Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Λίγα λόγια για το Ισλάμ (πόλεμος)

Σ' αυτό το δεύτερο άρθρο για τον ισλαμισμό, θα κάνω μια νύξη στον πολεμικό και ρατσιστικό χαρακτήρα του, παρουσιάζοντας ενδεικτικά κάποια χαρακτηριστικά εδάφια από το Κοράνιο. Όπως έχω αναφέρει ξανά, ο Μωαμεθανισμός είναι μια κατεξοχήν πολεμική θρησκεία (αν και τα «κατορθώματα» των Χριστιανών είναι περισσότερα), ενώ αυτό φαίνεται σε πολυάριθμα σημεία μέσα στο ιερό του βιβλίο. Γίνονται διαρκείς αναφορές στον πόλεμο εναντίον των απίστων, που περιγράφεται με τα πλέον έντονα χρώματα. Στη σούρα 8 με το χαρακτηριστικό τίτλο ελ-Ενφάλ (τα λάφυρα του πολέμου) υπάρχουν σαφείς στρατιωτικές οδηγίες:

12. (Θυμηθείτε) όταν ο Κύριός σου είχε εμπνεύσει τους αγγέλους με το μήνυμα: “Εγώ είμαι μαζί σας, δώστε σταθερότητα σ' όσους πιστεύουν, θα εγκαταστήσω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων, και πλήξετε πάνω από τον αυχένα τους, και χτυπήστε τις άκρες απ' τα δάκτυλά τους.

16. Αν κάποιος από σας -σε μέρα πολέμου- τραπεί σε φυγή, εκτός αν τούτο είναι στρατηγική πολέμου ή για να υποχωρήσει στην ομάδα του, τότε θα σύρει πάνω του την οργή του ΑΛΛΑΧ και η διαμονή του θα είναι η Κόλαση. Τι άθλιο τέλος!


17. Δεν είστε εσείς που τους σκοτώσατε, αλλά ο ΑΛΛΑΧ που τους σκότωσε. Και δεν είσαι εσύ που έριξες, αν την έριξες, αλλά ο ΑΛΛΑΧ την έριξε για να δώσει καλή ανταμοιβή στους πιστούς με ευεργετική δοκιμασία. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ είναι (τα πάντα) Ακούων, Παντογνώστης.


65. Ω! Προφήτη! Παρότρυνε τους πιστούς στον πόλεμο. Αν υπάρχουν είκοσι από σας που υπομονετικά επιμένουν, θα νικήσουν διακόσιους, κι αν από σας είναι εκατό θα νικήσουν χίλιους από τους άπιστους, γιατί αυτοί είναι ένας λαός χωρίς κατανόηση.


39. Και πολεμήστε τους (σκοτώνοντάς τους) μέχρις ότου να μην υπάρχει πειρασμός και να είναι η θρησκεία του ΑΛΛΑΧ η μοναδική, κι αν όμως βάλουν τέλος (στην απιστία τους), τότε ο ΑΛΛΑΧ βλέπει όλα όσα κάνουν.


Παρατηρούμε οτι απαγορεύεται η υποχώρηση από τη μάχη, με το φόβητρο της αιώνιας τιμωρίας. Οι άνθρωποι εδώ έχουν κυριολεκτικά τη θέση των πιονιών στο σκάκι, που τους επιτρέπεται να πηγαίνουν μόνο προς τα μπρος, μέχρι που στο τέλος θυσιάζουν τη ζωή τους για τον εκάστοτε «βασιλιά»... Επίσης, για να μετριαστούν οι φυσιολογικές τύψεις από την αφαίρεση της ζωής των αντιπάλων, προβάλεται η σαδιστική και απάνθρωπη εικόνα του θεού-εκδικητή, που σκοτώνει μέσω των άβουλων πιστών του. Από την άλλη, για να πάρουν θάρρος οι «ιεροί μαχητές», ο προφήτης τους υπόσχεται οτι με τη βοήθεια του ΑΛΛΑΧ μπορούν να νικήσουν εύκολα πολλαπλάσιους αντιπάλους, ενώ η ανθρωποσφαγή πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τον τελικό αφανισμό όλων των απίστων! Στη σούρα 4, ελ-Νίσα (οι γυναίκες) διαβάζουμε:

74. Ας πολεμούν υπέρ του ΑΛΛΑΧ. Αυτοί που θυσιάζουν τη ζωή του κόσμου αυτού για χάρη της Μέλλουσας Ζωής, κι όποιος πολεμά υπέρ του ΑΛΛΑΧ, είτε σκοτωθεί είτε νικήσει, θα του δώσουμε αμέσως πλούσια ανταμοιβή.


