια χρησιμοποιούν το "δαιμονικό "ίντερνετ για να διαφημίσουν την "πραμάτεια" τους (θαυματουργές δήθεν εικόνες και κομμάτια από πτώματα δήθεν αγίων). Μέχρι και φόρουμς έχουν για να αναδείξουν τις διεστραμμένες απόψεις τους. Έχουν μυριστεί πως το ίντερνετ θα παίξει ηγετικό ρόλο στην ενημέρωση του κόσμου και πλέον προσπαθούν να ηγηθούν στην δημιουργία υλικού μπας και πουλήσουν κανένα "αγιασμένο" κομποσκοίνι.

Στην ιστοσελίδα knowhow αναφέρει τα εξής:

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα των Times, οι Επισκοπές της Μόντενα, του Μπάρι και του Πέζαρο κάλεσαν τους πιστούς να μην χρησιμοποιούν την τεχνολογία κατά τη νηστεία της Παρασκευής, ωστόσο αυτή η τάση έχει αρχίσει να απλώνεται σε όλο τον κόσμο της Καθολικής Εκκλησίας.

Κατά τα φαινόμενα, αυτή η τάση ξεκίνησε από μια έκκληση του Πάπα Βενέδικτου XVI, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να μην αντικαταστήσουν τις προσωπικές επαφές με την “εικονική φιλία” που παρέχουν τα social media. Ωστόσο, ακόμα και το Βατικανό δεν έχει κατορθώσει να μην υποκύψει στις “σειρήνες” της κοινωνικής δικτύωσης, αφού ήδη εδώ και κάποιους μήνες έχει αποκτήσει το δικό του κανάλι στο δημοφιλές site για βίντεο, το YouTube… Άλλωστε, η Καθολική Εκκλησία δεν ήταν αυτή που είχε πει ότι “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”;…

Επίσης αν διαβάσει κανείς το βιβλίο του Αρχιμ. Χερουβείμ, "Από το περιβόλι της Παναγιάς" Ι.Μ. Παρακλήτου, όπου μιλάει εκ πείρας ως μοναχός στην σκήτη της Αγίας Άννας, σελ 165. Υπάρχει εκεί η περιγραφή ενός υποτακτικού που μετέφερε όπως λες στον ώμο βαρύ φορτίο και τον κατέλαβε αδημονία ότι ματαίως κοπιάζει, και του απάντησε η Υπεραγία Θεοτόκος ότι "ως θυσία ευάρεστος εις τον Θεόν προσφέρονται και οι ιδρώτες ους χύνουσιν ανερχόμενοι, ως αίμα μαρτυρικόν παρά τω Χριστώ λογισθήσονται και μέγα μισθόν λήψονται εν τη ημέρα της κρίσεως οι αγογγύστως υπομένοντες τους σκληρούς κόπους της ενταύθα ασκήσεως και υπακοής". Η παράδοσις αναφέρει ότι ο πατριάρχης Κων/πόλεως Κύριλλος Ε ο Καράκαλλος, ο οποίος ασκήτευε τότε στην Ιερά Σκήτη της Αγιάς Άννης πληροφορήθηκε αυτή την αποκάλυψη και από εκείνη την ημέρα έπαυσε να μεταφέρει με υποζύγιο τα γεωργικά του εργαλεία στον ελαιώνα, ο οποίος ευρισκόταν κοντά στον τόπο όπου έγινε το θαύμα, και τα μετέφερε στον ώμο του, για να λάβη και αυτός τον στέφανο των μαρτυρικών ιδρώτων των αδελφών και υποτακτικών της σκήτης.

..Και τώρα βλέπουμε 4x4 τζιπ να "οργώνουν" το όρος του Άθως για να διευκολύνουν την ζωή των μοναχών που δήθεν περνάνε δύσκολα..

Σήμερα 32 μητροπόλεις είναι... δικτυωμένες, έχουν δηλαδή site στο Ίντερνετ. Οκτώ ραδιοφωνικοί σταθμοί της Εκκλησίας μεταδίδονται απευθείας και μέσω Διαδικτύου. Ακόμη πιο... προχωρημένες είναι οι μητροπόλεις της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Διαθέτουν δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, τους «tv4Ε» και «Λύχνος tv», που μεταδίδονται μέσω Διαδικτύου.

