Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Η «ανεκτίμητη» σοφία των γεροντάδων (Παΐσιος νο. 3)

Γεια σας και πάλι, φίλοι μου! Μετά από απουσία σχεδόν τριών εβδομάδων επιστρέφω στην ενεργό δράση του blogging... Ο μεγάλος φόρτος εργασίας σε συνδυασμό με έναν πυρετό που με ταλαιπώρησε αρκετές μέρες, με κράτησαν εκτός διαδικτύου. Τώρα είμαι καλά όμως (με τη βοήθεια του Θεού, του Βάαλ και του Ζωροάστρη) και θα επαναφέρω στο προσκήνιο ένα θέμα που ουσιαστικά εσείς το ζητήσατε. Τις θαυμαστές περιπέτειες και τις μνημειώδεις ρήσεις του πάνσοφου γέροντα Παΐσιου. Αν και του έχω αφιερώσει δύο άρθρα στο παρελθόν, φαίνεται πως οι ιστορίες γι' αυτόν είναι ατέλειωτες, όπως και η δίψα του κοινού για άφθονο γέλωτα... Ξεκινώ από μερικές σοφίες του παππούλη, που μου έστειλε ο φίλος Μιχάλης Ρ., περί του πόνου, των ασθενειών και των βασάνων γενικότερα:


- Γιατί όμως, Γέροντα, ο Θεός σε μερικούς ανθρώπους δίνει πολλές δοκιμασίες, ενώ σε άλλους δεν δίνει;

- Τι λέει η Αγία Γραφή; «Ον αγαπά Κύριος παιδεύει» Ένας πατέρας έχει λ.χ. οκτώ παιδιά. Τα πέντε μένουν στο σπίτι, κοντά στον πατέρα τους, και τα τρία φεύγουν μακριά του και δεν τον σκέφτονται. Σ’ αυτά που μένουν κοντά του, αν κάνουν καμμιά αταξία, τους τραβάει το αυτί, τους δίνει κανένα σκαμπιλάκι· ή, αν είναι φρόνιμα, τα χαϊδεύει, τους δίνει και καμμιά σοκολάτα. Ενώ αυτά που είναι μακριά, ούτε χάδι ούτε σκαμπίλι έχουν. Έτσι κάνει και ο Θεός. Τους ανθρώπους που είναι κοντά Του και εκείνους που έχουν καλή διάθεση, αν σφάλουν λίγο, τους δίνει ένα σκαμπιλάκι και εξοφλούν ή, αν τους δώση περισσότερα σκαμπίλια, αποταμιεύουν.


Όποιος λοιπόν βρίσκεται κοντά στο Θεό, να προσέχει ιδιαίτερα, γιατί εκτός από τις σοκολάτες (τι μάρκα άραγε;) μπορεί να φάει και κανένα σκαμπίλι. Και ο Κύριος φημίζεται για το βαρύ του χέρι (βλέπε και το «χέρι του Θεού» του Μαραντόνα, που συνέτριψε την εθνική Αγγλίας)... Ας αφήσουμε όμως το γέροντα να συνεχίσει:


- Γέροντα, μερικοί λένε: «Δεν είναι σκληρό αυτό που επέτρεψε ο Θεός; Δεν πονάει ο Θεός;».

- Ο πόνος του Θεού για τους ανθρώπους που βασανίζονται από αρρώστιες, από δαίμονες, από βαρβάρους κ.λπ. έχει συγχρόνως και χαρά για την ουράνια αμοιβή που τους έχει ετοιμάσει. Έχοντας δηλαδή υπ’ όψιν Του ο Θεός την ανταπόδοση που θα λάβη στον Ουρανό όποιος περνάει δοκιμασίες και γνωρίζοντας τι τον περιμένει στην άλλη ζωή, αυτό Τον κάνει να μπορή να «αντέχη» τον πόνο. Εδώ επέτρεψε να κάνη τόσα εγκλήματα ο Ηρώδης. Δεκατέσσερις χιλιάδες νήπια έσφαξε και πόσους γονείς, που δεν άφηναν τους στρατιώτες να σκοτώσουν τα παιδιά τους, τους σκότωναν κι εκείνους! Οι βάρβαροι στρατιώτες, για να φανούν στους αρχηγούς τους καλύτεροι, έκοβαν τα παιδάκια κομματάκια. Όσο πιο πολύ βασανίζονταν τα παιδάκια, τόσο περισσότερο πονούσε ο Θεός, αλλά και τόσο περισσότερο χαιρόταν για την μεγαλύτερη δόξα που θα είχαν να απολαύσουν στον Ουρανό. Χαιρόταν για τα Αγγελουδάκια αυτά, που θα αποτελούσαν το αγγελικό μαρτυρικό τάγμα. Άγγελοι από Μάρτυρες!


Η ιστορία με τα νήπια του Ηρώδη είναι από τις αγαπημένες μου. Ο γέροντας εδώ προσθέτει και extras που δεν υπάρχουν στο ευαγγελικό κείμενο, όπως αυτό με τα... κομματάκια! Μια διήγηση τρόμου και φρίκης, η οποία θα μπορούσε εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί για να τρομοκρατήσει τα παιδιά που δεν τρώνε όλο το φαγητό τους ή ακόμα και να προβληθεί στο σινεμά ως χολιγουντιανό σπλάτερ β' διαλογής! Πάντως με την ιστορική αλήθεια δεν έχει καμία απολύτως σχέση, καθώς δεν αναφέρεται σε ιστορικές πηγές της εποχής, παρά μόνο στα ευαγγέλια. Όπως έχω ξαναπεί, ένα τόσο βίαιο και αποτρόπαιο γεγονός, σαν την αδικαιολόγητη σφαγή 14.000 νηπίων από τον Ηρώδη, θα ξεσήκωνε χωρίς αμφιβολία ένα κύμα αντιδράσεων σε ολόκληρη την περιοχή. Αυτό δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητο στους δεκάδες, Ιουδαίους και εθνικούς, ιστορικούς της εποχής. Πάμε τώρα και στο... σαπούνι!


Βρε τον διάβολο! Εσείς ξέρετε με τι σαπούνι πλένει ο διάβολος τον άνθρωπο, όταν ο Θεός επιτρέπη να τον πειράξη, για να δοκιμασθή; Με τους αφρούς της κακίας του. Έχει καλό ... σαπούνι! Όπως η γκαμήλα βγάζει αφρούς, όταν θυμώνη, έτσι κάνει και ο διάβολος σε τέτοιες περιπτώσεις. Και μετά τρίβει τον άνθρωπο, όχι για να φύγουν οι λεκέδες του και να εξαγνισθή, αλλά από κακία. Και ο Θεός όμως αφήνει τον διάβολο να τρίβη τον άνθρωπο, ίσα-ίσα μέχρι να φύγουν οι λεκέδες και να καθαρίση. Αν άφηνε να τον τρίψη όπως τρίβουν τα ρούχα, θα τον ξέσχιζε!


Δεν έχω να σχολιάσω και πολλά εδώ. Τα λόγια του παππούλη είναι τόσο χαμηλού επιπέδου που μιλάνε από μόνα τους. Αν τώρα κάποιος βρίσκει κάποια αξιόλογη σοφία εδώ, τότε γι' αυτόν δε θα χαραμίσω ούτε μια μια αράδα επιχειρημάτων για να τον μεταπείσω. Όπως λέει και η γνωστή παροιμία, μόνο το σαπούνι μου θα χαλάσω... Στη συνέχεια, θα ασχοληθώ λίγο με έναν αγαπημένο κλάδο όλων των μισότρελων μοναχών, τη... δαιμονολογία:


Ο διάβολος πολεμάει τους πιστούς με τον οικουμενισμό, τούς πλούσιους με τον μασονισμό και τούς πτωχούς με τον κομμουνισμό”, παρετήρησε ο γέρων...


Κάποτε πήγαν στο γέροντα Παΐσιο ένας πονεμένος πατέρας μαζί με το παιδί του που ήταν δαιμονισμένο και παρουσίαζε νοητική καθυστέρηση. Ο γέρων Παΐσιος είπε στον πατέρα ότι το παιδί είχε κουτό διαβολάκι. Κάποια στιγμή το παιδί κοίταξε επίμονα ένα σταυρό που φορούσε ο γέροντας. Ο πατήρ Παΐσιος αμέσως έβγαλε το σταυρό και τον φόρεσε στο παιδί. Κάθισαν αρκετή ώρα και συζήτησαν. Όταν σηκώθηκαν να φύγουν, ο πατέρας είπε στο παιδί του να βγάλει το σταυρό και να τον δώσει στο γέροντα. Εκείνος όμως από την πολλή του αγάπη και αυταπάρνηση, είπε: «Όχι, το σταυρό θα τον πάρει το παιδί». Σημειωτέον ότι ο σταυρός αυτός είχε μέσα τίμιο ξύλο...


Δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη, μου είπε, διότι οι δαίμονες είναι ψεύτες. Ένα δαιμονισμένο παιδάκι πέντε ετών το κρατούσαν πέντε άνδρες για να το οδηγήσουν σε κάποιον ιερέα. Ξαφνικά, με μία κίνηση, τους επέταξε κάτω λέγοντας: "Παπά, δεν θα σου γίνει το θέλημα"!


Ο γέρων αρχίζει το κήρυγμά του υιοθετώντας τη γνωστή θέση των ακροδεξιών για κοινή καταγωγή κομμουνισμού και μασονισμού. Παρέλειψε βέβαια να μας πει αν ο φασισμός είναι κι αυτός του Διαβόλου (μάλλον από τη στιγμή που εξυπηρετεί τα σχέδιά της Εκκλησίας, είναι δίχως άλλο δώρο του πανάγαθου Θεού)! Στη συνέχεια, έχουμε την τιμή να διαβάσουμε την επιστημονική διάγνωση του πάνσοφου γέροντα για τη διανοητική υστέρηση: «κουτό διαβολάκι»... Παρά τη λεπτή του χειρονομία να χαρίσει στο μικρό δαιμονισμένο τον πολύτιμο σταυρό του (σημειωτέον ότι είχε μέσα τίμιο ξύλο), δε μας διευκρινίζεται αν θεραπεύθηκε ή όχι από το... κουτό διαβολάκι! Όσο για την ιστορία του δαιμονισμένου πεντάχρονου που τσακίζει στο ξύλο πέντε ενήλικους, είναι τόσο τερατώδες ψέμα, ώστε δε θα έμπαινε ούτε ως σκηνή σε περιπέτεια του τύπου «ο εξορκιστής νο. 16»! Ακόμα και οι γιάνκηδες σκηνοθέτες θα σκεφτόταν κάτι πιο ρεαλιστικό. Και τώρα προετοιμαστείτε για τη μυθική ιστορία με... τη σαύρα (σε τρεις παραλλαγές), για την οποία ευχαριστώ το φίλο Μάρκο Ντε Σαντ.


Ένας νέος τον επισκέφτηκε στο Άγιον Όρος και του φανέρωσε ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού. Ο πατήρ Παΐσιος ρώτησε τότε έναν αγριοκόκκορα που περνούσε εκείνη την ώρα από εκεί: «Εσύ τι ξέρεις για το Θεό»; Και ο αγριοκόκκορας ελάλησε τρεις φορές. Επίσης, ρώτησε ένα φίδι που παρουσιάστηκε εκείνη την ώρα: «Εσύ τι ξέρεις για το Θεό»; Και το φίδι ανεβοκατέβασε τρεις φορές το κεφάλι του...


Ένας άθεος νέος ομολόγησε, ότι πήγε κάποτε στο γέροντα και τον ερώτησε αν υπάρχει Θεός. Εκείνος ερώτησε μία σαύρα πού στεκόταν πάνω σε μία πέτρα: "Υπάρχει Θεός;" και η σαύρα εκίνησε καταφατικά το κεφαλάκι της...


Ενώ συζητούσαν διάφορα πνευματικά θέματα, είπε ο γέρων: "Κάποιος διαλογίζεται ότι δεν υπάρχει Θεός". Εκείνοι αλληλοκοιτάχτηκαν και ο γέρων συνέχισε: "Εγώ σας λέω ότι υπάρχει Θεός και με αποδείξεις". Και εφώναξε: "Σαύρα έλα εδώ". Μπήκε τότε μέσα μία μεγάλη σαύρα, πού τρόμαξε τούς επισκέπτες. Ο γέρων απευθύνθηκε στη σαύρα σαν σε λογικό όν και της είπε:" Προσκύνησε τούς επισκέπτες, χαιρέτησέ τους ". Η σαύρα υπακούουσα σηκώθηκε στα πισινά της πόδια και έκανε εδαφιαία μετάνοια. Έπειτα την ερώτησε: "Για πες μας, υπάρχει Θεός;". Και ώ του θαύματος! η σαύρα με μια ψιλή, λεπτή φωνούλα μίλησε και είπε:" Υπάρχει Θεός, υπάρχει Θεός, υπάρχει Θεός".


Ενδεικτικό του πόσο μεγάλη επιτυχία είχε η ανωτέρω ιστορία στις τάξεις του θρησκόληπτου ποιμνίου είναι το ότι κυκλοφόρησε σε τρεις παραλλαγές, ενώ στη μία από αυτές τη θέση της σαύρας πήραν... ένας αγριοκόκκορας και ένα φίδι (που δε μίλησαν όμως)! Όλος ο ζωολογικός κήπος στην υπηρεσία του Χριστού! Αμέσως μετά, θα κλείσω το σημερινό αφιέρωμα με ένα εξωπραγματικό και κωμικοτραγικό συμβάν που μου διηγήθηκε ένας συνάδελφος ως αληθινό. Όταν τον ρώτησα αν το είδε με τα μάτια του, μου απάντησε «όχι, αλλά το πιστεύω». Νομίζω πως αυτές οι λίγες λέξεις συγκεντρώνουν μέσα τους όλη την ουσία της χριστιανικής βλακείας...


Ένας βουδιστής μοναχός είχε ακούσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν για το γέροντα Παΐσιο και αποφάσισε να τον επισκεφτεί. Όταν τον βρήκε στην καλύβα του, του είπε πως με τη βοήθεια του διαλογισμού ήταν ικανός να αιωρείται στον αέρα. Ο γέροντας δεν τον πίστεψε και απάντησε: “Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να πατάει στο χώμα”. Ο βουδιστής τότε έκατσε και διαλογίστηκε και μετά από λίγα λεπτά αιωρήθηκε, δύο μέτρα πάνω από το έδαφος. Ο Παΐσιος μόλις το είδε αυτό κίνησε το χέρι του προς αυτόν, λέγοντας: “Ε, τώρα κάτσε εκεί”! Ο βουδιστής μοναχός έντρομος ανακάλυψε πως δεν μπορούσε να κινηθεί ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω. Ο γέροντας Παΐσιος του εξήγησε πως οι δυνάμεις που του επέτρεπαν να το κάνει αυτό ήταν δαιμονικές και αυτός με τη βοήθεια του Θεού τις εξουδετέρωσε.


Η εντελώς βλακώδης παραπάνω διήγηση μου θύμισε έντονα τη σκηνή της μονομαχίας του «καλού μάγου» Γκάνταλφ με τον «κακό μάγο» Σάρουμαν από το Lord of the rings... Το ανησυχητικό είναι πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν αυτούς τους μύθους και τους αναπαράγουν βάζοντας ακόμα περισσότερη σάλτσα, ώστε στο τέλος καταλήγουν στα βιβλία που γράφουν διάφοροι κερδοσκόποι για «τα θαύματα και τις προφητείες του γέροντα Παΐσιου». Αυτό που διαπιστώνω εγώ είναι πως όσο υπάρχουν βλάκες, αφελείς και θύματα, άλλο τόσο θα υπάρχουν λαμόγια, απατεώνες και εκμεταλλευτές! Και ο κύκλος της εκμετάλλευσης θα συνεχίζεται χωρίς σταματημό...


Δείτε και:

  • http://agiabarbarapatras.blogspot.com


104 σχόλια:

akrat είπε...

εγώ σκέπτομαι τον "καλό" βουδιστή... πήγε ο άνθρωπος με τις δυνάμεις του και έφυγε χωρίς να ίπταται...
ρε γκαντέμης ο άνθρωπος...

Sissi Soko είπε...

Μακριά από το "θεό" μαθαίνεις περισσότερα. Αρκεί να ξέρεις ότι ο Θεός είναι μέσα σου.

Sissi Soko είπε...

Σας μπέρδεψα,χα.

Άθεος είπε...

Δεν μπορώ να φανταστώ το θεό μακριά μου και ταυτόχρονα μέσα μου, Σήσση!
Όμως σε χαίρομαι που είσαι παντελώς άσχετη από θεούς!
Απαλλαγμένη από αλλοτριωτικές ιδεολογίες!

pølsemannen είπε...

Περαστικά σας αγαπητέ, εξαιρετική ανάρτησις, αλλή μην λησμονείτε να μνημονεύετε τον Μεγάλον Σουβλακέαν!

Εάν δεν το κάμετε, η εκδίκισίς Του θα είναι τρομερή!

Θα σας πάει η χοληστερίνη 820 και χωρίς να φάτε ούτε ένα κοψίδι!

+Σουβλόγησον+

aeroxeimarros είπε...

Επέστρεψες με εξαιρετικό κείμενο το οποίο επιπλέον μας προσέφερε άφθονο γέλιο αγαπητέ...

Μία μόνο επισήμανση: Στην τελευταία σου παράγραφο βρίσκεται η ουσία του πράγματος. Αυτό που θα έπρεπε να τονίσουμε σχετικά με τον εν λόγω γέροντα είναι ότι ο άνθρωπος δεν γνώριζε από πολιτική, οπότε είναι απατεώνες όλοι αυτοί που τον εμφανίζουν άριστο γνώστη των πολιτικών και κοινωνικών φαινομένων και μάλιστα με την ιδιότητα να τα προφητεύει κιόλας...

Πόση αφέλεια υπάρχει στον κόσμο τελικά...

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε akrat
Πήγε για μαλλί και βγήκε... κουρεμένος! Και μάλιστα γουλί!

Φίλη Σήσση
Δεν ξέρω αν έχω να μάθω κάτι από το «θεό», σίγουρα έχω όμως να μάθω από τον εαυτό μου...

Φίλε άθεε
Αφού είναι πανταχού παρών! Και μέσα σου και στη Νότια Αμερική...

Φίλε Polse
Ευχαριστώ δια τας ευχάς. Θα τιμήσω δεόντως το Μέγα Σουβλακέα τώρα που η χοληστερίνη μου έπεσε αισθητά με τις κοτόσουπες...

