Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Λίγα λόγια για το Ισλάμ (γυναίκες)

Ίσως κάποιοι από εσάς να θωρούν το ιστολόγιο μονότονο, καθώς ασχολείται μόνο με θέματα Χριστιανισμού, άντε και Ιουδαϊσμού. Για να δώσω λίγη ποικιλία και ενδιαφέρον, αποφάσισα να γράψω μια σειρά άρθρων για την άλλη σημαντική μονοθεϊστική θρησκεία, τον Ισλαμισμό. Θα μου πείτε: «και τι με ενδιαφέρει εμένα, αφού ξέρουμε από πριν οτι είναι ψέματα άνευ αξίας». Μπορεί να είναι ψέματα, απαντώ εγώ, αλλά έχουν επηρεάσει τεράστιο αριθμό ανθρώπων και η συγγένειά τους με το Χριστιανισμό είναι μεγάλη. Αξίζει να δούμε για λίγο τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Μωαμεθανού πιστού, που σε τελική ανάλυση δεν πολυδιαφέρει από τους πιστούς-πρόβατα των άλλων θρησκειών, και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Στο παρόν κείμενο, για λόγους συντομίας, θα παρουσιάσω μόνο τη θέση της γυναίκας στο Ισλάμ, το οποίο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες σύγχρονες θρησκείες είναι η πιο φαλλοκρατική και πατριαρχική.


Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή. Ο Μωάμεθ, έμπορος από τη Μέκκα, γεννήθηκε το 570 και πέθανε το 632 μ.Χ., καθώς ετοίμαζε μια νέα εκστρατεία εναντίον του Βυζαντίου. Σε ηλικία σαράντα χρονών υποτίθεται οτι είδε στον ύπνο του τον αρχάγγελο Γαβριήλ, που του έδωσε ένα χειρόγραφο, γραμμένο σε μετάξι. Αυτό ήταν οι πέντε πρώτοι στίχοι από το κεφάλαιο 96 του μετέπειτα ιερού βιβλίου της νέας θρησκείας, του Κορανίου. Αφού χρίστηκε λοιπόν προφήτης (από ένα... όνειρο) ξεκίνησε το κήρυγμά του στη Μέκκα, όπου δε βρήκε όμως ανταπόκριση και αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Μεδίνα, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό. Με τη βοήθεια των κατοίκων της επέστεψε στη Μέκκα και δια πυρός και σιδήρου επέβαλε το Ισλάμ, που σημαίνει «υποταγή στο Θεό».


Από τότε ξεκίνησε μια σειρά από ειρηνικές αποστολές και φονικές κατακτήσεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα την ταχύτατη εξάπλωση της νέας θρησκείας. Ο Μωαμεθανισμός μπορεί να χαρακτηριστεί ως η θρησκεία που προσάρμοσε στα τοπικά δεδομένα τον πρωταρχικό Ιουδαϊσμό, ενώ με κάποιες χριστιανικές και πολυθεϊστικές προσθήκες πήρε την οριστική μορφή του. Όπως προαναφέρθηκε, ως κύριο ιερό βιβλίο θεωρείται το Κοράνιο, το οποίο χωρίζεται σε κεφάλαια (σούρες), ενώ κάθε σούρα χωρίζεται σε επιμέρους εδάφια. Το πνεύμα του δεν ξεφεύγει πολύ από αυτό του Ιουδαϊσμού, αν και αντικαθιστά την έννοια του «εκλεκτού λαού» με «το σώμα των πιστών», οι οποίοι βρίσκονται σε ανώτερη θέση από όλους τους άλλους ανθρώπους.


Για να βοηθηθώ στην έρευνά μου, κατέβασα ολόκληρο το κείμενο του Κορανίου στα ελληνικά, σε pdf μορφή. Το τι είδαν τα μάτια μου δε λέγεται! Διαθέτει εμφανή πολεμικό χαρακτήρα, διέπεται από φανερό αντισημιτισμό και διαρκώς υπόσχεται μεταθανάτια ανταμοιβή ή απειλεί με φρικτά βασανιστήρια (για όλα αυτά θα αναφερθώ στο μέλλον). Η θέση της γυναίκας είναι πολύ χαμηλότερα από τον άνδρα, στερώντας της σημαντικά δικαιώματα και προσθέτοντας πολυάριθμες απαγορεύσεις. Ας πάρουμε όμως μια γεύση. Στη σούρα 4 (ελ Νίσα - οι γυναίκες) διαβάζουμε:


34. Οι άνδρες είναι οι προστάτες και οι κύριοι των γυναικών, γιατί ο ΑΛΛΑΧ έχει χαρίσει ανώτερο βαθμό στους άνδρες από τις γυναίκες, κι επειδή ξοδεύουν απ' τις περιουσίες τους. Γι' αυτό οι ενάρετες γυναίκες πρέπει να είναι με ευσέβεια πειθαρχικές, κι όταν ο άνδρας τους απουσιάζει να προστατεύουν ότι τους ανέθεσε ο ΑΛΛΑΧ να φυλάγουν. Όσο για τις γυναίκες εκείνες που φοβάστε για την παρακοή τους συμβουλέψτε τες πρώτα, έπειτα αρνηθείτε να μοιραστείτε μαζί τους το κρεβάτι τους και τέλος να τις δείρετε ελαφριά...