Επίσης σύμφωνα με το in.gr:

Oλοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πιλοτικού δικτύου WiMAX του ΟΤΕ στο Aγιον Όρος. Ήδη οι πρώτοι χρήστες έχουν συνδεθεί χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο WiMAX για ευρυζωνική πρόσβαση.

Το πιλοτικό δίκτυο παρέχει υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και ΙΡ τηλεφωνίας (VoIP). Η επίτευξη παροχής των υπηρεσιών αυτών πραγματοποιήθηκε σε μία περιοχή εξαιρετικά δυσπρόσιτη, με περιορισμένες υποδομές σε οδικά δίκτυα, μέσα μεταφοράς και μέσα επικοινωνιών, καθώς και με απουσία εγκατεστημένου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Συνολικά, εγκαταστάθηκαν 6 σταθμοί βάσης με την εμβέλεια του δικτύου να φτάνει τα 50χλμ, καλύπτοντας την πλειοψηφία των Μονών και Σκητών του Αγίου Όρους, σε σχεδόν όλη την έκταση της Χερσονήσου.

..Κι εγώ που νόμιζα πως για να έρθει κανείς σε επαφή με τον θεό έφτανε να προσευχηθεί.. Τώρα πλέον και ο Ύψιστος χρησιμοποιεί wireless για να έρθει σε επαφή με τα μαυροφορεμένα γεροντάκια του που έχουν σαλέψει από τις πολλές προσευχές και τις νηστείες..Άραγε το δίκτυο του ΟΤΕ στο Αγ.Όρος επιτρέπει την επίσκεψη σε ιστοσελίδες με γκέυ πορνό;

14 σχόλια:

Ptomas είπε...

Επειδή η τεχνολογία είναι εργαλείο του εξωαποδώ πρέπει να την χειρίζονται μόνο άγιοι πατέρες που δεν υποκύπτουν στον πειρασμό αλλά ως βράχοι ηθικής χρησιμοποιούν τα όργανα του σατανά εναντίον του.
Και βέβαια το wimax όπως και το διαδίκτυο δεν ξεχωρίζει τις ιστοσελίδες και αν καμιά φορά μπούν σε πορνό είναι για να μελετήσουν το φαινόμενο της διαφθοράς ώστε να ενεργοποιήσουν τον κατάλληλο ηλεκτρονικό αφορισμό και ως εκ θαύματος τα γυμνά να εμφανιστούν ντυμένα με μπούρκα.
Τα διαδίκτυα απαγορεύετε να τα χρησιμοποιούν αμαρτωλοί όπως εμείς που δεν ανήκουμε στον κύκλο των πεφωτισμένων ανθρώπων της εκκλησίας και μέσα από αυτά διαβάζουμε και διαδίδουμε επικίνδυνες ιδέες.
Όταν με το καλό κυριαρχήσει ο ΕΛ-Χριστιανισμός τα ηλεκτρονικά μέσα θα καταστραφούν στους ίδιους κλίβανους που θα καίνε και τα βιβλία. Αμην!

aeroxeimarros είπε...

«Κατά δεύτερον βλέπουμε πως διάφορα μοναστήρια χρησιμοποιούν το "δαιμονικό "ίντερνετ για να διαφημίσουν την "πραμάτεια" τους (θαυματουργές δήθεν εικόνες και κομμάτια από πτώματα δήθεν αγίων). Μέχρι και φόρουμς έχουν για να αναδείξουν τις διεστραμμένες απόψεις τους»

Σ αυτό δεν πρέπει να έχουμε παράπονο καθώς όλοι μας μπορούμε να αναδείξουμε τις «διεστραμμένες» απόψεις μας, έτσι και αυτοί χρησιμοποιούν το δικαίωμα αυτό(ασχέτως εάν κατηγορούν την νέα τεχνολογία ως διαβολική κάποιοι εξ αυτών, διότι και εμείς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε πολλά πράγματα στο ιντερνετ ως γελοία αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε, εεε, αυτοί τα λένε «διαβολικά»)!