Φίλε αεροχείμαρρε
Όσο υπάρχουν κορόιδα, θα υπάρχουν και λαμόγια! Τόσο απλό, όσο και σοκαριστικό...

Saq είπε...

Καλημέρα φίλε και περαστικά,
εγώ έσκασα στο γέλιο με αυτά που γράφεις και απορώ πως υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που τα πιστεύουν.

Κατερίνα Μαλακατέ είπε...

Κι εμένα στον κακόμοιρο βουδιστή τρέχει ο λογισμός μου, ειλικρινά λυπούμαι....

Κρίμα, ο Εφραίμ δε λέει τόσον ωραίες ιστορίες όσο έλεγε ο Παίσιος. Και δεν είναι και γαλαντόμος σαν το γέροντα. Ένα χρυσόβουλο πάνω, ένα κάτω τί του κοστίζει; (έχουν κι αυτά άραγε κομμάτιον του τιμίου ξύλου;)

Όσο υπάρχουν κορόιδα, θα υπάρχει και εκκλησία κάποιου τύπου να τους εκμεταλλεύεται, είναι η ορθή παροιμία... Από τας παραδόσοις μας, καταλαβαίνετε....

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά Ανορθόδοξε,

To'χω ξαναπεί: κρίμα που ο Π. Παϊδιος δεν έγραφε μυθιστορήματα και θεατρικά. Με τέτοιο σουρρεαλιστικό υλικό ποιος Εμπειρίκος ποιος Beckett, ποιος Ionesco θα μπορούσε να συγκριθεί μαζί του;

Ανώνυμος είπε...

Βρε την άτιμη τη σαύρα που είχε και λεπτή φωνούλα..
Απολαυστικός όπως πάντα..

Αγησίας είπε...

Άλλο με εξοργίζει εμένα: όλα τα άτομα, που θεωρούν ως πραγματικά γεγονότα και ως σοφές ρήσεις το ασυνάρτητο παραλήρημα ενός προφανώς αγράμματου καλόγερου, έχουν και δικαίωμα ψήφου. Και είναι και τρισευτυχισμένοι με το χάλι, στο οποίο διατηρούν αυτή τη χώρα! @#$%#$Θ*Ι(*&^%!!!!

Ανώνυμος είπε...

RE PAIDIA SAS LYPAME TI NA PW ALLO.KE OI MEGALITEROI EIRONES KAPOTE ALLAXAN POREIA.OSON AFORA ORISMENES ANARTISEIS,THELW NA XEREIS OTI DEN EINAI SOSTA DIATIPOMENES.YPARCHEI DIASTREVLWSH

aeroxeimarros είπε...

@Anninos Christoforou

Η αλήθεια είναι ότι χαίρομαι που κάποιος νοιάζεται για μας, έπρεπε επιτέλους κάποιος να μας λυπηθεί. Ευχαριστούμε.

ΥΓ:Είρωνας όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου;;

Ptomas είπε...

Πολύ καλό. Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιες αναρτήσεις και γελάμε και λίγο το γέλιο είναι "Θείο δώρο". Όσο για τον "Γέροντα" λόγω ηλικίας μπορούμε να του συγχωρήσουμε και μερικές ασυναρτησίες. Οι ηλίθιοι που τις μεταφέρουν σαν σοφίες θυμίζουν την ταινία του Peter Sellers Να είσαι εκεί κύριε Τσάνς (Being There) με τον Παϊσιο στον ρόλο του Τσάνς.

Ανώνυμος είπε...

@Anninos Christoforou,
Πρώτη φορά βλέπω χριστιανό απολογητή μισόγυμνο να λέει ότι με λυπάται..
Ελπίζω όσο μπαίνουν οι ζέστες να μη δούμε κάτι περισσότερο απρεπές.. Δεν θα το αντέξω..

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

Κάποτε, όταν το νόμισμα στην ευλογημένη αυτή χώρα ήταν ακόμα η δραχμή, πήγε ο Μπρούς Λή στο τρισάγιο όρος για να αναμετρηθεί με τον γέροντα.

Δίνει ο Μπρούς Λή μιά μπουνιά σε μια αλεπού και την ξαπλώνει κάτω.

Δίνει και ο γέροντας μια μπουνιά σε ένα λύκο και τον κόβει στα δύο.

Δίνει ο Μπρούς Λή μια κλωτσιά σε ένα αγριογούρουνο και το ρίχνει σέκο.

Δίνει κι ο γέροντας μια κλωτσιά σε μια αρκούδα και της κόβει το κεφάλι.

Ο Μπρούς Λή τα έχει χαμένα. Κοιτάζει γύρω του για κάποιο μεγάλο ζώο για να το τσακίσει, αλλά το μόνο που βλέπει είναι μια σαύρα. Μεγάλη μεν, αλλά σαύρα. Τι να κάνει, την χτυπάει με το δάχτυλο στο λαρύγγι και η σαύρα τινάζει τα πέταλα.

Ο γέροντας πάει πάνω από την ψόφια σαύρα και ετοιμάζει το δάχτυλό του να χτυπήσει.

Ο Μπρούς Λή τον κοιτάζει από μακριά με γουρλωμένα τα σκιστά μάτια του.

Εκείνη την στιγμή ακούγεται μια ψιλή φωνούλα: "Παραδίνομαι γέροντα, έλεος, μη με κόψεις στα δύο, έχω σαυράκια να μεγαλώσω".

Πράγματι ο γέροντας άφησε τη σαύρα να φύγει.

Ο Μπρούς Λή κατάπληκτος, γονάτισε και φίλησε το χέρι του γέροντα, αναγνωρίζοντας την ήττα του και αποκαλώντας τον "μάστερ".

Όταν ο Μπρούς Λή απομακρύνθηκε, η σαύρα βγήκε από τους θάμνους και πλησίασε τον γέροντα.

"Πόσο;" την ρώτησε ο γέροντας.
"Σαράντα χιλιαρικάκια," αποκρίθηκε η σαύρα με την κανονική μάγκικη φωνή της.
"Τριάντα είπαμε," πρόφερε ο γέροντας.
"Οι μεταμφιέσεις πάνε έξτρα, μπάρμπα. Άσε που μου έσκισες τις στολές του λύκου και της αρκούδας και θα τις πληρώσω από την τσέπη μου στο γραφείο ενοικιάσεων."

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Newton
Σ' ευχαριστώ! Όπως είπα και πριν, όσο υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν ,άλλο τόσο κάποιοι θα θησαυρίζουν...

Φίλη Κατερίνα
Τι να σου κάνει κι ο Εφραίμ, άμα δεν έχει κάνει έστω μια σαύρα να μιλήσει;

Φίλε undantag
Ευχαριστώ κι εσένα! Λες μετά το «περιμένοντας το Γκοντό» να έχουμε το «περιμένοντας το γέροντα»;

Φίλε Αγησία
Όχι απλά έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά είναι και η "thinking majority" που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί...

Κύριε Χριστοφόρου
Πέρα από τις όποιες εκτιμήσεις σας για το περιεχόμενο του ιστολογίου, διαβεβαιώνω τους πάντες οτι ακολουθώ πιστά τις πηγές μου 100%. Οι ιστορίες που αναφέρω (εκτός ίσως από την τελευταία που μου τη διηγήθηκαν προφορικά) υπάρχουν καταγεγραμμένες και μπορείτε εύκολα να τις βρείτε...

Φίλε αεροχείμαρρε
Είρωνας όποιος δεν συμφωνεί με το status quo των χριστιανών μάλλον...

Φίλε ptoma
Εμένα πάλι μου θυμίζουν το Τζιμ Κάρεϋ από το «ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος»...

Φίλε stardust
Απλά έγραψες! Η απάντηση σπέρνει!

Φίλε Μάρκο
Η ιστορία σου με έκανε να γελάσω τόσο, που θα τη δημοσιεύσω αυτούσια στο HELL Fun Park!

Γιατρός Του Ικα είπε...

Mάρκο,κόντεψα να πάθω ρήξη σπλήνας.Τα δάκρυα τρέχουν ποτάμι απ'τα μάτια μου.

Ορθόδοξος είπε...

Ανορθόδοξος

Φύλο: Άντρας
Κλάδος: Επιστήμη
Απασχόληση: Γιατρός
Τόπος: Ελλάδα

Για Μένα

Είμαι 25 χρονών και διεκδικώ δάφνες πληθώρας γνώσεων. Με το θέμα της θρησκείας δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, δεν ξέρω που παν τα τέσσερα. Όμως από άσχετος χριστιανός που ήμουν έγινα ένας μοναδικός άσχετος άθεος μέσα σε λίγα χρόνια και ότι στοιχεία συνέλεξα κατά τη γνώμη μου, θα προσπαθήσω να καταθέσω στην «Ανούσια Πίστη».

παναγιώτης είπε...

«Η ιστορία με τα νήπια του Ηρώδη ... ... ..... πάντως με την ιστορική αλήθεια δεν έχει καμία απολύτως σχέση, καθώς δεν αναφέρεται σε ιστορικές πηγές της εποχής, παρά μόνο στα ευαγγέλια»

Χχμμμμμ !!!! παρά μόνο στα ευαγγέλια λέει ο παίχτης χμ ....
(χωρίς σχόλια)

********************

«Ο γέρων αρχίζει το κήρυγμά του υιοθετώντας τη γνωστή θέση των ακροδεξιών για κοινή καταγωγή κομμουνισμού και μασονισμού»

Χμμμμ .... ... τα χάπια μου και ένα ταξί να φύγω !!!!!

********************


«Η εντελώς βλακώδης παραπάνω διήγηση μου θύμισε έντονα τη σκηνή της μονομαχίας του «καλού μάγου» Γκάνταλφ με τον «κακό μάγο» Σάρουμαν από το Lord of the rings»

Χμμμ ... .....
Καλά πότε τα είδε αυτά ; !!!! Μάλλον τον καιρό που ασχολούταν διεξοδικά με τη θρησκεία : )

********************

«Τα λόγια του παππούλη είναι τόσο χαμηλού επιπέδου που μιλάνε από μόνα τους ... .... »

λέει ο παίχτης , Χμμμμ ...
(χωρίς σχόλια, τι να κάνεις άλλωστε ...)

Γέρων Παΐσιος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Γέρων Παΐσιος ή Όσιος Παΐσιος (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης), ήταν Έλληνας μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Η φήμη του ως αγίου στο ορθόδοξο ποίμνιο είναι μεγάλη, λόγω της προσωπικότητάς του και του πλήθους των μαρτυριών από ανθρώπους ορθόδοξων πιστών και μη, για χαρίσματα που διέθετε (προφητικό χάρισμα ή θεραπευτικό κλπ). Ο σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεος Βλάχος, έχει προτείνει την κατάταξη του στα δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως αγίου.

********************

Αυτά μόνο για να μην θεωρηθεί ότι είμαστε και κακοί με τον φίλο μας τον Ανορθόδοξο ... (γιατί αν καθίσουμε να ασχοληθούμε σε βάθος ... Δύσκολα τα πράγματα)

Όμως ....
Το αισιόδοξο είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά άτομα με το διανοητικό επίπεδο του φίλου μας του Ανορθόδοξου που πολύ τον ευχαριστούμε που μπήκε στον κόπο να κάνει αυτό το ιστολόγιο.
Οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους γνωρίζουν πολύ καλά την πραγματικότητα (ίσως να μην βλέπουν τόσο τηλεόραση).
Αυτό που διαπιστώνετε για μια ακόμα φορά είναι ότι η ορθοδοξία μας παράγει Αγίους, όσο και να ενοχλεί αυτό.

Ανώνυμος είπε...

AAAAAAAA xxxx χαχα χαχα χα χα χα χα

Το εξαιρετικό, φοβερό, καταπληκτικό, ανεπανάληπτο αυτό κείμενο που ο φίλος μας και ταλαντούχος γιατρός κ.κ. Ανορθόδοξος έγραψε για εμάς νομίζω ότι θα προβληματίσει ιδιαίτερα αυτή την περίοδο την Ιερά σύνοδο !!!

Φοβού τους Ανορθόδοξους

Ανορθόδοξος είπε...

Αδελφέ ορθόδοξε, Παναγιώτη και ανώνυμε (είσαι ο ίδιος, με IP 79.103.200.228)

Η πληθώρα και η ποιότητα των επιχειρημάτων σου, που αντέκρουσαν ολοκληρωτικά κάθε δική μου θέση, με άφησαν άφωνο και ανίκανο να αντιδράσω! Τρέχω στο κοντινότερο παρεκκλήσι να εξομολογηθώ και να δώσω τα λεφτά μου...

παναγιώτης είπε...

Βέβαια ....

Ίδιο IP σημαίνει και ίδια άτομα …. Χμ ….

Το ακούσαμε και αυτό …

Η πληθώρα και η ποιότητα των γνώσεων σου (και στην πληροφορική) αυτό λέει …

Το ότι είσαι ανίκανος (να αντιδράσεις) το έχουμε πάρει πρέφα όλοι.
Όσο για την εξομολόγηση ξέρεις εσύ ότι είναι τσάπα αλλά μας τα μασάς τώρα που έγινες από πιστός χριστιανός , άθεος : )

CU

Ανώνυμος είπε...

«Ανορθόδοξε», μόλις ανακάλυψα κάτι ...

Είσαι σπάνιο άτομο, μόλις το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι σαν εσένα ...

Δείτε το ... :)

http://www.youtube.com/watch?v=KHNgMHTWEGM

Tango (Pingusatanis Lucifer) είπε...

Ιδιο ip δεν σημαίνει απαραιτήτως ίδιο άτομο. Μπορεί να σημαίνει και τρία άτομα που μοιράζονται μια IP από ασύρματο router στον ίδιο χώρο.
Μια ομάδα χριστρόλλ τραμπούκων, φίλε άνορθόδοξε.
Τώρα μα ο ζωΟΟΔΕ είναι, μα ο σύλλογος πιστών γέροντος Πα(παρ)ίσιου είναι, μα ο σύλλογος Λιακουραδόφιλων είναι, δεν ξέρω...

Ανώνυμος είπε...

Α χα χα χα χα

Καλό, καλό mister Tango (Pingusatanis Lucifer) …

Ο αγαπημένος μου blogger ( κ.κ. Ανορθόδοξος) έχει φίλους με περιορισμένες γνώσεις στην πληροφορική αλλά με πολύ καλό χιούμορ ... ...

Χαίρομαι γι’ αυτόν …

aeroxeimarros είπε...

@Ανώνυμος είπε:
"..Το εξαιρετικό, φοβερό, καταπληκτικό, ανεπανάληπτο αυτό κείμενο που ο φίλος μας και ταλαντούχος γιατρός κ.κ. Ανορθόδοξος έγραψε για εμάς νομίζω ότι θα προβληματίσει ιδιαίτερα αυτή την περίοδο την Ιερά σύνοδο !!!..."


Την Ιερά σύνοδο την προβληματίζουν τα σκάνδαλα προς στιγμήν...

Όσο για το κείμενο, φυσικά και δεν προβληματίζεται, εφόσον γνωρίζει ότι άνθρωποι σαν και εσένα πάντα θα είσθε πρόθυμοι να σκύβετε τα κεφαλάκια σας, δεν είναι κακό, η υπομονή είναι σπουδαίο χάρισμα, όχι όμως η ηλιθιότητα, και εσείς την έχετε εξ ολοκλήρου.

Ανώνυμος είπε...

Η υπομονή φίλτατε φίλε του φίλτατου κ.κ. Ανορθόδοξου, «aeroxeimarre», είναι όντως σπουδαίο χάρισμα …
ο λόγος όμως που δεν προβληματίζετε κανείς σοβαρός άνθρωπος με τις … χμμμμ , που γράφει ο φίλτατος φίλος σου δεν είναι αυτός ………
να είσαι σίγουρος …

Ο λόγος είναι πολύ απλός και κατανοητός για τον κάθε σκεπτόμενο λογικά άνθρωπο ………… γιατί αν παίρναμε στα σοβαρά κάθε «μετάφραση» ιερών κειμένων και λόγων γερόντων που κάνει ο κάθε προβληματικός που στα 25 του σκέφτηκε ότι δεν υπάρχει θεός αφού αυτός τα ξέρει όλα και έχει ασχοληθεί με τα πάντα και βρήκε επιτέλους την αλήθεια : ) (με την σύμφωνη γνώμη άλλων προβληματικών) ……
θα τα είχαμε χάσει λίγο … …
ΕΥΤΥΧΩΣ αυτή την πολύτιμη αρετή (την υπομονή που προανέφερες) την έχουμε έστω και στο ελάχιστο.

Δόξα τω Θεό !!! Δόξα τω Θεό !!! Δόξα τω Θεό !!!

Υ.Γ. Ας μη μιλήσουμε για ηλιθιότητα εδώ μέσα … στο σπίτι του κρεμασμένου … …… ……

Tango (Pingusatanis Luciferis) είπε...

Ενω εσείς έχετε άπειρες, αφού είστε παραγεμιστοί με άγιο πνεύμα (αγιασμένο -ήτοι άχρηστο- αέρα κοπανιστό)...
Τι να γίνει, εγώ δεν έχω σαύρα κατοικίδιο με φωνή σοπράνο να μου ψιθυρίζει σοφία και γνώσεις πληροφορικής σαν τον έμπλεο σοφίας παππούλη.

aeroxeimarros είπε...

"...Ο λόγος είναι πολύ απλός και κατανοητός για τον κάθε σκεπτόμενο λογικά άνθρωπο...."

Εδώ είναι το θέμα μας φίλε, διότι εάν ήσασταν λογικός άνθρωπος αυτη την στιγμή δεν θα κάναμε αυτή την συζήτηση.
Ο λόγος απλός: Θα γνωρίζατε ότι ο εν λόγω άνθρωπος όπως και όλοι μας, έχουμε το δικαίωμα να μην πιστεύουμε στη θρησκεία σας και να την επικρίνουμε επίσης.

Εάν ήσασταν όντως λογικός άνθρωπος τότε μπαίνοντας εδώ απλά θα λέγατε: "Δεν συμφωνώ μαζί σου αλλά σεβαστή η άποψη σου"

Επίσης, μάθε ότι ο ανορθόδοξος δεν ισχυρίζεται ότι τα ξέρει όλα, διότι με την ίδια λογική, εσείς οι υπομονετικοί κάνετε ότι τα ξέρετε όλα, λες και αποδείχθηκε αυτό που πιστεύετε και όλοι οι άλλοι είμεθα τρελοί.

