Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Γράμμα από την ξενιτιά: η κοροϊδία της φιλανθρωπίας

Φίλε Stardust


Χαιρετίσματα από την ξενιτιά σε σένα και όλους τους φίλους του ιστολογίου! Η αλήθεια είναι πως άργησα κάπως να γράψω, παρόλο που το είχα υποσχεθεί. Η ζωή μου όμως εδώ ακολουθεί άλλους ρυθμούς και για λίγες εβδομάδες έβγαλα από το πρόγραμμά μου την αγαπημένη μου ασχολία του blogging. Άρχισαν μάλιστα να μου περνούν από το μυαλό σκέψεις πως «ξεθύμανα» με το θέμα της θρησκείας και οτι θα ήταν καλύτερο να στραφώ σε πιο κοινωνικά – φιλοσοφικά θέματα, αν συνεχίσω να γράφω άρθρα. Αυτά μέχρι πριν λίγες ημέρες, όταν μια τηλεφωνική συνομιλία με ένα συνάδελφο από την Ελλάδα φούντωσε πάλι την οργή και την αγανάκτησή μου για το Χριστιανισμό, και συγκεκριμένα για το οικτρό σύστημα δημόσιων σχέσεων που έχουν κατ' ευφημισμόν ονομάσει «φιλανθρωπία».


Συγκεκριμένα, ο φίλος μου, που δουλεύει σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα, με ενημέρωσε για τις «φιλανθρωπικές» δραστηριότητες της Εκκλησίας, η οποία συλλέγει φάρμακα θανόντων ασθενών από συγγενείς τους και στη συνέχεια βασίζει σε αυτά τις αγαθοεργίες της στο εξωτερικό. Φάρμακα εξειδικευμένα, από ασθενείς υπερήλικους με χρόνιες παθήσεις, συχνά ληγμένα προ πολλού, που ελάχιστα μπορούν να συνεισφέρουν στις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μιας αναπτυσσόμενης χώρας. Ενδεικτικά αναφέρω οτι σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτούνται κυρίως εμβόλια, αντιβιοτικά και παυσίπονα, ενώ τα περισσότερα άχρηστα σκευάσματα της «φιλανθρωπικής βοήθειας» είναι φάρμακα για σάκχαρο, χοληστερίνη, πίεση, καρδιά, προστάτη, ακόμα και... Viagra® για τη βελτίωση της ανδρικής στύσης! Να σημειωθεί οτι τα φάρμακα αυτά θεωρούνται κατά κανόνα «γρουσούζικα» από τους περισσότερους προληπτικούς συγγενείς, καθώς ανήκαν σε έναν νεκρό. Αν δεν τα έπαιρναν οι άνθρωποι της Εκκλησίας θα τα πετούσαν 100%, οπότε δικαίως μπορούμε να πούμε οτι η «φιλανθρωπική βοήθεια» των χωρών του εξωτερικού αποτελείται από τα σκουπίδια της Ελλάδας!


Οι χώρες που είναι αποδέκτες της βοήθειας είναι κυρίως εξαθλιωμένα κράτη της Αφρικής, αλλά και πιο γειτονικά όπως η (πληγείσα από τον πόλεμο) Σερβία και η Αλβανία. Φυσικά, η διανομή γίνεται μέσω των κατά τόπους ορθόδοξων ναών και μοναστηριών, που επιχειρούν να παίξουν το ρόλο του σωτήρα και από μηχανής θεού στους «απολίτιστους» γηγενείς. Παρ' όλη την τραγικότητα του όλου εγχειρήματος, η διαφήμιση που το συνοδεύει είναι δυσανάλογα μεγάλη, ώστε να σχηματίζεται η εντύπωση από τους άσχετους οτι η ορθόδοξη Εκκλησία παράγει... μεγάλο φιλανθρωπικό έργο! Μια Εκκλησία που, ενώ διαθέτει κτηματική περιουσία πολλών δις ευρώ, συνεχίζει να κοροϊδεύει ανοιχτά τον κόσμο, δίνοντας ψίχουλα και αποφάγια στους φτωχούς. Σε αντίθεση, δεν τσιγκουνεύεται καθόλου να σπαταλά μυθώδη ποσά στην αγορά πολυτελών επαύλεων, εξωπραγματικών λιμουζινών και ελικοπτέρων, για να μην αναφέρουμε τα πανάκριβα άμφια, τις ράβδους και τις μίτρες των σεβασμιότατων μητροπολιτών ή ακόμα τις εικόνες, τις τοιχογραφίες, τους θρόνους, τα μάρμαρα και τα λοιπά συναφή των ταπεινών ορθόδοξων ναών...


Πιστεύω πως γενικά σαν κράτος νοσούμε. Η νοοτροπία μας, από τους κυβερνώντες μέχρι τον τελευταίο ελεύθερο επαγγελματία και δημόσιο υπάλληλο, είναι ενδεικτική. Το «ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν» κινδυνεύει να γίνει επίσημο ρητό της χώρας, με τους περισσότερους να νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους, αδιαφορώντας για την κοινωνία και το συνάνθρωπο. Από τους γιατρούς του ΕΣΥ που απαιτούν δυσβάσταχτα ποσά για να προσφέρουν τα αυτονόητα, από τους ταξιτζήδες που εξαπατούν τους αδαείς τουρίστες, ζητώντας τους τα διπλά και τριπλά, από τους οπωροπώλεις που ανακατεύουν καλά με σάπια λαχανικά, από τους τεχνίτες που κωλυσιεργούν σκόπιμα στις εργασίες τους, έτσι ώστε να πληρωθούν περισσότερα μεροκάματα, μέχρι τους υπουργούς που χρεώνουν το κράτος πολλαπλάσια, για να εισπράξουν τις μίζες τους. Ο τομέας της «φιλανθρωπίας» λοιπόν, δε θα μπορούσε να μείνει απ' έξω. Πολλοί πλούσιοι συμπολίτες μας ιδρύουν φιλανθρωπικά ιδρύματα, με βασικό σκοπό να γλιτώσουν τα χρήματά τους από τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, δηλώνοντας οτι δώρισαν τεράστια ποσά, από τα οποία ελάχιστα στην πραγματικότητα ξόδεψαν. Φυσικά, η διαφήμιση που πέφτει για τα μικροποσά που συνεισφέρουν είναι τεράστια, με σκοπό να παραπλανήσουν τις αρχές και να «ξεπλύνουν» με αυτόν τον τρόπο τα λεφτά τους. Κάποτε ένας τραγουδιστής είχε πει: «τα κοινωφελή ιδρύματα είναι ο καλύτερος τρόπος να κλέψεις την εφορία»...


Παρόλο που η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει ανάλογα προβλήματα με την εφορία (οι κυβερνώντες μας φρόντισαν να της εξασφαλίσουν πλήρη φοροαπαλλαγή, με αντάλλαγμα μια χούφτα ψήφους), η απάτη των «φιλανθρωπικών» έργων είναι ακριβώς η ίδια και εδώ. Εκτός από το παράδειγμα των φαρμάκων-σκουπιδιών του παρόντος άρθρου, θα αναφερθώ ξανά και στο εξευτελιστικό ποσό των 35 εκατομμυρίων δραχμών που είχε δώσει ως ενίσχυση στους σεισμόπληκτους της Αθήνας η Εκκλησία. Όχι μόνο δεν θυσίασε ούτε δραχμή από την εξωφρενική περιουσία της, όχι μόνο είχε το θράσος να περιφέρει για ακόμα μια φορά το δίσκο στους πιστούς, αλλά δεν απέδωσε καν όλα τα χρήματα που μάζεψε... Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν 50 εκατομμύρια, από τα οποία 15 «έκαναν φτερά» για δήθεν λειτουργικές ανάγκες της Εκκλησίας. Κοροϊδία και εξευτελισμός στο μέγιστο βαθμό δηλαδή!


Από την άλλη μεριά, οι όποιες μικροπροσπάθειες μεμονωμένων μητροπολιτών ή ιερέων υπερτονίζονται σκόπιμα και διαφημίζονται, ενώ η χαώδης και εξοργιστική αδιαφορία του συνόλου σχεδόν των ιεραρχών κρύβεται πίσω από τη «μυστικότητα της πραγματικής ελεημοσύνης»... Ως αποτέλεσμα, η πλειοψηφία του χριστιανικού ποιμνίου (δε λέγεται τυχαία έτσι) έχει την εντύπωση οτι η Εκκλησία «παράγει έργο» στον τομέα της φιλανθρωπίας, ενώ σπανίως κάποιος ενδιαφέρεται να το ψάξει λίγο παραπάνω. Ακόμα και στην περίπτωση που διαρρεύσει κάποιο στοιχείο για τα ψίχουλα που δίνουν στους φτωχούς ή για τον έκλυτο βίο πολλών ιερωμένων, το τακτοποιούν στο μυαλό τους δίνοντας την τετριμμένη δικαιολογία του «μεμονωμένου περιστατικού»...


Δυστυχώς, τα προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της ασθένειας και της αναπηρίας είναι πολύ σοβαρά για να λυθούν με λίγες πενιχρές ελεημοσύνες. Αν δώσεις ένα καρβέλι ψωμί σε κάποιον που πεινάει σήμερα, θα συνεχίσει να πεινάει αύριο. Το θέμα έχει ευρύτερη κοινωνική διάσταση και συνδέεται με ολόκληρη την κρατική οικονομία. Αν οι χώρες του τρίτου κόσμου, αλλά και οι λεγόμενες «αναπτυσσόμενες», δεν αποκτήσουν υγιή και λειτουργική οικονομία, δεν πρόκειται να βρεθεί λύση ποτέ. Όσο υπάρχουν νέοι άνθρωποι άνεργοι, όσο υπάρχουν εκτάσεις γης ακαλλιέργητες και φυσικοί πόροι ανεκμετάλλευτοι, είναι αδύνατο να απαλλαγεί μια χώρα από τις πληγές που ανέφερα πριν. Αυτό που χρειάζεται είναι ενίσχυση των τομέων της οικονομίας ή οργάνωσή τους από την αρχή, κάτι που μπορεί να γίνει με χαμηλότοκα δάνεια και παροχή της κατάλληλης τεχνογνωσίας. Δεν εννοώ βέβαια σε καμία περίπτωση τα εξοντωτικά δάνεια με τους εξευτελιστικούς όρους, που επιβάλουν οι μεγαλοτραπεζίτες στις αδύναμες χώρες, με σκοπό να τις έχουν υπό τον έλεγχό τους. Αυτό που σκέφτομαι είναι κάτι παρόμοιο με τις προτάσεις του Muhammad Yunus, του λεγόμενου «τραπεζίτη των φτωχών». Επειδή όμως μια λεπτομερέστερη ανάλυση αυτών των θέσεων ξεπερνά τη θεματολογία του ιστολογίου, σταματάω εδώ για σήμερα και σας παραπέμπω στο σχετικό link για περισσότερες πληροφορίες.


103 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετίσματα από την Ορθόδοξη Ελλάδα «ανορθόδοξε» …

Η αλήθεια είναι αφού με το θέμα της θρησκείας έχεις ασχοληθεί διεξοδικά και ανεπανάληπτα όσο κανένας άλλος, καλό θα ήταν να μας χαρίσεις λίγο από των πλούτο των γνώσεων σου όσο αφορά και άλλα θέματα. Ευελπιστώ στη μόρφωση σου (και των συνεργατών σου όπως αναφέρεις) για μια καλύτερη Ελλάδα.

Αφού όμως βρε ανορθόδοξε έχεις τέτοια εμπειρία στο θέμα αυτό, δεν θα έπρεπε να γνωρίζεις έστω και στο ελάχιστο το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας;;;
Noμίζω ότι θα πρέπει ως σωστός διαχειριστής του ιστιολογίου σου να βάλεις τις φωνές στους συνεργάτες σου που δεν ξέρουν από ότι φαίνετε “που παν τα τέσσερα” και με τις λάθος πληροφορίες που σου μεταφέρουν, σε κάνουν να φουντώνεις από οργή και αγανάκτηση θα έλεγα.

Θα ήθελα να σε ενημερώσω λοιπόν εγώ προσωπικά και να σου πω το εξής πολυυυυυύ απλό πράγμα: εάν εσύ ένας απλός «ανορθόδοξος» γιατρός έχεις σκεφτεί ότι σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτούνται και εμβόλια και αντιβιοτικά και παυσίνονα και χιλιάδες άλλα πράγματα, λες να μην το έχουν σκεφτεί κάποιοι άλλοι πριν από εσένα;;; Μάλλον το έχουν σκεφτεί εδώ και πολλά χρόνια, πριν ακόμα γεννηθείς εσύ και έχουν ενεργήσει με μεγάλη κοινά αποδεκτή επιτυχία.

Όπως πολύ σωστά αναφέρεις, ανάμεσα μέρη του κόσμου που έχουν άμεση ανάγκη από βοήθεια είναι κράτη της Αφρικής για τα οποία θα αναφέρουμε και ένα μικρό δείγμα της βοήθειας της Εκκλησίας της Ελλάδος και κατ΄ επέκταση όλων των Ελλήνων. Συγκεκριμένα η Τανζανία είναι μια χώρα όπου η Ορθοδοξία αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με γοργούς ρυθμούς. Σήμερα υπάρχουν περίπου 30.000 ορθόδοξοι πιστοί, σε 140 ενορίες και 29 ιεροί ναοί, με 20 κατά πλειοψηφία ντόπιους ιερείς. Την τελευταία 10ετια οι πιστοί σχεδόν διπλασιάστηκαν, οι κατηχούμενοι είναι χιλιάδες και οι ανάγκες μεγάλες. Στην Τανζανία ζουν και 150 Έλληνες.

Οι προσφορές των φίλων της ιεραποστολής από την Ελλάδα και την Κύπρο γίνονται έργα στα χέρια του Σεβασμιωτάτου, με αποτέλεσμα σε λιγότερο από ένα χρόνο να ολοκληρωθούν τόσο οι εργασίες ανοικοδόμησης της πρώτης Ορθόδοξης Κλινικής "ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ" στην Κεντρική Τανζανία, στο Ιεραποστολικό Κέντρο της πόλεως KIDAMALI, όσο και ο εξοπλισμός της Κλινικής.
Η Κλινική περιλαμβάνει μεγάλη αίθουσα αναμονής και γραφείο υποδοχής, εξεταστήριο γενικής ιατρικής (παθολογικό - γυναικολογικό), αίθουσα μικροεπεμβάσεων, τέσσερις θαλάμους νοσηλείας, αποθήκη φαρμάκων, χώρους υγιεινής και μικρή μονάδα φιλοξενίας των ιατρών και νοσηλευτών. Ένα έργο που ήδη δίνει ζωή σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες σε μία περιοχή με εννέα χωριά και οικισμούς, όπου η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη.
Στην ίδια περιοχή ο Σεβασμιότατος έχει διανοίξει δώδεκα πηγάδια, όπου εξυπηρετούνται χιλιάδες αδέλφια μας «ανορθόδοξε», γεώτρηση βάθους 42 μέτρων, με αποτέλεσμα να υπάρχει άφθονο καθαρό νερό (3.000 λίτρα ημερησίως) τόσο για την λειτουργία και τις ανάγκες της Κλινικής, όσο και για τις χιλιάδες κατοίκους της πόλεως, ιδιαιτέρως για τα μικρά παιδιά τα οποία καθημερινά πεθαίνουν από τα μολυσμένα ύδατα και τις τροπικές ασθένειες.

Η Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως στη Τανζανία:
· δίδει υποτροφίες σε περισσοτέρους από 200 φοιτητές και μαθητές.
· δίδει βοηθήματα σε εκατοντάδες αναξιοπαθούντες (χήρες, ορφανά, αναπήρους),
· διανέμει μεγάλες ποσότητες ιματισμού, υπόδησης και σχολικών ειδών,
· φροντίζει για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων, την παροχή πόσιμου νερού και την ανάπτυξη γεωργοκτηνοτροφικών προγραμμάτων,
· προσφέρει καθημερινά συσσίτιο σε εκατόν είκοσh νήπια και δις της εβδομάδος βιταμίνες σε εκατόν ογδόντα μαθητές,
· προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε καρκινοπαθείς νέους,
· προσφέρει ετησίως δεκάδες αναπηρικά αμαξίδια.
Βέβαια δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί έτσι απλά «ανορθόδοξε» το έργο της μητροπόλεως και κατ’ επέκταση το έργο της Ορθοδοξίας που όπως φαίνετε δεν γνωρίζεις και τόσο καλά.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια …

Αυτά όλα που αναφέραμε είναι λίγη μόνο από τη βοήθεια που προσφέρει και η Εκκλησία της Ελλάδος σε αυτή την χώρα και αν αυτά συμβαίνουν σε μια μόνο χώρα και τόσο μακριά φαντάσου τι γίνετε στον υπόλοιπο κόσμο συγκεντρωτικά !!!
Και ένας ανορθόδοξος ακόμα όπως εσύ καταλαβαίνει ότι το έργο είναι όντως τιτάνιο από μια μικρή χώρα όπως την Ελλάδα μας και αυτό μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι που μεγαλώσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε σε αυτή. Πολύ καλά θα έκανες λοιπόν, αντί να συνομιλείς με άσχετους συναδέλφους σου να κοιτάξεις να δεις τι έχεις κάνει και εσύ προσωπικά για αυτή τη χώρα και για κάθε άνθρωπο που έχει την ανάγκη μας, και ο καθένας μας φυσικά προσωπικά, πέρα από τη δημιουργία αυτού του φοβερού ιστιολογίου που μόνο γνώση και αισιοδοξία μπορεί να προσφέρει σε ένα αναγνώστη.

Ανορθόδοξος είπε...

Ανώνυμε απολογητή
Χαίρομαι γιατί άρχισες να μιλάς με στοιχεία, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις βρισιές και τις προσβολές...

Σε βρίσκω ενημερωμένο, αν και πιθανότατα οι συγκεκριμένες γνώσεις σου περί της φιλανθρωπίας και ιεραποστολής της Εκκλησίας προέρχονται από κάποιο κατηχητικό, άρα αποτελούν μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας που ανέφερα στο άρθρο. Παρόλο που η Εκκλησία έχει δείξει πολλάκις στο παρελθόν σε τι βαθμό μπορεί να νοθεύσει τα νούμερα (όπως για παράδειγμα, τον αριθμό των προσκυνητών της εικόνας της Παναγίας από τα Ιεροσόλυμα), εγώ θα αποδεχτώ στο ακέραιο αυτά που μου λες, χάριν της συζήτησης.

Θα σταθώ στην φράση σου:
«η Τανζανία είναι μια χώρα όπου η Ορθοδοξία αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με γοργούς ρυθμούς. Σήμερα υπάρχουν περίπου 30.000 ορθόδοξοι πιστοί, σε 140 ενορίες και 29 ιεροί ναοί, με 20 κατά πλειοψηφία ντόπιους ιερείς. Την τελευταία 10ετια οι πιστοί σχεδόν διπλασιάστηκαν, οι κατηχούμενοι είναι χιλιάδες...»

Ακούγεσαι πολύ σαν κάποιος καπιταλιστής βιομήχανος, που κομπάζει για την αύξηση των πωλήσεων και την εξάπλωση των προϊόντων του... Δυστυχώς, δεν έχετε και μεγάλη διαφορά, αφού βλέπεις την βοήθεια του συνανθρώπου ως μέσο εξάπλωσης της δικής σου θρησκείας/ιδεολογίας. Και δεν το βλέπεις έτσι μόνο εσύ, αλλά είναι δομημένο έτσι ολόκληρο το σύστημα που σου έμαθαν να πιστεύεις και να εμπιστεύεσαι.

Μου έρχονται στο μυαλό οι Ισπανοί κονκισταδόροι, οι οποίοι αφού κατέσφαξαν τους Ινδιάνους της Νοτίου Αμερικής, κατέλαβαν τη γη και έκλεψαν τους θησαυρούς τους, βάπτισαν όσους απέμειναν Χριστιανούς με αντάλλαγμα λίγα ψίχουλα από την περιουσία που τους είχαν αρπάξει. Κάπως έτσι, εμείς οι «πολιτισμένοι», συμπεριφερθήκαμε και στη μαύρη ήπειρο. Μετά το δουλεμπόριο αιώνων, την τρομακτική λεηλασία του φυσικού πλούτου της Αφρικής, τους υποκινούμενους εμφύλιους πολέμους, τις κυβερνήσεις-κούισλιγκ και τα λοιπά αίσχη, εμφανιζόμαστε τώρα σα σωτήρες, δίνοντάς τους ένα ρημάδι πιάτο φαΐ. Και δεν τους το δίνουμε έτσι, για την καλή μας την καρδιά, αλλά περιμένουμε να τους προσηλυτίσουμε κιόλας, γιατί βέβαια οι «άγριοι» μας το οφείλουν αυτό, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης!

Σίγουρα σε κάποια γωνιά της Γης θα υπάρχει κάποιος Καθολικός φανατικός που λέει τα ίδια με σένα (π.χ. η ιεραποστολή μας στην Κένυα απέδωσε καρπούς: με τις ελεημοσύνες μας αποκτήσαμε 12.000 οπαδούς το 2007 και 16.000 οπαδούς το 2008, μια αύξηση της τάξης του 30%)... Αυτό το πνεύμα είναι χιλιάδες μίλια μακριά από τον ανθρωπισμό χωρίς ανταλλάγματα, που υποτίθεται πως είναι θεμελιώδης αξία του Χριστιανισμού, ή μήπως κάνω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

«ανορθόδοξε» και λοιποί ανεγκέφαλοι της παρέας …

Το ξέρω πολύ καλά ότι δεν σου αρέσει να ακούς την αλήθεια και σίγουρα εκνευρίζεσαι όταν την βλέπεις μπροστά σου και εσύ και οι λοιποί συνεργάτες σου. Λογικό και επακόλουθο για άτομα του λόγου σου. Τι να κάνουμε όμως αφού αυτή είναι η πραγματικότητα. Στον μικρόκοσμο σου σίγουρα η ζωή είναι διαφορετική …

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος που νομίζεις ότι οι γνώσεις αυτές οι λίγες που έχω περί της φιλανθρωπίας της Εκκλησίας είναι απλά από διαφήμιση που κάνει η ίδια στον εαυτό της. Η Εκκλησία της Ελλάδος αγαπητέ ποτέ δεν προβαίνει σε διαφημιστικές καμπάνιες σχετικά με το έργο της.
Τέτοιες ενέργειες τις μεταχειρίζονται συνήθως εταιρίες που σκοπό έχουν μόνο την αύξηση των κερδών τους σε αντίθεση με την εκκλησία που το έργο της είναι φιλανθρωπικό και μόνο.
Εσύ που έχεις ασχοληθεί ταμάλα με το θέμα της θρησκείας θα έπρεπε τουλάχιστον αυτό να το γνωρίζεις.

Από τον τρόπο σκέψης σου και μόνο σε αυτή την απάντηση φαίνετε ότι εκτός από «ανορθόδοξος» είσαι και άτομο που κρίνει τους άλλους βάση του δικού του χαρακτήρα. Λίαν επιεικώς …

Αντί να κάτσεις να δεις την ουσία όσων σου είπα κάθεσαι και μου κρίνεις το ύφος των λόγων. Φυσικά αν δεν ξέρεις τι να πεις με τις αποδείξεις που σου δίνω από αντίδραση και μόνο κάθεσαι και μου λες ένα σωρό ανοησίες, λογικό και αυτό για το άτομο σου.
Και η ανιψιά μου την ίδια συμπεριφορά παρουσιάζει.

Μετά από το τιτάνιο έργο της Εκκλησίας και παράλληλα κάθε Έλληνα είναι λογικό το να αισθάνομαι και εγώ και κάθε Έλληνας πολίτης υπερήφανος που είμαι μέλος αυτής αλλά και της Ελλάδας ως χώρα.

Βέβαια, η επιλογή όπου θα δοθεί βοήθεια δεν καθορίζετε παρά μόνο με ανθρωπιστικά κριτήρια και όχι με την άρρωστη πολιτική μέριμνα που φέρουν άνθρωποι σαν εσένα.
Είναι χαρακτηριστικό τέτοιας προσωπικότητας άρρωστης και φιλόδοξης το ότι πήγε αμέσως στο μυαλό σου αυτό.
Κομπάζω και χαίρομαι ιδιαίτερα «ανορθόδοξε» και θα συνεχίσω να βοηθώ, για την χώρα μου που ενώ παγκόσμια δεν ανήκει μέσα στα ποιο πλούσια και ισχυρά κράτη, κάνει τέτοιο έργο.
Οι Έλληνες πολίτες, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, το έθνος μας γενικά αποτελείτε από ανθρώπους με συναισθήματα, είναι λαός που έχει περάσει πολλά και μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιον που έχει ανάγκη, ξέρει πολύ καλά που πρέπει να δοθεί βοήθεια και την δίνει.
Εσύ σε ποια φυλή ανήκεις δεν ξέρω …

Τι σχέση έχουν όλα αυτά που ανέφερα στην ιεραποστολή στην Τανζανία με τους Ισπανούς και τις σφαγές που έκαναν, πως τα συνδέεις, τι κοινό σημείο είδες με το ανούσιο μυαλό σου, δεν μπορώ να καταλάβω.
Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει στόχο την βοήθεια κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτου θρησκεύματος, χρώματος, εθνικότητας, πολιτικής αντίληψης, βοηθάει οποιονδήποτε έχει ανάγκη, το έχει αποδείξει και εξακολουθεί να το αποδεικνύει καθημερινά χωρίς ποτέ να περιμένει κανένα αντάλλαγμα.

Δεν κάνεις λάθος, ο ανθρωπισμός χωρίς ανταλλάγματα είναι και αυτός σημαντικός στους κόλπους της εκκλησίας και αυτό άλλωστε γίνετε. Το πρόβλημα δεν υπάρχει εκεί, εκεί όλα σωστά γίνονται.
Το πρόβλημα υπάρχει μέσα στο μυαλό σου που όλα τα βλέπει ύποπτα και προκατειλημμένα γιατί τέτοια είναι και τα στοιχεία που υπάρχουν μέσα του. Ανούσια κενόδοξη γνώση χωρίς συναισθήματα.
Προσπάθησε να δεις την πραγματικότητα που με ένα βρεφικό εγωισμό αρνείσαι και απάντησε μου στο θέμα που σου παρουσιάζω.

μανος είπε...

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο. Ποιος είπε ότι οι πιστοί είναι προληπτικοί άνθρωποι, από πού και πως το συμπέρανες αυτό ανορθόδοξε. Αφού όπως λες ήσουν χριστιανός, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο αληθινός χριστιανός είναι απαλλαγμένος από κάθε είδους κόμπλεξ και φοβία αφού ο θάνατος αποτελεί απλά μεταβατικό στάδιο.

Πως τολμάς να χαρακτηρίζεις σκουπίδια την βοήθεια του Ελληνικού κράτους. Εσύ σε ποια χώρα ανήκεις δεν ντρέπεσαι λίγο;;
Σε έχει πιάσει μια μανία κατά του Χριστιανισμού και της Ελλάδας χωρίς ουσία και με ανύπαρκτες αποδείξεις.

Εσύ τι έχεις προσφέρει στον κόσμο;; Τον καιρό που ήσουν χριστιανός τι έκανες;;; Τώρα τι κάνεις πέρα από το να κουτσομπολεύεις το κράτος μας και την ιεροσύνη.
Σε πληροφορώ ότι η εκκλησία όντως παράγει μεγάλο έργο και απορώ πως δεν το αντιλαμβάνεσαι, σε ποια χώρα ζεις εσύ;;

Νομίζω ότι τα έχεις μπερδέψει λίγο. Mήπως δεν μεγάλωσες στην Ελλάδα ;;; Μήπως δεν ήσουν χριστιανός, μήπως ήσουν κάτι άλλο;;;

Ανώνυμος είπε...

Η ταπεινή προσπάθεια του π. Θεολόγου στην Αφρική.
Οι φωτογραφίες είναι από το ορφανοτροφείο της Ιεραποστολής στο Κονγκό.

http://www.youtube.com/watch?v=PZaoiOGRl6g

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης Δημήτριος από το Σοχό Θεσσαλονίκης, "φύλακας άγγελος" των φτωχών της Τανζανίας.

-----

"Ίσως, στη δευτέρα παρουσία, ο Χριστός να μην μας ρωτήσει πόσες νηστείες ή πόσες μετάνοιες κάναμε. Σίγουρα θα μας ρωτήσει, όμως, αν δώσαμε νερό στο διψασμένο, φαγητό στον πεινασμένο, φάρμακο στον άρρωστο, στέγη στο ορφανό". Τα λόγια αυτά του επισκόπου Διοκλείας, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Κάλλιστου Γουέδερ, αντανακλούν με τον καλύτερο ίσως τρόπο τη "φιλοσοφία" όσων έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο ιεραποστολικό έργο. Ένας από αυτούς είναι και ο καταγόμενος από τον πανέμορφο ορεινό Σοχό Θεσσαλονίκης, Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως και Σεϋχέλλων Νήσων κ. Δημήτριος, ο οποίος εδώ και τεσσεράμισι χρόνια κάνει "μικρά θαύματα" στην Τανζανία.

Ένα έργο αντάξιο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, του Πατριαρχείου της αγάπης, της προσφοράς και της ελπίδας για τους λαούς της αφρικανικής ηπείρου, που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον.

Στη χώρα αυτή της Ανατολικής Αφρικής, των σαράντα εκατομμυρίων κατοίκων, δύο στα δέκα παιδιά πεθαίνουν από τη μάστιγα του AIDS, άλλα πεθαίνουν από ασιτία, αβιταμίνωση, έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού, τροπικές ασθένειες. Οι γυναίκες, κατά μέσο όρο, ζουν περίπου 45 χρόνια.

Συνηθισμένη εικόνα σε κάθε βήμα στους δρόμους ακόμη και της πρωτεύουσας Νταρ ελ Σαλάαμ, που σημαίνει "Πόλη της Ειρήνης", παιδιά ανάπηρα από πολιομυελίτιδα να σέρνονται κυριολεκτικά στη γη.

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια ...

Η βοήθεια της ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας δίνεται αδιακρίτως θρησκείας και φυλής, όπως άλλωστε και στις σαράντα από τις πενήντα τρεις χώρες της Αφρικής, όπου αναπτύσσεται συνεχώς το ιεραποστολικό έργο και επί των ημερών του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρου Β΄.

Δεκάδες γεωτρήσεις για την εξασφάλιση καθαρού πόσιμου νερού, συσσίτια για χιλιάδες παιδιά, σχολεία,ορφανοτροφεία,εκκλησίες, ιατρικές κλινικές, προγράμματα για φορείς του AIDS και καρκινοπαθή παιδιά, συνθέτουν -μεταξύ άλλων- το έργο ανιδιοτελούς αγάπης της Ιεραποστολής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Τανζανία.

Στόχος εφικτός, όπως εκτιμά ο Μητροπολίτης, έως το 2010 να προσφερθεί καθαρό πόσιμο νερό σε περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους.