Α, το θέμα της ανταμοιβής... Για να φτάσουν οι πιστοί-πιόνια στην τυφλή και αναντίρρητη υπακοή, είναι απαραίτητο να τους τάξεις λαγούς με πετραχήλια! Αυτό κάνει εδώ ο ευφυής Μωάμεθ, ή όποιος άλλος είναι υπεύθυνος για τη συγγραφή του Κορανίου. Οι υποσχέσεις μεταθανάτιας μακαριότητας συνεχίζονται σε όλο το ιερό βιβλίο, όπως αυτή (σούρα 4):

57. Εκείνοι όμως που πίστεψαν κι έκαναν τις καλές πράξεις, θα τους εισάγουμε στον Παράδεισο, που κάτω του τρέχουν ποτάμια και θα μείνουν για πάντα. Εκεί θα έχουν εξαγνισμένες συζύγους και θα τους βάλουμε κάτω από τη σκιά.

Και αυτή, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό (σούρα 37):

40. Εκτός από τους ειλικρινείς δούλους του ΑΛΛΑΧ.
41. αυτοί θα έχουν μια σταθερή Συντήρηση,

42. φρούτα, γλυκά και θα είναι τιμημένοι και αξιοπρεπείς,

43. στους Κήπους της Μακαριότητας,

44. ατενίζοντας ο ένας τον άλλο πάνω σε (αξιοπρεπή) θρονία...


48. Και θα έχουν κοντά τους αγνές, με μεγάλα κι όμορφα μάτια, γυναίκες και συγκρατημένα βλέμματα, που δεν θα κοιτάζουν κανένα άνδρα, εκτός από τους συζύγους τους δικούς τους.


Στην αντιπέρα όχθη, ένα πλήθος πρωτόγονων απειλών έχουν ως σκοπό να τρομοκρατήσουν τους απλοϊκούς ανθρώπους, μετατρέποντάς τους σε ζαλισμένα πρόβατα, που ακολουθούν χωρίς δισταγμό οποιαδήποτε εντολή. Ελάχιστες μόνο από αυτές είναι οι ακόλουθες:

4, 56. Όσοι αρνήθηκαν τα σημεία μας σύντομα θα τους κάψουμε με τη Φωτιά κι όσες φορές θα ψήνονται τα δέρματά τους, θα τα αντικαθιστούμε με άλλα δέρματα, ώστε να δοκιμάζουν διαρκώς το βασανισμό. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ είναι Πανίσχυρος, Σοφός.

25, 13. Κι όταν ριχτούν δεμένοι σφιχτά -σα σωρός- σ' ένα στενάχωρο τόπο, θα
φωνάζουν για καταστροφή -επί τόπου- (για εξαφανισμό)!

37, 63. Το έχουμε κάνει -στ' αλήθεια- μια δοκιμασία για τους άδικους.

64. Είναι ένα δένδρο που φυτρώνει στο βάθος της φλογισμένης Κόλασης.

65. Το ανέβασμα (απ' τα κοτσάνια) μοιάζει με τα κεφάλια των άσχημων δαιμόνων.

66. Βέβαια τρώνε απ' αυτό και γεμίζουν τις κοιλιές τους απ' αυτό.

67. Έπειτα πάνω απ' αυτό θα έχουν για να πιουν ένα μίγμα βρασμένου (νερού).

68. Κι έπειτα το τέλος τους θα είναι στη (λαμπαδιασμένη) Φωτιά.


Φοβηθήκατε; Σκεφτείτε πόσο θα τρομοκρατούνταν οι αγράμματοι και απαίδευτοι άνθρωποι εκείνης της εποχής, όταν τους τα διάβαζε με απειλητική φωνή ο ιμάμης! Μια ακόμα «σκοτεινή» πτυχή του Κορανίου που θα ήθελα να αναφερθώ είναι ο εμφανής και ακραίος αντισημιτισμός του, που συνδυάζεται με τη διαρκή υπενθύμιση της «ανωτερότητας» των πιστών του προφήτη. Μπορεί κανείς να διαβάσει στη σούρα 5, ελ-Μαϊντέ (το στρωμένο τραπέζι):

57. Ω! Σεις που πιστέψατε! Μην κάνετε φίλους και προστάτες σας αυτούς που πήραν στ' αστεία και παιχνίδι τη Θρησκεία σας – από εκείνους που πήραν την Γραφή πριν από σας, ούτε από τους άπιστους. Να σέβεστε τον ΑΛΛΑΧ αν είστε πραγματικά πιστοί.

