Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Οι κωμικοτραγικές τακτικές των απολογητών της ΟΟΔΕ

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, όπου παρουσίαζα στοιχεία για τους εκκλησιαστικούς κύκλους που καθοδηγούν τους απολογητές και τις δράσεις τους, θα επεκταθώ σήμερα λίγο παραπάνω. Αρχικά θα παραθέσω ένα μακροσκελές, μα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μήνυμα, που είναι άκρως κατατοπιστικό για τον τρόπο δράσης και τις μεθόδους των απολογητών. Η προέλευσή του είναι ίδια με αυτή των προηγουμένων (παλιό forum των απολογητών) και η δομή του τέτοια, ώστε θα μπορούσε άνετα να παραλληλιστεί με κατευθυντήριες εντολές προς τα μέλη μιας παρακρατικής οργάνωσης... Ας περάσουμε στο ίδιο το κείμενο:


Από: oode

Προς: Apologites

Αποστολή: Σάββατο, 8 Μαΐου 2004 9:34 πμ

Θέμα: [apologites] ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ και ανασκόπηση τής δράσης μας


Χρόνια πολλά αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί!


Σήμερα η ομάδα τών Απολογητών κλείνει ακριβώς 10 μήνες ύπαρξης από το πρώτο μας μήνυμα ως ομάδα! Στο μήνυμα αυτό θα κάνω πρώτα μια σύντομη ανασκόπηση τών όσων επιτεύχθηκαν στους 10 αυτούς μήνες, και μετά θα ζητήσω τη συμβολή σας σε ένα σχέδιο δράσης που σκέφθηκα, που θα βοηθήσει να διατηρήσουμε ξεκούραστοι τον έλεγχο τών φόρουμ που επιθυμούμε.


Α΄ Ανασκόπηση τού έργου μας

Η ομάδα μας αυτή, στο διάστημα αυτό, εκδήλωσε έντονη δραστηριότητα έρευνας, καταγραφής θεμάτων, και παρουσίας, όχι μόνο στο Ίντερνετ, αλλά και σε περιοδικά. Το περιοδικό Τρίτο Μάτι, φιλοξένησε όχι μόνο δικές μου επιστολές και του Θωμά, αλλά και αποσπάσματα από την ιστοσελίδα του «Παρατηρητή της Σκοπιάς». Στο Ίντερνετ κάναμε αισθητή την παρουσία μας, σε πλήθος φόρουμ, επικολλώντας συντριπτικά κείμενα, με απαντήσεις κατά των επιθέσεων που δεχόταν η Εκκλησία, από οργανωμένες ομάδες Νεοειδωλολατρών. Παράλληλα, συνεχίστηκε η απάντηση των βασικών τους κειμένων με τα οποία χτυπούσαν την Εκκλησία, και στείλαμε επιστολές σε πολλούς αποδέκτες, για τους αρχαιολάτρες, μεταξύ τών οποίων και σε αρκετούς δημοσιογράφους.


Ένα βοήθημα που αναπτύξαμε, η «Φαρέτρα», μέσα σε διάστημα ενός μήνα, έφθασε τα 130 επιλεγμένα θέματα, και ως σήμερα 160, ενώ έχω άλλα 50 περίπου σχεδόν έτοιμα για να βάλω μόλις βρω ευκαιρία. Το κείμενο: «Αρχαιοπληξία», του Γιάννη Τ., ήταν ένα μάζεμα των στοιχείων της ομώνυμης ιστοσελίδας του, από τον Θωμά. Ο δε Θωμάς, ετοιμάζει 3 βιβλία για τους αρχαιολάτρες, το ένα για την Παλαιά Διαθήκη, και το άλλο για την αιματηρή ιστορία των αρχαίων ειδωλολατρών και το άλλο για τη Ρώμη. Οπότε μαζί με την αρχαιοπληξία και την απάντηση στον Ρασσιά που ετοιμάζουμε και που μάλλον και αυτό θα γίνει βιβλίο, ετοιμάζουμε 5 βιβλία για τους αρχαιολάτρες.


Η δημιουργία τής αυτόματης αυτής λίστας από τον Θωμά, έγινε αιτία να ενεργοποιηθούμε περισσότεροι και περισσότερο σε διάφορα θέματα, και να μαζέψουμε σε αυτό το λίγο διάστημα υλικό, περισσότερο από κάθε άλλη προηγούμενη ανάλογη περίοδο χρόνου. Το υλικό αυτό, ήδη έχει διανεμηθεί σε αρκετούς ενδιαφερόμενους που έχουν εκπομπές στα μέσα μαζικής επικοινωνίας σε CD και φωτοτυπίες, και από αυτό θα βγουν χάριτι Θεού, βιβλία και εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.


Τέλος, η ομάδα μας που ήδη αριθμεί 38 μέλη στη λίστα, πέρασε στην άμεση αντιπαράθεση και αναίρεση τών ηγετών τών παγανιστών, που είναι κάτι ακόμα πιο αποτελεσματικό με την αντιπαράθεσή μας με απλά μέλη που είχαμε πριν.


Το μόνο μελανό σημείο στο έργο μας, είναι ότι δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να κρατήσουμε επαρκώς ούτε το μοναδικό φόρουμ το οποίο θέσαμε ως πρώτο στόχο μας, το φόρουμ τού Φόκους (www.focusmag.gr). Και το λέω αυτό, επειδή αφήσαμε εκεί ένα δύο άτομα μόνο, και βασανίζονται, και δεν προλαβαίνουν. Εγώ έχω να μπω 15 μέρες περίπου, αλλά έπρεπε να τελειώσω το βιβλίο μου για να αρχίσει η διόρθωση.


Για τα νεώτερα μέλη, θα πω τα εξής επ' αυτού τού φόρουμ:


Η ομάδα μας ξεκίνησε με στόχο την απάντηση στα φόρουμ. Ως πρώτους στόχους θέσαμε αρχικά δύο φόρουμ: Το Σχολικό Δίκτυο, που είχε να κάνει με την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, και ήταν και αυτό πρώτος στόχος τών παγανιστών, και μετά ως δεύτερο στόχο το Φόκουσμαγκ, που είχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, και από ανθρώπους με υψηλό επίπεδο μόρφωσης, ως φόρουμ κυρίως επιστημονικών θεμάτων.


Το Σχολικό Δίκτυο, ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΘΗΚΕ μόνο στους εκπαιδευτικούς, οπότε δεν υπήρχε πλέον πρόβλημα, και δεν χρειάσθηκε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με αυτό ως ομάδα. Οπότε αρκεσθήκαμε να κρατήσουμε το Φόκουσμαγκ. Και ως τώρα το καταφέραμε, με εξαίρεση τις τελευταίες εβδομάδες.


Στο Φόκουσμαγκ, αποκρούσαμε ως τώρα ΟΛΕΣ τις επιθέσεις τών παγανιστών που μπήκαν για να γράψουν εκεί. Μέσα σε αυτούς τον Αμυρά, και ποιος ξέρει ποιους άλλους που δεν μάθαμε ακόμα. Μετά από ένα διάστημα αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν. Τις ημέρες αυτές, έχουμε εκεί ένα μέλος τού ΥΣΕΕ, τον Αιγαία, (πέρα από τα μόνιμα μέλη που έχουν αντιχριστιανικές ιδέες και εμμονές).


Δυστυχώς με τα φόρουμ, επειδή είναι πολλά, συχνά σκορπιζόμαστε, και δεν προλαβαίνουμε να τα βγάζουμε πέρα. Είναι κουραστικά, χρονοβόρα και ψυχοφθόρα. Όμως τα διαβάζει πολύς κόσμος και παρασύρεται. Και από κάθε φόρουμ, κάνουμε γνωριμίες με ανθρώπους που αγαπούν την αλήθεια τού Χριστού μας. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε την προσπάθεια.


Επειδή ο καθένας μας έχει είτε έναν τομέα όπου δαπανάει το χρόνο του, είτε κάποιο άλλο φόρουμ που προτιμάει και συχνάζει, είναι δύσκολο να έχουμε την απαίτηση να ξοδεύουμε το χρόνο μας στο Φόκουσμαγκ, εφόσον η παρουσία μας, έστω και υποτιπωδώς, είναι χρήσιμη και αλλού. Σκέφθηκα λοιπόν έναν τρόπο, που ξεκινώντας από το Φόκουσμαγκ, θα επεκταθούμε και σε άλλους στόχους - φόρουμ με τον καιρό. Θα το αναπτύξω στην επόμενη και (υπομονή) τελευταία ενότητά μου:


Β΄ Σχέδιο δράσης με τα φόρουμ

Το σχέδιο είναι το εξής: Θα ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ το Φόκουσμαγκ (ως πρώτο στόχο) σε εβδομαδιαία βάση ΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ τών 7 ατόμων, και μετά θα επεκταθούμε σε άλλο Φόρουμ - στόχο, μόλις βρούμε άλλους 7 διαθέσιμους. Ο τρόπος είναι ο εξής:


7 από εμάς, (εγώ δηλώνω ο πρώτος εθελοντής), θα αναλάβουμε να περιφρουρούμε το φόρουμ και να γράφουμε εκεί, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Εγώ επιλέγω την Τετάρτη που μπορώ σχεδόν πάντα.


Διαλέξτε λοιπόν ημέρα, και δηλώστε ποια μέρα ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ θα περιφρουρεί ο καθένας μας τον πρώτο αυτό στόχο. Εγώ είμαι ο ένας. Μένουν λοιπόν άλλοι 6. Δηλώστε με μήνυμά σας ποιοι θέλετε, και ποια μέρα θα το αναλάβετε.


Και όταν συμπληρωθούν 7 άτομα εδώ, θα θέσουμε ένα ακόμα φόρουμ κατόπιν προτάσεων, ως 2ο στόχο, και θα το αναλάβουν ΑΛΛΟΙ 7. Και πάει λέγοντας. Ανά 7 από εμάς, θα κρατούν ένα φόρουμ μόνιμα και σταθερά. Όσο περισσότεροι γίνουμε, τόσο πιο πολλά φόρουμ θα περιφρουρούμε επαρκώς.


Γ΄ Πλεονεκτήματα τού σχεδίου αυτού

1. Θα απαιτείται να δαπανούμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ την εβδομάδα ο καθένας μας για το φόρουμ που ανέλαβε, και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο την υπόλοιπη εβδομάδα μας για τις άλλες δραστηριότητές μας.


2. Θα εμφανίζονται στο φόρουμ 7 διαφορετικοί Χριστιανοί στη διάρκεια τής εβδομάδας, και θα φαινόμαστε πολλοί, κάτι που επιδρά όχι μόνο στη δική μας ψυχολογία και τών αναγνωστών τών φόρουμ, αλλά και τών παγανιστών, που τους ρίχνει το ηθικό. Δεν θα φαινόμαστε "φτωχοί συγγενείς" όπως τώρα, που είμαστε σκόρπιοι 1 - 2!