Σε ότι αφορά την υποκρισία είναι ένα μείζον θέμα που όντως χαρακτηρίζει την Εκκλησία όπως και την κοινωνία φυσικά.

«..Κι εγώ που νόμιζα πως για να έρθει κανείς σε επαφή με τον θεό έφτανε να προσευχηθεί.. Τώρα πλέον και ο Ύψιστος χρησιμοποιεί wireless για να έρθει σε επαφή με τα μαυροφορεμένα γεροντάκια του που έχουν σαλέψει από τις πολλές προσευχές και τις νηστείες..Άραγε το δίκτυο του ΟΤΕ στο Αγ.Όρος επιτρέπει την επίσκεψη σε ιστοσελίδες με γκέυ πορνό;»

Τα εν λόγω γεροντάκια δεν ξέρω εάν έχουν σαλέψει από τις προσευχές ή είναι έτσι εκ φύσεως(όπως και πολλοί άνθρωποι), φαντάζομαι όμως ότι στο Αγ. Όρος επιτρέπεται η επίσκεψη σε ιστοσελίδες πορνό, είτε γκέυ είτε όχι, για όλα τα γούστα, βέβαια ποτέ δεν κρύφτηκαν, το λένε ξεκάθαρα οι άνθρωποι, εκεί πάνε μόνο άντρες, οπότε συνολικά η υποκρισία δεν είναι και τόσο μεγάλη στο σεξουαλικό θέμα όσο πχ στην κοινωνία που είναι πολυσύνθετη και άκρως συντηρητική…. αν προχωρήσουν ακόμα περισσότερο και δημιουργήσουν και γυναικείο Αγ. Όρος τότε η κοινωνία θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα, μερικοί –διεστραμμένοι- σκέφτονται να το προτείνουν……

Άνεμος είπε...

Εδώ το ποδήλατο, το είπαν μηχάνημα του Διαβόλου...
Κι έχουν στους ναούς του σκότους μηχανικά καμπαναριά, ανεμιστήρες, ηλεκτρικές σκούπες και ηλεκτρικό ρεύμα. Α φαντάζομαι και το νερό για τις βαπτίσεις, όταν οι Ρωμιοί τάζουν τα παιδιά τους στους απόγονους του Αβραάμ, δεν το ζεσταίνουν με φωτιά.
Τελικά ο Ήφαιστος έχει μπει στους χριστιανικούς ναούς για τα καλά. Ρε λέτε γι αυτό να έχουν γίνει Διαβολικοί οι ιερείς τους;
Μπα! Καλύτεροι είναι σήμερα. Παλιά ήταν ανοιχτά δολοφόνοι. Σήμερα κρύφτηκαν και φοβούνται να δολοφονήσουν. Αύριο, ελπίζω η κοινωνία να τους ξεράσει αναίμακτα.
Καλησπέρα φίλε.

Άνεμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Η δαιμονοποίηση της τεχνολογίας απο την εκκλησία σταμάτησε με την ανακάλυψη των dildo.
Τι άλλο να πω πια, με δαύτους...

Άθεος είπε...

Μα καλά δεν είδατε εκείνη την πινακίδα έξω από έναν ναό που λέει «Μην ανοίγετε τα κινητά γιατί εμποδίζετε την επικοινωνία με το θεό»…
Γιατί λέτε…
Γιατί εκπέμπουν στη συχνότητα του Αγίου Πνεύματος και δημιουργούν παρεμβολές στη λήψη αποφάσεων των πιστών!!!!

Ανώνυμος είπε...

@ Ptomas, σοφά τα λόγια σου! Αμήν!
@ αέρο μπορεί να θεωρείς σοφές τις απόψεις τους (περί αποχής από σεξ πριν το γάμο, μοναχισμός κτλ) όμως οι ψυχολόγοι λένε πως η αποχή από το σεξ δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα και ενίοτε διαστροφές.
Όσο για το ότι "ποτέ δεν κρύφτηκαν" φαντάζομαι πως ξέρεις πως το γυναικείο φύλο απαγορεύεται για να μην "προκαλούν" τους "βαρβάτους" μονάχους και όχι γιατί έχουν γκέυ γούστα. Μέχρι να παραδεχθούν τούτην την προτίμησή τους είναι οι χείριστοι υποκριτές γιατί ζητούν από τους άλλους να ακολουθούν το παράδειγμά τους χρησιμοποιώντας την θρησκεία ως όχημα.
@ Άνεμε, κι εγώ ελπίζω να τους ξεράσει στον κάλαθο της ιστορίας.
@ καλύτερος, νομίζω πως το ντίλντο "θεράπευσε" αρκετούς ιερείς από τα ψυχολογικά τους προβλήματα.
@ Άθεε, δεν το είχα αντιληφθεί! Σ ευχαριστώ που μας άνοιξες τα μάτια!