Μάθε λοιπόν το εξής: Η ηλιθιότητα που προσάπτεις στον ανορθόδοξο ποροκύπτει από το γεγονός ότι αυτός ασχολείται με τους αμόρφωτους της ορθοδοξίας, θέλει και αυτό μεγάλη υπομονή, φίλε, πιστέψτε μας....

ΥΓ:Θετικό το ότι είναι 25 και αμφιβάλλει για αυτά που του έμαθαν κάποιοι. Δείχνει λογική....

Ανώνυμος είπε...

Mister Tango (Pingusatanis Luciferis) .......

παραγεμιστοί με Άγιο πνεύμα πολύ θα θέλαμε να ήμασταν (όλοι) αλλά δυστυχώς για εμάς δεν είμαστε …
Παρόλα αυτά όμως από κοσμικές γνώσεις κάποια πραγματάκια τα κατέχουμε έστω και στο ελάχιστο …
Όσον αφορά τη χαριτωμένη σαυρούρα είναι φανερό ότι δεν είχες ποτέ και ότι δεν έχεις ούτε αυτή τη στιγμή : )
Το αν θα αποκτήσεις στο μέλλον αυτό εξαρτάτε μόνο από εσένα … και δυστυχώς για σένα (όπως σε κόβω) ούτε πρόκειται να αποκτήσεις και ποτέ.
(εδώ αμφιβάλω για το αν καταλαβαίνεις έστω και αυτό που είπε ο γέροντας … , γιατί αν ισχύει η παροιμία δείξε μου το φίλο σου …, αχ παλικάρι μου αχ και βαχ)


Mister aeroxeimarre .....

Πολύ ευγενικός μου έγινες ξαφνικά … : )
και αυτή η στάση ΔΕΝ αρμόζει σε χώρους όπου επικρατούν εκφράσεις (ευγενικών και λογικών γιατρών) του τύπου :

«διαπιστώνω ΕΓΩ είναι πως όσο υπάρχουν βλάκες, αφελείς και θύματα … λαμόγια, απατεώνες …» κλπ κλπ.

Από τη στιγμή που η αυτού μακαριότητα έχει το δικαίωμα να μιλάει για αυτό το θέμα με αυτό τον τρόπο δίνει και ταυτόχρονα στον κάθε ένα να του απαντάει με ανάλογα τρόπο (και στην προκειμένη περίπτωση λίαν επιεικώς !!!)
Γι΄ αυτό άσε τις συμβουλές και την κατήχηση να την κάνεις στον φίλτατο φίλο σου πρώτα, μετά στον εαυτό σου και αφού τα τελειώσεις αυτά τα ξανάλεμε.

************

«μάθε ότι ο ανορθόδοξος δεν ισχυρίζεται ότι τα ξέρει όλα» Χμμμ…

Το καταπληκτικό profile του το διάβασες ποτέ ;;;
«Με το θέμα της θρησκείας όμως, έχω ασχοληθεί διεξοδικά» λέει ο παίχτης …
Κάτι μου διαφεύγει ;; θα ξεχάσω και τα Ελληνικά που ξέρω εδώ μέσα … Ας μη το αναλύσουμε, please …

To αν είσαι τρελός … σε αυτό δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Άλλη είναι η γνώμη μου.
Το ότι όμως αυτά που πιστεύω αποδείχτηκαν και αποδεικνύονται και σήμερα είναι βεβαιότατο, δυστυχώς όμως για σένα είσαι τόσο προκατειλημμένος που όπως είπε και κάποιος άλλος και ο Θεός να εμφανιστεί μπροστά σου και ότι και να δεις, μα ότι και να δεις και να σου συμβεί, δεν πρόκειται να πιστεύεις, αλλά θα ψάχνεις πάντα δικαιολογίες για να εξηγείς τα ανεξήγητα γιατί πολύ απλά έτσι βολεύεσαι … (χωρίς παραπάνω σχόλια) και έτσι σου έμαθαν κιόλας.

Όσο για την ηλιθιότητα που προσάπτω όπως λες στο κ.κ. Ανορθόδοξο … πολύ καλά κάνω και την προσάπτω και μάλιστα όχι μόνο αυτή αλλά και πολλά άλλα κατά κοινή ομολογία.

Για το ποιος είναι αμόρφωτος και ποιος όχι … και για το ποιος έχει υπομονή και όχι … : )) αχ και βαχ … αχ και βαχ με την περίπτωση σας

Ανώνυμος είπε...

xypnate REEEEEEEEEEEEEEEE

ορθόδοξος είπε...

Εύκολο το έχεις christoforou να ξυπνήσουν ; ……

aeroxeimarros είπε...

Κατήχηση εγώ σε σένα;; Όχι φίλε, εδώ δείχνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς γράφουμε.
Από διάλογο γνωρίζεις τίποτα ή όλα ως κατήχηση τα αντιλαμβάνεσαι;;(λογικό, έτσι έμαθες).

Λες:
"..Το καταπληκτικό profile του το διάβασες ποτέ ;;;
«Με το θέμα της θρησκείας όμως, έχω ασχοληθεί διεξοδικά» λέει ο παίχτης …
Κάτι μου διαφεύγει ;; θα ξεχάσω και τα Ελληνικά που ξέρω εδώ μέσα … Ας μη το αναλύσουμε, please …....."

Το διεξοδικά, δεν εννοεί ότι τα ξέρει όλα, αλλά ότι διάβασε πολλά και συνεχίζει να το κάνει, επίσης λέει εάν δεν το πρόσεξες αυτό:

"Είμαι 25 χρονών και δε διεκδικώ δάφνες πληθώρας γνώσεων...."


προκατειλημμένος εγώ;;;;ξέρεις τι σημαίνει η λέξη φίλε;;

Η επιστήμη εάν αποδειχθεί κάτι το αποδέχεται κατευθείαν, οπότε φίλτατε, εαν εμφανιστεί μπροστά μου ο Θεός(και δεν έχω πάθει σαν τη καημενούλα την Εφη Θώδη) θα τον αποδεχτώ κατευθείαν.

Εσείς είσθε αυτοί που εάν αποδειχθεί ότι όλο το σύμπαν είναι εναντίον του Θεού θα συνεχίζεται να πιστεύετε σ αυτόν και θα καθυβρίζετε τους υπολοίπους.

Επίσης, μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι εάν υπάρχει ο Θεός θα σε συμπαθούσε, ο καλός άνθρωπος από τις πράξεις φαίνεται όχι με το αν πιστεύει ή όχι.

Επίσης, μάθε ότι εμάς δεν μας τα έμαθαν κάποιοι, συνειδητά αποφύγαμε τη δογματική σας θρησκεία, εσάς όμως σας έκαναν πλύση εγκεφάλου.

"...Όσο για την ηλιθιότητα που προσάπτω όπως λες στο κ.κ. Ανορθόδοξο … πολύ καλά κάνω και την προσάπτω και μάλιστα όχι μόνο αυτή αλλά και πολλά άλλα κατά κοινή ομολογία..."

εε,καλά όλους μπορούμε να τους προσάπτουμε και από κάτι, δεν είναι δύσκολο αρκεί βέβαια να μην χρησιμοποιούμε επιχειρήματα, εκεί δυσκολεύει το πράγμα.

Επίσης, μάθε ότι εγώ είμαι μικρότερος κι από τον ανορθόδοξο και δεν γνωρίζω πολλά-πολλά, γνωρίζω όμως τι σημαίνει μόρφωση-επιστήμη λόγω του αντικειμένου των σπουδών μου.
Επιπλέον, γνωρίζω τι είναι η απόδειξη γεγονότος ή η ψευδαίσθηση κάποιων ακροδεξιών γεροντάδων τύπου Αιτωλού....

Ναι, όντως ας μην το αναλύσουμε, δεν θέλω να εκπέσετε στο επίπεδο μου, είσθε σοφός.

ΥΓ: Anninos Christoforou,

Απ ότι βλέπω καλύτερα...ύπνος, δίνει και υγεία, όπως και το γέλιο βέβαια, και σας ευχαριστούμε (και) γι αυτό.

ορθοδοξος είπε...

Ναι βέβαια έτσι είναι …
Τι να καταλάβω εγώ ….
Τι να γνωρίζω εγώ από διάλογο !!!

Μια παρεξήγηση βρε έγινε …

Δεν εννοεί ότι τα ξέρει όλα, μαθαίνει το παιδί … μαθαίνει ακόμα … απλά υποστηρίζει αυτά που ξέρει ήδη …

Ούτε εσύ είσαι προκατειλημμένος …

Εμείς είμαστε απλά «φανατικοί» με την πραγματικότητα …
Έχεις δίκιο, ναι, ναι …

Εμένα παιδί μου με καθοδηγούν, μου τα μαθαίνουν αυτά, δεν έχω την ελευθερία σου, … αχ πόσο σε ζηλεύω βρε …

Τι επιχειρήματα μπορώ να έχω εγώ … αφού εσύ επιστήμονας άνθρωπος … δέχεσαι τα πάντα με αποδείξεις …

Έχεις δίκιο …
είμαι κακός …

aeroxeimarros είπε...

Κακός; όχι.

Κατά βάθος όλοι καλοί είμαστε. Επιφανειακώς βγαίνουν οι αδυναμίες μας.

Μακάρι να μπορούσα να μοιάσω στα αποκυήματα της φαντασίας μου. Θα ήμουν τέλειος.
Πως μπορεί να γίνει αυτό; Α, στην άλλη ζωή ίσως τα καταφέρω, ναι εκεί θα γίνω τέλειος και θα αποκτήσω όλα όσα δεν κατάφερα τώρα, στην έκφυλη επίγεια ζωή μου.

Θεέ, στείλε τους προφήτες σου να με καθοδηγήσουν σε σένα, εδώ με τόσους άθεους δεν μπορώ να το κάνω, με μπερδεύουν.

Γιατί τους δημιούργησες θεέ μου; Γιατί έδωσες στον άνθρωπο κριτική ικανότητα;

Θα τα πούμε στην άλλη ζωή,ε; μη με ξεχάσεις.

ΥΓ:" απλά υποστηρίζει αυτά που ξέρει ήδη … "

όλοι αυτό κάνουμε αγαπητέ, και εσύ, μη στεναχωριέσαι όμως με ραγίζεις...

Pingusatanis Christianomachus είπε...

@χριστοπληκτο: Σωστά το είπες. Ο παπαρολογών γέροντας έχει φίλη μια σαύρα. Εγώ έχω τον ανορθόδοξο.
Ο Ανορθόδοξος είναι σαφώς πιο ευφυής από μια σαύρα.

Αρα ο παππούλης είχε τα μυαλά της σαύρας. Και κάθεστε και τον ακούτε.

Θαυμάζω πάντως το ήθος σας, την χριστιανική αγάπη σας και τη σωφροσύνη σας.
Κάτι υποτίθεται ότι έλεγε ο χίπης γιός του μεγάλου, μαγικού μουσάτου μπαμπά σας... Κάτι για το τι είναι αυτός που λέει τον αδερφό του ανόητο και βλάκα... πως το'πε... πως το'πε...
Να καλέ, στο Ματθαίος 5.22:
"ὃς δ’ ἂν εἴπῃ, Μωρέ, ἔνοχος ἔσται εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός"
Συγχαρητήρια, μόλις κερδίσατε μια ωραία θέση στην κόλαση, πρώτο καζάνι πίστα.

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

Η πλάκα με όλους αυτούς τους παπάρηδες χριστιανοταλιμπάν είναι ότι σε σένα έρχονται Ανορθόδοξε για να τους γιατρέψεις. Δεν πάνε στους άγιους και στους γέροντες να τους κάνουν καλά, ούτε αφήνονται στα χέρια του περίφημου θεού τους που ισχυρίζονται ότι κάνει θαύματα.
Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της κουτοπονηριάς, τότε ποιός είναι;


Ευτυχώς γι αυτούς, αλλά και για μάς, μόνο η ανθρώπινη επιστήμη και η λογική κάνουν θαύματα καθημερινά. Άμα είχαν αρχίδια θα το παραδέχονταν αυτό και δεν μας ζάλιζαν με τις ανιστόρητες και απίστευτες μαλακίες τους.

aeroxeimarros είπε...

@Μάρκο Ντέ Σάντ

Μα, γι' αυτό ακριβώς άρχισα την ειρωνεία στο τελευταίο μήνυμα. Δεν γνωρίζουν οι χριστιανοταλιμπάν από διάλογο, έτσι είναι η θρησκεία τους δογματική και αυταρχική.

Ανορθόδοξε συνέχισε έτσι. Οι Γεροντάδες της ορθοδοξίας είναι η καλύτεροι κωμικοί της χώρας μας, προσφέρουν πολύ γέλιοοο....

philalethe00 είπε...

Απίθανος στην στρέβλωση της αλήθειας. Το μεγάλο πρόβλημα, φίλε ανορθόδοξε, είναι, ότι ΠΆΡΑ πολλοί άνθρωποι έχουν οι ίδιοι επισκεφτεί τον εν λόγω "γέροντα", και οπωσδήποτε θα κρατάνε την κοιλιά τους από τα γέλια με τις ακριτομυθίες που γράφεις, αν είναι ολίγον φιλοσκώμμονες. Προσωπικά, ακόμη, γνωρίζω άτομα που τον έχουν επισκεφθή ή έχουν επισκεφθή το μνήμα όπου κοιμάται.

Αρκεί, ακόμη, να δούμε ένα βίδεο από σχετική σειρά από τα άπειρα τεκμήρια που υπάρχουν και να αφήσω κάθε καλοπροαίρετο να κρίνη καταπως βούλεται:

http://www.youtube.com/watch?v=6aU1gmLmGN8

Θεωρώ, πάντως, πολύ έντιμη, από μέρους σου, την καταχώρηση των πηγών των γραφομένων σου.

Ευχές από καρδιάς.

Ανώνυμος είπε...

Προς το χριστιανόπληκτο με τα χιλίαδες πρόσωπα και την μια σύνδεση. Αντί να χάνεις το χρόνο σου γράφοντας παπαρίτσες κάτσε και διάβασε την αναφορά του Ιρλανδικού κράτους για την κακοποίηση παιδιών από την Καθολική εκκλησία ο Χριστούλη σας πρέπει να έχει σκάσει από την περιφάνεια για τα κατορθώματα του ποιμνίου του.
http://www.childabusecommission.com/rpt/

Servitoros

Βρομιστεράκι είπε...

Γειά σου και χαρά σου ρε Ανορθόδοξε που μας έριξες πάλι κάτω από τα γέλια...
Αλλά σαν τα σχόλια της τριάδας ομοούσιου απολογητή, τίποτα!
Κλαυσίγελος!

philalethe00/φιλαλήθης είπε...

@Servitoros
Επιλέγω να μην θυμώσω με τις αθλιότητες&διαβολές. Προς ενημέρωσή σου, να σημειώσω, ότι philalethe είναι ταυτόσημη λέξη και η ελληνική εκδοχή δυστυχώς υφίστατο ήδη όταν την επέλεξα για χρήση στην διαδικτυακή -και εκτός- διαχρονία.

Τώρα, κατέθεσα ένα συγκεκριμένο βίδεο και τίποτα παραπάνω, για χάρη ακριβώς της πραγματικότητας που βιάζεται. Εσύ, και δεν θέλω να πω "ως φονταμενταλιστής άθεος", βρήκες πάλι τον χώρο, για να αναπαράξης την "αντιθρησκευτική προπαγάνδα" για την οποία ακριβώς σε γνωρίζω και από το ΜτΒ στο οποίο σχολίαζες τα κείμενά μου.

Σε περιμένω, πάντως, και από τον σύνδεσμο, αλλά και σε δεύτερο σύνδεσμο: www.tomtb.com , για να μας καταθέτης τις απόψεις σου, ελπίζω με ευπρέπεια ήθους αυτή την φορά... Ευχές.

Ορθόδοξος είπε...

Πανήβλακα “aeroxeimarre” ,

ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕΓΑΛΟ υπάρχει μέσα στο δικό σου μυαλό.
Αν επηρεαζόμασταν με την κάθε μαλακία που λέει ο κάθε προβληματικός άνθρωπος, θα είχαμε σαλτάρει λίγο έως τώρα, δεδομένου ότι κυκλοφορούν πολλοί εκεί έξω (και εδώ μέσα ομολογούμενος).

