Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Συλλογή ανορθόδοξων videos (δεσποτάδες)

Μετά το απολαυστικό αφιέρωμα με βίντεο στους καλόγερους, περνάω σε ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της Εκκλησίας. Και αυτό δεν είναι άλλο από τους παναγιότατους δεσποτάδες και αρχιεπισκόπους, οι οποίοι δε διστάζουν να προκαλούν διαρκώς με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους. Ξεκινάω με τον αγαπημένο μου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, σε μια εθνικοπατριωτική έξαρση:



Να το παίζουν μάγκες εκ του ασφαλούς μπορούν, στην τουρκοκρατία όμως τι έκαναν; Ας δούμε και τη γνώμη του καθηγητή της Θεολογικής, κυρίου Ζήση, που δυστυχώς συμπίπτει με τις απόψεις μεγάλου μέρους του κλήρου:



Ώστε η πραγματική άλωση γίνεται σήμερα, ενώ στην περίοδο της σκλαβιάς τα πράγματα ήταν καλά (σίγουρα ήταν για το παπαδαριό)... Ευτυχώς πάντως που σε αφήνουν να πεις ελεύθερα τη γνώμη σου (ελπίζω ο καημένος ο απόστρατος να μην έπαθε κανένα έμφραγμα από το σπρωξίδι του «ιερού» μπράβου)!! Συνεχίζω με ένα απόσπασμα της ενδιαφέρουσας ταινίας «Black Μπε», που περιγράφει την κατάντια του Ελληνισμού:



Όταν το άτομο μαζοποιείται, χάνει την ανθρώπινη μορφή του και μοιάζει περισσότερο με πρόβατο... Στη συνέχεια ένα μικρό δείγμα της θεόπνευστης αγάπης στους κόλπους της ιεραρχίας:



Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να λυπηθώ με την κατάντια τους! Από το παρόν αφιέρωμα δεν είναι δυνατόν να λείψει ο αείμνηστος μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών κύριος Χριστόδουλος:





Οι γλωσικοί ελιγμοί του (...εξαγίασαν) για να χαρακτηρίσει τα εγκλήματα του Χριστιανισμού μόνο αναγούλα μου προκαλούν! Περί της σαφέστατης προσπάθειας πολιτικής χειραγώγησης των πιστών, έχω να πω οτι ζέχνει έντονη δυσωδία μεσαίωνα... Για να ευθυμίσουμε λίγο, ένα απόσπασμα από την άπαιχτη «Ελληνοφρένεια»:



Τέλος, μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής, που αν και δεν αναφέρεται σε ιεράρχες, είναι σίγουρα επίκαιρη:



Σχεδόν τον συμπάθησα το μπαγάσα τον Αδόλφο γι' αυτά που είπε. Μπα σε καλό μου!

Ευχαριστώ θερμά:
  • Το Jungle-Report (http://www.youtube.com/profile?user=JoRgO1977)
  • Το φίλο stardust30 (http://stardust30.wordpress.com)

12 σχόλια:

cynical είπε...

Καλησπέρα ανορθόδοξε. Πολύ γέλασα με το υλικό. Πρεπει να φορτιζεις για χρονια και τωρα τους τα ριχνεις μαζικα.

Ανορθόδοξος είπε...

Καλησπέρα φίλη cynical! Η αλήθεια είναι οτι δεν είναι και τόσα πολλά τα χρόνια που είμαι άθεος! Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως...

navarino-s είπε...

Γειά σου ανορθόδοξε! Δεν ξέρω αν έχεις υπ' όψη σου τι γινότανε με τους πατριάρχες Κωνσταντινούπολης κατά την τουρκοκρατία. Έχω διαβάσει, στον Παπαρρηγόπουλο νομίζω, ότι υπεύθυνος για την τοποθέτηση του πατριάρχη ήταν ο βεζύρης της Πόλης και στην αυλή του οποίου συνωστίζονταν κάθε μέρα δεσποτάδες από όλα τα μέρη της Ελλάδος με πολλά μπαξίσια για να κερδίσουν την εύνοια του. Στρατοπέδευαν λέει εκεί και περίμεναν καρτερικά και όταν έβγαινε η αφεντιά του γονάτιζαν και τον προσκυνούσαν, του φιλούσαν τα πόδια και πολλές φορές αυτός πατούσε πάνω τους για να περάσει. Γι' αυτό και υπάρχουν οι τόσες πολλές εναλλαγές κατά τα χρόνια αυτά στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Από το 1453 μέχρι το 1803 το Γρηγόριο τον Ε' πέρασαν από το αξίωμα πάνω από 80 πατριάρχες.