3. Θα είναι πιο ξεκούραστα έτσι, γιατί ο καθένας θα απαντάει μόνο στα μηνύματα τής ημέρας του, γιατί τα προηγούμενα θα έχουν απαντηθεί από άλλον. Το πολύ - πολύ, αν θέλει να σχολιάσει κάτι προηγούμενο, να βάλει ένα: "συμφωνώ με τον τάδε", για να δείξουμε και την ομοψυχία μας.


4. Θα μπορεί ο καθένας μας έτσι με αυτή τη μικρή συμμετοχή, να πηγαίνει και στο άλλο φόρουμ που τυχόν συχνάζει με άνεση, και να εμφανίζεται και εκεί στην παρέα του.


Δεν θα σας κουράσω άλλο. Περιμένω συμμετοχές για τον πρώτο στόχο μας, το Φόρουμ τού Φόκουσμαγκ. Εγώ διάλεξα την Τετάρτη που μπορώ. Μένουν οι ημέρες: Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο. Μόλις τα συμφωνήσουμε ξεκινάμε.


Δηλώστε συμμετοχή και διαλέξτε!!!


Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω, καθώς το κείμενο είναι τεράστιο και βρίθει από κωμικοτραγικά μαργαριτάρια, που σηκώνουν πολύ σχολιασμό. Αρχικά, θίγεται το θέμα της «φαρέτρας». Μια συλλογή κειμένων δηλαδή που έγραψαν οι... μεγάλοι εγκέφαλοι της ομάδας, τα οποία κοπιάρουν ασύστολα οι απολογητές, επικολλώντας ολόκληρα σεντόνια σε όποιο ιστολόγιο ή forum κρίνουν απαραίτητο. Έτσι, δεν είναι αναγκαίο να είναι όλοι βαθύτεροι γνώστες των ιστορικών και θεολογικών ζητημάτων. Αρκούν 2-3 «ψαγμένοι τύποι» για αυτή τη δουλειά, ενώ οι δεκάδες των άβουλων και αμαθών «στρατιωτών» κάνουν απλά copy-paste, δείχνοντας οτι έχουν και άποψη! Πρόσφατο παράδειγμα ο “Νίκος ο Μετανοείτε”, που μας επικόλλησε ένα τεράστιο κατεβατό της ΟΟΔΕ για τη Σκυθόπολη, ενώ το θέμα της ανάρτησης ήταν... άλλο (τι να κάνει και η φουκαριάρα η ΟΟΔΕ, δεν μπορεί να έχει απαντήσεις για όλα τα θέματα, αυτό είχαμε, αυτό σας στείλαμε)!


Αμέσως μετά, ο συγγραφέας του κειμένου περηφανεύεται για τα 5 βιβλία που ετοιμάζουν να κυκλοφορήσουν (κακόγουστα λιβελογραφήματα που δήθεν «αντικρούουν» τις απόψεις του Ρασσιά και άλλων), ενώ πληροφορεί τους απολογητές οτι υλικό τους έχει διανεμηθεί σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις! Πολλή οργάνωση ρε παιδιά! Μόνοι σας τα σχεδιάσατε όλα αυτά ή μήπως σας τα υπαγόρευσαν ο Τσούρος και ο Μεταλληνός; Απορώ επίσης για το ποιος χρηματοδοτεί τις δεκάδες ιστοσελίδες που διατηρείτε και τα βιβλία που εκδίδετε (εδώ ο Άθεος δυο βιβλία έχει εκδώσει και ξεπαραδιάστηκε)...


Έπειτα έρχεται το θέμα που έχει περισσότερο ενδιαφέρον, η προπαγανδιστική δράση σε forum υψηλής επισκεψιμότητας. Σκοπός τους είναι, σύμφωνα με το κείμενο, να παρασύρουν όσο περισσότερο κόσμο γίνεται! Για να επιτύχουν τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, σκαρφίστηκαν το δαιμόνιο σχέδιο των... βαρδιών! Κάθε μέρα θα έχει «υπηρεσία» και διαφορετικός απολογητής, με άλλο όνομα βεβαίως για να φαίνονται πολλοί. Φυσικά, μόλις αποκτήσουν τον «έλεγχο» ενός forum σειρά έχουν άλλα, πάντα με πολλούς επισκέπτες (όπως το battlefield ή το phorum για παράδειγμα)... Ενδιαφέρον έχει πως ονομάζουν τα forums όπου δραστηριοποιούνται «στόχους», ενώ την όλη διαδικασία «περιφρούρηση»! Έντονα στρατιωτική ορολογία για μια δραστηριότητα που περισσότερο θυμίζει σκληρό και ανελέητο πόλεμο, παρά πολιτισμένη ανταλλαγή ιδεολογικών και θρησκευτικών απόψεων. Τι να πω κι εγώ ο άβγαλτος, που νόμιζα οτι το ίντερνετ είναι διασκέδαση...


Είχα σκοπό να παρουσιάσω εκτενή παραδείγματα των κουτοπόνηρων αυτών τακτικών, αλλά επειδή μάλλον σας κούρασα, θα παραθέσω links για δυο άρθρα των φίλων Λασκαράτου και Κώστα, ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματα μόνοι σας. Στο πρώτο άρθρο ο μαχητικός Λασκαράτος εκθέτει ορισμένα γεγονότα από την «άγνωστη» ιστορία του Βυζαντίου και δέχεται τα συντονισμένα (από ποιόν άραγε;) πυρά των απολογητών Δηδρ, Expaganus, Περαστικού και Νίκου του μετανοείτε, οι οποίοι με ανεπαρκώς τεκμηριωμένα επιχειρήματα και φτηνές τακτικές υποτίμησης και συκοφάντησης του αντιπάλου προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο... Στο δεύτερο κείμενο, ο Κώστας καταθέτει στοιχεία και προσωπικές εκτιμήσεις για τα ενοχλητικότατα trolls papyrus, Δηδρ και Εδεοκ, που πιθανότατα είναι το ίδιο πρόσωπο!


Για επιδόρπιο, θα σας παρουσιάσω ένα μικρό κομμάτι από το δεύτερο κείμενο που μου έκανε τεράστια εντύπωση. Βλέπετε η παρενόχληση, η οργανωμένη προπαγάνδα και το... ξεκατίνιασμα δεν είναι οι μόνες ασχολίες των «νέων του Μεταλληνού», καθώς επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και στην πλαστογραφία! Ο Papyrus-Δηδρ-Εδεοκ παραποίησε σκόπιμα κείμενο του Oxford Dictionary of the Christian Church, σε άρθρο στη Wikipedia για το δολοφόνο Άγιο Κύριλλο της Αλεξάνδρειας, με συνέπεια να τιμωρηθεί με μηνιαίο αποκλεισμό!! Συγκεκριμένα, έγραψε:


He soon opened warfare with impartial vigour upon Novatianism, Neoplatonism, the Jews, and the Emperial prefect, Orestes, and he himself bore no personal responsibility for the death of the distinguished philosopher Hypatia, her murder was certainly the work of his supporters.


Αντί του:


He soon opened warfare with impartial vigour upon Novatianism, Neoplatonism, the Jews, and the Emperial prefect, Orestes, and if he himself bore no personal responsibility for the death of the distinguished philosopher Hypatia, her murder was certainly the work of his supporters.


Με την παράλειψη αυτού του μικρού if ο πλαστογράφος άλλαξε τελείως το νόημα, απαλλάσσοντας τον Άγιο Κύριλλο Αλεξάνδρειας από όλες τις ευθύνες για τη δολοφονία της φιλοσόφου Υπατίας... Άραγε δεν έχουν τύψεις αυτοί οι άνθρωποι, που χρησιμοποιούν οποιαδήποτε διαστρέβλωση και πλαστογραφία προκειμένου να υποστηρίξουν τις απόψεις τους; Ή μήπως δικαιολογούν τις πράξεις τους ως «ωφέλιμα ψέματα», όπως πράττουν επί αιώνες τώρα οι απολογητές της Δυτικής Εκκλησίας; Ρητορικά μάλλον τα ερωτήματά μου, καθώς δεν περιμένω απάντηση...


Δείτε και:




67 σχόλια:

Saq είπε...

Εντάξει, έμεινα άφωνος, γιατί το να συντονίζονται κάποιες ομάδες για να προστατεύουν τα πιστεύω τους είναι δημοκρατικό και επόμενο.
Αλλά το να γίνεται συννενοημένη και με ανήθικους τρόπους προπαγάνδα και σχεδιοποιημένη επίθεση σε blogs και forums, αλλά και παραποίηση στοιχείων είναι πέρα για πέρα απατεωνιά. Σίγουρα αυτά γίνονται σε όλα τα επίπεδα συζητήσεων και θεμάτων και όχι μόνο στα της θρησκείας.

Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι πλέον! Όπως λες δεν έχουν θέσει στην blogόσφαιρα

Ανώνυμος είπε...

Την καλημέρα μου Αν-ορθόθοξε, και chapeau για την έρευνα.

Έχω μείνει άφωνος και εγώ. Οι λεγεώνες του Κυρίου με τα σου σε σχηματισμό χελώνας!
Το μήνυμα που παραθέτεις βέβαια εξηγεί το χαλασμό και το τρολάρισμα που γίνεται σε ορισμένα δημοκρατικά blogs κατά καιρούς.

Φίλε Newton, εγώ θα ήμουν ακόμη πιο αυστηρός. Δεν ΝΟΕΙΤΑΙ συμφωνία ομάδων για την προστασία των προσωπικών πιστεύω τους - η πίστη είναι ζήτημα καθαρά προσωπικό. Απ'τήν άλλη πλευρά του "παραπετάσματος" δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο...

akrat είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
εγώ δεν έμεινα άφωνος
πρόκειτε για μια σέχτα που έχει πάρει στους ώμους τους αυτά που λέει... Ε και? Τα άλλα έρχονται μόνα τους... Και δομές και καθήκοντα ... Όλα φυσιολογικά...
Εγώ δεν θα πολεμούσα αυτή την σέχτα λέγοντας πράγματα του στυλ λεφτά κλπ....

Ένα πρέπει να κατανοήσουμε ....
Η ιδεολογική πίστη είναι κορυφαίο σημείο του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ...
Και ο αγώνας ήταν και είναι ιδεολογικός...

Εμένα πάντως μου την σπάνε και οι Χριστιανοί και οι Ειδωλολάτρες και όλοι οι περί του θεού θεών ειδώλων κλπ...
Συγνώμη αν σπαταλώ την υπομονή σου...

Κώστας είπε...