Το κείμενο είναι σαφές. Καταρχήν, είμαστε ανώτεροι από τις γυναίκες γιατί, εκτός από το οτι έτσι γουστάρει ο ΑΛΛΑΧ (πάντα με κεφαλαία), μας τρώνε και τα χρήματα! Αν η σύζυγός σας «κλωτσάει», 1ον συμβουλέψτε την (come on, make my day punk!), 2ον κόψτε της τον έρωτα (δε σου κάθομαι μωρή ανυπάκουη!) και 3ον πλακώστε την στο ξύλο (μαλακά όμως, μην πεθάνει και μετά ποιος θα κάνει τις δουλειές)... Στο θέμα της ενδυμασίας των γυναικών, ο προφήτης είναι πιο αναλυτικός ακόμα και από το «δικό μας» απόστολο Παύλο. Στη σούρα 24 (ελ νουρ – το φως) γράφει τα εξής:


31. Και να πεις στις γυναίκες που πιστεύουν να κατεβάζουν τα βλέμματά τους (από τις αμαρτίες) και να και να προφυλάσσουν την αγνότητά τους και να μην εκθέτουν τα στολίδια τους (τις ομορφιές τους), εκτός από αυτά (που συνήθως) φαίνονται εξωτερικά. Και να σύρουν το πέπλο πάνω από τα στήθη τους, και να μην εκθέτουν τα κοσμήματά τους (ομορφιές τους), εκτός στον άνδρα τους, ή στον πατέρα τους, ή στον πατέρα του ανδρός τους, ή στα παιδιά τους, ή στα παιδιά του ανδρός τους, ή στ' αδέρφια τους, ή στα παιδιά των αδερφών τους, ή στα παιδιά των αδερφάδων τους , ή στις υπηρέτριές τους, ή στις σκλάβες τους, ή στους άρρενες υπηρέτες που είναι ελεύθεροι από φυσικές ανάγκες (είναι ανίκανοι χωρίς σεξουαλικές επιθυμίες), ή στα μικρά παιδιά που δε διακρίνουν σεξουαλική ηδονή...


Και γιατί να μη δείχνουν τις ομορφιές τους δηλαδή; Άσχημα είναι; Πάντως, εντύπωση μου κάνει η ακριβέστατη περιγραφή όλων αυτών που έχουν δικαίωμα να δουν την πιστή μουσουλμάνα χωρίς τη μπούρκα! Μέσα σ' αυτούς ο πατέρας και ο πεθερός της. Άντε, καλά ο πατέρας, ο πεθερός όμως γιατί; Άμα είναι λάγνος και του σηκ... εε, τη δει ερωτικά θέλω να πω, τότε τι γίνεται; Γιατί, σύμφωνα με τη λογική του προφήτη, όλοι οι άνδρες είναι ανώμαλα κτήνη, που μόλις δουν θηλυκό χωρίς μπούρκα ορμάνε και το βιάζουν!! Τα δικαιώματα της γυναίκας όμως, υπολείπονται αυτά του ανδρός και σε θέματα γάμου και κληρονομιάς. Στη σούρα 4 διαβάζουμε:


3. Κι αν φοβάστε ν' αδικήσετε τις ορφανές (σε περίπτωση γάμου), τότε να παντρεύεστε άλλες δύο ή τρεις ή τέσσερις γυναίκες της εκλογής σας. Κι αν όμως φοβάστε ακόμη μήπως τις αδικήσετε τότε, να παντρεύεστε μόνο μία, ή όποιες έχετε αιχμάλωτες κι αυτό για να σας προφυλάξει από το να φερθείτε άδικα.


11. Ο ΑΛΛΑΧ σας διατάζει όσον αφορά (τη μοιρασιά της κληρονομιάς) στα παιδιά σας. Για το αρσενικό ένα μερίδιο ίσο με το μερίδιο δύο θηλυκών...


24. Επίσης απαγορεύεται να παντρεύεστε με έγγαμες γυναίκες, εκτός από αυτές που το δεξί σας χέρι εξουσιάζει (ως αιχμάλωτες)...