Ευτυχώς που έχουμε αυτή την “κριτική ικανότητα” που αναφέρεις και έτσι μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε.
Ο Θεός πανήβλακα “aeroxeimarre” δεν δημιούργησε άθεους και πιστούς. Αυτά μόνο μέσα στο φαντασιόπληκτο μυαλό σου συμβαίνουν.
Ο Θεός πανήβλακα “aeroxeimarre” τη γνώση τη προσφέρει σε κάθε έναν από εμάς χωρίς διακρίσεις, αν όμως εσύ και το κάθε φιλαράκι σου κρατάτε ομπρέλα, αυτό το πρόβλημα πρέπει να το λύσετε από μόνοι σας.
Ελευθερία προσφέρει ο Θεός, αυταρχικός και κωμικός είσαι εσύ ο ίδιος …

****************

Πανέξυπνε «Pingusatanis Christianomachus» φίλε του «κ.κ. ανορθόδοξου» ,

Ο γέροντας και κάθε γέροντας φίλο έχει τον Θεό τον ίδιο και από εκεί πηγάζει κάθε θετικό σε αυτούς … …
Εσύ όμως φίλο έχεις τον «κ.κ. ανορθόδοξο» που έχει τα χαρακτηριστικά και το διανοητικό επίπεδο μιας κοινής σαύρας.
Επειδή λοιπόν και επιστημονικά αποδεδειγμένα [ αυτά τα λέω πιο πολύ για τον aeroxeimarro : ) ] καμιά σαυρούλα δεν είναι ανώτερη εγκεφαλικά από έναν άνθρωπο, μάλλον το πρόβλημα το έχεις εσύ και είναι και σοβαρόν βεβαίως βεβαίως … και τα περί σωφροσύνης και ήθους και αγάπης ας τα αφήσουμε γιατί δεν κολάνε εδώ μέσα με το όλο περιεχόμενο (βλέπε εκφράσεις του τύπου "αγράμματος, κουτοπόνηρος, διεστραμμένος τύπος κατάφερε να ξεγελάσει τόσες εκατοντάδες ανθρώπους" κλπ κλπ). Αν σας λένε την αλήθεια και ζορίζεστε τότε το ρίχνεται στην ευγένεια, πριν μιλήσω και εγώ που ήταν η ευγένεια σας και οι γνώσεις σας περί ήθους ;;;
Τότε μόνο ειρωνεία υπήρχε και μόνο αυτό υπάρχει μέσα σας, μόνο ειρωνεία μέσα σε ένα κενό …
Το αν θα πάω εγώ στην κόλαση, πανέξυπνε «Pingusatanis Christianomachus», αυτό είναι δικό μου θέμα και εσύ κοίτα τα χάλια σου. Άσε που σύμφωνα με την ανούσια γνώμη σου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ οπότε εγώ ΔΕΝ διατρέχω και κανένα κίνδυνο. : )) Αν όμως υπάρχει μια τέτοια κατάσταση, εσύ δεν ξέρω τι θα κάνεις …

****************

Aνούσιε : ) «Μάρκο Ντε Σαντ» ,

Ποιος σου είπε, πως το κατάλαβες αυτό, πως το έβγαλες, πως κατέληξες στο συμπέρασμα ότι γυρεύουμε γιατρειά από έναν άρρωστο δεν μπορώ να καταλάβω … …
Είναι δυνατόν ποτέ να γίνει αυτό; Στον οδηγό τυφλών θα απευθυνθούμε δηλαδή … … … και που ξέρεις εσύ τι κάνει ο κάθε ένας και εγώ προσωπικά σε πνευματικό επίπεδο.
[ αυτό όντως ΘΑ ΗΤΑΝ ο ορισμός της κουτοπονηριάς ]
ΕΥΤΥΧΩΣ για εμάς και γι’ εσάς ΔΕΝ κάνει μόνο η επιστήμη θαύματα. Υπάρχουν χιλιάδες θαύματα, μη πω τίποτα άλλο και ακουστεί υπερβολικό, αλλά δεν τα βλέπετε και ούτε πρόκειται να τα δείτε με τα μυαλά που κουβαλάτε γιατί είστε τόσο προκατειλημμένοι που όλα τα διαστρεβλώνετε και δεν ακούτε και ούτε πρόκειται ποτέ να ακούσετε κάτι.
Όλοι οι άνθρωποι δηλαδή που έχουν ζήσει θαυμαστά γεγονότα στη ζωή τους είναι τρελοί ή μήπως θα θελες να υπάρχει ας πούμε μια υπηρεσία κρατική πχ που να πιστοποιεί τα θαύματα ώστε να υπάρχουν και επιστημονικές αποδείξεις ;;;
EEE TA EXOYME XAΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ : )))))))

Άνοιξε λίγο τα μάτια σου και ασχολήσου με τον θησαυρό που λέγεται Ορθοδοξία μπας και σου έρθει λίγο φως και τότε θα δεις ποιες είναι οι ανιστόρητες και απίστευτες μαλακίες …

Ορθοδοξος είπε...

«plilaletheoo» ,

Το γεγονός ότι όντως αμέτρητος κόσμος έχει επισκεφτεί τον εν λόγω "γέροντα", όπως αναφέρεις, μπορεί να αποτελέσει μόνο ΘΕΤΙΚΟ στοιχείο για αυτό τον κόσμο και επόμενο είναι αν ένας άνθρωπος γνώριζε αυτόν ή και κάθε άλλο γέροντα, εάν διαβάσει αυτά που γράφει ο φίλος σου να κρατάει όπως πολύ σωστά λες “την κοιλιά του από τα γέλια”.
Τον τάφο του όπως πολύ σωστά αναφέρεις τον επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι και μπορώ να στο επιβεβαιώσω και εγώ προσωπικά αφού κάθε φορά που έχω την ευλογία να τον επισκεπτώ, το μοναστήρι είναι γεμάτο με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
Το βιντεάκι που προτείνεις είναι μια όμορφη δουλεία της κρατικής τηλεόρασης στη μνήμη του Γέροντα που τόσος κόσμος τιμάει αφού έχει ωφεληθεί ανάλογα.

****************

«Ανώνυμε επισκέπτη» ,

που μου προτείνεις να δω την αναφορά του Ιρλανδικού κράτους για την κακοποίηση παιδιών από την Καθολική εκκλησία … μάλλον χαμένος στο διάστημα είσαι και εσύ … … … …
Τι σχέση έχει αυτό που μου λες με τον Γέροντα Παίσιο. Ποιος σου είπε ότι ο Γέροντας αποδεχόταν τέτοια κατορθώματα ;;;
Τι σχέση έχει η Καθολική εκκλησία με την ορθοδοξία μας ;;;
Τι σχέση έχεις εσύ με τον κόσμο ;;;
Δεν μπορώ να καταλάβω, αν θες μπες στον κόπο να μου εξηγήσεις σε απλά Ελληνικά παρακαλώ

****************

«Βρομιστεράκι» , : ))))

άντε στη φωλιά σου κορίτσι μου ……

CU ALL

aeroxeimarros είπε...

philalethe00/φιλαλήθης

Ελα, και εσύ δεν ήσουν και τόσο ευγενικός με τον ανορθόδοξο. Δεν είπες και "..διαφωνώ με το κείμενο σου γιατί..."

Επίσης όταν λες "Αρκεί, ακόμη, να δούμε ένα βίδεο από σχετική σειρά από τα άπειρα τεκμήρια που υπάρχουν και να αφήσω κάθε καλοπροαίρετο να κρίνη καταπως βούλεται"

Υποθέτω ότι την καλή προαίρεση την αντιλαμβάνεσαι όποτε κάποιος συμφωνεί απολύτως με τις απόψεις σου;;

Διότι αν όχι, τότε ελπίζω να μας επιτρέπεις να διαφωνούμε καλόβουλα, όχι τόσο πολύ για το τι άνθρωπος ήταν αυτός και ο κάθε γέροντας αλλά κυρίως στο να μην πιστεύουμε στα σοφά τους λόγια και στην αγιότητα κάποιων εξ αυτών.

Αν είσαι σύμφωνος τότε δεν υπάρχει λόγος να μαλώνουμε έστω και γραπτώς...

Ανώνυμος είπε...

Εσείς οι άθεοι βρε παιδί μου τι λογικοί και ευγενικοί που γίνεστε όταν δυσκολεύεστε. Μένω έκπληκτος
Παράδειγμα προς μίμηση !

aeroxeimarros είπε...

@ορθόδοξος είπε

"Αυτά μόνο μέσα
φαντασιόπληκτο μυαλό σου συμβαίνουν."

Φαντασιόπληκτο; Αν και βλάκας μπορώ να καταλάβω ότι και το δικό σου έτσι είναι, αρκεί βέβαια να χρησιμοποιήσω το λιγοστό μυαλό που μου αποδίδεις και να κάνω έναν απλό συλλογισμό: Φαντασιόπληκτος δεν είναι εκείνος που πιστεύει σε κάτι που δεν έχει δει;;

Επίσης λες: "Ευτυχώς που έχουμε αυτή την “κριτική ικανότητα” που αναφέρεις και έτσι μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε."

Κριτική ικανότητα -εάν είχες- τότε θα σκεφτόσουν το εξής 'για ποιο λόγο υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν μαζί μου; Πρέπει να το ψάξω αυτό....'

όχι να τους χαρακτηρίζεις βλάκες. Γιατί μπορεί να είσαι και εσύ και να μην το ξέρεις.

Ο θεός όπως λες μας έδωσε γνώση. Άρα και την ικανότητα να εξετάζουμε από μόνοι μας τις ενδείξεις και τα γεγονότα έτσι δεν είναι;;
ΕΕΕ,γι αυτό γίναμε άθεοι, δεν μας πρόσεξε!

Λες:"Αν επηρεαζόμασταν με την κάθε μαλακία που λέει ο κάθε προβληματικός άνθρωπος, θα είχαμε σαλτάρει λίγο έως τώρα, δεδομένου ότι κυκλοφορούν πολλοί εκεί έξω (και εδώ μέσα ομολογούμενος)."

ότι κυκλοφορούν πολλοί έξω μου έγινε σαφές. Για εδω μέσα όμως από τότε που μπήκες εσύ ισχύει όντως.

Κι αν δεν επηρεαζόσασταν τότε δεν θα σε ένοιαζε καν, και ούτε βεβαίως θα τα χαρακτήριζες μαλακίες, ιδίως εδώ μέσα θα μπορούσες να μην σχολιάσεις καν και να δημιουργήσεις τον δικό σου χώρο αντιπαραβάλλοντας τις απόψεις σου.

Να είσαι καλά.

aeroxeimarros είπε...

"και στην αγιότητα κάποιων εξ αυτών."

Όταν είπα αυτό εννοούσα ότι κάποιοι δεν ανακηρύχτηκαν άγιοι, όχι επειδη δέχομαι τους "αγίους".

ορθόδοξος είπε...

Πανήβλακα «aeroxeimarre»,

Ποιος σου είπε ότι δεν έχω δει με τα μάτια μου τίποτα … Με ρώτησες κάτι τέτοιο και μου διαφεύγει ;;

Ποιος σου είπε ότι δεν υπάρχουν χριστιανοί που βιώνουν τον Θεό και τους Αγίους Αυτού κυριολεκτικά.

Ποιος σου είπε ότι η ακράδαντη μου πίστη στηρίζετε μόνο σε γραφές και ακούσματα (δεν ανήκω σε αυτό το ευλογημένο κομμάτι των ανθρώπων). Ανήκω όμως σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού που και είδε και άκουσε και χωρίς καμιά αμφιβολία μπορώ να γνωρίζω τι είναι και τι όχι αληθινό, πράγμα που δεν συμβαίνει και είναι φανερό ότι δεν συμβαίνει με σένα.

Αλλά όπως σου έχω ξαναπεί και στο ξανάλεω και βάλτο καλά μέσα στο κεφαλάκι σου, είσαι τόσο προκατειλημμένος που και να σου παρουσιάσω πραγματικά γεγονότα πάλι ΔΕΝ πρόκειται να πιστεύεις σε τίποτα από αυτά. Είμαι βεβαίως γι’ αυτό και ΑΝ ήθελες μπορούσες να μάθεις και ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ αλλά δεν θέλεις να μάθεις οπότε όλη η ευθύνη της αμάθειας σου είναι δική σου και βαραίνει μόνο εσένα και τίποτα και κανένα άλλο.

Αυτός είναι ο λόγος που διαφωνείς μαζί μου, Πανήβλακα «aeroxeimarre», η αμάθεια σου, η προκατάληψη σου που νομίζεις ότι δεν γίνεται αντιληπτή η παρουσία του Θεού !!!

Σαφώς και γίνεται αντιληπτή και αισθητή στους ανθρώπους γιατί αν ΔΕΝ γινόταν κανείς δεν θα έμενε πιστός σήμερα … ούτε και εγώ …
Όσο για το θέμα του επηρεασμού μου από τις μαλακίες που γράφει ο φίλος σου στο ξανάλεω ότι μου είναι προσωπικά αδιάφορες, αν επηρεαζόμουν από τον κάθε πειραγμένο … αλίμονο μου, όμως όπως έχει το δικαίωμα ο κάθε ένας να λέει τη γνώμη του και με τον τρόπο που αυτός θέλει έτσι και ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να του απαντήσει και με τον ανάλογο τρόπο άμα γουστάρει και αν σε πειράζει … ξύδι

Ορθόδοξος είπε...

Δες , δες θαύματα αληθινά πανήβλακα μπας και ανοίξουν τα μάτια σου. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα πεις για να δικαιολογήσεις, για να διαστρεβλώσεις και να καλύψεις τα θεία γεγονότα και το κενό σου παράλληλα.

http://www.youtube.com/watch?v=49-Az4xNZ_M

http://www.youtube.com/watch?v=IxQavTjK0jE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=cQDwKJsAjEE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=O-YZfJHAuCA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=PwwsQ0tfL-I&feature=related

aeroxeimarros είπε...

Για την προκατάληψη σε απάντησα ήδη.
Επίσης, κανένα γεγονός δεν παρουσιάστηκε σε μένα οπότε δεν το αποδέχομαι.

Και το σημαντικότερο λες:

"Ποιος σου είπε ότι η ακράδαντη μου πίστη στηρίζετε μόνο σε γραφές και ακούσματα (δεν ανήκω σε αυτό το ευλογημένο κομμάτι των ανθρώπων). Ανήκω όμως σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού που και είδε και άκουσε και χωρίς καμιά αμφιβολία μπορώ να γνωρίζω τι είναι και τι όχι αληθινό...."

Εδώ καταλήγει και η συζήτηση μας.

Αυτό ακριβώς εννοώ, και αυτή είναι η διαφορά ενός "βλάκα" και ενός άλλου που χρήζει για κάτι άλλο.

Εύχομαι να περνάς καλά, να ζήσεις τη ζωή σου, και να διασκεδάσεις όσο μπορείς.
Εξάλλου, όλοι έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε ανεξαρτήτως πίστης ή αθεΐας μικρής ή μεγάλης ευφυΐας.

υγ:Πάντως και η Έφη Θώδη νόμιζε ότι ήταν ο Θεός τελευταίως και την κλείσανε....την καημένη.

Μην το παίρνεις ως υπονοούμενο διότι εσύ ανήκεις σε ευλογημένη ομάδα.

Τα λέμε.

aeroxeimarros είπε...

Λοιπόν, για να λήξει το θέμα εδώ.

Έχεις δικαίωμα να πιστεύεις ότι αυτά ειναι θαύματα οκ;;
Μην απαιτείς όμως να τα πιστεύουμε και εμείς...

Να είσαι καλά.Πραγματικά στο λέω.

Επίσης, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πιο περίπλοκος απ ότι νομίζεις.

Ορθόδοξος είπε...

Το ότι δεν αποδέχομαι εγώ προσωπικά κάτι (και εσύ συγκεκριμένα το Θεό) δεν σημαίνει ότι αυτό αναιρεί την ύπαρξη του (1)

Το ότι είναι δικαίωμα του κάθε ένα να πιστεύει ότι θέλει … χαίρω πολύ, όμως ούτε αυτό αναιρεί την πραγματικότητα (2)

Την Θώδη άστη τη καημένη ήσυχη εκεί που είναι … …

Το ότι είναι δικαίωμα μου να υποστηρίζω ότι αυτά και χιλιάδες άλλα περιστατικά σαν αυτά είναι θαύματα σαφώς και είναι αλήθεια και δικαίωμα μου και υποχρέωση μου νομίζω … … , όπως και δικαίωμα σου είναι να μην ακούσεις τίποτα από όλα αυτά (όπως φανταζόμουν) και να μην ακούς τίποτα στη ζωή σου και να μην έχεις και τίποτα μέσα σου παρά μόνο τον περίπλοκο εγκέφαλο σου … … … αλλά αυτό δεν αναιρεί και τίποτα δεν είναι σε θέση να αναιρέσει πάλι τη πραγματικότητα.

Δεν απαιτώ από κανένα τίποτα και δεν έχω κανένα δικαίωμα να απαιτήσω από κάποιο να πάρει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, έχω όμως όπως όλοι μας το δικαίωμα του λόγου μαζί με την ευλογία όπως είπες και εσύ να ζήσω πολλά και να μάθω πολλά.
Με αυτά λοιπόν είμαι σε θέση να σου πώ ότι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ζεις και ούτε μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα ζωής ενός πιστού και τι χάνεις. Εύχομαι όμως, όσο στόκος και να είσαι και εσύ και οι πανέξυπνοι φίλοι σου που μπαίνουν εδώ μέσα, να γνωρίσετε …

Βρομιστεράκι είπε...

Το ότι δεν αποδέχομαι εγώ προσωπικά κάτι (και εσύ συγκεκριμένα τα ξωτικά με τις λίρες στην άκρη του ουράνιου τόξου) δεν σημαίνει ότι αυτό αναιρεί την ύπαρξη του (1)

Το ότι είναι δικαίωμα του κάθε ένα να πιστεύει ότι θέλει … χαίρω πολύ, όμως ούτε αυτό αναιρεί πως τα παραπάνω ξωτικά μοιράζουν λίρες στις άκρες των ουράνιων τόξων (2)

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

@ ορθόδοξος

Τρομοκρατημένο και κωλομπαρεμένο χριστιανόπουλο τράβα πουθενά αλλού να πουλήσεις τα θαύματα και τα χαϊμαλιά του Εβραίου δαίμονα που πιστεύεις. Διάβασε προσεκτικά τα ιερά μπακαλοτεφτέρια σου και θα καταλάβεις πολλά.

Αρκετές μαλακίες ακούσαμε στα γαμημένα πορνοσχολεία σας, αλλά τώρα δυστυχώς για σας αποφοιτήσαμε. Τελείωσε το παραμύθι σας, το ιερό σουβλατζίδικο χρεοκόπησε, το ξέρεις πολύ καλά γι αυτό είσαι χεσμένος.


Πιές κανά μπαφάκι να πάρεις τα ίσα σου, μπορεί να δεις μπροστά σου και την παναγίτσα την παρθένα, πού ξέρεις;

Μανιτάρια τρώνε στο "άγιο" όρος (τρόπος του λέγειν "άγιο" με τοσες παρτούζες που πέφτουνε εκεί θα έπρεπε να λέγεται ναυάγιο όρος)... Γι αυτό μιλάνε οι σαύρες. Πιές κι εσύ λίγο LSD και θα σου σου λένε αλληλούια και οι πέτρες.


Την επόμενη φορά που θα αρρωστήσεις (και σίγουρα θα αρρωστήσεις κάποια στιγμή γιατί είσαι άνθρωπος) να μην πας στο νοσοκομείο ή στον Ανορθόδοξο γιατρό, αλλά στο μοναστήρι και στον ορθόδοξο παπά να σε κάνει καλά με τα μάγια και τα ευχέλαια.

Άντε κάνε μας τη χάρη, όρθιο γίδι !


Υ.Γ. Για τους μη πιστεύοντες και ερευνώντες:

http://nofairgame.blogspot.com/2009/04/blog-post_14.html

κι εδώ:

http://nofairgame.blogspot.com/2009/02/of-garbage-and-men.html

Ορθόδοξος είπε...

Aνούσιε : ) «Μάρκο Ντε Σαντ» ,

Όσο και να προσπαθείς να με μειώσεις με ύβρεις το μόνο που θα καταφέρεις να κάνεις έτσι είναι να φανερώνεις απλά την καταγωγή σου, το χαρακτήρα σου και γενικά την άθλια προσωπικότητα σου αν κρίνω από το γεγονός του ότι από τις 10 λέξεις που διαβάζω οι 3 είναι βρισιές … : ))

Αυτό τον τρόπο βρε πουλάκι μου τον είχαμε όταν ήμασταν στο δημοτικό και μαλώναμε με κάποιον …

: )) Σίγουρα έχεις αποφοιτήσει ;;;

Εγώ διαβάζω τα βιβλια μου αλλά έχω και τα μάτια μου ανοιχτά και βλέπω κιόλας. Αυτή είναι μια από τις βασικές διαφορές μας …

To παραμύθι (όπως χαρακτηρίζεις την Ορθοδοξία) δεν τελείωσε και δεν πρόκειται και να τελειώσει και ποτέ γιατί πολύ απλά ΔΕΝ είναι παραμύθι. Το ότι εσύ και οι φίλοι σου ζείτε στον κόσμο το δικό σας, δεν λέει κάτι.