Το γεγονός τής παράλειψης τού επίμαχου
if, φίλε Ανορθόδοξε, ήταν μάλιστα και
το πιο χτυπητό στοιχείο, αφού -όπως
αναφέρω στο κείμενο που λίνκαρες- το ίδιο
ακριβώς έκανε και ο Εδεοκ («ευτυχώς δεν είμαι
ο κωστάκης») στο δικό μου μπλογκ. Δηλαδή,
διάβολε, ούτε να καλυφθούν στοιχειωδώς δεν
ξέρουν. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για κάποια
άλλα από τα άτομα που ανέφερες. Γράφουν
μεν ανώνυμα και υποτίθεται ανεξάρτητα, αλλά
οποιοσδήποτε διαθέτει στοιχειώδη αντιληπτική
ικανότητα και κάνει κάποιους απλούς, μα πολύ
απλούς συσχετισμούς, θέλοντας και μη πάλι
πάνω στην Ο.Ο.Δ.Ε. πέφτει. Και ξέρεις τι,
καλά κάνουν και συνεργάζονται με την
Ο.Ο.Δ.Ε., δεν είναι αυτό το πρόβλημα; Να το
παραδέχονται όμως και όχι να μας το παίζουν
στα διάφορα μπλογκ και στα φόρα ουδέτεροι
και ανεξάρτητοι. Κυρίως όμως να παίζουν τίμια.
Τ-Ι-Μ-Ι-Α!

Για να επανέλθω πάντως στο θέμα με το
if που παρέλειψε ο Papyrus στην βικιπαίδεια
και ο Εδεοκ στο «τι εστίν αλήθεια;», αυτό
που πρέπει να θεωρηθεί χωρίς την
παραμικρή επιφύλαξη μεμπτό, είναι το ότι
ο εν λόγω απολογητής άρχισε να παραθέτει
αμέσως μετά την επίμαχη φράση
και όχι αμέσως πριν, κάτι που καταφανώς
έγινε με πρόθεση. Παρ’ όλα αυτά, επειδή
θέλω να είμαι δίκαιος, με την παράλειψη
τού and if το νόημα τελικά ΔΕΝ διαστρεβλώθηκε
αφού όπως εξηγώ αναλυτικά στην παραπομπή
(1) τού κειμένου μου που λίνκαρες, εδώ δεν
είχαμε υποθετική, αλλά εναντιωματική
πρόταση.

Ως προς την ουσία τής παράθεσης λοιπόν,
είχε δίκιο ο Papyrus που διαμαρτυρήθηκε
για τη φραγή που του επιβλήθηκε αφού
παραποίηση είναι σαφές ότι δε διαπράχθηκε.
Εκεί όμως που είχε απόλυτο άδικο και
εκτέθηκε, είναι σ’ αυτό καθαυτό το γεγονός
τής αποσιώπησης των δύο επίμαχων λέξεων.
Εφόσον καταλάβαινε απόλυτα τη σημασία
τής φράσης and if , για ποιον λόγο την
άφησε έξω από την παράθεση; Τι του κόστιζε
να την ενσωματώσει; Πόσο χώρο και πόσο
χρόνο θα χρειαζόταν; Είναι λοιπόν σαφές ότι
ο Papyrus δεν ήταν καθόλου σίγουρος για το
πόσο «αθώες» ήταν οι δύο λέξεις και γι’ αυτό
προτίμησε να τις ψαλιδίσει.

Και μιας και μιλάμε για χειραγώγηση πηγών,
ιδού άλλο ένα -κυριολεκτικά… ξεκαρδιστικό,
ή μάλλον, τραγικό- παράδειγμα:

Μου την πέφτει λοιπόν ο Εδεοκ για το
ζήτημα τής Υπατίας (για το οποίο, σημειωτέον,
είχα τηρήσει απόλυτα νηφάλια στάση!) και
ως επιχείρημα υπέρ τής πλήρους αθώωσης
τού Κυρίλλου, μού επικολλά το παρακάτω
παράθεμα από την Εκκλησιαστική Ιστορία
του Schaff όπου υποτίθεται ότι «αναφέρεται
ως ευθύνη η εξαγρίωση του πλήθους»:

«"But in this cruel tragedy he probably
had only the indirect part of exciting the
passions of the Christian populace which
led to it, and of giving them the sanction
of his high office"».

Διαβάζω λοιπόν και ξαναδιαβάζω το επίμαχο
κομμάτι, το γυρνάω από ’δώ, το γυρνάω
από ’κεί, μα το αποτέλεσμα παραμένει πάντα
το ίδιο: πουθενά δεν βλέπω αυτό που «είδε»
ο Εδεοκ. Και βέβαια πώς να το δω αφού
το κείμενο λέει αυτολεξεί:

«Αλλά σ’ αυτή τη σκληρή τραγωδία πιθανότατα
είχε μονάχα ΕΜΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ το χριστιανικό πλήθος
γεγονός το οποίο οδήγησε και εκεί, και
ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ του
υψηλού αξιώματος του.»

Οπότε εδώ ρε παιδιά, τι να σχολιάσει κανείς;
Ο άνθρωπος που μού τα ’χει κάνει τούμπανο
με τη ##&@*** τη βιβλιογραφία, πήγε να μού
κάνει τον έξυπνο επικολλώντας πηγές που…
δεν καταλάβαινε!! Ή -ακόμα χειρότερα- τις
καταλάβαινε, αλλά τις διαστρέβλωσε
αδίστακτα πιστεύοντας ότι είμαστε από το…
Τιμπουκτού (συγγνώμη Τιμπουκτού, μια
απλή έκφραση είναι!)…

Το ωραίο είναι ότι εγώ ψάχνοντας αργότερα
στη διαδικτυακή έκδοση τού έργου τού Schaff,
ενώ δεν κατάφερα να εντοπίσω το επίμαχο
απόσπασμα (αφού δεν είχα ούτε καν
παραπομπές), βρήκα μια άλλη τοποθέτηση
τού Schaff που, αν μη τι άλλο, παρουσίαζε
πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον:

«[…] was seized in the open street by the
Christian populace and fanatical monks,
PERHAPS NOT WITHOUT THE CONNIVANCE
OF THE VIOLENT bishop Cyril (…)»

Εδώ λοιπόν ο Schaff αναφερόμενος στη
μαρτυρία τού Σωκράτη τού Σχολαστικού, λέει
ότι η Υπατία «δέχθηκε επίθεση στη μέση
τού δρόμου από το χριστιανικό πλήθος και
από φανατικούς μοναχούς, ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ
ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ή: ΣΥΝΕΝΟΧΗ /
ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ / ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΝΟΧΗ) ΤΟΥ
ΒΙΑΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Κυρίλλου»!!!!

Κατά τα άλλα η πηγή που είχε την ατυχή
έμπνευση να μου αντιτάξει ο εν λόγω
απολογητής, υποτίθεται ότι … αθώωνε τον
Κύριλλο! Μένει ακόμα τίποτα να σχολιάσω;

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Newton
Όπως ακριβώς τα λες! Δεν έχω κανένα πρόβλημα με όποιον συζητάει πολιτισμένα τις χριστιανικές του απόψεις. Αυτοί όμως βρίσκονται σε εντελώς άλλο επίπεδο...

Φίλε undantag
Όπως διάβαζα και στα Αστερίξ μικρός, όταν οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι αντίκριζαν τους Γαλάτες από σχηματισμό χελώνας γίνονταν... λαγός! Έτσι και οι απολογητές, που έχουν αποδείξει πολλάκις πόσο κότες είναι μόλις εμφανιστούν ατράνταχτα επιχειρήματα εναντίον των θέσεών τους!

Φίλε akrat
Αν και προσωπική μου άποψη είναι οτι το ίντερνετ είναι πρωτίστως διασκέδαση, δεν έχω αντίρρηση να υπερασπίζεται μαχητικά κάποιος τα πιστεύω του. Μέχρι ποιό σημείο όμως; Να φτάσει να λέει χυδαία ψέμματα και να πλαστογραφεί πηγές;

Φίλε Κώστα
Συμφωνώ κι επαυξάνω, με μια μόνο διαφοροποίηση. Αν είναι κάποιος καλός γνώστης των Αγγλικών, θα καταλάβει οτι η πλαστογραφία του papyrus δεν αλλάζει ριζικά το νόημα του κειμένου (στο αυθεντικό αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο η δολοφονία να έγινε μετά από άμεση εντολή του, ενώ το πλαστό ρίχνει το βάρος μόνο στους οπαδούς του).

Οι περισσότεροι όμως που θα το δουν δεν θα δώσουν μεγάλη προσοχή και θα πιστέψουν τα ψέματά του, τα οποία στηρίζει στο επίμαχο απόσπασμα. Άσε που παραλείποντας μόνο ένα if μπορεί να ισχυριστεί μετά οτι του «ξέφυγε», ενώ αν άλλαζε περισσότερο τη δομή του κειμένου θα ήταν κραυγαλέα η πλαστογραφία του...

pølsemannen είπε...

Τους παραδέχομαι, είναι πραγματικοί ήρωες της πίστης!

Δώστε κι άλλη σαβούρα και ψέμα στον κοσμάκη για να σωθεί!

+Καραευλόγησον+

Μιχάλης Ρ. είπε...

Μετά από 20 αιώνες κατοχής και διώξεων παρουσιάζεται από 1981 και μετά, με την έκδοση του «Δαυλού» κυρίως, ένα κίνημα αμφισβήτησης της «θρησκευτικής ιστορίας» που μας επέβαλαν και του δόγματος που μας ταλαιπώρησε και εκμεταλλεύτηκε αιώνες. Το κίνημα αυτό ήταν και είναι το συλλογικό ασυνείδητο ανθρώπων που με οποιοδήποτε τρόπο ξύπνησαν από τον πνευματικό λήθαργο των σκοταδιστών και είπαν ποικιλότροπα το δικό τους όχι «στη φυγή, στη λιποταξία, στο θάνατο». Το κίνημα δεν πήρε ποτέ οργανωμένη μορφή και γι’ αυτό και δεν αντιμετώπισε την ουσιαστική αντίδραση του «ορθόδοξου κράτους». Χωρίς την ύπαρξη ουσιαστικής οργάνωσης, την δημιουργία δηλ. μιας σύγχρονης «Φιλικής Εταιρίας» με τους μηχανισμούς και τις προεκτάσεις της, θεωρώ δύσκολη την αντιμετώπιση του στρατού της «Βυζαντινής συνέχειας». Πρέπει ο καθένας μας και κυρίως αυτοί που έχουν τη δυνατότητα, τα προσόντα και τη θέληση, οι πρώτοι στόχοι, να αναλογισθούν τις συνέπειες της σύγκρουσης και να ζυγίσουν ορθολογικά τις πιθανότητες επιβίωσης της επόμενής μέρας. Στα γράφω όλα αυτά φίλε από αγάπη και ενδιαφέρον γιατί βλέπω και αισθάνομαι ότι οδηγείς τα πράγματα σε σύγκρουση που θεωρώ πρώιμη και ενθουσιώδη. Εγώ με όλες τις δυνάμεις μου έτσι κι αλλιώς θα είμαι μαζί σου.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε και μεγάλε προ του Estarian προφήτη polse
+Σουβλόγησον+

Φίλε Μιχάλη
Δε νομίζω οτι αν αντιγράψουμε τις μεθόδους των απολογητών (ίδρυση «Φιλικής Εταιρίας») θα τους αντιμετωπίσουμε. Δεν πολεμάς τη φωτιά με τη φωτιά. Άσε που εγώ βλέπω την κατάσταση με το blog περισσότερο σαν ανταλλαγή απόψεων και λιγότερο ως ευθεία ρήξη με οποιονδήποτε. Αν ποτέ καταλάβω οτι έχω κάνει λάθος σε κάτι δεν θα διστάσω να το παραδεχτώ και να αναθεωρήσω τις απόψεις μου. Κάποια πράγματα όμως δεν τα ανέχομαι και θεωρώ καθήκον μου να τα καυτηριάζω...