Η αναγνώριση των τοπικών αρχών είναι μεγάλη. Στην Ιρίγκα, μία εύφορη, πλην πάμφτωχη, περιοχή στην ενδοχώρα της Τανζανίας, όπου πριν από λίγα χρόνια κανείς δεν ήξερε την Ορθόδοξη Εκκλησία, σε ένα νέο γυμνάσιο για 2.100 μαθητές, που οικοδομήθηκε από την Ιεραποστολή, στο Κινταμάλι, ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης, οι τοπικές αρχές έδωσαν το όνομα του Μητροπολίτη Δημήτριου.

Το τρίτο δημοτικό σχολείο στην περιοχή θα εγκαινιαστεί τον Ιούλιο από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο οποίος στηρίζει το θεάρεστο έργο, όπως και πολλές άλλες Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος, και όχι μόνο.

"Με τη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδας, αλλά και τη συγκινητική ανταπόκριση του απλού κόσμου, από κάθε γωνιά της πατρίδας, από την Κύπρο και τη Διασπορά, συνεχίζουμε το έργο μας", δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μητροπολίτης Δημήτριος, μνημονεύοντας και τη στήριξη των λίγων, αλλά εκλεκτών Ελλήνων της Τανζανίας.

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια ...

Η βοήθεια της ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας δίνεται αδιακρίτως θρησκείας και φυλής, όπως άλλωστε και στις σαράντα από τις πενήντα τρεις χώρες της Αφρικής, όπου αναπτύσσεται συνεχώς το ιεραποστολικό έργο και επί των ημερών του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρου Β΄.

Δεκάδες γεωτρήσεις για την εξασφάλιση καθαρού πόσιμου νερού, συσσίτια για χιλιάδες παιδιά, σχολεία,ορφανοτροφεία,εκκλησίες, ιατρικές κλινικές, προγράμματα για φορείς του AIDS και καρκινοπαθή παιδιά, συνθέτουν -μεταξύ άλλων- το έργο ανιδιοτελούς αγάπης της Ιεραποστολής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Τανζανία.

Στόχος εφικτός, όπως εκτιμά ο Μητροπολίτης, έως το 2010 να προσφερθεί καθαρό πόσιμο νερό σε περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους.

Η αναγνώριση των τοπικών αρχών είναι μεγάλη. Στην Ιρίγκα, μία εύφορη, πλην πάμφτωχη, περιοχή στην ενδοχώρα της Τανζανίας, όπου πριν από λίγα χρόνια κανείς δεν ήξερε την Ορθόδοξη Εκκλησία, σε ένα νέο γυμνάσιο για 2.100 μαθητές, που οικοδομήθηκε από την Ιεραποστολή, στο Κινταμάλι, ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης, οι τοπικές αρχές έδωσαν το όνομα του Μητροπολίτη Δημήτριου.

Το τρίτο δημοτικό σχολείο στην περιοχή θα εγκαινιαστεί τον Ιούλιο από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο οποίος στηρίζει το θεάρεστο έργο, όπως και πολλές άλλες Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος, και όχι μόνο.

"Με τη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδας, αλλά και τη συγκινητική ανταπόκριση του απλού κόσμου, από κάθε γωνιά της πατρίδας, από την Κύπρο και τη Διασπορά, συνεχίζουμε το έργο μας", δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μητροπολίτης Δημήτριος, μνημονεύοντας και τη στήριξη των λίγων, αλλά εκλεκτών Ελλήνων της Τανζανίας.

Ανώνυμος είπε...

Οι δράσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Στο νέο Ιεραποστολικό Κέντρο στους πρόποδες του όρους Κιλιμάντζαρο, στην Αρούσα, κατασκευάζεται μία ακόμη κλινική και ένα νηπιαγωγείο. Έντεκα καινούργια πηγάδια ανοίγουν σε μία άλλη απομακρυσμένη πάμφτωχη περιοχή, στο Μαφρούτο.

"Εκεί, οι γηγενείς ζούνε ξεχασμένοι από τους ανθρώπους, όχι όμως και από το Θεό, που μας οδήγησε εκεί. Τόση φτώχια δεν έχω δει πουθενά", σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δημήτριος.

"Για να φτάσουμε στον προορισμό μας- λέει- καθώς δρόμος δεν υπήρχε, ανεβήκαμε με τζιπ την κοίτη ενός ποταμού. Τώρα χτίζουμε και εκεί ένα σχολείο".

Όλες τις δυσκολίες, ο Μητροπολίτης Δημήτριος έχει μάθει να τις αντιμετωπίζει με καρτερικότητα, προσευχή και πολλές φορές με δάκρυα, πάντα όμως "έρχεται το έλεος του Θεού και προχωράμε", όπως λέει με ευλάβεια.

Μονάκριβη ανταμοιβή για τον ίδιο είναι η ανόθευτη αγάπη των γηγενών και η χαρά που εκδηλώνουν προσερχόμενοι στην εκκλησία, έχοντας διανύσει με τα πόδια ξυπόλητα, κάτω από τον καυτό ήλιο, δεκάδες χιλιόμετρα, με χαμόγελο στα χείλη και την ευχή "Μούγκου ακού μπαρίκι Σάνα" (να σας ευλογεί ο Θεός Κύριε).

Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις πριν από πέντε χρόνια στην Τανζανία υπήρχαν μόνο 300 Ορθόδοξοι και μία εκκλησία. Σήμερα, οι πιστοί μετράνε χιλιάδες.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι μόλις 3 ευρώ στοιχίζει ένα εμβόλιο της ανεμοβλογιάς, δέκα ευρώ ο ορός για την ελονοσία, 100 ευρώ μια χημειοθεραπεία, 150 ευρώ στοιχίζει ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ 1.500 ευρώ είναι αρκετά για τη διάνοιξη ενός πηγαδιού, που μπορεί να αποβεί σωτήριο για χιλιάδες κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Τανζανίας.

"Και μην ξεχνάτε ότι κάθε παιδί της Τανζανίας είναι ένα δικό μας παιδί, ένα δώρο του Θεού στο κόσμο. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι κοντά τους, προσφέροντας, με τη βοήθειά σας, αγάπη και ζωή", τονίζει ο Μητροπολίτης Δημήτριος, ο οποίος νιώθει ζηλευτή, θα έλεγε κανείς, πληρότητα στην καρδιά του.

"Εμείς, στην Τανζανία, κάθε ημέρα έχουμε μικρές Αναστάσεις και αυτό είναι που μας δίνει ανείπωτη χαρά",καταλήγει.

της Διαμαντένιας Ριμπά

Ανώνυμος είπε...

Τα πηγάδια της ιεραποστολής ξεδιψούν τους Αφρικανούς.
-------------

(από την εφημερίδα «Έθνος», 12-6-2009)

Η Ορθοδοξία στην Αφρική δεν είναι μόνο εκκλησίες, βαπτίσεις και προσευχές. Είναι και σχολεία, δρόμοι, ιατρικά κέντρα, κλινικές και οι πολύτιμες για χιλιάδες ανθρώπους γεωτρήσεις.
Είναι και τα έργα που βελτιώνουν μια σκληρή καθημερινότητα. Το AIDS και οι τροπικές ασθένειες «θερίζουν», οι άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από την έλλειψη φαγητού και πόσιμου νερού.

Για τους δυτικούς ανθρώπους είναι αυτονόητο. Για τους κατοίκους της Μαύρης Ηπείρου το νερό είναι πιο πολύτιμο από το χρυσάφι.
Μοιάζει παράδοξη, στον άνθρωπο των προηγμένων χωρών, που ανοίγει απλά τη βρύση και το νερό ρέει, η ευγνωμοσύνη που νιώθουν οι γηγενείς όταν ιερείς, μητροπολίτες ακόμα και ο ίδιος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ευλογούν μια καινούργια γεώτρηση ή ένα πηγάδι, από το οποίο θα ξεδιψάσουν χιλιάδες άνθρωποι.

Ο ίδιος ο Πατριάρχης Θεόδωρος διηγείται στο «Έθνος»: «Βρίσκομαι έξω από την καλύβα μου στο Βόρειο Καμερούν, το 2005, μία κοπέλα έρχεται και κρατάει τέσσερα πράγματα που έμοιαζαν με καρπούς. Βγάζει το πανί και αποκαλύπτονται τα τετράδυμα που είχε γεννήσει πριν από λίγο. Το μόνο που ζητούσε ήταν ένα κομμάτι ύφασμα για να τα ντύσει. Φέτος που πήγα, έμαθα ότι είχαν πεθάνει τα 2 και επέζησαν τα άλλα δύο. Αυτή είναι δυστυχώς η δυσκολία της καθημερινότητας στην Αφρική».

Σε μια ήπειρο όπου το πόσιμο νερό είναι δυσεύρετο, κάθε σταγόνα που αναβλύζει από ένα καινούργιο πηγάδι, γίνεται αφορμή γιορτής για τους ιθαγενείς.
Με τα εθνικές τους ενδυμασίες, με κρόταλα και με τύμπανα ευχαριστούν τον Θεό για το νερό, καθώς σε πολλά μέρη οι θερμοκρασίες ξεπερνούν και τους 45 βαθμούς.

Σήμερα, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας έχει επιτύχει να κατασκευάσει 500 πηγάδια με χειροκίνητες αντλίες και 100 πηγάδια με μοτέρ σε όλη την Αφρική, μια ανεκτίμητη «περιουσία» για τους κατοίκους της Μαύρης Ηπείρου.

Ανορθόδοξος είπε...

Ανώνυμε απολογητή
Αντί να κάνεις copy-paste σεντόνια (πραγματικά βαριέμαι να διαβάσω όλο το παραλήρημά σου) όπως αυτό που αράδιασες στα σχόλια, γιατί δε φτιάχνεις ένα δικό σου blog; Πες και το φίλο σου το Μάνο να σε βοηθήσει...

Νομίζω πως έχεις καταλάβει το πνεύμα του άρθρου μου, όσο τουλάχιστον σου επιτρέπουν οι παρωπίδες που φοράς, όπότε δεν έχει νόημα να συνεχίσω το διάλογο μαζί σου. Χαιρετίσματα στη χριστιανορθόδοξη Ελλάδα.......

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά γίνεσαι αστείος «ανορθόδοξε» …

Η αντιμετώπιση που έχεις απέναντι στην πραγματικότητα είναι αστεία, την ίδια όπως θα είχε ένα μικρό παιδί προσχολικής ηλικίας όταν το στριμώχνεις. Είσαι πραγματικά αστείος.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν περίμενα και κάποια διαφορετική στάση από εσένα. Από τη μια χαίρεσαι δήθεν που σου μιλώ με αποδείξεις και από την άλλη βαριέσαι να τις διαβάσεις.

“Βαριέμαι να διαβάσω το παραλήρημα σου” … ναι μας έπεισες τώρα.

Nα κάθεσαι και να ακούς τις κάθε βλακείες που σου λέει ο κάθε συνάδερφος σου στο τηλέφωνο δεν βαριέσαι …
Να γράφεις ένα σωρό αηδίες, παραληρώντας εσύ ο ίδιος με οργή και αγανάκτηση κατηγορώντας την Ελληνική πολιτεία και εκκλησία δεν βαριέσαι …
Να ακούς την αλήθεια όμως δεν μπορείς … δεν σου αρέσει.

Έχω καταλάβει πολύ καλά το πνεύμα του άρθρου σου όσο και το δικό σου πνεύμα και το τι κουβαλάς πάνω σου να είσαι βέβαιος γι΄ αυτό. Όπως επίσης το ότι δεν είσαι σε θέση να συνεχίσεις κανένα διάλογο. Είσαι πολύ επιφανειακό άτομο. Αν δεν σου αρέσουν τα copy – paste σβήστα και αυτά όπως τις προηγούμενες απαντήσεις. Έτσι σίγουρα σε βολεύει περισσότερο.

Χαιρετίσματα λοιπόν από την Ορθόδοξη Ελλάδα....... και όνειρα γλυκά.

ΥΓ
Ίσως κάποια μέρα μπορέσεις να κατανοήσεις ποιας χώρας πολίτης είσαι, έως τότε όμως, καληνύχτα.

Saq είπε...

Καλημέρα ανορθόδοξε!
Πως τα πας φίλε στα ξένα;

Βλέπω σου την πέσανε με τη μία και μάλιστα χοντρά. Καλά ρε συ τι σόι θεός είναι αυτός που σπέρνει τόσο κακό στον κόσμο και μετά ζητάει από εμάς να το απαλύνουμε;

Δεν ξέρω ποιο είναι το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας στην Αφρική ούτε που βρίσκει πόρους για όλα αυτά που ισχυρίζονται (και μπορεί να είναι και αλήθεια) ότι κάνουν. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι η εκκλησία τόσα χρόνια έχει καταληστέψει την Ελλάδα και εμάς τους Έλληνες. Έχει την μεγαλύτερη περιουσία, κινητή και ακίνητη, αγοράζουν και πουλάν λίμνες και χωράφια την ώρα που οι Έλληνες περνάνε οικονομική κρίση, έχουν κτίσει θεόρατες τσιμεντένιες εκκλησίες τεράστιας αξίας από τον οβολό του κάθε φτωχού ανόητου πιστού και πολλά άλλα που βαριέμαι πραγματικά να ασχοληθώ. Προχτές μία γυναίκα μου έλεγε "όταν χτίζονταν η εκκλησία του Αγ. Βασιλείου κρατούσαμε τσίλιες να μην έρθουν από τον δήμο και σταματήσουν τα έργα γιατί ήταν παράνομο το κτήριο". Σήμερα βέβαια έχει κτιστεί και βασιλεύει ο Αγ.Βασίλειος.

Πάντως ανώνυμε δεν υπάρχει κανένας λόγος να τσατίζεσαι. Όπως είσαι εσύ ελεύθερος να διακινείς τις απόψεις σου έτσι και εμείς έχουμε το δικαίωμα να υποστηρίζουμε τις δικές μας. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις φιλανθρωπίες τις εκκλησίας απλά δεν τις έχω δει ποτέ. Τόσα χρόνια μόνο ζητάνε για να γεμίζουν τα παγκάρια και να κτίζονται μεγαλόπρεποι ναοί. Αυτό ζητάει ο θεός σας τσιμεντένιους ναούς με χρυσά;

Τέλος πάντων δεν έχω όρεξη να συζητάω αυτή τη στιγμή για θέματα θρησκείας, που το θεωρώ πλέον αστείο να πιστεύει κάποιος σε θεούς, αλλά και ιδίως με κάποιον που βρίζει και ειρωνεύεται μεν, με το "γάντι" δε. Αντί δηλαδή να ρίξει το μπινελίκι κατευθείαν και να βγει κάρτα βρίζει με λέξεις όπως "ανεγκέφαλε" "αστείε" και άλλα. Ακόμα και αν είναι κάποιος ανεγκέφαλος από εμάς, κατά τις διδαχές σας, ο θεός σας μας έκανε έτσι οπότε δείξε κουράγιο και καταννόηση.

Ανορθόδοξε ελπίζω να περνάς καλά, τα λέμε!

φουφουτος 69 είπε...

Ανώνυμε κλπ εν Χριστώ αδελφοί
Οπως ο λύκος (παρ' όλο το μασκάρεμα) δεν μπόρεσε να κρύψει τα δόντια του από την κοκινοσκουφίτσα, έτσι κι εσείς πίσω από τη μάσκα του καλού χριστιανού, δεν μπορείτε να κρύψετε το φασίστα.
"...Χαιρετίσματα λοιπόν από την Ορθόδοξη Ελλάδα....... και όνειρα γλυκά.

ΥΓ
Ίσως κάποια μέρα μπορέσεις να κατανοήσεις ποιας χώρας πολίτης είσαι, έως τότε όμως, καληνύχτα."

1. Η ορθόδοξη ελλάδα υπάρχει μόνο στο "ελλάς ελλήνων χριστιανών"
2. Μήπως το επόμενο βήμα σας είναι να αφαιρέσετε την ελληνική ιθαγένεια από τους μή ορθόδοξους χριστιανούς?
3. Ποιός σου είπε ότι η φιλανθρωπία της εκκλησίας είναι χωρίς αντίτιμο? Ξεχνάς τις μαζικές βαφτίσεις αλβανών όταν πρωτοήρθαν στην ελλάδα?
4. Η φιλανθρωπία (όπως την εννοείτε εσείς οι "χριστιανοί"), το μόνο που καταφέρνει είναι να διαιωνίζει την υπάρχουσα κατάσταση, προς όφελος των κρατούντων (μεταξύ των οποίων και η εκκλησία).
Αντί λοιπόν οι "καλοί ποιμένες" να φροντίζουν να ανοίξουν τα μάτια των απανταχού δυστυχισμένων ώστε να μπορέσουν κάποια στιγμή να αποκτήσουν μια ευνομούμενη κοινωνία, τους κρατούν εξαρτημένους από μιαν ανύπαρκτη θεϊκή πρόνοια. Γιατί πού αλλού, εκτός από κάποιους φωτισμένους παπάδες της Λατιν. Αμερικής που ξεσήκωναν τον κόσμο εναντίον των δικτατοριών (και μετά τους έφαγε η μαρμάγκα του βατικανού) έχεις δεί κάτι παρόμοιο? Αλλά ξέχασα, γι΄αυτό έχει προνοήσει ο "απόστολος των εθνών" όταν στην προς ρωμαίους επιστολή του, αποκυρήσσει κάθε ιδέα εξέγερσης κατά των κρατούντων.

Εσείς μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, αφού ο καλός θεούλης έχει φροντίσει γιαυτό, υποκαθιστώντας τη συνείδησή σας.
Εμείς δίνουμε λόγο μόνο στη συνείδησή μας και γι αυτό ίσως είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Newton
Πολύ χαίρομαι που σε ακούω (έστω και ψηφιακά)! Μην ξεχνάς οτι το κακό στον κόσμο δεν το σπέρνει ο Θεός, αλλά ο συνεργάτης του ο Διάολος, έτσι ώστε να ζητάμε τη βοήθεια του πρώτου και να έχει δουλειά...

Ελπίζω να τα πούμε σύντομα και από κοντά!

Φίλε Φούφουτε
Η τακτική του «τσουβαλιάσματος», είναι από τις πιο προσφιλείς του χριστιανικού συρφετού, από τα πρώτα χρόνια της ιστορίας του. Εκφράσεις του στυλ «στην Ελλάδα είμαστε 97% χριστιανοί ορθόδοξοι, άμα δεν γουστάρεις φύγε» τις έχω ακούσει ουκ ολίγες φορές, αλλά αυτοί που τις εκστομίζουν ξέρουν καλύτερα από τον καθένα οτι δεν ανταποκρίνονται στο ελάχιστο στην πραγματικότητα...

Οι πραγματικοί «χριστιανορθόδοξοι» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα σε ποσοστά κάτω του 5%, κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό. Οι περισσότεροι θυμούνται τη θρησκεία μόνο σε γάμους και βαφτίσια, ενώ οι νέοι που πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία, νηστεύουν και εξομολογούνται είναι τραγικά λίγοι (ευτυχώς, γιατί απ' ότι φαίνεται κάποιοι ακόμα σκέφτονται εκεί έξω)...

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ «Νewton» είναι φανερό ότι δεν ξέρεις τίποτα για την δράση της εκκλησίας και γενικότερα τίποτα, αυτό το συμπέρασμα βγαίνει πολύ εύκολα από τα λεγόμενα σου.

Το πώς έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι μας “έχει καταληστέψει η εκκλησία” αν θέλεις μας εξηγείς …

Γιατί αν θεωρείς εσύ ληστεία τα 50 λεπτά ή 1 € που ρίχνεις στα κεριά την μια φορά το μήνα που θα τύχει να πας στην εκκλησία …

Νομίζω ότι τα χρήματα που σπαταλάς εσύ και όλοι μας ο καθένας προσωπικά για ανοησίες είναι ασύγκριτα μεγαλύτερα από αυτά που με τη θέληση μας αφήνουμε στο παγκάρι της εκκλησίας, τα οποία χρήματα μπορεί να μεταφραστούν πέρα από “θεόρατες εκκλησίες” στις οποίες θα βαπτιστεί στο παιδί σου, σε εμβόλια των 3 € που θα σώσουν μια ανθρώπινη ζωή σε κάποια μακρινή χώρα.

Βλέπεις υπάρχουν χώρες όπου δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει “οικονομική κρίση” σε μια αναπτυσσόμενη χώρα αφού τα μέλη που την απαρτίζουν «πεθαίνουν» κυριολεκτικά από την έλλειψη αυτών που εμείς θεωρούμε δεδομένα όπως χαρακτηριστικά τονίζει και ο μητροπολίτης Δημήτριος.

Και αν εσύ θα βγεις να πιεις ένα καφέ το απογευματάκι ανέμελος με τους φίλους σου κακόσχολιάζοντας την Ελλάδα και την εκκλησία, υποστηρίζοντας τις απόψεις σου που εσύ θεωρείς σωστές, κάποιοι άλλοι έχουν σκεφτεί ότι με τα 5 και 6 € που θα σπαταλήσεις έτσι απλά για την διασκέδαση σου μέσα στην οικονομική αυτή κρίση … θα μπορούσαν να σωθούν ίσως και 2 ζωές.

Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να βγάλω τον εαυτό μου και όσους βοηθούν αυτού του είδους τις ιεραποστολές έξω από την ομάδα των «φτωχών και ανόητων πιστών» … μάλιστα θεωρώ ότι άτομα με τέτοιους προβληματισμούς μόνο ανόητοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και πολύ καλά θα κάνεις την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το στόμα σου να μιλήσεις για τους Έλληνες πολίτες και το έργο της εκκλησίας να είσαι ποιο προσεκτικός.

Όπως σου είπα στην αρχή είναι φανερό ότι δεν γνωρίζεις τίποτα αλλά η ευθύνη όμως της άγνοιας σου βαραίνει εσένα προσωπικά και μόνο εσένα.
Κανένας δεν είναι υπεύθυνος για αυτή την ανεύθυνη στάση σου, το ότι τόσα χρόνια που ζεις δεν έχεις αντιληφθεί τίποτα από αυτά που θα μπορούσες να προσφέρεις, από αυτά που γίνονται γύρω σου, από αυτά που έχουν ανάγκη κάποιοι, από αυτά που γίνονται χωρίς να φαίνονται γιατί σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του «ανορθόδοξου» η εκκλησία δεν χρησιμοποιεί διαφημιστικές καμπάνιες και πολλά άλλα τα οποία φαντάζομαι βαριέσαι να ακούς, είναι πρόβλημα προσωπικό σου που πρέπει να λύσεις μόνος σου άμεσα και εσύ και η παρέα σου.

Ο Θεός αγαπητέ «Νewton» δεν φέρει καμιά ευθύνη αν εσύ και κάποιοι άλλοι επαναπαύεστε συνεχώς στις απόψεις σας.
Αστείο είναι το να θεωρείς τον θεό φταίχτη για όλα αυτά που συμβαίνουν στο κόσμο ενώ εσύ καλοπερνάς στο σπιτάκι σου καταναλώνοντας φαντάζομαι αδιάκριτα χρήματα και χρόνο σε ανούσιες δραστηριότητες αδιαφορώντας για τον υπόλοιπο κόσμο που υποφέρει και παράλληλα κατηγορώντας και αυτούς που διαφοροποιούνται από την παράλογη στάση σου, κατηγορώντας ακόμα και τον θεό τον ίδιο που σε έκανε έτσι. Αστείο λίαν επιεικώς …

Εσύ δηλαδή τι έχεις κάνει προσωπικά για να διορθωθείς αφού αναγνωρίζεις ότι δεν είσαι σωστός και είσαι έτσι ;; Τι έχεις δώσει στον κόσμο αφού κατανοείς ότι αυτός ο θεός δεν μας ζητάει μόνο τσιμεντένιους ναούς ;;
Εγώ κατανόηση μπορώ να δείξω σε ένα ασθενή εσύ γιατί δεν το κάνεις ;; Τι έχεις κάνει εσύ για τον κόσμο ;; Ποιο είναι το δικό σου έργο ;;

Κανένα ουσιαστικό σχόλιο για αυτό το μικρό δείγμα βοήθέιας της χώρα σου δεν έχεις να κάνεις πέρα από την παιδιαρίστικη αυτή στάση, προσπαθώντας να μειώσεις με τραγελαφικούς τρόπους το έργο που βλέπεις. Αυτή είναι συμπεριφορά του «ανορθόδοξου» και της ανιψιάς μου … που όταν δεν ξέρουν τι να πουν αρχίζουν τα γέλια και τα κλάματα.

united είπε...

Νομίζω ανορθόδοξε ότι το ποσοστό των Ελλήνων που συμμερίζονται τις απόψεις σου είναι τραγικά μικρό ενώ η πλειοψηφία έστω και αν εξομολογούνται όχι τόσο συχνά όσο θα έπρεπε, διαφωνεί μαζί σου και αυτό από ότι φαίνετε από την ελλιπή αυτή ανάρτηση σου είναι κάτι που σε ενοχλεί για να μην χρησιμοποιήσω τους λόγους σου και πω σε εξοργίζει μετά μανίας.

Άδικα ειρωνεύεσαι χρησιμοποιώντας ποσοστά, ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός από ότι νομίζεις. Οι νέοι σήμερα στρέφονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά προς το θεό και απορώ πως είνάι δυνατόν να ζεις ανάμεσα του και να έχεις τέτοιες αντιλήψεις.

Όσο και να προσπαθείς να μειώσεις αυτά που σε ενοχλούν στο τέλος πάντα αυτό που θα καταφέρνεις, όπως και αυτή τη φορά, είναι το να γελοιοποίησε μη έχοντας να δώσεις απαντήσεις σε πραγματικά γεγονότα.

the monkeys είπε...

Πωπω έλεος...φίλε united και λοιποί..είμαι 19 χρονών και ως τώρα ποτέ δεν ένιωσα ότι υπάρχει θεός με την έννοια που η εκκλησία τον παρουσιάζει. Αν ρωτήσεις και τους υπόλοιπους νέους αυτό θα σου πουν..το γεγονός ότι πηγαίνουν καμιά φορά στην εκκλησία το 15Αύγουστο και στην Ανάσταση δεν σημαίνει κάτι. Δεν ξέρω για τα έργα της εκκλησίας, αλλά δεν είμαι και τυφλή όταν βλέπω τους περισσότερους παπάδες να οδηγούν τζιπάρες ή όταν ξέρω ότι η εκκλησία της περιοχής μου έχει 15 χρόνια τώρα υπό κατασκευή ενώ πολλοί πολίτες δίνουν ποσά χρημάτων (τα οποία δεν είναι και λίγα). Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πώς είστε της εκκλησίας και χρησιμοποιείτε τέτοια γλώσσα και απίστευτες προσβολές απέναντι και στον ανορθόδοξο αλλά και στον newton..από ότι θυμάμαι από το σχολείο ο Θεός δεν έχει διδάξει τέτοια συμπεριφορά. Στην τελική είναι απαράδεκτο να αναφέρεστε στην ζωή που κάνει ο κάθε Newton, γιατί δεν ξέρετε αν και ο ίδιος δεν κάνει φιλανθρωπίες ή αν δουλεύει όλη τη μέρα για να έχει τη δυνατότητα όπως λέτε να βγει για καφέ και να πληρώσει 6Ε αδιαφορώντας για τους γύρω του και διασκεδάζοντας με τους φίλους του.

Saq είπε...

the monkeys
Καταλαβαίνεις τώρα σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, όταν υπάρχουν τέτοιοι πανήβλακες σαν τον ανώνυμο γιατί έχουμε φτάσει σε αυτή την σαπίλα. Δεν είναι απλώς για γέλοια αλλά για καλχασμούς ο τρόπος με τον οποίο υποστηρίζουν τα πιστεύω τους. Σκέψου μόνο αυτό και τίποτε άλλο... αυτός ο άνθρωπος, που ζει ανάμεσά μας, με το συγκεκριμένο βαθμό νοημοσύνης, έχει δικαίωμα ψήφου! δεν είναι τραγικό;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ «Newton» να είσαι καλά με έκανες και γέλασα πάλι.

Τίποτα ουσιαστικό γι αυτά που σου είπα έχεις να μας πεις;;
Αυτό περιμένω …

Κανένα σχόλιο για το μικρό δείγμα της βοήθειας της εκκλησίας που σου παρουσίασα έχεις να κάνεις;;
Σου έχω ξαναπεί ότι αυτές είναι παιδικές αντιδράσεις αν όχι βρεφικές.

Πανήβλακα θεωρείς τον άνθρωπο που ενδιαφέρετε για τους συνανθρώπους του;; Πρόσεχε γιατί μιλάς δημόσια για την πλειοψηφία των Ελλήνων.
Πανήβλακες κατά κοινή ομολογία είναι κάποια άλλα άτομα και παρόλο που συγκεντρώνουν τέτοια χαρακτηριστικά έχουν και αυτοί δικαίωμα ψήφου. Εσύ μήπως θα ήθελες μέσα στην Ορθόδοξη Ελλάδα που ζεις να κυβερνούν τέτοια ζώα ;;;
Μάλλον αυτό θα ήταν το τραγικό.

Καμιά απάντηση επιτέλους έχεις να μας δώσεις σε όλα αυτά που σου είπα;;; Μάλλον όχι …
ούτε εσύ, ούτε οι φίλοι σου που όχι στα 19 τους, ύτε στα 29 και όσα χρόνια και να περάσουν δεν πρόκειται με αυτή τη νοοτροπία και λογική ποτέ να αντιληφθούν τον θεό, είναι λογικό.

Την εκκλησία που χτίζετε 15 χρόνια και δεν τελειώνει στην γειτονιά μας(λες και έτσι γρήγορα τελειώνουν οι εκκλησίες !!) την αντιλαμβανόμαστε και καταλήγουμε εύκολα και γρήγορα στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά … το τιτάνιο έργο όμως που γίνετε στην Ελλάδα και παγκόσμια δεν μπορούμε να το δούμε, είναι πολύ δύσκολο να το αντιληφθούμε.
Άσε που πιθανόν είναι να βαριόμαστε να το μελετήσουμε κιόλας.
Πετάς μια σπόνδα και τελείωσες … έτσι απλά.

Ο κλασικός άσχετος που μόλις τον στριμώξεις ξαφνικά θυμάται ότι ΝΑΙ υπάρχει θεός και δεν πρέπει να το κανείς αυτό γιατί είναι κακό. Ενώ αυτός έχει κάθε δικαίωμα να κατηγορεί την Ελλάδα, τους Έλληνες πολίτες και την εκκλησία με τον ποιο αισχρό και αηδιαστικό τρόπο με εκφράσεις του τύπου:

« Όσο για την Παναγία …. όταν έκανε σεξ με τον κρίνο να έφτασε άραγε σε.. οργασμό;» του «stardust30» και πάμπολλα άλλα σχόλια που μόνο από ένα εντελώς διεστραμμένο μυαλό μπορούν να βγουν.