Τελειωμένος (και τελειωμένος) όπως βλέπω εσύ είσαι … από τώρα ...

Στο Άγιο Όρος έχω πάει αλλά παρτούζες δεν διαπίστωσα. Τώρα αν πήγες εσύ και μιλάς μέσα από εμπειρία σου … αλλάζει το πράγμα
Την επόμενη φορά που θα το επισκεφτείς να είσαι πιο προσεχτικός.

Χαίρομαι πάρα πολύ ο φίλτατος φίλος μου αποφάσισε να κάνει αυτό τον χώρο και μου δίνετε η δυνατότητα να ανταλλάσσω : )) τις απόψεις μου με τους φίλους του, είναι όλοι ένας και ένας.

***************

«Βρομιστεράκι» , : ))))

Στη φωλιά σου … … …

Cu All

(Y.Γ. Ο φίλτατος ανορθόδοξος που χάθηκε βρε παιδιά ;;;;)

Βρομιστεράκι είπε...

Ορθόδοξε πατάς το play κάθε φορά? Πρόσεχε μη σου μασήσει την κασέτα...
Επίσης το τριπλο σετ τριών τελειών είναι συμβολικό έτσι? Εκφράζει την αγιοσύνη του πατήρ ιος και άγιο πνεύμα?

Ανώνυμος είπε...

Στη φωλία σου ...

Ανώνυμος είπε...

Μερικές αποδείξεις θαυμάτων από το YouTubu ……

http://www.youtube.com/watch?v=J2ry4oPXUlE&feature=related
(Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης)

http://www.youtube.com/watch?v=1m6J9vIEJGs&feature=related
(Εμφανίσεις Παναγίας)

http://www.youtube.com/watch?v=koMAyX_XpRg
(Γέροντας Παίσιος)


Ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω.

MIAFORAKAIENAKAIRO είπε...

Πολύ καλό αφιέρωμα στο Γέροντα Παισίου. Από τη ζωή του σε Ελλάδα και Αγίους Τόπους

http://www.youtube.com/watch?v=rMvqed7uS7s&feature=related

Βρομιστεράκι είπε...

Ανώνυμο θηλαστικό (τρόπος του λέγειν θηλαστικό, αμοιβάδα σου ταιριάζει καλύτερα) φυσικά και θα πάω στη φωλιά μου. Είναι που με κάλυψαν πλήρως τα τρανταχτά σου επιχηρήματα.

Tyler Durden είπε...

Η σαύρα του Παίσιου ρε μαλάκες! Θαύμα! Θαύμα! Προσκυνείστε!

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

Σταυροφοροτρολάκια, ορθόδοξοι, ανώνυμοι, και λοιποί χατζηέλληνες ταλιμπάν, ό,τι και μπινελίκι να σας ρίξει κανείς είναι λίγο μπροστά στα εγκλήματα που έχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει το σόι σας. Όμως έχουμε και σοβαρότερες δουλειές να κάνουμε. Τραβήξτε για τον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας που είναι η θέση σας, μαζί με την ιερά εξέταση.

Άντε ... γειά !


ΧΧ

Και φρόνιμα με τις σαύρες γιατί θα κάνω καταγγελία στην WWF!

Ανορθόδοξος είπε...

Πάντα οι αναρτήσεις με τον συγκεκριμένο γέροντα έχουν μεγάλη επιτυχία...

Είδα τα βίντεο με τα θαύματα του Παΐσιου και του Ραφαήλ, αλλα δεν άλλαξαν τη γνώμη μου στο ελάχιστο. Έχω διαβάσει και ανάλογα βιβλιαράκια παλιότερα, όταν ήμουν χριστιανός. Το θέμα είναι όχι τι σου διηγούνται μέσω της μεθόδου του «σπασμένου τηλέφωνου», αλλά τι βλέπεις με τα μάτια σου...

Άσε που όλα τα σημερινά «θαύματα» περιορίζονται σε θαυματουργικές ιάσεις από ασθένειες «ανίατες» και Παναγίτσες που δεκρύζουν και τρέχουν αίμα... Για τη δεύτερη περίπτωση δεν αξίζει καν να σχολιάσω, τύφλα να έχουν οι σύριγγες! Για την πρώτη περίπτωση έχω να πω οτι καμία ασθένεια δεν είναι ανίατη, ακόμα και οι κακοηθέστεροι καρκίνοι έχουν κάποια ποσοστά ίασης, που αναγράφονται και στα βιβλία. Αν λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός οτι η πλειοψηφία των βαρέως πασχόντων (ή έστω των συγγενών τους) καταφεύγει σε γέροντες, λαδάκια και θαυματουργές εικόνες, τα αποτελέσματα που δίνει η θρησκεία σας είναι μάλλον πενιχρά και προβλέψιμα...

Ακόμα, πού χάθηκαν τα τρομερά θαύματα με τα οποία βρίθει η Βίβλος, οι νεκραναστάσεις, οι ουρανοί που ανοίγουν, ο ήλιος που σταματάει στη θέση του, οι άγγελοι με τα φλογισμένα σπαθιά, οι δράκοι;;; Τέτοια πράγματα σήμερα μόνο κάποιος σαν τον Copperfield μπορεί να κάνει, ο οποίος αν ζούσε στην εποχή του Χριστού είμαι σίγουρος οτι θα είχε σήμερα δική του θρησκεία, που θα ήταν και επικρατούσα...

Ορθόδοξος είπε...

Πάνσοφε « κ.κ. ανορθόδοξε» ,

Βέβαια και κάθε ανάρτηση και σχόλιο για τον Γέροντα Παίσιο και κάθε άλλο γέροντα εν ζωή και κεκοιμημένο του ιδίου πνευματικού αναστήματος θα προκαλεί την προσοχή όλων μας.
Λογικότατων …
Γιατί τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι τυχαίοι και όπως πολύ σωστά αναφέρετε συγκεκριμένα για τον Γέροντα Παίσιο, τέτοιοι άνθρωποι σπανιότατα εμφανίζονται στον κόσμο. Δυστυχώς για τον κόσμο …
Το ευχάριστο με τον μακαριστό γέροντα είναι το ότι ζούμε κοντά στα χρόνια που έζησε και πολλοί από εμάς τον γνώρισαν.

Για τα θαύματα που λες ότι είδες και δεν άλλαξες γνώμη ούτε στο ελάχιστο έχω πολύ απλά να σου πω και πάλι ότι, δεν περίμενα να αλλάξει και καθόλου η γνώμη σου αφού είσαι τόσο προκατειλημμένος και τα βλέπεις πλέον όλα μέσα από την τετράγωνη λογική σου και προσπαθείς με μια παιδική μανία να διαστρεβλώσεις και να δώσεις εξηγήσεις σε ανεξήγητες για σένα καταστάσεις.
Δεν έχει όμως και καμιά σημασία αφού υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που παρόλο που έχουν μόρφωση και πολύ ανώτερη μάλιστα από τη δική σου και τη δική μου, παραδέχονται την ενέργεια Του Θεού μέσω των Αγίων Αυτού γνωρίζοντας που τελειώνει η ανθρώπινη φύση και που ξεκινάει το θαύμα.
Όσον αφορά το θέμα της πίστης σου στο παρελθόν, μάλλον ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι το να διαβάσεις ένα “βιβλιαράκι” απλά και μόνο δεν σε κάνει χριστιανό, οι αντιλήψεις σου περί θείου πάντα τον αθεϊσμό προσέγγιζαν ποιο πολύ παρά αυτό που νόμιζες, με τη διαφορά ότι τώρα απλά το δηλώνεις.

Πάντα είχες και πάντα (ελπίζω πως όχι για σένα, αλλά έτσι πως δείχνουν τα πράγματα … ) θα έχεις μια δικαιολογία για όλα και θα προσπαθείς μάταια να καλύψεις για τους δικούς σου λόγους την πραγματικότητα ζώντας παρέα αιωνίως με τον εγωισμό σου που θα σου λέει ότι έχεις δίκιο. Αυτή θα είναι η τραγικότητα σου …

Να είσαι βέβαιος, με την ίδια βεβαιότητα που βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη και ξέρεις ότι υπάρχεις, ότι θαύματα και μεγάλα μάλιστα γίνονται και σήμερα και πάντα θα γίνονται όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν, εσύ όμως και κάθε όμοιος σου δεν πρόκειται να αντιληφθείς ούτε νεκρανάσταση που μπορεί να γίνει δίπλα σου. Μα απολύτως τίποτα γιατί πολύ απλά δεν είσαι σε θέση να τα αντιληφθείς …
Θα δώσεις μια εξήγηση και εκεί : ))

Σχετικά τώρα με τον φίλο σου τον Copperfield, αν ζούσε στην εποχή του Χριστού, θα είχε πεθάνει από τη πείνα γιατί ούτε την τεχνολογία που χρειάζεται σήμερα θα είχε για να κάνει τα τρικ του, ούτε τις θυσίες που έκανε ο Χριστός για εμάς θα έκανε μπας και “συγκινηθεί” κάνείς και δει λίγο φως και τι να συγκρίνουμε τώρα Θεούς με …
Η δική σου όμως αμάθεια ακόμα και από αυτό το ανόητο παράδειγμα που αναφέρεις αχ να ξερες πως φαίνετε …
τι καμπανάκια χτυπούν δίπλα σου : ))

Τέτοια είσαι σε θέση να βλέπεις και εσύ και ο φίλος σου ο «Τurel Durden» : )) και μόνο τέτοια θα σε αγγίζουν.

**********

Aνούσιε : ) «Μάρκο Ντε Σαντ» ,

Όπως σου είπα πριν ΚΑΙ εσύ παιδί μου ανήκεις σε μια ξεχωριστή τάξη ανθρώπων που για να προσέξει κάτι θα έπρεπε αυτό να ήταν πιστοποιημένο π.χ. από μια κρατική ή έστω αξιόλογη ιδιωτική υπηρεσία, καταρτισμένη με ειδικούς επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων που θα είναι σε θέση να σου δώσουν μια έγκριτη απόδειξη του θαύματος και της ύπαρξης του θεού.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ για εσένα, ζεις λίγο μπροστά ή μάλλον ο κόσμος είναι λίγο πιο πίσω από εσένα με αποτέλεσμα να είσαι άθεος τώρα γιατί αν ήταν τα πράγματα διαφορετικά θα είχες άλλη γνώμη τώρα.
ΕΥΤΥΧΩΣ για εμάς τους ανόητους πιστούς τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Υπάρχει βλέπεις χάσμα γενεών ανάμεσα μας …

Άντε ... γειά ! Άντε ... γειά !

Ανώνυμος είπε...

EISHGOUME SE OLOUS POU THELOUN NA ONOMAZOUN TON EYTO ATHEO-NA DIAVASOUN TO VIVLIO THE SOUL AFTER DEATH,EFOSON DIAVAZETE POLA VIVLIA KE ISCHIRIZESTE MERIKOI OTI KATECHETE GNOSEIS.GIA NA ANOIXOUN TA MATIA MAS MONO O THEOS TA ANOIGEI AN TAPINOTHOUME,KE KATALAVOME TIN MIDAMINOTITA MAS.

Ανώνυμος είπε...

H KATANOHSH TIS ALEITHEIAS GINETE KATANOHTH STON KATHENA APO MAS ANALOGA POS THA TIN DECHTHOUME.DEN SIMENH OMWS OTI TO KATECHOME TO PRAMA EPEIDEI DIAVASAME POLA BIBLIA,POU ENDECHOMENOS TA EGRAPSAN KAPIOI ME XALASMENO MIALO.KANEIS DEN EINE TELEIOS,OLOI MAS ECHOME TA LATHOI MAS

Βρομιστεράκι είπε...

Κύριε Χριστοφόρου, κατανοείτε βέβαια ότι ο όρος ψυχή είναι τέχνασμα των θρησκειών και πως μετά θάνατον πόσως ενδιαφέρει έναν άθεο τι δρόμο θα πάρει η ψυχή του διότι πολύ απλά δεν υπάρχει, έτσι?
Η βιβλιοπρότασή σας λοιπόν αφορά όσους πιστεύουν στην ύπαρξη της ψυχής και όχι τους άθεους.

aeroxeimarros είπε...

Ορθόδοξος είπε:
"Σχετικά τώρα με τον φίλο σου τον Copperfield, αν ζούσε στην εποχή του Χριστού, θα είχε πεθάνει από τη πείνα γιατί ούτε την τεχνολογία που χρειάζεται σήμερα θα είχε για να κάνει τα τρικ του, ούτε τις θυσίες που έκανε ο Χριστός για εμάς θα έκανε μπας και “συγκινηθεί” κάνείς και δει λίγο φως και τι να συγκρίνουμε τώρα Θεούς με …
Η δική σου όμως αμάθεια ακόμα και από αυτό το ανόητο παράδειγμα που αναφέρεις αχ να ξερες πως φαίνετε …
τι καμπανάκια χτυπούν δίπλα σου : ))"


Ο Χριστός μπορεί να μην είχε τεχνολογία τότε αλλά εύκολα κατανοεί κανείς ότι οι άνθρωποι χωρίς να θέλω να σε τρομάξω είχαν ΦΑΝΤΑΣΙΑ. Διαβάζοντας τη βίβλο το διαπιστώνεις κατευθείαν.
Βέβαια, θα πρέπει να έχεις μία κάποια μορφή λογικής...


Επίσης λες: "Να είσαι βέβαιος, με την ίδια βεβαιότητα που βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη και ξέρεις ότι υπάρχεις, ότι θαύματα και μεγάλα μάλιστα γίνονται και σήμερα και πάντα θα γίνονται όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν,....."

Πάντα θα υπάρχουν όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν.
μμμμ, έχεις δίκιο εδώ, διότι αν εκλείψουν αυτοί θα εκλείψουν και τα θαύματα.

Λες: "Δεν έχει όμως και καμιά σημασία αφού υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που παρόλο που έχουν μόρφωση και πολύ ανώτερη μάλιστα από τη δική σου και τη δική μου, παραδέχονται την ενέργεια Του Θεού μέσω των Αγίων Αυτού γνωρίζοντας που τελειώνει η ανθρώπινη φύση και που ξεκινάει το θαύμα."

Υπάρχουν επιστήμονες, οι περισσότεροι, που δεν την αποδέχονται. Επίσης, υπάρχουν και χριστιανοί που αμφιβάλλουν.
Όπως επίσης, υπάρχουν και παπάδες που ασχολούνται μόνο με τα επίγεια.
Μη θες παραδείγματα.


@Anninos

Διάβασε και εσύ λίγο(ότι καταλάβεις) την βιολογική εξέλιξη για να καταλάβεις ακόμα περισσότερο πόσο ανούσια είναι η συζήτηση μας.


Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι η ευκολία με την οποία μας αποκαλούν προκατειλημμένους, εμάς που δεν αποδεχόμεθα την απατεωνιά του καθενός καιροσκόπου.

Εσείς είσθε οι προκατειλημμένοι που δεν αποδέχεσθε τις επιστημονικές αποδείξεις για την καταγωγή του ανθρώπου.

Ορθόδοξε: "Άντε ... γειά ! Άντε ... γειά !"

Τι τρόποι είναι αυτοί, βρε άνθρωπε του Θεού;

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

τρολάκια και οπαδοί του ανούσιου (αλλά επικίνδυνου) εβραιοτραμπουκοθεού:

Την στιγμή που θα αρθρώσετε ένα (1) λογικό επιχείρημα θα έχει συντελεστεί ένα μεγάλο ΘΑΥΜΑ !!!

ΧΧ

...Φιδάκια, φιδάκια (που λέει κι ο Άγιος Τζιμάκος)

Ορθόδοξος είπε...

«aeroxeimarre»,

Πολύ χαίρομαι που επέστρεψες … …
Να μου λες ότι έχεις στο μυαλό σου, δεν τρομάζω εγώ και ούτε φοβάμαι τίποτα.
Επειδή έχω διαβάσει βίβλο, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις σε ποια κομμάτια της αναφέρεσαι … (να το συζητήσουμε βρε …)
Γιατί εγώ, όσο καιρό την διαβάζω, με τη δική μου περιορισμένη λογική δεν κατάφερα να δώ κανένα σημείο που να παραπέμπει σε επιστημονική φαντασία ή γενικότερα ενδείξεις φαντασίας …

Για πες , για πες … …


« Πάντα θα υπάρχουν (θαύματα) όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν.
μμμμ, έχεις δίκιο εδώ, διότι αν εκλείψουν αυτοί θα εκλείψουν και τα θαύματα » … … …
Κοίτα, εδώ λες σοφίες αλλά δεν τις καταλαβαίνεις και είναι πολύ ειρωνικό αυτό για σένα. Για να υπάρξει θαύμα πρέπει να υπάρχει σίγουρα Θεός (που πραγματοποιεί το θαύμα και υπάρχει) και άνθρωπος. Όσο υπάρχουν και τα δύο ποιο θα είναι το πρόβλημα; Έλα … … !!!
Α !!! , ξέχασα … δεν πιστεύεις στο Θεό …

Το ότι οι περισσότεροι επιστήμονες δεν αποδέχονται το Θεό ποιος σου το είπε πάλι αυτo; Μέγα λάθος (σου).
Οι σοβαρότεροι επιστήμονες όλων των ιατρικών ειδικοτήτων γνωρίζουν ότι λειτουργούν με περιορισμένες δυνάμεις. Είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις (αν κυκλοφορήσεις έξω στον κόσμο). Το ότι υπάρχουν άλλοι που είναι αντίθετοι (βλέπε κ.κ. ανορθόδοξο), παπάδες που ασχολούνται περισσότερο από ότι θα έπρεπε με τα κοσμικά, ε χαίρω πολύ και πάλι !!
Εσύ μουσουλμάνος είσαι;; ή στο Βούδα πιστεύεις;; βρε και εσύ κομμάτι της εκκλησίας είσαι, αυτό που κατηγορείς είσαι και αν θες είσαι και ένα μικρό σκάνδαλο της εκκλησίας όμοιο με αυτά που κατηγορείς, γιατί σκάνδαλα δεν είναι μόνο των ιερέων τα κατορθώματα, όπως μας συμφέρει να λέμε όταν θέλουμε. Παρόμοιες υποχρεώσεις έχουμε και εμείς οι κοσμικοί αλλά … … .
Για τους χριστιανούς που αμφιβάλουν πολύ απλά έχω να σου πω ότι δεν είναι χριστιανοί.