Μιχάλης Ρ. είπε...

Εδώ είναι ακριβώς η ουσία της υπόθεσης και πέρα απο το blog σου. Οι απολογητές δεν είναι αυτοί που θα συζητήσουν τις απόψεις τους και θα δεχθούν τις δικές σου καλόπιστα ή κακόπιστα. Τα ψυχιατρεία είναι γεμάτα με συνομιλητές του θεού.Θεωρούν ότι είναι εντολή του και έργο παραδείσιο η καταστροφή του αντιρρησία και έχουν μάλιστα την αφελή άποψη ότι η πυρά καθαγιάζει το θύμα.
Αναφέρομαι στη «Φιλική Εταιρία» γιατί με το συνωμοτικό τρόπο που πιθανών δεν εγκρίνεις, έκανε το ραγιά Γκρεκό Έλληνα, έδωσε εθνική οντότητα σε ένα μέχρι τότε θρησκευτικό έθνος-γένος και διέδωσε στους αγράμματους το Θούριο του Ρήγα. Πιστεύω ότι οι καθημερινοί άνθρωποι θέλουν παρέα για να αντιμετωπίσουν το φόβο, γνώση για την προκατάληψη, ψυχή για τα ψευδοί και ανιστόρητα. Χρειάζεται ένας τρόπος να μετρηθούμε και να προσδιορίσουμε τους στόχους. Γιατί έτσι θα σηκωθούμε λίγο ψηλότερα.

Κώστας είπε...

Σχολιάζοντας τις πονηριές τού Papyrus 52-Εδεοκ
φίλε Ανορθόδοξε, είπες το εξής :

«Άσε που παραλείποντας μόνο ένα if μπορεί
να ισχυριστεί μετά οτι του “ξέφυγε”, ενώ αν
άλλαζε περισσότερο τη δομή του κειμένου
θα ήταν κραυγαλέα η πλαστογραφία του...»

Απόλυτα λογική η σκέψη σου, μαρτυρά
εν τούτοις… ελλιπή γνώση τής ελαστικότητας
που μπορεί να έχει η συνείδηση ενός τρολ
που βρίσκεται σε… αποστολή αυτοκτονίας!
Εδώ ρε συ μ’ εμένα έκανε συρραφές, στα ίδια
δηλαδή τα γραπτά μου που ήξερα απ’ έξω
κι ανακατωτά και που ανά πάσα στιγμή
μπορούσαν να ελεχθούν μέχρι κεραίας απ’
οποιονδήποτε επισκέπτη τού μπλογκ,
και θα ’χε πρόβλημα να το κάνει με πηγές
στις οποίες δεν έχει ο καθένας πρόσβαση;
Μην υποτιμάς ποτέ τα όρια ενός ορκισμένου
τρολ - αυτό έμαθα εγώ απ’ όλο αυτό το
νταραβέρι μαζί του.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Μιχάλη
Μάλλον με παρεξήγησες ή ισως εγώ δεν εκφράστηκα σωστά. Δεν είμαι αντίθετος με τη Φιλική Εταιρία και τις μεθόδους που χρησιμοποίησε. Ο σκοπός της ήταν πολύ μεγάλος και ο εχθρός πανίσχυρος, άρα η μυστικότητα και η καλή οργάνωση ήταν απαραίτητες.

Απλά δε νομίζω οτι πρέπει να αντιγράψουμε τις μεθόδους των απολογητών, αυτό είναι όλο. Δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα της στρατιωτικής οργάνωσης και πειθαρχίας, αλλά και στη σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας προκειμένου να υποστηρίξουν τις απόψεις τους. Προσωπικά δεν είμαι υπέρμαχος του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»...

Φίλε Κώστα
Μάλλον έχεις δίκιο. Άλλωστε, εσύ τους έχεις ζήσει περισσότερο από μένα!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική η προσφορά σου φίλε Ανορθόδοξε και σε ευχαριστώ. Δεν με εκπλήσσει τίποτα από όσα αποκαλύπτεις. Οι άγνωστοι άνθρωποι που έμπαιναν συντεταγμένοι-όπως συντεταγμένα εξαφανίστηκαν- με διάφορα ψευδώνυμα και μας έβριζαν στου Ροϊδη, είναι νοσηρές προσωπικότητες που πιστεύουν πως κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Είναι έτοιμοι για κάθε πλαστογραφία και ψέμμα, όπως οι Ιεροεξεταστές που καίγανε ανθρώπους για να υπερασπιστούν τη δογματική τους αλήθεια. Θυμάμαι κάποιον Diagrammeno που ήταν ιδιαίτερα υβριστικόςχρησιμοποιώντας εναντίον μου λέξεις που ακούς στη λεωφόρο Συγγρού.
Πρέπει κανείς να είναι βαθειά πορωμένος ηθικά για να υπερασπίζεται τους διάφορους εγκληματίες και σαδιστές Αγίους της Ορθοδοξίας, όχι με τη βλακεία της αγράμματης γριάς χωριάτισσας αλλά εν γνώσει της πραγματικότητας. Ο χαρακτήρας των Ορθόδοξων Ταλιμπάν του διαδίκτυου, όπως προκύπτει από τα συνειδητά ψέμματα, τις υστερικές επιθέσεις, τα φτηνιάρικα κόλπα, έχει αποκτήσει γυναικουλίστικα χαρακτηριστικά, από τον συγχρωτισμό με ανισόρροπα γυναικάρια στους Εσπερινούς και στα Ευχέλαια.
Λασκαράτος

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Λασκαράτε
Σ' ευχαριστώ πολύ, αν και η εργασία μου στο παρόν ποστ ήταν απλά να συγκεντρώσω σκόρπια στοιχεία!

Γι' αυτόν τον Διαγραμμένο πάντως έχω τις αμφιβολίες μου. Πιθανόν να μην ανήκει στην ίδια ομάδα με τους υπόλοιπους, καθώς τους ασκεί κριτική καμιά φορά. Ίσως βέβαια να το κάνει για να θολώσει τα νερά, who knows...

doctor είπε...

Τι άλλο θα δούμε;
Βάρδιες λέει στο φόρουμ.
Αυτά τα παδιά έχουν πάει με γυναίκα ποτέ;
Έχουν βγει έξω για καφέ;
Για ποτό;

Η ζώνη του αλμπουμίνου, οι αυτομαστιγώσεις έχουν επικαιροποιηθεί και τώρα έχουμε βάρδιες από τους χριστιανοταλιμπάν.

Κατάντια...

Ανώνυμος είπε...

Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από τους χριστιανούς φονταμενταλιστές για να πω την αλήθεια φίλοι μου.
Το θέμα για μένα είναι να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε την αλήθεια όπως είναι και όχι όπως κάποιοι φανατισμένοι θα ήθελαν να είναι..
Χαίρομαι που κάποιοι παρατήρησαν το λάθος στην wikipedia και το διόρθωσαν αν και για μένα αυτή η δωρεάν εγκυκλοπαίδεια μπορεί να κρύβει πολλές τέτοιες παγίδες-πράγμα που την κάνει αναξιόπιστη.

Άθεος είπε...

Αα, ώστε τέτοια δουλειά γίνεται…. και στο άρθρο μου Όχι στον νηπιοβαφτισμό! Κατάργηση του θρησκευτικού όρκου! Χωρισμός Κράτους- Εκκλησίας! ..είχα μια κολιτσίδα που μου άλλαξε τα φώτα, με copy από την οοδε και past σαν σχόλιο, χωρίς να απαντά ποτέ στα δικά μου!
Κόλλησε και δεν έφευγε με τίποτα! Γνωστός και μη εξαιρετέος. Τον ξέρετε όλοι σας! Μα και στο forum της Mortgage Support Team η ίδια τακτική επικράτησε. Σεντόνια ατελείωτα, με ανούσια ζητήματα και αισχρούς χαρακτηρισμούς εναντίον μου!
Και εκεί η συζήτηση καπελώθηκε, από άλλο φρούτο που είχε υπηρεσία εκεί!
Τώρα, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, τη δουλειά τους κάνουν αυτοί. Έτσι την έκαναν πάντα έτσι, θα συνεχίζουν να την κάνουν και στο μέλλον.
Εμείς τι κάνουμε….;
Είδατε κινητοποιήσεις στο Λονδίνο;
Κάτι πρέπει να σκεφτούμε και εμείς. Τα blogs δεν φτάνουν!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε doctor
Έγραψες! Νομίζω είπες τα πράγματα με το όνομά τους!

Φίλε stardust
Όντως η wikipedia είναι πολύ χρήσιμη, αλλά σε «αμφιλεγόμενα» θέματα καλό είναι να συμβουλευόμαστε και άλλες πηγές...

Φίλε άθεε
Αυτό με την κινητοποίηση στο Λονδίνο (καμπάνια με διαφημιστικά σε λεωφορεία) σηκώνει πολλή συζήτηση. Πιστεύεις οτι εδώ θα το άφηναν οι κηφήνες της Εκκλησίας να περάσει έτσι; Δες και το πρόσφατο παράδειγμα της μήνυσης για «προσβολή των Θείων» σε θεατρική παράσταση. Στην Αγγλία έχει άλλο επίπεδο η κοινωνία σε θέματα ανεκτικότητας. Εδώ είμαστε λίγο τρίτος κόσμος και βάλε...

Ανώνυμος είπε...

Με αυτες τις πλαστές αηδίες νομίζεται ότι θα κάνετε blog ρε απατεώνες; Α, καλά, καθίστε και πιστέψτε στα ψέμματα των αμερικανοεβραιόδουλων και επαναπαυτείτε στα μεγάλα ψέμματά σας.