Για κάποιον λόγο που δυστυχώς δεν κατάλαβα, ο ΑΛΛΑΧ δίνει το δικαίωμα στους πιστούς του να παντρευτούν επιπλέον και μια, και δυο, και τρεις, και τέσσερις γυναίκες (σαν το τραγούδι!). Ακόμα, το θηλυκό παιδί είναι εκ φύσεως κατώτερο, γι' αυτό και δικαιούται μόνο το μισό του μεριδίου κληρονομιάς που δικαιούται το αρσενικό. Οι πιστοί άντρες έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και... ήδη παντρεμένες, αρκεί να είναι σκλάβες (ποιος τον λογαριάζει τώρα το σύζυγό τους, μάλλον θα ψόφησε στη μάχη)! Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η γυνή περιπέσει στο θανάσιμο αμάρτημα του... κερατώματος:


15. Κι όσες από τις γυναίκες σας είναι ένοχες μοιχείας, καλέστε τέσσερις μάρτυρες από εσάς. Αν αυτοί μαρτυρήσουν, τότε περιορίστε τες στα σπίτια, ώσπου ο θάνατος να τις διεκδικήσει, εκτός κι αν ο ΑΛΛΑΧ διατάξει γι αυτές κάποιο άλλο μέσο σωτηρίας.


Σε κάποιο άλλο εδάφιο αναφέρεται οτι δε χρειάζονται τέσσερις μάρτυρες, αρκεί να ορκιστεί ο κερατάς σύζυγος τέσσερις φορές στο όνομα του ΑΛΛΑΧ οτι λέει την αλήθεια... Δηλαδή άμα θες να εξοντώσεις τη γυναίκα σου υπάρχει και προβλεπόμενος νόμιμος τρόπος. Με τέσσερις όρκους ξεμπέρδεψες (εδώ οι χριστιανοί κάθε μέρα ψευδορκούν στα δικαστήρια, τις ΕΔΕ και τις μυριάδες άλλες περιπτώσεις που περιλαμβάνουν όρκο)!! Όσο κι αν έψαξα, δε βρήκα κάποια τιμωρία για τον άντρα που κερατώνει τη γυναίκα του. Ψιλοπράγματα θα μου πείτε, εδώ επιτρέπονται πέντε επίσημες σύζυγοι, μια γκόμενα παραπάνω θα μας χαλάσει; Τέλος, ένα εδάφιο που απευθύνεται σε μένα και στους περισσότερους από εσάς αναγνώστες μου, γι' αυτό προσοχή:


140. Σας αποκάλυψε ακόμη στο Βιβλίο, οτι αν ακούσετε τα κορανικά εδάφια του ΑΛΛΑΧ, να αρνούνται και να κοροϊδεύονται (εκ μέρους των απίστων) τότε μην κάθεστε μαζί τους, μέχρι να αλλάξουν το θέμα της συζήτησης. Αν δεν το κάνετε, τότε είστε όμοιοι με αυτούς. Οπωσδήποτε ο ΑΛΛΑΧ θα συγκεντρώσει τους υποκριτές και τους άπιστους που ειρωνεύονται την Πίστη, όλους μαζί στην Κόλαση.


Μην ειρωνεύεσθε λοιπόν, είναι αμαρτίαν!! (που λέει και ο αδελφός ορθόδοξος)


Δείτε και:

  • http://www.islamhouse.com/

17 σχόλια:

cynical είπε...

Kαλημέρα Ανορθόδοξε. Ανατρίχιασα! Εσυ που εισαι φιλέρευνος, για δες που το κοράνι ενεχει ακόμα θεση Νόμου; Αν θυμαμαι καλα στην Αιγυπτο, που δεν ειναι και η χειροτερη μουσουλμανικη χωρα, για να ισχυσει καποιος νομος, πρεπει να εξεταστει η συμβατοτητά του με το κοράνι.

Ανορθόδοξος είπε...

Καλημέρα cynical!
Θα το κοιτάξω αυτό που μου λες κι αν βρω αρκετά στοιχεία θα τα δημοσιεύσω σε επόμενο ποστ. Σίγουρα πάντως έχει ισχύ νόμου σε χώρες όπως το Ιράν, όπου οι παπάδες κάνουν κουμάντο...

Θωμάς είπε...

δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το Ισλάμ λέγεται και "Θρησκεία της βίας"...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το άρθρο! Μήπως μπορείς να μου στείλεις το λινκ να το κατεβάσω κι εγώ; Έχω όρεξη για μελέτη..
:)

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε stardust
To link που ζητάς το παραθέτω στο τέλος του κειμένου. Απλά επίλεξε "greek" και κατέβασε το κοράνι σε ψηφιακή έκδοση!

busy bee είπε...