Έτσι απλά λοιπόν εναλλάσσονται οι σκέψεις μέσα στο ανούσιο μυαλό του προσπαθώντας να μειώσει αυτά που δεν του αρέσουν και να υποστηρίξει το κενό που κουβαλάει μέσα του. To κενό που ονομάζει αθεΐα ή όπως αλλιώς του αρέσει.

Μια κατάσταση που δεν υφίσταται δηλαδή, μια ανόητη φιλοσοφία είναι μια από τις θεμελιώδεις αξίες του …
Αν δεν είναι αυτό γελοίο αυτό, ε τότε τι είναι ;;;

Τίποτα ουσιαστικό λοιπόν «ανορθόδοξε» και λοιποί συνεργάτες έχετε να πείτε ;; αφού χαίρεστε όταν “σας μιλούν με στοιχεία” όπως υποστηρίζετε ..

paturas είπε...

Μη σπαταλάς άδικα το χρόνο σου ανώνυμε, δεν έχουν τίποτα το ουσιαστικό να πουν γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να πουν τίποτα.

EvanT είπε...

Μερικά γενικά σχόλια για τις στιχομυθίες σας:

1. Όταν ο συγγραφέας γράφει για δωρεά "σκουπιδιών" από τον κόσμο ακριβολογεί. Δεν ξέρω φίλτατε Ανώνυμε (γράψε ένα ψευδώνυμο ρε αδερφέ)τι είδους δωρεές κάνεις εσύ στην εκκλησία, αλλά δεν ξέρω κανέναν να αγοράζει καινούρια ΜΗ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ πράγματα για να τα δώσει σε αγαθοεργίες. Τα παλιά π.χ. ρούχα θα δώσει κάποιος στην εκκλησία και αυτά που δεν φοράει πλέον. Στην ουσία είναι ΟΝΤΩΣ σκουπίδια, ασχέτως αν θεωρείς άκομψη τη λέξη.

2. Για το θέμα των ληγμένων τροφίμων και φαρμάκων, δυστυχώς η εκκλησία έχει μια ατυχή προϊστορία. Πριν από 2 χρόνια δεν ήταν που είχε βγάλει ο Ευαγγελάτος ένα θέμα με ληγμένα κοτόπουλα στα συσσίτια απόρων στην Αθήνα;

3. Είναι επίσης γεγονός ότι η εκκλησία της Ελλάδος έχει φανεί πλειστάκις ανίκανη να διαχειριστεί σωστά τα οικονομικά της και ότι διακατέχεται από μια υλιστική λαιμαργία που δεν της αρμόζει. Το τελευταίο θλιβερό περιστατικό είναι αυτό με τον πολύτεκνο στις Σέρρες.

4. Για τις ιεραποστολές, ο Ανορθόδοξος έχει δίκιο ότι χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον για να κατευνάσουν τα πλήθη των απόρων που δημιούργησε ο ευρωπαϊκός επεκτατισμός στην Αφρική. Είναι σφάλμα να κατηγορούμε την ορθόδοξη εκκλησία γι'αυτή την πρακτική στην Αφρική (εμείς κάναμε παρόμοια επί Βυζαντίου, αλλά όχι στη σύγχρονη ιστορία). Τώρα το ότι η ορθόδοξες εκκλησίες προσπαθούν να πάρουν κι αυτές ένα κομμάτι από την πίτα του ποιμνίου της Αφρικής είναι σωστό.

5. Να είσαι βέβαιος ότι κανείς δεν θα κατηγορούσε την εκκλησία αν προσέφερε τη βοήθειά της στην Αφρική ΧΩΡΙΣ να προσυλητίζει ταυτόχρονα. Οι άθεοι τσινάνε με το συνδυασμό βοήθειας και προσυλητισμού, όχι με τη βοήθεια αυτή καθ'εαυτή.

6. Τελευταίο και εξίσου σημαντικό. Ο Μάνος λέει:
"Πως τολμάς να χαρακτηρίζεις σκουπίδια την βοήθεια του Ελληνικού κράτους. Εσύ σε ποια χώρα ανήκεις δεν ντρέπεσαι λίγο;;"
Δεν κατάλαβα, φίλε Μάνο. Θα πρέπει να χειροκροτούμε άκριτα ότιδήποτε κάνει το ελληνικό κράτος; Χώρια ότι εδώ μιλάμε για την εκκλησία και όχι το κράτος. Είπαμε ότι δεν έχουμε ακόμα πετύχει το διαχωρισμό, αλλά όχι να τα μπλέκουμε και σε τέτοιο βαθμό.

Τέλος μια ερώτηση προς το Ανώνυμο που φαίνεται πολύ ενημερωμένος. Μήπως μπορείς να μου πεις (ή να με κατευθύνεις σε κάποια ιστοσελίδα) για την άποψη της ορθόδοξης ιεραποστολής σχετικά με τα προφυλακτικά για τον έλεγχο του AIDS στην ΑΦρική; Έχω ακούσει τον Πάπα να μιλάει για το ζήτημα και με εκνεύρισαν αφάνταστα οι μπαρούφες που είπε. Οι ορθόδοξοι ιεραπόστολοι τι υποστηρίζουν;

φουφουτος 69 είπε...

Αγαπητέ ανορθόδοξε, λες αυτό να εννοούσε ο ποιητής με το στίχο "... σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει..."?
Το ότι κατά βάθος οι έλληνες ουδέποτε αποδέχθηκαν την εβραϊκή μυθολογία και τα εξ' αυτής επακόλουθα?
Πάντως δεν σου φαίνεται περίεργο το ότι κόλαση και παράδεισος υπάρχουν μόνο στο χριστιανισμό και το μωαμεθανισμό ενώ δεν υπάρχουν στη "μαμά" ιουδαϊκή θρησκεία?

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν εσύ και η οικογένεια σου και οι γνωστοί σου ακόμα χρησιμοποιούν “σκουπίδια” για τις δωρεές τους και γίνετε αυτό αφορμή να μην βλέπεις πουθενά πραγματικά χρήσιμες δωρεές «ΕναnT»…,
εγώ μέχρι στιγμής η βοήθεια που βλέπω να γίνετε είναι το λιγότερο σπουδαία.

Άλλωστε με “σκουπίδια” δεν θα γίνόταν ένα έργο τέτοιων διαστάσεων,
χωρίς να θέλω να μειώσω έστω και αυτή τη βοήθεια που δίνουν κάποιοι, γιατί και αυτά ακόμα που εσύ θεωρείς "σκουπίδια" για κάποιους άλλους βλέπεις, αποτελούν ένα θησαυρό και καθόλου άκομψο το να τα χρησιμοποιήσουν.

Πολύ σωστά ο Μητροπολίτης Δημήτριος Τανζανίας είπε ότι κάθε μέρα μέσα σε αυτά τα σκουπίδια μας πετάμε τη ζωή 1 και 2 παιδιών αν σκεφτείς ότι ένα απλό εμβόλιο που μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου στοιχίζει μόλις 3 € σε μια χώρα όπου το AIDS και οι τροπικές ασθένειες «θερίζουν», οι άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από την έλλειψη φαγητού και πόσιμου νερού.
Ψάξε λοιπόν τα “σκουπίδια” σου και θα το ανακαλύψεις …

Ευτυχώς για τον κόσμο κάποιοι έχουν την ευαισθησία και την ικανότητα να βλέπουν λίγο παραπέρα σε σχέση με εμάς που μέσα από την ασφάλεια του σπιτιού μας παρακολουθούμε αμέτοχοι τα γεγονότα. Έχουν επίσης την ικανότητα, τη λεβεντιά και την όρεξη που απαιτείται ώστε θυσιάζοντας τον ίδιο τους τον εαυτό σε καθημερινή βάση σε μια απομακρυσμένη χώρα, να χτίσουν (στην Ουγκάντα, στο Μαλάουι, στην Τανζανία, στη Νιγηρία ιδρύονται σχολεία και δίνονται υποτροφίες, σχεδόν 280 ιατρικά κέντρα και κλινικές λειτουργούν σε χώρες της Αφρικής με τη μέριμνα του Πατριαρχείου) και όχι να γκρεμίσουν, να στηρίξουν σπίτια και ζωές απόρων και δυστυχισμένων ανθρώπων διαχειρίζοντας τις προσφορές του απλού κόσμου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Πράγματα τα οποία γίνονται φανερά και καταστάσεις τις οποίες κανείς από εμάς δεν έχει την διάθεση για να μη πω τη θέληση να τα κάνει, ίσως και την ικανότητα ακόμα.

Όπως βλέπεις η ψυχική σωτηρία δεν είναι ο μόνος στόχος της ιεραποστολής αλλά φυσικά, στη ζωή μας αυτό έχει τη τελικά σημασία.
Βέβαια δεν περιμένω αυτό ένας σαν εσένα να καταλαβει.
Οι άνθρωποι αυτών των κρατών δεν εξαναγκάζονται να αλλαξοπιστήσουν αλλά όμως βλέποντας το μεγάλο ενδιαφέρον και την αληθινή αγάπη καταλαβαίνουν αυτά που σε κάποιους ευτυχώς λίγους Έλληνες που ζουν μέσα στον πλούτο της ορθοδοξίας, είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητά.

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το ότι χιλιάδες Αφρικανοί έχουν ασπαστεί τον ορθόδοξο χριστιανισμό. Σίγουρα στην Κένυα, το Καμερούν, το Κονγκό, την Τανζανία και τη Μαδαγασκάρη είναι οι πολυπληθέστεροι και συγκινιτικο το ότι διχνουν περισσότερο θέρμη ακόμα και από πολλούς Έλληνες αφού σε ορισμένα χωριά περπατάν με τα πόδια χιλιόμετρα ολόκληρα κάθε Κυριακή για να εκκλησιαστούν. Στην Κένυα μάλιστα υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το 1.000.000 οι πιστοί.

Το Ελληνικό κράτος σε συνεργασία με την Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία συνεργάζονται επιτυχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πράγμα ευχάριστο και πολύ ενθαρρυντικό για τους ανθρώπους που μας χρειάζονται. Πρόσφατα η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με τη ΜΚΟ της Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου έχει συμβάλει στην ανέγερση Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο ιεραποστολικό κέντρο Κατράνγκ, όπου πραγματοποιούνται ενημερωτικές διαλέξεις, συνεστιάσεις και προβολές και το οποίο χρησιμοποιείται παράλληλα ως κλινική για τους κατοίκους στις περιπτώσεις επιδημιών.

Αυτά τα λίγα για τους ανενημέρωτους και περιμένω κανένα ουσιαστικό σχόλιο…

Ανώνυμος είπε...

Το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας
---------
«Πεθαίνουν τα παιδιά για 10 €. Το λέω πάντα αν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική ή την Αυστραλία κοιτάξει κανείς το δοχείο απορριμμάτων με τα τρόφιμα που δεν μας αρέσουνε ή που λήξανε κάθε μέρα στο δοχείο απορριμμάτων μας είναι πεταμένη η ζωή ενός παιδιού» δήλωσε σε μια συνέντευξη του ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως και Σεϋχελλών Νήσων.

Τρία ευρώ στοιχίζει ένα εμβόλιο της ανεμοβλογιάς, δέκα ευρώ ο ορός για την ελονοσία, 100 ευρώ μια χημειοθεραπεία, ενώ 1500 ευρώ είναι αρκετά για τη διάνοιξη ενός πηγαδιού που μπορεί να αποβεί σωτήριο για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, αφού το καθαρό πόσιμο νερό αποτελεί πολυτέλεια. Η Μητρόπολη έχει ξεκινήσει και ένα πρόγραμμα αγοράς αναπηρικών αμαξιδίων, τόσο απαραίτητα για χιλιάδες παιδιά με πολυομελήτιδα, που «σέρνονται» κυριολεκτικά στους δρόμους.

Στην ανακούφιση αυτών των αναγκών στοχεύει με το ανθρωπιστικό της έργο η Μητρόπολη υπό τον Μητροπολίτη Δημήτριο, ο οποίος κάνει «μικρά επίγεια θαύματα» στην Τανζανία. Το ομολογούν οι ιθαγενείς, που συρρέουν στη Μητρόπολη και ασπάζονται οικειοθελώς την Ορθόδοξη πίστη, όπως και οι ξένοι υπήκοοι.

Βοήθεια στο έργο προσφέρουν η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, που στηρίζει ολόπλευρα το ιεραποστολικό έργο στην Αφρική, ομάδες ορθοδόξων εξωτερικής ιεραποστολής και ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός της Θεσσαλονίκης, ιεραποστολικοί σύλλογοι από την Αθήνα, την Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ο Δήμος Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη θα διοργανώσει και φέτος φιλανθρωπικό παζάρι για τη στήριξη του έργου της Μητρόπολης.

Το περασμένο καλοκαίρι μία ομάδα γιατρών από τη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Οφθαλμιατρικής του ΑΠΘ κ. Βασίλειο Καραμπατάκη, επισκέφθηκε την περιοχή και κατάρτισε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού 3.000 παιδιών με το πολυδύναμο εμβόλιο (πολιομυελίτιδας, ηπατίτιδας Β΄, κοκίτη, ανεμοβλογιάς), που αναμένεται να υλοποιηθεί φέτος. Ο Μητροπολίτης Δημήτριος κάνει ένα αγώνα δρόμου ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο για το πρόγραμμα ποσό.

Η Μητρόπολη Τανζανίας αναλαμβάνει επίσης τα έξοδα χημειοθεραπείας παιδιών στο Ocean Cancer Hospital ανεξαρτήτου θρησκεύματος, φυλής και εθνικότητας και εκπονεί ένα πρόγραμμα σε σχολείο με 400 παιδιά, εκ των οποίων τα 70 είναι φορείς του AIDS. Επίσης ετοιμάζει να κυκλοφορήσει στα σουαχίλι ένα φυλλάδιο με πληροφορίες για προληπτική ιατρική και κανόνες υγιεινής.
Ήδη 18 ιατροί από τη Θεσσαλονίκη έχουν δηλώσει εθελοντές στο πρόγραμμα και θα επισκεφθούν την Τανζανία για τις ανάγκες του προγράμματος.

Στο πρώτο νηπιαγωγείο της Παναγίας Σουμελά, σε 120 παιδιά δίνεται ημερησίως γάλα και βιταμινούχα μπισκότα, κάτι που έχουν αναλάβει μαθητές από την Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, ενώ στην Ιρίγκα το καθημερινό συσσίτιο έχει αποβεί σωτήριο για δεκάδες παιδιά της περιοχής.

«Ίσως στην δευτέρα παρουσία ο Χριστός να μην μας ρωτήσει πόσες νηστείες κάναμε, πόσα κομποσκοίνια ή πόσες μετάνοιες φτιάξαμε. Σίγουρα θα μας ρωτήσει όμως αν δώσαμε νερό στον διψασμένο, φαγητό στον πεινασμένο, φάρμακο στον άρρωστο, στέγη στο ορφανό».

EvanT είπε...

Γενικώς διαβάζω αρκετές προτάσεις του τύπου "Ο Μητροπολίτης Δημήτριος κάνει ένα αγώνα δρόμου ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο για το πρόγραμμα ποσό". Όχι μόνο στα δικά σου κείμενα, αλλά και στις εφημερίδες και τις ειδήσεις.

Η δικιά μου απορία είναι η εξής: Γιατί να γίνεται τέτοιος "αγώνας" όταν η εκκλησία της Ελλάδος έχει τόσο μεγάλη περιουσία που η ανεύερεση ενός ποσού που χρειάζεται για π.χ. 3000 εμβόλια είναι πραγματικά αστεία υπόθεση;

Εξίσου φαιδρό είναι να προβάλεται στις τηλεοράσεις η αποστολή τροφίμων στο Α ή Β μέρος που συγκεντρώθηκαν από τον κόσμο μέσω των ενοριών, όταν η ίδια ποσότητα τροφίμων θα μπορούσε να αγοραστεί και να αποσταλεί απ'ευθείας από την εκκλησία πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Για έναν περίεργο λόγο η εκκλησία της Ελλάδος μαζεύει πολύ περισσότερα απ'όσα ξοδεύει, αλλά πάντα έχει ανοιχτό το χέρι για να πάρει κι άλλα. Όταν ήμουν Χριστιανός ακόμα πάντα μου έκανε εντύπωση ότι το ιερατείο ενός πένητος θεανθρώπου ζούσε μέσα στη χλιδή και τον λάτρευε μέσα σε χρυσοποίκιλτους ναούς.

Τι θέλω να πω μ'αυτό. Ο ίδιος ο Χριστός μίλησε εναντίον φαρισαϊκών συμπεριφορών. Και μ'ανησυχεί ότι η εκκλησία δείχνει ιδιαίτερα περίφανη με τα φαρισαϊκά ψίχουλα που αποδίδει για αγαθοεργίες. Μην έχεις αυταπάτες. Η εκκλησία της Ελλάδος δεν είναι η γριούλα που δίνει από το υστέρημά της, είναι ο φαρισαίος που προσεύχεται και νηστεύει δημοσίως. (τα οικονομικά της εκκλησίας το αποδεικνύουν επαρκώς). Και αυτό στηλιτεύουμε εδώ "εμείς οι κακοί και πλανημένοι".

Θα συμφωνήσουμε μαζί σου ότι το έργο που παράγεται στην Αφρική είναι σημαντικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου. Αλλά θα μπορούσε να είναι 500 φορές σπουδαιότερο.

Τέλος, σε βλέπω να κάνεις συχνά-πυκνά αναφορές περί δευτέρας παρουσίας και κρίσεως. Προφανώς "κάποιος σαν εμένα δεν μπορεί να καταλάβει", αλλά εσύ που πιστεύεις θα πρέπει σοβαρά να αναλογιστείς αν τα φιλάνθρωπα αισθήματά σου πηγάζουν από μια ειλικρινή ανάγκη σου να βοηθήσεις το συνάνθρωπο ή για να εξασφαλίσεις μια καλή θέση στο επέκεινα. Σ'αυτό δεν θέλω απάντηση γραπτή. Αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να αναλογιστείς εσύ.

Και μια ειλικρινής ερώτηση για το τέλος: Πιστεύεις ότι ένας δηλωμένος άθεος θα ήταν ευπρόσδεκτος να προσφέρει ως εθελοντής σε μια ορθόδοξη αποστολή στην Αφρική;

Επίσης δεν μου έδωσες κάποια απάντηση για την ερώτησή μου περί προφυλακτικών. Αν γνωρίζεις κάτι για το ζήτημα παρακαλώ να με ενημερώσεις.

Ανώνυμος είπε...

H Ελλάδα χώρα μόλις 10.000.000 πολιτών κάνει τεράστιο έργο σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα στοιχεία που ανέφερα για την Τανζανία είναι πολύ λίγα για να καλύψουν τις προσπάθειες των Ελλήνων.
Είναι απλά ένα μικρό δείγμα του πολιτισμού και της αρχοντιάς που διακατέχει τους Έλληνες και την Εκκλησία που στα χέρια της κάθε ευρώ γίνετε σανίδα σωτηρίας για κάθε δυστυχισμένο σε όλη την υφήλιο.
Εάν αναλογιστείς ότι σε μια χώρα μόνο υπάρχει αυτή η δραστηριότητα, φαντάσου τι γίνετε σε όλο τον κόσμο …
Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, επαναλαμβάνω από μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα.

Εσύ μέχρι στιγμής δεν γνώριζες καν αυτά …
Ποιος σου είπε ότι μόνο στην Τανζανία βοηθάει η Εκκλησία;;; Ποιος σου είπε ότι η ανάγκες περιορίζονται μόνο σε 3.000 ή 30.000 εμβόλια ;;;
Έχεις υπόψην σου τι ποσότητες τροφίμων χρειάζονται ημερησίως στις χώρες αυτές ;;
Πόσο τεράστια περιουσία έχεις στο μυαλό σου ότι έχει στην κατοχή της η Εκκλησία που μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο ;;;
Θεωρείς αστείες τις ανάγκες που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο;;;
Έχεις ιδέα τι γίνετε στον κόσμο ;;; Μάλλον όχι.

Παρακολουθώντας αμέριμνος κάποια από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον κόσμο από την τηλεόραση, πιστεύεις ότι γνωρίζεις την κατάσταση ;;;
Νομίζεις ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ιεραποστολή σε ολόκληρο τον κόσμο, εάν υπήρχαν οι πόροι και οι τρόποι να πράξουν με ποιο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο τη δουλεία τους, να μην το έκαναν ;;; Έξω από το χορό όλα εύκολα φαίνονται …

Φέρε αυτό, στείλε εκείνο, αγόρασε αυτό … και τελείωσες.
Τι εύκολα που τα έχεις όλα μέσα στο μυαλό σου. Αν ήταν έτσι σίγουρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, επειδή όμως η καταστάσεις είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες και εντελώς διαφορετικές από ότι τις φαντάζετε κάθε ένας που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ, χρειάζεται πολύ φροντίδα και επιμονή για να γίνουν όλα αυτά που κατορθώνονται.
Με τα λόγια όλα εύκολα είναι … Στην πράξη τι γίνετε.

Βλέπεις ο «ανορθόδοξος» που ζει μέσα στην Ελλάδα αλλά όμως έχει άγνοια …, τον πήρε λέει μια μέρα ένας φίλος του τηλέφωνο, του είπε το μακρύ του και το κοντό του και σχημάτισε γνώμη για την χώρα του και την εκκλησία !!!
Τόσο απλά και εύκολα. Οργίστηκε κιόλας …
Ξέρει τίποτα από όσα γίνονται στον κόσμο ;;;
Mπήκες μετά εδώ μέσα εσύ και αφού με την έως τώρα εμπειρία σου άλλα βλέπεις, συμφώνησες και μαζί του.
Ε, δεν είναι τραγικό αυτό ;;
Αν το ακούσει κανείς ξένος θα γελάει πραγματικά.
Πάνε και πες τώρα εσύ σε ένα από την Αφρική ή την Ασία, την Αμερική, οπουδήποτε ότι η «φιλανθρωπική βοήθεια των χωρών του εξωτερικού αποτελείται από τα σκουπίδια της Ελλάδας» όπως υποστηρίζει, να δούμε πως θα σε κοιτάζει;;
Πραγματικά είναι ντροπή, θα λέει αυτός ή μας κοροϊδεύει ότι είναι από την Ελλάδα ή κάτι άλλο συμβαίνει …

Ανώνυμος είπε...

Έχει και το έργο της η Εκκλησία και στην χώρα αυτή, έχει και έξω και μετά αναρωτιόμαστε γιατί μαζεύονται χρήματα και που παν !!!

Σε πληροφορώ ότι υπάρχουν νεόχτιστα μοναστήρια και εκκλησίες που έχω επισκεφτεί τα οποία παρόλο που μαζεύουν χρήματα από δωρεές προτιμούν να βοηθήσουν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην ταλαιπωρημένη Αφρική, παρά να τελειώσουν κάθε εργασία στους ναούς τους με αποτέλεσμα να μένουν χρόνια έτσι. Μα αφού υπάρχουν αλλού μεγαλύτερες ανάγκες σου λέει...
Εάν κάποιος σκανδαλίζετε γι αυτό δεν του φταίει ο παπάς της ενορίας ούτε κανείς, μόνο η προσωπική του αδιαφορία να μάθει τι συμβαίνει εδώ και σε όλο τον κόσμο.

Επίσης πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι τα έργα της Εκκλησίας που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας είναι μηδενικά μπροστά σε αυτά που γίνονται και να ήθελε κάποιος να τα δήξει δεν θα ήταν δυνατόν.
Θα ήθελες 100 κανάλια στην Ελληνική τηλεόραση να παίζουν μέρα νύχτα χωρίς καμιά δόση υπερβολής !!!
Η άγνοια του κόσμου είναι το πρόβλημα (αυτού που σκανδαλίζετε) και αυτό το λύνει καθένας μόνος του.
Εάν αρκείσαι σε ένα περιστασιακό τηλέφωνο που θα σου κάνει ένας συνάδερφος σου … το έχεις χάσει.
Ευτυχώς όμως η κινητοποίηση του κόσμου είναι μεγάλη, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Εάν βοηθήσει περισσότερο ο κόσμος από το να κάθετε απλά στην ασφάλεια του σπιτιού του να κριτικάρει αυτούς που δραστηριοποιούνται, σίγουρα το έργο θα μπορέσει να γίνει και 500 φορές μεγαλύτερο και 1.000.000 φορές μεγαλύτερο.

Ας αναλογιστεί ο καθένας προσωπικά, εκτός από την κριτική του, τι άλλο έχει προσφέρει στον κόσμο και ας μη πει κανείς δεν έχω τη δύναμη ή υπάρχει κρίση και ανοησίες.
Πολύ σωστά τα λέει ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως και Σεϋχελλών Νήσων «κάθε μέρα στο δοχείο απορριμμάτων μας είναι πεταμένη η ζωή ενός παιδιού» , ποιος μπορεί να διαφωνήσει μαζί του ;;;
Αυτός ξέρει τι αντικρίζει μια ζωή εκεί στην Τανζανία.

Βοηθάει κόσμο ανεξαρτήτου θρησκεύματος, φυλής και εθνικότητας, χωρίς να θέτει καμιά προϋπόθεση για την βοήθεια αυτή και χωρίς να περιμένει κανένα αντάλλαγμα, αυτό γίνετε παντού σε όλο τον κόσμο.
Εάν όμως κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς θέλουν να ασπαστούν τη Ορθοδοξία, τι θα κάνουμε;;
Να τους απαγορεύσουμε να γίνουν Ορθόδοξοι για να μην πουν κάποιοι ότι βοηθάμε περιμένοντας ανταλλάγματα;; Ε, όχι.
Αυτό θα ήταν τουλάχιστον γελοίο.

Τέτοιες επιδιώξεις δεν υπάρχουν, αν υπήρχαν θα ήταν και εμφανής η πρόθεση της Εκκλησίας, αυτά δεν κρύβονται. Επειδή δεν υπάρχουν και είναι ανθρωπιστικοί και μόνο οι λόγοι, γι αυτό και η βοήθεια έχει γίνει κάτι παραπάνω από αποδεκτή και επαινετή από κάθε σημείο της γης. Οι άνθρωποι βλέπουν τα αγνά κίνητρα και καταλαβαίνουν, δεν είναι χαζοί.
Βοήθεια θέλουν από κάθε άνθρωπο που μπορεί να τους τη δώσει, είτε θέλει να λέγεται άθεος είτε χριστιανός είτε μουσουλμάνος ή όπως θέλει και την δίνουμε αδιακρίτως και αφιλοκερδώς γιατί όπως αναφέρει και το ευαγγέλιο,
“το να κάνω στους άλλους, αυτό που θέλω να μου κάνουν” , είναι ο χρυσός νόμος και οι όλες οι προφητείες μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Πρωτη Ιεραποστολή στην Ουγκάντα 2008
------------

Σκοπός της ανθρωπιστικής αυτής αποστολής ήταν η καταγραφή των κοινωνικών και οικονομικών αναγκών και γενικότερα των συνθηκών διαβίωσης, ούτως ώστε η συμβολή και υποστήριξη που θα προσφερθεί στο μέλλον, να είναι ωφέλιμη, μόνιμη και ουσιαστική.

Με τη βοήθεια συμπολιτών μας, ανωνύμων και επωνύμων, συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο διατέθηκε σε αρκετούς τομείς, όπως εκπαίδευση, σίτιση, ένδυση κ.λ.π.

Δόθηκε κυρίως έμφαση στην ενίσχυση της γεωκτηνοτροφικής μονάδας η οποία θα συμβάλει στην οικονομική αυτονομία της ενορίας του Αγίου Αντωνίου στο Monde (εκτροφή γουρουνιών, αγελάδων κ.λ.π.).

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε τριήμερο ιατρείο πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στο οποίο εξετάσθηκαν περίπου 500 άτομα όλων των ηλικιών.

Μέσα από το δύσκολο καθημερινό αγώνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, για να ταΐσει, να ποτίσει, να μορφώσει και να κοινωνήσει, όλους εκείνους τους κατατρεγμένους, αλλά περήφανους και χαμογελαστούς ανθρώπους, γεννιέται η ελπίδα.

Αυτή την ελπίδα συναντήσαμε εκεί και θελήσαμε να την δυναμώσουμε με την οικονομική ενίσχυση που δώσαμε σε πολλούς τομείς, την ιατρική βοήθεια, αλλά κυρίως με την αγάπη μας, το χαμόγελο μας και την ίδια μας την παρουσία.

Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση προς τον αδερφό λαό της Ουγκάντας θα συνεχιστεί…

EvanT είπε...

Ρε Ανώνυμε, τι μανία copy-paste σ'έχει πιάσει. Βάλε link να μην τρως και τόσο χώρο (τα σχόλια βγαίνουν και σε στήλη και δεν είναι διόλου ευανάγνωστα). Και εγώ ξέρω να ψάξω το ιεραποστολικό έργο στις ιστοσελίδες των διαφόρων μητροπόλεων. Χαλάρωσε.

Εγώ δεν κατηγορώ εκείνους που παράγουν το φιλάνθρωπο έργο στην Αφρική και δίνουν από τον εαυτό τους για να βοηθήσουν. Εγώ είμαι απλά της άποψης ότι με τα μέσα και τα χρήματα που διαθέτει η εκκλησία της Ελλάδος θα μπορούσαν να γίνονται πολύ περισσότερα.

Ο φίλτατος ιστολόγος υποβαθμίζει, είναι αλήθεια, πολύ το έργο αυτό. Εσύ το κάνεις να φαντάζει τεράστιο. Επέτρεψέ μου να είμαι στο ενδιάμεσο. Ναι μεν, αλλά.

Σου απήυθυνα και δύο ερωτήματα στα οποία δεν μου απάντησες. Ειδικά στο πρώτο που το έγραψα και με σκούρα γράμματα θα με ενδιέφερε πολύ να μου πεις αν ξέρεις αντίστοιχη περίπτωση.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε EvanT
Μια μικρούλα παρατηρηση για το τελευταίο σου σχόλιο. Δεν προσπαθώ να υποβαθμίσω το έργο της Εκκλησίας στη Ελλάδα και το εξωτερικό. Απλά προσπαθώ να δείξω τις πραγματικές του διαστάσεις...

Είναι σωστό να βλέπουμε τα πράγματα μακροσκοπικά και όχι να κολλάμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (είναι αλήθεια οτι το κάνω αυτό στα άρθρα μου, αλλά μόνο σαν έναυσμα για περεταίρω ανάλυση που έχει εν τέλει γενικά συμπεράσματα). Και η καθαρή αλήθεια είναι πως η Εκκλησία διαθέτει περιουσία κυριολεκτικά ανυπολόγιστη, καθώς κανείς από τους πολυάριθμους διαχειριστές της (6.700 νομικά πρόσωπα) μπορεί να προβεί σε μια, συντηρητική έστω, εκτίμηση. Το σίγουρο είναι οτι μιλάμε για πολλά δις ευρώ (96.480 αναγνωρισμένα στρέμματα γης και 108.350 «διακατεχόμενα», συν αμέτρητα ακίνητα σε αστικά κέντρα όπως σπίτια, πολυκατοικίες, ξενοδοχεία, πολυώροφα κτίρια γραφείων, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, κ.α.).