Άλλωστε το blog σας δεν έπρεπε να λέγεται Ανούσια Πίστη αλλά Ανούσια Πίστη αυτών που μας διαβάζουν και δέχονται αυτά που λέμε


Λυπάμαι για σας

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι καλά Ανορθόδοξε. Μ' έκανες και γέλασα.
Δεν ήξερα ότι είναι τόσο οργανωμένοι.
Απ' την άλλη όμως, είναι και για κλάματα...

Ανορθόδοξος είπε...

Ανώνυμε εν Χριστώ αδελφέ
Να σαι καλά που μας έφτιαξες το απόγευμα! Η Παναγιά (διάλεξε εσύ μια από τις χιλιάδες) μαζί σου!

Φίλοι του Πάρε Δώσε
Σας ευχαριστώ πολύ! Όπως είπα και στον τίτλο, κωμικοτραγικές καταστάσεις...

Ανώνυμος είπε...

Σύντομα θα αναδημοσιευθούν τα κυριότερα σημεία απ' αυτή την πολύ καλή έρευνα.
Να μαθαίνει σιγά σιγά ο κόσμος το ποιόν τους και τις μεθόδους τους.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που τα φυντάνια περί την ΟΟΔΕ, το φασιστικό "Αντίβαρο" και το ερυθροφασιστικό "Ρεσάλτο" έχουν βρει μια καραμέλα ("όσοι μας αντιτίθενται είναι λακέδες των Εβραίων! και των Αμερικανών!") και την αναμασάνε συνέχεια.

Το ότι οι λογικές πλάνες που πλαισιώνουν τα επιχειρήματά τους είναι, σε μεγάλο βαθμό, καρμπόν αντίγραφα του Ευαγγελικού νεοσυντηρητισμού της Αμερικής, προφανώς δεν τους αγγίζεις καθόλου. :-)

Κώστας είπε...

Αγαπητέ Ανορθόδοξε,

όπως καταλαβαίνεις, κάποια από τα στοιχεία
που έχω για πρόσωπα και πράγματα στην
Ο.Ο.Δ.Ε, δεν επιθυμώ -ούτε και επιτρέπεται-
να τα δημοσιοποιήσω. Ένα όμως, νομίζω,
μπορώ να το καταθέσω εδώ χωρίς πρόβλημα
αφού -εννοείται- ούτε ονόματα πρόκειται
ν’ αναφέρω ούτε πρόσωπα να φωτογραφήσω.
Ο λόγος δε που έκρινα ότι το στοιχείο αυτό
θα πρέπει να γίνει γνωστό, είναι η υποκρισία.
Όπως ακριβώς το λέω: η υποκρισία

Διαβάζοντας λοιπόν τους διαξιφισμούς
ανάμεσα στον Σπορέα και τον Θωμά Δρίτσα,
εντύπωση μού έκανε ότι ο δεύτερος κάποια
στιγμή επισήμανε με νόημα στον πρώτο ότι τα
αποκαλυπτικά μηνύματα «ήταν προϊόντα
υποκλοπής από ΚΛΕΙΣΤΟ φόρουμ» και
η αναδημοσίευσή τους συνεπώς παράνομη.

Κι έρχομαι λοιπόν κι εγώ τώρα με τη σειρά
μου και παραθέτω ένα πολύ διαφωτιστικό
απόσπασμα από ένα μέιλ που μού ’στειλε
στις 9 Ιουνίου τού 2007, ημέρα Σάββατο
και ώρα 0:05:25, ένας απολογητής τής
Ο.Ο.Δ.Ε. με τον οποίο αλληλογραφούσα
προτού ακόμα εξωθηθώ -όπως ακριβώς
το λεώ: εξωθηθώ - στη δημιουργία τού δικού
μου μπλογκ. Ιδού:

«Γιατί έχουμε ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΕΝΑ ντοκουμέντα
διαφόρων Παγανιστών (για παράδειγμα), που
μεταξύ τους συζητούν σε κλειστά φόρουμ (τα
οποία υπέκλεψε δικός μας που έμπαινε εκεί
για κατασκοπεία ως δικός τους) […]».

Είπατε τίποτα; Ουαί υμίν γραμματείς και
φαρισαίοι υποκριταί…

Υ.Γ. Ασφαλώς θα μπορούσα τώρα να
κατηγορηθώ όπως συνέβη και με τον Σπορέα,
ότι το απόσπασμα που παρέθεσα από το μέιλ,
είναι πλαστό. Στην περίπτωση αυτή βέβαια,
δε βλέπω πώς θα μπορούσα να αποδείξω
το αντίθετο χωρίς να έρθω σε σύγκρουση με
τον νόμο και με κάποιους κώδικες ηθικής που
ακόμα κι ένας γενικώς α- μπορεί να λαμβάνει
καμιά φορά υπ’ όψιν…

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβετε πόσο αστείοι είναι οι άνθρωποι τύπου ΟΟΔΕ και τι επίπεδη λογική έχουν, πριν μερικούς μήνες έβαλα μια δημοσκόπηση με θέμα τη θρησκεία
http://www.pare-dose.net/blog/?p=161

Η δημοσκόπηση κυλούσε σταθερά για αρκετό καιρό με ένα ποσοστό 65-70% υπέρ των «αντίχριστων».
Ξαφνικά, πριν λίγο καιρό, διαπιστώνω ότι αυτό το ποσοστό ανατράπηκε σε μια μόνο μέρα και οι «χριστιανοί» πήραν κεφάλι με 55%!
Είναι προφανές ότι κάποιοι φανατικοί την πήραν χαμπάρι και φώναξαν την παρέα κι άρχιζαν να διπλοψηφίζουν, αλλάζοντας IP ή μπαίνοντας με proxy.
Σκέφτηκα προς στιγμήν να αφαιρέσω τις ψήφους αυτούς, αλλά λέω άστους, τόσο τους κόβει, ας μην μπω στο τρυπάκι τους.
Λες και θα κερδίσουν κάτι αν κάνουν ζαβολιές με τις δημοσκοπήσεις που βρίσκουν στο ίντερνετ.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλοι του Πάρε-Δώσε
Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και για τη συμμετοχή σας στα σχόλια.

Όσο για τη δημοσκόπηση, αυτό είχε γίνει και πριν λίγους μήνες στο ιστολόγιο του φίλου Διαγόρα, όταν έβαλε δημοσκόπηση για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός. Σύντομα οι θεϊστές (ένθεοι) πήραν προβάδισμα, αν και κανένας απολύτως (εκτός του ΘΒ) από αυτούς δεν έκανε ούτε ένα σχόλιο! Υποψιασμένος ο Διαγόρας το έψαξε και ανακάλυψε οτι ήταν η ίδια IP, μόνο που έσβηνε τα cookies!! Ζαβολιές επιπέδου πρώτης Δημοτικού και πολύ λέω...

Φίλε Ανώνυμε
Και ποιός σου είπε οτι εγώ δεν είμαι πιόνι του διεθνούς εβραιοσιωνισμου; Χαρ, χαρ, χαρ! Darth Sidious is my master!!

Σοβαρά τώρα, οι τύποι χρειάζονται τη βοήθεια ενός ειδικού, είναι σοβαρή η ψυχική τους ασθένεια...

Φίλε Κώστα
Στο διαδίκτυο το κακό είναι οτι ο καθένας μπορεί να κατηγορήσει τον οποιονδήποτε για πλαστογραφία. Είναι ο λόγος μας εναντίον του δικού τους ή το αντίστροφο! Το θέμα είναι ποιόν εμπιστεύεται ο κόσμος περισσότερο και αυτό κερδίζεται μόνο με τίμια και σωστή συμπεριφορά σαν blogger...

ellinaki είπε...

Ενδιαφέρον! Στην αρχή εξεπλάγην, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι τέτοιες τακτικές συνήθως εφαρμόζονται μόνον από ακραία στοιχεία όταν πλέον θεωρούν πως μόνο μέσω τέτοιων τρόπων θα επηρεάσουν και άλλους.

Από τη μία βρίσκω άκρως εκνευριστικά trolls τέτοιου είδους (ειδικά όταν γίνονται και συντονισμένα). Από την άλλη όμως, αυτά τα trolls είναι που στο τέλος δυσφημίζουν τους ίδιους. Γι' αυτό κι εγώ τα αφήνω άθικτα, όπως πολύ καλά κάνεις κι εσύ ;)

Greek Rider είπε...

Φοβερή η αποκάλυψή σου. Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια!

Ασφαλώς και υπάρχει χρηματοδότηση όπως και σε άλλες ανάλογες ομάδες με άλλες θεματολογίες.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλοι ελληνάκι και greek rider
Σας ευχαριστώ πολύ, να 'στε καλά! Απλά θα ήθελα να τονίσω πως δεν έκανα εγώ την ανακάλυψη, αλλά οι εθνικοί και ο σπορέας χρόνια πριν. Εγώ απλά τα επανέφερα στο προσκήνιο...

Άθεος είπε...

Μπράβο Ανορθόδοξε που τόνισες ιδιαιτέρως τη χρόνια διαμάχη των χριστιανών με τα ελληνοπρεπή σάϊτς. Εστιασμένοι προς αυτή την κατεύθυνση, όλα αυτά τα χριστιανικά μπλογκς κατευθύνουν τη συζήτηση προς τα θέματα της αρχαίας ελληνικής παιδείας. Αυτό είναι που «τους τη δίνει» τόσο άσχημα. Ακόμα κι όταν συζητείται κάτι διαφορετικό, προσπαθούν να αλλάξουν την κουβέντα, ώστε να κατευθύνουν τα βέλη τους προς τα κει. Αυτό τους ενοχλεί θανάσιμα και προσπαθούν μάταια να πάρουν κεφάλι! Γι αυτό και έκαναν τόσα αίσχη, ενάντια στους Έλληνες στους 17 αιώνες που πέρασαν, από τότε που πήραν την εξουσία!

Ανώνυμος είπε...

Ως παλιός δωδεκαθεούσος, είχα αντιμετωπίσει τις μεθοδεύσεις των απολογητών σε διάφορα φόρουμζ.

Θυμάμαι μια χαρακτηριστική οδηγία τους:

«Όταν έρχεστε σε δύσκολη θέση, μην απαντάτε, αλλά να λέτε πως χρειάζεται πιο αναπτυγμένη απάντηση και, γι' αυτό, καινούργιο νήμα συζήτησης. Και, μετά από λίγο, θα ανοίγετε καινούργιο νήμα, με προσβλητικό τίτλο γι' αυτούς, ώστε να μένει η εντύπωση του τίτλου.»

Κι έτσι έκαναν πράγματι, και στενάζανε τα copy-paste από τη «φαρέτρα» (της οποίας ένα παλιό αντίτυπο έχω κάπου).

Φυσικά, το θέμα μας δεν είναι 12θεούσοι εναντίον ΟΟΔΕ ή άθεοι εναντίον ΟΟΔΕ, το θέμα είναι να μην περνάνε φτηνά γκεμπελίστικα τεχνάσματα - νομίζω πως συμφωνούμε σε αυτό.