64. Και είπαν οι Εβραίοι “ο ΑΛΛΑΧ έχει δεμένα τα χέρια Του”. Ας δεθούν τα
χέρια τους και να είναι καταραμένοι για τη βλασφημία που εξεστόμισαν. Το αντίθετο, τα δυο Του χέρια είν' ορθάνοιχτα, δίνει και ξοδεύει όπως Του αρέσει. Η Αποκάλυψη που σου ήρθε από τον Κύριό σου θα αυξήσει σ' άλλους από αυτούς την αδικία και την απιστία. Και σπείραμε ανάμεσά τους τη διχόνοια και το μίσος, μέχρι τη Μέρα της Κρίσης. Κάθε φορά που θα ανάβουν φωτιά για πόλεμο, ο ΑΛΛΑΧ θα τη σβήνει. Σπέρνουν το κακό στη γη. Και ο ΑΛΛΑΧ δεν αγαπά τους κακοποιούς.

Ο μεγάλος προφήτης φτάνει στο σημείο να απαγορεύει τη σύναψη φιλικών σχέσεων με μη μουσουλμάνους, δηλαδή χριστιανούς, πολυθεϊστές και φυσικά Ιουδαίους. Για τους τελευταίους έχει κι άλλα «ράμματα για τη γούνα τους»... Τους αποκαλεί καταραμένους , βλάσφημους και σπορείς κακών, ενώ διαβεβαιώνει οτι ο ΑΛΛΑΧ έχει φυτέψει το μίσος ανάμεσά τους και σαμποτάρει διαρκώς τους πολέμους τους!

Εύκολα διαπιστώνουμε οτι ο Ισλαμισμός είναι η ιδανική πολεμική θρησκεία. «Ιεροί» πόλεμοι και μαχητές, υποσχέσεις ουτοπικών παραδείσων και απειλές αρρωστημένων βασανιστηρίων γεμίζουν τις σελίδες του Κορανίου. Ένα καταπληκτικό εργαλείο στα χέρια κάθε εξουσιαστή, που μπορεί εύκολα να δημιουργήσει μια ομάδα τυφλωμένων φανατικών, οι οποίοι θα θυσίαζαν πρόθυμα τη ζωή τους για να πετύχουν τους κρυφούς στόχους του. Τα παραδείγματα πολλά. Από τους παρανοϊκούς «βομβιστές αυτοκτονίας», μέχρι τους αεροπειρατές-πιλότους που έπεσαν πάνω στους δίδυμους πύργους. Οι ίδιοι νομίζουν οτι πράττουν το καλό και θα ανταμειφθούν πλουσιοπάροχα, κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι τους εκμεταλλεύονται για λίγα ματωμένα δολάρια και φυσικά χιλιάδες αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς να καταλάβουν καν το λόγο... Δοξασμένο το όνομά σου, Φιλεύσπλαχνε και Επιεικέστατε ΑΛΛΑΧ!!

Δείτε και:
  • http://www.islamhouse.com/

19 σχόλια:

rexides είπε...

Είχα διαβάσει κάποτε ένα άρθρο που υποστήριζε ότι οι μουσουλμάνοι καμικάζι δεν δίνουν τη ζωή τους για την πίστη επειδή απλά το ζητάει το κοράνι. Κύριο αίτιο είναι η πολυγαμία που επικρατεί σε πολλές μουσουλμανικές χώρες. Όταν ένας άντρας έχει δύο και τρεις και τέσσερις γυναίκες, τότε είναι λογικό να μη φτάνουν για όλους. Πολλοί φτωχοί άντρες φτάνουν σε απόγνωση γνωρίζοντας ότι δεν θα βρούν ποτέ το ταίρι τους στη ζωή τους, οπότε τους είναι πιο εύκολο να πιστέψουν τις υποσχέσεις των ιμάμηδων για τις (αυτοεπισκευαζόμενες) παρθένες στην μετά θάνατον ζωή. Γιατί κακά τα ψέματα, μπορεί ο πολύς ο κόσμος να είναι πρόβατα και να τα σκάνε καθημερινά στους παπάδες, άλλα άμα τους πεις τράβα να πεθάνεις για την πίστη σου, θα αρχίσουν να τα μασάνε. Και οι σταυροφόροι, πχ, δεν πήγανε να πεθάνουν σε χώρες μακρινές επειδή γούσταραν τόσο πολύ τον Πάπα. Όλοι για τα λάφυρα ήτανε στο κόλπο.