Ακόμα, είναι δύσκολο να μετρηθούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που εισπράττει κάθε χρόνο από κεριά, δίσκους, παγκάρια, κληρονομιές και δωρεές. Αν συνυπολογίσουμε τα λεφτά που χάνει κάθε χρόνο το κράτος από τους φόρους που ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ αν αυτά τα ακίνητα ανήκαν σε οποιοδήποτε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, όπως επίσης και τους μισθούς των περίπου 10.000 κληρικών, παίρνουμε μια μικρή ιδέα για το πόσο κοστίζει η Εκκλησία στον Έλληνα φορολογούμενο...

Από την άλλη μεριά, τα ποσά που δαπανόνται κάθε χρόνο για φιλανθρωπικές δραστηριότητες δεν ξεπερνούν ολίγα εκατομμύρια ευρώ. Η λέξη κοροϊδία που χρησιμοποίησα είναι μάλλον λίγη για να χαρακτηρίσει αυτή την κατάσταση... Σύντομα θα γίνω αναλυτικότερος σε καινούριο άρθρο επί του θέματος.

Υ.Γ. Όσο για τον ανώνυμο και τους φίλους του, εκτιμώ οτι θα καταλάβουν σύντομα πως ελάχιστοι διαβάζουν σοβαρά τα απίστευτα βαρετά, copy-paste σεντόνια τους. Είμαι σίγουρος πως το να παρακολουθείς το χορτάρι να μεγαλώνει είναι πολύ πιο ενδιαφέρον...

Saq είπε...

Ανώνυμος

Ζητάς από εμένα να αγοράσω ένα κερί με 1 ευρώ για να βοηθήσω όπως λες κάποιους που το έχουν ανάγκη. Τολμάς, χωρίς να γνωρίζεις, να λες ότι πίνω καφέ 4-5 ευρώ ενώ δεν σκέφτομαι αυτούς που πεινάνε. Σε πληροφορώ ότι δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα βγάλω πέρα και έχω κάθε δικαίωμα να ξοδεύω όπως θέλω τα χρήματά μου. Και γουστάρω να μην δώσω ούτε ένα λεπτό στις εκκλησίες που το μόνο που σκέφτονται είναι το πως θα επεκταθούν. Έχουμε κυβέρνηση που μας φορολογεί και αυτοί είναι καθόλα υπεύθυνοι να διαχειριστούν τα χρήματά μας. Αν τους παίρνει ας τα δώσουν σε φιλανθρωπίες από το να τα βάζουν στις τσέπες τους. Από την άλλη έχω δει δεκάδες φορές παπάδες να σκαρφίζονται τρόπους ώστε να κλέβουν εις βάρος των πιστών του. Όπως πριν από αρκετά χρόνια στην Π. Φανερωμένη που έβαλαν μια ωραία σύριγγα πίσω από την εικόνα της παναγίας συνδεμένει με ένα σωλινάκι που κατέλειγε σε ένα δοχείο νερού και ανακοίνωναν ότι έγινε θαύμα και ότι η εικόνα έκλεγε. Μπήκαν φυλακή βέβαια οι τύποι, δεν ξέρω για πόσο, πάντως πρόλαβαν και αρπάξαν αρκετά φράγκα!

Για το παρακάτω τι έχεις να πεις; ας δώσουν πρώτα αυτοί που έχουν πολλά και μετά βλέπουμε και για τους άλλους.

Saq είπε...

"ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας. Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του. Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Αραδιάζουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα

600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.

Πολλές αρχαίες εικόνες. 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο

Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυό ακριβώτερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκηπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ. ( Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα)

Τρείς δεκάδες σέτ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα. Κυρίως έχουν διαμάντια.
100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.

Saq είπε...

25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία. 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολυτίμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολυτίμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου

Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολυτίμους λίθους.
Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας. Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.

Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλλες.
Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές μπιζάμες.
Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
Τέσσερες ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.

Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβώτερες φίρμες στον κόσμο.
Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες

Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ ), για να κτιστή ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγωνται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί
και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου.

...Και μια ξεραμένη πορτοκαλάδα στο ποτήρι, πάνω στο γραφείο του, την οποία δεν πρόλαβε να πιή, γιατί πέθανε. Είχε μέσα και το καλαμάκι.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόεδρος δημοκρατίας ή πρωθυπουργός, πρώην και τωρινός, ή βιομήχανος ή εφοπλιστής που να έχη σπίτι με τέτοια οικοσκευή και τέτοια ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα.

Δεν έρχεται όμως πρώτος στον κόσμο ο Χριστόδουλος, αλλά μόλις τρίτος. Οι δυό πλουσιώτεροί του είναι η βασίλισσα της Αγγλίας και ο σουλτάνος του Βόρνεο.
Υπολογίζεται, ότι τον περνούσε και ο δικτάτωρ της Ρουμανίας Τσαουσέσκου.

Άνθρωποι του Χριστόδουλου λένε ότι στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του υπήρχαν κατά τις τελευταίες ώρες του και 7 εκατομμύρια ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες (καθημερινά ψώνια κ.λ.π), τα οποία όμως παρ’ όλες τις έρευνες δεν βρέθηκαν.

Και όλα αυτά ήταν μόνο το πρόχειρο πορτοφόλι του Χριστόδουλου για τα καθημερινά έξοδά του.
Αγνοείται, τελείως πού βρίσκονται οι κύριες καταθέσεις του στο εξωτερικό ή εσωτερικό, μετοχές, επενδύσεις, ακίνητα, κ.λ.π.
Θα πούν μερικοί κακοπροαίρετοι. «Και τι τα ήθελε όλ’ αυτά ο αρχιεπίσκοπος ;».
Δεν σκέφτονται οι αδιάκριτοι και απερίσκεπτοι ότι ο Χριστόδουλος όλ’ αυτά τα εξοικονόμησε, επειδή του χρειάζονταν για το εισιτήριο του στον παράδεισο;

Οι ευσεβείς χριστιανοί πρέπει να ζουν με λιτότητα και συνετή οικονομία, ώστε να ρίχνουν στο δίσκο της Εκκλησίας όσο μπορούν μεγαλύτερο οβολό, διότι είναι κρίμα ένας αρχιεπίσκοπος να μην μπορέση να συγκεντρώση το ποσό που του χρειάζεται για να κόψη ένα εισιτήριο για τον παράδεισο, σαν αυτό του αρχιεπισκόπου
Χριστόδουλου.
Αυτός είναι « Ο Χριστόδουλός σας», όπως είπε κάποτε κι ο ίδιος.

Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Σεπτεμβρίου 2008"

Ανώνυμος είπε...

«Ανορθόδοξε» και ένα μικρό παιδάκι ακόμα καταλαβαίνει από το ύφος των λόγων σου πόσο πολύ ενοχλείσαι ΤΕΛΙΚΑ όταν σου μιλούν με στοιχεία και επίσης το πόσο θέλεις για προσωπικούς σου λόγους να μειώσεις αυτό που στην αρχή κατηγορούσες, μειώνοντας ακόμα και τις πληροφορίες που σίγουρα ούτε καν γνώριζες ότι υπάρχουν.

Αν κάποιος ενδιαφέρετε να μάθει την αλήθεια, την οποία εγώ πιστεύω πως οι περισσότεροι ενδιαφέρονται σε αντίθεση με σένα που υποστηρίζεις ότι «σπανίως κάποιος ενδιαφέρεται να το ψάξει λίγο παραπάνω», να είσαι σίγουρος ότι τα “σεντόνια” πληροφοριών που του δίνω, θα του είναι πολύ ενδιαφέρον.

«Είναι σωστό να βλέπουμε τα πράγματα μακροσκοπικά και όχι να κολλάμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις» …,
Ναι βέβαια …, η όλη δραστηριότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος στην απομακρυσμένη Τανζανία αποτελεί απλά μια συγκεκριμένη περίπτωση στον κόσμο !!!

«μικροπροσπάθειες μεμονωμένων μητροπολιτών» όπως αναφέρεις στη ανάρτηση σου …
Ενώ ο έκλυτος βίος κάποιου ιερωμένου είναι χαρακτηριστικό που πρέπει να αμαυρώνει όλη τη σύνοδο. Στην πυρά !!!

Είσαι πραγματικά αστείος …
Έχεις ιδέα επιτέλους για το τι γίνετε στον κόσμο
;;;
Που γεννήθηκες εσύ, πάνω στα βουνά ;;;
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας άνθρωπος είναι τόσο προκατειλημμένος, έλεος ! και μετά οι χριστιανοί λες φοράν παρωπίδες !!!

«Η περιούσια της εκκλησίας της Ελλάδας έχει ανυπολόγιστη αξία»
«Έχει πολυάριθμους διαχειριστές»
«Έχει δις ευρώ, αμέτρητα κτήματα, σπίτια στο φεγγάρι, μαγαζιά στο Άρη, δύο πλανήτες εκτός ηλιακού συστήματος στην κατοχή της …»
ότι έχει επιτέλους είναι δύσκολο να μετρηθεί, αδύνατον να υπολογιστεί, είναι υπερδύναμη με λίγα λόγια στο ηλιακό σύστημα.
Άσε τα δις ευρώ που μαζεύονται κάθε χρόνο, τα ξέχασα αυτά, από τους «περισσότερους του θυμούνται την θρησκεία μόνο σε γάμους και βαπτίσια και τους τραγικά λίγους νέους που πηγαίνουν τακτικά στη εκκλησία» όπως υποστηρίζεις …

Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα ;;;
Γίνεσαι αστείος σου λέω με αυτό τον τρόπο.
Τουλάχιστον διάβαζε τις προηγούμενες απαντήσεις σου μην πέφτεις συνεχώς σε αντιφάσεις προσπαθώντας να αποδείξεις με τραγελαφικούς τρόπος τις απόψεις σου.

Βέβαια, εκεί που έλεγες «η «φιλανθρωπική βοήθεια των χωρών του εξωτερικού αποτελείται από τα σκουπίδια της Ελλάδας!»,
Τώρα ξαφνικά υποστηρίζεις ότι
«τα ποσά που δαπανώνται κάθε χρόνο για φιλανθρωπικές δραστηριότητες δεν ξεπερνούν ολίγα εκατομμύρια ευρώ» …
Είναι μια βελτίωση και αυτή …

Κανένα ουσιαστικό σχόλιο έχεις να μας κάνεις ;;;

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με όλα αυτά που βρέθηκαν στο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου «Νewton», να είσαι καλά που μας τα παρουσιάζεις αλλά τα έχουμε δει πολλές φορές και μας είναι γνωστά.
Άλλα πράγματα δεν γνωρίζουν ο φίλτατος «ανορθόδοξος» και οι λοιποί συνεργάτες του.
Προσωπική μου άποψη και εύχομαι να είναι και έτσι, είναι ότι αυτά είναι λίγα.

Στον μικρόκοσμο σου και μη γνωρίζοντας τις ανάγκες της Εκκλησίας της Ελλάδος σε χρήματα καθημερινά αλλά και του κόσμου κατ’ επέκταση αφού « έχουμε κυβέρνηση που θα πρέπει να ενδιαφέρετε εκείνη και εσύ γουστάρεις να μην δίνεις ούτε ένα λεπτό πουθενά», αυτά σίγουρα θα σου φαίνονται ιδιαίτερα πολλά.

Λογικό λοιπόν αυτό όπως και επίσης λογικό το να σου φαίνονται οι άνθρωποι που διαφέρουν από εσένα στον τρόπο ζωής και «πανύβλακες σαν εμένα» και «γελοίοι» και «χαμηλού βαθμού νοημοσύνης» και ότι άλλο θέλεις όπως υποστηρίζεις.
Απόλυτα λογικό να έχεις αυτές τις σκέψεις και δικαίωμα σου φυσικά να το θεωρείς αυτό, όπως δικαίωμα σου είναι το «να ξοδεύεις όπως θέλεις εσύ τα χρήματα σου» όπως λες.

Να είσαι βέβαιος ότι κανένας δεν απαιτεί από εσένα το παραμικρό για να βοηθήσεις κανένα. Αυτό είναι στη διάθεση του καθενός.
Την ευθύνη όμως για την άγνοια που σε διακατέχει την έχεις εσύ προσωπικά και αν δεν είσαι απόλυτα υπεύθυνος γι’ αυτό, έχεις σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος.

Βλέπεις αν «το να παρακολουθείς τα χόρτα που αναπτύσσονται σου είναι ποιο ενδιαφέρον από το να μαθαίνεις τι γίνετε στον κόσμο» όπως υποστηρίζει ο φίλος σου ανορθόδοξος, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δεις και να το λύσεις μόνος σου.
Το αν θεωρείς εσύ τον Θεό φταίχτη για όλα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να λύσεις στο μυαλό σου.

Δεν νομίζω όμως ότι έχεις καν την ευαισθησία να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και τολμάω να το πω και αυτό, αλλά δεν χαίρομαι καθόλου που το λέω. Γιατί αν την είχες δεν θα περίμενες μόνο από την Ελληνική κυβέρνηση να φτιάξει τον κόσμο, θα έκανες και εσύ κάτι. Υπάρχουν πολύ τρόποι να βοηθήσει κάποιος, δεν είναι μόνο τα χρήματα οπότε μην προβληματίζεσαι με την οικονομική σου κατάσταση. Υπάρχουν άτομα που πεθαίνουν για αυτά που εσύ θεωρείς δεδομένα …

Καταρχήν ενημερώσου για να μη σε πιάνει κότσο ο κάθε «ανορθόδοξος» …
Διάθεση χρειάζεται πάνω από όλα και σε όλα.
Θα την βρεις στις ψυχές αυτών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον και ποτέ σε αυτούς που επαναπαυμένοι από το καναπέ του σπιτιού τους κατηγορούν μέσα από την άγνοια τους το σύμπαν.

**********

«ΕναnT» είναι κωμικοτραγικό να βλέπεις αντιλήψεις όπως του «ανορθόδοξου» σε Έλληνες πολίτες. Δηλαδή αν ένας Έλληνας κατηγορεί τόσο το κράτος που του παρέχει τα πάντα, ένας εχθρός της Ελλάδας τι θα πρέπει να κάνει ;;
Πραγματικά κωμικοτραγική και η συμπεριφορά και οι λόγοι που επικαλείται.
Πάλι καλά που εσύ είσαι στο «ενδιάμεσο» όπως υποστηρίζεις.

Όσον αφορά τα ερωτήματα, σου απάντησα λέγοντας ότι « Οι άνθρωποι βοήθεια θέλουν από κάθε άνθρωπο που μπορεί να τους τη δώσει, είτε θέλει να λέγεται άθεος είτε χριστιανός είτε μουσουλμάνος ή όπως θέλει». Νόμιζα ότι θα το καταλάβεις.

Γιατί να μην γίνει δεκτή;; Είναι δυνατόν ποτέ να μη γίνει δεκτή αφού οι λόγοι που βοηθάει η εκκλησία της Ελλάδος είναι καθαρά ανθρωπιστικοί ;;;
Δήλωσε ότι θες, απλά ενημερώσου και βοήθα όπως θέλεις.

Για τα προφυλακτικά στην Αφρική δεν ξέρω τι είπε ο πάπας.

Άθεος είπε...

Όταν ακούω να λένε τόσα μαζέψαμε, τόσα δώσαμε, αυτά για τα ιδρύματα, εκείνα για ναούς κλπ μου θυμίζουν φορολογικούς ισολογισμούς!
Γιατί τα διακινούν και δεν κάνουν έργο χωρίς διαφημιστική καμπάνια… γιατί ζητούν εράνους όταν στην διάθεσή τους έχουν εκατομμύρια… γιατί εμπλέκονται σε σκάνδαλα όταν θέλουν να πιστεύουν ότι το έργο τους είναι θεάρεστο…
Αλήθεια, έχετε ακούσει ποτέ για ένα έργο που να μην απευθύνεται σε ανθρώπινο δυναμικό και συνεπώς να μην απαιτεί έρανο και προσφορά δωρεών από αφελείς πλούσιους και φτωχούς;
Όπως για παράδειγμα για την έρευνα της τρύπας του όζοντος, την αποφυγή από τους καταστρεπτικούς σεισμούς, τη δίωξη της γενοκτονίας φαλαινών, φώκιας για τη γούνα, επιβίωση ειδών που κινδυνεύουν από εξαφάνιση ή οποιαδήποτε δραστηριότητα για το καλό της ανθρωπότητας, χωρίς την απαίτηση δωρεών, αλλά από το ταμείο ή την μακροχρόνια κατοχή πλούτου που η εκκλησία θα αποφασίσει να διαθέσει για το καλό του ανθρώπου…!
Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω: αυτό που λέμε ανιδιοτελή προσφορά!
Διαφορετικά δεν θα κατανοήσετε ποτέ γιατί η εκκλησία κάνει αυτά τα «καλά» που χρειάζονται διαφήμιση σε περιοδικά κατήχησης σε ιλουστρασιόν χαρτί ή σε βαρύγδουπες φανφάρες που εκστομίζονται σε άμβωνες και ιδιωτικούς σταθμούς!

Ανώνυμος είπε...

Η εκκλησία της Ελλάδας όπως είπα και σε μια άλλη απάντηση μου ,αλλά προφανώς δεν είδες «άθεε» και δεν έχεις καταλάβει μέχρι σήμερα, ποτέ δεν προβαίνει σε διαφημιστικές καμπάνιες, πολύ απλά…

«πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι τα έργα της Εκκλησίας που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας είναι μηδενικά μπροστά σε αυτά που γίνονται, ακόμα και να ήθελε κάποιος να τα δήξει δεν θα ήταν δυνατόν.
Θα ήθελες 100 κανάλια στην Ελληνική τηλεόραση να παίζουν μέρα νύχτα χωρίς καμιά δόση υπερβολής !!!
Η άγνοια του κόσμου είναι το πρόβλημα (αυτού που σκανδαλίζετε) και αυτό το λύνει καθένας μόνος του.»

Υπάρχουν εκατοντάδες έργα σε ολόκληρο τον κόσμο τα οποία δεν έρχονται στο φως της δημοσιότητας και για τα οποία κάποιοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους την ίδια. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να μιλάμε έτσι για την δραστηριότητα της εκκλησίας, ίσα ίσα μου κάνει πολύ εντύπωση που κάποιοι ζουν στην χώρα αυτή και δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα.

Άλλωστε το θέμα που έθεσε ο «ανορθόδοξος» αν έχεις καταλάβει, είναι τέτοιο ώστε η απάντηση που του αρμόζει να είναι τα πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο. Φυσικά και δεν κάνουμε καμιά “διαφημιστική καμπάνια” αυτή τη στιγμή, πολύ απλά δίνουμε στον «ανορθόδοξο» και τους λοιπούς συνεργάτες του τη γνώση που θα έπρεπε να έχουν αλλά όμως δεν έχουν. Τώρα το αν βαριούνται να τη διαβάσουν για τους «δικούς τους λόγους» και αν το «να παρακολουθούν το χορτάρι τους είναι ποιο ενδιαφέρον» από το μαθαίνουν τι γίνετε στον κόσμο, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

Επαναλαμβάνω επίσης για σένα προσωπικά «άθεε» ότι η εκκλησία της Ελλάδας βοηθάει κόσμο ανεξαρτήτου θρησκεύματος, φυλής και εθνικότητας, χωρίς να θέτει καμιά προϋπόθεση για την βοήθεια αυτή και χωρίς να περιμένει ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ. Νομίζω ότι αυτό γίνεται πλέον πολύ εύκολα αντιληπτό …
Εάν όμως κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς θέλουν να ασπαστούν τη Ορθοδοξία, τι θα κάνουμε;;
Να τους απαγορεύσουμε να γίνουν Ορθόδοξοι για να μην πουν κάποιοι ότι βοηθάμε περιμένοντας ανταλλάγματα;;
Αυτό θα ήταν τουλάχιστον γελοίο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ανθρώπων σαν εσένα είναι η άγνοια που τους χαρακτηρίζει. Οι σκέψεις σου το κάνουν σαφές και οι λίγες αποδείξεις που σας έδωσα το επιβεβαιώνουν …

μανος είπε...

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση και πραγματικά νιώθω πολύ περήφανος που είμαι πολίτης αυτής της χώρας. Ασχολήθηκα λίγο αυτές τις μέρες με το ιεραποστολικό έργο που γίνετε και οι αυτά που ανακάλυψα με εντυπωσίασαν. Παντού Ελλάδα.

Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η μικρή μας χώρα παίζει τέτοιο ρόλο παγκόσμια. Δόξα το θεό. Ανώνυμε σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες, να είσαι καλά.

Stone_Sober είπε...

Γεια σου φίλε μου ανορθόδοξε!
Βλέπω τα τσιράκια της ΟΟΔΕ ούτε διακοπές δεν πάνε!
Είσαι σε καλό δρόμο, αλλιώς δε θα ασχολούνταν μαζί σου γράφοντας τα ελεηνά σεντόνια που έχω αμφιβολίες αν κάθεται κανείς να διαβάσει.
Εγώ είμαι αισιόδοξος για το ελλαδιστάν. Πιστεύω ότι ο διαχωρισμός θα έρθει μέσα στην επόμενη δεκαπενταετία. Όλα έρχονται με διαφορά μερικών δεκαετιών! Ο λόγος που αργεί είναι ότι υπάρχει μια τελευταία γενιά hardcore πιστών οι οποίοι είναι παππούδες και γιαγιάδες και δεν έχουν πολύ ζωή ακόμα. Κάθε νέα γενιά τρώει λιγότερη προπαγάνδα και οι σημερινές γενιές έχουν τη δυνατότητα πληροφόρησης (όπως απο αυτό το site). Οι φωνές πληθαίνουν, ο κόσμος πληροφορείται για τις πουστιές της εκκλησίας. Υπομονή και καλή συνέχεια.
Γεια σου ρε ανώνυμε Μάνε!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου και σένα re Petraki …

Όπως έχει ξαναπεί, ΟΟΔΕ δεν ξέρω τι σημαίνει και ούτε ενδιαφέρομαι να μάθω … Φαντάζομαι όμως ότι έχει σχέση με κόμματα ε;;;
Eάν είναι έτσι «ανορθόδοξε» και λοιποί, και μόνο το να σκέφτεστε έτσι δεν σας τιμάει ιδιαίτερα.

Εάν και εσύ είσαι της ίδιας φιλοσοφίας, τότε σίγουρα όπως και τον φίλο σου, θα σου φαίνετε «πολύ ελεεινό» όλο αυτό το έργο όπως υποστηρίζεις και επίσης θα σου αρέσει «να παρακολουθείς περισσότερο τα χορτάρια παρά να διαβάζεις για αυτά που γίνονται στον κόσμο».
Μείνε και εσύ λοιπόν στον μικρόκοσμο σου … ο υπόλοιπος πλανήτης όμως θα συνεχίσει να κινείται σε διαφορετική τροχιά.

Αυτοί που θέλουν να μάθουν σίγουρα τους ενδιαφέρουν, κάτι που όπως βλέπω εκνευρίζει ιδιαίτερα τον «ανορθόδοξο» και τους συνεργάτες του, προσπαθώντας μάταια να καλύψουν το τιτάνιο έργο της εκκλησίας με ανόητες προφάσεις, το οποίο υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια πριν γεννηθούν και οι ίδιοι ακόμα και θα εξακολουθεί να υπάρχει όσο υπάρχει ανθρωπότητα.

Μην εκνευρίζεστε ρε παιδιά, μην οργίζεστε,… γι αυτό το λόγο έγινε εξάλλου αυτό το ιστιολόγιο, για να ανταλλάσσουμε και τις διαφορετικές μας απόψεις.
Να μας λέει ο φίλτατος «ανορθόδοξο» αυτά που μαθαίνει από το τηλέφωνο και να του παρουσιάζουμε την αλήθεια εμπεριστατωμένα με αποδείξεις.

Χαίρομαι πολύ που είσαι αισιόδοξος re Petro για την Ελλάδα μας, και εγώ το ίδιο είμαι. Όσο και να βλέπω και να ακούω ανθρώπους που θέλουν να σπείρουν την απαισιοδοξία εγώ δεν μπορώ να πάψω να ελπίζω με αυτά που βλέπω να γίνονται. Δεν μου ταιριάζει αυτή η νοοτροπία όπως επίσης δεν ταιριάζει και σε κανένα Έλληνα πολίτη. Να είσαι βέβαιος ότι όπως και τώρα έτσι και στα 45 σου και στα 70 σου θα υπάρχει ανθρωπιά και αρκετά εκατομμύρια ορθόδοξοι ανά τον κόσμο όπως το κόβω …

Γεια σου και σένα re Petraki … καληνύχτα γενικά.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω να δω κανένα ουσιαστικό σχόλιο …

Άθεος είπε...

Λοιπόν Ανώνυμε, τώρα είμαι διατεθειμένος να κάνω… ουσιαστικό σχόλιο, στο Μάνο όμως, όχι σε σένα. Εσύ μου απάντησες, όπως θα απαντούσα κι εγώ στη θέση σου. Χαίρομαι όμως που συζητάς και δεν ερίζεις βρίζοντας. Αντιλαμβάνομαι αυτά που λες, όμως μην είσαι απόλυτος. Σκέψου λίγο «πονηρά» κι όχι με τον ρομαντισμό του χριστιανού. Κάποιοι πρέπει να τα οικονομούν!
Πάμε στο Μάνο τώρα που με πατριωτισμό διατρανώνει την περηφάνια του στο… ελληνικό ιδεώδες του. Ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί, λέει ότι η μικρή μας χώρα παίζει τέτοιο ρόλο παγκόσμια. Και με περηφάνια λέει «Δόξα το θεό»!
Εγώ γιατί αισθάνομαι τόσο καταπιεσμένος σαν Έλληνας βρε Μάνο… μπορείς να μου πεις… Γιατί έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα διώκομαι ακόμα;

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς «άθεε»…, τέτοιες νοοτροπίες του τύπου
«Κάποιοι πρέπει να τα οικονομούν!» δεν τις έχουν όλοι.

Υπάρχουν άνθρωποι ευτυχώς επαναλαμβάνω στον κόσμο, που δεν είναι αυτής της λογικής. Το ότι εσύ σκέφτεσαι έτσι και το ότι προσπαθείς «ανόητα» πονηρά και όχι έξυπνα ανθρώπινα να εξηγήσεις αυτά που βλέπεις, δεν σε τιμάει.

Όλοι αυτοί που αφιέρωσαν τη ζωή τους όπως ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως και Σεϋχέλλων Νήσων κ. Δημήτριος γεννήθηκαν στον ίδιο κόσμο με εσένα, αλλά όμως αυτό τον τρόπο σκέψης δεν τον υιοθέτησαν και ούτε πρόκειται.

Το να υποστηρίζει κάποιος ότι «πρέπει να υπάρχει κέρδος για να γίνετε κάτι», εμένα προσωπικά μόνο άνθρωπο προσηλωμένο στα υλικά μου θυμίζει και αφοσιωμένο στα κέρδη.

Πολύ σωστά και ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος σε μια ομιλία του άφησε να εννοηθεί ότι κάθε ένας μας αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις ανάλογα με αυτό που έχει μέσα του. Δηλαδή πολύ απλά για την περίπτωση μας εσύ σκέφτηκες ότι πρέπει να υπάρχει κέρδος, κάποιος άλλος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι υπάρχει πολιτική φιλοδοξία και οτιδήποτε άλλο ανάλογα με το περιεχόμενο μας.
Δεν χαίρομαι λοιπόν καθόλου για σένα που βλέπω αυτή την “πονηρή σκέψη” όπως λες.
Χαίρομαι όμως πάρα πολύ που αυτό το έργο στη Τανζανία και όχι μόνο, υπάρχει για όλο τον κόσμο που έχει ανάγκη χωρίς να υπάρχει καμιά ύποπτη ενέργεια.

Ο μητροπολίτης Δημήτριος δήλωσε κάποτε
«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν απλά την ανάγκη μας, πεθαίνουν γι αυτή !!!».
Νομίζω ότι η φράση αυτή περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση στη χώρα και το περιεχόμενο του μητροπολίτη.
Εάν κάποιος παρόλα αυτά που γίνονται έχει τις αμφιβολίες του, αυτό είναι ένα προσωπικό του πρόβλημα που στο κάτω κάτω ας πάει στην ίδια τη χώρα να δει τι συμβαίνει εκεί μπας και του ανοιχτούν τα μάτια.
Θα βρει και πολλούς εθελοντές Έλληνες για παρέα.

Όσο για το Μάνο δικαίως νιώθει υπερήφανος που είναι Έλληνας και αυτός και κάθε Έλληνας πολίτης.
Οφείλω να σου πω ότι και εγώ αισθάνομαι έτσι και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ιεραποστολική δράση της χώρας μας σε χώρες όπου η πείνα, η φτώχια, το έιτζ, η ελονοσία, η έλλειψη σχολίων και ένα σωρό προβλήματα δεν δίνουν περιθώρια για καθυστέρηση και ανόητες πονηριές.

Stone_Sober είπε...