Α! Και μία συμπληρωματική πληροφορία: εν μέσω πλήρους πολέμου, οι απολογητές εξαφανίστηκαν μια ωραία πρωία από τα φόρουμζ, όλως τυχαίως τη μέρα που έσκασε το παραεκκλησιαστικό σκάνδαλο (Γιοσάκης & Βαβύλης). Καλό;

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Άθεε
Όποτε οι «φωστήρες» της ελληνορθοδοξίας δεν έχουν τι να απαντήσουν, αλλάζουν το θέμα συζήτησης προς την ελληνική εκπαίδευση, για την οποία έχουν μαζέψει αρκετές συκοφαντίες στη «φαρέτρα» τους...

Φίλε Κουσουράτε
Οι πολύ χρήσιμες πληροφορίες σου εμπλούτισαν πολύ τα στοιχεία που παρέθεσα πριν. Επιβεβαιώνουν οτι οι ΟΟΔίτες δρουν σαν να διεξάγουν οργανωμένο πόλεμο και όχι σαν να συζητούν απλώς, όπως κάνουμε οι περισσότεροι!

Δεν είμαι εναντίον της ελεύθερης έκφρασης οποιωνδήποτε θρησκευτικών απόψεων στο διαδίκτυο, αλλά κάποια τρόλια πρέπει να καταλάβουν οτι υπάρχουν και κανόνες δεοντολογίας...

spooky είπε...

Αναφέρομαι κι εγώ στο θέμα σήμερα στο ιστολόγιό μου, με αφορμή τις εξαιρετικές αποκαλύψεις σου. Νομίζω ότι είναι καλό να τους εκθέσουμε σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο, για να περιθωριοποιηθούν.

Προ ετών δεχόμουν επίσης αρκετό "απολογητικό" spam από δαύτους και είχα κάνει μπόλικες καταγγελίες στη Yahoo.

Lefteris P. είπε...

Αγαπητέ Ανορθόδοξε
Η Λύση είναι μία: Βία στη βία των απολογητών!
Και εξηγούμαι:
Στήστε κάθε μέρα από ένα εικονικό αθειστικό ή προγονόπληκτο blog/forum (το δεύτερο φαίνεται ότι τους πειράζει περισσότερο προς το παρόν) και αφήστε τους εν χριστώ αδελφούς να ψάχνουν τους 7 και άλλους 7 που θα απαντάνε κάθε φορά.
Εννοείται ότι θα πέσει πολύ γέλιο (και αυτοί θα εξασφαλίσουν και μια καλή θέση στον παράδεισο)
Την αθειστική μου καλησπέρα!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Αιρετικέ
Σ' ευχαριστώ και από εδώ που προωθείς το άρθρο μου. Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπίζουν τη γενικευμένη κατακραυγή μας. Έτσι, τα κουτοπόνηρα τρόλς θα το ξανασκεφτούν πολλές φορές πριν επαναλάβουν τα ίδια.

Φίλε Λευτέρη
Την καλησπέρα μου! Το σχέδιό σου είναι διακεδαστικό, αλλά αμφιβάλω αν θα ψαρώσουν. Βλέπεις, πιθανότατα το μελετάνε για μέρες πριν χτυπήσουν τον επόμενο «στόχο» τους, άρα μάλλον θα το υποψιαστούν... Έτσι κι αλιώς, εμείς έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας και δε χρειαζόμαστε τα φτηνά κόλπα τους για να προωθηθούμε!

Ασυγχώρητη είπε...

Καλά.. γέλασα πολύ Ανορθόδοξε! Ειδικά εκεί που λέει θέλουμε 7 και εγώ είμαι ο 1...χαχαχα..

Πωπω! Τι'ν'τούτοι??? Φοβερό. Ουφ. Ακόμη ένα δείγμα παπαροσύνης αντί νοημοσύνης. Τόσο ηλίθιο είδος είμαστε πια;;; :P

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλη Ασυγχώρητη
Τι γίνεσαι; Πού χάθηκες; Να μας επισκέπτεσαι πιο συχνά!

Εκτός από για γέλια, αυτές οι καταστάσεις είναι και για κλάματα, επιπέδου Ξανθόπουλου-Βούρτση και άνω!

Γιάννης Πετρόπουλος είπε...

Αγαπητοί, εκτός μαντριού, φίλοι, οι προσπάθειες που κάνουν αυτοί οι αλιτήριοι, για μένα, είναι γελοίες, χωρίς να παραβλέπω ούτε την παραβατικότητα ούτε την επικινδυνότητα της συνωμοσίας τους.
Το λέω αυτό διότι, κατά καιρούς, τους αντιμετωπίζω στο φορουμ που συμμετάχω.

Αναμασούν έτοιμη τροφή, έχουν γελοία και ανεδαφικά επιχειρήματα και είναι γραφικοί...

Όμως θα πρέπει να γίνουν αφορμή να μάθουμε την ιστορία μας και να μην αφήνουμε να την "γράφουν" οι διάφοροι Μεταλληνοί και οι ανθέλληνες απολογητές.

Όμως ο λόγος τους, τα σαθρά επιχειρήματά τους και γενικά ο τρόπος που κινούνται, δεν μπορούν να επηρεάσουν ένα σκεπτόμενο άτομο, με στοιχειώδεις γνώσεις.

Έτσι εύκολα περνάνε στις ύβρεις και δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο...

Ανώνυμος είπε...

petropoule ida to profil sou... exis mia fotografia na ipotheso me to pedi sou...

ithela na se rotiso : to vaptises;

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Γιάννη
Ελπίζω μια μέρα, όταν καταλάβουν οτι δεν τους σηκώνει το κλίμα, οι απολογητές να σταματήσουν αυτές τις ανόητες πρακτικές και να μετακομίσουν από τα φόρα στον... εσπερινό της γειτονιάς τους! Στον ανώνυμο αδελφό που προσπαθεί να σε προσβάλει δεν μπαίνω καν στον κόπο να απαντήσω.

Ανώνυμος είπε...

ise lathos! den prospatho na prosvalo.
posi ine auti pou lene makria apo tin ekklisia alla stin ousia oute idioi boroun na ksefigoun apo autin! em pos tha gini; den tha vaptisis to pedi;
katalaves pou to pao tora;

Ανώνυμος είπε...

http://www.pa-sy-a.gr/diarkhs_enhmerwsh/2009/02/02/24-00/pa-sy-a_diarkhs_enhmerwsh_2009-02-02_24-00.htm#plohghsh_02

Ανορθόδοξος είπε...

Ανώνυμε
Συγγνώμη αν σε παρεξήγησα. Για το θέμα του βαπτίσματος έχω τοποθετηθεί παλιότερα. Ελπίζω κάποια στιγμή στην Ελλάδα να αρθεί η προκατάληψη εναντίον του «αβάπτιστου» και να μπορούν όσοι γονείς το επιθυμούν να αποφεύγουν να βασανίζουν έτσι ανούσια το παιδί τους.

ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ είπε...

Η στάση τους ν΄αλλάζουν τροπάριο όταν στριμώχνονται είναι γνωστή. Καθώς επίσης και να διαστρεβλώνουν ότι δεν τους παίρνει. Κι όχι μόνο τα της θρησκείας, αλλά και ιστορικά στοιχεία.
Αυτό όμως που τους πονάει περισσότερο, είναι όταν τους πολεμάς με δικά τους όπλα (π.χ. ανακρίβειες και ασυναρτησίες "ιερών κειμένων").
Επειδή όμως είναι τόσο φανατικοί και δεν χαμπαριάζουν με τίποτε, μπορούμε να τους παίξουμε στο γήπεδο της ψυχανάλυσης, αναλύοντας το ρόλο της θρησκείας στα υπαρξιακά αδιέξοδα του ανθρώπου. Επίσης και τη διαχρονική στενή σχέση θρησκείας και εξουσίας.
Σε πρόσφατο ντοκυμαντέρ (history channel νομίζω), αναφέρθηκε ότι η συνένωση των διαφόρων φυλών των Βίκινγς επιτεύχθηκε μέσω του χριστιανισμού.
Βοήθειά μας..

ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ είπε...

Από την εντυπωσιακή βιβλιογραφία σας, λείπει το εξαιρετικό "Αντιγνώση-τα δεκανίκια του καπιταλισμού" της Λιλής Ζωγράφου, το οποίο βρίθει επιχειρημάτων. Καθώς επίσης και το "Ο μύθος των μεγάλων της ιστορίας" του Κυρ. Σιμόπουλου, όπου ξεβρακώνονται και οι "μεγάλοι" προστάτες του χριστιανισμού.
Πάντως η "αγία γραφή" αποτελεί την καλύτερη πηγή...

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε KON 1P
Καλωσήρθες και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όντως η ψυχανάλυση αναλύει με ενδιαφέροντα τρόπο την επίδραση της θρησκείας στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου. Όσο για τα βιβλία που μου προτείνεις, θα τα ψάξω οταν έχω καιρό!

Ανώνυμος είπε...

(Είμαι ένας εκ των Απολογητών αλλά δεν τα πάω καλά με τα μπλογκς γι' αυτό γράφω έτσι χωρίς γιούζερνέιμ. Ο Κώστας ο πατριώτης μου με ξέρει καλά, και κάνει και παράθεση παλιού μηνύματός μου εδώ πιο πάνω).

Βρε παιδιά, πολλή φαντασία έχετε!

Πραγματικά γέλασα πολύ διαβάζοντας και τα δύο άρθρα σας για εμάς, και πώς γενικεύετε κάποια μεμονωμένα περιστατικά, ή κάποιες σκόρπιες αναφορές, για να μας βγάλετε... "επαγγελματίες". Όντως μας τιμά η εντύπωσή σας αυτή, γιατί δείχνει ότι κάνουμε επαγγελματική δουλειά!

Έχοντας γράψει κάποιες φράσεις από τα ανωτέρω υποκλεμμένα μηνύματά μας, και γνωρίζοντας το γενικό πλαίσιο, πραγματικά είναι αστείος ο τρόπος που προσπαθούν μερικοί να συνδέσουν πράγματα άσχετα, και να συμπληρώσουν τα κενά με μπόλικη φαντασία.

Δεν σκοπεύω να κάνω ανάλυση, δεν με ενδιαφέρει τι λέτε, και πώς καθησυχάζετε τη συνείδησή σας για τις ανακρίβειες που γράφετε. Ένα παράδειγμα μόνο θα αναφέρω (για να μη αυταπατάστε όσοι δεν ξέρετε πώς να μας λασπώσετε, επειδή δεν διαθέτετε πραγματικά επιχειρήματα επί της ουσίας των ντοκουμέντων μας):

Γράφει ο Κρίτων Κουσουράτος:
«Ως παλιός δωδεκαθεούσος, είχα αντιμετωπίσει τις μεθοδεύσεις των απολογητών σε διάφορα φόρουμζ.