Ανώνυμος είπε...

Όλες οι μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες (χριστιανισμός, ιουδαϊσμός, ισλάμ) είναι "κατασκευασμένες" έτσι ώστε να δημιουργούν φονταμενταλιστές. Αν ο ιερέας δεν ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής του πιστού τότε ο πιστός "θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια".
Πρέπει να νιώθει ασφαλής μέσα στο κοπάδι του και πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση πως είναι σημαντικός και άξιος να συνεισφέρει ό,τι έχει (και ό,τι δεν έχει)για τη θρησκεία.
Θα διαφωνήσω πως η πολυγαμία είναι το κίνητρο για τους καμικάζι- πολύ απλοϊκός συλλογισμός και απρόσεκτα διατυπωμένος.
Όλες οι θρησκείες επιβλήθηκαν με τη βία- κάτι που καμία φιλοσοφική ελληνική σχολή δεν επεδίωξε οπότε λογικό ήταν να εκλείψουν οι οπαδοί τους. Όμως ενώ με τα χρόνια η εξέλιξη της τεχνολογίας "αδυνάτισε" τον χριστιανισμό (για ιουδαϊσμό δεν γνωρίζω)τον ισλαμισμό τον άφησε ανεπηρέαστο γιατί οι φτωχοί άραβες βεδουίνοι ουδέποτε απόλαυσαν τα προνόμια των ευρωπαίων ή αμερικανών συμπολιτών τους-ακριβώς επειδή η ελίτ αυτών των χωρών δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.
Είναι δηλαδή το ιερατείο μαζί με την πλουτοκρατία των ισλαμικών χωρών που φανατίζουν τον φτωχό λαό.
Φυσικά οι ευρωπαϊκές ηγεσίες παρέα με την αμερικανική φροντίζουν να "περνάνε καλά" αυτοί οι καταπιεστές μέσω συμφωνιών για το πετρέλαιο και των άλλων πόρων που διαθέτουν αυτά τα κράτη.

rexides είπε...

Δεν διαφωνώ ότι όλες οι μεγάλες θρησκείες διαδόθηκαν δια πυρός και σιδήρου, άλλα παρά την όλη βιαιότητα του χριστιανισμού, δεν γνωρίζω να έχει παράγει καμικάζι, ειδικά στους αριθμούς που παράγει ο ισλαμισμός.

Και φυσικά η πολυγαμία δεν ήταν το ΚΙΝΗΤΡΟ, άλλα το ΑΙΤΙΟ για τους “μάρτυρες”. Κίνητρο ήταν φυσικά ο φανατισμός και οι υποσχέσεις για τον παράδεισο, άλλα από ένα σημείο και μετά αυτά δεν αρκούν. Μπορεί ο ιμάμης να σε έχει φανατίσει όσο είσαι στο τζαμί μαζί του, άλλα όταν έχεις ταξιδέψει εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά για τον στόχο σου, έχεις ζωστεί με εκρηκτικά, και είσαι έτοιμος να βάλεις τέλος στη ζωή σου, αρχίσεις να σκέπτεσαι τα πράγματα λίγο πιο ανοιχτόμυαλα. Το αίσθημα της αυτοσυντήρησης είναι πολύ ανεπτυγμένο στον άνθρωπο, και δεν νομίζω ότι το κήρυγμα μπορεί να το αλλάξει. Μόνο με το να το θέσεις ενάντια σε ένα άλλο αίσθημα μπορείς να το νικήσεις, και αυτό είναι η ανάγκη για σεξ. Συγνώμη που θα γίνω χυδαίος σε αυτό το σημείο, άλλα άμα σου έχει φτάσει μέχρι το κούτελο και σου έχουν πει ότι το μόνο πράγμα που είναι ανάμεσα σε εσένα και το χαρέμι σου είναι ο εκπυρσοκροτητής, τότε είναι πολύ εύκολο να τον πατήσεις.