Τα ματάκια μας τα έχουμε πάντα ανοιχτά σε αντίθεση με ένα άσχετο όπως εσύ … Η απόδειξη γι’ αυτό, είναι απλά αυτό που υποστηρίζεις … : )) και τα έχουμε ανοιχτά και προς τον κόσμο και προς το Θεό που αρνείσαι πεισματικα.
Σχετικά με τους τρόπους μου, τα έχουμε πει, (βλέπε προηγούμενες αναρτήσεις), αυτά πες τα σε κανένα που ψαρώνει … Πολύ όμορφα σας τα λέω, γιατί αν ανοίξω το στόμα μου για να βρίσω θα καταλάβετε τότε ότι εσείς δεν βρίζετε … … …

Άντε ... γειά,, λοιπόν … Άντε ... γειά

**********

«Βρομιστεράκι» μου γλυκό : )),

Βγήκες βλέπω από τη φωλίτσα σου … Η βιβλιοπρόταση του «Christoforou» αφορά κάθε ΑΝΘΡΩΠΟ.
Εσύ δεν μπορώ να καταλάβω, κροκόδειλος είσαι και δεν σε αφορά ;; Μόνο τα ζώα δεν έχουν ψυχούλα κορίτσι μου οπότε εσύ έστω και άσχετη μην τον βγάζεις έτσι από μόνη σου τον εαυτό σου έξω … Αχ βρε βρομιστεράκι , αχ …

**********

«Μαρκούλι Ντε Σαντ» ,

εβραιοτραμπουκοθεού !!! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑχα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα,
ας γελάσω : ))
Mα που είναι ο μπαμπινιώτης ;;;

Tην στιγμή που θα ανοίξεις τα μάτια σου αυτομάτως θα δεις πολλά λογικά επιχειρήματα, όσο τα έχεις κλειστά … “στου κουφού την πόρτα θα είσαι …”

Αχ και βαχ …

Ορθόδοξος είπε...

Στη διεύθυνση αυτή μπορείτε όσοι θέλετε να ακούσετε και την άλλη πλευρά του νομίσματος, αφού αυτή του θαύματος δεν σας συγκινεί ή είναι πολύ βατή για εσάς …
Από αληθινό εξορκισμό, που αποδεικνύει την ύπαρξη και της άλλης πλευρά …
Προσέξτε τα λόγια που λέει το θύμα στον ιερέα !!!

http://www.youtube.com/watch?v=ANK9jnnQXmg

aeroxeimarros είπε...

@ορθόδοξος είπε:
Ναι, επειδή ίσως εσύ δεν τη διαβάζεις τη βίβλο με λογική αλλά με το συναίσθημα, που έχει ως αποτέλεσμα να "βλέπεις" στις γραφές σου δράκους, φίδια που μιλάνε, και τέρατα να βγαίνουν από το πουθενά αλλά παράυτα να τα θεωρείς φυσιολογικά, διότι δεν έχεις τη δυνατότητα να τα αμφισβητήσεις μέσα στον σκοταδισμό σου.

όσο για τα θαύματα, ναι έχεις δίκιο τελικά είναι εφικτά όπως επίσης υπάρχουν και νεράιδες και δράκοι και κύκλωπες.
Να φανταστείς, προχτές είδα μία νεράιδα να μιλά σε ένα πηγαδάκι με αγίους, το τι έλεγαν δεν μπορείς να φανταστείς, μέχρι και για αθλητικά μιλούσαν...

Λες:
"Το ότι οι περισσότεροι επιστήμονες δεν αποδέχονται το Θεό ποιος σου το είπε πάλι αυτo; "

Αυτό προκύπτει από παγκόσμιες έρευνες και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Επιπλέον, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι περισσότεροι εκ των επιστημόνων που αποδέχονται τη θρησκεία, προκρίνουν εκείνο το μέρος της οποίας έχει σχέση με την παράδοση παρά για τα ανορθολογικά της στοιχεία.

Λοιπόν, για τα υπόλοιπα φασιστικά που λες δε νομίζω να συμφωνεί ούτε ο ίδιος ο καλός Θεούλης σου. Μάλλον σκάνδαλο μεγαλύτερο ίσως, είσαι και εσύ :)
Διότι θεωρείς πως είμαι υποχρεωμένος να πιστέψω στην εκκλησία και στον Θεό σου...

Λες:"Μόνο τα ζώα δεν έχουν ψυχούλα...."

Πωπω! Τι φιλόζωος που είσαι βρε γνήσιε ορθόδοξε! Μπράβο! Ναι, όμως δείχνεις και το είδος της "ηθικής" σου, ότι δεν είναι όμοιο με εσένα δεν έχει ψυχή ε;;;

Διότι, με τα λεγόμενα της Θρησκείας σου εμείς θα πάμε στην κόλαση. Οπότε, ποιο είναι το πρόβλημα σου;;

Συμπέρασμα: Και εσύ ορθόδοξε άθεος είσαι διότι απορρίπτεις όλες τις υπόλοιπες θρησκείες του κόσμου και αποδέχεσαι μόνο την κυριαρχούσα στην περιοχή όπου γεννήθηκες.
Η διαφορά μας είναι ότι εμείς απορρίπτουμε και αυτήν.

Είδες, μικρή η διαφορα φίλε, σε ποσότητα, διότι σε ποιότητα θέλεις πολύ ακόμα...

Όσο για το βρίσιμο που λες:Απλά συμπεριφέρεσαι έως τώρα ως κόσμιος ταλιμπάν του χριστιανισμού...:)

Κλείνω με μία ωραία φράση:

--Η Επιστήμη σε ταξιδεύει στο φεγγάρι. Η θρησκεία σε στέλνει να ρίξεις αεροπλάνα σε κτίρια.--

aeroxeimarros είπε...

το ορθόδοξος "είπε" στην αρχή του ανωτέρου σχολίου μου ακύρωσε το αυτά τα λέω εγώ.

Oρθόδοξος είπε...

Πανήβλακα «aeroxeimarre», (κακώς το έβγαλα πριν … )

Ποιος σε είπε πανήβλακα «aeroxeimarre», ότι εγώ πάντα είχα αυτή τη ακράδαντη πίστη και επομένως ότι διάβαζα το διάβαζα με συναίσθημα ;;
Εκτός από πανήβλακας τελικά έχεις και άλλα ταλέντα όπως του μέντιουμ ας πούμε και μπορείς να διακρίνεις εσύ όλη τη ζωή του καθενός και πως διαβάζουμε ακόμα αυτά που διαβάζουμε και τι βλέπουμε ακόμα και πως το βλέπουμε : ))
Eγώ όπως σου έχω πει δεν χρειάστηκε να βάλω συναίσθημα (δεν ήταν και ο τύπος μου) για να πεισθώ σε κάτι και ούτε τη φαντασία σου την αχαλίνωτη διαθέτω (φαίνεται από τον τρόπο που μιλάς) αλλά πολύ μα πολύ απλά έχω δει με τα ματάκια μου τα ίδια θεία σημεία όπως και πάρα μα πάρα πολύς κόσμος.

Σκοτάδι κατάμαυρο εσύ έχεις μέσα στο κεφάλι σου : ))

Για τη νεράιδα που είδες χθες βράδυ : )) έχω να σου προτείνω δυο – τρεις ΚΑΛΟΥΣ γιατρούς. Θα σε βοηθήσουν …
Δεν έχω δει καμιά επιστημονική μελέτη ούτε γκάλοπ ούτε καν άρθρο που να αναφέρει κάτι τέτοιο. Ζώντας όμως μέσα στον κόσμο τον αληθινό είναι απλό να διαπιστώσεις την πραγματικότητα δηλαδή ότι "οι σοβαρότεροι επιστήμονες όλων των ιατρικών ειδικοτήτων γνωρίζουν ότι λειτουργούν με περιορισμένες δυνάμεις".

Για τα σκάνδαλα που σχολιάζεις, όπως σου είπα και πάλι προηγουμενως …
«Δεν απαιτώ από κανένα τίποτα και δεν έχω κανένα δικαίωμα να απαιτήσω από κάποιο να πάρει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, έχω όμως όπως όλοι μας το δικαίωμα του λόγου μαζί με την ευλογία όπως είπες και εσύ να ζήσω πολλά και να μάθω πολλά.
Με αυτά λοιπόν είμαι σε θέση να σου πω ότι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ζεις και ούτε μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα ζωής ενός πιστού και τι χάνεις. Εύχομαι όμως, όσο στόκος και να είσαι και εσύ και οι πανέξυπνοι φίλοι σου που μπαίνουν εδώ μέσα, να γνωρίσετε …»

Για τα καημένα τα ζωάκια που πειράχτηκες … : )),
να ξέρεις ότι τα αγαπάω πολύ αλλά όσο και όμορφα και χαριτωμένα να είναι, δεν έχουν ψυχούλα …
ΌΟΟΟΟΟΟχι γιατί δεν είναι όμοια με εμάς αλλά γιατί έτσι τα έπλασε ο Θεός. Άλλο είναι ο άνθρωπος και άλλο τα ζωάκια (παρόλο που τα αγαπάμε πολύ). Άλλο σκοπό έχουν στη ζωή τους οι άνθρωποι και άλλο τα ζωάκια. Ο άνθρωπος την κατά χάρη Θέωση και αυτά κάνουν απλά τον κύκλο της ζωής τους χαριτωμένα και όμορφα όπως είναι. Αν μπερδεύεσαι και σε αυτά τα απλά …
Με απογοητεύεις τελείως τώρα …

Ο Θεός ο οποίος πιστεύω είναι ένας και μοναδικός είτε το ξέρουμε είτε όχι, είτε μας αρέσει είτε όχι. Δεν αποτελεί μια από τις θρησκείες. Θρησκείες είναι όλα τα υπόλοιπα και είναι σχεδόν όλα τα ίδια … … Αυτό σαν πρόλογο για να καταλήξω γρήγορα - γρήγορα στο ότι ο Καλός Θεούλης μας ξέρει αυτός του καθενού τη καρδούλα και είναι δική Του δουλεία που θα κατατάξει τον κάθε ένα μας. Οπότε σε τέτοια θέματα δεν μας πέφτει λόγος … Πρόβλημα εγώ δεν έχω που είσαι έτσι, δικό σου είναιτο πρόβλημα. Αν ήσουν όμως κανένας φωτισμένος γέροντας σίγουρα θα είχα κέρδος.
[ με πιάνεις ρε η τσάπα τα γράφω … : )) ]

Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα του ότι ΔΕΝ είμαι ΑΘΕΟΣ.
(αν με όλα όσα έχω πει ως τώρα … κατάλαβες αυτό …χμμμμμ)
Θεός υπάρχει ΕΝΑΣ. Θρησκείες πολλές …
Το που γεννήθηκε ο κάθε ένας μας δεν έχει καμιά σημασία, αν το σκέφτηκες αυτό εσύ … λες να μην το έχει σκεφτεί ο Θεός. Δεν θέλω να σε βάλω όμως τώρα σε βαθιές εξηγήσεις ακόμα … σιγά – σιγά. Απλά να ξέρεις ότι κάθε άνθρωπος που γνώρισε τον αληθινό Θεό (όπως εσύ) και τον απέρριψε θα κριθεί σίγουρα διαφορετικά από αυτόν που γεννήθηκε στην ανταρκτική. Δεν απορρίπτεις μια θρησκεία, απορρίπτεις την αλήθεια.

Δεν τραβάω κανένα ζόρι για το αν σε αγγίζουν αυτά που λέω και για το αν επηρεάζεσαι. Αν συνέβαινε … σου απάντησα.

Τα αεροπλάνα ήταν δουλειά πειραγμένων εγκεφαλικά ανθρώπων και είναι θέμα άλλου ιστιολογίου αυτό.

Να κλείσω και εγώ με μια ωραία αλλαγή σε αυτά που έγραψες και να πω ότι η επιστήμη όντως σε ταξιδεύει παντού και μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αλλά ο Θεός όπως χαριτολογώντας έλεγε και ο γέροντας Παίσιος σε ανεβάζει στον ουρανό χωρίς τα έξοδα που κάνει η επιστήμη : ))

Έτσι ομορφα και απλά ...

CU

Ορθόδοξος είπε...

Και επειδή Πανήβλακα «aeroxeimarre»,

εσύ δεν έχεις δει “φίδια που μιλάνε, και τέρατα να βγαίνουν από το πουθενά” όπως λες …
άκουσε και αυτό με τη απέραντη λογική σου (χωρίς συναίσθημα όμως) …

Αποσπάσματα Εξορκισμών. Ψυχαναλυτές, Ψυχολόγοι και Ψυχοθεραπευτές αναγνωρίζουν την ύπαρξη πνευμάτων που έχουν την ικανότητα να κυριεύσουν ανθρώπους αλλά και την αποτελεσματικότητα διάφορων εξορκισμών από ορθόδοξους ιερείς και επειδή είναι κάπως η άλλη πλευρά δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό.

http://www.youtube.com/watch?v=aVa72JmJOK8&feature=PlayList&p=623F372CB1D64873&index=0&playnext=1

Ορθόδοξος είπε...

Υ.Γ.

Από την Ελληνική πραγματικότητα ...

Βρομιστεράκι είπε...

Αγαπητέ μου ορθόδοξε με τις πολλές τελίτσες όλο νόημα και το θρησκευτικό συγκαταβατικό σου ύφος.
Λυπάμαι που δεν έγινα κατανοητή όταν είπα ότι η ψυχή είναι ευφέυρεση της θρησκείας. Λυπάμαι γιατί δεν μπορώ να το πω πίο απλά και γιατί είναι μια ολοκληρωμένη και εντελώς κατανοητή φράση. Σαν να λέμε 1+1=2
Αλλά μάλλον περίμενα πολλά από ανθρώπους που λένε 1=3.

Ορθόδοξος είπε...

«Βρομιστεράκι» μου γλυκό : )),

Λυπάμαι που δεν έχει γίνει κατανοητό σε εσένα (και τους φίλους σου) ακόμα, ότι ψυχούλα έχει ΚΑΘΕ άνθρωπος.
Η όντως “ολοκληρωμένη και εντελώς κατανοητή φράση” σου αυτό αποδεικνύει … … …
Ναι … …
Όντως, σαν μια απλή μαθηματική πράξη είναι … τόσο απλή : ))

Tώρα …
καμιά φορά όμως κάνει και 1=3, αφού τα ξέρετε βρε …
[ με πιάνεις, το ξέρω : )) ]

CU

Ιοκάστη είπε...

Ορθόδοξε (και προς όλους τους φανατισμένους χριστιανούς που έρχονται εδώ για να ξεράσουν χολή), έχω κάποιες ερώτησεις:

Έχετε κάποιο πρόβλημα με την ελευθερία σκέψης; Με την ελευθερία λόγου; Με την ανεξιθρησκία;

Εμείς επιλέγουμε να είμαστε άθεοι, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, επίσης θεωρούμε πως ο γέροντας Παΐσιος καθώς και πολλοί άλλοι έλεγαν ασυναρτησίες και τέλος θεωρούμε πως η ανεξιθρησκία και ο σεβασμός του δικαιώματος του καθένα να πιστεύει ό,τι θέλει (και να μπορεί να το εκφράσει ελεύθερα) είναι απαραίτητα στοιχεία στην κοινωνία μας για την ομαλή διαβίωσή μας.

Εσείς τί πρόβλημα έχετε;;; Αν δεν σας αρέσουν αυτά που γράφει ο Ανορθόδοξος μην τα διαβάσετε, δεν νομίζω πως σας υποχρέωσε.

Αντίθετα εσείς επιλέγετε να τα διαβάσετε και να έρθετε στον χώρο του με σκοπό να τον προσβάλετε. Γιατί; Τί κερδίζετε εσείς από αυτό; Ικανοποίηση του εγωισμού σας; Ευκαιρία για να βρίσετε ελεύθερα; Ωραία!! Αυτές είναι οι χριστιανικές αρχές της αγάπης και του σεβασμού που κηρύσσετε με τόσο πάθος ότι ακολουθείτε; Αν έχετε μια διαφωνία μπορείτε κάλλιστα να την εκφράσετε με κόσμιο τρόπο και να προσπαθήσετε να κάνετε διάλογο, κάτι που προφανώς δεν σας ενδιαφέρει βέβαια. Έχω κάνει καταπληκτικές συζητήσεις με χριστιανούς τον τελευταίο καιρό απλά και μόνο γιατί δεν είχαν διάθεση για χλευασμό αλλά για να ακούσουν, και δεν έμπαιναν σε blogs για να αδειάσουν τον βόθρο τους αλλά για να συζητήσουν. Εσείς προφανώς δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, και δυστυχώς η πλειοψηφία των πιστών έχει την δική σας συμπεριφορά…

Όσο για την κλασσική καραμέλα που υιοθετούν οι πιστοί, πως βρίσκουν δηλαδή τα άρθρα και τα σχόλια προσβλητικά και γι’αυτό αντιδρούν έτσι, 1ον δεν σας υποχρέωσε κανείς να τα διαβάσετε, 2ον τα άρθρα αποτελούν απόψεις του Ανορθόδοξου και νομίζω πως έχει κάθε δικαίωμα να τις εκφράζει στο ιστολόγιό του (η ελευθερία λόγου που λέγαμε;), 3ον η εκκλησία σας έχει προσβάλει τους αλλόθρησκους και τους άθεους (αλλά και τους χριστιανούς εδώ που τα λέμε) άπειρες φορές κι έτσι έχουμε κάθε δικαίωμα αν αντιδράμε και 4ον αν θεωρείτε πως κάποιος κάνει λάθος με το να δείξετε τον χειρότερο εαυτό σας όχι μόνο δεν θα τον πείσετε πως κάνει λάθος αλλά θα επιβεβαιώσετε τις ιδέες του περί θρησκείας και του τυφλού φανατισμού στον οποίο οδηγεί…

Επίσης όπως βρίσκετε κι εσείς ανούσια αυτά που γράφονται, έτσι θα έπρεπε να καταλάβετε πως και σ’εμάς τα επιχειρήματά σας φαίνονται πολύ ρηχά, αγγίζουν τα όρια της ανυπαρξίας για να είμαι ειλικρινής. Βέβαια ήμουν χριστιανή και μπορώ να καταλάβω εώς ένα σημείο πως σκέφτεστε, αν και ποτέ δεν προσέβαλα τους άλλους όπως κάνετε εσείς φυσικά. Το ότι μιλάμε διαφορετικές γλώσσες κι έχουμε τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης είναι γεγονός, αν όμως δεν ήσασταν τόσο απορροφημένοι με την «υπεράσπιση» του γέροντα ίσως ανακαλύπτατε πως η διαφωνία σε ένα θέμα δεν σημαίνει απαραίτητα και αντιμαχία, προσβολές και βρισίδι. Βέβαια μάλλον εσείς την βρίσκετε έτσι, οπότε τι να πω, καλή διασκέδαση…

Πάντως με εκπλήσσει ο τρόπος που οι «καλόκαρδοι» χριστιανοί κρίνουν όσους δεν συμφωνούν μαζί τους… Παράδειγμα προς «μίμηση»..