Νά μαι λοιπόν και μένα, καλως σας βρήκα!
Είπαμε μια γειτονιά είμαστε και μικρομέγαλη θα έλεγα!...anyway!
Αυτό που μπορεί να προσέξει κανείς μέσα σ`όλα,είτε είναι ΑΛΛΑΧ(με κεφαλαία είπες) είτε είναι ο "δικός μας"(με μικρά, δεν παρεξηγείτε αυτός) και στις δύο περιπτώσεις όπου θέτουν το θέμα "σχέσεις" των δύο φίλων(δηλαδή του ενός,αφού όπως το θέτουν ο άντρας - "man" - άνθρωπος αποφασίζει από κοινού), ο ένας λέει
να παντρεύεσαι πολλές και ο άλλος μία!
Εδώ έχω την ένσταση μου,γιατί σώνει και καλά πρέπει να τις παντρευόμαστε ρε παιδιά!!!!
Χαριτολογώντας....την καλησπέρα μου και πάλι!
Ωρα καλή!

Saq είπε...

Πολύ καλά έκανες και ανέφερες πράγματα και από άλλη θρησκεία, αν και με όλα αυτά που διάβασα θα αρχίσω να λέω "δώξα το θεό που έχουμε χριστιανισμό" και δεν το θέλω.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε busy bee
Καλωσήρθες! Ο ΑΛΛΑΧ και ο Γιαχβέ είναι αλήθεια πως μοιάζουν πολύ, είναι κάτι σαν τον Κωστάκη και τον Γιωργάκη, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος...

Φίλε Newton
Καλησπέρα και σε σένα! Θα συνεχίσω το αφιέρωμά μου στην εξ ανατολάς θρησκεία, οπότε μη δοξάζεις το Θεό γιατί δεν είδες τίποτα ακόμα!

Άνεμος είπε...

Τελικά φίλε φαίνεται πως όσο μεταγενέστερη είναι μία αίρεση, τόσο χειρότερα για τους πιστούς της...

Ανώνυμος είπε...

eisai poli kalos ke apolafstikos!
sosta ta les ke grafis mia hara..

Άθεος είπε...

Κατέβασα το Κοράνι και το τοποθέτησα δίπλα στην αδερφούλα του, την Αγία Γραφή!
Πήγαίνετε κατ' ευθείαν στο http://www.islamhouse.com/p/30468
για την ελληνική μετάφραση και εκεί που είναι ο συνδετήρας και γράφει Attachments of the Item
πατήστε στο εικονίδιο με το μάτι και το αρχείο 25,03 Mb θα γίνει δικό σας για να το ξεσκίσετε!

Άθεος είπε...

Κάτι ξέχασα.
Σωστή η διαπίστωση του anemos!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε άνεμε
Ο Χριστιανισμός είναι εξίσου παράλογος με το Ισλάμ σε πολλά θέματα, αν πιστέψουμε κατά γράμμα οτι έχουν κατά καιρούς ξεφουρνίσει οι διάφοροι «πατέρες»... Βέβαια, ο δυτικός κόσμος έζησε το Διαφωτισμό, που έθεσε υπό σκληρή αμφισβήτηση και κριτική το Χριστιανισμό. Υπό την πίεση αυτή, αναγκάστηκε να «εκσυγχρονιστεί» κάπως, αποκτώντας τη μορφή που έχει σήμερα.

Στις ανατολικές χώρες η επίδραση του Διαφωτισμού ήταν σχεδόν μηδαμινή, με αποτέλεσμα οι θρησκείες τους (Ισλάμ, Ινδουϊσμός, κ.α.) να είναι πιο κοντά στον πρωτογονισμό...

Φίλε no frost
Καλωσήρθες! Σχόλια σαν το δικό σου μου δίνουν ενέργεια να συνεχίσω...

Φίλε άθεε
Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Καλό ξεκοκκάλισμα!

Ανώνυμος είπε...

http://islamforgreeks.org/womeninislam/

ZAYNAB είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΟΤΙΣΜΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΟΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ.ΛΑΣΠΗ ΣΑΠΙΛΑ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΟΝΟΥΜΕΝΙΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...
ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΑΝ ΑΠΡΙ ΟΡΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ??

Ανορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ ZAYNAB
Συνέχισε να στέλνεις τέτοια σχόλια. Με διασκεδάζουν και δείχνουν το επίπεδό σας... Μια απορία μόνο. Γιατί το κοράνι δε μεταφράζεται;;;

Ανώνυμος είπε...

1 εχω να σου πω φιλε ανορθοδοξε: ευτυχως που υπαρχουν αντρες σαν κ εσενα! πραγματικα εχω βαρεθει να ακουω τις αποψεις των υποτιθεμενων φασιστων.