Κοίτα να δεις μικρούλικο ανώνυμο τσιράκι της ΟΟΔΕ, τα πράματα είναι απλά. Στην εκκλησία οι μόνοι που πατάνε το πόδι τους είναι πια οι γριές και σε μικρότερο ποσοστό οι παππούδες. Αυτοί σύντομα θα πεθάνουν. Όσο και να βαράς τον κώλο σου χάμω, τον μπούλο θα τον πάρετε και θα πάτε στον αγύριστο της ιστορίας, και πιο συγκεκριμένα στο μεσαίωνα που ανήκετε. Ο κόσμος ναι μεν είναι χαζός, άλλα όταν βλέπει τους πορνό-καλόγερους να τριγυρνάνε με τα LEXUS, τους παπάδες τίγκα στο χρυσαφικό, στην πολυτέλεια και στη χλιδή και αυτόν να τον γαμάει το κράτος στη φορολογία και να μην έχει να φάει, να δεις για πότε θα τους στείλει στο διάολο. Η εκκλησία το έχει πάρει χαμπάρι ότι θα έρθει ο διαχωρισμός, γι'αυτό και τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αρπάξει ότι μπορεί έστω και τελείως απροκάλυπτα, αρκεί να τα οικονομίσει πριν το διαχωρισμό.
Και για όσους δεν το ξέρουν, ο μισθός ενός τράγου (που είναι δημόσιος υπάλληλος) είναι 1400 ευρώ ΣΥΝ το παγκάρι της εκκλησίας. ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ. Όταν είναι για τους φτωχούς, ζητάνε ξεχωριστούς εράνους. Και φυσικά ΠΟΤΕ απο την τσέπη της η εκκλησία. Είναι το γνωστό "ΜΕ ΚΩΛΟ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ". Και η εκκλησία, ναι μεν είναι γεμάτη απο πούστηδες, αλλά στο θέμα του να δώσουν απο την τσέπη τους γίνονται όλοι straight. Οπότε η ελεημοσύνη της εκκλησίας είναι μια κοροϊδία και μισή και μόνο για χαζούς σαν και σένα ανώνυμε ελληνάρα της ΟΟΔΕ. Με τα δικά μου λεφτά που φορολογούμαι πάει και κάνει ελευμοσύνες και η ίδια δε πληρώνει φράγκο για φόρο.
Ακόμα και η γιαγιά μου που είναι πορωμένη χριστιανή, 85 χρόνια μες στην εκκλησία γαλουχήθηκε, θεωρεί πια το παπαδαριό κλέφτες και πούστηδες. Οπότε ελπίδα υπάρχει.
Υπάρχει η ενημέρωση και ο κόσμος πληροφορείται για τη μαφία της εκκλησίας.
Και τέλος να κλείσω με μια ιστορία απο το χωριό Ακροβούνι κοντά στην Ελευθερούπολη. Το περιστατικό έγινε το 2006. Λίγο έξω απο το χωριό κάθε Δεκαπενταύγουστο γίνεται ένα μεγάλο πανηγύρι. Ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού αποφάσισε να κάνει εκεί ένα μικρό εκκλησάκι, να ανάβει ο κόσμος ένα κεράκι δωρεάν.
Πηγαίνει ο παπάς του χωριού και ζητάει να του δώσουν τις εισπράξεις απο το παγκάρι επειδή ως γνωστόν η εκκλησία είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος του θεού. Ο πρόεδρος του συλλόγου του λέει οτι δεν έχουν βάλει παγκάρι, τα κεριά είναι δωρεάν. Ο παπάς, μη μπορώντας να πει τίποτα φεύγει. Μετά απο λίγες μέρες πάει και λέει στον πρόεδρο οτι του άρεσε το εκκλησάκι και το ερχόμενο Σάββατο θα ήθελε να κάνει εκεί μια βάπτιση. Του δίνει τα κλειδιά ο πρόεδρος. Την άλλη βδομάδα πάνε να δουν το εκκλησάκι, η πόρτα κλειδωμένη. Καμία βάπτιση δεν είχε γίνει, παπαριές του παπά.
Πάνε στον παπά να ζητήσουν το κλειδί και τους λέει ότι το εκκλησάκι ανήκει τώρα στην εκκλησία!!!
Οι άνθρωποι έμειναν άναυδοι! Φυσικά τον διαολοστείλαν τον παπάρα τον παπά, σπάσαν την κλειδαριά και βάλαν άλλη.
Οι παπάδες και τη μάνα τους θα πουλούσαν για τα φράγκα. Στο διάολο να πάνε και να μη ξαναγυρίσουν.
Επόμενη ιστορία είναι απο το Σιδηροχώρι, πάλι κοντά στην Ελευθερούπολη, όμως άλλη φορά θα τη γράψω. Γενικά τα πιο ακραία πράματα τα κάνουν οι παπάδες στα χωριά, δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην ξέρει κάποια ακραία περιστατικά.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που δεν παρακολούθησα από την αρχή τη συζήτηση για το δήθεν φιλανθρωπικό κλπ έργο του παπαδαριού και ειδικά του αποικιοκρατικού
πατριαρχείου Αλεξάνδρειας. Φίλε Ανορθόδοξε υπόσχομαι σε πρώτη ευκαιρία αφιέρωμα για ιεραποστολές και πατριαρχείο Αφρικής.
Προειδοποιώ πως θα χρειαστεί ισχυρό αποσμητικό.
Τα δημοσιεύματα στον Τύπο που έχω αρχειοθετήσει αποκαλύπτουν την απίστευτη επιχείρηση που έχει στηθεί σε βάρος ιθαγενών.
Λασκαράτος

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι για να συνεννοηθούν δύο νοήμον άνθρωποι, η κοινή γλώσσα είναι αρκετή και βάσει τούτου ξανάλεω «Stone Sober» ή «Petraki» ή όπως θέλεις να λέγεσαι ότι, OOΔΕ δεν ξέρω τι σημαίνει.
Αν θέλεις επειδή συνεχίζεις να το χρησιμοποιείς, μου εξηγείς και τι είναι …
Αν είναι αυτό που υποπτεύομαι, δηλαδή έχει σχέση με κόμματα, ο τρόπος και μόνο που σκέφτεσαι δεν σε τιμάει ιδιαίτερα ως άτομο.

Το ότι εσύ έχεις να πας από το Πάσχα, αν πήγες κιόλας, στην εκκλησία, αυτό δεν σημαίνει ότι οι φαντασιώσεις σου περί της ορθοδοξίας πλησιάζουν την πραγματικότητα. Το ποσοστό των Ελλήνων νέων που πλησιάζουν το Θεό στην Ελλάδα αλλά ιδιαίτερα παγκόσμια, να είσαι σίγουρος ότι είναι μεγαλύτερο από ποτέ και αυξάνει καθημερινά και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό.

Δεν θεωρώ τους Έλληνες πολίτες καθόλου «χαζούς» όπως υποστηρίζεις εσύ, και πολύ καλά θα κάνεις να προσέχεις πως μιλάς για την Ελλάδα, διότι αν ήταν χαζοί δεν θα έκαναν όλα αυτά τα μικρά θαύματα σε όλο τον κόσμο και πολλά άλλα που δεν βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Το ότι όμως εσύ έχεις αυτές τις αντιλήψεις είναι απόλυτα λογικό.

Το αν έρθει διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας δεν είναι κάτι που με απασχολεί και ούτε με απασχόλησε και ποτέ. Θεωρώ όμως ότι η Ελλάδα και η Ορθοδοξία πάνε μαζί πακέτο, μεμονωμένες ανούσιες φωνές όπως η δική σου και άλλων διαφόρων ανά τους αιώνες, δεν επηρέασαν στο παραμικρό την υπάρχουσα κατάσταση.
Ότι και να γίνει πάντως το ιεραποστολικό έργο δεν θα συνεχιστεί απλά αλλά θα μεγαλώσει κιόλας γιατί απλά υπάρχει κόσμος που πεθαίνει γι αυτά που εσύ θεωρείς δεδομένα στη ζωή σου και κάποιοι έχουν την ευαισθησία να το καταλαβαίνουν και να αντιδρούν.

Θεωρώ επίσης ότι είσαι πολύ άσχετος για να γνωρίζεις τι συμβαίνει με τα οικονομικά της εκκλησίας. Γίνετε και πολύ εύκολα επίσης αντιληπτό ότι είσαι και προκατειλημμένο άτομο και οι γνώσεις σου αυτές προέρχονται από πηγές όμοιες με του «ανορθόδοξου» οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και σας το δείχνω αυτό.
Οπότε δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις που πάει το κάθε παγκάρι της εκκλησίας και ο κάθε μισθός του κάθε ιερωμένου. Εάν είχες έστω και στο ελάχιστο τα μάτια σου ανοιχτά θα μπορούσες να πλησιάσεις λίγο την αλήθεια στην οποία υπάρχουν ουκ ολίγοι ιερωμένοι ανά τον κόσμο που θυσιάζουν τον εαυτό τους και τους μισθούς τους καθημερινά σε χώρες όπου οι πολίτες παθαίνουν καθημερινά από τα μολυσμένα ύδατα και τις τροπικές ασθένειες.

Εάν εσύ και οι όμοιοι σου υποστηρίζετε ότι αυτό το έργο είναι «μια κοροϊδία και μισή», αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να λύσετε μόνοι σας.
Όχι ένας 29χρονος όπως εσύ, αλλά και ένας 9χρονος πολύ εύκολα καταλαβαίνει ότι το έργο είναι τεράστιο από την πλευρά της μικρής μας Ελλάδας.

Δεν χρειάζεται αγαπητέ να εκνευρίζεσαι και να γελοιοποιείσαι με τον τρόπο αυτό προσπαθώντας να μειώσεις την αλήθεια όπως ο «ανορθόδοξος». Η αλήθεια δεν κρύβετε.
Ξέρεις πόσα άτομα μέσα στους αιώνες της ιστορίας πολέμησαν ο καθένας για τους δικούς τους λόγους την ορθοδοξία ;;
Είδες κανένα αποτέλεσμα ;;;
Όχι, και ούτε πρόκειται …
Που είναι όλοι αυτοί ;;;

Ακόμα και ένας άνθρωπος που θέλει να ονομάζετε άθεος για τους δικούς του λόγους μπορεί να καταλάβει τι είναι αληθινό και γνήσιο, τι γίνετε με αγνές διαθέσεις και χωρίς δόλο.

Κανένα ουσιαστικό σχόλιο για τα στοιχεία που σας έδωσα πέρα από την μανία σου έχεις να μας δώσεις ;;;

Stone_Sober είπε...

Μικρούλικο τσουτσεκάκι της ΟΟΔΕ, πραγματικά ζεις στον κόσμο σου σε κανά μικρό μοναστήρι με τους άλλους ανώμαλους τους μοναχούς. Δυστυχώς η πραγματικότητα διαφέρει απο τα σκοτεινιά κελιά που ζει το μυαλό σου αν πιστεύεις οτι οι πιστοί αυξάνονται ανα τον κόσμο. Το ποσοστό τους μειώνεται, αυτο που αυξάνει είναι ο φανατισμός τους και η βλακεία τους.
Το παγκάρι πηγαίνει ΠΑΝΤΑ στον παπά, το παραδέχτηκε σε συνέντευξη ο "χριστόδουλος στη θέση του χριστόδουλου" μητροπολίτης Άνθυμος. ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.
Πραγματικά στο βαθμό που είσαι εσύ πιστός, πόσους άλλους νέους έχεις δει; Μόνο σε κανα κατηχητικό θα βρεις νέους που σκέφτονται σαν και σένα και απο αυτούς πάλι κάποιο ποσοστό θα γλιτώσει και θα αρχίσει να σκέφτεται σαν δίποδο.
Τα στοιχεία σου τα είπαμε: Η εκκλησία εισπράτει απο παντού: Μισθούς απο το κράτος ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ μέσω της φορολογίας, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΦΟΡΟ, έχει αμέτρητα οικόπεδα και σπίτια απο τα οποία εισπράτει ενοίκια, έχει ξενοδοχειακές μονάδες ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ. Και πάλι όταν είναι να δώσει στους φτωχούς, ζητάει εράνους. Ε αυτό δεν είναι φιλανθρωπία, είναι κοροϊδία. Μόνο χαζός μπορεί να το δεχτεί σαν φιλανθρωπία.
Δεν πείθεις, τουλάχιστον όχι σε αυτό το site. Δεν το καταλαβαίνεις; Η θρησκεία σου εδώ δεν ΠΟΥΛΑΕΙ πια, πάρτο χαμπάρι. Γι'αυτό τώρα ψάχνουν για νέους πελάτες σε τανζανίες και μογγολίες, ανθρώπους που είναι σε πιο μίζερη κατάσταση απο σένα. Τα κράτη αυτά ναι μεν είναι υποανάπτυκτα, αλλά η εκκλησία βλέπει μακρυά, κάνει επενδύσεις. Κάποτε και αυτά μπορεί να ανέβουν οπότε θα έχει μερίδιο και εκεί.
Και επειδή ένας άθεος μπορεί να καταλάβει τι είναι αγνό και τι γίνεται με δόλο, εύχεται να υπάρχει αυτή η γαμημένη η κόλαση για να δει όλους αυτούς τους σιχαμένους της εκκλησίας να καίγονται εκεί.

Άθεος είπε...

Κρίμα που σου έγραψα ότι… χαιρόμουν, νομίζοντας ότι συζητάς και δεν ερίζεις βρίζοντας!
Όμως κατάφερες να με πεις «ανόητο» που σκέφτομαι πονηρά και ότι αυτό δεν με τιμάει!
…κι εγώ βιάστηκα να σου πω ότι στη θέση σου τα ίδια θα έλεγα για τα θεάρεστα έργα. Φαίνεται δεν μπορείς να συζητήσεις, ούτε εσύ χωρίς να ερίζεις και να χαρακτηρίζεις τους άλλους. Όμως θα μου πεις, θα ήσουν χριστιανός αν δεν ήσουν απόλυτος…;
Για την ανιδιοτελή προσφορά που έγραψα και τις καταστροφές των μνημείων που έκαναν οι χριστιανοί στην πατρίδα μου, κουβέντα, έτσι;
Επειδή εγώ δεν είμαι των εριζόντων, μάλλον θέλεις τον Sober σου… θέλω να πω τον μάστορά σου!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε πιστέ 5:29.
Λες:
@για να συνεννοηθούν δύο νοήμον άνθρωποι, @
άντε μάθε λίγα ελληνικά και ύστερα υπερασπίζεσαι τους σκανδαλοποιούς κληρικούς
Λασκαράτος

aeroxeimarros είπε...

@Λασκαράτος είπε:

"...Ανώνυμε πιστέ 5:29.
Λες:
@για να συνεννοηθούν δύο νοήμον άνθρωποι, @

άντε μάθε λίγα ελληνικά και ύστερα υπερασπίζεσαι τους σκανδαλοποιούς κληρικούς
Λασκαράτος..."


Μάλιστα! Αλλιώς δεν έχει δικαίωμα να το κάνει; έτσι είναι για κάποιους διότι κατά βάθος κανείς μας δε ξέρει να ανοίγει διάλογο, χωρίς να αναφερθεί ή να κατηγορήσει προσωπικά τις αδυναμίες κάποιου.

Λυπάμαι.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή προφανώς η κοινή γλώσσα για την περίπτωση σου «Stone Sober» ή «Petraki» ή όπως θέλεις να λέγεσαι, φαίνετε ότι δεν είναι αρκετή όπως ήθελα να πιστεύω, γι αυτό ξανά επαναλαμβάνω μήπως και με αυτό το τρόπο σου γίνει κατανοητό, ότι :

«OOΔΕ δεν ξέρω τι σημαίνει. Αν θέλεις επειδή συνεχίζεις να το χρησιμοποιείς, μου εξηγείς και τι είναι … Αν είναι αυτό όμως που υποπτεύομαι, δηλαδή έχει σχέση με κόμματα, ο τρόπος και μόνο που σκέφτεσαι δεν σε τιμάει ιδιαίτερα ως άτομο».

**** Διάβασε το πολλές φορές ****

Το μόνο αυξάνετε στον κόσμο «Stone Sober» ή «Petraki», είναι η άγνοια του, η οποία μάλιστα σε χαρακτηρίζει απόλυτα.
Είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του κόσμου αυτή τη στιγμή πιστεύω. Επειδή εγώ δεν είμαι από αυτούς που ζουν έγκλειστοι αλλά συμμετέχω στα δρώμενα σε αντίθεση με σένα που θέλεις να νομίζεις ότι ζεις στον κόσμο και κατ΄ επέκταση παρακολουθείς τι γίνετε, δεν πιστεύω απλά όπως υποστηρίζεις αλλά γνωρίζω πολύ καλά τι είδους δραστηριότητα υπάρχει στους κόλπους της εκκλησίας.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αφρική έχουν ασπαστεί χιλιάδες πολίτες τον ορθόδοξο χριστιανισμό. Στην Κένυα, το Καμερούν, το Κονγκό, την Τανζανία και τη Μαδαγασκάρη είναι οι πολυπληθέστεροι και πολύ ένθερμοι μάλιστα αφού διασχίζουν χιλιόμετρα με τα πόδια μέσα στις έρημους για τον εκκλησιασμό τους. Στην Κένυα συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το 1.000.000 οι πιστοί.

Δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός της εκκλησίας της Ελλάδος όπως έχω ξαναπεί, ο λόγος που αναφέρω μερικές ενδεικτικές πληροφορίες είναι μόνο και μόνο επειδή εσύ δεν γνωρίζεις τίποτα από όσα γίνονται.

Όπως βλέπεις φράσεις του τύπου
«η πραγματικότητα διαφέρει από τα σκοτεινιά κελιά που ζει το μυαλό σου αν πιστεύεις ότι οι πιστοί αυξάνονται ανά τον κόσμο» ,που σου αρέσει να χρησιμοποιείς, μόνο σοβαρές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Λίαν επιεικώς …

Δεν είναι αγοράκι μου όμως αυτά λόγος για να εκνευρίζεσαι κάθε φορά που βλέπεις την αλήθεια. Δεν γίνετε να μειώσεις την αλήθεια ούτε με κεφαλαία γράμματα, ούτε με οργή, με τίποτα.
Έτσι είναι ο κόσμος, ευτυχώς έτσι.

Ευτυχώς υπάρχουν αυτοί οι «ανώμαλοι μοναχοί» όπως σου αρέσει να τους λες οι οποίοι με ένα μοναδικό ζήλο αφιέρωσαν τη ζωή τους σε πράγματα που εσύ δεν θα έκανες ποτέ και ούτε καν μπορείς να παραδεχτείς. Ευτυχώς που υπάρχουν άτομα ουκ ολίγα στον πλανήτη σαν τον μητροπολίτη Δημήτριο που δικαίως έχει χαρακτηριστεί «φύλακας άγγελος» των χωρών αυτών.
Ευτυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

Το ότι εσύ προσωπικά έφτασες τα 30 και έχεις αυτές τις απόψεις ακόμα δεν αποτελεί ευθύνη κανενός νομίζω. Εσύ έχεις τη μεγαλύτερη ευθύνη για την άγνοια σου.

Σε πληροφορώ επίσης ότι άτομα νέα της ηλικίας σου που έχουν πίστη και ζήλο μεγαλύτερο από τη δικό μου υπάρχουν αμέτρητα σε όλη την Ελλάδα και κάνουν και σπουδαίο έργο. Το ότι εσύ δεν γνωρίζεις προφανώς κανένα από αυτούς αλλά αρκείσαι να μαθαίνεις τα νέα μέσα από ιστολογία αυτού του είδους, αποτελεί και αυτό δικό σου πρόβλημα και δική σου ευθύνη. Είναι καθαρά θέμα επιλογής.

Ακόμα θεωρώ ότι είσαι πολύ άσχετος για να γνωρίζεις τι συμβαίνει με τα οικονομικά της εκκλησίας και εσύ και ο «ανορθόδοξος» και οι λοιποί συνεργάτες του. Τόσο που ούτε καν τέτοια τρανταχτά γεγονότα σαν και αυτά που ανέφερα δεν γνωρίζεις με αποτέλεσμα να βλέπεις μόνο αυτά που έχει η εκκλησία στην κατοχή της και όχι αυτά που δίνει και που κάνει παγκόσμια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα άσχετου είναι ο φίλος σου ο «ανορθόδοξος» που παρομοιάζει με «σκουπίδια» όλο τον ιεραποστολικό αγώνα της εκκλησίας. Ας το πει σε κάνα Αφρικανό αυτό …

Ανώνυμος είπε...

Αυτά σας τα λέω με όλη την καλή διάθεση, γιατί πολύ απλά αυτό ήταν το θέμα που έθεσε ο «ανορθόδοξος».

Δεν απαιτώ από κανένα να καταλάβει κάτι και να πειστεί όπως νομίζεις. Δεν έχω τέτοιες επιδιώξεις να είσαι βέβαιος.
Η ζωή μου είναι πολύ γεμάτη και γνωρίζω πολλούς τρόπους να βοηθήσω κάποιον όποτε θέλω. Γνωρίζω πολύ καλά και σε τι είδους ιστιολόγιο συζητάω.
Τέτοιες επιδιώξεις μάλλον ο φίλος σου έχει που όπως υποστηρίζει «έχει ασχοληθεί διεξοδικά με το θέμα της θρησκείας» και τώρα θέλει να δώσει το λίγο από το φως του στον κόσμο. Είναι τουλάχιστον αστείο.
Φαίνετε ότι κάποια πράγματα δεν τα γνώριζε και πολύ καλά …

Το έργο της εκκλησίας γίνετε καθαρά από ανθρωπιστικούς λόγους και έχει ξεκινήσει στην Αφρική εδώ και 150 χρόνια, πολύ πριν γεννηθείς εσύ και οι φίλοι σου δηλαδή. Το έργο είναι τεράστιο κατά κοινή ομολογία. Επειδή όμως η εκκλησία δεν έχει τα κίνητρα που θα είχε μια ανώνυμη εταιρία γι αυτό το λόγο δεν χρησιμοποιεί διαφημιστικά τρικ για να πείσει τον κόσμο αλλά τον ενημερώνει απλά στο βαθμό που χρειάζεται.

Πάντα υπήρχαν άνθρωποι που ήταν αντίθετοι για τους δικούς τους λόγους, όπως και υπάρχουν σήμερα αλλά και θα υπάρχουν στο μέλλον, αυτό όμως δεν εμπόδισε ποτέ σε τίποτα την εκκλησία να ανακουφίζει τους ανθρώπους που την χρειάζονται, να διακονεί, να γιατρεύει, να μορφώνει, να δίνει ζωή εκεί που άλλοι βλέπουν μόνο επενδύσεις και θάνατο.

*********

Η αλήθεια είναι «άθεε» είναι ότι δεν περίμενα από ένα άτομο σαν εσένα που χαρακτηρίζει όλο τον ανώνυμο και επώνυμο κόσμο που βοηθάει την ιεραποστολή «αφελή», να παρεξηγηθεί που τον χαρακτηρίζω και εγώ από την πλευρά μου «ανόητο» που έχει αυτόν τον τρόπο σκέψης.

Δεν θεωρώ κανένα ιστιολόγιο επιπέδου την «ανούσια πίστη», χωρίς να θέλω να μειώσω ειλικρινά κανένα.

Με αυτά που αντίκρισα από την πρώτη φορά που μπήκα εδώ μέσα και συνεχίζω να βλέπω όπως π.χ. εκφράσεις του τύπου … «πολύ θα ήθελες να ρουφήξεις τα σπέρματα του αρχιεπισκόπου» και άλλα πολλά από τον «stardust30», τα οποία φρόντισε να σβήσει στη συνέχεια, νομίζω ότι η λέξή ανόητος δεν είναι και τόσο παρεξηγήσιμη εδώ μέσα.

Όσο για τον «Stone Sober» ή «Petraki», δεν με μειώνει ούτε εμένα ούτε, την Ελλάδα, ούτε τους Έλληνες πολίτες , ούτε την Εκκλησία μην ανησυχείς.

Ανώνυμος είπε...

Tην ώρα που κάποιοι από την ασφάλεια και άνεση του καναπέ τους χαρακτηρίζουν επιπόλαια τις προσπάθειες των ορθοδόξων σε όλων τον κόσμο, κάποιοι άλλοι θυσιάζουν καθημερινά της ζωή τους την ίδια για ανώτερα ιδανικά που όπως φαίνετε δεν γίνονται από όλους κατανοητά.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΟΝΓΚ-ΚΟΝΓΚ & ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολις Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής πληροφορήθηκε ότι την Κυριακή 26 Ιουλίου 2009, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο Boyolali Κεντρικής Ιάβας Ινδονησίας, μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και κατά την διάρκεια τελέσεως Μυστηρίου του Γάμου, εισέβαλε ομάδα φανατικών μουσουλμάνων, οι οποίοι διέκοψαν την τέλεση της Ακολουθίας και επιτέθηκαν στον Ορθόδοξο Ινδονήσιο Ιερέα π. Μεθόδιο Sri Gunarjo και στους παρευρισκομένους Ορθοδόξους Ινδονήσιους πιστούς.
Επί αρκετή ώρα κτυπούσαν με γροθιές και κλωτσιές τον Ορθόδοξο Ιερέα και τους Ορθοδόξους πιστούς, απειλώντας τους ότι αν δεν κλείσουν τον Ορθόδοξο Ναό θα επιστρέψουν σύντομα και θα τον ανατινάξουν.
Οι αστυνομικοί, που κατέφθασαν στον Ιερό Ναό μετά από εκκλήσεις Ορθοδόξων πιστών, δεν επενέβησαν ούτε προέβησαν σε συλλήψεις αλλά παρέμειναν απαθείς, ανεχόμενοι με την στάση τους την συνέχιση της τρομοκρατικής επιθέσεως.
Στο Boyolali της Ινδονησίας η Ιερά Μητρόπολις έχει ανοικοδομήσει δύο Ορθοδόξους Ιερούς Ναούς, της Αγίας Αικατερίνης και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και λειτουργεί φιλανθρωπικά προγράμματα, όπως Νηπιαγωγείο, διανομή τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης εις απόρους και θύματα φυσικών καταστροφών, κ.α.
Ο π.Μεθόδιος είναι 44 ετών, Ινδονήσιος, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Ιερεύς χειροτονήθηκε το 1995 και από τότε μέχρι και σήμερα εργάζεται με ζήλο διακονώντας τους Ορθοδόξους Ινδονησίους χριστιανούς στο Boyololali της Κεντρικής Ιάβας.
Στο παρελθόν αρκετές φορές ο π. Μεθόδιος και η οικογένειά του καθώς και η Ορθόδοξη Κοινότητα έχουν δεχθεί επιθέσεις και απειλές από ομάδες φανατικών μουσουλμάνων και σε μερικές περιπτώσεις η Ιερά Μητρόπολις χρειάσθηκε να φυγαδεύσει τον π.Μεθόδιο.
Δυστυχώς και σε άλλες περιοχές της Ινδονησίας οι Ορθόδοξοι χριστιανοί αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Έντονο προβληματισμό δημιουργούν στις χριστιανικές Κοινότητες και οι τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις σε Ξενοδοχεία της Τζακάρτα.
Η Ιερά Μητρόπολις Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής μετά τα τελευταία γεγονότα στο Boyolali εκφράζει την λύπη της και την έντονη ανησυχία της. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να πρυτανεύσει η ειρήνη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
27 Ιουλίου 2009

EvanT είπε...

Κι εδώ δυστυχώς, φαίνεται το μαύρο πρόσωπο του Μεσαίωνα. Το Ισλάμ αυτή τη στιγμή περνάει το Μεσαίωνά του και ως γνωστό στο Μεσαίωνα δεν περνάει ούτε η λογική, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε οι προσευχές. Η Ευρώπη χρειάστηκε τουλάχιστον 200 χρόνια μετά την έναρξη της Αναγέννησης για να καταλήξει στο Διαφωτισμό. Ελπίζω με τα σημερινά μέσα το Ισλάμ να χρειαστεί λιγότερο.

Μέχρι τότε θα πρέπει οι ορθόδοξες κοινότητες στις ισλαμικές χώρες να συνειδητοποιήσουν ότι είναι "μιαροί αιρετικοί" που διαδίδουν τα "μολυσματικά ψεύδη" τους για τον Γιαχβέ στους πιστούς μουσουλμάνους, διακινδυνεύοντας να τους κάνουν να χάσουν τον ισλαμικό παράδεισο και να καταλήξουν στην ισλαμική κόλαση.

Stone_Sober είπε...

Ρε συ ανώνυμε, εκεί στον ΟΟΔΕ τι συνδρομή πληρώνετε; 50 γραμμάρια εγκεφάλου κάθε μήνα; Και πάλι θα σου είχε μείνει αρκετός εγκέφαλος για να καταλάβεις ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ.
Η εκκλησία ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ απο φόρους (εισπράτει αλλά δεν πληρώνει), απο ενοίκια, από επιχειρήσεις, έχει ΑΜΥΘΗΤΗ περιουσία την οποία απέκτησε επι τουρκοκρατίας (την ώρα που ο λαός ήταν υπο τουρκικό ζυγό τα καθίκια της εκκλησίας περνούσαν ζωή χαρισάμενη, γι'αυτό ΑΦΟΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και ρουφιάνευαν τους επαναστάτες), παίρνει λεφτά απο κοινοτικά πακέτα, η μητρόπολη Θεσσαλονίκης παίρνει λεφτά ακόμα και απο τον δήμο Θεσ/νικης (τα οποία τα πληρώνουμε εμείς μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ), γενικά είναι τόσα με τόσα πολλά τα έσοδα της που αυτά που δίνει πίσω είναι απειροελάχιστα, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΕΡΑΝΟΥΣ.
Όσο δωρητής εγκεφάλου και να είσαι αυτό δε γίνεται να μην το καταλαβαίνεις.
Δε γίνεται να τους βλέπεις με τα υπερπολυτελή τους αυτοκίνητα, με τα ράσα τίγκα στο χρυσό και στα λούσα, με τις βίλες, με τις χοντροκοιλάρες τους απο το φαγοπότι και να τους θεωρείς και φιλανθρώπους.
Όντως είμαι 30 χρονών, δεν είμαι ούτε 5 ούτε 95 για να μπορέσεις να με πείσεις με τα επιχειρήματα για αφελείς που χρησιμοποιείς. Και για το τι κάνω εγώ στη ζωή μου, δεν έχεις την παραμικρή ιδέα, ελεεινό σκουλικάκι της ΟΟΔΕ.
Και φυσικά δε σε αφορά κιόλας. Και βλέπω και πόσο καλός χριστιανός είσαι. Τι έγινε το "Μη κρίνετε για να μη κριθείτε"; Το άλλο "Είναι πιο εύκολο να περάσει καμήλα απο κεφάλι καρφίτσας, παρά πλούσιος να πάει στον παράδεισο". Ο τελευταίος χριστιανός πέθανε πάνω στον σταυρό που λέει και ένα σοφό ρητό άθεου.

Ανώνυμος είπε...

«Stone Sober» ή «Petraki» ή όπως θέλεις να λέγεσαι, πραγματικά έχεις γίνει πολύ αστείος …
δεν μπορώ παρά να σε αντιμετωπίζω όπως και την μικρή μου ανιψιά, δηλαδή με χαμόγελο και κατανόηση.

Δεν ξέρω ποιο πρόβλημα κουβαλάς πάνω σου και δεν μπορείς να δεχτείς αυτό που σου έχω πει 5 φορές έως τώρα, δηλαδή ότι «δεν ξέρω τι είναι ΟΟΔΕ και δεν με ενδιαφέρει κιόλας να μάθω.»
Από το φανατισμό σου όμως και μόνο υποθέτω ότι είναι κάτι στο οποίο εσύ αντιτάσσεσαι και μάλλον με πολιτική έχει να κάνει.
Αν είναι έτσι όπως σου ξαναείπα, και μόνο ο τρόπος σκέψης σου δεν σε τιμάει ως άτομο, χώρια από όλα τα άλλα.

Δεν έχω αγοράκι μου σκοπό να πείσω κανένα. Ξέρω πολύ καλά σε ποιο μέρος και με ποιους συζητάω, καθώς και πολύ περισσότερα από σένα για το θέμα αυτό και το κάνω με απόλυτη ευχαρίστηση.
Αν σε πείσω εξάλλου εσένα προσωπικά και δεις έστω και στο ελάχιστο την πραγματικότητα που τώρα δεν είσαι σε θέση να αντικρίσεις, ή μάλλον να δεχτείς γιατί την αντικρίζεις …,
τι νομίζεις ότι θα αλλάξει στον κόσμο ;;;
Τόσο μεγάλο νομίζεις θα είναι το έργο μου ή τόσο χαμηλά έχουν πέσει τα όνειρα μου ;;
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να κάνω για ένα καλύτερο αύριο στον κόσμο, εδώ βρίσκομαι σχεδόν τυχαία.
Σίγουρα όμως όσοι θέλουν να βλέπουν την αλήθεια καταλαβαίνουν τι είναι πραγματικότητα, τι αλήθεια και τι μύθος.