Για αυτούς τους λόγους δεν το θεωρώ καθόλου τυχαίο το να υποστηρίζει μια θρησκεία ταυτόχρονα και την πολυγαμία και την μαρτυρία για τον θεό, αφού παρέχει μια στρατιά αντρών αρκετά απελπισμένους για να πιστέψουν ότι μπούρδα τους πεις. Φυσικά και θα πεις ότι υπάρχουν και γυναίκες καμικάζι, άλλα είναι τόσο μικρό το ποσοστό τους που ουσιαστικά δεν είναι παρά η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Heliotypon είπε...

Και βέβαια είναι πάρα πολύ ισχυρό το ερωτικό ένστικτο αλλά δύσκολο να το δεις πιο ισχυρό κι από αυτό της φυσικής επιβίωσης. Πάντως πολλοί έχουν θυσιάσει τη ζωή τους για χάρη της πίστης τους, που φαίνεται ότι, με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου, μετατρέπεται σε ισχυρότατο κίνητρο. Η ιστορία έχει πολλά τέτοια δείγματα παράλογου "ηρωισμού" για θρησκευτικούς ή πατριωτικούς λόγους. Και για μεν την πατρίδα, ας πούμε ότι υπάρχει μια δικαιολογία, γιατί υποτίθεται ότι απειλείται η ύπαρξη όλων αυτών που έχεις ή αγαπάς. Για τη θρησκεία ο ηρωισμός στηρίζεται σε παραμύθια με τα οποία σου γέμισαν το κεφάλι.

rexides είπε...

Και βέβαια η ανάγκη για σεξ δεν είναι από μόνη της αρκετά ισχυρή για να οδηγήσει τον άνθρωπο στην αυτοκτονία (τουλάχιστον όχι στους αριθμούς των καμικάζι), αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι είναι συνδυασμός στέρησης και πλύσεως εγκεφάλου. Το καθένα μόνο του δεν αρκεί.

Όταν ο πατέρας μου ρώταγε τον παππού του, που πολέμησε τους Ιταλούς, που βρίσκανε το κουράγιο να κάνουνε εφόδους κατά των Ιταλικών θέσεων, αυτός του απαντούσε ότι “Πεινούσαμε τόσο πολύ, και ξέραμε ότι οι Ιταλοί είχανε κονσέρβες στα οχυρά τους, οπότε αυτό μας ωθούσε να τα καταλάβουμε”

Αίσθημα αυτοθυσίας απλά δεν αρκεί. Μια παράγραφος σε ένα βιβλίο που λέει για μετά θάνατον επιβράβευση δεν αρκεί. Μερικά χρόνια αγαμίας δεν αρκούν. Για να φτάσει ο άνθρωπος στο σημείο να θέσει τέλος στη ζωή του πρέπει να συντρέχουν πολλοί λόγοι.

Saq είπε...

Να σας ρωτήσω ρε παιδιά, οι Ιάπωνες καμικάζι γιατί αυτοκτονούσαν; σίγουρα δεν τους είχαν τάξει γυναίκες αλλά ούτε και φαγητό. Σε παίρνουν από μικρό σου φορτώνουν το κεφάλι ένα σωρό θρησκευτικές ή εθνικιστικές μπούρδες γίνεσαι ρομποτάκι και πας. Φόβος και απλή πλύση εγκεφάλου.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλοι μου
Η ταπεινή μου άποψη για το θέμα των καμικάζι που θίξατε, είναι οτι μια τόσο αφύσικη πράξη μπορεί να συντελεστεί μόνο μετά από πολύχρονη και μεθοδική πλύση εγκεφάλου. Και πάλι μια υπόθεση κάνω.

Η ψυχολογία ενός βομβιστή αυτοκτονίας πιστεύω διαφέρει τόσο από τις δικές μας, που είναι σχεδόν αδύνατο να μπούμε στη θέση του, να καταλάβουμε τα αισθήματα και τα κίνητρα που τον ώθησαν σε μια τόσο ακραία απόφαση...

Άθεος είπε...

Σιγά να μη ξέρουμε τα κίνητρα!
Το πιλάφι και οι παρθένες!
Όλα για το φαΐ γίνονται και το ξε-ski !!!

Ανώνυμος είπε...

θα αποδείξεις την απάτη του Χριστιανισμού.." Καημένε σε λυπάμαι ειλικρινά για το κατάντημα σου. Είσαι μόνο 25 χρονών. Με το πέρασμα του χρόνου θα καταλάβεις το λάθος σου. Ελπίζω να μην είναι αργά....