Ιοκάστη είπε...

Ανορθόδοξε το άρθρο (ε είπα να πω κάτι και για το άρθρο) ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό, απορώ με την υπομονή σου που κάθεσαι και τα διαβάζεις όλα αυτά όμως... Δυστυχώς όπως έχει αποδειχτεί επανειλημμένα πια η κοινή λογική και ο θρησκευτικός φανατισμός δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους.. Είναι λυπηρό το πόσο πρόθυμοι είναι μερικοί χριστιανοί απολογητές όταν πρόκειται να βρίσουν και να χλευάσουν τους "εχθρούς" της θρησκείας τους, χωρίς να ξοδέψουν ούτε ένα λεπτό από την ζωή τους για να εξετάσουν τον ενδεχόμενο αυτή η αγανάκτηση και αντίδραση από μέρους μας να είναι δικαιολογημένη (το να επαναθεωρήσουν τις απόψεις τους περί θρησκείας δεν το συζητώ καν, απλά να σεβαστούν το ανθρώπινο δικαίωμα της έκφρασης αντίθετης γνώμης θα επιθυμούσα).

Τέλος πάντων, συνεχίζω να απορώ πάντως με την αφέλεια μερικών, ακόμη και η γιαγιά μου έχει αρχίσει να εκνευρίζεται με την εκκλησία και να απορεί με μερικές ασυναρτησίες που ακούει!! Κι αυτό το άρθρο από ασυναρτησίες άλλο τίποτα, αν τα έλεγε αυτά κανείς άλλος μάλλον θα κατέληγε στο τρελάδικο, τον γέροντα όμως τον κάνανε άγιο... Τι να πω...

aeroxeimarros είπε...

@ορθόδοξε Ταλιμπάν

Καλά και εσύ μέντιουμ είσαι όταν με αποκαλείς πανήβλακα. Να σου υπενθυμίσω ότι και εγώ χριστιανός ήμουν, βλέπεις η αυταρχική Θρησκεία σου δεν αφήνει και περιθώρια για δημοκρατικές διαδικασίες...

Λες:"..αλλά πολύ μα πολύ απλά έχω δει με τα ματάκια μου τα ίδια θεία σημεία όπως και πάρα μα πάρα πολύς κόσμος..."

Αχ,φίλε και μετά μου λες εγώ να πάω σε γιατρό;;
Α, μην στεναχωριέσαι, δεν έχεις τίποτα απλά είσαι θρησκόληπτος και Ταλιμπάν. Κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει...
Επιπροσθέτως, θα έλεγα ότι όταν ένας άνθρωπος πιστεύει στα απίθανα λένε ότι έχει ψευδαισθήσεις ή κάτι πιο σοβαρό όταν όμως πολλοί πιστεύουν στα απίθανα είναι απλά Θρήσκοι!!

Λες:".οι σοβαρότεροι επιστήμονες όλων των ιατρικών ειδικοτήτων γνωρίζουν ότι λειτουργούν με περιορισμένες δυνάμεις..".

Λειτουργούν όλοι με βάση τις υπάρχουσες έρευνες και ανακαλύψεις, οι οποίες όμως είναι συνεχείς και επεκτείνονται.

Η θρησκεία σου αντίθετα έχει ανακαλύψει εδω και χρόνια την απόλυτη "αλήθεια" και της δίνει τη δυνατότητα το γεγονός αυτο καθεαυτό να ασχολείται με άλλα:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=49576&ref=search


Λες:"Με αυτά λοιπόν είμαι σε θέση να σου πω ότι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ζεις και ούτε μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα ζωής ενός πιστού και τι χάνεις."

Ναι, όντως άλλο πράγμα να ζείς εντός του μύθου κι αλλο εκτός αλλά να γνωρίζεις...


Λες: "Ο Θεός ο οποίος πιστεύω είναι ένας και μοναδικός"

Δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω αλλά και οι υπόλοιποι πιστοί αυτό λένε. Τι μπέρδεμα τελικά είναι αυτός ο μοναδικός Θεός...δεν ξέρεις ποιανού τη μοναδικότητα θα λατρέψεις...:)

Λες: "Απλά να ξέρεις ότι κάθε άνθρωπος που γνώρισε τον αληθινό Θεό (όπως εσύ) και τον απέρριψε θα κριθεί σίγουρα διαφορετικά από αυτόν που γεννήθηκε στην ανταρκτική. Δεν απορρίπτεις μια θρησκεία, απορρίπτεις την αλήθεια."

Το νόημα της ζωής για το Θεό είναι να τον πιστέψουμε ή όχι ε; Τα υπόλοιπα δεν μετράνε γι αυτόν τον παντοδύναμο;
Εντάξει, τότε ο άνθρωπος που ζει στην ανταρκτική είναι σε πλεονεκτικότερη θέση κι απο εσένα χωρίς τον Θεό. Εσύ έχεις πολλές υποχρεώσεις...είδες καμιά φορά πρέπει να είσαι άθεος για τον Θεό σου!

Λες:"Τα αεροπλάνα ήταν δουλειά πειραγμένων εγκεφαλικά ανθρώπων και είναι θέμα άλλου ιστιολογίου αυτό."

Ναι, αυτό λέμε. Ήταν Θρησκόληπτοι όπως εσένα...


Όσο για τα έξοδα της επιστήμης, η γνώση θέλει κόπο,αρετή, αμφιβολία σοφία, ευφυια, θέληση, και φυσικά και χρήμα.
Το ψέμα και οι Θρησκείες μόνον ευπιστία και αφέλεια....

ΥΓ:Μόνο αυτα που σε συμφέρουν παραθέτεις από επιστήμονες που θέλουν να τα έχουν καλά με την "χρυσή" Θρησκεία σου....καταλαβαίνεις τους λόγους......

aeroxeimarros είπε...

Παραθέτω και εγώ λοιπόν αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=pGcwbxqge1A

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητή μου «Ιοκάστη»,

Πολύ χαίρομαι που ανακάλυψα μια ακόμα φίλη του «κ.κ. ανορθόδοξου»,

Δεν έχω καμιά διάθεση να ξεράσω καμιά χολή, εάν είχα θα το είχες πάρει χαμπάρι … … τώρα μιλάω και σε εσένα λίαν επιεικώς.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ελευθερία σκέψης ή λόγου και όπως για 3η φορά τονίζω … …
« Δεν απαιτώ από κανένα τίποτα και δεν έχω κανένα δικαίωμα να απαιτήσω από κάποιο να πάρει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, έχω όμως όπως όλοι μας το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του λόγου μαζί με την ευλογία όπως είπες και εσύ να ζήσω πολλά και να μάθω πολλά. (όπως είπε ένας φίλτατος … )
Με αυτά λοιπόν είμαι σε θέση να σου πω ότι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ζεις και ούτε μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα ζωής ενός πιστού και τι χάνεις. Εύχομαι όμως, όσο στόκος και να είσαι και εσύ και οι πανέξυπνοι φίλοι σου που μπαίνουν εδώ μέσα, να γνωρίσετε … »

Μπορείς να επιλέξεις λοιπόν να είσαι ότι θέλεις είτε άθεη θες, είτε μουσουλμάνα, είτε χριστιανή, ότι θες … για τους δικούς σου λόγους όπως ΠΟΛΥ σωστά λες.
Είναι δικαίωμα σου και επιλογή σου (μη τρελαίνεσαι) και δεν μπορώ να ΜΗ σου το αναγνωρίσω ούτε και να σου το στερήσω εγώ και ΚΑΝΕΙΣ άλλος.
Όπως και δικαίωμα σου είναι να μην σχολιάζεις και να μη διαβάζεις ΕΣΥ τα δικά μου σχόλια ΑΝ σε ενοχλούν και ΔΕΝ σου αρέσουν και επίσης ΔΙΚΟ μου δικαίωμα είναι να πιστεύω στον Θεό τον αληθινό τον ζώντα όπως και δικαίωμα ΜΟΥ να σχολιάζω αυτά που διαβάζω ανά πάσα στιγμή και με τον τρόπο που εγώ θέλω και νομίζω ότι ΑΡΜΟΖΕΙ στην κάθε περίπτωση.

Τον εγωισμό που έχουμε προσπαθούμε να τον αποβάλουμε γιατί μας είναι ΜΕΓΑ εμπόδιο στη πνευματική μας ζωή και ο σκοπός της επίσκεψης μας φυσικά και δεν είναι η μείωση κανενός ανθρώπου.
Όπως φαντάζομαι θα πρόσεξες σε αναρτήσεις του «κ.κ.
ανορθόδοξου» ότι αυτός είναι που ακολουθεί τέτοιες τακτικές και μεταχειρίζεται εκφράσεις όπως “υπάρχουν βλάκες, αφελείς και θύματα … λαμόγια, απατεώνες” και κατήχηση του τύπου “ η διαφωνία σε ένα θέμα δεν σημαίνει απαραίτητα και αντιμαχία, προσβολές και βρισίδι” θα έπρεπε πρώτα να την κάνεις εσύ σε αυτόν για να μην αποτελέσει και παράδειγμα προς μίμηση : ))

Γιατί αυτός δεν είναι τρόπος ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΣΜΙΟΣ και … αν αυτός (όντως) έχει το δικαίωμα και τη γνώση και τη διάθεση να μιλάει όπως νομίζει και εγώ λοιπόν έχω παρομοίως ΚΑΘΕ δικαίωμα και να διαβάζω (δεν με έβαλε κανείς με το ζόρι) και να κρίνω με τις δικές μου γνώσεις και εμπειρίες και βιώματα κάθε τι που λέγεται και εσύ δεν έχεις κανένα δικαίωμα (που τόσο υπερασπίζεσαι) να μου αφαιρείς αυτό το προνόμιο … …

Με έπεισες απόλυτα ότι και εσύ, όπως ο φίλτατος και παντογνώστης «κ.κ. ανορθόδοξος», δεν υπήρξες ποτέ συνειδητή χριστιανή αλλά πάντα τον αθεϊσμό προσέγγιζες πιο πολύ με τη διαφορά ότι τώρα δεν το κρύβετε και το δηλώνετε δημοσίως όπως επίσης ότι δεν κατάλαβες και δεν πρόκειται και εσύ να καταλάβεις και τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στο κόσμο συμβουλευόμενη αιωνίως τον εγωισμό που μάλλον εσύ διαθέτεις σε μέγιστο βαθμό και δεν σε αφήνει να δεις ούτε να ακούσεις τίποτα.

Φρόντισε πρώτα ΕΣΥ μια φορά στη ζωή σου ΣΩΣΤΑ να δεις και να εξετάσεις το ενδεχόμενο ύπαρξης μοναδικού Θεού με την έστω “κοινή λογική” σου και μην καταναλώνεσαι απορώντας με κανένα. Η γιαγιά σου μπορεί λόγο ηλικίας να πάθει πολλά πλέον, εσύ τι δικαιολογία έχεις ;;;;

Ορθόδοξος είπε...

Πανήβλακα «aeroxeimarre» ,

Μέντιουμ εγώ δεν είμαι και ούτε πιστεύω σε αυτά, εσύ διαθέτεις μάλλον τέτοιες παραμυθένιες ικανότητες : )) και αντιλαμβάνεσαι όλα αυτά που αντιλαμβάνεσαι, εγώ όπως και όλος ο κόσμος συμπεράσματα βγάζω από αυτά που γράφεις.

Τελικά όλοι οι άθεοι χριστιανοί ήσασταν πριν … : )) Aς μη σου πω και εσένα …

Μην αγχώνεσαι για μένα γιατί δεν στεναχωριέμαι με κάτι και σε πληροφορώ ούτε θρησκόληπτος ήμουν ποτέ για να πιστεύω όπως λες σε παραμύθια με αποτέλεσμα να φαντάζομαι καταστάσεις, αλλά όταν ανακάλυψα καταστάσεις είδα τι ήμουν πριν, άδειος όπως εσύ.
Έχει διαφορά η μια κατάσταση από την άλλη.
Για την λεξούλα “θρήσκος” μάλλον δεν καταλαβαίνεις ακόμα το νόημα της και την χρησιμοποιείς έτσι επιπόλαια. : )) Δεν πειράζει, σιγά – σιγά …

Οι υπάρχουσες έρευνες και ανακαλύψεις, οι οποίες είναι συνεχείς και επεκτείνονται (πολύ σωστά), ΠΟΤΕ δεν θα αντικαταστήσουν και δεν θα υπερβούν τον Θεό γιατί ο Θεός δεν είναι ένας μύθος αλλά πραγματικότητα, αληθινός, ζωντανός. Αυτό γνωρίζουν βρε οι σοβαρότεροι επιστήμονες Όοοοολων των ιατρικών ειδικοτήτων και ομολογούν ότι “λειτουργούν με περιορισμένες δυνάμεις … “

Δεν περιμένω να καταλάβεις τι εννοώ όταν λέω “ποιότητα ζωής πιστού” γιατί απλά δεν το ζεις (και σου φαίνεται σαν παραμύθι) γιατί όπως αναφέρει και ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακας δεν είναι δυνατόν να το νιώσεις εάν δεν το βιώσεις και ούτε εγώ να στο εξηγήσω πλήρως με λεξούλες ώστε να το βιώσεις.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, αν εσύ καταλαβαίνεις άλλα … …

Όταν λέω : )) ότι διαφέρει ο χριστιανός που γνωρίζει από κάποιο άλλο που δεν γνώρισε την αλήθεια δεν εννοώ ότι απλά εμείς πιστεύουμε σε αυτόν χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση. Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις τίποτα … Σαφώς και αυτός που γνώρισε έχει ευθύνη τεράστια, όπως όλοι εμείς που γεννηθήκαμε στην Ελλάδα. Η γνώση φέρνει ευθύνη πάντα και στο θέμα Του Θεού μέγιστη.

Τι σχέση έχουν οι δίδυμη πύργοι με τον Θεό τον αληθινό και οι τρομοκράτες και πως τα συνδυάζεις στο μυαλό σου όλα αυτά, είναι ένα φαινόμενο. Εάν ήταν αγαπητέ : )) πιστοί στον αληθινό Θεό δεν τα έκαναν αυτά τα εγκλήματα και εσύ εάν είχες λίγη φώτιση και δεν ήσουν τόσο προκατειλημμένος θα καταλάβαινες και θα ξεχώριζες κάποια πράγματα.

Η γνώση θέλει όντως και κόπο και αρετή και αμφιβολία και σοφία και ευφυΐα και θέληση και φυσικά χρήματα. Μου έγιναν εμένα και όλο τον κόσμο φαντάζομαι αντιληπτά αυτά στα φοιτητικά μου χρόνια. Ο Θεός θέλει απλά τη διάθεση μας … αυτή είναι η αλήθεια και αυτή παραθέτω αγαπητέ … : ))
Ρώτα και τον «κ.κ ανορθόδοξο», τα ξέρει αυτά αλλά κάνει τη πάπια …

Άθεος είπε...

Εσύ ρε… πάπια γιατί δεν μιλάς…
Αφήνεις τον κόσμο να τσακώνεται και την σκαπουλάρεις για μπάνιο…
Είπα κι εγώ να παρακολουθήσω τη συζήτηση, αλλά δεν προλαβαίνω. Όσο διαβάζω τόσο περισσότερα γράφετε.
Πήγα να παρακολουθήσω κάτι εξορκισμούς που αναφερθήκατε πιο πάνω (http://www.youtube.com/watch?v=aVa72JmJOK8&feature=PlayList&p=623F372CB1D64873) και εκνευρίστηκα!
Η γυναίκα θέλει βοήθεια. Θέλει ιατρική φροντίδα και οι κρετίνοι την πήγαν στον παπά!
Πως επιτρέπει το κράτος αυτήν την απάτη από τη μια και την ταλαιπωρία του ασθενούς από την άλλη, χωρίς να επεμβαίνει;
Όλοι στο κόλπο είναι!
Ντροπή!
Αν δει κανείς αυτό το βίντεο για τον Παΐσιο (http://www.youtube.com/watch?v=nW81VAfC0nQ&NR=1) το ίδιο θα εκνευριστεί!
Και να φανταστείς, μου το στείλανε για να γελάσω!
Μα όλα αυτά δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα!

Ιοκάστη είπε...

«Αγαπητή μου «Ιοκάστη»,»


Γιατί το Ιοκάστη σε εισαγωγικά;


«Τον εγωισμό που έχουμε προσπαθούμε να τον αποβάλουμε γιατί μας είναι ΜΕΓΑ εμπόδιο στη πνευματική μας ζωή και ο σκοπός της επίσκεψης μας φυσικά και δεν είναι η μείωση κανενός ανθρώπου.»

Δεν φαίνεται να προσπαθείς και πολύ πάντως…

«Όπως φαντάζομαι θα πρόσεξες σε αναρτήσεις του «κ.κ.
ανορθόδοξου» ότι αυτός είναι που ακολουθεί τέτοιες τακτικές και μεταχειρίζεται εκφράσεις όπως “υπάρχουν βλάκες, αφελείς και θύματα … λαμόγια, απατεώνες…»

Όπως έχω βαρεθεί να λέω, συμφωνώ πως πολλές φορές οι εκφράσεις μας ίσως είναι προσβλητικές για τους χριστιανούς, και είναι κάτι που προσωπικά προσπαθώ να αποφεύγω όσο μπορώ. ΟΜΩΣ κάτι που κι εσύ και όλοι οι απολογητές αγνοείτε πολύ βολικά σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πως ο χριστιανισμός την έχει κερδίσει αυτή την συμπεριφορά. Μας ενοχλεί ΠΟΛΥ και με πολλούς τρόπους, οπότε πρώτα αυτός μας έχει δώσει το δικαίωμα να αντιδράμε έτσι. Ξέρω πως δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί θεωρώ πως ο χριστιανισμός έχει επηρεάσει τόσο πολύ και τόσο αρνητικά την ελλάδα και τις ζωές πολλών ανθρώπων αλλά το να προσπαθήσω να το εξηγήσω τώρα θα ήταν μάλλον λάθος εφόσον είναι τελείως εκτός θέματος.