Την άποψη σου για την περιουσία της εκκλησίας την έχω καταλάβει. Είναι μια υπερδύναμη στο ηλιακό σύστημα … τα είπαμε αυτά.

Το ότι «περνούσαν ζωή χαρισάμενη» υπό τουρκοκρατία και «ρουφιάνευαν τους επαναστάτες» αυτό πάλι πως το σχημάτισες στο μυαλό σου ;;; Συνεργάτες του «ανορθόδοξου» στο είπαν από το τηλέφωνο ;;; ή μήπως ο ίδιος ;;;

Eπειδή βλέπω ότι είσαι παντελώς άσχετος σε γενικές γραμμές, σε πληροφορώ ότι την περίοδο της τουρκοκρατίας, μόνο ζωή χαρισάμενη δεν περνούσαν τα μοναστήρια της Ελλάδας !!!
Συγκεκριμένα πολλές μονές κυρίως του Αγίου Όρους έχασαν κατά τη περίοδο αυτή πολλά κτήματα και μετόχια, πράγμα το οποίο τις έφερε σε πολύ δυσχερή οικονομική κατάσταση. Ευτυχώς κάποια μεγάλα συγκροτήματα βοηθήθηκαν από τους τσάρους της Ρωσίας και ηγεμόνες παραδουνάβιων περιοχών.
Στον εθνικό αγώνα οι μονές πρόσφεραν τα κανόνια τους, πυρομαχικά και τρόφιμα.
Χίλιοι πεντακόσιοι μοναχοί, με επικεφαλή τον οπλαρχηγό Εμμανουήλ Παπά, εκδίωξαν τους τούρκους από τη Χαλκιδική που σήμερα πάει όλη η Ελλάδα να κάνει τα μπάνια της.
Η ίδρυση επίσης της Αθωνιάδος σχολής το 1748 ήταν και αυτή μια από τις μεγάλες βοήθειες του Αγίου όρους στο υπόδουλο γένος η οποία αναπτέρωσε το ηθικό του Ελληνισμού.
Δεν έχει σημασία όμως αυτή τη στιγμή και σε αυτή τη συζήτηση να κάθομαι να σου μαθαίνω ιστορία, απλά αναφέρω κάποια στοιχεία ενδεικτικά μπας και δεις την άγνοια σου.

Η ιδέα που έχεις σχηματίσει για την εκκλησία τόσα χρόνια στο μυαλό σου είναι «βίλες και χοντροκοιλάρες και φαγοπότι» όπως λες … και εγώ δεν μπορώ να το δω όπως λες…,
εσύ όμως που έχεις καλύτερη όραση, γιατί δεν βλέπεις αυτό το μικρό δείγμα από τα στοιχεία που σου δίνω ;;;
Γιατί αν το βλέπεις εξήγησε μου που εντοπίζεις σε αυτό βίλες και φαγοπότι και όλα τα άλλα.
Αν και σε αυτά όμως τα εντοπίζεις, εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω …

Μη εξοργίζεσαι με τα στοιχεία που σου δίνω, κανονικά περήφανος θα έπρεπε να νιώθεις και εσύ.

Όσο αφορά την χριστιανική διδασκαλία ευχαριστώ πολύ που την θυμήθηκες ξαφνικά, αλλά προτιμώ να τα ακούσω από αλλού παρά από εσένα. Xωρίς παρεξήγηση ε;;

ΥΓ
Καληνύχτα και όνειρα γλυκά, περιμένω ακόμα κανένα ουσιαστικό σχόλιο για το θέμα της συζήτησης ...

Stone_Sober είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Stone_Sober είπε...

Βρε καϋμένε ανώνυμε της ΟΟΔΕ, δε σου έμαθαν οι γονείς σου να μη χτυπάς τους λοβούς σου με αιχμηρά αντικείμενα; Είδες που κατάφερες και αχρήστεψες τον εγκέφαλό σου;
Περνούσαν πραγματικά τόσο άσχημα οι καϋμένοι οι παπάδες, που οι τούρκοι για να τους παρηγορήσουν τους χάριζαν μερικά χιλιάδες στρέμματα γης με χρυσόβουλα και φιρμάνια, παίρναν και τις περιουσίες απο το λαό για να μη τα πάρουν οι τούρκοι και φυσικά δεν επιστρέψαν ποτέ τίποτα πίσω.

Το αν παπαγαλίζεις την ιστορία έτσι όπως σε βολεύει, αυτό δε σημαίνει οτι μπορείς να την αλλάξεις. Η εκκλησία ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ τον ελληνικό πολιτισμό. Τέλος. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.
Όμως τα πράματα αλλάζουν: Απο φέτος σταμάτησαν οι αναθεματισμοί εναντίον των ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμού κατα την ημέρα της κυριακής της ορθοδοξίας. Σιγά σιγά, έρχεται η πρόοδος και αυτό σε κάνει να ανησυχείς. Γι'αυτό έχετε ξαμοληθεί οι χριστιανοταλιμπάν απολογητές της ΟΟΔΕ σε κάθε άθεο site να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, κάνοντας το άσπρο μαύρο σαν τη σκέψη και την ψυχή σας.
ΠΑΡ'ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ: Το μαντρί της ορθοδοξίας άνοιξε και τα μόνα πρόβατα που θα μείνουν μέσα είναι τα γέρικα και τα λοβοτομημένα που και αυτά θα ψοφήσουν σε λίγο.


Κάθε μέρα βγαίνουν καινούρια στοιχεία για τις business, τις κλεψιές και τις απάτες της εκκλησίας, αφού στην εποχή της μη ελεγχόμενης ενημέρωσης, δε μπορεί να τα κρύβει κάτω απο τα ράσα μαζί με τις ζαρτιέρες.
Κοίτα πόσος ντόρος έγινε για τη λογοκρισία στο βίντεο της ακρόπολης. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και φυσικά ρεζίλεψε για άλλη μια φορά τη χώρα.

Τραβάτε για τανζανίες να εκμεταλλευτείτε τον ανθρώπινο πόνο και τη μιζέρια. Και ψάξε στο λεξικό τη σημασία της λέξης "ανιδιοτέλεια", δε θα την βρεις πουθενά γραμμένη στη βίβλο και στα κατάστιχα του κατηχητικού.

Εγώ θα σου ευχηθώ καλό ξημέρωμα, αν ξημερώσει ποτέ για σένα στο μεσαιωνικό σκοταδισμό που ζεις και προσπαθείς να επιβάλεις.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά δεν ξέρω τι πρόβλημa έχεις στον εγκέφαλο σου ώστε να μην μπορείς να δεχτείς ότι δεν ξέρω τι είναι ΟΟΔΕ …

Είναι φανερό ότι δεν σου αρέσει καθόλου.
Νόμιζε ότι θες …

Δεν έχω καμιά πρόθεση να αλλάξω σε κανένα σημείο την ιστορία της Ελλάδας. Τι νομίζεις ότι είμαστε και εγώ και εσύ και όλοι αυτοί που μπαίνουν εδώ μέσα για να αλλάζουμε έτσι τις ιστορίες κρατών.
Η ιστορία είναι μια και μοναδική, η αλήθεια είναι μια και μοναδική, το αν εσύ δεν θέλεις να την δεχτείς ή όχι, για τους δικούς σου λόγους, αυτό δεν την αλλάζει και δεν σημαίνει και τίποτα γενικότερα.

Και μόνο που λες «η ιστορία κατέστρεψε τον Ελληνισμό» βγάζει κανείς πάμπολλα συμπεράσματα για σένα. Βέβαια τι να περιμένεις από ένα άνθρωπο που θεωρεί «σκουπίδια» όλο αυτό το έργο της ιεραποστολής … Αυτά που βλέπεις με τα μάτια σου δεν μπορείς να εκτιμήσεις και θα αισθανθείς ευγνωμοσύνη για άλλα που δεν έζησες ;;; Πολύ δύσκολο για σένα και παρόμοια άτομα.

Το μόνο που με κάνει να ανησυχώ και δεν χαίρομαι καθόλου πίστεψε με, είναι ότι υπάρχουν άτομα νέα στην Ελλάδα του 2009 με την δική σου άγνοια.
Δηλαδή εσύ που θες να ονομάζεσαι και Έλληνας πολίτης, αν έχεις τέτοια μαύρα μεσάνυχτα και παρόλο που βλέπεις αποδείξεις, τα κρίνεις όλα παράλογα …, ένας εχθρός της Ελλάδας τι θα έκανε ;;
Κάποιος που σκόπιμα θα ήθελε να παραποιήσει την αλήθεια, τι θα έλεγε ;;

Ευτυχώς που τον καιρό της τουρκοκρατίας υπήρχαν ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι ελληνάκια σαν του λόγου σου και μπορούμε σήμερα να ζούμε ελεύθεροι. Ευτυχώς που η παράλογη αυτή λογική περιορίζετε σε λίγα άτομα. Αλλιώς … μαύρα θα ήταν τα πράγματα για την Ελλάδα.

Δεν ξέρω αν το σπίτι σου θυμίζει μαντρί και κρίνεις έτσι την οικογένεια της ορθοδοξίας, να είσαι βέβαιος ότι η ορθοδοξία και η Ελλάδα θα πάνε πάντα μαζί.
Τέτοιες φωνές σαν τη δική σου ακούστηκαν πολλές φορές μέσα στους αιώνες …
Που είναι τώρα ;;;

Είσαι επίσης πολύ άσχετος για να μου κάνεις μαθήματα περί ανιδιοτέλειας και ότι άλλο σου έρθει στο μυαλό. Γιατί αν ήξερες τι σημαίνει, θα την εντόπιζες και στη σημερινή ιεραποστολή της Ελλάδας.
Μάθε πρώτα εσύ τι σημαίνει και ύστερα μου κάνεις μαθήματα.

Κανένα σχόλιο για το θέμα μας έχεις επιτέλους να μας κάνεις πέρα από ότι νομίζεις ότι ανήκω σε αυτό που λες ΟΟΔΕ ;;;

Άθεος είπε...

Δεν είχα σκοπό να ξαναεπέμβω, αλλά επειδή πολύς λόγος γίνεται για την ΟΟΔΕ θα το κάνω.
Μα τόσες φορές, Ανώνυμε, που σου την ανέφεραν, ακόμα κι αν δεν την ήξερες, έπρεπε να την είχες μάθει, ψάχνοντας τη λέξη με την Google.
Επομένως πρέπει να συμπεράνω ότι ή καταλαβαίνεις τι λέμε και κάνεις τον χαζό ή είσαι πραγματικά χαζός!

Stone_Sober είπε...

Ανώνυμε ήρωα της ΟΟΔΕ, πρωτοπαλίκαρο της "Ορθόδοξης" ανιδιοτελής φιλανθρωπίας, αντί να σπαταλάς κομμάτια του εγκεφάλου σου υπέρ πίστεως και πατρίδος, γιατί δεν τον χάριζες εξ αρχής στην επιστήμη, μπας και βρίσκαν την αιτία που οι άνθρωποι γεννιούνται καθυστερημένοι. Και το λέω αυτό, γιατί καθυστερημένος είσαι για να μη καταλαβαίνεις τα απλά πράματα που λέει το άρθρο του ανορθόδοξου και αυτά που σου έχουν απαντήσει όλοι έδω μέσα. Και για να θεωρείς το έργο της εκκλησίας ως φιλανθρωπικό, δεν είσαι μόνο καθυστερημένος, είσαι και χριστιανός ορθόδοξος.
Τη λέξη ανιδιοτέλεια φυσικά και δεν τη γνωρίζεις, όπως δε γνωρίζεις και ιστορία, καθώς επίσης δεν έχεις και την παραμικρότατη ιδέα απο ελληνικό πολιτισμό. Μπορεί να είσαι περήφανος ως κάθε γνήσιος ελληνάρας για τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά αν σου ζητήσω να μου πεις το έργο 10 σπουδαίων αρχαίων ελλήνων, δεν θα έχεις την παραμικρή ιδέα.

Το να λες ότι η εκκλησία διατήρησε τον ελληνικό πολιτισμό είναι η μισή αλήθεια. Και η μισή αλήθεια είναι ψέμμα. Ρίξε μια ματιά στα χρόνια πριν την άλωση, και έλα μετά να μου πεις την συνεισφορά της εκκλησίας. Αλλά φυσικά και ιστορία να διαβάσεις, πάλι όπως σε συμφέρει θα τη μεταφράσεις με τα ειδικά γυαλιά ορθόδοξης διαστρέβλωσης που χρησιμοποιείς.

Βρωμάς ασχετίλα απο μακριά, ακόμα και μέσω internet η μπόχα σου απλώνει. Αλλά τι να κάνουμε που η ορθοδοξία απαγορεύει τα αποσμητικά γνώσης. Τουλάχιστον κράτα τις ορθόδοξες μασχάλες σου μαζεμένες και μακρυά απο εδώ. Να βρεις τους ορθόδοξους ομοϊδεάτες σου που βρωμάν σαν και σένα και τουλάχιστον έχετε συνηθίσει ο ένας τη μπόχα του άλλου.

Για το θέμα στα είπαμε χίλιες φορές. Να στα πω χίλιες μία:
Η εκκλησία τα αρπάζει απο παντού. Τους παπάδες τους πληρώνει το κράτος σαν δημόσιους υπαλλήλους με 1400 ευρώ (οι δάσκαλοι πληρώνονται λιγότερα), εισπράτει απο δήμους, απο ενοίκια (αμέτρητα σπίτια τα οποία τα απέκτησε ξεγελώντας γιαγιάδες και γλύφοντας κώλους επι τουρκοκρατίας), απο επιχειρήσεις, απο ξενοδοχειακές μονάδες. Ακόμα και απο τις λειτουργίες όπως γάμους, βαπτήσια, κηδείες και φυσικά όλα αδήλωτα και χωρίς καμια απόδειξη. Επίσης, από ανεγέρσεις ναών οι οποίες διαρκούν χρόνια, ακόμα και δεκαετίες για να τα οικονομάει σε συνενόηση με τους εργολάβους (το παράδειγμα με την εκκλησία στην πολύχνη). Λεφτά απο την ευρωπαϊκή ένωση που προορίζονταν για αναστήλωση αρχαίων μνημείων, θα τα πάρει η εκκλησία. ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ πηγές εσόδων και ΜΗΔΕΝΙΚΗ φορολογία.
Και όταν έρχεται η ώρα να κάνει φιλανθρωπία για να ρίξει στάχτη στα μάτια των τυφλών χριστιανών, ζητάει εράνους ή διακινεί ληγμένα τρόφιμα και φάρμακα. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ. Τα βάζει όμως για να αγοράζει πανάκριβα αυτοκίνητα, πανάκριβα λούσα και ράσα, να ταϊζει τις χοντροκοιλιές των τράγων, να ψωνίζει αγοράκια, να διατηρεί τηλεοπτικό σταθμό (και παράνομη ψηφιακή πλατφόρμα αλλά εκκλησία είναι, ο νόμος δεν ισχύει για αυτήν) και οτιδήποτε άλλο πέραν της φιλανθρωπίας.
Όσες φορές και να γράψεις, θα σου απαντήσω μέχρι να ανεβάσεις με το ζόρι το IQ σου σε επίπεδα ελαχιστότατης λογικής για να εμπεδώσεις οτι τα επιχειρήματά σου είναι οικτρά και μόνο καθυστερημένος σε επίπεδο ορθόδοξου χριστιανού θα τα δεχόταν.

Ανώνυμος είπε...

Όπως είπα πανέξυπνε «άθεε» … ,
“ΟΟΔΕ δεν ξέρω τι σημαίνει και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω κιόλας”.
Με απλά Ελληνικά διατυπώνω τη σκέψη μου.
Aν εσύ δεν μπορείς αυτές τις λεξούλες να καταλάβεις, εγώ τι συμπέρασμα πρέπει να βγάλω για εσένα ;;;

**********

«Stone Sober» ή «Petraki» ή όπως θέλεις να λέγεσαι :

Αν έχω μετρήσει καλά έως τώρα, έχω πει 6 φορές ότι δεν ξέρω τι είναι ΟΟΔΕ και δεν με κάνει κιόλας την περιέργεια να μάθω.
Οφείλω να το επαναλαμβάνω αυτό κάθε φορά αφού και εσύ ο ίδιος επαναλαμβάνεσαι.

Επειδή βλέπω ότι συνεχίζεις το ίδιο βιολί, σε πληροφορώ ότι είσαι πολύ μικρός εσύ προσωπικά και σε ηλικία αλλά και σε πνεύμα για να με κατευθύνεις όπως νομίζεις.

Αν θελήσω κάποια στιγμή εγώ να ανοίξω το στόμα μου να σε βρίσω, θα καταλάβεις πολύ γρήγορα ότι εσύ δεν έχεις μάθει ακόμα να βρίζεις …

Φαίνετε το πόσο πολύ ενοχλείσαι με την παρουσία μου εδώ μέσα και εσύ και ο «ανορθόδοξος» και οι συνεργάτες του. Σε πληροφορώ όμως ότι εμένα προσωπικά μου είναι πολύ ευχάριστη η κουβέντα με ανθρώπους σαν εσένα.

Όσο και να προσπαθείς να μειώσεις την πραγματικότητα, πάντα όπως και ο φίλος σου που μουγκάθηκε πλέον, αφού δεν μπορεί να πει και τίποτα, θα καταφέρνεις μόνο να γελοιοποιείσαι με το λόγο σου, τις άστοχες ιδέες σου και τις κωμικοτραγικές αντιφάσεις που θα πέφτεις συνεχώς.

Να είσαι σίγουρος ότι αυτό το καταλαβαίνει πολύς κόσμος εδώ μέσα και ας μη στο λένε.

Τα στοιχεία που χρησιμοποίησε ο «ανορθόδοξος», οι λόγοι και όλο το σκηνικό γενικά της ανάρτησης μαζί με το ύφος της, είναι γελοίο λίαν επιεικώς.

Σε πολλά σημεία υποστηρίζει ανόητα πράγματα όπως το ότι
«η «φιλανθρωπική βοήθεια» των χωρών του εξωτερικού αποτελείται από τα σκουπίδια της Ελλάδας!», αφού πιστεύει ότι αυτή η βοήθεια αποτελείται μόνο από «φάρμακα για σάκχαρο, χοληστερίνη, πίεση, καρδιά, προστάτη».

Πολύ απλά του απαντάω και εγώ ότι δεν ξέρει την τύφλα του αφού υπάρχει όλο αυτό το έργο που παρουσίασα, όπως πχ για τη νέα κλινική στο Ιεραποστολικό Κέντρο της πόλεως KIDAMALI, η οποία περιλαμβάνει μεγάλη αίθουσα αναμονής και γραφείο υποδοχής, εξεταστήριο γενικής ιατρικής (παθολογικό - γυναικολογικό), αίθουσα μικροεπεμβάσεων, τέσσερις θαλάμους νοσηλείας, αποθήκη φαρμάκων, χώρους υγιεινής και μικρή μονάδα φιλοξενίας των ιατρών και νοσηλευτών.
Ένα έργο που δίνει ζωή σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες σε μία περιοχή με εννέα χωριά και οικισμούς, όπου η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη και το οποίο είναι αδιάψευστος μάρτυρας της ανιδιοτελής αγάπης που διακατέχει την Ορθόδοξη Ελλάδα μας.

Φυσικά αυτό είναι ένα πολύ μικρό δείγμα της ιεραποστολής.

Δεν έχει κανένα νόημα όμως να επαναλαμβάνουμε όλες τις πραγματικές αποδείξεις που έθεσα και τον όλο διάλογο γενικά, ούτε και το τι θεωρείς εσύ προσωπικά έξυπνο ή καθυστερημένο. Πραγματικά μου είναι παντελώς αδιάφορη η γνώμη σου.

Οφείλω όμως να στα πω αφού το κάνεις θέμα και φυσικά με την ελπίδα ότι ίσως κάποτε δεις λίγο φως.

Γνωρίζω και καταλαβαίνω πολλά περισσότερα από εσένα, όχι γιατί το υποστηρίζω αλλά γιατί το αποδεικνύεις εσύ με κάθε απάντηση σου.

Εσύ όμως μπορείς να υποστηρίζεις ότι θέλεις, δεν σου χαλάω εγώ τη χαρά. Ξέρω από τα ανίψια μου …

Βλέπω επίσης ότι αυτές τις παρωπίδες ή τα γυαλιά ή ότι άλλο έρθει στο μυαλό σας, που είναι πολύ της μόδας να αναφέρετε τελευταία, τα χρησιμοποιούν κατά κόρο άτομα του λόγου σου.

Αυτά που υποστηρίζω εγώ είναι η πραγματικότητα και αν εσύ νομίζεις ότι δεν είναι έτσι, απόδειξε το.
Εάν δεν φορούσες εσύ αυτά τα γυαλιά αθεϊστικής διαστρέβλωσης ίσως τότε θα μπορούσες να δεις λίγο από το φως της ημέρας. Μπορείς να πας και ένα ταξιδάκι αν θέλεις μέχρι την μακρινή Τανζανία να πεις και εκεί τις απόψεις σου, εδώ απλά γελοιοποιείσαι.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι μοναδική και την γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες που βοηθούν την ιεραποστολή σε αντίθεση με σένα και τους φίλους σου. Ποτέ καμιά ανούσια φωνή σαν τη δική σου δεν μπόρεσε και ούτε θα καταφέρει ποτέ να ανατρέψει τον ζήλο και την αξία της ορθοδοξίας και ξέρω πολύ καλά ότι το γνωρίζεις κατά βάθος αυτό, όσο και να προσπαθείς να μην το δεχτείς.

Την άποψη σου για την εκκλησία σου έχω πει ότι την έχω καταλάβει.
"Η εκκλησία της Ελλάδος είναι μια υπερδύναμη εντός ηλιακού συστήματος και η δύναμη της αυξάνετε καθημερινά" …
Να είσαι βέβαιος τα βλέπω αυτά που λες …
και πες τα όοοοοοοοοοοοοοοοοοσες φορές θέλεις …

Δεν αλλάζεις με την ανούσια επανάληψη σου την ούτε τη πραγματικότητα ούτε και την ατελείωτη άγνοια σου.

Τίποτα άλλο έχεις να μας πεις, κανένα ουσιαστικό σχόλιο πχ για το θέμα μας ;;
Για την ιεραποστολή μιλάμε σου θυμίζω …

Stone_Sober είπε...

Ανώνυμε πυλώνα της ΟΟΔΕ, ορθόδοξε προσκυνητή του αοράτου, κάτοχε σακατεμένου χριστιανικού εγκεφάλου: Μόνο εσύ, κάτι γριές και μερικοί ανώμαλοι παπάδες είστε πια το ποιμνίο της εκκλησίας, κανείς άλλος δεν πατάει το πόδι του. Αν θεωρείς το ηλιακό σύστημα μικρό σαν το μυαλό σου, τότε εκεί μέσα όντως βασιλεύει η ορθοδοξία, αλλά παρα έξω τα πράματα είναι διαφορετικά.
Όσο συνεχίζεις να διατυπώνεις την άγνοιά σου, θα συνεχίζω να σου απαντάω.
Οτι και να κάνει η εκκλησία σου πάει αποκλειστικά για να κερδίσει νέους πελάτες, πουλώντας φρούδες ελπίδες σε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. You've got to spend some money to make some money. Και η εκκλησία απο business και offshore συναλλαγές ξέρει πολύ καλά. Καθαρά για το κέρδος και την εξουσία. Εδώ ΝΕΟΥΣ πελάτες δεν θα αποκτήσει, αντιθέτως το μαγαζί χάνει συνεχώς: Μη αναγραφή θρησκεύματος στις ταυτότητες, κατακόρυφη αύξηση πολιτικών γάμων, απαλλαγή απο θρησκευτικά, καύση νεκρών, απαγόρευση των αναθεματισμών κατά των ελλήνων κατα την κυριακή της ορθοδοξίας. Και πολλά άλλα που έχουν γίνει και θα γίνουν. Το ότι απολαμβάνω την ελευθερία να είμαι άθεος, (ακόμα και στο στρατό δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα), είναι όλα σημάδια ότι η αναγέννηση έρχεται και εδώ.
Όσο θα συνεχίσουν να βγαίνουν τα σκάνδαλα της εκκλησίας στη φόρα, το ποσοστό των ορθολάγνων θα μειώνεται δραματατικά.
Και φυσικά θα γίνεται συνεχώς ολοφάνερο ότι η φιλανθρωπία της εκκλησίας σε υποανάπτυκτες χώρες είναι απλά το προκάλυμμα για τη δημιουργία offshore εταιριών εκμετάλλευσης και μετατροπής του ανθρώπινου πόνου σε άπληστο κέρδος.

United είπε...

Ρε ανωμαριάρη !! Sober

γαμώ τη φάτσα σου την ανθυγιεινή που την έχεις βάλει και στο profile σου, μας έχεις πρήξει τα ούμπαλα με την ΟΟΔΕ και την μαλακία που σε δέρνει.

Μιλάς και για άγνοια στον ανώνυμο, βόδι ενώ δεν βλέπεις την μαυρίλα που έχεις στο κεφάλι σου. Άντε αυτοκτόνα !

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι πολύ που συνεχίζεις να μου απαντάς «Stone Sober» ή «Petraki» ή όπως θέλεις να λέγεσαι, έτσι να κάνεις …

Η συζήτηση με άτομα σαν εσένα πραγματικά με διασκεδάζει και εμένα και άλλα άτομα που μου το λένε να στο μεταφέρω.

Επειδή όμως επαναλαμβάνεσαι συνεχώς αναγκάζομαι και εγώ να σου λέω πάλι …
"ότι δεν ξέρω τι είναι ΟΟΔΕ και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω κιόλας !!!"

Θα συνεχίσω να στο λέω όσο εσύ θα επαναλαμβάνεσε …
δεν με ενοχλεί καθόλου. Αυτό το λέω όμως μόνο για εσένα που από ότι βλέπω δυσκολεύεσαι να δεχτείς ακόμα και απλά πραγματάκια (για τους δικούς σου λόγους και πάλι) και αν δεν μπορείς σε τέτοια απλά, πώς είναι βρε δυνατόν να δεχτείς ή να καταλάβεις ποιο σύνθετα ;;;

«Μόνο εγώ, η οικογένεια μου, το σόι μου, οι φίλοι μου και οι γνωστοί μου, κάτι γριές, κάτι παππούδες, κάτι θείες, μερικοί χιλιάδες ανώμαλοι παπάδες, η πλειοψηφία των 10.000.000 Ελλήνων πολιτών και πολλά εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο είναι πια το ποίμνιο της εκκλησίας, κανείς άλλος ακόμα δεν πατάει το πόδι του στο ηλιακό σύστημα» το ξέρω βρε αυτό. Εσένα σου διαφεύγουν κάτι τέτοια …
Αλλά είπαμε, δεν είναι ακόμα της ηλικίας σου.

Αν εσύ βλέποντας την ανθρωπιά στον κόσμο, το μόνο που έρχεται στο ανούσιο μυαλό σου είναι business, αυτό πρέπει να σε ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί αν από αυτή την τρυφερή ηλικία ακόμα σκέφτεσαι έτσι, όταν πας 50 σε τι σημείο θα έχεις φτάσει ;;;
Να πουλήσεις και τους γονείς σου ;;;

Οι λόγοι που βοηθάει η εκκλησία της Ελλάδος όλο τον κόσμο είναι καθαρά για ανθρωπιστικούς λόγους. Θεωρώ ότι οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα ευφυής λαός σε τέτοιο σημείο που μπορεί πολύ εύκολα να αντιληφθεί τι γίνετε με αγνά κίνητρα και τι όχι.
Το ότι η ιεραποστολή συνεχίζετε με αυξητικούς ρυθμούς είναι κάτι που σίγουρα δεν σου αρέσει να ακούς αλλά όμως είναι και παράλληλα κάτι που εκτός από την ευαισθησία των Ελλήνων δείχνει και το νοητικό τους επίπεδο τα οποίο συνεχώς σου αρέσει να μειώνεις.

Δεν περιμένω σε καμιά περίπτωση να το κατανοήσεις αυτό.
Η γνώμη σου ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε ότι γίνετε στον κόσμο.

Η εκκλησία μικρούλι μου δεν έχει πελάτες. Εγώ δεν είμαι πελάτης, είμαι απλά γνώστης της αλήθειας. Το ότι σκέφτεσαι με αυτό τον τρόπο και μόνο φανερώνει τι έχεις μέσα σου και φυσικά δεν είναι κάτι που σε τιμάει και αυτό (εκτός των άλλων).
Πολύ καλά θα κάνεις να προσέχεις πως μιλάς δημόσια για τους Έλληνες ορθοδόξους του κόσμου. Εσένα αν δεν σου αρέσει αυτό, μείνε στην άγνοια σου, δημοκρατία έχουμε.

Όσο για την παρουσία μου εδώ μέσα είναι φανερό ότι σε οργίζει ιδιαίτερα και γι αυτό άλλωστε κάθεσαι και μου λες συνεχώς τα ίδια και τα ίδια με ένα παιδικό τρόπο, που στην ουσία δεν μου λες και τίποτα ιδιαίτερο για το θέμα.
Απλά να είχαμε να λέγαμε δηλαδή …, μας δηλώνεις και εσύ την ανούσια παρουσία σου. Τις γνωρίζω αυτές τις συμπεριφορές από τα ανίψια μου, σου το έχω πει, με τα οποία έχετε πολλά κοινά στην συμπεριφορά.

Μην νευριάζεις καθόλου και μην προσπαθείς να με πείσεις ότι γνωρίζεις κάτι, γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να γελοιοποιείσαι συνεχώς μη έχοντας να απαντήσεις τίποτα μπροστά την πραγματικότητα.

Τίποτα άλλο έχεις να μας πεις, κανένα ουσιαστικό σχόλιο για το θέμα μας ;;
Για την ιεραποστολή σου ξαναθυμίζω μιλάμε.

μανος είπε...

Έχει γίνει κατανοητό από όλους το περιεχόμενο σου Σομπέρ.

Δεν κρύβετε με τίποτα : )

Μη χαίρεσαι τσάμπα γιατί η κατάσταση στον κόσμο είναι πολύ διαφορετική από ότι την φαντάζεσαι και όταν ίσως καμιά μέρα ανοίξουν τα μάτια σου και την δεις πραγματικά τότε θα καταλάβεις ποιος ήταν ο καθυστερημένος της παρέας.

Όπως πολύ σωστά υποστηρίζει ο ανώνυμος, Ορθοδοξία και Ελλάδα πάνε μαζί και τα όνειρα σου για την σαπίλα που θα ήθελες να υπάρχει, δεν θα γίνουν ποτέ.

Χαλάρωσε λοιπόν …
υποστηρικτή της βλακείας και προσκυνητή της ύλης.

ΥΓ :
Κανένα παράπονο για το βρομερό σου στόμα δεν είδα από τα μέλη της παρέας, παράξενο !!!

φουφουτος 69 είπε...