Ανορθόδοξος είπε...

@ανώνυμος
Ωραία θέση, με επιχειρήματα.

Άθεος είπε...

Αφού δεν έχει καλύτερα... αυτά κάνει!
Τι θέλει να πει όμως "Ελπίζω να μην είναι αργά....";
Λες να γίνει η Δευτέρα Παρουσία και δεν προλάβεις να μετανοήσεις;
...Αντίχριστε και αμετανόητε Ανορθόδοξε!
Βλάσφημε!

pølsemannen είπε...

Ο Προφήτης ήταν πολλά πράγματα αλλά όχι μαλάκας...

Μουνί και φαΐ...

72 παρθένες με αυτόματη παρθενορραφή...

Και οι γυναίκες 72 παρθένες θα πάρουν...

Αναρωτιέμαι οι Ζάπλουτοι Σαουδάραβες που έχουν όσο μουνί και φαΐ θέλουν, πώς αισθάνονται χρηματοδοτώντας Ουαχαμπιστικά τζαμιά και Ισλαμικά κέντρα στην Ευρώπη; Μάλλον σαν κυρίαρχοι του σύμπαντος... :-Ρ

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε polse
Διόρθωση: 72 παρθένους (άνδρες θα πάρουν οι γυναίκες). Να μην πω καλύτερα τι θα πάρουν...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ανορθόδοξος είπε...

"Φίλοι μου
Η ταπεινή μου άποψη για το θέμα των καμικάζι που θίξατε, είναι οτι μια τόσο αφύσικη πράξη μπορεί να συντελεστεί μόνο μετά από πολύχρονη και μεθοδική πλύση εγκεφάλου. Και πάλι μια υπόθεση κάνω."

Σπίθας
Θα μου επιτρεψεις να είμαι απόλυτος. Πλύση εγκεφάλου.
Μα ο σεβασμός στην ύπαρξή μας και στη ζωή είναι εκ των "ουκ ανευ".
Πολύ καλό, εξαιρετικό ποστ.

navarino-s είπε...

@ανορθόδοξε και με τα δύο αυτά άρθρα σου για το Ισλάμ έκανες πάρα πολύ σημαντική δουλειά. Κρίμα που βιάστηκες να συνεχίσεις με άλλο θέμα. Εγώ νομίζω ότι τόσο ενδιαφέρουσες αναρτήσεις θα πρέπει να μένουν στην κορυφή του blog για πολύ καιρό. Γιατί δίνουν ερεθίσματα και αναπτύσεται διάλογος
πολύ διαφωτιστικός. Πολλά σχόλια είναι τόσο καίρια και ενδιαφέροντα που πιστεύω ότι θα είναι καλό να περνάνε μπροστά στην ανάρτηση σαν συνέχεια της. Κοιτάχτε π.χ. τα σχόλια του rexides και του stardust30, βάζουν και οι δυο πολύ σημαντικές εκδοχές του προβλήματος. Πράγματι στους νεαρούς "καμικάζι" υπόσχονται ότι στον παράδεισο που θα πάνε θα απολαμβάνουν τρυφερά κοριτσόπουλα τα περιβόητα ουρί. Πριν 7-8 χρόνια στη νότια Γαλλία μετά από μια τέτοια ενέγεια, όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, στο σώμα του νεκρού βομβιστή βρήκαν να φοράει γύρω στα 10 σωβρακάκια μπόξερ, για να προστατέψει λέει τα γεννητικά του όργανα που θα τα χρησιμοποιήσει στον παράδεισο για τα ουρί που λέγαμε. Είναι απίστευτο είναι αδιανόητο και όμως παιδιά είναι αληθινό! Και είμαστε τυχεροί που ο πολιτισμός έχει οικοδομηθεί πάνω στην αρχαία ελληνική σκέψη και φιλοσοφία που λέει ο stardust30, ένα σύστημα δηλαδή αξιών που έχει στο κέντρο τον άνθρωπο σαν μονάδα και σαν προσωπικότητα. Εδώ είναι η τεράστια διαφορά από την ισλαμική οπτική που βλέπει μάζες προβάτων. Γι' αυτό άλλωστε και αυτή η έρημη η δημοκρατία δεν μπόρεσε να ευδοκιμήσει σε ισλαμική επικράτεια. Το πιο δημοκρατικό ισλαμικό κράτος, όσο και αν ακούγεται σαν ανέκδοτο, είναι σήμερα η Τουρκία! Γιατί ο Κεμάλ, ένας διορατικός άνθρωπος και ηγέτης, που σημειωτέον είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη μιλούσε άπταιστα ελληνικά και είχε διαβάσει την αρχαία ελληνική γραμματεία, στράφηκε στη δυτική κουλτούρα άλλαξε το αλφάβητο, κατάργησε τις μαντήλες και στρίμωξε στη γωνία το ισλαμικό ιερατείο. Μακρυγόρησα όμως και συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου. Μπράβο ανορθόδοξε κάνεις καλή δουλειά!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε navarino-s
Να με συγχωρείς που τώρα είδα το σχόλιό σου, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Ο λόγος που αλλάζω θεματολογία στις αναρτήσεις του ιστολογίου είναι για να μη βαρεθείτε. Για παράδειγμα, μετά τις δύο πρόσφατες αναρτήσεις για τους «αφορισμένους», θα περάσω σε άλλη θεματική ενότητα.