Θωμάς είπε...

χαχαχαχα τραγικοί είναι οι τύποι...


ATHEISTS UNITED!!! :D

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε navarino-s
Έχω υπ' οψιν μου το εξαιρετικό βιβλίο του Παπαρρηγόπουλου, το προτείνω μάλιστα και στη βιβλιογραφία μου. Άμα θες ρίξε μια ματιά σε αυτά τα παλιά ποστ

http://falsefaith.blogspot.com/2008/08/blog-post_10.html

http://falsefaith.blogspot.com/2008/07/3.html

Φίλε Θωμά
Πέρασα από το βλογ σου και άφησα μήνυμα. Atheists rule!!

Saq είπε...

Είμαστε για γέλια και για κλάμματα μαζί! Αν δεν το ξέρεις, δες και αυτό...
http://www.youtube.com/watch?v=2jum6anDwOE&feature=related

Άνεμος είπε...

Καλησπέρα κι από εδώ Ανορθόδοξε!
Πολύ πλάκα τα βιντεάκια.
Σήμερα άκουσα και μία παρέμβαση του οικουμενικού τράγου για τις ιστορίες με τη μονή Βατοπεδίου (δεν τα ξέρω καλά γιατί ούτε τηλεόραση έχω ούτε ειδησεογραφία παρακολουθώ). Τρελάθηκα όταν ο Τουρκογενής Τούρκος υπήκοος μιλούσε για "το γένος μας" και συμπεριελάμβανε και τον εαυτό του μέσα...
Λένε τόσο εύκολα ψέματα, που λογικά είναι όλοι ψυχοπαθείς. Δε μπορεί να ειναι μόνο θέμα εξουσίας. Είναι ψυχοπάθεια. Γιατί προκειμένου να πείσεις κάποιον, πρέπει και να πιστεύεις τα όσα λες. Αν λοιπόν οι υψηλόβαθμοι ιεράρχες πείθουν, λογικά είναι ψυχοπαθείς. Φυσικά πιο ψυχοπαθείς είναι όσοι τους πιστεύουν. Γενικά η πίστη χωρίς αποδείξεις είναι ψυχοπάθεια. Απλώς είναι ταμπού για τους ψυχίατρους να το παραδεχτούν και βέβαια είναι εύλογο το γιατί.
Καλησπέρα!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Newton
Καλωσήρθες! Το zeitgeist δεν το ξέρω απλώς, αλλά είναι από τα αγαπημένα μου ντοκιμαντέρ και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε ελεύθερο πνεύμα!

Φίλε Άνεμε
Καλωσήρθες κι εσύ! Ο Βαρθολομαίος είναι πιστεύω ο μεγαλύτερος ρασοφόρος εκπρόσωπος της «νέας τάξης πραγμάτων». Έχει αναφερθεί στους Αμερικανούς ως «η δύναμη με την οποία μοιραζόμαστε τους ίδιους ακριβώς στόχους για παγκόσμια δικαιοσύνη»! Ορίστε;;;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ σ'ευχαριστώ που "ασπάζεσαι" τις σκέψεις μου και με τιμάς με την παρουσία σου στο ιστολόγιό μου.
:)

Heliotypon είπε...

Αν σκεφτείς όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει αμέσως ή εμμέσως, οι παπάδες θα έπρεπε να τους καταδικάσουν σε ισόβια! Κι όμως, τους έχουμε κορώνα στο κεφάλι μας και όχι μόνο... Απόδειξη του πόσο ανώριμη είναι η ανθρωπότητα!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε stardust
Να 'σαι καλά για τις φιλοφρονήσεις! Δεν το κάνω από υποχρέωση, αλλά από επιθυμία και ενδιαφέρον.

Φίλε Heliotypon
Έχεις απόλυτο δίκιο. Η ανθρωπότητα αποδεικνύεται σχιζοφρενική πολλές φορές...

Υ.Γ.Μόλις πέρασα στα λινκς το ιστολόγιο με το ωραιότερο όνομα (μουνί)!

Ανώνυμος είπε...

μπραβο, την αληθεια και μονο την αληθεια, οπου και να την βρισκω, ειναι σημαντικη.
www.gravigger.gr