Αναρωτιέμαι τί θέλω ντάλα καλοκαίρι κι ανοίγω κουβέντα με ηλίθιους, αλλά επειδή έθεσα κάποια ερωτήματα πιο πάνω κι απάντηση δεν πήρα (θα με εξέπληττε αν έπαιρνα), κι επειδή δεν έχω τίποτε καλύτερο να κάνω αυτή τη στιγμή, έχουμε λοιπόν και λέμε:

Προς μανο κλπ απολογητές
α. Πριν την ορθοδοξία δεν υπήρχε ελλάδα?
β. Οι έλληνες δέχτηκαν ευχαρίστως το χριστιανισμό, ή κατόπιν εξαναγκασμών από τους βυζαντινούς?
γ. Ποιά η προσφορά της "ορθόδοξης ελλάδας" στον παγκόσμιο πολιτισμό?
δ. Η ιστορία με τον ιησού και τους έλληνες τί σας λέει?
ε. Οντως η εκκλησία (και τα μοναστήρια) έχουν αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση εντός ελλάδος. Γνωρίζω (στην επαρχιακή πόλη που κατοικώ) τουλάχιστον δύο αναξιοπαθούντες επιχειρηματίες οι οποίοι σώθηκαν από την καταστροφή χάρις στη μοναστηριακή βοήθεια κάποιων εκατομμυρίων €.
Η περίπτωσή σας (όπως και όλων των φανατικών) έχει αναλυθεί εδώ και χρόνια από τους ψυχαναλυτές.
Η εξήγηση είναι απλή: όσο πιο μακριά από τν εαυτό σου χτίζεις το κέντρο αναφοράς σου, τόσο πιό έντονα το στηρίζεις. (στη φυσική --> όσο πιο μεγάλη είναι η απόσταση ενός αντικειμένου από το σημείο περιστροφής του, τόσο μεγαλύτερες είναι φυγόκεντρος και κεντρομόλος δύναμη).
Προκειμένου λοιπόν να υπερασπίσετε τα πιστεύω σας, καταφεύγετε σε όλο και πιο παράλογα στηρίγματα (θαύματα, κλπ αηδίες...).

United είπε...

Οι απορίες σου, το όνομα σου καθώς και το περιεχόμενο σου (το οποίο φαίνετε από τον τρόπο που μιλάς και από τις ερωτήσεις που κάνεις) δείχνει τι είναι ο καθένας φουφουτούλι.

α. Επειδή είναι λογικό να μην παίρνεις απαντήσεις αφού θέτεις βλακώδη ερωτήματα,
β. Επειδή φαντάζομαι η γνώμη ηλίθιων θα σου είναι και αδιάφορη (ότι δεν φτάνει η αλεπού χμμμ),
γ. Επειδή εμείς έχουμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα,

Πάρε λοιπόν τον πούλογλου και εσύ και καλό καλοκαίρι.

μανος είπε...

Καλές διακοπές παιδιά σε όλους

Stone_Sober είπε...

Τι ωραίο χριστιανικό πνεύμα αγάπης, αλτρουϊσμού και φυσικά ανιδιοτέλειας! Τα μούτρα μου ξινίζουν τους φονταμενταλιστές, αν είναι να τα κάνουμε αφίσα!
Λοιπόν, τελικά το παραδέχομαι ότι η εκκλησία τα κάνει όλα καθαρά για ανθρωπιστικούς λόγους, με πείσατε. Αλλά φυσικά έκανα και εγώ τη δικιά μου έρευνα και βρήκα μερικά πραματάκια.

http://www.gerotsakouli.gr/

Κλασσική περίπτωση φιλανθρωπίας της εκκλησίας. Θέλει να αρπάξει τα οικόπεδα κάποιων φτωχών ανθρώπων επικαλούμενη φιρμάνια επι τουρκοκρατίας, να τους γκρεμίσει τις παράγκες και στη θέση τους να χτίσει τουριστικές εγκαταστάσεις. Φυσικά ΟΛΑ τα έσοδα απο τις τουριστικές επιχειρήσεις θα πάνε για ανθρωπιστική βοήθεια (σκέφτονται να κάνουν κέντρα αδυνατίσματος στην τανζανία γιατί έχουν αρχίσει και παχαίνουν απο την υπερβολική ανθρωπιστική βοήθεια της εκκλησίας).
Και επειδή έχει πια αποδειχτεί ότι τα προφυλακτικά είναι που μειώνουν το aids και παραδόξως όχι οι προσευχές, η εκκλησία θα πρωτοστατίσει και σε αυτόν τον αγώνα. Θα κάνει έρανο για να μαζέψει μεταχειρισμένα προφυλακτικά (τα σκουπίδια ενός, θυσαυρός κάποιου άλλου) και θα στείλει στην Αφρική. Γι'αυτό μην πετάτε τα προφυλακτικά, κάντε τα δωρεά στην εκκλησία! Και φυσικά δε χρειάζεται να τα πηγαίνετε άδεια, η εκκλησία θα βρει κάποιο τρόπο να εκμεταλλευτεί και το περιεχόμενο (πχ θα το βαπτίσει ως θεία κοινωνία ή σαν τσικουδιά για τα τσιράκια που πλακώσανε εδώ απο τον ΟΟΔΕ).

Ζήτω η φιλανθρωπία της εκκλησίας!

Ptomas είπε...

Ελεος γράφετε όλοι τα ίδια και τα ίδια χωρίς να απαντάτε. Και αυτό το ΟΟΔΕ επιτέλους στο Google βγαίνει Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας κάτι σαν κυνηγοί μαγισσών του μεσαίωνα.
Όπως η σπάταλη ζωή του πρώην αρχιεπισκόπου απλά δείχνει πόσο πίστευε ο ίδιος και η κλίκα του αυτά που έλεγε έτσι και η φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων δεν αποδεικνύουν την ορθότητα των ισχυρισμών τους.
Αν κάποιος είναι "φιλάνθρωπος" λοιπόν γιατί να μην βοηθήσει την Unicef τον Ερυθρό Σταυρό, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, την Διεθνή Αμνηστία τα χωριά SOS αλλά να δίνει τα χρήματα του σε μια οργάνωση που τα χρησιμοποιεί για "καλό σκοπό" ταυτόχρονα με προσηλυτισμό; Και είναι πολύ ενοχλητικό η οργάνωση αυτή να μην δίνει λογαριασμό σε κανένα για το πως διαχειρίζεται την περιουσία που απέκτησε υποσχόμενη την ανταλλαγή με τον παράδεισο σε πολλούς ετοιμοθάνατους φουκαράδες.
Και όσο για τα οικονομικά προβλήματα της εκκλησίας στην τουρκοκρατία ας μη ξεχνάμε οτι η ιδιοκτησία σε πολλά κτήματα της αποδεικνύεται με διατάγματα της Πύλης.

ar_ia είπε...

Oι "φιλανθρωπίες" της εκκλησίας εμένα μου θυμίζουν το ΠΑΣΟΚ. Αν ήσουν γραμμένος στην κλαδική τους τότε σε βοηθούσαν.......

Από την άλλη όμως τι να κάνουν....?
Πέρασαν οι "χρυσές εποχές" του μεσαίωνα και έπρεπε να βρούνε νέους τρόπους αφού δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν την βία!

Υ.Γ. Τελικά έχω την αίσθηση...ίσως και να κάνω λάθος....πως ήρθε καινούρια φουρνιά από σαίνια της ΟΟΔΕ πιο εξελιγμένα.... λέτε να είναι η ιδέα μου...?

Ανώνυμος είπε...

United … : ))

Σιγά - σιγά να τα λές …
Είμαστε και μεγάλοι άνθρωποι …

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να συμπληρώσω όμως μερικά, έτσι για να κλείσω όμορφα αυτή τη παρεμβολή μου μέσα στα πόδια του «ανορθόδοξου» που οργίζει αυτόν και τους συνεργάτες του και να τον αφήσω να μιλήσει λίγο ή και να μας δώσει κανένα άλλο θέμα συζήτησης μέσα από τις γνώσεις του.

Συνεχίζω λοιπόν λέγοντας,

δ. Επειδή έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνω ότι «δεν ξέρω τι είναι αυτή η ΟΟΔΕ και ούτε με ενδιαφέρει κιόλας να μάθω, όσο λόγος και να γίνετε …»

ε. Επειδή δεν βλέπω προς το παρόν το παραμικρό φως στον ορίζοντα.

στ. Επειδή με τα λίγα αυτά στοιχεία που έχω αναφέρει θεωρώ ότι εάν ο οποιοσδήποτε άσχετος με τον καλό προβληματισμό όμως μέσα του τα αντικρίσει, θα βγει λίγο από την άγνοια του.

ζ. Επειδή πραγματικά δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση να δω τον «Stone Sober» ή «Petraki» σε αφίσα.

η. Επειδή αρχίζουμε να συγκρίνουμε την εκκλησία της Ελλάδος με το ΠΑΣΟΚ.

θ. Επειδή δεν βλέπω πλέον κανένα ουσιαστικό σχόλιο άξιο συζήτησης.

ι. Επειδή θεωρώ ότι το θέμα έχει φτάσει στο τέλος του σε αυτό το ανούσιο ιστιολόγιο για πολλούς και διαφόρους λόγους οι οποίοι γίνονται και εύκολα κατανοητοί.

κ. Επειδή έχω να κάνω σε αντίθεση με άλλους και πολλά και αναμφίβολα πολύ καλύτερα πράγματα.

Καλές διακοπές σε όλους παιδιά …

Κώστας είπε...

Μπράβο μεν στις ορθόδοξες ιεραποστολές για κάθε βοήθεια που προσφέρουν. Ωστόσο, για να μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, και μόνο ο λεξικογραφικός ορισμός τής λέξης ιεραποστολή μάς δείχνει ότι ο πρωταρχικός σκοπός στην περίπτωση αυτή είναι όντως η εξάπλωση τού χριστιανισμού. Η υλική και ηθική υποστήριξη των εξαθλιωμένων γηγενών είτε έπεται είτε -για ευνόητους λόγους- προηγείται, σίγουρα δεν αποτελεί τον μοναδικό -και δη ανιδιοτελή- στόχο τής Εκκλησίας. Η Εκκλησία πέραν πάσης αμφισβητήσης στοχεύει πρώτιστα στη διάδοση τής ορθόδοξης πίστης, με τη διαφορά ότι για την επίτευξη τού σκοπού αυτού χρησιμοποιούνται πλέον μέσα, στα οποία δύσκολα μπορεί να αντισταθεί ο εξαθλιωμένος πληθυσμός. Ποιος λιμοκτονών δεν είναι πρόθυμος ν' ακούσει αυτόν που τού 'δωσε ένα κομμάτι ψωμί; Ποιος διψασμένος αυτόν που τον ξεδίψασε; Ποιος άρρωστος αυτόν που τον έκανε καλά; Ποιος άστεγος αυτόν που τού 'δωσε στέγη; Και ποιος αναλφάβητος αυτόν που τού πρόσφερε γνώση; Ο χριστιανός ιεραπόστολος για τους ανθρώπους αυτούς είναι κάτι σαν θεός που κατέβηκε στη γη! Βούτυρο στο ψωμί του δηλαδή...

Τέλος, αναφορικά με τη διαβεβαίωση τού Ανώνυμου προς τον ΕvanT ότι κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη, ακόμα κι αν προέρχεται από αλλόθρησκο ή και άθεο, στη σελίδα τού Πανελλήνιου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής, άλλα διάβασα. Εκεί λοιπόν αναφέρεται ρητά ότι «όλοι είναι κατάλληλοι και μπορούν να διακονούν αυτούς που έχουν ανάγκη, αρκεί να διαθέτουν πίστη και αγάπη, προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο και μάλιστα να έχουν μυστηριακή ζωή». Και βέβαια, αναρωτιέται κανείς γιατί. Αφού ο σκοπός είναι μόνο ανθρωπιστικός! Ή μήπως όχι;

United είπε...

Καλές διακοπές παιδιά !!!

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο «Κώστα» το ότι ενώ ζεις στην Ελλάδα και επομένως έχεις κάθε δυνατότητα στη γνώση, εσύ κολλάς στην λέξη «ιεραποστολή» και όχι στην ουσία, δείχνει το πόσο μακριά είσαι από την πραγματικότητα.

Μιλάς για την ορθοδοξία λες και αναφέρεσαι σε κανένα κόμμα …
αυτό δείχνει και τις γνώσεις σου.

Το έργο της εκκλησίας σαφώς και δεν έχει μόνο στόχο να βοηθήσει υλικά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά στοχεύει και στην πνευματική τους αφύπνιση.
Αυτό είναι και το σημαντικότερο στην ζωή μας όμως δεν γίνετε εξαναγκαστικά. Κάθε άνθρωπος στον κόσμο ο οποίος θέλει να δεχτεί την ορθοδοξία το κάνει εκουσίως χωρίς καμιά πίεση απλά και μόνο γιατί αυτός ο ίδιος πιστεύει σε αυτό.

Το να λέμε ότι η προσφορά της εκκλησίας δεν γίνετε ανιδιοτελώς είναι αστείο λίαν επιεικώς.
Η εκκλησία βοηθάει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη χωρίς να θέτει προϋποθέσεις για την στήριξη αυτή.
Εάν υπήρχαν, τότε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
Η ίδια η πραγματικότητα σας φοράει τα γυαλιά όσους δεν γνωρίζετε αλλά και αυτούς που ενώ γνωρίζετε δεν θέλετε να το δεχτείτε και σας καλεί στην αλήθεια, τα ίδια τα γεγονότα που είναι πάμπολλα σας διαψεύδουν.

Ένας άρρωστος και ένας πεινασμένος φυσικά και θα νιώθουν υποχρέωση σε κάποιον που τους έχει βοηθήσει, αφού κανείς άλλος δεν ενδιαφέρετε να το κάνει. Δεν έχει όμως καμιά υποχρέωση να δεχτεί και την ταυτότητα του.
Κανείς δεν θα πάρει αυτό το κομμάτι που του έχει δώσει εάν δεν αποδεχτεί την ορθοδοξία και ούτε από πριν υπήρχε καμιά συμφωνία για κάτι τέτοιο. Αυτές οι σκέψεις είναι απάνθρωπες, απαράδεκτες μη πω γελοίες καλύτερα καθώς και τα άτομα που τις επικαλούνται.

Η βοήθεια της εκκλησίας της Ελλάδος είναι χωρίς ανταλλάγματα, αν κάποιος όμως θέλει να γίνει χριστιανός ορθόδοξος με χαρά μας θα τον καλωσορίσουμε στην αλήθεια και θα χαρούμε πολύ περισσότερο και εγώ και κάθε Έλληνας ορθόδοξος χριστιανός, που βρήκε επιτέλους το δρόμο της σωτηρίας.

Για μια ακόμα φορά βλέπω ότι η άγνοια, ακόμα και σε αυτό το κομμάτι που λέγετε ιεραποστολή υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς και η προκατάληψη. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στους ανθρώπους, η άγνοια που μαζί με τον υπέρμετρο εγωισμό τους ο οποίος τους λέει ότι γνωρίζουν και είναι σωστοί, ενώ στην πράξη δεν βλέπουν ούτε τα βασικά.

Γιατί η λέξη ιεραποστολή να μην σημαίνει πρώτα «ιερή βοήθεια» η οποία μεταφράζετε με φάρμακα, τρόφιμα και ένα σωρό άλλα πράγματα που μπορούν να σώσουν μια ζωή, που για κάθε χριστιανό είναι ιερό καθήκον αυτό και στο μυαλό του «Κώστα» σημαίνει εξάπλωση του χριστιανισμού όπως σύμφωνα με το μυαλό του «Κώστα» αρμόζει στο λεξικογραφικό ορισμό της ;;;;;;

Αυτό θα πει προκατάληψη !!!
Αυτό θα πει δεν βλέπω μπροστά μου …

Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία να το αναλύσουμε και πολύ γιατί είναι παντελώς ανόητη υποστήριξη.
Για να μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση πρέπει να έχουμε πρώτα αυτή την ευλογημένη διάθεση να μάθουμε και έτσι να ξεκινήσουμε ψάχνοντας την αλήθεια. Διάθεση και προκατάληψη όμως δεν πάνε μαζί.

Χαρακτηριστικό δείγμα προκατειλημμένης προσωπικότητας είναι και το ότι παρεξηγείς και αυτό που βρήκες στη σελίδα του Πανελλήνιου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής.
Nα είσαι καλά που βρίσκεις τέτοιες σελίδες και μας τις μαθαίνεις και εμάς αλλά πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις κάποια πράγματα.

Εάν λοιπόν εσύ διαθέτεις πίστη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο σου δεν νομίζω κάποιος να απαιτήσει τα ίδια και για τον θεό για να δεχτεί την βοήθεια σου. Η μυστηριακή ζωή παραπέμπει σε άλλου είδους βοήθεια που εσύ δεν είσαι σε θέση τουλάχιστον αυτή τη στιγμή να δώσεις. Περιορίσου λοιπόν στα πρώτα, εάν τα έχεις, και κινήσου όπως θέλεις και προς όποια κατεύθυνση θέλεις. Είναι πολύ απλό το θέμα, απλά ανθρωπιστικό.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι πάντως που φτάσαμε σε ένα σημείο να αμφιβάλουμε πλέον για τα κίνητρα που γίνετε η ιεραποστολή και όχι για το αν γίνετε καν ιεραποστολή. Ακόμα και ο φίλτατος ιστιολόγος εκεί που στην αρχή υποστήριζε ότι «η «φιλανθρωπική βοήθεια των χωρών του εξωτερικού αποτελείται από τα σκουπίδια της Ελλάδας!», κατάλαβε πλέον κάποια πράγματα και μέσα από τον εγωισμό του λέει πλέον ότι «τα ποσά που δαπανώνται κάθε χρόνο για φιλανθρωπικές δραστηριότητες δεν ξεπερνούν ολίγα εκατομμύρια ευρώ»

Δεν θέλω να γελοιοποιώ εκφράσεις και σκέψεις αλλά από μόνες τους είναι το λιγότερο αστείες.

Σιγά σιγά ...

και πάλι καλό καλοκαίρι ...

Κώστας είπε...

Σόρι παιδιά, αλλά μιλάμε για μεγάαλο πρόβλημα! Καλή δυνάμη σε όσους αντέχουν! Μπάι!

Υ.Γ. 1
Ιστολόγιο λέγεται, χριστιανέ μου, ιστολόγιο! Έλεος δηλαδή...

Υ.Γ. 2
Α και συγχαρητήρια: δεν περίμενα πως θα κατάφερνες να με ξεφορτωθείς τόσο εύκολα! Μιλάμε, εσύ είσαι άπαιχτος! Κάνε επειγόντως αίτηση στην... Ο.Ο.Δ.Ε., έχεις προοπτικές εκεί! +++ :-D

Κώστας είπε...

Τσα! Το ξανασκέφτηκα «Ανώνυμε» κι είπα να επιστρέψω για να σε ταρακουνήσω λιγάκι μπας και γίνει κανένα θαύμα και επανέλθεις!

Να ξεκινήσω λοιπόν από τον λεξικογραφικό ορισμό τής λέξης ιεραποστολή για τον οποίο είχες το θράσος να με ειρωνευτείς. Έχουμε και λέμε:

ΝΕΟΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ, Δημητράκος, 1970, εκδ. Χρ. Γιοβάννης, σ. 699:

«αποστολή κληρικών ή μοναχών προς διάδοσιν τού Χριστιανισμού εις μη χριστιανικάς χώρας»

ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ,1984, εκδ. Υδρόγειος, τ. 2. σ. 583:

«η αποστολή κληρικών ή μοναχών για διάδοση του Χριστιανισμού σε μη χριστιανικές χώρες»

Μπαμπινιώτης, 2002, σ. 772:

«η αποστολή κληρικών ή/και λαϊκών σε μη χριστιανικές χώρες με σκοπό τη διάδοση τής χριστιανικής πίστης»

Και επιτέλους, ως συνεκδοχική υποσημασία, έρχονται και οι αγαθοεργίες (αλλά και πάλι δεύτερες στη σειρά):

«το ίδρυμα που συγκροτείται από ιεραποστόλους σε μη χριστιανικές χώρες, με σκοπό τη διάδοση τής χριστιανικής και την πραγματοποίηση αγαθοεργών σκοπών»

Λοιπόν, καταλαβαίνεις τώρα τη μαλακία έκανες όταν πήγες να μου πουλήσεις και πνεύμα κι από πάνω για το μυαλό μου; Το ξαναλέω λοιπόν μπας και το χωνέψεις: ο πρωταρχικός σκοπός των ιεραποστολών είναι καθαρά και ξάστερα η διάδοση τού χριστιανισμού. Οποιοσδήποτε το αμφισβητεί αυτό είναι για δέσιμο!

Αναφορικά τώρα με τα άλλα τα σάπια τού στιλ «εμείς δεν πιέζουμε κανέναν», σού εξήγησα αναλυτικότατα το συλλογισμό μου, αλλά δεεν...

Τέλος, επίσης σάπια ήταν αυτά που επικαλέστηκες για το ζήτημα που είχε θέσει ο EvanT. Αυτά που έγραφε η σελίδα ήταν σαφέστατα: όποιος θέλει να βοηθήσει, πρέπει απαραιτήτως να πιστεύει στον Θεό και να συμμετέχει στα Μυστήρια. Τα σάπια λοιπόν ότι αρκεί κι η πίστη στον συνάνθρωπο, αλλού - όχι σ' εμένα.

Υ.Γ. Όταν μπήκα στην κουβέντα, το έκανα με πολύ κόσμιο τρόπο. Εσύ όμως μου επιτέθηκες εντελώς απρόκλητα, εκ τού οποίου συνάγεται ότι είτε όντως είσαι ψυχασθενής είτε γνωριζόμαστε από κάπου αλλού και δεν μού μαρτυράς ποιος είσαι... Όπως και να 'χει, λάθος άτομο διάλεξες, αγαπητέ, για να βγάλεις τα απωθημένα σου...

Stone_Sober είπε...

@ar_ia

Δεν έχεις άδικο, τα νέα τσουτσέκια της ΟΟΔΕ δεν είναι μόνο σαϊνια, είναι και δαιμόνιοι και πνευματώδεις. Ειδικά ο united που είναι και απόφοιτος της μεγάλης προνηπιακής σχολής ετοιμολογίας.

Βέβαια ακόμα έχουν κάποια προβλήματα αχρωματοψίας που οφείλονται στη χρόνια πίστη σε ορθόδοξα παραμυθάκια, με αποτέλεσμα να θεωρούν το μαύρο άσπρο. Άλλο κουσούρι είναι η προσπάθεια επιβολής τους μέσω γκεμπελικών μεθόδων, που είναι υποχρεωμένοι να πράτουν ως σιχάματα της ΟΟΔΕ.

Η μεγαλύτερη απόδειξη της φιλανθρωπίας (συνώνημο της φιλαργυρίας στα ορθόδοξα λεξικά) είναι τα γεγονότα στο Γεροτσακούλι (www.gerotsakouli.gr). Είναι άλλο ένα θαύμα της ορθοδοξίας που σε αυτό το θέμα, όλοι οι φονταμενταλιστές ξαφνικά χάνουν τη μιλιά τους, εμφανίζεται απο το πουθενά στο ένα χέρι ένα μαχαίρι, στο άλλο τουμπεκί και αρχίζουν να το ψιλοκόβουν.

Ζήτω η φιλανθρωπία της ορθοδοξίας!

Κώστας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κώστας είπε...

Και μιας και αυτή τη στιγμή έχω χρόνο, συνεχίζω το ταρακούνημα:

1) «Η Εκκλησία έχει μια αποστολή: Να συμπεριλάβει όλη την ανθρωπότητα στο Σώμα τού Χριστού, ενώνοντάς την με τον ίδιο τον Θεό. Είναι λοιπόν ανάγκη, να ακουσθεί το Ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη, ώστε όλοι όσοι έχουν καλή προαίρεση να βαπτισθούν στο όνομα τού Πατρός, τού Υιού και τού Αγίου Πνεύματος. Αυτός είναι και ο σκοπός τής ιεραποστολής».

2) «Ιεραποστολή ονομάζεται η αποστολή κηρύκων του Ευαγγελίου στις μη χριστιανικές χώρες για τη διάδοση της διδασκαλίας του Χριστού».

3) «Η Ιεραποστολή είναι αρχαιότατος εκκλησιαστικός θεσμός προς διάδοση της χριστιανικής πίστης σε αλλόθρησκους, σύμφωνα με τη ρητή εντολή του Κυρίου προς τους Αποστόλους».

4) «Όμως, έτσι παραβλέπεται και παραθεωρείται ο κύριος σκοπός της Ιεραποστολικής προσπάθειας, που είναι ο ευαγγελισμός των ανθρώπων, ο οποίος πρέπει να προάγεται, να επιτυγχάνεται και τελικά να ‘’παράγει’’ σωστούς Ορθοδόξους χριστιανούς στην πίστη, στο δόγμα, στο ήθος και στην καθημερινή ζωή».

5) «Σκέφτεστε, αγαπητοί μου, αδελφοί, αν όλοι εμείς προσευχόμασταν καθημερινά στο Κύριο υπέρ των Ορθοδόξων Ιεραποστολών και ενισχύαμε τακτικά την Ορθόδοξη Ιεραποστολή, πόσα άλλα θαύματα εξάπλωσης της Ορθοδοξίας θα ζούσαμε; […] Αναμένεται ο χρηματοδότης για να βγάλουν ΝΕΡΟ, πράγμα που θα ανακουφίσει τους ενορίτες(σ.σ. ενορίτης: ’’λαϊκός πιστός που αποτελεί μέλος συγκεκριμένης ενορίας’’)! […] Ας βοηθήσουμε και εμείς, όσο μπορούμε, στη διάδοση της Ιεραποστολικής ιδέας σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς όλου του κόσμου. Ας βάλουμε ένα λιθαράκι ακόμα για τη στερέωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουγκάντα και όλων των Ορθοδόξων Ιεραποστολικών Εκκλησιών».

6) ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΟΒΑΝΗ. τ. 10. σ. 262, λήμμα ιεραποστολή:

«Η οργανωμένη από κάποια Εκκκλησία ή θρησκευτικό Τάγμα, αποστολή δασκάλων της θρησκείας σε ξένες χώρες για προσηλυτισμό».

7) Kαι τέλος επειδή βαρέθηκα, ΠΑΠΥΡΟΣ LAROUSSE BRITANNICA, τ. 24, σ. 444-445, λήμμα Ιεραποστολή, Φειδάς:

«Ο όρος ιεραποστολή χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει την ειδική αποστολή πιστού, κληρικού ή Λαϊκού, να κηρύξει το ευαγγέλιο της σωτηρίας στους μη χριστιανούς (εξωτερική ιεραποστολή) ή ακόμη και στους ήδη πιστούς για την εμπέδωση του περιεχομένου της πίστεως στον πνευματικό βίο (εσωτερική ιεραποστολή). Ωστόσο, ο όρος καθιερώθηκε κυρίως για το οργανωμένο κήρυγμα του ευαγγελίου στους μη χριστιανούς».

Ας σημειωθεί δε ότι στις τρεις σελίδες που καταλαμβάνει το λήμμα δεν υπάρχει ούτε μία διατύπωση, ούτε μία λέξη που να σχετίζεται με φιλανθρωπικό έργο! Διάολε! Ο Φειδάς το ‘γραψε το κείμενο, δεν το ‘γραψα εγώ! Κι όμως: τρεις ολόκληρες σελίδες σε εγκυκλοπαιδικό λήμμα κι ούτε μία νύξη περί αγαθοεργιών!

Κώστας είπε...

Τώρα όμως να υπενθυμίσω τι ακριβώς είχα γράψει εγώ, χωρίς να φανταστώ ότι θα έπρεπε να τρέχω ν’ αποδείξω πράγματα που είναι γνωστά και στον τελευταίο άσχετο:

«[…] και μόνο ο λεξικογραφικός ορισμός τής λέξης ιεραποστολή μάς δείχνει ότι ο πρωταρχικός σκοπός στην περίπτωση αυτή είναι όντως η εξάπλωση τού χριστιανισμού».

Βλέπετε καμία διαφορά από τους ορισμούς που παρέθεσα παραπάνω; Μάλλον όχι, έτσι δεν είναι; Κι όμως ο οξύνους και ευρυμαθέστατος «Ανώνυμος» διαβάζοντας αυτά που έγραψα, θεώρησε σκόπιμο να μου απαντήσει με ειρωνίες και σχολιάκια:

«Γιατί η λέξη ιεραποστολή να μην σημαίνει πρώτα ‘’ιερή βοήθεια’’ η οποία μεταφράζετε με φάρμακα, τρόφιμα και ένα σωρό άλλα πράγματα που μπορούν να σώσουν μια ζωή, που για κάθε χριστιανό είναι ιερό καθήκον αυτό και στο μυαλό του ‘’Κώστα’’ σημαίνει εξάπλωση του χριστιανισμού όπως σύμφωνα με το μυαλό του ‘’Κώστα’’ αρμόζει στο λεξικογραφικό ορισμό της ;;;;;;

Αυτό θα πει προκατάληψη !!!
Αυτό θα πει δεν βλέπω μπροστά μου ...


Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία να το αναλύσουμε και πολύ γιατί είναι παντελώς ανόητη υποστήριξη».

Βλέπεις λοιπόν, «Ανώνυμε», τι μπορεί να συμβεί όταν χάσουμε το μέτρο κι από σπουργιτάκι ξαφνικά τη δούμε… αετός; Γινόμαστε ρεζίλι, αγαπητέ. Αυτό συμβαίνει…

Υ.Γ. Να υπενθυμίσω επίσης ότι ο Λασκαράτος έχει ήδη προαναγγείλει ειδικό αφιέρωμα για το θέμα. (Ωχχ...)

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου,
νομίζω πως είναι περιττό να προσπαθεί κανείς να απαντήσει σε φανατισμένους χριστιανούς απολογητές που πληρώνονται για να κάνουν copy-paste.
Το τρόλλινγκ πολλοί το αγάπησαν, το τρολλ ουδείς..

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν,

Φίλε «Κώστα», η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να έχεις μπει στη συζήτηση λίγο ποιο νωρίς για να είχαμε λίγο γέλιο παραπάνω, αλλά και τώρα καλός είσαι,
δεν πειράζει … καλά τα πας.

Εάν νομίζεις πως παίρνοντας ορισμούς έστω και από όλα τα λεξικά του κόσμου, θα αποδείξεις κάτι, τότε πραγματικά υποβαθμίζεις πάρα πολύ την συζήτηση και δείχνεις κιόλας ότι δεν καταλαβαίνεις και τίποτα από αυτά που σου λένε. Νομίζω πλέον ότι έχω να κάνω με βρέφος.

Τέτοιες τακτικές δεν τις ακολουθούσαμε ούτε στο δημοτικό …

(θυμάσαι το «σκέφτομαι και γράφω» ;;;
Γιατί άραγε το ονόμασαν και έτσι ε ;;;
Ποιος ξέρει … )

Επειδή επαναλαμβάνω δεν βλέπω κανένα φως στον ορίζοντα, παρά μόνο άγνοια …

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ σε όλους !!!!