Θυμάμαι μια χαρακτηριστική οδηγία τους:

«Όταν έρχεστε σε δύσκολη θέση, μην απαντάτε, αλλά να λέτε πως χρειάζεται πιο αναπτυγμένη απάντηση και, γι' αυτό, καινούργιο νήμα συζήτησης. Και, μετά από λίγο, θα ανοίγετε καινούργιο νήμα, με προσβλητικό τίτλο γι' αυτούς, ώστε να μένει η εντύπωση του τίτλου.»»

Στην πραγματικότητα όμως, δεν ήταν έτσι η οδηγία! Το ξέρω γιατί εγώ την είχα γράψει. Η οδηγία ΔΕΝ έλεγε «όταν έρχεστε σε δύσκολη θέση», αλλά έλεγε ότι σε ένα ειδικό τύπο φόρουμ, όπου τα νεότερα μηνύματα ανεβαίνουν πάνω – πάνω, και ΘΑΒΟΥΝ τα παλιά, είχαν οι Νεοπαγανιστές τη συνήθεια να επικολλούν μπαράζ από μηνύματα και να θάβουν με εντυπωσιακούς τίτλους τα δικά μας μηνύματα, με τα δικά τους ανούσια περιεχόμενα. Και απλώς τόνιζα στους συνεργάτες μου ότι δεν πρέπει να εξαπατώνται από τη μέθοδό τους αυτή, και να αφήνουν αναπάντητα μηνύματα με τέτοιους τίτλους πάνω – πάνω, σε επιθετικά κείμενα εναντίον μας, και σε αντίποινα να ανοίγουν άλλο θέμα με άλλο τίτλο, και η συζήτηση να γίνεται στον νέο αυτό τίτλο, που δεν θα ήταν υβριστικός, και θα έδινε την αντίθετη «πρώτη εντύπωση» στον αναγνώστη που δεν θα εμβάθυνε.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό έχει μεγάλη διαφορά από αυτό που έγραψε εδώ ο Κρίτων περί «δύσκολης θέσης». Και δεν είναι κακό και ανήθικο να ακυρώνεις τις έξυπνες μεθόδους των αντιπάλων σου με αντίστοιχες έξυπνες μεθόδους. Όπως μεγάλη διαφορά έχουν τα όσα «υπέθεσε» ο Αντορθόδοξος από τα ανωτέρω κείμενα που παρέθεσε, με την πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, το να μπει κάποιος «κατάσκοπος» δικός μας σε Παγανιστικό φόρουμ με δική του πρωτοβουλία, δεν σημαίνει ότι αυτή ήταν μια τακτική που την αποφασίσαμε ομαδικά. Απλώς μας την ανακοίνωσε εκ των υστέρων. Ομοίως, και κάποιοι (2 τον αριθμό) απ’ αυτούς, μπήκαν σ’ εμάς. Δεν τους κατηγορώ για τον υπερβάλλοντα ζήλο τους, όπως δεν κατηγορώ τον δικό μας που έκανε το ίδιο. Δεν γενικεύω όμως την τακτική αυτή, ώστε να την αποδίδω σε όλους τους συνομιλητές μας. Μάλιστα το θέμα ήταν τόσο διασκεδαστικό, (και καθόλου εχθρικό, όπως πάει να παρουσιαστεί εδώ), με τις κατασκοπίες που έκαναν κάποιοι από αμφότερες τις πλευρές, που δημοσιεύσαμε τότε την εξής κωμική (φανταστική φυσικά) ιστορία: http://www.oodegr.com/neopaganismos/xioumor/koulouvaxata.htm

Θέλω να πω, ότι όσο και αν ενοχλούμε κάποιους εδώ μέσα, και αυτοί οι «κάποιοι» προσπαθούν να μας λασπώσουν με γενικεύσεις και αυθαίρετες ερμηνείες φράσεων, για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους σε ουσιαστικά επιχειρήματα, η πραγματικότητα σε πολλά ζητήματα που εδώ παρουσιάζονται ως «αποκαλύψεις», είναι πολύ διαφορετική.

Όπως είπα, δεν σκοπεύω να σας δώσω ανάλυση και λογαριασμό για το τι κάναμε τότε και τι κάνουμε τώρα στο κάθε τι. Δεν θα είχε άλλωστε νόημα, απέναντι σε «βαμμένους» αντιχριστιανούς, που δεν θέλουν να δουν την αλήθεια. Απλώς μην τρέφετε αυταπάτες ότι θα σβήσετε την αλήθεια του Χριστού με τέτοια κόλπα λασπολογίας.

Και αν το καλοσκεφθείτε, και διαβάσετε ξανά προσεκτικά, αυτά που γράφετε στα δύο αυτά άρθρα, θα μπορούσε κάποιος παίρνοντας τα μηνύματά σας εδώ, και απομονώνοντας μερικές φράσεις και παραγράφους σας, να κατασκευάσει μία αντίστοιχη θεωρία, για «επαγγελματίες προπαγανδιστές του Αντιχριστιανισμού» εδώ, να τους συνδέσει με οποιονδήποτε τον βολεύει, να τους βγάλει «σέκτα», να μιλήσει για «συνωμοσία» φίμωσης των Χριστιανικών φωνών, να σας κατηγορήσει για σκόπιμη αλλοίωση των φράσεών μας, (όπως έκανε ο «παλιός δωδεκαθεούσος» πάνω), και άλλα πολλά.

Αν θέλετε να μας βλέπετε έτσι, δικαίωμά σας, δεν μας ενοχλεί, ούτε θα αλλάξει τίποτα στην αυξανόμενη παρουσία μας στο διαδίκτυο. Αλλά να ξέρετε ότι κάνετε (και σε αυτά που λέτε εδώ) λάθος.

Εννοείται ότι δεν θα μπω σε διαδικασία συζήτησης, γιατί έχω άλλα πιο ενδιαφέροντα να κάνω και να γράψω. Και αν δεν είχα διαβάσει το μήνυμα του «Κουσουράτου» δεν θα απαντούσα καθόλου. Απλώς μια και τα διάβασα είπα να γράψω κάτι, ως παλιός Απολογητής, μια και χρησιμοποιήθηκαν δικά μου λόγια αλλοιωμένα…

Να είσαστε καλά!

Κώστας είπε...

Γειά σου πατριώτη! ;-)

ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ είπε...

Αγαπητέ ανορθόδοξε.
Ενα ακόμη βιβλιαράκι που σου προτείνω, είναι το "Θρησκεία & Ψυχιατρική" του I. Yalom. Αν δεν το έχεις, μπορώ να το σκανάρω και να στο στείλω.

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε KON 1P
Δεν το έχω, αλλά ακούγεται ενδιαφέρον!

Τηλέμαχος είπε...

Γεια σας...
Νομίζω, ότι κάνετε ένα λάθος,
το πρόβλημα σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι αν ο άλλος είναι Χριστιανός, αλλά, το ότι καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετικα με την ανεξιθρησκεία.
Αν ο άλλος θέλει να είναι Χριστιανός ή Εθνικός ΄ή Εβραίος ή
Μουσουλμάνος μαγκιά του βρε παιδιά.

Χεστήκαμε με λίγα λόγια.

Αλλά όταν φορολογούμε εγώ για να πληρώνονται οι Χριστιανοί ιερείς ή να κάνουν τα παιδιά στο σχολείο Χριστιανικά και όχι Θρησκευτικά , τότε έχουμε πρόβλημα.
Όταν αυτοί κάνουν μπίζνες και δεν πληρώνουν Φ.Π.Α. τότε υπάρχει πρόβλημα.

Ο νόμος πρέπει να είναι ίσος με όλους τους Έλληνες πολίτες΄, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν ή τόσο δύσκολο είναι να φύγουν από τα εγκόσμια και να ακολουθήσουν τον δρόμο του Ιησου.

Μάλλον το δεύτερο.

Ανώνυμος είπε...

σιγα μην σκίσετε κανα καλτσόν! :-)

οι ίδιοι έχουν απαντήσει για αυτά:

http://oode.wordpress.com/2009/07/07/paganistes-epithes/

http://oode.wordpress.com/apeiles-lathos-porta/

Ανώνυμος είπε...

Τηλέμαχος είπε...
«Αλλά όταν φορολογούμε εγώ για να πληρώνονται οι Χριστιανοί ιερείς ή να κάνουν τα παιδιά στο σχολείο Χριστιανικά και όχι Θρησκευτικά , τότε έχουμε πρόβλημα.
Όταν αυτοί κάνουν μπίζνες και δεν πληρώνουν Φ.Π.Α. τότε υπάρχει πρόβλημα.»

ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΓΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΝ ΠΩ.
ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ.

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΣΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΟΔΕ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΜΦΕΣΤΕ!!!

ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΟΔΕ.

Κώστας είπε...

Α σε παρακαλώ, Ανώνυμε! Μη μιλάς για το χόμπυ μου!

Ανορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε απολογητή
Μπορείς να γράφεις με λίγο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ γράμματα; Είναι πολύ μικρά βρε αδελφέ και δεν διαβάζονται... Τα χαιρετίσματά μου στα τζιμάνια της ΟΟΔΕ!

Ανώνυμος είπε...

Ανορθόδοξος είπε...
''Αγαπητέ ανώνυμε απολογητή
Μπορείς να γράφεις με λίγο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ γράμματα; Είναι πολύ μικρά βρε αδελφέ και δεν διαβάζονται... Τα χαιρετίσματά μου στα τζιμάνια της ΟΟΔΕ!''

Τὴν ΟΟΔΕ ἀπὸ ἐσᾶς τὴν ἔμαθα ὡς σελίδα στὸ google ψάχνοντας (ἀφοῦ διάβασα τὸ σχετικό σας ἄρθρο) ἀπὸ περιέργεια γιὰ νὰ δῶ τί εἶναι!!!.

Σᾶς εὐχαριστῶ.

Ὅσο γιὰ τοὺς ἰσχυρισμοὺς στὰ ἄρθρα σᾶς αὐτὰ δὲν χρειάζονται καμμία συνδρομὴ καμμιᾶς ΟΟΔΕ γιὰ νὰ ἀνατραποῦν.

Ὅσο γιὰ τὰ χαιρετίσματα τὰ σχόλια εἶναι περιττὰ.

Οἱ μποῦρδες ποὺ γράφετε ἐδῶ ὦς Ἄρθρα εἶναι κοινῶς γιὰ τὰ μπάζα καὶ ἔχω ἤδη ἀναιρέσει πολλές!!!

Χαιρετίσματα καὶ νὰ διαβάζετε ὅπως σας εἶπε ὁ φίλος μου ὁ Χρῆστος.