Στο κακό που κάνει το Ισλάμ θα επανέλθω, γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικό θέμα και δεν πρέπει να το πάρουμε αψήφιστα...

Ανώνυμος είπε...

Allo ena kakogrameno arthro pou epitithete xoris stoixeia sto Islam kai parermhneyei pipilodas thn amerikanoioudaiki karamelitsa...

Olo to arthro kathos kai alles laspes enadion tou Islam exoun apadithei edo me leptomereia...

WWW.ISLAMFORGREEKS.ORG

Kala miala!!!!

Ανορθόδοξος είπε...

Ανώνυμε απολογητή του Ισλάμ
Δεν μπαίνω καν στον κόπο να ασχοληθώ μαζί σου. Αν είχες λίγη περισσότερη υπομονή θα έβλεπες οτι δεν «επιτίθομαι» μόνο στο Ισλάμ, αλλά ασκώ τεκμηριωμένη κριτική σε όλες τις θρησκείες και δεισιδαιμονίες.

Κάνε καλύτερα «διάλογο» με τους ορθόδοξους απολογητές που είναι και του επιπέδου σου...

Ιαπετός είπε...

Οι Ιάπωνες καμικάζι π.χ, οι οποίοι δεν περίμεναν τα μεταθανάτια αιδοία και πιλάφια, θυσιάζονταν για τον αυτοκράτορα και την πατρίδα τους. Είναι γνωστή η φεουδαρχική φύση της Ιαπωνικής κοινωνίας. Οι σαμουράι π.χ ήταν τυφλά αφοσιωμένοι στον αυτοκράτορα, και μπορούσαν να δώσουν και τη ζωή τους γι αυτόν. Επίσης, το χαρακίρι, δεν είχε θρησκευτικό χαρακτήρα, αλλά ηθικό. Την ήττα και την ατίμωση, δεν την άντεχε αυτή η ελίτ πολεμιστών της φεουδαρχικής Ιαπωνίας. Κανένα ένστικτο αυτοσυντήρησης, δεν ήταν τόσο δυνατό, όσο η αντίληψη της ηθικής και της ολοκληρωτικής πίστης και αφοσίωσης στον αυτοκράτορα που είχαν. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητη η πίστη σε μια μεταθανάτια δήθεν αμοιβή. Είναι η ολοκληρωτική πλύση εγκεφάλου. Όπως στο τέλος του μυθιστορήματος του Όργουελ, 1984, όπου ο Γουίνστον Σμιθ κοιτάει την εικόνα του Μεγάλου Αδελφού, και συνειδητοποιεί πως τον αγαπάει. Όσον αφορά το Ισλάμ, η προσδοκία αμοιβής στη μετά θάνατον ζωή, δεν είναι αρκετή από μόνη της. Αλλιώς, όλοι θα την "έκαναν" για την αιώνια ζωή. Προϋποθέτει έναν άγριο ολοκληρωτικό φανατισμό με το Δόγμα, όπου η προσδοκία αμοιβής στον παράδεισο, λειτουργεί κάπως σαν παρηγοριά την τελευταία στιγμή. Πιο πολύ, βλέπουν την τζιχάντ σαν ιερό χρέος. Τώρα δεν αποκλείω το γεγονός να υπάρχουν ανόητοι που παν καθαρά για την "αμοιβή"... Για πολλά είναι ικανός ο άνθρωπος.