ΥΓ.
Μπαίνοντας σε αυτό το ιστολόγιο (και όχι ιστιολόγιο !!!) πρέπει να γνωρίζει κάποιος και τι είναι το Λασκαράτος εκτός του ΟΟΔΕ ;;;

Και να ανησυχώ και όλας ε ;;;
Θα το σκεφτώ ρε συ, να σαι καλά αλλά όσο το σκέφτομαι σκέψου και εσύ τίποτα.

EvanT είπε...

Ρε Ανώνυμε, δεν κατανοώ τη λογική σου. Εξανίστασαι γιατί δε σ'αρέσει ο λεξικογραφικός ορισμός της "ιεραποστολής"; Είναι ψέμα, δηλαδή, ότι βασική αποστολή της είναι η διάδοση του Χριστιανισμού; Αν ήταν απλά η αγαθοεργία θα ήταν "αποστολή βοήθειας" ή "φιλανθρωπική αποστολή", δε θα ήταν "ιεραποστολή". Πώς να το κάνουμε, δηλαδή. Τη γλώσσα την έχουμε για να επικοινωνούμε με ακρίβεια. Οποιονδήποτε να ρωτήσεις στο δρόμο αυτό τον ορισμό θα σου δώσει. Ας σοβαρευτούμε λίγο.

Υ.Γ. Θα συμφωνήσω με το Μάνο, πάντως, ότι κάποιοι ξεφύγανε με τα σχόλιά τους. Είμαστε αρκετά ώριμοι για να κάνουμε μια αξιοπρεπή συζήτηση πιστεύω.

Κώστας είπε...

Και να πεις ότι παρέθεσα μόνο ορισμούς λεξικών (που κι αυτό -από τη στιγμή που εγώ ΑΥΤΗΝ την παράμετρο έθιξα- αρκετό θα ήταν), να πω, ας πάει στα κομμάτια! Εδώ όμως, μιλάμε, επικαλέστηκα ολόκληρο άρθρο τού Φειδά και μια ντουζίνα χριστιανικές σελίδες, κι ο ''Ανώνυμος'' σφυρίζει αδιάφορα κάνοντας τον Κινέζο!

Όσον αφορά τώρα το τι απέδειξα, είναι νομίζω σαφές: ότι αυτό που επισήμανα ήδη από το πρώτο μου κιόλας σχόλιο και το οποίο εσύ είχες την ατυχή έμπνευση να αμφισβητήσεις, τελικά... ισχύει! Περαστικά λοιπόν.

Υ.Γ. Και μιας και θυμήθηκα το μεγαλειώδες επιχείρημα ''εσωτερικής κατανάλωσης'' ότι από κανέναν δεν ζητήσανε ποτέ πίσω αυτά που του δώσανε μόνο και μόνο επειδή δεν προσηλυτίστηκε, να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου, πρώτον, αν είναι συνηθισμένο φαινόμενο να επιστρέφονται δώρα και παροχές που στοχεύουν, φερ' ειπείν, στην προσέλκυση πελατών, όταν αυτοί τελικά δεν αγοράζουν... Συνεπώς, αγαπητέ ''Ανώνυμε'', μη μας κάνεις σάπιο κήρυγμα γιατί δεν τρώμε κουτόχορτο. Ό,τι γίνεται, γίνεται με έναν βασικό στόχο: να εξαπλωθεί η ορθοδοξία. Το λένε ξεκάθαρα τα κείμενα που σου παρέθεσα, και μην προσπαθείς να μας κοιμήσεις, γιατί δεν πετυχαίνεις τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

Ρε «Κώστα» δεν μπορεί να είσαι τόσο στόκος ώστε να μην καταλαβαίνεις τι λέμε …

Κατ’ αρχήν ο «ανορθόδοξος» είχε γενικότερα άλλες απόψεις, ότι δηλαδή "η Ελλάδα ότι έχει για πέταμα τα στέλνει έξω" και ένα σωρό άλλες ανοησίες. Ανέφερα λίγα στοιχεία από αυτά που γίνονται στον κόσμο αλλά όχι και κατανοητά από πολλούς για να φανεί λίγο η πραγματικότητα.

Έρχεσαι εσύ και μας λες ναι, όντως κάνει έργο αλλά δεν είναι μόνο για να βοηθάει τον κόσμο αλλά το κάνει για την διάδοση της ορθοδοξίας, και σου ξανάλεω :

Χαίρω πολύ …
«Το έργο της εκκλησίας σαφώς και δεν έχει μόνο στόχο να βοηθήσει υλικά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά στοχεύει και στην πνευματική τους αφύπνιση, αφού αυτό είναι και στην τελική το σημαντικότερο στη ζωή μας»
(Αυτό δεν περιμένω όμως σε καμιά περίπτωση να το καταλαβαίνει και να το δεχτεί ένας άθεος !!!)

Δεν σημαίνει όμως ότι επειδή διαδίδετε η ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο με τέτοιους ρυθμούς πρέπει εμείς να έχουμε στο μυαλό μας εταιρίες, κέρδη, πιέσεις και ανταλλάγματα από την πλευρά του κόσμου. Δεν είναι αυτό το πνεύμα μέσα στο οποίο κινείται η ορθοδοξία.

Δε λειτουργεί έτσι η ιεραποστολή, δεν μπορεί να λες ότι η Ελλάδα διαλέγει να βοηθήσει αυτή τη στιγμή υλικά και πνευματικά ανθρώπους σε χώρες όπως η Τανζανία γιατί εκεί υπάρχουν ευνοϊκότερες συνθήκες να μας δεχτούν αφού λιμοκτονούν …
αφού πεινούν, αφού διψούν …

Πώς λες «χρησιμοποιούνται πλέον μέσα (για την διάδοση της ορθοδοξίας) στα οποία δύσκολα μπορεί να αντισταθεί ο εξαθλιωμένος πληθυσμός» ;;;
Είναι άρρωστη αυτή η σκέψη !!! Άρρωστη πέρα για πέρα !!

Ξέρεις πόσο εμφανής γίνετε ο εσωτερικός σου κόσμος όταν γράφεις τις σκέψεις σου ;;;
Με το να αφήνεις τέτοια υπονοούμενα για τα κίνητρα της ορθοδοξίας, το μόνο που καταφέρνεις είναι να μας φανερώνεις τον εσωτερικό σου κόσμο, στον οποίο είναι γραμμένοι παράλογοι νόμοι που δεν συμβαδίζουν σε καμιά περίπτωση με την πνευματικότητα της χώρας μας.

Εκεί που υπάρχει κόσμος ο οποίος μας χρειάζεται, φυσικά και εκεί θα σπεύσουμε πρώτα. Τι ποιο λογικό και κατανοητό από αυτό.
Θα αφήσουμε δηλαδή τους ανθρώπους να πεθάνουν επειδή κάποιοι μπορεί να σκανδαλίζονται ;;; και να πάμε πρώτα σε κανένα πολιτισμένο κράτος να συζητήσουμε για το θεό, έτσι για να μην υπάρχει η υπόνοια ότι εκμεταλλεύεται η ορθοδοξία την αδυναμία του κόσμου, την ώρα που ο άλλος πεθαίνει ;;;

Φυσικά και ΟΧΙ !!!
Πας να βοηθήσεις υλικά αλλά φυσικά και σε πνευματικό επίπεδο εάν το θέλει κάποιος, εκεί που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.
Εάν όλοι αυτοί που ασχολούνται με την ιεραποστολή είχαν τέτοια κόμπλεξ … αλίμονο στους Αφρικανούς και σε όλο τον κόσμο. Αλίμονο !

Επαναλαμβάνω επίσης ότι το μόνο που χρειάζεται για να βοηθήσεις τον κόσμο είναι απλή διάθεση να το κάνεις αυτό και μπορείς πολύ εύκολα ακόμα και χωρίς να συμμετέχεις όπως θα έπρεπε στα μυστήρια της εκκλησίας.
Η μυστηριακή ζωή παραπέμπει και σε άλλου είδους βοήθεια που εσύ δεν είσαι σε θέση να δώσεις, βοήθεια σε πνευματικό επίπεδο.
Το αν δεν εξομολογείτε κάποιος ή δεν κοινωνάει δεν του θέτει νομίζω κανένα κόλλημα στο να κάνει μια δωρεά, ούτε να βοηθήσει κάποιον σε κάτι που έχει ανάγκη.
Εάν θέλει κάποιος να βοηθήσει αληθινά και το θέλει με όλη του την καρδιά, βρίσκει τον τρόπο να το κάνει, δεν τον σταματάει κανένα πρόβλημα.

Εσύ είσαι προκατειλημμένο άτομο και αυτό κάνει ΜΠΑΜ !!!

Δεν έκανα καμιά μαλακία όπως λες που σου πουλάω πνεύμα για το μυαλό σου, πολύ καλά έκανα και συνεχίζω να κάνω με αυτά που βλέπω. Προσπάθησε πρώτα εσύ να χώνεψης τι ανθρωπιά κρύβεται πίσω από όλο αυτό τον αγώνα και άσε τις συμβουλές σου σε μένα.
Δεν είσαι σε θέση.

Ανώνυμος είπε...

Σου λέω ότι η εκκλησία βοηθάει κόσμο ανιδιοτελώς, αφού δεν κάνει καμιά συμφωνία και ούτε περιμένει ανταλλάγματα από κανένα και σε κανένα ζήτημα και κάθεσαι και μου συγκρίνεις όλο αυτό το έργο με άλλου είδους στρατηγικές και πολιτικές και μου λες :
« αφού δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο να επιστρέφονται δώρα και παροχές που στοχεύουν, φερ' ειπείν, στην προσέλκυση πελατών» και θεωρείς και εξυπνάδα τώρα αυτό που είπες …

Δεν νομίζω ότι φταίει κανένας ιερωμένος που αφιέρωσε την ζωή του στο έργο αυτό εάν εσύ έχεις στο μυαλό σου πελατείες και εταιρίες βλέποντας την απλή ανθρωπιά.
Πελάτες είναι οι ορθόδοξοι Έλληνες ;;;
Τι συγκρίσεις είναι αυτές, καταλαβαίνεις τι λες ;;

Κάθεσαι και μου αραδιάζεις ένα σωρό ορολογίες από λεξικά και δεν ξέρω και εγώ από πού αλλού για να υποστηρίξεις τις άρρωστες σκέψεις σου και νομίζεις ότι με ταρακουνάς κιόλας.

Κατάλαβες τίποτα από αυτά που σου λέω ;;;
Τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα σε μια ορολογία και στην πράξη ;;;
Tι νομίζεις ότι θα αποδείξεις βλέποντας τα λεξικά ;;;
Τα λεξικά όποιος και να τα γράφει για κάθε λέξη θα λένε κάτι, αυτή είναι η δουλεία τους. Τον δικό σου τρόπο σκέψης τον βλέπεις καθόλου ;;

Καταλαβαίνεις πόσο επιφανειακά βλέπεις τα πράγματα ;;;

Εκκλησία στόχο έχει να βοηθήσει και υλικά και πνευματικά κάθε άνθρωπο και ...
""ότι γίνετε, γίνετε με αγαθό σκοπό”, το λέει η πραγματικότητα που αρνείσαι να αντικρίσεις και να δεχτείς, και προσπάθησε να ξυπνήσεις γρήγορα επιτέλους, γιατί έτσι δεν πετυχαίνεις τίποτα"" !

Κώστας είπε...

Λέγε εσύ, λέγε. Εγώ πάντως εντείνω το ταρακούνημα γιατί όπως φαίνεται πέσαμε σε βαριάς μορφής περίπτωση (αλλά -και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;- έχει και απίστευτη πλάκα!):

1) «Ο Ιεραποστολικός Σύλλογος ‘’Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος’’ […] διά των δράσεων του στοχεύει σε δύο πνευματικούς στόχους. Την πνευματική ωφέλεια των Χριστιανών της Ελλάδος (εσωτερική ιεραποστολή) και την εξάπλωση της Ορθοδοξίας στην Αφρική (εξωτερική ιεραποστολή). […] Ο δεύτερος στόχος του Συλλόγου είναι η προσφορά παντός είδους βοήθειας για την εξάπλωση της Ορθοδοξίας στην Αφρική, με τη συνεργασία Μητροπολιτών, Ιεραποστόλων και τη χρηματοδότηση πολλών έργων».

Πού ‘ναι (ΚΑΙ) οι φιλανθρωπίες; Οέο…

2) «Και οι πρώτοι καρποί από την Ορθόδοξη παρουσία στη Νέα Ζηλανδία: οι πρώτες βαπτίσεις ενηλίκων, νεοφωτίστων αδελφών μας. Προσευχόμαστε στο Θεό, σύντομα, να ενταχθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και άλλοι Νεοζηλανδοί από κάθε έθνος και φυλή, προσευχόμαστε να επεκταθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία και σε άλλα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να ριζώσει η Ορθοδοξία σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

Πού ‘ναι (ΚΑΙ) οι φιλανθρωπίες; Οέο…

3) «Δικαιούνται και οι άνθρωποι των νησιών και χωρών αυτών να γνωρίσουν την αληθινή πίστη της Ορθόδοξου Εκκλησίας μας... Για να πραγματοποιηθεί αυτό χρειάζονται:

1. Μεγάλη πίστη, θέληση και προσευχή

2. Κατάλληλα πρόσωπα που θα προσφέρουν την ιεραποστολική τους διακονία στα μέρη αυτά.

3. Χρήματα για τις μετακινήσεις και τις άλλες ανάγκες των Ορθόδοξων Ιεραποστόλων

4. Χρήματα για το κτίσιμο Ιερών Ναών, σχολείων και άλλων ιδρυμάτων, απαραίτητων για τη δυναμική και αποτελεσματική παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα μέρη αυτά.

[…]

Χρειάζονται πρόσωπα Ιεραποστολικά, Ορθόδοξοι Ιερείς, μοναχοί και μοναχές, θεολόγοι και κατηχητές, για να διαδώσουν το Ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη και τις φυλές.

[…]

Δεν έχουμε τις υλικές δυνάμεις, αλλά ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ στο Κύριο το θέμα της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής και της εξάπλωσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλα τα κράτη και τα νησιά του κόσμου».

Πού ‘ναι (ΚΑΙ) οι φιλανθρωπίες; Οέο…

Πουθενά οι φιλανθρωπίες… Ούτε στους σκοπούς ούτε στις προσευχές ούτε στους καρπούς ούτε στα δικαιώματα!

Συνεχίζεται...

Κώστας είπε...

Για να πάψεις λοιπόν επιτέλους να μας τα πρήζεις, «Ανώνυμε», ιδού τι θα έπρεπε να έλεγαν οι «ανιδιοτελείς» ομόθρησκοι σου αν όντως ήταν έτσι τα πράγματα όπως θέλεις να μας τα παρουσιάζεις:

«Ο δεύτερος στόχος του Συλλόγου είναι η προσφορά παντός είδους βοήθειας για την εξάπλωση της Ορθοδοξίας στην Αφρική και την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων, με τη συνεργασία Μητροπολιτών, Ιεραποστόλων και τη χρηματοδότηση πολλών έργων».

«Και οι πρώτοι καρποί από την Ορθόδοξη παρουσία στη Νέα Ζηλανδία: οι πρώτες βαπτίσεις ενηλίκων, νεοφωτίστων αδελφών μας και η ανακούφιση πολλών αναξιοπαθούντων. Προσευχόμαστε στο Θεό, σύντομα, να ενταχθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και άλλοι Νεοζηλανδοί από κάθε έθνος και φυλή, προσευχόμαστε να επεκταθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία και σε άλλα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα και να λυθούν τα προβλήματα των αναξιοπαθούντων. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να ριζώσει η Ορθοδοξία σε κάθε γωνιά του πλανήτη και να εκλείψει η πείνα, η δυστυχία κ.λπ.»

«Δικαιούνται και οι άνθρωποι των νησιών και χωρών αυτών να γνωρίσουν την αληθινή πίστη της Ορθόδοξου Εκκλησίας μας και να ζούνε υπό ανθρώπινες συνθήκες κ.λπ.... Για να πραγματοποιηθεί αυτό χρειάζονται:

[…]

4. Χρήματα για το κτίσιμο Ιερών Ναών, σχολείων και άλλων ιδρυμάτων, απαραίτητων για τη δυναμική και αποτελεσματική παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τού πληθυσμού στα μέρη αυτά.

[…]

Δεν έχουμε τις υλικές δυνάμεις, αλλά ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ στο Κύριο το θέμα της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής, της εξάπλωσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας και την εξάλειψη της φτώχιας, δυστυχίας κ.λπ. σε όλα τα κράτη και τα νησιά του κόσμου».

Τις ίδιες επαναδιατυπώσεις μπορείς τώρα να εφαρμόσεις μόνος σου και με όολα τα άλλα παραθέματα από τις χριστιανικές σελίδες (και ΟΧΙ μόνο από λεξικά, πονηρούλη) που σου απαρίθμησα.

Συνεχίζεται...

Κώστας είπε...

Πέραν τούτου, αν δεν απατώμαι, σου είπα τα σάπια όχι σ’ εμένα, γιατί δεν πιάνουν. Φευ…

ΣΑΠΙΟ Νο 1:
«Έρχεσαι εσύ και μας λες ναι, όντως κάνει έργο αλλά δεν είναι μόνο για να βοηθάει τον κόσμο αλλά το κάνει για την διάδοση της ορθοδοξίας, και σου ξανάλεω :

Χαίρω πολύ …
’’Το έργο της εκκλησίας σαφώς και δεν έχει μόνο στόχο να βοηθήσει υλικά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά στοχεύει και στην πνευματική τους αφύπνιση, αφού αυτό είναι και στην τελική το σημαντικότερο στη ζωή μας’’»

Αυτό το «χαίρω πολύ» λοιπόν, από τη στιγμή που λίγο πιο κάτω, σε μιαν ατυχή προσπάθεια να μου κάνεις τον έξυπνο, αντιπρότεινες η λέξη ιεραποστολή να μη σχετίζεται μόνο -ή έστω, πρώτιστα- με την εξάπλωση τού χριστιανισμού, αλλά «να σημαίνει πρώτα ‘’ιερή βοήθεια’’ η οποία μεταφράζετε με φάρμακα, τρόφιμα και ένα σωρό άλλα πράγματα που μπορούν να σώσουν μια ζωή», από τη στιγμή λοιπόν που έκανες το λάθος αυτό, μη μου λες εμένα τώρα «χαίρω πολύ».

(Παρεμπιπτόντως, γιατί έχω την υποψία ότι συγχέεις τον λεξικογραφικό ορισμό με την ετυμολογία;)

ΣΑΠΙΟ Νο 2:
«Επαναλαμβάνω επίσης ότι το μόνο που χρειάζεται για να βοηθήσεις τον κόσμο είναι απλή διάθεση να το κάνεις αυτό και μπορείς πολύ εύκολα ακόμα και χωρίς να συμμετέχεις όπως θα έπρεπε στα μυστήρια της εκκλησίας.
Το αν δεν εξομολογείτε κάποιος ή δεν κοινωνάει δεν του θέτει νομίζω κανένα κόλλημα στο να κάνει μια δωρεά, ούτε να βοηθήσει κάποιον σε κάτι που έχει ανάγκη».

Ο EvanT ΑΛΛΟ όμως ρώτησε αγαπητέ (που με λες και… στόκο κι από πάνω!). Ο EvanT δεν ρώτησε αν μπορεί και ένας άθεος ή αλλόθρησκος να ΣΤΕΙΛΕΙ βοήθεια, αλλά αν μπορεί να συμμετάσχει ενεργά με την προσωπική του παρουσία. Kαι μάλιστα το έγραψε και με έντονη γραφή για να βεβαιωθεί ότι το ερώτημα του δεν θα περνούσε απαρατήρητο:

«Πιστεύεις ότι ένας δηλωμένος άθεος θα ήταν ευπρόσδεκτος να προσφέρει ως εθελοντής σε μια ορθόδοξη αποστολή στην Αφρική;»

Αυτό λοιπόν σχολίασα κι εγώ ανταποδεικνύοντας τους… μεγαλόψυχους, ανεξίθρησκους ισχυρισμούς σου, κι εσύ για να γλυτώσεις μας πουλάς τώρα… σάπιο πατσά! Οπότε για πες μας, λοιπόν, ποιο απ’ τα δύο ισχύει: μάς κάνεις τον Κινέζο ή τελικά όντως είσαι τόσο… στόκος;

Η συνέχεια προσεχώς…

Κώστας είπε...

Και βέβαια, συν τοις άλλοις, είσαι και προβλέψιμος. Γιατί όταν μίλησα για «προσέλκυση πελατών», έβλεπα ήδη μπροστά μου την αντίδρασή σου, γι’ αυτό και πρόσθεσα συνειδητά τη φράση «φερ’ ειπείν», η οποία, βέβαια, υποδήλωνε ότι η λέξη πελάτες δεν ήταν παρά μόνο ένα παράδειγμα. Ένα παράδειγμα το οποίο θα μπορούσε να αντικατασταθεί ή να συμπληρωθεί από άλλες λέξεις όπως οπαδοί, πιστοί κ.λπ. Γι’ αυτό λοιπόν φρόντισα να υπάρχει αυτό το «φερ’ ειπείν». Για να μπορούσα να σου απαντήσω αυτά που σου απαντώ τώρα! Αλλά τι σου λέω τώρα, ε; Ψιλά γράμματα…

«Εκεί που υπάρχει κόσμος ο οποίος μας χρειάζεται, φυσικά και εκεί θα σπεύσουμε πρώτα. Τι ποιο λογικό και κατανοητό από αυτό.»

Κατ’ αρχήν σωστό.

«Δεν σημαίνει όμως ότι επειδή διαδίδετε η ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο με τέτοιους ρυθμούς […]»

Χμμμ…

«Εκεί που υπάρχει κόσμος ο οποίος μας χρειάζεται, φυσικά και εκεί θα σπεύσουμε πρώτα. Τι ποιο λογικό και κατανοητό από αυτό.»

Σωστό. Αλλά, φαντάζομαι, θα έχεις ακούσει την παροιμιακή φράση «το τερπνόν μετά τού ωφελίμου»…

«Πας να βοηθήσεις υλικά αλλά φυσικά και σε πνευματικό επίπεδο εάν το θέλει κάποιος, εκεί που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.»

Εννοείς, φυσικά:«Ακόμα κι αν ως άνθρωπος δεν γίνεται να μένεις ασυγκίνητος από το δράμα των γηγενών, πας με απώτερο σκοπό να τους προσηλυτίσεις. (Τι πιθανότητες όμως θα είχες να σ’ ακούσουν αν δεν τους βοηθούσες υλικά;)»

Κατάλαβες, λοιπόν, κύριε «Ανώνυμε», τι εννοώ; Ποιος θα καθόταν να σ’ ακούσει αν δεν κέρδιζες πρώτα την εμπιστοσύνη του; Αν δεν έκανες κάτι για να ανακουφίσεις άμεσα τον πόνο του; Επικαλείσαι κιόλας το ότι δεν αναγκάζετε κανέναν… Μα αυτό έλειπε, ρε σύ, να τους αναγκάζατε κιόλας! Πλάκα μού κάνεις τώρα; Ή το άλλο, ότι οι αγαθοεργίες που γίνονται είναι και καλά για όλους και όχι μόνο για τους προσήλυτους… Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι υπήρχε ποτέ περίπτωση, σε μια περιοχή όπου ακόμα και τα λασπόνερα φαντάζουν γάργαρη πηγή, να άνοιγε ένα πηγάδι και να επιτρεπόταν μόνο στους ορθόδοξους να πίνουν απ’ αυτό; Ή να άφηναν έναν άρρωστο ανιμιστή να πεθάνει έξω από το ορθόδοξο νοσοκομείο; Σύνελθε, λοιπόν , άνθρωπέ μου και δέξου την προσωπική άποψη που εξέφρασα ήδη από το πρώτο μου κιόλας σχόλιο: μπράβο για όσα γίνονται, αλλά… κόψτε κάτι, ρε σείς! Κόψτε κάτι…

Κώστας είπε...

Τώρα που το σκέφτομαι, η σκηνή πραγματικά ξεπερνά την ανθρώπινη φαντασία:

(Στο πηγάδι):

- O κύριος;
- Νερό…
- Χμμ… Είσαι από την ενορία μας;
- Όχι. Νε… νερό…
- Ναι, αλλά το πηγάδι αυτό είναι MONO για τους πιστούς!
- Νερόοοο!!
- Τέλος πάντων… Άντε, πιες λίγο κι εσύ. Όμως σε περιμένουμε αύριο στη λειτουργία, εντάξει;

Αυτό δηλαδή, ρε έξυπνε «Ανώνυμε», μας λες ότι έπρεπε να γίνεται και κομπάζεις κι από πάνω ότι οι αγαθοεργίες δεν γίνονται μόνο για τους πιστούς;;!! Ήμαρτον δηλαδή!

Κώστας είπε...

Και μια πολύ ωραία διατύπωση -σκέτη ομορφιά!- που ψάρεψα από μια σχετική σελίδα:

«[…] Γι’ αυτό η έναρξη του ιεραποστολικού έργου στη Σιέρα Λεόνε με κέντρο την εκπαίδευση είναι επιτυχής. Η επένδυση της Ορθοδοξίας στα παιδιά, στην παιδεία, δημιουργεί πολλές προσδοκίες για το μέλλον της Ορθοδοξίας. Προσδοκούμε τους ιθαγενείς
κληρικούς και κατηχητές
[…] .»


Επίσης:

«[…] Επειδή το κτίριο ήταν παλιό με πολλά προβλήματα λειτουργίας, οι αρχές το έδωσαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία να το αναβαθμίσει και να το λειτουργήσει σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνορθόδοξης παιδείας. Αυτό ονομάστηκε ''Ορθόδοξο Σχολείο Αγίου Ελευθερίου''.

Ένα άλλο οικόπεδο 5 στρεμμάτων περίπου με παλιό σχολικό συγκρότημα […] παραχωρήθηκε να λειτουργήσει ως Ορθόδοξο σχολείο […] .»


Από τη στιγμή λοιπόν που η εκπαίδευση θα είναι προσαρμοσμένη στα πρότυπα τής ελληνορθόδοξης παιδείας και δεδομένου ότι τα σχολεία θα διαθέτουν και ναό, όποιος θέλει ας πηγαίνει... αλλού!

Επίσης:

«[…] Ο σχεδιασμός στο οικόπεδο αυτό προβλέπει τα εξής έργα:

Α) Συγκρότημα κατοικιών για 120-150 αναπήρους. Αυτό ονομάστηκε “Ορθόδοξο χωριό αναπήρων” […] .»


Από τη στιγμή λοιπόν που μιλάμε για ορθόδοξο χωριό και δεδομένου ότι θα υπάρχει και ναός εκεί, όποιος από τους ανάπηρους θέλει ας φύγει ή κι αν μείνει, ας μην πατήσει ποτέ το πόδι του στην… εκκλησία!

Όμως για κάτσε, τι λέει εδώ;

«Υπάρχει πολλή φτώχεια. Και η αγωνία όλων των ανθρώπων είναι πώς θα εξασφαλίσουν τον επιούσιο άρτο. Γι’ αυτό είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς αυτοί που προσέρχονται στην Ορθοδοξία και θέλουν να βαπτιστούν γιατί προσέρχονται. Γιατί προσβλέπουν σε βοήθεια και έχουν την ελπίδα ενός καλύτερου μέλλοντος ή γιατί αγάπησαν και πόθησαν την Ορθόδοξη πίστη;

Αυτό ίσως θα γίνει πιο διακριτό μετά από λίγα χρόνια, όταν θα σταθεροποιηθεί η Ορθόδοξη, Εκκλησία και εκπέμψει το ‘’ακριβές πνευματικό της στίγμα’’. Προς το παρόν φαίνονται ότι συνυπάρχουν και τα δύο. Το ακριβές περιεχόμενο του καθενός μόνο ο Κύριος το γνωρίζει […] .»


Μάλιστα… Οπότε, αν η αντιληπτική μου ικανότητα δε με προδίδει, όντως παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο για το οποίο με… μάλωσε ο «Ανώνυμος». Ότι δηλαδή πολλοί -για το ποσοστό, άσε καλύτερα, ας μην… εκφέρω άποψη-, ότι λοιπόν πολλοί όντως… προσελκύονται!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Aν & δεν έχω το χρόνο να διαβάσω τα σχόλια που θα το ήθελα (με ενοχλεί πάντως πολύ η δειλή ανωνυμία), ωστόσο με λύπη μου δεν μπορώ κι εγώ -αν & χριστιανή- να μη συμφωνήσω πως η ορθόδοξη εκκλησία σήμερα στην Ελλάδα νοσεί άσχημα... Σε πάαααρα πολλά πράγματα βέβαια. Όμως από την άλλη, εγώ δεν πιστεύω στους παπάδες αλλά στο Θεό! Κι ας με θεωρούν έτσι οι χριστιανοί αιρετική & οι άθεοι ανόητη...
Καλημερούδια!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστιανισμός είναι το Άλφα και το Ωμέγα του σκότους.

ΙΗΣΟΥΣ: ΚΗΡΥΚΑΣ
ΜΙΣΟΥΣ, ΔΙΧΑΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Αποτύπωση της ψυχογραφίας του
από τους ίδιους τους ευαγγελιστές

Η συνέχεια εδώ : http://freeinquiry.gr/pro.php?id=162

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Κώστα
Καλά κάνεις και ξεσκεπάζεις τις κραυγαλέες αντιφάσεις των ζαλισμένων ψευδο-απολογητών, όπως όμως σου έχω ξαναπεί, νομίζω πως ασχολείσαι υπερβολικά μαζί τους! Δε μας χρειάζονται εμάς για να γίνουν ρόμπα, τα καταφέρνουν μια χαρά και από μόνοι τους...

Φίλη Ηλιαχτίδα
Σέβομαι τα πιστεύω σου, όπως και κάθε ανθρώπου. Χαίρομαι που, αν και Χριστιανή, βλέπεις καθαρά τη ζοφερή κατάσταση της της ορθόδοξης Εκκλησίας...

stavroula είπε...

Ligo ka8usterhmena sto paron 8ema
alla epitrepte mou na ekfrasw k thn dikh mou gnwmh.

Gia opoiondhpote polith (a8eo,
a8rhsko klp) o xwrismos Ekklhsia/Kaisara einai dikaiwma(a civil right) gia enan pisto 8a elega agwnas k tolmh...
toulaxiston stis meres mas.

Anwnume dusthxws, ean laveis auto to munhma, o vasilias einai gumnos.

Euxaristw gia thn filo3eneia:)

Παναγιώτης είπε...

«Δε μας χρειάζονται εμάς για να γίνουν ρόμπα, τα καταφέρνουν μια χαρά και από μόνοι τους... !!!»

Ανορθόδοξε, διαβάζοντας κανείς προσεκτικά αυτά «που σου είπαν» από το τηλέφωνο και αυτά που λένε οι διάφοροι εδώ μέσα βγάζεις μάλλον άλλο συμπέρασμα.

Καλή τύχη στα επόμενα