Θὰ ξανάρθω μετὰ ὅταν τελειώσω τὶς δουλειές μου γιὰ νὰ ΑΝΑΙΡΕΣΩ κι ἄλλα ἀπὸ τὰ ΑΝΟΥΣΙΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ.

Καὶ μὴν ξεχάσετε νὰ ζητήσετε συγγνώμη ἀπὸ τοὺς ἀναγνῶστες σας γιὰ τὶς ἀνακρίβειες καὶ τὶς μποῦρδες ποὺ γράψατε.

Πεῖτε ΚΑΙ σὲ αὐτοὺς «Ανορθόδοξος είπε... Ανώνυμε απολογητή
Έχεις δίκιο. Το κατά Ματθαίον δεν αναγράφει αριθμό. Ο αριθμός είναι προϊόν της «προφορικής παράδοσης» ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ σὲ ἐμένα ἐδῶ http://falsefaith.blogspot.com/2008/11/blog-post_14.html γιὰ τὶς ἀνακρίβειες ποὺ ΓΡΑΨΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΟΥΣΙΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ καὶ χειροκροτοῦσαν οἱ Ἀγράμματοι ἐδῶ μέσα.

Πὲς τοὺς ἁπλὰ ἕνα συγγνώμη παιδιὰ ….

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΤΑΝΟΣΠΕΡΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΟΔΕ.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητοι παγανιστες και διαστρεβλωτες της ελληνικης ιστοριας εσεις ειστε φιλοξενουμενοι σε μια χριστιανικη χωρα.τα νεοσατανιστικα σας κινηματα εμφανιστηκαν μυστηριωδως μετα τις γνωστες δηλωσεις κισινγκερ.βλεπουμε γιορτες σας να γινονται την ιδια μερα με σατανιστικες.τυχαιο?η ελλαδα ειναι εντελως χριστιανικη χωρα ειτε θελετε ειτε οχι.εχετε αποδειξει με τις φασιστικες σας μεθοδους και απαιτησεις οτι δε εχετε ουτε ψυχη ουτε καρδια ουτε σεβασμο προς την χωρα σας και τους γονεις σας.αποκαλειτε τον γειτονα σας εβραιο σκοαδιστη ενω εσεις ζειτε σε σκοταδι.σκοταδι λιγων δηθεν αρχαιολατρικων οργανωσεων που δηλωνουν οι οι ινδιανοι ειναι ελληνες!που ειναι εναντια στην ισοτητα εναντια στον διαλογο.που σας καθοδηγουν βασει ναζιστικων τροπων.αυτο το βλεπω συνεχως στα δεκαδες μπλογκ που μανιωδως κανετε για σκοπους προπαγανδας.δεν ξεχνω τους ανθρωπους που βαλατε να θυσιασουν παιδια στον ανουσιο και ανυπαρκτο δια.αλλα για να δειτε ποσο γελοιο ειστε εσεις οι ιδιοι δηλωνετε οτι ο ολυμπος επιλεχθηκε απο τους ελληνες για κατοικια των θεων!δεχεστε αρα την ανυπαρξια αθεων η εστω οτι δεν εχετε θεους αλλα καποια αγνωστου ταυτοτητος προσωπα.λετε οτι πρεπει να εχουμε τα παντα ελληνικα γυρω μας.μαλιστα .τα κιταπια των μασονων τι τα εχετε?οι συναντησεις σας με ξενες παγανιστικες αρα βαρβαρικες θρησκειες?οι υπολογιστες που εχετε σας μεσο προπαγανδας δεν εγινε απο σιωνιστες? το αυτοκινητα σας?τι χαρτι?η χρυση αυγη απο την οποι αλιευετε κοσμο?η αθλια ανθελληνικη αριστερα?ο ιησους χριστος σας αγαπα οσο και να τον βριζετε.φαινεται οτι και οι χιλιαδες ανθρωποι που εζησαν θαυματα προσωπικα ειναι ψευτες και ανυπαρκτοι.ολα τα εκατομμυρια χριστιανων ειναι σκοταδιστες και σφαγεις ενω εσεις μια δρακα πεντε χιλιαδων αριστεριστων και νεοναζι που απειλειται με σφαγη τους συνανθρωπους ειστε τιμιοι και καλοι ανθρωποι?εμενα παντως δεν με διδαξαν στα θρησκευτικα να καιω αρχαια οπως εσεις ισχυριζεστε?ουτε να μισω τους προγονους μου.φαινεται εσεις λογω τσεπης πηγατε σε ξενογλωσσα σχολεια οπου σας εστειλε το κομμα και ο τσεπας μπαμαπακας.οτι και να κανετε η ελλας δεν πεθαινει.και επειδη δεν σεβεστε ουτε χριστο ουτε ελλαδα τουλαχιστον σεβαστειτε εσας.αν δηλαδη σας εμεινε τυχον αξιοπρεπεια.ο θεος να σας φωτισει ωστε να ξεφυγετε απο τα πλοκαμια της νεας ταξης

Ανορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε
Η λογική να σε φωτίσει ώστε να ξεφύγεις από τα πλοκάμια της ηλιθιότητας...

epanastatis είπε...

αγαπητοι ψευτοαθεοι.λετε για ανουσιες πιστες και αλλες μαλακιες.για να πληξετε την θρησκεια του ελληνικου λαου την οποια ασφαλως δεν γνωριζετε και δεν θελετε να μαθετε επειδη δεν περιεχει οργια μαγειες και ολα αυτα που σας αρεσουν χρησιμοποιειτε αρθρα παγανιστων ακομα και χριστιανικων αιρεσεων.μα εσεις δεν ειπατε οτι δεν ειστε θρησκευομενοι?για να διαβαζετε και να υιοθετειτε τον σπορεα και τους τραγικους ναζιστες ρασια καλοπουλο και αλλους τραγικους νεοπαγανιστες σημαινει οτι δεν ειστε αθεοι.αραγε αυτα διδασκε η αρχαια ελληνικη θρησκεια?να δηλωνεις αθεος ενω εισαι παγανιστης?σημαινει οτι ντρεπεστε για την πιστη σας και τις πλεκτανες σας.λετε οτι ο μεταλληνος πλα πλα κατευθυνει τον ταδε εσας ποιος σας κατευθυνει?αν γραψω εγω οτι εσυ ο εν λογω μπλογκερ εισαι σατανιστης δεν θα σου αρεσει και θα συναψεις αμεσα συμμαχια με παγανιστικα και αθειστικα βρωμολοχικα μπλογκ για να σπιλωσετε εμενα.αν λοιπον εσυ εισαι καλυτερος απο ενα χριστιανο μην μπουρδολογας

rexides είπε...

Ουφ, τουλάχιστον τώρα πια οι απολογητές δεν ποστάρουν άσχετα κατεβατά, κάτι είναι και αυτό.

Τώρα να με συγχωράτε γιατί το όργιο έχει αρχίσει να κρυώνει και έχω αφήσει μια μαγεία στο φούρνο.

Ανορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ επαναστάτη
Χάρηκα που πέρασες και θα σου πρότεινα να μας επισκέφτεσαι συχνότερα! Είσαι από τους αυθεντικότερους γελοτοποιούς του διαδικτύου, σε μια εποχή που όλοι το έχουν ρίξει στη θλίψη και την περισυλλογή...

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΑΥΡΟΥΣ? ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΥΟ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΣΕΝΑ....

rexides είπε...

Όχι, δεν υπάρχει τεοιο πρόβλημα, απλά άμα ειναι διαφορετικού φύλου φρόντησε να στειρώσεις το αρσενικό γιατί αλλιώς θα αρχίσουν να γεννοβολάνε και θα γεμίσεις σταυρουδάκια.

ελληνας εθνικιστης είπε...

μπορειτε να πειτε στα προβατα της αθεοπαγανιστικης θρησκειας οτι μπηκατε παρανομα στην σελιδα των ανθρωπων αυτων και διαστρεβλωσατε τα σχολια?τοτε να δουμε ποιοι ειναι απατεωνες οι οποιο μη εχοντας επιχειρηματα χακαρουν ελληνικες ιστοσελιδες πολεμωντας το ελληνικο εθνος.φωτια και τσεκουρι σε σας αθεοπαγανιστες προδοτες της ελαδας.ολες οι μασονικες στοες εχουν αρχαια ονοματα.σαφως σας κατευθυνουν.ας ειναι καλα οι ανθρωποι που εχουμε μεσα στις σεκτες σας.ντροπη σας.

γραφειο των ηνωμενων εθνων για τα δικαιωματα του ανθρωπου είπε...

αυτο που φοβαστε ειναι οσα λεει η οοδε και οχι η οοδε. βαλατε τους φιλους σας παγανιστες να κανουν ενα εγκλημα.εισεβαλαν στον χωρο της οοδε και εκλεψαν αυτο το χωρο που μιλανε τα μελη της.μετα κατασκευασαν μια ψευδη σελιδα με διαλογους.τοτε σεις το στειλατε σε διαφορες αιρεσεις εκτος και εντος ελλαδας. ειναι γνωστο το επιπεδο σας εσας των κομμουνιστων οπαδων της αθειστικης θρησκειας. ενω παραδοξως πολεματε για τα θρησκευτικα δικαωματα της αθειστικης κομπανιας και ολων αυτων των αιρεσεων που φερατε στην ελλαδα αρνειστε να σεβαστειτε τα θρησκευτικα δικαιωματα ολων των γνησιων ελληνων.διοτι εσεις δεν ειστε ελληνες.γνωριζουμε και ποιοι ειστε και που μενετε και ποια σας χρηματοδοτουν

Ανορθόδοξος είπε...

Όσο κι αν με διασκεδάζουν σχόλια σαν αυτό, όσο κι αν αφήνω να ακουστούν όλες οι απόψεις, να ξέρεις οτι τέτοιου είδους φτηνές απειλές δεν είναι αποδεκτές εδώ μέσα. Να πας αλλού να τα πεις αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, είναι ανησυχητικό το πόσο πολλοί είναι οι φανατισμένοι χριστιανοί που μπαίνουν σε φόρουμ. Και μάλιστα, όχι μόνο οι μεσήλικες. Μιλάμε και για φοιτητές θρησκόληπτους. Μπείτε στο φόρουμ του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και θα φρίξετε με τις δηλώσεις τύπου "ο θεός έβαλε τα απολιθώματα για να δοκιμάσει την πίστη μας" και άλλα συναφή. Αλλά και στο φόρουμ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Αθήνας, είναι ενδεικτικό πως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα είναι το γκάλοπ "Προγαμιαίες σχέσεις: Ναι ή Οχι;"

Αισθάνομαι τέτοια δικαίωση που κι άλλοι έχετε παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο!

Κάψτε τους όλουυυυυυυς ζωντανούς!!

Εύη