aeroxeimarros είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aeroxeimarros είπε...

(θεωρώ σοφές τις απόψεις εκείνων που δεν κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους, φίλτατε stardust30, δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλοί(υποκριτές), και στην Εκκλησία αλλά και στην κοινωνία. Εγώ κατακρίνω εξίσου την υποκρισία σε όλους τους τομείς.

Επίσης, γράφεις πράγματα στο σχόλιο σου που δεν ισχυρίστηκα ποτέ πράγμα που δείχνει ότι μοιάζεις με τα σαλεμένα γεροντάκια -στην υποκρισία εννοώ, μη με παρεξηγήσεις-! Το σχόλιο μου προσπάθησε να το εμπεδώσεις –αν θέλεις- και τότε θα διαπιστώσεις που ακριβώς εστιάζομαι, φύγε λίγο από τα μοναστήρια, δες τα ως «αλληγορικά» σύνδεσε τα με τα συντηρητικά πρότυπα και θα δεις ποιος είσαι ή ποιοι είμαστε γενικώς. Θεωρώ ότι ήμουν σαφής.

Να είσαι καλά!).

rexides είπε...

θυμάμαι ακόμα την σελίδα όπου οι πιστοί μπορούσαν να ανάψουν "εικονικά κεριά". Πάνε τουλάχιστον 7-8 χρόνια από τότε οπότε δεν μπορώ να θυμηθώ τη διεύθυνση.

Ως αντάλλαγμα, σας προσφαίρω το ακόλουθο: http://www.tangle.com/

Jim Adams είπε...

"...Επίσης αν διαβάσει κανείς το βιβλίο του Αρχιμ. Χερουβείμ, "Από το περιβόλι της Παναγιάς" Ι.Μ. Παρακλήτου..."

χαχαχα, λες και δεν είχαμε άλλη δουλειά, απ'το να διαβάζουμε μαλακίες (δε φαντάζομαι να έκατσες και να το διάβασες!!!)

Doppelganger είπε...

Μιας και κατι θεματα τεχνολογιας ηταν αυτα που με εκαναν να απομακρυνθω απο τον χριστιανισμο, τις θρησκειες και να αρχισω να προβληματιζομαι και να αμφισβητω βρηκα την συγκεκριμενη αναρτηση ακρως απολαυστικη.

Εχω διαβασει κι αλλα αρθρα σου, φιλε, και δεν εχω παραπονο. Συνεχισε ετσι!

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη κιόλας, αλλά πρέπει να είστε πολύ ηλίθιοι ώστε να στηρίζεστε σε μεμονομένα περιστατικά ή ανθρώπους που δεν πιστεύουν αυτό που κάνουν και το κάνουν λάθος αντί να πιστέυετε σε μια θρησκεία γιατί το έχετε αναγκη εσείς, χωρίς να κοιτάτε τι κάνουν οι παπάδες, οι μοναχοί κλπ αλλά το τι πραγματικά κάνετε εσεις για αυτά που πιστέυετε.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη κιόλας, αλλά πρέπει να είστε πολύ ηλίθιοι ώστε να στηρίζεστε σε μεμονομένα περιστατικά ή ανθρώπους που δεν πιστεύουν αυτό που κάνουν και το κάνουν λάθος αντί να πιστέυετε σε μια θρησκεία γιατί το έχετε αναγκη εσείς, χωρίς να κοιτάτε τι κάνουν οι παπάδες, οι μοναχοί κλπ αλλά το τι πραγματικά κάνετε εσεις για αυτά που πιστέυετε.