Φυσικά δεν έχω το δικαίωμα να σου απαγορεύσω να μιλάς με όποιον τρόπο θέλεις, όμως όταν βλέπω άτομα που να προσβάλλονται αμέσως και προσωπικά από ένα άρθρο και να μην μπαίνουν καν στην διαδικασία του διαλόγου, αλλά αντιθέτως να μπαίνουν αμέσως με διάθεση προσβολής και ειρωνείας δεν μπορώ να καταλάβω στο που αποσκοπούν. Δεν το βρίσκω λογικό, αν θες να προβάλεις έναν αντίλογο το κάνεις με επιχειρήματα, αν δεν θες να προβάλεις αντίλογο τότε τι θες; Επίσης έχω δει όμως πολλούς χριστιανούς που είναι σε θέση να κάνουν φυσιολογικούς διαλόγους στα ιστολόγιά μας και έχουν κερδίσει τον σεβασμό μου, βέβαια δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιο θα μου πεις, κι θα έχεις δίκιο.

«Με έπεισες απόλυτα ότι και εσύ, όπως ο φίλτατος και παντογνώστης «κ.κ. ανορθόδοξος», δεν υπήρξες ποτέ συνειδητή χριστιανή αλλά πάντα τον αθεϊσμό προσέγγιζες πιο πολύ με τη διαφορά ότι τώρα δεν το κρύβετε και το δηλώνετε δημοσίως»

Χμ, για τον Ανορθόδοξο δεν ξέρω, όμως υπήρξα συνειδητή χριστιανή για πάρα πολλά χρόνια. Δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω, δεν μπορώ να ξέρω γιατί έχεις γίνει έτσι και δεν μπορείς να ξέρεις γιατί έχω γίνει έτσι. Κατανοώ πλέον πως θα στραφείς στην πιο εύκολη λύση δεν ξέρω αν πραγματικά θα σε ενδιέφερε να αλλάξεις γνώμη…

«όπως επίσης ότι δεν κατάλαβες και δεν πρόκειται και εσύ να καταλάβεις και τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στο κόσμο συμβουλευόμενη αιωνίως τον εγωισμό που μάλλον εσύ διαθέτεις σε μέγιστο βαθμό και δεν σε αφήνει να δεις ούτε να ακούσεις τίποτα.»

Αυτό πια αγγίζει τα όρια του ανέκδοτου… Είπε ο χριστιανός στον άθεο πως δεν μπορεί να δει και να ακούσει τίποτα, ο χριστιανός που έχει ήδη καταδικάσει τον άθεο ως ανήθικο κι εγωιστή απλά και μόνο επειδή δεν πιστεύει!

Αλήθεια γιατί θεωρείς πως έχω τόσο μεγάλο εγωισμό πια; Απλά επειδή δεν πιστεύω στον θεό σου; Πως μπορείς να κρίνεις αν καταλαβαίνω τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο και πολύ περισσότερο πως μπορείς να ξέρεις πόσο με αγγίζουν αυτά που βλέπω γύρω μου και τί κάνω για αυτό;

«Φρόντισε πρώτα ΕΣΥ μια φορά στη ζωή σου ΣΩΣΤΑ να δεις και να εξετάσεις το ενδεχόμενο ύπαρξης μοναδικού Θεού με την έστω “κοινή λογική” σου και μην καταναλώνεσαι απορώντας με κανένα. Η γιαγιά σου μπορεί λόγο ηλικίας να πάθει πολλά πλέον, εσύ τι δικαιολογία έχεις ;;;;»

Με τρελαίνει η σιγουριά σου… Ναι, οκ, ό,τι προτιμάς, δεν έχω κοιτάξει ποτέ τίποτα, δεν έχω διαβάσει ποτέ τίποτα, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ την λογική μου, δεν με αφήνει ο εγωισμός μου να δω πραγματικά τι συμβαίνει στον κόσμο και διάφορα άλλα τέτοια. Αφού τα έχεις βγάλει τα συμπεράσματά σου για εμάς (για μένα από 1-2 σχόλια μόνο!!), τι νόημα έχει να προσπαθήσω να σου πω οτιδήποτε; Ποιος έχει όρεξη να «δει» και να «ακούσει» είναι ξεκάθαρο νομίζω…

aeroxeimarros είπε...

@ ορθόδοξε ταλιμπάν

Λες:"Μέντιουμ εγώ δεν είμαι και ούτε πιστεύω σε αυτά, εσύ διαθέτεις μάλλον τέτοιες παραμυθένιες ικανότητες : )) και αντιλαμβάνεσαι όλα αυτά που αντιλαμβάνεσαι, εγώ όπως και όλος ο κόσμος συμπεράσματα βγάζω από αυτά που γράφεις."

εσύ, δεν είσαι και δεν τα πιστεύεις αυτά αλλά αποδέχεσαι τις προφητείες των αγίων σου! Κι όμως τα πιστεύεις, κι όμως!

Καλά μην ανησυχείς για τα συμπεράσματα, τα έχω βγάλει ήδη αλλά ως επιστήμονας και ηθικός άνθρωπος δεν χαρακτηρίζω ανθρώπους που δεν γνωρίζω! ασχέτως αν γράφει σαν φασίστας και να σου λέει τη μία ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα του καθενός να εκφράσει την άποψη του και να πιστέψει όπου θέλει αλλά ταυτόχρονα να τους αποκαλεί πανήβλακες επειδή δήθεν προσβάλλεται η Θρησκεία του!(κανονικά το "εγώ" του προσβάλλεται, χέστηκε για τη Θρησκεία...)

Λες:"Μην αγχώνεσαι για μένα γιατί δεν στεναχωριέμαι με κάτι και σε πληροφορώ ούτε θρησκόληπτος ήμουν ποτέ για να πιστεύω όπως λες σε παραμύθια με αποτέλεσμα να φαντάζομαι καταστάσεις, αλλά όταν ανακάλυψα καταστάσεις είδα τι ήμουν πριν, άδειος όπως εσύ.
Έχει διαφορά η μια κατάσταση από την άλλη.
Για την λεξούλα “θρήσκος” μάλλον δεν καταλαβαίνεις ακόμα το νόημα της και την χρησιμοποιείς έτσι επιπόλαια. : )) Δεν πειράζει, σιγά – σιγά …"

Κατ'αρχήν το ότι δεν είσαι θρησκόληπτος φαίνεται απο αυτά που γράφεις. Επιπλέον, θα έλεγα ότι είσαι κάτι παραπάνω και από αυτό!

Αν εγώ είμαι κενός εσύ είσαι γεμάτος, όχι από αυτό που νομίζεις αλλά από το μίσος της θρησκείας σου(και τις "αστειότητες" των προφητάδων σου ομολογουμένως!)

Μην κουράζεσαι να εξάρεις τόσο πολύ την ποιότητα ζωής του πιστού διότι εξίσου ποιοτικά ζω και εγώ(και οι άθεοι γενικά) χωρίς τη Θρησκεία σου, για να μην πω ότι είμαι καλύτερα από ποτέ απελευθερωμένος πλέον από τη μέγγενη της δογματικής σου Θρησκείας...

Θρήσκος γνωρίζω τι είναι φίλε. Μη μου κάνεις μαθήματα.

Θρήσκος λέγεται αυτός που κάνει την Πάπια στις αποδείξεις τις υλικές για να αποδεχθεί άνευ όρων το υπερβατικό και το υπερφυσικό ώστε να μπορέσει έτσι να καλύψει τις μαύρες τρύπες του ψυχικού του κόσμου!

Δεν έχουν σχέση τα επίγεια με τον Θεό ε; Οι τρομοκράτες αγαπητέ Ταλιμπάν εάν δεν πίστευαν στον παράδεισο, δεν θα το
έπρατταν αυτό και τόσα άλλα, και ο κόσμος θα ήταν καλύτερος εν γένει :)

Μη μιλάς για προκατάληψη σε μένα, προκαταλήψεις έχεις εσύ και οι φίλου σου οι Ταλιμπάν.


Λες:"Όταν λέω : )) ότι διαφέρει ο χριστιανός που γνωρίζει από κάποιο άλλο που δεν γνώρισε την αλήθεια δεν εννοώ ότι απλά εμείς πιστεύουμε σε αυτόν χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση. Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις τίποτα … Σαφώς και αυτός που γνώρισε έχει ευθύνη τεράστια, όπως όλοι εμείς που γεννηθήκαμε στην Ελλάδα... "

Το κατάλαβα αυτό. Εσύ δεν καταλαβαίνεις τι γράφω και απαντάς σε άσχετα θέματα...σε συμφέρει αυτό, το κατανοώ!

Λες: "Ρώτα και τον «κ.κ ανορθόδοξο», τα ξέρει αυτά αλλά κάνει τη πάπια …"

Τον ανορθόδοξο τον ρώτησα. Μου είπε: Άκουσε αεροχείμαρρε, εσύ που ζεις και τόσο ψηλά, δεν γνωρίζεις ότι δεν χαρακτηρίζεται ακόμα αρρώστια από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα η εν λόγω ιδιάζουσα συμπεριφορά.
Βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και της έρευνας ενώ επιχειρείται να πιστοποιηθεί το είδος της ψυχικής διαταραχής που προκαλεί αυτή την άφρονα συμπεριφορά, και δεν σου κρύβω ότι ομοιάζει επικινδύνως με την σχιζοφρένεια!

Όταν λοιπόν θα συμβεί αυτό ευχαρίστως να τους θεραπεύσω! δεν κρατώ δα και κακία...

Αυτά μου είπε, γι αυτό κοίταξε να μην πέσεις στα χέρια του, όχι τίποτα άλλο, για την αξιοπρέπεια σου , σε σκέφτομαι και ανησυχώ.

aeroxeimarros είπε...

@Άθεε

εεε,όχι και μαλώνουμε, γελάμε ρε!

Ανορθόδοξος είπε...

@άθεος
Πα, πα, πα, πα, πα!!

Βρομιστεράκι είπε...

Μετά από ένα 10ωρό στην ωραία θαλασσίτσα και με ωραιότατη διάθεση νομίζω ότι δεν αξίζεις παραπάνω σκέψη και σάλιο αγαπητέ ορθόδοξε.
Το ίδιο συμβουλευω και τα άλλα παιδια.
Τσάμπα σπατάλη χρόνου ρε παιδιά... δεν το βλέπετε?

Stone_Sober είπε...

Γειά χαρά!

Ένα κομματάκι αφιερωμένο στον ανορθόδοξο.

http://www.youtube.com/watch?v=xI0fAmF-Bw8

Οι στίχοι περιγράφουν ακριβώς αυτό που νιώθω τελευταία για τους πιστούς.
Καλή συνέχεια!

Γιατρός Του Ικα είπε...

Έτσι σα μια παράλληλη παρατήρηση,έχετε διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι(όχι όλοι) Χ.Ο.® απολογητές που σχολιάζουν στα fora εκφέρουν έναν λόγο σχεδόν παραλληρηματικό;Αυτή η χωρίς όρους και όρια πίστη στη θρησκευτική μεταφυσική υποπτεύομαι ότι από ένα σημείο και μετά συνιστά μορφή διανοητικής διαταραχής που πρέπει να επηρεάζει και την ικανότητα εκφοράς συγκροτημένου λόγου.

Άθεος είπε...

Εσύ σαν γιατρός του ΙΚΑ κάτι ξέρεις για να το λες αυτό!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΜΙΝ ΠΑΤΗΕΤΕ ΟΤΙ ΚΕ Η ΑΠΙΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΤΗΑΝΕ ΚΕ ΕΠΕΣΤΡΕΠΣΕ ΠΙΣW, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΙS ΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΛΑΤΗΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΥ ΕΙΡWΝΕΒΕΤΟΥΝ,AGIOUS ANTHOPOPOUS,POY PISTEYE KE PRESVEBE OTI KE ESEIS KANETE TORA.ANOIXETE TA MATIA SAS KE TA AFTIA SAS.DEN EIDA KANENA EXIPNO ANTHOPO O OPOIOS EINE EIRWNAS.

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά την μητέρα τερέζα …

Bρε παπάρα, ανεγκέφαλε «stardust30» … η μαλακία που σε δέρνει έχει φτάσει στον μέγιστο βαθμό, και η δικιά σου και των συνεργατών σου.

Η μανούλα μου παπάρα «stardust30» ξέρει πολύ καλά σε αντίθεση με σένα ότι η έκτρωση είναι ΦΟΝΟΣ οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει ποτέ κάτι τέτοιο και για κανένα λόγο. Τέτοιες πράξεις τις υπερασπίζονται κάτι ζώα σαν εσένα αν και τα ζώα τώρα που το σκέφτομαι έχουν περισσότερα πράγματα μέσα τους από ανθρώπους σαν εσένα.

Το έμβρυο από την στιγμή της σύλληψης επιστημονικά αποδεδειγμένα είναι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος και φέρει στο DNA που κουβαλάει κάθε πληροφορία για το άτομο του, μια μάζα από κύτταρα έχεις μείνει εσύ και από ότι σε κόβω έτσι θα ψοφήσεις κιόλας παπάρα, που εγώ δεν μπορώ να δεχτώ την αλήθεια … … δεν βλέπεις τα χάλια σου.

Δεν βρίζω ανεγκέφαλε τις γυναίκες γενικά, βρίζω εκείνες τις πουτάνες που επειδή ανοίγουν για την πλάκα τους τα πόδια τους χωρίς να σκέφτονται ποτέ τίποτα πάνε και μένουν έγκυες και τα ρίχνουν μετά. Όλα στο βωμό της ηδονής !!!
Υπάρχουν επίσης και κάτι άλλα ζώα αρσενικού γένους σαν εσένα που κουβαλάνε το ίδιο μυαλό με αυτές και τις προτρέπουν κιόλας να προχωρήσουν σε ΦΟΝΟ μη θέλοντας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. ΖΩΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, λίαν επιεικώς …

Αποδείξεις για την ύπαρξη της ψυχής υπάρχουν πάμπολες ανεγκέφαλε, όταν θα ανοίξεις τα μάτια σου ίσως δεις καμιά.
Μου αρέσει που ζεις και στην Ελλάδα κιόλας, ζώο.
Τι θέλετε και ασχολείστε με την ορθοδοξία αφού είστε πανάσχετοι … είναι δυνατόν ποτέ ένας άνθρωπος που υποστηρίζει το ΦΟΝΟ να μπορέσει ποτέ να διεισδύσει μέσα στην πνευματικότητα της ορθοδοξίας !!!
Ότι και να τους πεις βλακεία θα σου λέει αφού ο ίδιος είναι στα χαμένα.

Δεν ξέρω ανεγκέφαλε από τι πέθανε ο Χριστόδουλος και ούτε μου αρέσουν τα σπέρματα. Αυτές τις προτιμήσεις εντελώς τυχαία τις έχω δει σε άτομα του λόγου σου, μα εντελώς τυχαία.
Παπάρα … και από ότι βλέπω πολύ σωστά σε αποκαλώ ζώο αφού το παραδέχεσαι κιόλας …

«2.Γιατί έχουμε συναισθήματα τα οποία προέρχονται από το σώμα
3. Γιατί έχουμε συναισθήματα όπως έχουν και τα ζώα
4. Γιατί έχουμε συναισθήματα όπως έχουν και τα ζώα» !!!

Δεν λες γρηγορότερα είμαι ένα ζωό που δεν μπορώ να καταλάβω τι μου γίνετε να τελειώνουμε.
Άντε τράβα σε κάνα ψυχολόγο ρε …

Ανώνυμος είπε...

Παπαρίδη «stardust30», τώρα σβήνεις τα βρομοσχόλια σου για να μην τα βλέπουμε … πολύ αργά όμως για σένα γιατί όλοι καταλάβαμε τι σκατά υπάρχουν μέσα στην ανύπαρκτη ψυχή σου … δεν θέλεις να ακούς την αλήθεια καραγκιόζη γιατί σε πονάει …

Τελικά μόνο τέτοια ζώα σαν εσένα άξιζε να τα σκοτώσουν όταν ακόμα ήταν στη μήτρα της μητέρας τους … και όχι κάθε παιδική ψυχή όπως σου αρέσει να υποστηρίζεις βρομιάρη.

Αποδείξεις για την ύπαρξη της ψυχής υπήρχαν και υπάρχουν πάμπολες, εσύ όμως δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς τίποτα γιατί ζώο γενήθηκες , ζώο είσαι και έτσι ζώο θα ψοφήσεις …

«Εφόσον τα μικρά παιδάκια στην Αφρική που πεθαίνουν από την πείνα πάνε στον παράδεισο σύμφωνα με το χριστιανικό δόγμα τότε γιατί δεν είναι καλό τα νεκρά έμβρυα (που δήθεν έχουν ψυχή) να πεθαίνουν πριν ακόμη γεννηθούν έτσι ώστε να μπουν κι αυτά κατευθείαν χωρίς κόπο στον παράδεισο;»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΚΕΨΗ !!!!
Μα από τι διεστραμμένο μυαλό βγαίνουν αυτά !!!
Αηδιάζεις και μόνο στη σκέψη ότι κάποιος που θέλει να λέγεται και άνθρωπος σκέφτεται με αυτό τον τρόπο …

Φέρτε μια κλούυυυυυυβα ρεεεεεεεε !!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΧΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όσο πιο ευχαριστημένος είναι ένας άνθρωπος από τη ζωή του τόσο λιγότερο χρειάζεται θρησκεία και Θεό...Η χριστιανική θρησκεία είναι πολύ επιβλαβής για όλους τους ανθρώπους ,αλλά πολύ περισσότερο για τους νέους..καταστρέφει και ισοπεδώνει τα νιάτα..

Ανώνυμος είπε...

και μονο που ασχολεισαι με τον π. παισιο δειχνει κατι.οσο τον πολεμασ τοσο ο θεοσ θα τον αναδεικνυει

Anninos Christoforou είπε...

χρησιμοποιήσετε τη λογική σας μπορεί να είναι λάθος beliefs.it σας κρίμα, κάποιον να πεθαίνει και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο χρόνος έχει περάσει άχρηστοs

Anninos Christoforou είπε...

υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους και να έρθουν πίσω, να τους ακούσουμε τι είπαν